Ψιθυριστά και... άλλα

Δημοσίευση: 25 Νοε 2019 19:00
* ΙΔΟΥ κι ο πρώτος άρχοντας του Μουσείου Ελιάς * ΙΔΟΥ κι ο πρώτος άρχοντας του Μουσείου Ελιάς

Καιρικά φαινόμενα

ΑΝ το καλοσκεφτείς είναι χρήσιμη η πρακτική που εφαρμόζουν τα τελευταία χρόνια οι μετεωρολόγοι να δίνουν στα κύματα κακοκαιρίας ονόματα ηρώων της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας.

Κάπως έτσι, ανατρέξαμε στο λήμμα «Γηρυόνης» και θυμηθήκαμε την υπέροχη εκείνη ιστορία με τα βόδια του που σκότωσε ο Ηρακλής στον δέκατο άθλο του.

Βέβαια, προκειμένου για κακοκαιρίες και καταστροφές, θα ταίριαζε περισσότερο να δίνονται ονόματα πιο κοντά στα φαινόμενα. Π.χ. Τυφώνας Καραμανλής, Καταιγίδα Μητσοτάκη, Πλημμυρίδα Παπανδρέου, Ανεμοστρόβιλος Τσοχατζόπουλος, Τσουνάμι Τσίπρας – ένα σωρό υποψήφιοι υπάρχουν...

 

Η... «θύελλα»

ΣΑΝ... κόκκκινη «θύελλα» πάντως μπήκε και στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ η Φώφη.

Τι είπε στην ουσία με δυο λόγια;

Ότι από αύριο, όποιος την αμφισβητήσει θα τον πάρει και θα τον... σηκώσει!

Το νεκρώσιμο στεφάνι του μάλιστα θα φέρει και κορδέλες... μωβ, το δεύτερο χρώμα της... επικής αμφίεσης της αρχηγού. Ε, ρε ΠΑΣΟΚάρα πού σε φτάσανε !

 

«Ψαγμένος»

ΤΩΡΑ, τι να σου πω για την «BlackFriday»; Ότι πρέπει να προσέξεις μην τυχόν και οι εκπτώσεις σε κάποια προϊόντα είναι τελικώς... «μούφα»; Έτσι κι αλλιώς, έχεις «κουρδιστεί» να «χτυπήσεις» το γκατζετάκι που έχεις κατά νου και θα πας να το πάρεις. Η «BlackFriday» είναι τελικά το... άλλοθι, η δικαιολογία που έψαχνες για να πας να αγοράσεις και να βγάλεις την καταναλωτική σου έφεση.

Καλά ψώνια λοιπόν, «ψαγμένα» ψώνια, γιατί ούτε κανένα κορόιδο είσαι, ούτε τα χρήματα περισσεύουν τέτοιους καιρούς.

 

Διάρκεια

ΤΗΛΕΦΩΝΟ στο ρουφιανονούμερο 1142 πήρες;

Πραγματικά είναι αναγκαίος όλος αυτός ο ντόρος περί το τσιγάρο, ακόμη και τα πρόστιμα σε όσους παρανομούν. Αλλά θα... αντέξει; Διότι το πρόβλημα εφαρμογής κάθε Νόμου είναι η διάρκεια της εφαρμογής του. Όπως έλεγε κι ένας αρχαίος φιλόσοφος «Νόμος είναι η βεβαιότητα της τιμωρίας».

Εδώ όμως; Θα υπάρχει συνέχεια στους ελέγχους και στα πρόστιμα; Ή θα δικαιωθεί γνωστός Λαρισαίος μπάρμαν που κλείνοντας το μάτι λέει μετά βεβαιότητας στους πελάτες τους:

- Εϊ, κουλ μεν... Μπόρα είναι, θα περάσει...

 

Γκρίνιες

ΔΙΟΡΙΣΕ ο Κικίλιας διοικητές και υποδιοικητές στα Νοσοκομεία της Λάρισας. Κι έπεσε «γκρίνια» σε κάμποσα τοπικά γαλάζια στελέχη, που ήλπιζαν μεν, έμειναν στα κρύα του λουτρού δε.

Στα Τρίκαλα μάλιστα, το γνωστό στέλεχος του τομέα Υγείας Κων. Τσίγκας τους τα είπε χοντρά και σε ανακοίνωσή του μιλά για την επιβράβευση... «πολιτικών γυρολόγων της δεκαετίας του ’80».

Στη Λάρισα πάλι, γνωστός πολιτευτής, πιστός στο κόμμα, βγάζει πολλές κακίες για τον «γυρολόγο» -όπως τον αποκαλεί- νέο διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας, που ενώ πήγε στο ΛΑΟΣ και τους ΑΝΕΛ επιβραβεύτηκε σε βάρος όσων δεν το έπαιξαν «άσωτοι υιοί».

Τι έχουμε να πούμε εμείς; Ότι η διαδικασία διορισμού διοικητών Νοσοκομείων έμπαζε από την αρχή, αφού, όπως αποδείχθηκε, δεν έψαχναν για τεχνοκράτες και ειδικούς, αλλά για αρεστά πολιτικά στελέχη. Οπότε τι ΣΥΡΙΖΑ, τι ΝΔ, τι Παντελής, τι Παντελάκης. Άντε γεια...

 

Εκτός νυμφώνος

ΦΑΙΝΕΤΑΙ πάντως πως η Λάρισα δεν έχει -γενικά- ιδιαίτερες προσβάσεις στο «Μητσοτακέικο».

Κι ας ήταν από τους Νομούς που ψήφισαν Μητσοτάκη με ποσοστό 51,4% (4.982 ψήφοι έναντι 4.575 του Μεϊμαράκη).

Πάνε οι «παλιές καλές εποχές» που διαθέταμε το σαρακατσανέικο δίδυμο των Σουφλιά – Κατσαρού, των οποίων ο λόγος βάραινε στο κόμμα.

Αλλά, νισάφι πια μ’ αυτόν τον παλαιοκομματισμό. Το «έχω μπάρμπα στην κυβέρνηση» άρα παίρνω θέσεις και κονδύλια είναι απλά μια παρωχημένη λογική. Κάθε πόλη και Νομός έχει θεσμικά όργανα που διεκδικούν και παίρνουν (ή... δεν παίρνουν) αυτά που δικαιούνται από την κεντρική εξουσία. Και αναλόγως ψηφίζονται ή καταψηφίζονται.

 

«Δελφίνια» στον... κάμπο

«ΘΑ παραιτηθώ την κατάλληλη ώρα»...

Δήλωση – έκπληξη από τον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, σε ομιλία του στα Καλάβρυτα.

Το έχει κατά νου ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας να δρομολογήσει την αποχώρησή του; Πάντως, είναι κοινό μυστικό ότι αν το θέμα της διαδοχής ανοίξει, δύο τουλάχιστον «δελφίνοι» θα προέρχονται από τη Θεσσαλία. Και δεν μιλώ για τον Δημητριάδος Ιγνάτιο που είναι το... «ευκολάκι» ως πρόβλεψη. Ο δεύτερος είναι πρόσωπο που δύσκολα το φαντάζεται κανείς. Εν καιρώ... βοήσωμεν.

 

Πρακτικές λύσεις

ΠΟΛΛΗ κουβέντα για το μεταναστευτικό, αλλά πρακτικότης μηδέν.

Καλά (τρόπος του λέγειν βέβαια) τα «Κλειστά Κέντρα» μεταναστών που ετοιμάζει η Κυβέρνηση, αλλά για πόσο θα κρατούν εκεί τόσο κόσμο; Κάποια στιγμή θα πρέπει να απαντήσεις τι θα κάνουν όλοι αυτοί με τη ζωή τους.

Κι όμως, τη λύση -απλή, ανθρώπινη και πρακτική- την είπε ο νέος δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης μιλώντας πρόσφατα σε συγκέντρωση δημοτών στα Μεσάγγαλα:

- «Αν υπήρχε σχεδιασμός και διανομή των μεταναστών σε όλα τα χωριά, θα αναλογούσε το πολύ μία οικογένεια ανά χωριό. Την οποία η τοπική κοινωνία όχι μόνο δεν θα φοβόταν, αλλά θα τη βοηθούσε κιόλας να ενταχθεί στη ζωή της».

Απλά πράγματα δηλαδή που βλέπουν οι άνθρωποι που αναμετρώνται ευθέως με το πρόβλημα και που δεν βλέπουν (ή δεν θέλουν να δουν) όσοι ασκούν υψηλές πολιτικές από την πλατεία Κολωνακίου...

++++++++++++++++++++++++++++++

STOYS RYUMOYS THS KAKOKAIRI

 

Εν αναμονή του «Γηρυόνη»

* ΣΤΟΥΣ ρυθμούς της κακοκαιρίας «Γηρυόνης» κινούνται και οι Λαρισαίοι αγρότες που μέχρι χθες έτρεχαν να προλάβουν να σπείρουν όσο μπορούνε περισσότερα στρέμματα, καθώς οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για επιδείνωση του καιρού από τα ξημερώματα της Δευτέρας, με σφοδρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Εν αναμονή του «Γηρυόνη» λοιπόν...

Γ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass