ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ...

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2019 19:00
«Εκκλησία ανοιχτή στον διάλογο με την κοινωνία» «Εκκλησία ανοιχτή στον διάλογο με την κοινωνία»

Θέαμα

ΚΑΛΑ τη βγάλαμε και το Σ/Κ. Καλός καιρός, καλή διάθεση που ρίξαμε τον ΝΠΣ Βόλο στο καναβάτσο, αλλά και πλήρης διασκέδαση – στα όρια της... απόλαυσης – με τον καβγά Μπέου – Κούγια.

Διότι στην Ελλάδα το θέαμα δεν διαρκεί ποτέ... 90’. Έχει και μετά... Κι αν οι πρωταγωνιστές είναι αμφότεροι χαρισματικοί... καβγατζήδες όπως οι εν λόγω, ποιος στη χάρη μας.

 

Δηλώσεις

ΤΙ τα θες μωρέ δήμαρχε Αχιλλεύ; Δεν κάθεσαι κει που είσαι, να στολίσεις τον ωραίο Βόλο, να ’ρθουμε κι εμείς οι Λαρσινοί να τον απολαύσουμε; Τι θες και κάνεις δηλώσεις ότι «είναι ντροπή αυτά που έγιναν» στον αγώνα ΑΕΛ - ΝΠΣ;

Βάλε κανέναν άλλο να τα πει κακόμοιρε... Διότι όταν μιλάς εσύ περί ποδοσφαιρικής ντροπής, είναι σαν να βγάζει κήρυγμα ο βιαστής της γειτονιάς σας υπέρ της ηθικής ακεραιότητος των απόρων κορασίδων. Γι’ αυτό κράτα το στόμα σου... «κουμπωμένο» καλύτερα, μπας και ξεχαστούν τα παλιά.

 

Μαύρη Παρασκευή

BLACK FRIDAY... Μας αποτρέλαναν με τις διαφημίσεις, τι να σου κάνει κι ο κόσμος που έτσι κι αλλιώς είναι... επιρρεπής στο... κακό; Βουρ στον πατσά. Χαμός στη Λάρισα, άντρες γυναίκες και παιδιά όρμησαν στα μαγαζιά, ψώνισαν, ψώνισαν, ψώνισαν, γέμισαν δρόμοι και πεζόδρομοι με κόσμο και... σακούλες.

Τελικά, υπάρχει χρήμα... Σκέψου – λέει- σ’ αυτήν τη χώρα να... δουλεύαμε κιόλας. Και να παράγαμε... Δεν θα ξέραμε τι να κάνουμε τα λεφτά μας ρε συ...

 

Μαύρη παράταση

ΣΤΟ μεταξύ, Σάββατο πρωί κι οι Λαρισαίοι εξακολουθούσαν να λαμβάνουν μηνύματα στο κινητό τους, του στυλ « Βιάσου, η Black Friday συνεχίζεται», ή πάλι «Black Friday, συνεχίζουμε ακάθεκτοι» (την επέλαση στο πορτοφόλι σας – λέμε εμείς).

Αναρωτήθηκαν όμως μήπως έτσι υπονομεύουν οι ίδιοι τον θεσμό της συγκεκριμένης μέρας αφού στο καταναλωτικό κοινό σχηματίζεται η εντύπωση ότι πρόκειται στην ουσία για... μία ακόμη μίνι περίοδο εκπτώσεων;

 

Αχ βρε Κυριάκο...

ΑΥΤΗ η ιστορία με τους διοικητές των Νοσοκομείων έκανε μεγάλη ζημιά στην Κυβέρνηση. Όχι τόσο γιατί διορίστηκαν και μερικοί κομματικοί ρεμπεσκέδες σε κάποια (άτυχα) Νοσοκομεία. Αλλά γιατί έπληξε βάναυσα αυτόν τον αέρα της αισιοδοξίας που έφερε ο Κυριάκος ότι... κάτι πάει να αλλάξει επιτέλους βρε παιδί μου στο Δημόσιο. Ότι σοβαρευόμαστε... Αλλά πού...

Κυριάκο Κυριάκο, σου σκάψανε τον λάκκο... (Ή μήπως τον σκάβεις μόνος σου;)

 

Στον κάλαθο

ΚΙ εδώ που τα λέμε, γιατί ο Κυριάκος δεν αξιοποίησε τα περίφημα «πολιτικά στελέχη» που επέλεξε ο ίδιος, τα αξιολόγησε, τα εκπαίδευσε και τα προετοίμασε για κρατικά αξιώματα; Στη Λάρισα, γνωρίζουμε μερικά από αυτά τα πρόσωπα τα οποία δείχνουν νέα, προσοντούχα, και με πραγματική διάθεση προσφοράς.

Και τι κάνουν σήμερα τα πρόσωπα αυτά; Μάλλον – από τον... κάλαθο των αχρήστων όπου βρίσκονται - ρίχνουν μούντζες στον εαυτό τους που ασχολήθηκαν- τι άλλο;

 

Επικοινωνιακό

ΣΕΝΑΡΙΑ επί σεναρίων και ονοματολογία για τον Νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παίζει άραγε κανένα σοβαρό ρόλο ποιος θα υποδειχθεί τελικά; Υπάρχει περίπτωση – όποιος κι αν επιλεγεί- να κινηθεί... εξωθεσμικά; Θα αστειεύεστε.

Το θέμα είναι πιο πολύ επικοινωνιακό. Αν ο Κυριάκος επιλέξει κανένα σοβαρό πρόσωπο, αγαπητό στον λαό, το κέρδισε το παιχνίδι. Αν πάει σε τίποτε Καραμανλο-σαμαράδες, μάλλον θα πέσει κράξιμο.

Ο Ελληνας είναι παρορμητικός και κρίνει από την εικόνα, από τα επιφαινόμενα- ας το έχουν υπόψη τους αυτό.

 

Πατέρααααα μας

ΑΝ πάντως είχαν χιούμορ στον ΣΥΡΙΖΑ –αλλά πού να το βρουν;- θα μπορούσαν να κάνουν μεγάλη πλάκα στον «Μητσό».

Π.χ. θα πρότειναν για Πρόεδρο Δημοκρατίας τον... Πατέρα. Τον θρυλικό πια 80χρονο Τρικαλινό γυμνασιάρχη – πολιτευτή που βρέθηκε διοικητής του Νοσοκομείου Καρδίτσης. Τους έχω έτοιμο και το σλόγκαν: Ψήφο στον... Πατέρα του έθνους!

 

Καρτέλ;

ΠΑΝΕ να φάνε το κεφάλι τους οι Εταιρείες Κινητής Τηλεφωνίας στην Ελλάδα, τις οποίες ο Μητσοτάκης εγκάλεσε για υπερβολικές χρεώσεις και ζήτησε να μην προβούν σε νέες αυξήσεις. (Σκέψου : πληρώνουμε το υψηλότερο τέλος στην Ευρώπη, σύμφωνα με το χτεσινό «Πρώτο Θέμα»).

Ήδη, αυτές τις μέρες, όποιος επισκέπτεται ένα κατάστημα Κινητής Τηλεφωνίας, για να βάλει κάρτα των 12 ευρώ (ελάχιστη χρέωση) υφίσταται τον εξής ψυχολογικό εκβιασμό:

Οι υπάλληλοι έχουν εντολή να του προτείνουν να το μετατρέψει σε... συμβόλαιο γιατί σε λίγο –λένε- η κάρτα θα πάει στα 15 ευρώ. Κι ότι αυτή η τιμή θα είναι –ξαναλένε- ίδια από όλες τις εταιρείες κύριε Εισαγγελέα μου. Ποια ελεύθερη αγορά και ποιος ανταγωνισμός... Κανονικό καρτέλ, λέω εγώ! Εσείς τι λέτε;

 

Επένδυση

ΜΠΟΡΕΙ να τρώνε κράξιμο κάποιοι γνωστοί ΠΑΣΟΚοι (του ΓΑΠ κυρίως) που έσπευσαν να προσχωρήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και να γίνουν μέλη της Κ.Ε. του κόμματος, αλλά σε μερικά χρονάκια θα τα πούμε.

Αυτοί, τότε, θα είναι... Διοικητές Νοσοκομείων, εσύ να δούμε τι θα είσαι... Αυτοί βρε... επενδύουν. Είναι... «επενδυτές». Κι εσύ, ο ίδιος πάντα χλιμίτζουρας!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

EKKLHSIA ANOIXTH STO

 

 

«Εκκλησία ανοιχτή στον διάλογο με την κοινωνία»

ΤΟ δεύτερο τεύχος του καλού και πλούσιου σε ύλη περιοδικού της Μητρόπολης Λάρισας «Αχιλλίου Πόλις» παρουσιάστηκε χθες στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λάρισας.  Με τον διευθυντή έκδοσης,  πρωτ. Θεμιστοκλή Μουρτζανό,  αναφερόμενο στο εγχείρημα να σημειώνει πως πρόκειται για ένα «ανοιχτό περιοδικό» μέσω του οποίου η τοπική εκκλησία  «αγκαλιάζει και τον χώρο της γνώσης» αλλά και για εκκλησία «ανοιχτή στον διάλογο με την κοινωνία».

«Το περιοδικό φιλοξενεί και την αντίθετη άποψη και χαιρόμαστε που είναι συγκατοικούντες» υπογράμμισε ο μητροπολίτης σεβ. Ιερώνυμος, αφού όπως προκύπτει από τους συγγραφείς των κειμένων, στο β’ τεύχος υπογράφουν άνθρωποι που μερικά χρόνια πριν, με το λεγόμενο εκκλησιαστικό της Λάρισας βρίσκονταν σε αντίθετο στρατόπεδο με αυτό της Μητρόπολης. 

«Ας μην κρυβόμαστε, αυτά συμβαίνουν σήμερα στη Λάρισα, αυτές οι εκδηλώσεις υλοποιούνται επειδή είστε εσείς» τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης, απευθυνόμενος στον σεβ. Ιερώνυμο αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του τις πρωτοβουλίες για την ενότητα στους κόλπους της εκκλησίας της Λάρισας.

Νωρίτερα ο δεσπότης τα «έψαλλε» σε ευκολόπιστους και όλους όσοι με βιασύνη και χωρίς αξιολόγηση υιοθετούν τα όσα μεγαλοποιούν και διαστρεβλώνουν τα αθηναϊκα ΜΜΕ.  «Τα εκκλησιαστικά Μέσα» τόνισε «ασχολούνται με την υπόθεση της Ουκρανίας. Τα Αθηναϊκά;  Προβάλλουν το έργο της εκκλησίας; Όχι, στην εκκλησιαστική επικαιρότητα κυριαρχεί ο παπάς από τη Μάνη και τα 25 ευρώ για το σαρανταλείτουργο».

Για να διευκρινίσει με αφορμή την υπόθεση με το 25ευρο πως δεν ενθαρρύνει «τους ιερείς να παίρνουν χρήματα», αλλά οι κληρικοί είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι με «ψωρομισθό».  «Ο γλίσχρος μισθός τους δεν φθάνει να πληρώσουν ούτε τα έξοδά τους» πρόσθεσε για να αναρωτηθεί «οι μεγαλοδημοσιογράφοι με το  1 εκατ. ευρώ τον μήνα θα βάλουν τάξη και κανόνες στην εκκλησία;».  Για να διευκρινίσει πως τον Λαρισαίο ιερέα «εγώ δεν του είπα τίποτα, ενώ έκανε και δηλώσεις χωρίς την άδειά μου».

Στην παρουσίαση του 1ου τεύχους διατυπώθηκαν επιφυλάξεις για την εκδήλωση στον μητροπολιτικό ναό. Χθες στην παρουσίαση του 2ου τεύχους παρρυρέθηκαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων αλλά και πολίτες. Με το 3ο τεύχος να προετοιμάζεται, το περιοδικό θα καταστεί πλέον θεσμός  και η συζήτηση θα περιστραφεί στην ουσία, στο περιεχόμενο, την αρθρογραφία και όχι αν στους ναούς μπορεί να γίνονται βιβλιοπαρουσιάσεις...

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass