ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 11 Νοε 2019 19:00
ΜΕΤΑ τα Phantom και τα F-16 πέταξαν και τα Μ-1 ΜΕΤΑ τα Phantom και τα F-16 πέταξαν και τα Μ-1

Κέρδη και ζημίες

* ΤΟ κέρδος είναι -μην το πολυμελετάμε κιόλας- ότι πιάσαμε μέσα Νοέμβρη και δεν ανάψαμε ακόμη καλοριφέρ. Με λίγη τύχη, ίσως βγάλουμε τον Νοέμβρη. Έχει και τα... καλά της η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη, να τα λέμε αυτά.

Ο Μητσοτάκης αρχίζει και αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει και προσφυγικό πρόβλημα στη χώρα και δηλώνει ότι... τελευταία φορά θα γίνουν μαζικές μεταφορές μεταναστών στην ενδοχώρα. Για στάσου... Κι αν έρθουν κι άλλοι; Θα τους αφήσει στα νησιά; Μα αν είναι να ξαναγεμίσουν τα νησιά, γιατί μεταφέρει τους τωρινούς και φορτώνει την ενδοχώρα; Όχι πες μου, λέω τίποτε παράλογο;

 

Μπίζνες

*ΤΕΛΟΣ πάντων, ας μην τρελαινόμαστε κιόλας, το προσφυγικό θα ελεγχθεί κάποια στιγμή. Εδώ ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα οι Αλβανοί που ήταν απείρως περισσότεροι και ήδη λογίζονται για Έλληνες πολίτες. Προϋπόθεση βέβαια είναι κάποια στιγμή να κλείσει η «κάνουλα». Κυρίως δε να ελέγξει η Κυβέρνηση την τεράστια μπίζνα που έχει στηθεί για να κονομάνε οι «μάγκες» των ΜΚΟ, τα κυκλώματα των διακινητών, και τόσοι άλλοι που έχουν συμφέρον από αυτό το ιδιόμορφο εμπόριο ψυχών.

 

Να το ξαναδούν

*Σ’ Ο,ΤΙ αφορά τα καθ’ ημάς, εκείνο που προέχει είναι να διορθώσουν άμεσα το τραγικό λάθος που έκαναν στην Καρίτσα. Το μοναδικό ίσως χωριό πανελλαδικά στο οποίο αποφάσισαν να φτιάξουν δύο «δομές» μεταναστών. Είναι πέραν πάσης λογικής αυτό που πάει να γίνει στην Καρίτσα. Τους το είπε και ο μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος και φυσικά θα πρέπει να το δουν και οι τοπικοί βουλευτές. Όχι μόνο να ζητούν ψήφο.

 

Λάθος

*ΓΕΝΙΚΑ, με τις εγκαταστάσεις μεταναστών στα παράλια του Ν. Λάρισας η Κυβέρνηση κάνει ένα σοβαρό λάθος: δεν ενημερώνει τον κόσμο. Πρώτα – πρώτα δεν λένε επίσημα στους κατοίκους για πόσο διάστημα θα μείνουν εκεί οι μεταφερόμενοι. Αν λ.χ. διαβεβαίωνε πως θα ήταν μόνο για τον χειμώνα, ο κόσμος θα το έβλεπε ίσως αλλιώς. Δεύτερον: Όταν φύγουν οι τωρινοί, θα φέρουν άλλους; Θα είναι δηλαδή μόνιμες οι Δομές; Τρίτον: Τι λογική είναι αυτή να τους πάνε απλά σε έναν έρημο τόπο μόνο και μόνο επειδή – όπως νομίζουν τουλάχιστον- δεν υπάρχει κόσμος να αντιδράσει; Τι θα κάνουν όλη μέρα εκεί οι μετανάστες; Απλά θα τους... ταΐζουν και θα τους κοιμίζουν; Ακόμη και οι ίδιοι θα αντιδράσουν κάποια στιγμή, διότι κανείς δεν σκέφτεται τη ζωή του... κλεισμένη σε ένα απομακρυσμένο ξενοδοχείο. Ψάχνουν κι αυτοί για μια πιο μόνιμη προοπτική.

Υπάρχουν απαντήσεις; Μάλλον όχι. Η κλασική μέθοδος: Σπρώξε τα σκουπίδια κάτω απ’ το χαλί κι απέ... βλέποντας και κάνοντας.

 

Ο, τι πεις

*ΓΕΓΟΝΟΣ. Βγήκε ο Λαρισαίος μια βόλτα στην «Ταχυδρομείου» κι εκεί του έδωσαν μια φωτοτυπημένη ανακοίνωση. Ήταν από την «Αναρχική Κατάληψη Palmares» που είχε καταλάβει σπίτι στην Τρίγωνη πλατεία, πριν τους βγάλει έξω η Αστυνομία.

Έγραφε η ανακοίνωση: «Βλέπουμε πως τόσο στη Λάρισα όσο και στην Αθήνα η κεντρική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι η εξής: ό, τι αντιβαίνει στην επίπλαστη κανονικότητα της ταξικής βαρβαρότητας και των κοινωνικών διαχωρισμών χτυπιέται και καταστέλλεται. (...) Αλλά η βία που μάς ασκείται δεν θα μείνει αναπάντητη».

Η απάντηση στα παραπάνω ήρθε από μια άλλη ανακοίνωση που του μοίρασαν δύο βήματα πιο κάτω, πάλι στην πλατεία Ταχυδρομείου. Έγραφε η δεύτερη ανακοίνωση:

«Η βασιλεία του Θεού θα έρθει σύντομα (...) Μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι η βασιλεία του Θεού θα λύσει όλα αυτά τα προβλήματα».

Υπογραφή: Μάρτυρες του Ιεχωβά (!!!!)

(Οπότε, τι σκάμε για τα γήινα, όταν είναι βέβαιο πως έρχονται τα επουράνια;)

 

Για Πρόεδρος

*ΑΡΧΙΣΕ να μιλάει ξανά και να εμφανίζεται ως εθνικός ηγέτης ο Κων. Καραμανλής ο Β’, ο «σιωπηλός».

Πάει, λένε όλοι, για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οπότε θα έχουμε πρωθυπουργό τον γόνο Μητσοτάκη και Πρόεδρο τον γόνο Καραμανλή. (Καληνύχτα Κεμάλ, αυτή η χώρα δεν θ’ αλλάξει ποτέ ...).

 

Μη διάψευση

*ΔΕΝ θα διεκδικήσει να είναι ξανά πρόεδρος των περιφερειαρχών της χώρας (της ΕΝΠΕ δηλαδή). Ο θεσσαλάρχης Κ. Αγοραστός. Διαδικτυακά δημοσιεύματα τον πάνε για ευρωβουλευτή. Και ο ίδιος δεν τα διέψευσε. Θα μου πεις, σε πέντε χρόνια ποιος ζει ποιος πεθαίνει. Σωστά...

 

Οικοδομές

*ΠΟΛΥ καλό μέτρο αυτό που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για επιστροφή φόρου σ’ όσους ανακαινίσουν το σπίτι τους. Πολύ καλό, ειδικά για χώρες όπως η Ελλάδα, που είχαν την οικοδομή για «βαριά βιομηχανία».

Δεύτερη θετική συνέπεια, η ανακαίνιση των οικοδομών. Μια βόλτα στο κέντρο της Λάρισας αλλά και των συνοικιών της, αρκεί για να σε πιάσει μελαγχολία.

Εντελώς παρατημένα τα περισσότερα σπίτια αφού οι ιδιοκτήτες τους στα χρόνια της κρίσης έδιναν τα χρήματά τους για ΕΝΦΙΑ παρά για την αποκατάσταση φθορών.

Μακάρι το μέτρο να νομοθετηθεί και γρήγορα μάλιστα.

 

Στον στόχο

*«ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ» - κατά τη μοδάτη έκφραση της εποχής- θα δοθεί τον Δεκέμβριο το πλεόνασμα. Το ανακοίνωσε χτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Σε στοχευμένες» ομάδες πληθυσμού.

Και η απορία του ηλικιωμένου συνταξιούχου, που δεν λαμβάνει ποτέ επίδομα μόνο και μόνο επειδή εισπράττει ένα μικρό νοίκι, προς τη συμβία του.

-Καλά ρε γυναίκα, εμάς γιατί δεν μας... πετυχαίνουν ποτέ;

*ΣΤΑ χέρια του Κυριάκου Αχελώος-Ογκολογικό.  Με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός. Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και παρότι άτυπη, έδωσε την ευκαιρία να συζητηθούν κρίσιμα αναπτυξιακά θέματα που αφορούν τη Θεσσαλία και εν τέλει τη χώρα.

Στο επίκεντρο βρέθηκε το θέμα του Αχελώου με τον Κώστα Αγοραστό να ζητά για μια ακόμη φορά να διαχειριστεί η Περιφέρεια το ζήτημα αυτό προκειμένου επιτέλους να προχωρήσει. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού προκάλεσε εξάλλου το αίτημα που του έθεσε ο κ. Αγοραστός για τη δημιουργία Ογκολογικού Κέντρου στη Θεσσαλία με έδρα τη Λάρισα. Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε αμέσως να συνομιλήσει με συνεργάτη του προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι παράμετροι για την υλοποίηση του έργου. Έπεται συνέχεια...

Γ.Ρ.

 

Πολύτεκνοι

*ΤΕΚΝΟ, πολύτεκνης οικογένειας της Λάρισας, εκφράζει τον προβληματισμό του για τον Σύλλογο Πολυτέκνων Λάρισας, που πρώτη φορά φέτος δεν γιόρτασε, λέει, τους προστάτες των πολυτέκνων.

«Πολλοί Σύλλογοι της χώρας του γιόρτασαν» υποστηρίζει και σημειώνει: ««Ηταν και μια καλή ευκαιρία να αναδείξουμε για μια ακόμη φορά το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και που κανείς δεν φαίνεται να συγκινείται για την επίλυσή του».

Οι Λαρισαίοι πολύτεκνοι περιμένουν...

Λ.Κ.

 

Αεροπορία

*ΕΙΝΑΙ εντυπωσιακή, κάθε χρόνο, η προσέλευση του κόσμου στο αεροδρόμιο της 110 Π.Μ. στις εκδηλώσεις εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ. Η αγάπη για την Αεροπορία, καθώς και το ενδιαφέρον για τα αεροσκάφη της και τη δύναμή της είναι διαχρονικά. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, που οι «αετοί των αιθέρων» είναι διαχρονικά πρότυπα, αφού για γενιές τώρα, τα περισσότερα αγόρια από μικρή ηλικία, θέλουν να γίνουν αεροπόροι.

Σίγουρα, χθες, όσα παιδιά παρακολούθησαν την αεροπορική επίδειξη αεροσκάφους F-16, από τον επισμηναγό Βολακάκη Δημήτριο, έφυγαν αποφασισμένα να γίνουν πιλότοι!

Πολλοί ήταν κι αυτοί που έμειναν άναυδοι από την επίδειξη της εκπαίδευσης των σκύλων της ομάδας «Κέρβερος» της Αεροπορίας. Φυσικά, διατήρησαν τις αποστάσεις τους...

Λ.Κ.

 

Φαρμακοποιοί

*ΑΠΟ νωρίς το πρωί, χθες, μέχρι και να κλείσουν οι κάλπες, στις εκλογές του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας, στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου στεγάζονται τα γραφεία του, τα πηγαδάκια διατηρούνταν σταθερά, ενώ κορυφώθηκαν τις τελευταίες ώρες αναμονής των αποτελεσμάτων.

Η αγωνία για το μέλλον του κλάδου μεγάλη...

Λ.Κ.

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass