ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2019 19:00
*ΚΑΙ γραβάτα και ταινία ασορτί, πορτοκαλί. «Next Top Model» δημάρχου, ο Λαρίσης με το παιχνίδι του φακού στο αεροδρόμιο.  Ζ. *ΚΑΙ γραβάτα και ταινία ασορτί, πορτοκαλί. «Next Top Model» δημάρχου, ο Λαρίσης με το παιχνίδι του φακού στο αεροδρόμιο. Ζ.

«V», όπως Βικτώρια

*ΕΝΑΡΞΗ με κύμα κακοκαιρίας που ονομάστηκε Βικτώρια. Ξεκίνησαν οι μετεωρολόγοι με «Β». Αν κι έπρεπε μάλλον να το πουν Βικτωρία, το ξενικό Βικτώρια αντιστοιχεί περισσότερο στο «V», το οποίο συγκαταλέγεται στα τελευταία γράμματα του λατινικού αλφαβήτου.

Ζ.

 

Γείωση

*ΔΙΑΒΑΖΕ ο άλλος στη Λάρισα την ανακοίνωση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, ότι επιδιώκουν «την κοινωνική γείωση των Οργανώσεων Μελών»...

- Αυτό το έχουν πετύχει ήδη. Γειωμένους τους έχουν.

***

*ΣΤΟΧΕΥΑΝ λοιπόν σε μαζική εγγραφή νέων μελών, με στόχο «την αντιστοίχιση της βάσης του κόμματος με το εκλογικό ποσοστό της 7ης Ιουλίου», δηλαδή με το κοντά 32%. Ακούγονταν φοβερά νούμερα στην αρχή για τον επιδιωκόμενο κομματικό πληθυσμό. Μετά προσγειώθηκαν. Στη Λάρισα, όπου αναλογικά θα έπρεπε να μετρήσουν μερικές χιλιάδες μέλη, ακούγεται ότι κινούνται στα επίπεδα των 300.

Δεν είναι κι άσχημα. Κι είναι αρχή ακόμα.

***

*ΔΕΝ το λες και θεαματική προσέλκυση πάντως. Καταρχάς οι παραπάνω από 100 εξ αυτών είναι εγγραφές στην Ελασσόνα. Όπου πάντοτε ήταν ισχυρός οργανωτικά ο ΣΥΡΙΖΑ, σε λίγο η οργάνωση της Ελασσόνας μπορεί να ξεπεράσει και αυτή της Λάρισας, η οποία δεν φημιζόταν ποτέ για την ισχύ της. Δυνατός κι ο Τύρναβος, αχαμνά τα Φάρσαλα, «μια παρέα είναι εκεί ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κακόπιστος.

***

*ΤΟ ουσιωδώς άσχημο πάντως είναι άλλο. Και πολύ σοβαρότερο. Ότι η Νομαρχιακή της Λάρισας μπορεί να μετράει περισσότερες λένε από 300 εγγραφές μελών, όχι όμως νέων μελών. Διότι στη διαδικασία μετέχουν κανονικά και οι παλιοί, οι οποίοι οφείλουν να επανεγγραφούν ώστε να καταγραφούν κι εκείνοι ηλεκτρονικά. Οπότε μία ή άλλη, προς το παρόν. Περίπου τόσα μέλη αριθμούσε πάντοτε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, τόσοι ψήφιζαν στις εσωκομματικές διαδικασίες, συνέδρια κλπ.

-Μα τότε, δεν πρόκειται για εγγραφές, ξανακάρφωσε το πειραχτήρι. Μήπως κάνουν απογραφή;

Ζ.

 

Ποίαντας

*ΣΤΟΝ ξενώνα «Ποίαντα» της Σωτηρίτσας κατέφθασαν χθες 10 οικογένειες προσφύγων. Σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία ο Ποίαντας ή Ποίας, ήταν Αργοναύτης, γιος του Θαυμάκου, σύζυγος της Μεθώνης και πατέρας του Φιλοκτήτη (όπως αναφέρεται από τον Νέστορα στην Οδύσσεια).

Ο Ποίας πήρε μέρος στην Αργοναυτική Εκστρατεία και σκότωσε τον γιγαντιαίο Τάλω.

Αναφέρεται ότι ο Ποίας ήταν ο μόνος που είχε το θάρρος να βάλει φωτιά στον σωρό από ξύλα (πυρά) όπου κάηκε ο Ηρακλής, στην κορυφή Πυρά της Οίτης. Για τον λόγο αυτό, ο Ηρακλής του έδωσε το τόξο και τα βέλη του, τα οποία στη συνέχεια κληρονόμησε ο γιος του Φιλοκτήτης, κατά την ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή.

 

Άλλης εποχής

*- ΘΕΛΕΙ προσοχή, συνέστηνε ο μεσήλικος Λαρισαίος, στη δημοτική ομάδα του Ν. Γαμβρούλα, όταν τους είδε να επισκέπτονται αυτή τη φορά το εγκαταλειμμένο γιαπί στο Ομορφοχώρι, έξω στα χωράφια, το οποίο κάποτε θα γινόταν Τελωνείο.

-Πάνε τα παιδιά εκεί αμέριμνοι, να πατήσουν κάνα σκουριασμένο καρφί, να τους δαγκώσει κάνας σκορπιός...

***

*ΟΣΟ για τα ερωτήματά τους για το κτίριο φάντασμα, είχε απάντηση.

- Αυτοί ήταν αγέννητοι τότε που φτιάχτηκε. Μπορούν όμως να ρωτήσουν τους γονείς τους στο ΠΑΣΟΚ για το τι έφταιξε, κάτι θα είχαν ακούσει εκείνα τα χρόνια.

Ζ.

 

Αφίσα

*ΣΕ περίοπτη θέση στον 37ο Μαραθώνιο της Αθήνας, για δεύτερη συνεχή χρονιά, φιλοξενήθηκε η αφίσα του «Αχίλλειου Άθλου» σε περίπτερο του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων ν. Λάρισας, όπου πολλοί «ξένοι» αθλητές ενημερώνονταν για τους αγώνες στους οποίους είναι συνδιοργανωτής ο λαρισινός σύλλογος. Μεγαλώνει η διοργάνωση του «Αχίλλειου Άθλου» χρόνο με τον χρόνο, μαζί και το φαρσαλινό ενδιαφέρον για το δρομικό κίνημα που κατέβηκε «ενισχυμένο» στην αυθεντική κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας.

Γ.Γ.

 

Τάχα μου

*-ΑΦΕΝΤΙΚΟ, λόγω Μαραθώνιου δεν θα έρθω σήμερα για δουλειά...

Ο νεαρός Λαρισαίος είχε ισχυρή δικαιολογία.

-Πήγες Αθήνα να τρέξεις βρε θηρίο; Μπράβο. Όμως, χθες ήταν ο Μαραθώνιος...

- Ναι, δεν έχω τερματίσει ακόμη.

Ζ.

 

Κοσμοσυρροή

*ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ κοσμοπλημμύρα την Κυριακή στις εκδηλώσεις της Αεροπορίας, στο αεροδρόμιο της 110 ΠΜ. Ήταν και η επίδειξη των F 16 η κορωνίδα...

Τόσος κόσμος που οι περισσότεροι χρειάστηκαν περισσότερο από δύο ώρες για να καταφέρουν να βγουν φεύγοντας με το αυτοκίνητό τους. Απίστευτο μποτιλιάρισμα. (Μάλλον έπρεπε να πάνε πετώντας.)

Ζ.

 

Σόγια

*-ΚΑΝΩ τη δίαιτα της σούπας, έλεγε χθες ο ευτραφής Λαρισαίος.

-Έλα ρε, για πες;

-Τρώω τα πάντα και μετά μου λέω «δε σούπα να μην τα φας»;

***

*-ΤΟ κόβω το κρέας από τη διατροφή μου, το καταργώ...

Κατηγορηματικός ο νεαρός Λαρισαίος στην κοπέλα του.

-Μπα... Και τι θα τρως;

-Σόγια.

-Ωραία, ξεκίνα από το δικό σου σόι πρώτα.

Ζ.

 

Πάλι φέτος

*ΚΑΘΕ χρόνο δίνουν λέει το δικό τους ραντεβού στη Θεσσαλονίκη. Και φέτος λοιπόν o Λάμπρος Ζάρρας βρέθηκε και πάλι στην Έκθεση «Philoxenia» με τον πρόξενο του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου Ιωάννη Βεργίνη. Ο συνεργάτης του πρώην δημάρχου Τεμπών Κώστα Κολλάτου και πρόεδρος του Συλλόγου Τεχνικών Υπαλλήλων Ελλάδος, στο παράρτημα Λάρισας βέβαια, επισημαίνει ότι οι πραγματικές φιλίες μένουν για πάντα.

Κ.Τσ.

 

Στα Πυροβολικά

*Ο κ. Γ. μεταφέρει λέει τα παράπονα και των γειτόνων του για την εικόνα της πλατείας των Πυροβολικών. Μιλάει για σκουπίδια και εν γένει ακαταστασία, για καλώδια κομμένα πάνω στα δέντρα κλπ. Ζητούν τη φροντίδα της δημοτικής υπηρεσίας.

Ζ.

 

Υψηλές πτήσεις

*Ο εκ Μελίας γνωστός Α. Χ. σε πολύ υψηλές πτήσεις, στο δικό του Ελληνοχριστιανικό FIR, με αφορμή προχθεσινό σχόλιο: «Υποκλινόμαστε στη θεολογική γνώση σου και θαυμάζουμε τον καλόν Σαμαρείτην Ορθόδοξον κ. Ζ. Ακατάρτιστοι περί τα θεολογικά γράφουμε «κοσμικά». Αγαπητέ εν Χριστώ αδελφέ, επειδή ξέχασες τα περί παγκοσμιοποίησης και οικουμενισμού «προφητικά» του μακαριστού Χριστοδούλου, ( οι διεθνείς εξουσιαστές ποτέ δεν έκρυψαν τα σχέδιά τους και οι παρεπιδημούντες τα γνωρίζουν), επειδή δεν έδωσες τη δέουσα σημασία στα «οράματα» του ΓΑΠ περί πολυπολιτισμικότητας και παγκόσμιας κυβέρνησης (το εγχώριο φερέφωνο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, των ομίλων, λεσχών, κ.λ.π), επειδή προσπέρασες τις δηλώσεις και τις βλέψεις των «συμμάχων» μας Τούρκων, επειδή θεωρείς συνωμοσιολογίες τις δράσεις των «φιλανθρωπικών» ιδρυμάτων των διαφόρων Σόρων και των υπαλλήλων τους, δες τις σημερινές απειλές του Ερντογάν για την αποστολή εκατομμυρίων «προσφύγων» και θα πεισθείς πως δεν υπάρχουν πρόσφυγες, αλλά εισβολείς, «ειρηνικός» εποικισμός ( δηλαδή φανερός πόλεμος, σε παραλλαγή), βίαιη αλλοίωση των χαρακτηριστικών της πατρίδας μας και της δημογραφικής σύνθεσής της. Για να το πούμε με όρους Οριάνας Φαλάτσι «έχουμε κατάκτηση διά της μήτρας». Το κρατικοδίαιτο, παρασιτικό, διακομματικό σύστημα των Αθηνών, και οι προεκτάσεις του στην επαρχία, εκτελεί συμβόλαια των διεθνών εξουσιαστών, ενεργεί (εν γνώσει ή αγνοία) προδοτικά για την Ελληνικότητα, τον Ελληνισμό, την Ελλάδα. Δεν υπάρχει Έλληνας πλήν των «Σοροσάντων» (κατά των Μηδισάντων) που να θέλει την εισβολή. Εάν τώρα δεν πούμε ΟΧΙ, αύριο θα είναι αργά. ‘Οπως θα προσηύχετο ο Άγιος Πορφύριος. «Πρόσθες αυτοίς κακά Κύριε, πρόσθες αυτοίς κακά τοις ενδόξοις της γης (και τοις συνοδοιπόροις δημοσιογράφοις)». Όπου κακά, διάβαζε εμπόδια». (Δι ευχώωων...)

 

Τώρα, τίποτα

*ΥΠΑΡΧΕΙ και μια άλλη προσέγγιση, που την παρέθεσε προχθές ο Ν. Β.

- Με την παγκοσμιοποίηση των ανισοτήτων και την κλιματική αλλαγή, το μεταναστευτικό πρόβλημα έρχεται απ’ το μέλλον. (Ωχ...).

Ζ.

 

Κοινό πρόβλημα

*ΘΕΜΑΤΑ της καθημερινότητας στη συντροφιά των Λαρισαίων.

- Πάει χειμώνιασε... Καιρός για τζάκι, κάστανα και αγκαλιές με το κορίτσι μου. Από τα τρία, μόνο τα κάστανα έχω.

***

*- ΜΑΡΙΑ έχω σοβαρό πρόβλημα στη δουλειά.

- Γιώργο, είμαστε παντρεμένοι. Τα προβλήματα είναι κοινά, πες μου.

- Μάλιστα. Αφήσαμε έγκυο τη γραμματέα μου.

Ζ.

 

Πιο έτοιμος

*ΟΧΙ και τόσο πλήρες το ψηφοδέλτιο Γκουντάρα για τις σημερινές εκλογές της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Με μόλις 11 υποψηφίους συνολικά για τις 21 θέσεις του συμβουλίου. Αν δηλαδή κερδίσουν θα εκλεγούν όλοι τους. Και δεν θα έχουν μετά ούτε αναπληρωματικό αν είναι να αλλάξει κάποιος στη διάρκεια της τετραετίας. Μόλις 6 υποψήφιοι δήμαρχοι, ενώ μπορούν να εκλεγούν μέχρι 8.

Σαφώς πιο έτοιμος ο Θαν. Νασιακόπουλος, με 9 δημάρχους μαζί του και συνολικά 15 υποψηφιότητες. Φαβορί για επικράτηση οι νεοδημοκράτες.

***

*ΠΡΕΠΕΙ να έχουν ενδιαφέρον τα αξιώματα στην ΠΕΔ, δείχνουν ελκυστικά. Αφού υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που βάζουν και ξαναβάζουν υποψηφιότητα. Όποιος έχει εκλεγεί δεν θέλει να φύγει. Κι ακόμη περισσότερο στα κεντρικά της ΚΕΔΕ. Μέλι έχει;

Ζ.

 

Δικαιολογίες

*ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ κι όμως αληθινό. Οι εκλογές και η αλλαγή κυβέρνησης πάγωσαν λέει τις δεσμεύσεις του ΟΣΕ για το θέμα των σιδηροδρομικών γραμμών μέσα στη Λάρισα. Οι παρεμβάσεις στην περιοχή της Ν. Σμύρνης για ασφαλή διέλευση, παραπέμφθηκαν στο αόρατο μέλλον. Είναι δυνατόν; Κι όμως... (Σε ποια οργανωμένη χώρα συμβαίνουν παρόμοια...)

Ζ.

 

Μη

αντιμετωπίσιμος

*Ο Άγιος Πέτρος έχει πρόβλημα με κάποιον στον Παράδεισο, που είναι πολύ δραστήριος ερωτικά. Παρενοχλεί μέχρι και τα αγγελάκια. Τελικά τον αρπάζει και τον πάει στην Κόλαση. Μετά από πολύ καιρό, είπε να πάει να δει τι γίνεται εκεί κάτω και πώς αντιμετώπισαν την κατάσταση τα διαβολάκια. Στην κόλαση υπάρχει πάντα μεγάλη και αφόρητη ζέστη. Μόλις όμως έφτασε ο Άγιος Πέτρος, τα πάντα ήταν παγωμένα. Πάει και βρίσκει τον αρχιδιάβολο.

– Τι κατάσταση είναι αυτή; Τι γίνεται εδώ πέρα και έπεσε η θερμοκρασία τόσο πολύ;

– Με αυτόν που μας έστειλες, δεν τολμάει κανείς να σκύψει, να ανάψει τα καζάνια.

Ζ.

 

-------------

ENTYPOSIASE TOYS LARISAIOYS H DIMOIRIA EPIDEIJEON

*ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ τους Λαρισαίους η Διμοιρία Επιδείξεων ΣΜΥΑ, στον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Παρελαύνοντας στους δρόμους της πόλης, κέρδισαν τον θαυμασμό των συμπολιτών, πολλοί από τους οποίους απαθανάτιζαν τη στιγμή με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Λ.Κ.

 

 

-------------

XREIAZETAI EPAGELMATIKH TEXNIKH GIA NA KATANTHSEI ETSI HK ERKIDA

*ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ «επαγγελματική» τεχνική για να καταντήσει έτσι η κερκίδα στο Επαγγελματικό Λύκειο της Λάρισας.

Ζ.

 

 

-------------

TI ALLH APODEIJH XREIAZETAI GIA THN YYPERUEMANSH TOY PLANHTH

*ΤΙ άλλη απόδειξη χρειάζεται για την υπερθέρμανση του πλανήτη;

Ζ.

 

 

 

-------------

NA TA MATA TA KAINOYRIA

*ΝΑΤΑ μας, τα καινούργιααα...

Ζ.

 

 

-------------

EXONTAS STO PLEYRO TOY TH RENA KARALARIOTOY9 KAI TH UOMAH

*ΈΧΟΝΤΑΣ στο πλευρό του τη Ρένα Καραλαριώτου και τη Θωμαή Καφάση Δεδηλιάρη (αντιδήμαρχο Σοφάδων), ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης κατεβαίνει με άλλον αέρα στις σημερινές εκλογές της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass