Το λαρισινό χρώμα του συνεδρίου της ΝΔ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2019 20:01
* ΑΠΟ τα λίγα ΜΜΕ της περιφέρειας που έδωσαν το παρών σε ένα ακόμη συνέδριο της ΝΔ στην πρωτεύουσα ήταν η «Ε» κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος εξήρε τη διαχρονική συνέπεια της εφημερίδας στην καταγραφή και αντικειμενική παρουσίαση των μεγάλων πολιτικών γεγονότων. * ΑΠΟ τα λίγα ΜΜΕ της περιφέρειας που έδωσαν το παρών σε ένα ακόμη συνέδριο της ΝΔ στην πρωτεύουσα ήταν η «Ε» κι αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, ο οποίος εξήρε τη διαχρονική συνέπεια της εφημερίδας στην καταγραφή και αντικειμενική παρουσίαση των μεγάλων πολιτικών γεγονότων.

Χαλαρά

ΧΩΡΙΣ άγχος αυτή τη φορά τα 3 μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ηρ. Γερογιώκας, Κ. Νινίκας, Χ. Τσιλιάκος στο γαλάζιο συνέδριο, καθώς δεν υπήρχαν εκλογές και σταυροδοσίες.

Τα εκλογομαγειρέματα για τα νέα κομματικά όργανα και το τρέξιμο …του χρόνου, τέτοιο καιρό.

 

Ο αντικαπνιστικός νόμος

"ΚΑΠΟΥ άκουσα ότι ένας σύνεδρος είπε ότι 'Συνέδριο χωρίς εκλογές είναι σαν κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ'. Συμφωνώ. Ή σαν μπουζούκια χωρίς τσιγάρο, θα μπορούσα να προσθέσω" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, προς το τέλος της ομιλίας του στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ. Φυσικά, το σχόλιό του δέχθηκε τα χειροκροτήματα των συνέδρων, άλλωστε είναι γνωστό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει στόχο την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Πάντως αρκετοί Λαρισαίοι που περπάτησαν στη νυχτερινή Αθήνα είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την αυστηρή εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας. Ευτυχώς ο καιρός στην πρωτεύουσα ήταν μαλακός και όσοι μπαινοέβγαιναν από μπαράκια και μπουζούκια για μια … τζούρα, δεν κρύωσαν.

 

Υπουργικές απουσίες

ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ τα χρονοδιαγράμματα στο Συνέδριο και το πρόγραμμα δεν ξέφυγε χρονικά. Μίλησαν περίπου 70 σύνεδροι από τη βάση, ενώ αρκετοί υπουργοί προτίμησαν να παραστούν στην έναρξη του Συνεδρίου (Παρασκευή) και όχι στη λήξη. Οι αυξημένες υποχρεώσεις τους και τα …χρονοδιαγράμματα του Κυριάκου, τους κράτησαν την Κυριακή στα υπουργεία.

 

Μποτιλιάρισμα στην Πειραιώς

ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ μποτιλιάρισμα που δημιούργησε ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων τα μεσάνυκτα του Σαββάτου σημειώθηκε στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και στις οδούς που οδηγούσαν σε γνωστά νυχτερινά κέντρα. Κι αυτό γιατί η Πανεπιστημίου ήταν κλειστή, λόγω των …καθιερωμένων επεισοδίων των αστυνομικών με τους αναρχικούς, αλλά και λόγω συνεδριακού τουρισμού. Εκτός από το κομματικό συνέδριο της ΝΔ, στην πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο άλλα δύο μεγάλα ιατρικά συνέδρια, με αποτέλεσμα χιλιάδες επισκέπτες να κυκλοφορούν με τα φώτα... νυσταγμένα και βαριά! Κάποιοι Νεοδημοκράτες βλέποντας τη ζωντάνια της νυχτερινής Αθήνας αναφώνησαν: Ε... ναι, ήρθε η ανάπτυξη. Για κάποιους που δεν έχουν συνηθίσει στο μποτιλιάρισμα της Αθήνας, η ταλαιπωρία ήταν μεγάλη. Γι’ αυτό και όταν ο Κυριάκος εξήγγειλε από το βήμα του Συνεδρίου ότι έρχεται νομοσχέδιο που θα βάλει τάξη στη μειοψηφία που κλείνει τους δρόμους και ταλαιπωρεί την πλειοψηφία, το χειροκρότημα ήταν κάτι παραπάνω από θερμό στο Metropolitan Expo.

-------------------------------

 

2KELLAS XR.CIU 2 12 2019* EΝΤΟΝΗ και αισθητή η παρουσία των Λαρισαίων συνέδρων στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ και τις 3 ημέρες στην Αθήνα. Βουλευτές (αποδείχτηκαν άψογοι οικοδεσπότες), περιφερειάρχης, δήμαρχοι και σύσσωμη σχεδόν η ΝΟΔΕ στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

3MAJIMOS STELLA CIU 2 12 2019

 

 

 

 

Γ. Ρούστας

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass