Ψιθυριστά και άλλα

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2019 19:00
*Ο Λαρισαίος πήγε για καφεδάκι στο κολωνάκι.  Ζ. *Ο Λαρισαίος πήγε για καφεδάκι στο κολωνάκι. Ζ.

Συνεχίζεται

*ΖΕΣΤΗ τη μέρα, υπερβολική για την εποχή, το βράδυ όμως δεν γίνεται χωρίς κουβέρτα. Και το πρωί χρειάζονται φώτα ομίχλης για να κινηθείς στον κάμπο.

Περίπλοκη κατάσταση.

***

*ΚΑΙ κάπως έτσι θα βγει λέει ο Οκτώβριος. Με την αλλαγή του μήνα φαίνεται ότι θ’ αλλάξουν μαζί και τα βαρομετρικά.

Να και μια παρέλαση χαρά θεού. Λιακάδα και κοντομάνικα, να το ευχαριστηθούν απαξάπαντες.

Ζ.

 

Αντίφαση

*ΤΟ τελικό κινηματογραφικό συμπέρασμα είναι ότι παρέχεται σ’ έναν 17χρονο το δικαίωμα να ψηφίζει έχοντας άποψη και κρίση για την πολιτική, ενώ αντίθετα του απαγορεύεται να έχει άποψη και κρίση για την προβολή μιας ταινίας.

Ζ.

 

Τζακ ποτ

*ΔΕΝ λέει να κοπάσει στο ίντερνετ η κακοκαιρία που έπληξε την κυβέρνηση.

- Μάνα φεύγω, πάω σινεμά.

- Δικηγόρο να πάρεις.

***

*- ΔΕΝ ξέρω πού αλλού έχει προβληθεί ο «Τζόκερ». Πάντως στη χώρα μας έκανε πολλαπλό τζακ ποτ.

- Μπήκα να δω τα νούμερα του τζόκερ και με συνέλαβαν.

- Υπάρχουν τραυματίες αστυνομικοί στην έφοδο στο σινεμά; Τι λέει ο ‘’Σκάι’’;

***

*- Η επόμενη κίνηση της αστυνομίας είναι η σύλληψη 14χρονων σε ασανσέρ δίχως συνοδό.

- Έφοδος της αστυνομίας σε παιδότοπο και συλλήψεις παιδιών 3 έως 4 ετών που έπαιζαν σε παιχνίδια για ηλικίες άνω των 5 ετών. Κατασχέθηκαν παζλ, μαρκαδόροι, μπαλόνια και τρεις μπάρμπι που επιπλέον ήταν γυμνές.

***

*- Ο Χρυσοχοΐδης είναι ο πρώτος πολιτικός στην ιστορία που θα χρησιμοποιήσει τη βουλευτική ασυλία για να πάει τον γιο του σινεμά.

- Είναι ήδη σαφές ότι τις Απόκριες θα απαγορευτεί η στολή του Τζόκερ.

Ζ.

 

Στα πάντα

*ΧΑΛΑΡΩΣΕ λίγο και μάλλον προσωρινά η επίθεση στις τράπεζες.

- Πήγα, ρε σεις, να ληστέψω την τράπεζα και μου κράτησαν προμήθεια 3 ευρώ.

Ζ.

 

Για ΠτΔ

* Η Μαρία Ευθυμίου τίμησε με την παρουσία της τη «Γιορτή του κάστανου» στη Σκήτη Αγιάς. Αυτή τη φορά όμως ήταν αλλιώς. Καθώς έχει διαδοθεί στην Αθήνα ότι η Λαρισαία καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, βρίσκεται στη λίστα Μητσοτάκη για υποψήφια Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ιδίως τα σενάρια που αναφέρονται σε γυναίκα Πρόεδρο και μάλιστα εκτός πολιτικής, αυτή εννοούν. Και βέβαια καλύπτεται απολύτως και το ΚΙΝΑΛ, με την αδελφή του δημοσιογράφου Πέτρου Ευθυμίου, υπουργού Παιδείας επί Σημίτη.

Ζ.

 

Για τν αλλαγή

* ΣΤΑ πρώτα χρόνια της Οικολογίας, αναφέρεται ο γνωστός Λαρισαίος Ζ.Α. και με αφορμή την επέτειο της νίκης του ΠΑΣΟΚ το 1981 ανέσυρε από τη μνήμη του:

Στην αρχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ γίνονταν πολλά συνέδρια με θέμα την ανάπτυξη. Σ’ ένα τέτοιο περιφερειακό συνέδριο, λοιπόν, και στο βήμα βρίσκεται ο αείμνηστος Νίκος Μάργαρης. Προσπαθώντας, και πάντα με επιτυχία, να εισάγει την παράμετρο της οικολογικής ισορροπίας, εξηγούσε στο ακροατήριο πώς λειτουργεί η τροφική αλυσίδα. Έφερε το παράδειγμα ενός ορεινού οικοσυστήματος, λέγοντας ότι αν εξοντώσουμε τους λύκους, τότε το οικοσύστημα καταρρέει καθώς αυξάνονται υπέρμετρα τα φυτοφάγα.

***

*ΑΠ’ ΤΟ ακροατήριο ένας άνθρωπος φωνάζει διαρκώς: «Οι λύκοι κατεβαίν’ χαμπλά κι μας τρων τα πρόβατα’’.

Παρεμβαίνει κάποια στιγμή ο πρόεδρος της συνεδρίασης, «Σας παρακαλώ, περιμένετε να τελειώσει ο ομιλητής και θα πάρετε τον λόγο».

Τελειώνει κάποια στιγμή ο Ν. Μάργαρης κι ο πρόεδρος καλεί τον άνθρωπο στο βήμα. Κι αυτός εξηγεί: «Σύντροφε πρόεδρε. Είμαι πρόεδρος των κτηνοτρόφων κι εμείς μι τσ’ λύκοι έχουμι πρόβλημα. Κατιβαίνουν απ’ τα βνα κι μας τρων τα πρόβατα. Έρχιτι τώρα αυτός ου Παπαμάργαρης κι λέει να μην πειράξουμι του λύκου γιατί, λέει, θα αλλάξει του σύστημα, το οικοσύστημα, πώς τούπι. Κι ρωτώ κύριε πρόεδρι: ιμείς γιατί ψήφσαμι ΠΑΣΟΚ; Για ν’ αλλάξει του σύστημα δεν ψήφσαμι;»

Ζ.

 

Όχι σουίνγκερς

*ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ συζύγων μεταξύ νεοδημοκρατών βουλευτών της ευρύτερης περιοχής; Όχι δεν πρόκειται για σεξουαλικό σκάνδαλο, δεν προέκυψαν σουίνγκερς στην επαρχία, όχι. Απλώς ο ένας βουλευτής του κάμπου προσέλαβε στο πολιτικό του γραφείο τη γυναίκα του άλλου βουλευτή, του διπλανού κάμπου. Και αντιστρόφως, διότι κι άλλος προσέλαβε τη γυναίκα του πρώτου στο δικό του γραφείο. Τυπικώς διότι είναι βέβαιο ότι η καθεμία θα βρίσκεται στο γραφείο του δικού της άντρα, αν δεν είναι σπίτι τους δηλαδή και θα εισπράττει μονάχα τον μισθό. Τίποτε παράνομο. Κι όλοι ευχαριστημένοι. (Εκτός από τους ψηφοφόρους).

Ζ.

 

Οικολόγοι

*ΔΕΝ ήταν αυτό που προκάλεσε τον Π.Ν. Διάφορα άλλα τον ώθησαν να σχολιάσει: Η ΝΔ σεβάστηκε αυστηρά την παράδοση του κομματισμού, που θέτει ως κύριο, άρρητο ωστόσο, στόχο την άλωση του κράτους, τη λαφυραγώγηση του Δημοσίου. Σ’ αυτόν τον τομέα οι νέοι κυβερνώντες αποδείχτηκαν όντως έτοιμοι από καιρό. Με γνήσιο οικολογικό πάθος, έσπευσαν να φυτέψουν παντού δικά τους παιδιά.

Λίγες βδομάδες έφτασαν για να εξατμιστεί η ρηχή έτσι κι αλλιώς ρητορική περί αρίστων, αξιοκρατίας κ.λπ. Άξιοι κρίθηκαν ξανά-μανά οι δικοί μας, και άριστοι οι πιο δικοί μας από τους δικούς μας.

Ζ.

 

Καμία άκρη

*ΣΕ αδιέξοδο οι νεαρές Λαρισαίες.

-Είσαι με τα καλά σου;

-Όχι, κάτι πρόχειρο έριξα πάνω μου.

***

*- ΒΑΡΕΘΗΚΑ να μιλάω και να μην καταλαβαίνεις...

- Τι εννοείς;

***

*- ΤΙ κάνει ο γιος σου, καλά;

- Καλά, εσένα οι κόρες σου;

- Είναι λίγο διεσταλμένες, έβαλα κολλύριο.

Ζ.

 

Συνωνυμία

*ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ για το συνέδριο ‘’Σημαντικές πόλεις της Ευρώπης’’, που θα φιλοξενηθεί στη Λάρισα τον Μάιο της επόμενης χρονιάς, άρα από οργάνωση πάμε καλά, αρκεί οι άλλες σημαντικές πόλεις να μην προκύψει ότι θα είναι βασικά τα Φάρσαλα, ο Δομοκός, η Λαμία…

Λοιπόν, σύσκεψη με τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής, τον Giorgio Priester, στον Μύλο του Παππά. Που αν ήταν Έλληνας θα τον έλεγαν Γιώργο Παπά, θα του άρεσε που τον πήγαν στον Μύλο του Priester.

Z.

 

Με όρεξη

*ΟΡΕΞΑΤΟΙ, όπως πάντα, οι φαγανοί Λαρισαίοι.

- Κάθε μέρα, δύο πράγματα σκέφτομαι. Πώς να αδυνατίσω. Τι να φάω.

***

*- ΤΑ πάντα εν σοφία εποίησε αλλά μπορούσε να είχε αφαιρέσει λιγάκι απ’ τα μπούτια μου.

***

*- ΆΝΤΕ, να φάω κι αυτά τα 16 γλυκά που απέμειναν, να πετάξω το κουτί.

Ζ.

 

Οι μισοί κατά

*ΓΙΑ τη Βοσνία αναχώρησε ο Ρίζος Κομήτσας αμέσως μετά την επεισοδιακή ψηφοφορία στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Επεισοδιακή για την παράταξη ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ του Ν. Τσιλιμίγκα. Το κλίμα στο Σεράγεβο είναι απολύτως ήρεμο.

***

*ΠΑΡΑΠΟΝΟΥΝΤΑΙ οι περιφερειακοί σύμβουλοι ότι ο αρχηγός τούς αγνοεί, ότι δεν τους καλεί πριν τις συνεδριάσεις, δεν ρωτάει κανέναν. Λησμόνησαν ότι ούτε στις εκλογές δεν τους είχε καλέσει καλά-καλά. Λένε επίσης ότι ο γιατρός φτάνει συνήθως λίγο πριν τις συνεδριάσεις, άλλες φορές και μετά τις συνεδριάσεις. (Αυτό βέβαια γινόταν και επί πενταετία στην προηγούμενη θητεία.)

***

*ΤΩΡΑ όμως φαίνεται ότι άλλαξαν τα πράγματα. Και πως δρομολογούνται εξελίξεις. Ενώ λοιπόν είχε υπάρξει συνεννόηση των ‘’ορφανών’’ για το ποιοι θα εκλεγούν αντιπρόσωποι στην ΕΝΠΕ, τελευταία στιγμή εμφανίστηκε, λέει, ο ‘’πατέρας’’ της παράταξης και χωρίς καμία συζήτηση επέβαλε την τριάδα της αρεσκείας του, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού του.

Τσίνισαν οι άλλοι. Έξι τον ακολούθησαν κι έξι από τους συμβούλους τον καταψήφισαν. Με 7 σταυρούς που έλαβε ο Ν. Τσιλιμίγκας μπήκε σε κλήρωση με τον ισοψηφίσαντα Ρ. Κομήτσα, όπου και τον συνέτριψε. Θεωρήθηκε ενδιαφέρον πάντως που ο αρχηγός καταδέχτηκε να μπει σε κλήρωση. (Και εντελώς σαφές εξ αυτού ότι δεν έλαβε κανένα μήνυμα.)

Ζ.

 

Ουρολογικές

*ΠΡΟΤΡΟΠΗ σε Λαρισαίους μιας κάποιας ηλικίας για δωρεάν ουρολογικές εξετάσεις. Το πρωί λοιπόν, νηστικοί, κατεβείτε στον ακάλυπτο και κατουρήστε στο χώμα. Τα αποτελέσματα εκδίδονται αυτομάτως.

- Εάν πλακώσουν τα μυρμήγκια έχετε διαβήτη.

- Εάν κατουρήσετε τα πόδια σας, έχετε πρόβλημα στον προστάτη.

- Εάν τα ούρα μυρίζουν σαν ψητό, έχετε υψηλή χοληστερίνη.

- Εάν τινάζοντας το πουλί στο τέλος της ούρησης, αισθάνεστε πόνο στον καρπό, έχετε αρθριτικά.

- Εάν δεν βλέπετε το πουλί σας, είστε υπέρβαροι.

-Εάν γυρίσετε σπίτι και έχετε το πουλί σας έξω, έχετε σίγουρα αλτσχάιμερ.

Ζ.

 

Συμμαχίες

*ΤΗΝ ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου, σε ειδική συνεδρίαση, θα γίνει η μυστική ψηφοφορία το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων για τους τρεις αντιπροσώπους στην ΠΕΔ Θεσσαλίας. Η μία θέση είναι αυτοδικαίως του δημάρχου Μάκη Εσκίογλου και απομένουν δύο για τους δημοτικούς συμβούλους που θα εκλεγούν. Θα έχουν ενδιαφέρον οι συμμαχίες που θα προκύψουν μεταξύ των έξι παρατάξεων.

Γ.Γ.

 

Διαμάχες

*ΔΥΣΚΟΛΟ να βρεθεί φόρμουλα συνύπαρξης, πολλά σπίτια Λαρισαίων έχουν αποκτήσει πρόβλημα απ’ το πουθενά. Οι άντρες θέλουν να δουν μπάλα στην τηλεόραση, αργούτσικα το βράδυ κατά τις 10 ξεκινούν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Και να το τσίμπημα φέτος κατά τις 11, από τις ‘’Άγριες Μέλισσες’’ , που τις βλέπουν πρακτικά όλες οι Λαρισαίες. Και ποιος να κάνει πίσω; Να το βάλουν βράδυ παρά βράδυ, μια ο ένας μια η άλλη; Δε λέει, χαμένοι κι οι δύο. Δύο τηλεοράσεις όμως έχουν πλέον πολλά σπίτια. Μία όμως είναι η καλή, η μεγάλη, μπροστά στον καναπέ κιόλας. Οπότε αδιέξοδο. (Αντρικό πλεονέκτημα το ότι συνδρομητικό κανάλι με την μπάλα πιάνει μόνο η κεντρική τηλεόραση του σπιτιού).

Ζ.

 

Κατά εποχή

*- ΑX και νάμουν τον Μάη γάιδαρος, τον Αύγουστο κριάρι...

Ο πολύ παλιός Λαρισαίος αναπολούσε τη νιότη θυμίζοντας ξεχασμένη παροιμία, που περιγράφει και τον αναπαραγωγικό κύκλο των ζώων.

-...όλο τον χρόνο κόκορας και γάτος τον Γενάρη. (Τι να πει κι αυτός τώρα πια στα ενενήντα και...)

Ζ.

 

Τον μπέρδεψε

* ΠΑΕΙ ο άλλος απ’ το χωριό στο φαστφουντάδικο στη Λάρισα.

– Ένα τοστ θα ήθελα...

– Κρίμα μόλις μας τελειώσανε... Να σου φτιάξω ένα hot dog;

– Όχι, εγώ ήρθα για τοστ. Δεν το ξέρω αυτό που μου λες;

– Μα θα σου αρέσει πολύ.

– Τέλος πάντων... Και τι σημαίνει στα ελληνικά αυτό το πράγμα;

– Κατά λέξη, χοτ ντογκ θα πει ζεστό σκυλί.

– Ούιιι. Και θα φάω εγώ σκλι; Δε θα `σαι με τα καλά σ’ ...

– Δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Θα σου φτιάξω να δεις...

– Άντε φτιάξε...

Ετοιμάζεται το hot dog, το παίρνει ο άλλος το ανοίγει, το κοιτάζει.

– Καλά ρε φίλε... Από ολόκληρο σκλι, το πλι του βρήκες να μι βάλτς;

 

 

=================================================

 

O KATALLHLOTEROS GIA TO GKAZON TOY GHPEDOY1

 

*Ο καταλληλότερος για το γκαζόν του γηπέδου, με το πιο ταιριαστό όνομα, ο Μ. Πράσινος.

Ζ.

 

 

 ========================================

 DEN UA MPOROYSE NA MHN FVTAGVGHUEI

 

• ΔΕΝ θα μπορούσε να μην φωτογραφηθεί ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος με την Κική Μουκούλη, την «ηθική αυτουργό» της εξαιρετικής καστανογιορτής της Σκήτης που καλά κρατεί εδώ και 16 χρόνια τώρα και που προχθές Κυριακή για άλλη μια φορά η διοργάνωσή της και οι εκδηλώσεις της εντυπωσίασαν ντόπιους και εκατοντάδες επισκέπτες. Μαζί τους, βέβαια, και γυναίκες του χωριού, που δίχως τη σημαντική βοήθειά τους η συγκεκριμένη γιορτή δεν θα είχε σίγουρα την πορεία που έχει.

 

=================================================

DROSH KAI UEODVRAKOPOYLOY N POLITEIA

 

• ΔΡΟΣΗ και Θεοδωρακοπούλου, Ν. Πολιτεία. Η στάση δεν άντεξε την ορθοστασία...

 

 

 =========================================

 

STIS FRYJELLES BREUHKAN XUES O PERIFEREIARXHS

 

* ΣΤΙΣ Βρυξέλλες βρέθηκαν χθες ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός και ο πρόεδρος των Αστικών ΚΤΕΛ Μιχ. Σακελλαρίου, οι οποίοι συμμετείχαν σε πανευρωπαϊκό συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη. Εκεί τονίστηκε η αναγκαιότητα -για οικονομικούς και περιβαλλοντικούς λόγους- η ηλεκτροκίνηση να εισέλθει δυναμικά στα λεωφορεία. Σ’ αυτό πρέπει να συμβάλει και η Πολιτεία, επιδοτώντας την προμήθεια ηλεκτροκίνητων λεωφορείων. Πρώτος σύμμαχος στην προσπάθεια του Λαρισαίου προέδρου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass