ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2019 19:07
*ΓΙΑ να χαίρεται έτσι ο Μάκης Εσκίογλου, κάτι θα του έταξε ο Κ. Αγοραστός για τον δρόμο Λάρισας - Φαρσάλων...  Ζ. *ΓΙΑ να χαίρεται έτσι ο Μάκης Εσκίογλου, κάτι θα του έταξε ο Κ. Αγοραστός για τον δρόμο Λάρισας - Φαρσάλων... Ζ.

Πιο νωρίς

*- ΟΙ απέναντι στόλισαν από μέρες, έλεγε ο νεαρός Λαρισαίος.

- Να πάω να τους πω τα Κάλαντα; Είχα πολλά έξοδα τον Νοέμβριο...

Ζ.

 

Πολύ χαρτόνι

*ΘΑ έπρεπε να είχαν μεριμνήσει και για χθες, πόσο μάλλον σήμερα. Και να βγάλει ο Δήμος επιπλέον συνεργεία για να περιμαζευτεί το πλήθος των χαρτιών και κυρίως χαρτονένιων συσκευασιών που παράγει η «Black Friday». Παντού οι κάδοι τριγυρισμένοι από τα κουτιά των συσκευών που αγοράζουν οι Λαρισαίοι σε «Μπλακ» τιμές. Κυρίως αυτά τα πλακέ των τηλεοράσεων. Ιδιαίτερη μέρα και για την αποκομιδή.

Ζ.

 

Το ουσιώδες

*- ΒΡΗΚΑΤΕ θέμα τώρα με τους διοικητές των νοσοκομείων...

Ο Λαρισαίος, που δεν ήταν και αριστερός, μιλούσε στον δημοσιογράφο.

- Ε, αφού έδωσαν τροφή...

- Μόνο τροφή, ταψί έδωσαν, καζάνι ολόκληρο.

***

*ΚΑΙ το πρόβλημα δεν είναι βεβαίως ο υπερήλικος στο Φαρ Ουέστ της Θεσσαλίας. Απλώς αυτός είναι ο πιο εμπορικός απ’ όλους, ο πιο φαντεζί. Παρανυχίδα ο διορισμός του ογδοντάχρονου, αν και το παζάρι που προηγήθηκε αποτελεί απεχθές δείγμα παλαιοκομματισμού. Το ουσιώδες ζήτημα είναι ο τρόπος που επιλέχθηκε για την τακτοποίηση των ημετέρων ως διοικητών, συνολικά. Και φυσικά των πιο ημέτερων απ’ όλους.

Το πρόβλημα παραμένει. Έτσι θα διοικείται ο τομέας της Υγείας; Κατ’ επέκταση και το υπόλοιπο Δημόσιο, δεν θ’ αλλάξουν πατέντα αλλού, στην Εκπαίδευση, στον Στρατό κλπ κλπ (Και με την ευκαιρία, ποιος καλύτερος διοικητής νοσοκομείου από τον απόστρατο; Αφού έχει εμπειρία, σίγουρα θα είχε κάνει διοικητής ξανά. Διοικητής Μονάδας.)

Ζ.

 

Απ’ ευθείας

*ΤΡΕΙΣ χρονιές το «Πάρκο των Ευχών», τρεις φορές εκτέθηκε ο δήμαρχος προσωπικά. Αίρων τις «αμαρτίες» συνεργατών του, ενός βασικά και πολύ στενού μάλιστα.

Τρίτη φορά απευθείας ανάθεση, οι διαγωνισμοί αποφασίστηκε πως δεν βολεύουν, πάει τέρμα. Άλλωστε ποτέ και πουθενά δεν εξυπηρετούν τους διοικούντες, άμα δεν ήταν υποχρεωμένοι...

Κι ο Απ. Καλογιάννης πήρε την υπόθεση ξανά πάνω του, «αναλαμβάνω την ευθύνη» είπε, πείθοντας και τμήμα της αντιπολίτευσης, που δεν θέλησε να τον προσβάλλει. Μα τρίτη φορά; Πόσες φορές άραγε θα πάει η στάμνα για νερό;

Και ο Λαρισαίος, υποστηρικτής της δημοτικής αρχής, όχι αντίπαλος, αναρωτιόταν: «Σκέφτεστε να τα είχε κάνει αυτά ο Τζανακούλης; Το τι θα γινόταν και τι θα ακουγόταν, δεν περιγράφεται...».

Ζ.

 

Μπερδέματα

*ΜΠΛΕΓΜΕΝΕΣ καταστάσεις και στη Λάρισα.

- Είδα κάποιον να τρέχει γυμνός στη βροχή. Πάλι θα γύρισε νωρίτερα ο άντρας της γειτόνισσας.

***

*- ΞΕΡΕΙΣ τι μ’ αρέσει πιο πολύ σε σένα;

- Αχ, τι;

- Η κολλητή σου.

Ζ.

 

Αποφεύγουν

*ΤΑ θύματα πληθαίνουν αλλά στον Δήμο ουδόλως συγκινούνται. Ούτε υπηρεσίες και διευθυντές μήτε δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι. Άλλοι κλαίνε κι εκείνοι σφυρίζουν αδιάφορα. Συνεχίζει να πέφτει κόσμος στα κράσπεδα-παγίδες της Μ. Αλεξάνδρου, εκεί στο ύψος των ταξί. Ηλικιωμένοι με προβλήματα όρασης και στήριξης, απρόσεκτοι νέοι άνθρωποι αλλά και ανέμελα μικρά παιδιά. Μώλωπες, αίματα, ακόμη και ασθενοφόρο έχει χρειαστεί. Και κανένας δεν νοιάζεται. Δεν παραδέχονται το λάθος, ότι υπάρχει αστοχία, η οποία επιβεβαιώνεται καθημερινά. Το βλέπουν, το ξέρουν αλλά πού να μπλέκουν τώρα με διορθωτική παρέμβαση... Ωστόσο οι Λαρισαίοι θα συνεχίσουν να πέφτουν. (Να χτυπήσει κανένας πολύ σοβαρά πρώτα, να τους τρέχει για αποζημιώσεις και μετά...)

Ζ.

 

Αδίκως

ο Τσιάρας

*Ο Γιούνας Γιούνασον έγραψε και το σίκουελ, το οποίο κυκλοφορεί πια και στα ελληνικά με τίτλο τώρα «Ο εκατοντάχρονος που ανέβηκε στο αερόστατο και εξαφανίστηκε». Ακόμα πιο γέρος, ακόμα πιο αστείος και πιο ενδιαφέρων ο ήρωας της παγκόσμιας επιτυχίας του Σουηδού συγγραφέα. Και να που προέκυψε και η ελληνική διασκευή: «Ο ογδοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο του νοσοκομείου και εξαφανίστηκε».

***

*ΠΑΝΤΩΣ, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, αδίκως ο διορισμός Πατέρα χρεώθηκε στον Κώστα Τσιάρα. Ο Καρδιτσιώτης υπουργός μπορεί να είχε γνώμη, η οποία και εισακούστηκε για άλλες περιπτώσεις, το συγκεκριμένο λάθος όμως έγινε απ’ αλλού. Και στα υψηλά κλιμάκια της ΝΔ το γνωρίζουν αυτό.

***

*ΑΛΛΩΣΤΕ και ο ίδιος ο υπερήλικας πρώην διοικητής, αφού τον υποχρέωσαν σε παραίτηση, αποκάλυψε ότι διορίστηκε κατόπιν προεκλογικής του συμφωνίας με τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Που βέβαια, αποκλείεται να έκατσε και να ασχολήθηκε προσωπικά ο πρωθυπουργός με το ποιος θα γίνει διοικητής νοσοκομείου στην Καρδίτσα, ωστόσο ο μηχανισμός λειτούργησε. Σαν παλιά ελληνική ταινία μοιάζει.

***

*ΕΠΡΕΠΕ να το περιμένουν το κύμα δυσαρέσκειας στη ΝΔ, δεν είναι δα και χθεσινοί... Άλλο που καμώνονται τους φρέσκους. Κάτι θα ήξεραν και το καθυστερούσαν τέσσερις μήνες τώρα με τους διοικητές. Τακτοποίησαν λοιπόν 100 ημέτερους δυσαρεστώντας 1.500 επίσης δικούς τους, που περίμεναν και ήλπιζαν. Αλλά και τι να κάνουν... Να μην διορίσουν καθόλου διοικητές; Και πώς θα το κάνουν αλλιώς, παρά με τον τρόπο που ξέρουν...

Ζ.

 

Βαφτίσια

*Ο Γιάννης Κόκουρας κι η σύζυγός του Μάρθα έχουν μία κόρη, την Κατερίνα κι ένα γιο πολύ μικρούλη. Τον οποίο βάφτισαν στον Άγιο Ιωάννη Τυρνάβου. Και το όνομα αυτού Στέργιος, με σεβασμό στο όνομα του αείμνηστου πατέρα του δημάρχου. Νονοί οι Μάρκος και Δήμητρα Μπαλιάφα. Να τους ζήσει...

Κ.Τσ.

 

Πρώτη σειρά

*ΣΤΗ γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ χθες και ο Κ. Τζανακούλης και μάλιστα στην πρώτη σειρά. Δίπλα κιόλας στον υποψήφιο για την προεδρία Τρικαλινό δήμαρχο Δημ. Παπαστεργίου. Τιμήθηκε κιόλας από τον Γ. Πατούλη μαζί με άλλους δημάρχους για την προσφορά τους.

Ο Λαρισαίος ήταν στην τελευταία θητεία πρόεδρος στο απερχόμενο Εποπτικό της Ένωσης των δημάρχων, παλιότερα και στη διοίκησή της. Η χθεσινή ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά τις βουλευτικές εκλογές.

Ζ.

 

Είκοσι χρόνια

*«Ο Δήμαρχος, ο οραματιστής, ο αγωνιστής», τιτλοφόρησαν το αφιέρωμά τους στον δήμαρχο Αριστείδη Λαμπρούλη, καθώς συμπληρώθηκαν είκοσι χρόνια από τον θάνατό του. Οι παλιοί συνεργάτες του, Τάσος Μπαρμπούτης και Κώστας Γκούμας, επικέντρωσαν φυσικά στις δραστηριότητες του Αρ. Λαμπρούλη σχετικά με τα νερά, το περιβάλλον, τη ΔΕΥΑΛ. Έφτιαξαν έξι κεφάλαια με προσωπικές μαρτυρίες, με άγνωστα περιστατικά, με αναφορές τρίτων σημαντικών ανθρώπων. Κι ανάρτησαν το αφιέρωμα στην Υ. ΠΕ. ΘΕ. Τη γνωστή περί υδάτων ιστοσελίδα που διαχειρίζονται. Ο καθένας μπορεί να το βρει εύκολα στο ypethe.gr.

Ζ.

 

Στα αραβικά;

*ΕΙΧΑΝ έμπνευση οι Λαρισαίοι χθες στον καφέ. Ο Ν.Σ. παρίστανε τον απογοητευμένο.

- Έκπτωση των πάντων φίλε. Ο γιος μου ακούει Αργυρό... Στην ηλικία του εμείς ακούγαμε Χρυσό.

***

*- ΣΗΜΕΡΑ μου ταχυδρόμησαν ένα πακετάκι σφαίρες και ένα σημείωμα στα αραβικά.

- Βρε ανόητε, είναι τα υπόθετα κι η συνταγή του γιατρού.

***

*- Η άλλη γράφει «έβρος συναισθημάτων». Σιγά μην υπάρχει και «πηνειός αντιδράσεων».

Ζ.

 

Συνεργάτες

βουλευτών

*Ο Χρ. Τσιάτας προσελήφθη ως συνεργάτης της Ευαγγελίας Λιακούλη. Άμισθος συνεργάτης, για να μη βιάζονται οι κακεντρεχείς. Έτσι κι αλλιώς όλα αυτά τα χρόνια ήταν ο πιο στενός της συνεργάτης, ο εξ απορρήτων, οι βυζαντινοί θα τον έλεγαν παρακοιμώμενό της. Κυριολεκτικά αφού τυγχάνει σύζυγός της.

Αν ο γνωστός αθλητικογράφος προσλαμβανόταν από την βουλευτή του ΚΙΝΑΛ ως έμμισθος συνεργάτης, που διαθέτει και τα τυπικά προσόντα, θα προέκυπτε ζήτημα μεγάλο και αναταραχή. Τώρα απλώς η συνεργασία τους επιβεβαιώνεται και πολιτικά, χωρίς όμως λεφτά.

***

*ΟΛΕΣ αυτές τις δεκαετίες, καναδυό φορές έχει ακουστεί να προσέλαβε κάποιος βουλευτής Λαρίσης, σε έμμισθη θέση ή να έχει αποσπάσει στο γραφείο του τη σύζυγό του ή κάποιο παιδί του. Κι αυτό στα κρυφά, επισήμως δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ η άκρως πολιτική επιλογή «να μείνουν τα λεφτά στο σπίτι μας».

Πάντως θα ήταν ενδιαφέρον και κυρίως χρήσιμο για τους ψηφοφόρους να υποχρεώνονται οι βουλευτές να δημοσιοποιούν τα ονόματα των συνεργατών που επιλέγουν, στις περίβλεπτες θέσεις που τους παρέχονται.

Ποιους συνεργάτες με ειδικά προσόντα προσλαμβάνουν, ποιους δημόσιους υπαλλήλους αποσπούν στο γραφείο τους, ποιους αστυνομικούς διαλέγουν τυπικά για φρουρά πρακτικά για οδηγούς και γενικών καθηκόντων. Έτσι κι αλλιώς η Δημοκρατία τους πληρώνει όλους αυτούς. (Κι αφού δεν είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο, ας έβγαινε ένας να το κάνει αφ’ εαυτού. Τότε θα έσπευδαν να τον ακολουθήσουν όλοι οι υπόλοιποι).

Ζ.

 

Δώδεκα

συριζαίοι

*ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ η σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στην οποία μετέχουν ούτε λίγο ούτε πολύ 694 άτομα. Γι’ αυτό ίσως και θα συνεδριάσουν, αύριο Σάββατο, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ανάμεσά τους και 12 Λαρισαίοι, θεσμικοί οι περισσότεροι. Στην ΚΕΑ μετέχουν λοιπόν Αννα Βαγενά και Βασ. Κόκκαλης ως βουλευτές κι ο Ν. Παπαδόπουλος ως βουλευτής τον καιρό που το κόμμα ήταν κυβέρνηση. Επίσης ο Αλ. Γεωργούλης ως ευρωβουλευτής. Ο Π. Παπαγεωργίου κι ο Γ. Γκόγκος ως συντονιστές της Ν. Ε. Λάρισας και της Επιτροπής Θεσσαλίας αντίστοιχα, καθώς και η δικηγόρος Δανάη Κολτσίδα ως μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

***

*Κι από την Προοδευτική Συμμαχία όλοι «ΑΑ», στην αρχή της λίστας οι Λαρισαίοι. Ήτοι Αγραφιώτης Άρης, Ακριβούλη Ζωή, Αποστόλου Βαγγέλης εξ Ελασσόνος αλλά κι ένας από το «Β», ο Δημ. Βουλγαρίδης. Αυτοί είν’ όλοι. Κι ένας Τυρναβίτης παρακάτω, ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Αργ. Μπαϊρακτάρης.

Ζ.

 

Όντως ρώτησε

*ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ένιωσε από χθεσινό σχόλιο ο Κ. Βαϊούλης. Ο αρχηγός της μίνι εκ δεξιών αντιπολίτευσης, ευχήθηκε στους Λαρισαίους υποψηφίους για την ΚΕΔΕ αλλά όχι αξιοποιώντας τη διαδικασία των ερωτήσεων στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτή την αξιοποίησε όντως για να ρωτήσει όμως τον δήμαρχο ζητώντας ενημέρωση για την εξέλιξη του ΣΒΑΚ με τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην πόλη και για την πορεία της εξαγγελθείσας αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών του Δήμου. Θέματα στα οποία του δόθηκαν ακολούθως απαντήσεις.

Ζ.

 

Ο Ντούρασελ

*ΈΝΑΣ Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Λαρισαίος βρίσκονται μαζί σε μια υπερατλαντική πτήση. Μετά από μερικά κοκτέιλ, έφτασαν να συζητούν για προσωπικά θέματα.

-Χθες βράδυ έκανα έρωτα στη γυναίκα μου τέσσερις φορές, είπε ο Γάλλος. Και το πρωί μου έκανε υπέροχες κρέπες και μου είπε πόσο πολύ με λατρεύει.

-Χα, εγώ χτες το βράδυ έκανα έρωτα στη γυναίκα μου έξι φορές, πετάγεται ο Ιταλός. Και το πρωί αφού μου έκανε μια υπέροχη ομελέτα, μου είπε ότι ποτέ δεν θα μπορέσει να αγαπήσει άλλον άντρα στη ζωή της.

Ο Έλληνας είχε μείνει σιωπηλός και έτσι, ο Γάλλος γύρισε με ύφος και τον ρώτησε:

-Κι εσύ; Ντρέπεσαι; Πες μας πόσες φορές έκανες έρωτα στη γυναίκα σου χθες το βράδυ...

-Εγώ; Μία.

-Χα, μόνο μία; Χαμογελά ειρωνικά ο Ιταλός. Και τι σου είπε σήμερα το πρωί;

-Εμένα; Μη σταματάς.

Ζ.

------------------

 ENV H HGESIA THS ANTIPOLIEYSHS2

*ΕΝΩ η ηγεσία της αντιπολιτευόμενης παράταξης μελετά ενδελεχώς, το κομάντο βαστάει τσίλιες μην και τους κλέψουν τα μεγαλόπνοα σχέδια.

Ζ.

 

 

------------------

 

 OI ANTIDHMARXOI ANACAN TO DENTRO3

*ΟΙ αντιδήμαρχοι άναψαν το Δέντρο κι ο Μιχάλης ο Σταβέντο ολόκληρη την πλατεία. Εντυπωσιακή κι η συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass