ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2019 19:00
* ΑΙΣΘΗΤΗ ήταν η παρουσία των Λαρισαίων Νεοδημοκρατών στη χθεσινή έναρξη του Συνεδρίου του κόμματος στην Αθήνα. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρ. Καπετάνος, μαζί με τους δημάρχους Τεμπών Γ. Μανώλη, Τυρνάβου Γ. Κόκουρα και στελέχη της τοπικής οργάνωσης εθεάθησαν με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργο Στεργίου. Παρούσα και η «Ε» η οποία στο αυριανό φύλλο θα μεταφέρει όλα όσα γίνονται στο Metropolitan Expo. * ΑΙΣΘΗΤΗ ήταν η παρουσία των Λαρισαίων Νεοδημοκρατών στη χθεσινή έναρξη του Συνεδρίου του κόμματος στην Αθήνα. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρ. Καπετάνος, μαζί με τους δημάρχους Τεμπών Γ. Μανώλη, Τυρνάβου Γ. Κόκουρα και στελέχη της τοπικής οργάνωσης εθεάθησαν με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Γιώργο Στεργίου. Παρούσα και η «Ε» η οποία στο αυριανό φύλλο θα μεταφέρει όλα όσα γίνονται στο Metropolitan Expo.

Μεγάλη κίνηση

*ΚΙ έλεγε χθες ο νεαρός στο χωριό του κάμπου.

- Σκώθκα ντύθκα κι είμι στου περίμινε για ντ’ μπλακ φράντεϊ.

***

*ΚΟΣΜΟΣ και ντουνιάς χθες στην αγορά της Λάρισας. Το αδιαχώρητο στους κεντρικούς δρόμους, ουρές μικρές και μεγάλες στις αλυσίδες αλλά όχι μόνο αυτές. Μαύρη Παρασκευή στα μαγαζιά, σαν Μεγάλη Παρασκευή στα τσιπουράδικα. Ήταν και μέρα καλοκαιρινή… Κινήθηκε χρήμα σίγουρα, άλλο ποιος μάζεψε το πολύ χαρτί.

***

*ΤΟ μόνο βέβαιο, οι εξαντλητικοί ρυθμοί για όσους εργάζονται στις αλυσίδες κυρίως. Κορίτσια και αγόρια, τους βγήκε ο πάτος όλες τις τελευταίες μέρες και χθες ακόμη περισσότερο. Τουλάχιστον στις επιχειρήσεις που δίνουν κάποιο μπόνους, χαλάλι…

***

*ΒΕΒΑΙΑ δεν είναι κι όλοι μέσα στο κλίμα.

-Μάνα η Παρασκευή που θα έρθει θα είναι Μαύρη.

-Καλό κορίτσι να είναι αγόρι μου, όχι σαν τις άλλες που φέρνεις.

Ζ.

 

Πιο ταιριαστό

*- ΠαιδιA με τέτοια ζέστη δεν κάνουμε Πάσχα καλύτερα;

Υπερβολικός αλλά όχι και πολύ μακριά από την πραγματικότητα ο νεαρός Λαρισαίος.

-Κι αφήστε βρε σεις τα Χριστούγεννα παραπέρα, να δροσίσει και λίγο.

Ζ.

 

Παντού

*ΤΡΑΚΤΕΡ στους δρόμους σε όλη την Ευρώπη. Αγροτικός και κτηνοτροφικός αναβρασμός παντού. Μπλόκα σε Γερμανία, Ολλανδία, Δανία κ. α., βέβαια εκεί δεν κατασκηνώνουν στους δρόμους, διαμαρτύρονται, προκαλούν εντύπωση και τα φώτα της δημοσιότητας κι ύστερα φεύγουν. Οι Έλληνες περιμένουν, όλα στον καιρό τους. Άλλωστε έχουν δουλειές ακόμα στα χωράφια. Ενώ στον Βορρά έχει ήδη χειμωνιάσει.

Ζ.

 

Στο τιμόνι

*Η Θεσσαλία παρούσα ξανά στο τιμόνι της αυτοδιοίκησης της χώρας. Την προηγούμενη τετραετία ο Κ. Αγοραστός πρόεδρος στην Ένωση περιφερειαρχών, τώρα ο Δημ. Παπαστεργίου στην Ένωση των δημάρχων. Βγάζει ταλέντα ο κάμπος.

Ζ.

 

Μόνιμα Λάρισα

*Ο Βασ. Έξαρχος, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επέστρεψε και ζει ξανά μόνιμα στη Λάρισα. Τα τελευταία χρόνια κατείχε τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και βοήθησε σημαντικά την προσπάθεια της Φ. Γεννηματά. Μετά τις τελευταίες εκλογές αποφασίστηκε να αποχωρήσει. Αντέχεται άλλωστε η Αθήνα;

Στη θέση του ορίστηκε ο 37χρονος Πατρινός δικηγόρος Δημ. Μάντζος, μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΙΝΑΛ. (Κι ο βλάχος επέστρεψε ήρεμος στα πάτρια).

Ζ.

 

Ανατριχίλες

*Η προοπτική να γίνουν πολύ πρόωρα οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, αν ο Κυρ. Μητσοτάκης θεωρήσει ότι μπορεί να «κάψει» το εμπόδιο της απλής αναλογικής, η προοπτική να στηθούν κάλπες σε λίγους μήνες, προκαλεί ανησυχία στα μικρότερα κόμματα και ανατριχίλες στους βουλευτές τους.

Κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να βγει ως αποτέλεσμα. ‘’Βαρουφάκηδες’’ και ‘’Βελόπουλοι’’ αλλά και πασοκτζήδες θα κάτσουν σ’ αναμμένα κάρβουνα. Άλλοι για το αν θα μπει ξανά το κόμμα τους στη Βουλή, κι άλλοι για το αν η έδρα τους θ’ αλλάξει χέρια πηγαίνοντας σε άλλη περιφέρεια ή σε άλλο κόμμα. Δεν είναι σωστά πράγματα αυτά. Ώσπου να συνηθίσουν να βρεθούν ξαφνικά στην απέξω.

Ζ.

 

Α τς ρουφκιάνες…

* ΑΚΟΜΑ ζέστα, βαστάει η καλοκαιρία. Και γιομάτος ου τόπος μύγες. Και ζντΓκαρδίτσα βιβαίως, με την ARTίστα να περιγράφει.

- Α γιεμ τα μαγάρσαν ούλα. Βαντς ψουμί να φας κι τς έχς να φερν τρούιρα τς αναγκιασμένις.

***

*-Α, μαρή, τηράτι να σας που… Μύγις είνι ουρσούζις, πουνηρές. Κάθουντι παν ζμπόρτα κι τηράν πότι θα βγούμι μεις όξου ή πότι θα μπούμι μέσα, να μπουν κι αυτές. Δεν τσ καταλαβαίντς ντιπ. Φρρρουπ... μαζί μι μας. Κάθουντι κι παναθιώ μας κι τσ’ φέρνουμι μεις μέσα, χουρίς να πάρουμι χαμπάρ’ι. Ξερς τί λουιές είνι; Ααα… βρουμνιάρις τ’ κιαρατά. Δε θέλου να τσ’ βλέπου ντιπ. Κάθι βράδ’ι πριν πλαϊάσουμι, λιέου τουν Θουμά «πάρ’ τ’ μία τ’ σκουτόστρα συ κι τν άλλ’ι γω και βούρ, να τσ’ ξουλουθρέψουμι». Ότ’ι μπήκι μέσα ούλ’ι τ’ μέρα να μη μείν’ι. Γιόμσαν τα παραθύρια μυγόσκατα, τα τζιάμνια, τα παραστάσια, τα ντλάπχια... Ουργή κακιά. Τσ’ ασκένουμι να τσ’ βλέπου, να βαγκανάν μες του σπίτ’ι λιες κι είνι θκοτς. Απ’ να τσ’ βαρέσ’ι στρουμπάρα κακιά. Δε θα χιουνίσ’ι να τσ’ βαρέσ’ι ψόφους; Θα χιουνίσ’ι...

Ζ.

 

Εντός προαυλίου

*ΤΩΡΑ με τον αντικαπνιστικό ντόρο, ο Λαρισαίος Τ. Τ. δράττεται της ευκαιρίας να αναφερθεί στο ακόλουθο παράδοξο φαινόμενο: στα κεντρικά, Λύκειο επί της Ανθίμου Γαζή, λέει, οι καθηγητές που θέλουν να καπνίσουν βγαίνουν στα πεζοδρόμια αλλά οι μαθητές χωρίς καμία ενόχληση, απ’ ό,τι φαίνεται, καπνίζουν αμέριμνοι μέσα στα προαύλια. Επικαλούμενος τις σχετικές απαγορεύσεις του υπουργείου, εν προκειμένω δεν τίθεται θέμα ανοιχτού-κλειστού χώρου, θυμίζει ότι «γίνονται ομιλίες και άλλες δράσεις για τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος αλλά κάποιοι τις γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Μάλλον οι παρεμβάσεις των υπεύθυνων των διδακτηρίων θα πρέπει να γίνουν πιο έντονες και πιο δυσάρεστες για κάποιους ώστε να σταματήσει αυτό το απαράδεκτο θέαμα διότι στους ίδιους χώρους προαυλίζονται και μαθητές των γυμνασίων». (Οι οποίοι και παραδειγματίζονται αναλόγως.)

Ζ.

 

Ψευτοσκηνικό

*ΝΕΑ ιδέα από τον Γ. Γ. : Ζητούνται κομπάρσοι καπνιστές για εξάωρο κάπνισμα έξω από το μαγαζί-μπαρ για να ξεγελιέται ο έλεγχος. Μισθός ικανοποιητικός και τα τσιγάρα δωρεάν.

Ζ.

 

Παρανόησε

*ΜεθυσμEνος ο Λαρισαίος στο μπαρ ρωτάει τον σερβιτόρο.

-Αυτό το μαύρο εκεί πέρα, τι είναι ρε φιλαράκι;

-Αυτό; Ηχείο…

-Μμμ… Σιγά μωρέ μην είναι κι η Μυτιλήνη.

Ζ.

 

Πολύ σύντομα

*«ΟΙ διορισμοί διοικητών στα νοσοκομεία εξελίσσονται σε μνημειώδες, κομματικό βατερλό», εκτιμά ο Θ. Κ. Υπογραμμίζοντας το αλισβερίσι του υπερήλικου ανελίστα πολιτευτή με τον πρωθυπουργό, για τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας, που έγινε γνωστό στο πανελλήνιο ζωντανά από τον ‘’Σκάι’’ μάλιστα, διαπιστώνει ότι τα αφηγήματα της ‘’αριστείας’’ και της ’’αξιοκρατίας’’ κατέρρευσαν με κρότο.

***

*ΟΧΙ διορισμοί συγγενών, είχε πει αναλαμβάνοντας ο Κυρ. Μητσοτάκης, απαγορεύονται δια ροπάλου. Κι άρχισαν πολύ σύντομα οι ροπαλιές. Ήρθε κι ο κουμπάρος διοικητής στην Καστοριά. Είχε προηγηθεί το ‘’σταυρωτό’’ με τις συζύγους των βουλευτών Καρδίτσας και Λαμίας, άρχισε να μαδάει νωρίς το άνθος του αξιόπιστου κράτους.

***

*ΚΙ ο Γ. Λ. το γενικεύει, θυμίζοντας ότι πριν από τα νοσοκομεία ήταν οι Πρέσπες, το Προσφυγικό και οι ‘’καλοπληρωμένες δουλειές’’ που βρήκαν οι ημέτεροι μετακλητοί και άλλοι καταληψίες του κράτους. (Η ΝΔ φαίνεται να βλάπτει σοβαρά τη συνείδηση τόσων φανατικών πρώην ‘’αντικρατιστών’’. Οι οποίοι διαγκωνίζονται στην ουρά των διορισμών σε κρατικές θέσεις.)

Ζ.

 

Στη δουλειά

* ΧΡΟΝΙΑ σημαντικό στέλεχος του Οινοποιείου Τυρνάβου ο Γιώργος Παπαλέξης, ο οποίος επιλέχτηκε ως αντιπρόεδρος της ΔΕΔΗΤ του Δήμου Τυρνάβου από τον δήμαρχο Γιάννη Κόκουρα. Μαζί με τον πρόεδρο Ανδρέα Γιαννόπουλο ανέλαβαν τη δυναμική αυτή δημοτική επιχείρηση. Σε ό,τι αφορά στον κ. Παπαλέξη ο οποίος διετέλεσε και υψηλόβαθμο στέλεχος των προσκόπων, η παρουσία του στην ΚΕΔΗΤ είναι καθημερινή και πολύωρη και λύνει ζητήματα σε συνεργασία πάντα με τη διεύθυνση και τους εργαζόμενους της επιχείρησης.

Κ.Τσ.

 

Ατρόμητος

*ΕΙΧΕ πάει ο Λαρισαίος με την πεθερά του στο βουνό μέσα στην άγρια νύχτα, να μαζέψουν χόρτα.

-Βρε Γιώργο, φοβάμαι εδώ πέρα τέτοια ώρα…

-Α πεθερούλα μου, τι να πω κι εγώ που θα γυρίσω μόνος μου…

Ζ.

 

Σιτεμένος;

*ΤΟΝ είδαν φωτογραφία στην εφημερίδα κατά την επίσκεψη στον υπουργό Γεωργίας τον εξακολουθούντα να παραμένει πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Ν. Παυλονάσιο, τον Φαρσαλινό.

-Μα αυτός δείχνει μεγαλύτερος κι απ’ τον Βορίδη. Τι νέων αγροτών…

-Ε, πρέπει να είναι και έμπειρος ο πρόεδρος. Μήπως τον αδικεί το παρουσιαστικό του;

Ζ.

 

Από ντιπ

*ΚΑΙ τώρα που θα ανοίξουν κανονικά γραφεία της ‘’Ελληνικής Λύσης’’ στη Λάρισα, «θα επισκέπτεται συχνότερα την πόλη» λέει, ο πρόεδρος του κόμματος και βουλευτής Λαρίσης Κυρ. Βελόπουλος. Οπωσδήποτε… Απ’ το καθόλου…

Ζ.

 

Οι κεντροεπίτροποι

*ΑΠΟ τους 12 Λαρισαίους που μετέχουν στην πολυπληθή κεντρική επιτροπή ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, μόνον οι 4 προέρχονται από τα σπλάχνα του κόμματος, συριζαίοι όλα τα χρόνια αναντάμ παπαντάμ. Οι υπόλοιποι 8 νέο αίμα, προσχωρήσαντες τον τελευταίο χρόνο εκ δεξιών ή πιο δεξιών, πασοκογενείς ή ανελίστας. Τέτοια αναλογία θα επιθυμούσαν να προκύψει και με τις εγγραφές μελών, να πληθύνουν οι καινούργιοι στο κόμμα. Αν και δεν δείχνει και τόσο πιθανό.

***

*ΑΙΣΘΗΣΗ προκάλεσε η συμμετοχή του Απ. Γκλέτσου στην ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αξιοποιήθηκε δεόντως στον σχολιασμό των αντιπάλων του. Ναι ο αψίκορος πρώην δήμαρχος Στυλίδας συγκαταλέγεται στις συμμετέχουσες προσωπικότητες, προφανώς «από τον χώρο της τέχνης και της διανόησης».

Κάποιος έλεγε ότι τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ μαζεύουν τον Π. Πολάκη, ο οποίος μόνο βρίζει, ίσως επειδή θα τον αντικαταστήσουν με τον Απ. Γκλέτσο, ο οποίος δέρνει κιόλας. Σημειωτέον ότι καθώς ο ηθοποιός έλκει την καταγωγή εκ μητρός από Τύρναβο, το γένος Καρδάση, δεν αποκλείεται να τοποθετηθεί μελλοντικά υποψήφιος βουλευτής. Και φυσικά θα εκλεγεί. (Οπότε μαζί με Α. Βαγενά και Αλ. Γεωργούλη θα συγκροτηθεί κανονικός θίασος).

Ζ.

 

Συνδρομητική

*Η Λαρισαία πάει στον γιατρό, γιατί εδώ και καιρό όταν ξυπνάει το πρωί το πρόσωπό της είναι μούσκεμα. Κάτι σαν σάλια νομίζει αλλά τι, πώς…

-Έχει αλλάξει τίποτα στη ζωή σας το τελευταίο καιρό; Ειδικά στον χώρο που κοιμάστε; τη ρωτάει ο γιατρός.

-Τι να αλλάξει γιατρέ μου; Η μόνη αλλαγή είναι η συνδρομητική τηλεόραση που βάλαμε.

-Βλέπετε καθόλου ταινίες;

-Μπα… Εγώ κοιμάμαι νωρίς. Ο άντρας μου ξενυχτάει δίπλα μου βλέποντας ταινίες.

-Θα σας πρότεινα, ένα βράδυ να προσποιηθείτε ότι κοιμάστε και να παρακολουθήσετε τι κάνει ο άντρας σας, λέει ο γιατρός.

***

*ΠΡΑΓΜΑΤΙ, το ίδιο βράδυ πέφτει στο κρεβάτι και κάνει ότι κοιμάται. Μετά από λίγη ώρα κάθεται ο άντρας δίπλα στο κρεβάτι και βάζει το κανάλι με πορνό. Απορροφημένος από το θέαμα, κάθε φορά που έβλεπε κάτι που του άρεσε μουρμούριζε:

-Κοίτα, ρε κάτι γυναικάρες που έχει ο κόσμος…

Και γυρνώντας προς τη γυναίκα του

-Φτου σου μαρή ρουφιάνα…

Ζ.

 

------------------

 TRIVN EIDVN PASOK2

 

*ΤΡΙΩΝ ειδών ΠΑΣΟΚ στο Δημοτικό Συμβούλιο, όχι μόνο λόγω ηλικιακών διαφορών, Δεληγιάννης-Γαμβρούλας-Γούλας, πολύ εύκολο να διαφωνούν.

Ζ.

 

------------------

 

 H 1H STRATIA KALYPTEI3

*Η 1η Στρατιά καλύπτει και την περιοχή Τρικάλων, οπότε έχουν να πουν ο Κων. Φλώρος με τον τρίκαλο, όπως αποδείχθηκε και στην ΚΕΔΕ, δήμαρχο Δημ. Παπαστεργίου, πρόεδρο πλέον των Ελλήνων δημάρχων.

Ζ.

 

 

------------------

 EYXARISTH EKPLHJH GIA TOYS4

*ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ έκπληξη για τους περαστικούς από την Ταχυδρομείου χθες το μεσημέρι, καθώς είδαν κι άκουσαν τον νεαρό μουσικό να σολάρει πάνω από τα ντραμς του. Ο Μαξ Ιβάνοφ, ταξιδιώτης από την Ουκρανία.

Γ. Γ.

 

-----------------

SHMAIOFOROS TOY SYRIZA5

*ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε στις εκλογές της ΚΕΔΕ ο Απ. Καλογιάννης, η επιχειρηθείσα διεύρυνση δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, ωστόσο το φόλι μπήκε.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass