ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 15 Νοε 2019 19:00
*ΕΔΩ ίσχυε το αντίστροφο. Παίρνω το καπελάκι μου και κάθομαι.  Ζ. *ΕΔΩ ίσχυε το αντίστροφο. Παίρνω το καπελάκι μου και κάθομαι. Ζ.

Οπως πάει...

*- ΑΝ συνεχίσει έτσι ο καιρός, ο Λαρισαίος έκανε τη δική του πρόβλεψη.

-Τότε την Πρωτοχρονιά θα ψάχνουμε το φλουρί σε κάνα καρπούζι. (πες το ψέματα...).

Ζ.

 

Νέοι ίσον

πρόοδος

*«ΝΟΜΙΖΩ ότι πρέπει ν’ ακούμε περισσότερο τα παιδιά και τους νέους, τους εργαζόμενους και τους φοιτητές. Έχουν κατά βάση πάντα δίκαιο, όσο αυθάδης κι αν είναι ο λόγος τους και οι πράξεις τους ακραίες.

Δικαιολογούνται από τον παρορμητισμό της ηλικίας τους». Αυτό θεωρεί ως σημαντικό, καθώς πλησιάζει η επέτειος του Πολυτεχνείου, η Λαρισαία Π. Τ. Εκμυστηρευόμενη και τον μεγάλο της φόβο. «Εμείς δεν δικαιολογούμαστε... Που όσο μεγαλώνουμε μοιάζουμε με αυτούς που στη νεότητά μας αποστρεφόμασταν».

Κι έρχεται ο Ι. Κ. να συμπληρώσει: «Όταν επιτέλους καταλάβεις, ότι ο πατέρας σου συνήθως είχε δίκιο, εσύ ο ίδιος ήδη έχεις μεγαλώσει έναν γιο που έχει την πεποίθηση ότι ο πατέρας του συνήθως δεν έχει δίκιο».

Ζ.

 

Πάει φέρτε

*ΛΙΑΝ επιτυχημένη πρωτοβουλία η ίδρυση Γραφείου του Πολίτη στη Δημαρχία, υποδοχής παραπόνων και προτάσεων. Υποδοχή παραπόνων, διότι πού να ξέρουν οι υπηρεσίες για τις ποικίλες βλάβες που ανακύπτουν αν δεν ειδοποιηθούν, η οποία υποδοχή γίνεται και υπερμοντέρνα με εφαρμογή στο κινητό αλλά και με τους κλασικούς τρόπους, είτε αυτοπροσώπως στο Δημαρχείο είτε τηλεφωνώντας στο γνωστό πλέον 2413-500400. Όπου και αποτυπώνεται εμφανώς η επιτυχία του Γραφείου καθώς το τηλέφωνο είναι διαρκώς απασχολημένο. Όπως διαπιστώνουν και τα κορίτσια που εργάζονται εκεί, ίσως χρειάζεται να μπει και τρίτη γραμμή. Μεγάλη πόλη η Λάρισα.

***

*ΤΟ Γραφείο είχε ξεκινήσει με υπεύθυνο τον Μάκη Γιαννακόπουλο, ο οποίος μεταφέρθηκε τώρα στα ΚΑΠΗ, όχι συνταξιοδοτηθείς, όχι, αλλά για να σηκώσει το βάρος της τρίτης ηλικίας και της τέταρτης. Τώρα υπάγεται στις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου Καθημερινότητας Γιάννη Αλεξούλη. Και του επικουρούντος αυτόν Θωμά Δαούλα.

Ζ.

 

Επιβράβευση

*ΠΑΝΩ στην ώρα έφτασε και το σημείωμα του Λαρισαίου Κ. Σ. Που επιβραβεύει τη λειτουργία του Γραφείου Πολιτών «που με ταχύτητα διαβίβασε τα αιτήματα» αλλά και την Τεχνική Υπηρεσία που «διεκπεραίωσε τις εργασίες με άρτιο τρόπο», ευχόμενος «αυτό να διαρκέσει εις το διηνεκές».

Θεωρώντας ότι «οφείλουμε να επιβραβεύουμε τις ορθές ενέργειες υπαλλήλων και υπηρεσιών και όχι μόνο να στηλιτεύουμε τα κακώς κείμενα».

Ζ.

 

Ηλικιακά

*ΕΠΑΙΖΕ το ηλικιακό στη χθεσινή καφεδοσυζήτηση Λαρισαίων.

- Πόσων χρονών είσαι τελικά;

- Να ξέρεις, έχω φωτογραφία από παλιά, με τον Άη Βασίλη στο Μινιόν. Εσύ;

- Εγώ, ήμουν ο Αη Βασίλης στο Μινιόν.

***

*- Ρώτησα τον υδραυλικό πόσο κάνει η δουλειά του και μου είπε «μια ογδοντάρα». Είπα να του δώσω τη γιαγιά.

Ζ.

 

«Δικαστής»

*ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ πυρ και μανία ο Α. Λοβέρδος, ακόμη πιο έντονα μετά την οριστική άσκηση δίωξης εναντίον του. Και ο Γ. Λ. αναρωτιέται αν στο τέλος «θα δικάσει εκείνος και τον πρόεδρο του δικαστηρίου που θα τον δικάσει».

Ζ.

 

Σε μοναστήρι

*«ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ σε μοναστήρι», έγινε πρώτο θέμα χθες στα «Νέα». Όχι σε ξενοδοχείο, σε ανακαινισμένο μοναστήρι, ανενεργό όμως χωρίς καλόγερους, στην Ηλεία. Επρόκειτο να φιλοξενηθούν 50 μητέρες με τα παιδιά τους, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, Ασιάτες και Αφρικανοί.

Με απόφαση του επιχώριου μητροπολίτη, ο οποίος δήλωσε ότι «η Εκκλησία του Χριστού είναι η Εκκλησία της αγάπης.

Τι έπρεπε να κάνουμε μ’ αυτούς τους ανθρώπους, να τους πετάξουμε στη θάλασσα;». Το μοναστήρι βρίσκεται δίπλα στο μικρό χωριό Αγράμπελα, όπου σήμερα διαμένουν λέει λιγότεροι από 50 κάτοικοι.

(Κι ύστερα οι πρόσφυγες πήγαν, είδαν και απήλθαν, δεν τους άρεσε είπαν κι έφυγαν γι’ άλλο μοναστήρι. Βγήκαν και κάποιοι κάτοικοι εναντίον του δεσπότη τους.

Τρελοκομείο η κατάσταση).

Ζ.

 

Λεβέντης

*ΣΤΟΝ Βόλο πάλι, δεν είναι εντυπωσιακή μόνο η φιλική για τα προσφυγόπουλα δήλωση του Κ. Μαραβέγια, όχι του τραγουδοποιού που θα ήταν αναμενόμενη, αλλά του βουλευτή της ΝΔ με το ίδιο ονοματεπώνυμο. Είναι και η στάση του κόσμου του Τουρισμού.

Ο Κώστας Λεβέντης και ποιος δεν τον ξέρει, παλιός πρόεδρος των ξενοδόχων Μαγνησίας και αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ήταν ο άνθρωπος που έσπευσε να συμπαρασταθεί στους πρόσφυγες.

Όχι μόνο υπερασπιζόμενος τη φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία της περιοχής αλλά και εμπράκτως.

Η εταιρεία του Κ. Λεβέντη διέθεσε δωρεάν τα πουλμανάκια της για τη μεταφορά τους. (Είναι αλλιώς στον Βόλο, με τους τοπικούς παράγοντες).

Ζ.

 

Ενωτικά

*ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ σταθερά όλον αυτό τον καιρό στην Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής ο Χρ. Κέλλας, ως πρόεδρός της. Αφιερωμένος, τα δίνει όλα, δραστηριοποιείται διαρκώς, μάρτυρας και τα αλλεπάλληλα σχετικά δημοσιεύματα.

Και να που επιτεύχθηκε και διακομματική συνεργασία στον τομέα της οδικής παιδείας. Στην ίδια επιτροπή ως γνωστόν και η επίσης Λαρισαία βουλευτής, η Άννα Βαγενά του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δυό τους λέει συνέπεσαν ενωτικά, στην πρόταση για ανάδειξη μαθητικού βίντεο. «Η οδική ασφάλεια δεν επιδέχεται κομματικές αντιπαραθέσεις, καθώς αφορά αποκλειστικά και μόνο στην προστασία της ανθρώπινης ζωής», δήλωσε ο πρόεδρος Χρ. Κέλλας. Να που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ συμπράττουν, στην άσφαλτο.

Ζ.

 

Όπα, φτάσαμε

*ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι μαθητές.

- Γράφει η άλλη «Σαράντα βαθμεί λιόνη το κωρμή», της απαντάω «Μια είναι η λύση, μάθε ορθογραφία». Κι ενώ περιμένω να με βρίσει μου γράφει «Δεν πάη έτση το τραγούδη».

***

*- ΔΕΝ πάμε καταδιαόλου, τελικά. Φτάσαμε.

***

*- ΜΑΜΑ, τι κάνει ο πελαργός αφού φέρει το παιδί;

- Κάθεται στον καναπέ και ξύνεται αγόρι μου και βλέπει Τσάμπιονς Λιγκ πίνοντας μπύρες.

Ζ.

 

Χωρίς σήμα

*ΚΑΙ χθες το ίδιο. Διαμαρτυρία από την περιοχή Αγίου Κωνσταντίνου, επειδή το βραδάκι εκεί γύρω στις 7 χάνεται το τηλεοπτικό σήμα και όλα τα κανάλια. Συμβαίνει συχνά και κρατάει αρκετά. Και παλιότερα κάτι παρόμοιο έτρεχε στην ίδια περιοχή. Θα το φροντίσουν οι αρμόδιοι;

Ζ.

 

Διαβαίνουν πεζοί

*- ΕΧΟΥΝ γλιτώσει απ’ τς πολέμ’ι κι θα παν άκλαφτ’ ι στς διαβάσεις της Λάρσας...

Παρακολουθούσε ο άλλος τους ξένους στρατιωτικούς που βρίσκονται αυτές τις μέρες στην πόλη για τη διεξαγόμενη άσκηση. Τους έβλεπε να περπατούν στο κέντρο χαλαροί, να περνούν τον δρόμο απέναντι, πάντοτε απ’ τις διαβάσεις πεζών. Συστηματικά όμως έκαναν λάθος οι άνθρωποι, αλλιώς μαθημένοι.

-Αυτοί νομίζουν ότι άμα κατεβάσν το ποδάρ’ι στου δρόμου, θα του κοκαλώσ’ι ου Λαρισαίους τ’ αυτοκίνητου. Αμ δε... (Γρήγορα να τελειώσει η άσκηση, πριν έχουμε θύματα).

Ζ.

 

Προσέλευση

*ΜΕ μέσο όρο εισιτηρίων περί τις 3.000, μετά και τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος, η ΑΕΛ βρίσκεται πιο κοντά στην επίδοση των ομάδων της Τρίπολης και του Αγρινίου, παρά του ΟΦΗ που την προσπερνά κατά 40%. Κι ας είναι το Ηράκλειο ισομεγέθης πόλη με τη Λάρισα.

Ποια; Η ΑΕΛ να προσπαθεί ν’ ανταγωνιστεί σε φιλάθλους ομάδες που για πολλά χρόνια κορόιδευε. Με τους λεγόμενους μεγάλους κοντραριζόταν πάντοτε η Λάρισα στην προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο. Τι έφταιξε λοιπόν; Τις πταίει;

Παράξενοι καιροί. Κάποιοι πρέπει να αναλογιστούν τι δεν κάνουν σωστά. Το λαϊκό αισθητήριο δεν είναι εκείνο που λαθεύει συνήθως.

Ζ.

 

Και Τσίπρας

*ΔΕΝ θα μείνουν οι Λαρισαίοι συριζαίοι παραπονεμένοι, μόνο με Σκουρλέτη και τον Τσίπρα να τρέχει Γρεβενά-Κοζάνη. Είναι λέει κι η Λάρισα στο πρόγραμμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Για όσους θέλουν να κάνουν το πρόγραμμά τους, ο Αλ. Τσίπρας αναμένεται στην πόλη για διήμερη επίσκεψη στα μέσα Δεκεμβρίου, προς 16-17 του μήνα. Και για τότε λέει προγραμματίζεται να σκάσει βόμβα, πολιτική μεταγραφή.

Ζ.

Εύζωνες

*ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΟΣ ο φιλελληνισμός του Φίλιπ Κερ, δεν είναι τυχαίο ότι ο σπουδαίος Σκοτσέζος πρόλαβε κι έγραψε δύο μυθιστορήματα που διαδραματίζονται στην Ελλάδα. Άρα καλών προθέσεων και η κριτική και τα πειράγματά του. Στο επίσης ενδιαφέρον «Φοβού τους Δαναούς», βάζει τον Γερμανό ήρωά του, τον θρυλικό ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ να σχολιάζει την εικόνα της πλατείας Συντάγματος. Είναι υποτίθεται το 1957: Έκανα μια βόλτα στη γεμάτη δέντρα πλατεία να ξεπιαστώ λίγο, να δω την Αθήνα και να εισπνεύσω βασικά το τοπικό μονοξείδιο του άνθρακα. Στην ανατολική πλευρά της πλατείας, που ήταν πιο ψηλά από τη δυτική, δέσποζαν τα μαρμάρινα σκαλιά που οδηγούσαν μέχρι το κοινοβούλιο, σαν να χρειαζόταν προσπάθεια για να φτάσει κανείς στη Δημοκρατία.

***

*ΜΠΡΟΣΤΑ από το λεμονί κτίριο στέκονταν δύο στρατιώτες που λέγονταν εύζωνες, οι οποίοι γελοιοποιούνταν προς μεγάλη τέρψη μερικών Αμερικανών τουριστών, μόνο που εκείνοι το αποκαλούσαν αλλαγή φρουράς. Ήταν ντυμένοι σαν πιερότοι και θεωρούσαν μεγάλη υπόθεση το ότι δεν έκαναν τίποτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μάλλον δεν ήταν πιο γελοίο απ' ό,τι έβλεπες να κάνουν οι στρατιώτες του Εθνικού Λαϊκού Στρατού στο Ανατολικό, πλέον, Βερολίνο, αλλά για κάποιον λόγο, όπως και πολλά άλλα στην Ελλάδα ήταν. Πείτε με ξενόφοβο, αλλά μου φάνηκε πολύ κωμικό που δύο ψηλοί άντρες φορούσαν φέσι, κάτι που έμοιαζε με λευκό κιλτ και κόκκινα δερμάτινα τσόκαρα με μαύρη φούντα, και ανά τακτά διαστήματα περπατούσαν κουνώντας τα πόδια τους στον αέρα με μια σχεδόν σκανδαλιστική αβεβαιότητα. Πράγματι, φαινόταν λες και οι δύο άντρες προσπαθούσαν να παρωδήσουν την όλη τελετή αλλά το μόνο που πρόσθετε αυτό ήταν μια διασκεδαστική γραφικότητα. (Σαν τη δικιά τους καρό σκοτσέζικη φουστανέλα με το φλασκί κρεμασμένο μπροστά).

Ζ.

 

Μικρή διαφορά

*Ένα νεαρό ζευγάρι Λαρισαίων αποφάσισε να κάνουν χωριστές διακοπές. Ορκίστηκαν πριν ότι θα ήταν πιστός ο ένας στον άλλον.

Τελειώνουν οι διακοπές και επιστρέφουν.

- Αχ μωρό μου, μου έλειψες πολύ. Όμως να σου εξομολογηθώ ότι εκεί που ήμουν βρήκα μια κουκλάρα και με γούσταρε πολύ. Ένα βράδυ που είχαμε πιεί κιόλας με κάλεσε στο δωμάτιό της, για μια στιγμή έχασα τα μυαλά μου, ξεντυθήκαμε, ξάπλωσε αυτή, μόλις έπεσα πάνω της όμως σκέφτηκα εσένα και σηκώθηκα, ντύθηκα και έφυγα. Εσύ πώς τα πέρασες;

-Τι να σου πω μωρό μου. Τα ίδια περίπου κι εγώ. Με τη μικρή διαφορά ότι όταν σκέφτηκα εσένα και ήθελα να σηκωθώ, ήμουνα από κάτω και δεν μπορούσα να φύγω. Ζ.

 

-----------

OLA POLY EYKOLAGIA TON K AGORASTO STHN ENPE*ΟΛΑ πολύ εύκολα για τον Κ. Αγοραστό στην ΕΝΠΕ. Με εφορευτική τον Γ. Λαδόπουλο...

Ζ.

 

 

-----------

KAI GYNAIKEIA YPOUESH TA MATS1

KAI GYNAIKEIA YPOUESH TA MATS2

*ΚΑΙ γυναικεία υπόθεση το ματς Αγ. Αναργύρων -Φαλανιακού. Η διασώστρια του ΕΚΑΒ Ελένη Μπέμπου σε επιφυλακή και η διοικητικός της ομάδας Ρένα Μπακαρτζή υποβοηθώντας τη διεξαγωγή του αγώνα σε ρόλο «ball boy».

Ζ.

 

 

-----------

KAMERA YCHLHS EYKRINEIS TOPOUETHMENH PANO SE DENTRO*ΚΑΜΕΡΑ υψηλής ευκρίνειας, τοποθετημένη πάνω σε δέντρο, σε χωριό της Λάρισας.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass