Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2019 19:00
• Η αλήθεια είναι πως δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους παλιούς ΠΑΣΟΚτζήδες. Ας παρηγορηθούν τουλάχιστον από το γεγονός ότι το φωτογραφικό στιγμιότυπο της επίσκεψης του -άλλοτε συντρόφου τους- Μιχ. Χρυσοχοΐδη στα γραφεία της ΝΔ στη Λάρισα, ελήφθη, αφού παρήλθε η επέτειος της 18ης Οκτωβρίου.  Από την κατάκτηση της εξουσίας το 1981. Αν τους παρηγορεί επίσης, στην τοπική ΝΔ ενδεχομένως χθες να αισθάνθηκαν μεγαλύτερη αμηχανία. Τι να πούνε και στη ΝΔ, καλωσορίζουμε τον... σύντροφο υπουργό.      Β.Κ. • Η αλήθεια είναι πως δεν θέλουμε να στεναχωρήσουμε τους παλιούς ΠΑΣΟΚτζήδες. Ας παρηγορηθούν τουλάχιστον από το γεγονός ότι το φωτογραφικό στιγμιότυπο της επίσκεψης του -άλλοτε συντρόφου τους- Μιχ. Χρυσοχοΐδη στα γραφεία της ΝΔ στη Λάρισα, ελήφθη, αφού παρήλθε η επέτειος της 18ης Οκτωβρίου. Από την κατάκτηση της εξουσίας το 1981. Αν τους παρηγορεί επίσης, στην τοπική ΝΔ ενδεχομένως χθες να αισθάνθηκαν μεγαλύτερη αμηχανία. Τι να πούνε και στη ΝΔ, καλωσορίζουμε τον... σύντροφο υπουργό. Β.Κ.

Σκοτάδι

* ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ πέντε χρόνια συμπληρώνονται αύριο από την απελευθέρωση της πόλης από τη γερμανική κατοχή. Και η πόλη τιμάει όπως αρμόζει την επέτειο με πλήθος εκδηλώσεων...

Ξεναγήσεις, πανηγυρική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του ΔΩΛ είναι μερικές μόνο. Επέτειος απελευθέρωσης από την κατοχή που είναι πολύ πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζουμε. Αρκεί να σκεφτούμε ότι ένας γεννημένος το 1980 έχει ζήσει μέχρι σήμερα 39 χρόνια, αν πάμε πίσω 39 χρόνια από το 1980 είναι 1941, τότε που σκέπαζε την Ελλάδα το βαθύ ναζιστικό σκοτάδι. Γεγονότα της πολύ πρόσφατης ιστορίας της χώρας, που οφείλουμε να θυμόμαστε για να μην τα ξαναζήσουμε.

ΘΑ.

 

Ώρα

* ΘΑ αλλάξει την ερχόμενη Κυριακή 27 Οκτωβρίου η ώρα από θερινή σε χειμερινή και τα ρολόγια θα πάνε μία ώρα πίσω. Πάντως από το 2021 η αλλαγή της ώρας θα αποτελεί παρελθόν αφού η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας. Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να σταματήσει την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που επιθυμούν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021. Προς το παρόν ας χαρούν οι χουζούρηδες που θα κερδίσουν μία ώρα ύπνου.

Ν.Π.

 

Τζόκερ

* ΜΕ μικροποσότητα ποπ-κορν συνελήφθησαν χθες το απόγευμα δύο έφηβοι στην οδό Κούμα.

Δεν ήθελαν και πολύ τα παιδιά στο καφέ πίσω από το Δικαστικό να κάνουν λάστιχο την γκάφα της κυβέρνησης που έστειλε την αστυνομία να επιβάλει την τάξη προσαγάγοντας ανήλικους που πήγαν να δούνε την ταινία Τζόκερ. Αναρωτιόταν ο Λαρισαίος αν πρέπει να μας προβληματίσει η αβελτηρία του στρατού στο θέμα της παραβατικότητας των ανηλίκων στην ταινία, ενώ ο άλλος έλεγε ότι επιτέλους μπαίνει τέλος στο άβατο της Γκόθαμ Σίτι. Ο πιο συνωμοσιολόγος δε έβλεπε δάκτυλο Μπάτμαν πίσω από τις προσαγωγές που διαπιστώνει ότι το ενδιαφέρον μετατοπίζεται προς την πλευρά του κακού.       ΘΑ.

 

Κρίση

* ΜΟΝΟ την τελευταία εβδομάδα, στα νησιά του Βορ. Αιγαίου καταγράφηκαν 1.908 νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών ενώ μόνο χθες Δευτέρα, σε Λέσβο, Χίο και Σάμο πέρασαν 317 πρόσφυγες. Για να αποδειχθεί πως το προσφυγικό δεν ήταν πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έλεγε η ΝΔ που - ως αντιπολίτευση – ποντάρισε στην ξενοφοβία για να συγκεντρώσει τώρα - ως κυβέρνηση – τα πυρά δημάρχων και πολιτών όπου θα αναπτυχθούν νέες δομές. Η ΝΔ όπως έστρωσε θα κοιμηθεί. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι αυτό, ούτε ενδιαφέρει η κριτική που ασκεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Το πρόβλημα είναι πως η Ε.Ε. μετατρέπει την Ελλάδα σε «αποθήκη ψυχών». Στο Κουτσόχερο υπάρχουν σήμερα πρόσφυγες που εδώ και 2 χρόνια... προσωρινά στεγάστηκαν σε κοντέινερ.

Β.Κ.

 

Φιάσκο

* ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ έχει προκαλέσει η επέμβαση της Αστυνομίας σε δύο σινεμά όπου προβαλλόταν η ταινία «Τζόκερ» επειδή την παρακολουθούσαν ανήλικοι. Ο Τζόκερ και η υπάλληλος του Υπουργείου Πολιτισμού πίστεψαν μέσα στην παράνοιά τους ότι θα αλλάξουν τον κόσμο. Ο πρώτος όμως έγινε ταινία και η δεύτερη παρωδία, σχολίαζε ο Ν.Μ. σε παρέα.

Γ.Γ.

 

Ρήγμα

* ΠΡΟΒΛΗΜΑ ανεφύη στη μείζονα αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς στην ψηφοφορία για τους αντιπροσώπους της Ένωσης Περιφερειών, 6 από τους 13 συμβούλους της παράταξης του Νίκου Τσιλιμίγκα δεν ψήφισαν τον Λαρισαίο γιατρό, που αυτοπροτάθηκε για την ΕΝΠΕ. Όπως φαίνεται τα ενδοπαραταξιακά θέματα που δημιουργήθηκαν προεκλογικά στη «Θεσσαλία στην καρδιά μας» με την κατάρτιση του συνδυασμού, συνεχίζουν να υφίστανται, κάνοντας πιο εύκολο το έργο της περιφερειακής αρχής.

Στο μεταξύ ο Ρίζος Κομήτσας, διαπιστώνοντας ότι η συνεδρίαση έχει «ξεχειλώσει» με την ενημέρωση του Κ. Αγοραστού για θέματα επικαιρότητας, αλλά και τοποθετήσεις εκπροσώπων παρατάξεων για θέματα που δεν υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη, ζήτησε να ορίζεται μια ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου, στην οποία θα συζητούνται αυτά τα θέματα. Αρκεί να σημειωθεί ότι από τις 6 που ξεκίνησε η συνεδρίαση του Π.Σ. την περασμένη Παρασκευή, το σώμα ασχολήθηκε με τα ημερήσιας διάταξης θέματα στις 7:30 μ.μ.

Γ.Ρ.

 

Τρικαλινές βολές

* ΜΑΛΙΣΤΑ τις ανησυχίες του ότι δεν λειτουργούν παραταξιακά ως συντονισμένη ομάδα εξέφρασε στο ραδιόφωνο «Λέσχη 97,6» ο περιφερειακός σύμβουλος της «Θεσσαλών Συμπολιτεία» Θανάσης Τσιάρας, δηλώνοντας πως ο ίδιος έχει δώσει προθεσμία ως τα μέσα Νοεμβρίου στον επικεφαλής τους Νίκο Τσιλιμίγκα να δρουν πιο ουσιαστικά στα Περιφερειακά Συμβούλια. «Στη δική μας ομάδα δυστυχώς δεν έχουμε καλό συντονισμό, φάνηκε αυτό ακόμα και για τις εκλογές εκπρόσωπων στην ΕΝΠΕ, όπου ο επικεφαλής της παράταξής μας πήρε λιγότερες ψήφους από τους συμβούλους του. Υπάρχει σαφές πρόβλημα στη λειτουργία της ομάδας μας, δεν ψήφισαν τον επικεφαλής τους 6 σύμβουλοι». Και ο Τρικαλινός σύμβουλος καταλήγει με νόημα: Ο κ. Τσιλιμίγκας δεν κάνει καμία ουσιαστική αντιπολίτευση, καμία ερώτηση, με εξαίρεση αν είναι κάποιο θέμα για την υγεία. Αυτό το έχει αντιληφθεί πλήρως ο κ. Αγοραστός, και κυριολεκτικά μας... γλεντάει», φέρεται ειπών ο περιφερειακός σύμβουλος.

Γ.Ρ.

 

Υπερτροφή

* ΚΑΣΤΑΝΑ βραστά, κάστανα ψητά, κάστανα σκαστά με τη βραστή σκαστή κουτάλα... Νόστιμα σε κάθε περίπτωση. Το δώρο αυτό της γης είχε την τιμητική του προχθές Κυριακή σε Καρίτσα και Σκήτη, χωριά φημισμένα και για την ποιότητα και την ποσότητα του παραγόμενου καρπού που χαρακτηρίζεται ως το φάρμακο ή και η υπερτροφή του χειμώνα. Τα κάστανα δε, είναι απ’ αυτά που όταν φας ένα δεν μπορείς να σταματήσεις και τότε χρειάζεται προσοχή: Να είσαι μόνος για να γλιτώσουν οι άλλοι τις... ευωδιαστές παρενέργειες.

ΘΑ.

 

Ενοχλημένος

* ΚΑΙ δημόσια δήλωση «νομιμοφροσύνης» ο Κώστας Ζέβλας, ότι δηλαδή στηρίζει τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη και τη δημοτική αρχή. Ενοχλημένος ο πρώην πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας ανέβασε δήλωση στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι στηρίζει τον δήμαρχο αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να ασκεί κριτική «όταν υπάρχουν αρνητικά που ευτυχώς είναι ελάχιστα». Αυτό επιβάλλουν οι κανόνες της Δημοκρατίας είναι το μήνυμα του Κώστα Ζέβλα σε όσους τον κατηγόρησαν ότι βγάζει κακίες επειδή δεν εκλέχθηκε στην προεδρία. Αλλά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι οι αποδέκτες θα πάρουν το μήνυμα.

Δ.Κ.

 

Συνδικαλισμός

* Η τελευταία ημερίδα της ΕΣΠΕΛ, μεταξύ άλλων δημιούργησε προσδοκίες για την ενότητα των στρατιωτικών, με αφορμή και το θέμα των δύο Ομοσπονδιών. Εξέλιξη ευνοϊκή με δεδομένο ότι το «διαίρει και βασίλευε» βολεύει όλους όσοι αντιμάχονται την ενότητα του κλάδου. Ωστόσο «γαλάζιοι» στρατιωτικοί φαίνεται πως συνέταξαν την τροπολογία για συνδικαλισμό υπό τον υπουργό. Οι αποκαλύψεις των Μέσων Ενημέρωσης ίσως να χαλάσουν τη σούπα των κομματικών που ενδιαφέρονται μόνο για να βολέψουν ημετέρους. Η τύχη της τροπολογίας – μέσω του Υπουργείου Εργασίας λένε – θα φανεί. Προς το παρόν με ενδιαφέρον αναμένεται το ψήφισμα της ημερίδας που διοργάνωσε η ΕΣΠΕΛ στη Γιάννουλη για το επίμαχο θέμα του Σώματος Υπαξιωματικών. Με την ευκαιρία να διευκρινιστεί ότι στην ίδια ημερίδα, το θέμα της εξέλιξης των αποφοίτων ΑΣΣΥ αλλά και του Σώματος των Υπαξιωματικών ανέπτυξε με εισήγησή του, ο αναπληρωτής γραμματέας της ΕΣΠΕΕΒ - Μ και τομεάρχης Παραγωγικών Σχολών της ΠΟΜΕΝΣ επισμηναγός, Αν. Πιπικάκης.

Β.Κ.

 

Επιβεβαίωση Κέλλα

* ΣΤΗΝ πρόσφατη επίσκεψή του στη Λάρισα για το προσφυγικό, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοΐδης αφού ξεκαθάρισε τι μέλλει γενέσθαι με τα προσφυγόπουλα που θα έρθουν στη Λάρισα, έβαλε σε τάξη και ...τα εσωκομματικά της τοπικής ΝΔ. Κληθείς να απαντήσει, με αφορμή ερώτηση του Μαξ. Χαρακόπουλου, για το αν ισχύει η διαβεβαίωση που έδωσε στον Χρήστο Κέλλα ότι «δεν πρόκειται να υπάρξει μεταφορά νέων προσφύγων στη δομή φιλοξενίας στο Κουτσόχερο», ο υπουργός απάντησε θετικά. Στο μεταξύ ο Λαρισαίος γιατρός, στην έναρξη της συζήτησης στην Αστυνομική Διεύθυνση κλήθηκε από τον υπουργό να απαντήσει στο ερώτημα «πόσους πρόσφυγες μπορεί να εξετάσει ημερησίως ένας γιατρός για τα μεταδιδόμενα νοσήματα», προκειμένου να αναδειχθούν και οι αδυναμίες που υπάρχουν, παρά την κυβερνητική εγρήγορση, στο σχέδιο υποδοχής τους.

Γ.Ρ.

 

Θερμό

* ΜΕΧΡΙ το κέντρο της Λάρισας έφθασαν προ ημερών οι φωνές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και από καθηγητές για το στήσιμο και την οργάνωση των νέων τμημάτων. Οι αντιπαραθέσεις και οι αψιμαχίες είναι συχνές αλλά αυτή τη φορά το επεισόδιο χαρακτηρίστηκε «θερμό» με πρωταγωνιστές καθηγητές που αντιδρούσαν στο πρόσφατο παρελθόν στην προοπτική της συγχώνευσης των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με το Πανεπιστήμιο.

Οι ταμπέλες στήθηκαν και ήταν το εύλογο κομμάτι της υπόθεσης αλλά το (ουσιαστικό) στήσιμο των νέων σχολών και τμημάτων αποδεικνύεται μια δύσκολη και επίπονη διαδικασία, που απαιτεί θυσίες και εκατέρωθεν αμοιβαίες υποχωρήσεις για να υπάρξουν συμφωνίες και συναίνεση...

Δ.Κ.

 

Νέα απάτη

* ΕΝΑ νέο κόλπο σκέφθηκαν επιτήδειοι για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους, με σκοπό τι άλλο, να τους αποσπάσουν χρήματα. Ο υποτιθέμενος αστυνομικός - όπως και με τις απάτες στα τροχαία ατυχήματα – τηλεφωνεί σε σπίτια.

Λέγοντας ότι, το προηγούμενο βράδυ το υποψήφιο θύμα τηλεφωνώντας σε σπίτι κάποιου τον... ξύπνησε και επειδή τον αναστάτωσε του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους... 1.500 ευρώ.

Τη συνέχεια της απάτης δεν την γνωρίζουμε γιατί η Λαρισαία που δέχθηκε το τηλεφώνημα προχθές, έκλεισε το τηλέφωνο κατάμουτρα των απατεώνων. Το σωστό είναι να ενημερώνεται η αστυνομία για να συλλαμβάνει τους δράστες προτού εξαπατήσουν ανυποψίαστους.

Πάντως μέχρι σήμερα, πουθενά στον κόσμο, δεν έχει βεβαιωθεί πρόστιμο επειδή ξύπνησε κάποιος από το τηλεφώνημα αγνώστου. Η διατάραξη κοινής ησυχίας υφίσταται ως αδίκημα, η... υπνοδιατάραξη, όχι.

Β.Κ.

 

Κινητές

* ΤΟ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν εγκαταλελειμμένες δύο κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ σε κάποιες αποθήκες ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση της Λαρισαίας βουλευτή Λίτσας Λιακούλη προ ημερών στη Βουλή. Ο υφυπουργός γνωρίζει επίσης ότι οι μονάδες αγοράστηκαν με χρήματα του ΕΣΠΑ και ως εκ τούτου μπορεί να ελεγχθούμε ως χώρα και να κληθούμε να επιστρέψουμε τα χρήματα εάν δεν τις χρησιμοποιούμε για τον σκοπό για τον οποίο τις αγοράσαμε.

Κυβερνητική πρόθεση όπως εμφανίστηκε από τις τοποθετήσεις του υφυπουργού είναι να βρεθεί λύση για να λειτουργήσουν (εφόσον εξασφαλιστεί η άδεια φυσικά) και να παρέχουν περισσότερες υπηρεσίες στην ύπαιθρο.

Για να δούμε πόσο γρήγορα θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες από την 5η ΥΠΕ και τον Φώτη Σερέτη, που γνωρίζει από κινητές μονάδες -ως μέλος της διοίκησης του Οδοντιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας συνέβαλε καθοριστικά στη λειτουργία της κινητής οδοντιατρικής μονάδας. Συνεπώς δεν μπορεί παρά η υλοποίηση των δεσμεύσεων Κοντοζαμάνη να αποκτά στοιχεία προσωπικού στοιχήματος για τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ. Ή μήπως όχι;

Δ.Κ.

 

Βαμβάκι

* ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ η συγκομιδή βάμβακος στον νομό Λάρισας, όσον αφορά στο πρώτο χέρι τις επόμενες ημέρες, λίγα είναι τα στρέμματα που έχουν μείνει αμάζευτα, ενώ πολλές είναι οι βαμβακοσυλλεκτικές που έχουν ήδη ξεκινήσει τη συλλογή των δεύτερων χεριών. Αυξημένη καταγράφεται η κίνηση στα εκκοκκιστήρια τις τελευταίες ημέρες.

Γ.Γ.

 

Σπασίμπα

* ΕΙΝΑΙ αλήθεια όντως. Ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου με τον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Συναντήθηκαν και συζήτησαν τα θέματα του γηπέδου του ΠΑΟΚ, του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και της επένδυσης στο Παλιούρι Χαλκιδικής;  Έγινε τέτοια συνάντηση, όντως; Δηλαδή το... «πρωτάθλημα των Πρεσπών» πάλι στον ΠΑΟΚ θα δοθεί φέτος;

Β.Κ.

 

Επίθεση

* ΜΑΛΛΟΝ ως αστείο ακούγεται πως η ΔΕΗ εξετάζει το ενδεχόμενο να ασκήσει... επιθετική εμπορική πολιτική με σκοπό να συγκρατήσει πελάτες. Αστείο γιατί η σκέψη περί επίθεσης... φιλίας της ΔΕΗ προς τους καταναλωτές εξετάζεται ως ενδεχόμενο από του χρόνου, το 2020. Μόλις «προχθές» η ΔΕΗ ανακοίνωσε αύξηση του τιμολογίου, αύξηση που συνέπεσε (σ.σ. τι σου είναι ο κόσμος με αυτές τις συμπτώσεις) με δημοσιεύματα και διαρροές ότι χρεοκοπεί και πως πάει για πώληση κλπ. Οι πραγματικοί κερδισμένοι την ίδια περίοδο (σ.σ. οι συμπτώσεις που λέγαμε) αποδείχθηκαν οι ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας που κάνουν προσφορές με βάση την αύξηση της τιμής της ΔΕΗ. Φέτος λοιπόν η ΔΕΗ χάνει πελάτες, από του χρόνου σκέφτεται να κάνει προσφορές για... μειωμένες τιμές με ετήσια ή διετή σύμβαση. Καλά είναι.

Β.Κ.

 

Απάτη

* ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ χρεώσεις στους λογαριασμούς κινητής τηλεφωνίας παρατηρούν συνδρομητές, από πενταψήφια νούμερα που στέλνουν μηνύματα στα κινητά και χωρίς να κάνει κάτι ο κάτοχος του κινητού χρεώνεται. Ο Λαρισαίος που χρειάστηκε να πληρώσει 5,5 ευρώ παραπάνω στο λογαριασμό του, καταγγέλλει στην «Ε» ότι ζήτησε εξηγήσεις από την εταιρεία του, η οποία παραδέχτηκε ότι υπάρχει πράγματι θέμα αλλά παρ’ όλα αυτά, τα χρήματα τα πλήρωσε. Βέβαια πλέον για να έχει ήσυχο το κεφάλι του έβαλε φραγή στα πενταψήφια. «Την πάτησε και φίλος μου που βρέθηκε χρεωμένος με επιπλέον 20 ευρώ χωρίς εκείνος να κάνει κάτι. Απλώς ερχόταν αυτά τα μηνύματα στο κινητό του. Όμως και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα έπρεπε σε αυτές τις περιπτώσεις να μην υποχρεώνουν τον πελάτη να πληρώσει. Ο κόσμος πρέπει να το ξέρει για να προστατευτεί», σημείωσε χαρακτηριστικά. Οι απάτες πλέον έχουν περάσει σε άλλη διάσταση. Δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος κάτι, αφού οι επιτήδειοι βρίσκουν τρόπο να κάνουν τη δουλειά τους. Τι έχουμε να δούμε ακόμη.

Ν.Π.

 

Στάβλος

* ΧΩΡΙΣΕ η Λαρισαία και ήταν μέσα στα μαύρα χάλια. Στην κουβέντα δε, με την κολλητή της απέδιδε τον χωρισμό στον «στάβλο κύκλο» των σχέσεων: Ερωτεύεσαι έναν γάιδαρο και σε πληγώνει. Πας στον επόμενο, ένα αρνάκι και του φέρεσαι σαν μουλάρα. Πάει στην επόμενη και φέρεται σαν γουρούνι, ε ο αποκαλούμενος «στάβλος κύκλος».

ΘΑ.

==========================================

 ME TON ADELFIKO TOY

 

• ΜΕ τον «αδελφικό του φίλο και καλό συνεργάτη» Ευθύμη Ρεντζιά, όπως τον χαρακτηρίζει, εθεάθη να συζητά για πολλές ώρες το μεσημέρι της Κυριακής στη Λάρισα ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός. Προφανώς αυτά που σχεδιάζουν στον αθλητικό τομέα οι κ. Αγοραστός-Ρεντζιάς θα είναι πολύ μεγάλα. Λέτε να φτάνουν στο ύψος του Τρικαλινού μπασκετμπολίστα;

Γ.Ρ.

============================================

 

O IEREAS ASTYNOMIKOS

 

• Ο ιερέας – αστυνομικός φωτογραφίζεται, ενώ εκτελεί υπηρεσία σκοπού στην είσοδο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων. Όπως όλοι οι ιερείς που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ. έτσι και ο ιερέας της φωτογραφίας, προβλέπεται να κάνει υπηρεσίες. Αλλά ένστολος. Όχι με ράσο, αλεξίσφαιρο γιλέκο, το πολυβόλο και αναμνηστικές φωτογραφίες. Ένας ξένος πολίτης αν αντίκριζε αυτό το θέαμα τι θα σκεφτόταν άραγε για την Ευρωπαϊκή Ελλάδα; Δεν σώζεται αυτή η χώρα, με τίποτα. Ένοπλος ιερέας, σκοπός; Για γέλια είναι ή για κλάματα;

Β.Κ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass