ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2019 19:03
Νέα από τη Θεσσαλία ζήτησε να μάθει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντώντας, στο περιθώριο του συνεδρίου της ΝΔ, τον δημοσιογράφο της «Ε» Γιώργο Ρούστα. Μπορεί την Παρασκευή (ημέρα έναρξης του συνεδρίου) και την Κυριακή (λήξη συνεδρίου) το πρόγραμμα να ήταν σφιχτό και να μην επέτρεψε στον πρόεδρο της ΝΔ να αξιοποιήσει το ατού του, που είναι η αμεσότητα και η επαφή του με τον κόσμο, το έκανε όμως αδιάκοπα το Σάββατο, γυρίζοντας ευδιάθετος όλους τους χώρους του συνεδριακού κέντρου και συζητώντας με τη βάση. Νέα από τη Θεσσαλία ζήτησε να μάθει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντώντας, στο περιθώριο του συνεδρίου της ΝΔ, τον δημοσιογράφο της «Ε» Γιώργο Ρούστα. Μπορεί την Παρασκευή (ημέρα έναρξης του συνεδρίου) και την Κυριακή (λήξη συνεδρίου) το πρόγραμμα να ήταν σφιχτό και να μην επέτρεψε στον πρόεδρο της ΝΔ να αξιοποιήσει το ατού του, που είναι η αμεσότητα και η επαφή του με τον κόσμο, το έκανε όμως αδιάκοπα το Σάββατο, γυρίζοντας ευδιάθετος όλους τους χώρους του συνεδριακού κέντρου και συζητώντας με τη βάση.

Χειμώνας

ΠΟΔΑΡΙΚΟ με χειμωνιάτικες θερμοκρασίες έκανε ο Δεκέμβριος. Καιρός ήταν.

Το Σαββατοκύριακο μύρισε για πρώτη φορά η κάπνα από τα τζάκια και τις σόμπες. Η πτώση της θερμοκρασίας ιδιαιτέρως αισθητή. Έπεσαν και τα πρώτα χιόνια σε ορεινές περιοχές, έτσι για να αρχίσει σιγά-σιγά και ο κόσμος να μπαίνει στο κλίμα και να οργανώνει τις χριστουγεννιάτικες αποδράσεις του.

Ν.Π.

 

Αποκέντρωση

ΣΤΗ Λάρισα θα βρεθεί στις 6 Δεκεμβρίου ο νέος διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, ο οποίος μαζί με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό θα δώσουν συνέντευξη Τύπου μιλώντας για τις δράσεις που θα αναληφθούν για την ενίσχυση του εργατικού δυναμικού. Επιπλέον στις 12 Δεκεμβρίου αναμένεται στη Λάρισα, κάνοντας έναρξη των περιοδειών του ανά την επικράτεια, ο νέος διοικητής του ΕΛΓΑ Αντρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος ενημέρωσε ήδη σχετικά τον Κώστα Αγοραστό.

Ο περιφερειάρχης ζήτησε και από τους δύο διοικητές, να μεταφέρουν στη Θεσσαλία ανώτατους υπηρεσιακούς παράγοντες, για να λυθούν επί τόπου χρονίζοντα ζητήματα της περιοχής, όπως το έπραξαν προ ημερών η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και η γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής Χρ. Καλογήρου στον Βόλο.

Γ.Ρ.

 

Μουρμούρα

ΚΑΙ γυναικεία μουρμούρα προέκυψε από την πρόσφατη επιλογή διοικητών στα νοσοκομεία της χώρας. Αδιάψευστος μάρτυρας η στατιστική: Από τους 111 διοικητές και αναπληρωτές διοικητές, που ανακοίνωσε προ ημερών το Υπουργείο Υγείας, μόλις 19 είναι γυναίκες από τις οποίες οι 10 αναπληρώτριες.

Η περίπτωση της 5ης ΥΠΕ μάλιστα αναφέρεται από εκπροσώπους του «ασθενούς» φύλου ως παράδειγμα προς ...αποφυγή (!) καθώς στον κατάλογο των επιλεχθέντων διοικητών και αναπληρωτών δεν υπάρχει γυναίκα ούτε για δείγμα -πολύ κοντά βρίσκεται η 7η ΥΠΕ με μία μόλις αναπληρώτρια.

Επιλογές που συζητούνται και προφανώς σχολιάζονται επικριτικά ακόμα και από τις γυναίκες της γαλάζιας παράταξης -και οι γυναίκες συνέβαλαν στον αγώνα προς την εξουσία λένε χαρακτηριστικά, χωρίς να παραβλέπουν και τα αυξημένα προσόντα πολλών από αυτές...

Δ.Κ.

 

Ξάδερφος

*ΚΑΙ στην υπόθεση Διαματάρη το συμπέρασμα ποιο είναι, σκεφτόταν φωναχτά ο Λαρισαίος... Ότι επί ΣΥΡΙΖΑ ο κόσμος γελούσε αμέσως μόλις διάβαζε τα βιογραφικά των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, δεν περίμενε να περάσει τόσος καιρός.

***

*ΠΑΝΤΩΣ καλά τα πάει η Νέα Δημοκρατία: Ο Πατέρας ήταν... παππούς και αποπέμφθηκε από τη θέση του διοικητή του νοσοκομείου και ο υφυπουργός Εξωτερικών έλεγε ψέματα στο βιογραφικό του ότι είχε μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, ενώ μόνο είχε κάνει την εγγραφή του. Και συνέχιζε στο ίδιο κλίμα ο Λαρισαίος: Ρε παιδιά, εγώ που πήγαινα στο κυλικείο της Φιλοσοφικής όταν σπούδαζα γεωπόνος, δικαιούμαι και πτυχίο Φιλολογίας;

(Σημειωτέον ότι ο κ. Διαματάρης εκτός από υφυπουργός Εξωτερικών είναι και σύζυγος της πρώτης εξαδέρφης του Κυριάκου Μητσοτάκη.)

ΘΑ.

 

Cyber Monday

ΜΕΤΑ τη Black Friday ήρθε χθες και η Cyber Monday (Διαδικτυακή Δευτέρα). Η Cyber Monday δημιουργήθηκε από τις εταιρείες προώθησης προϊόντων, οι οποίες επιθυμούσαν να αυξήσουν τις διαδικτυακές πωλήσεις του καταναλωτικού κοινού.

Χαρακτηριστικό των προσφορών της Cyber Monday είναι ότι αφορούν μόνο τις online αγορές και τα προϊόντα που διατίθενται διαδικτυακά, όπως ακριβώς φαίνεται και από την ονομασία της. Έτσι χθες την τιμητική τους είχαν οι ηλεκτρονικές αγορές. Στόχος να κινείται η αγορά.

Τώρα υπομονή μέχρι τις κανονικές χειμερινές εκπτώσεις, αν και σίγουρα θα μεσολαβήσουν οι εορταστικές προσφορές.

Με κάποιο τρόπο εκπτώσεις σχεδόν όλο τον χρόνο.

Ν.Π.

 

Κινηματογραφικός

τουρισμός

ΣΤΟ Λονδίνο βρίσκονται ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα τουρισμού Γιάννης Μπουτίνας, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη συνάντηση κινηματογραφικών παραγωγών που λαμβάνει χώρα στην αγγλική πρωτεύουσα και θα προσπαθήσουν να έρθουν σε επαφή με παραγωγούς από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου, όπως η Paramount και η Universal, προκειμένου η Περιφέρεια Θεσσαλίας να γίνει φιλική σε γυρίσματα κινηματογραφικών ταινιών.

Στόχος τους η Περιφέρεια Θεσσαλίας να επενδύσει και στον κινηματογραφικό τουρισμό, καθώς η Θεσσαλία ήταν από τις πρώτες Περιφέρειες που εξεδήλωσε το ενδιαφέρον να κάνει film office, να γίνει δηλαδή υποδοχέας κινηματογραφικών παραγωγών στη Θεσσαλία. Ελπίζουμε να τα καταφέρουν.

Γ.Ρ.

 

Δέσμευση

ΣΗΜΕΡΑ συνέρχεται το νεοεκλεγέν ΔΣ της ΚΕΔΕ προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα. Με βάση τη συμφωνία κυρίων, ο δήμαρχος Τρικάλων Δημ. Παπαστεργίου θα αναδειχθεί πρόεδρος έναντι του, έτερου Νεοδημοκράτη, δημάρχου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρου Κυρίζογλου.

Ο οποίος κ. Κυρίζογλου μετά τις προχθεσινές εκλογές σε δήλωσή του άφηνε αιχμές για την εμπλοκή γαλάζιων στελεχών, λέγοντας ότι «μολονότι οι δεσμεύσεις περί ουδετερότητας και απουσίας κυβερνητικών και κομματικών παρεμβάσεων δεν τηρήθηκαν, εγώ θα επιμείνω, κόντρα στα «νέα ήθη», να τηρώ τις υποσχέσεις μου και θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της κάλπης».

Επειδή έχασε, αν κέρδιζε οι παρεμβάσεις θα ήταν καλοδεχούμενες. Όπως συμβαίνει με όλους δηλαδή που καθορίζουν τη στάση τους με βάση το αποτέλεσμα.

Φυσιολογικό είναι...

Β.Κ.

 

Συγκρότηση

ΤΟ νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ λοιπόν θα συγκροτηθεί σήμερα με βάση τα αποτελέσματα των κομματικών παρατάξεων, τα άλλα περί ενότητας στην αυτοδιοίκηση, λέγονται για να ειπωθούν.

Να μην προδικάσουμε βέβαια τη θητεία του Τρικαλινού προέδρου, αλλά θα έχει ενδιαφέρον αν όντως το νέο ΔΣ καταφέρει να απαγκιστρωθεί από τον κομματικό εναγκαλισμό. Για τη συγκρότηση, με τέτοια αυτοδυναμία της ΝΔ, δεν τίθεται θέμα ως προς τη συμμετοχή και άλλων παρατάξεων.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή ενδεχομένως να δοθούν ουσιαστικές αρμοδιότητες καθότι η επόμενη ημέρα στην ΤΑ επιβάλλει διάλογο και ουσιαστικό διεκδικητικό πλαίσιο αντί για φιέστες...

Β.Κ.

 

Διαδρομή

ΑΝΤΕ τώρα να είσαι στο Καλό Νερό και να βλέπεις νέους, ζευγάρια και τουρίστες να περνούν με τα αυτοκίνητά τους με κατεύθυνση προς τη Σκοτούσα και να σταματούν για να σε ρωτήσουν αν πηγαίνουν σωστά προς τον ...Αγιόκαμπο!

Απίστευτο και όμως αληθινό για την καθημερινότητα του πρώην προέδρου του αγροτικού συνεταιρισμού Κώστα Δήμου, που καλείται συχνά να απαντήσει στις ερωτήσεις των περαστικών με κατεύθυνση τα παράλια του νομού. Φυσικά και τους ενημερώνει ότι τα παράλια βρίσκονται σε αντίθετη κατεύθυνση και δύσκολα θα πάνε στον προορισμό τους μέσω του δρόμου που ακολουθούν.

Αναρωτιέται όμως για όσους προτείνουν τη διαδρομή μέσω ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης στους αδαείς. Προφανώς προτείνουν χωρίς να έχουν γνώση της περιοχής. Χρειάζεται συνεπώς προσοχή για την αποφυγή της ταλαιπωρίας. (Εκτός και αν πρόκειται για τοπικό «δάκτυλο» για να φέρουν κόσμο στην περιοχή...)

Δ.Κ.

 

Ντερμπάκια

*ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ των ντέρμπι το περασμένο. Εκτός από την πλακίτσα που έκανε η ΑΕΛ στον Βόλος Νου Που Σου, είχαμε και ντέρμπι πρωτοπόρων. Ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ σε ένα παιχνίδι που η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο. Δίκαια μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας, αν και η ομάδα του επινείου της Αθήνας είχε και κάποιες πολύ καλές ευκαιρίες να πάρει τη νίκη. Πάντως για ένα ακόμη παιχνίδι στο οποίο σφύριζε ξένος διαιτητής είδαμε πώς πρέπει να είναι η διαιτησία: Να είναι ακριβοδίκαιη, να περνάει απαρατήρητη και να αφήνει το παιχνίδι να εξελίσσεται.

ΘΑ.

 

Επέτειος

ΠΟΛΥ το διαφημίζουν από την κυβέρνηση που ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στο Λονδίνο για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και πως θα παραστεί σε δεξίωση της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ αλλά και στο γεύμα του πρωθυπουργού, Μπορίς Τζόνσον στην Ντάουνιγκ Στριτ.

Όχι ότι δεν πρέπει να γίνονται τέτοιες επαφές στο πλαίσιο της εξωτερικής πολιτικής, αλλά διαφημίζεται από την ελληνική πλευρά για τις συναντήσεις που θα έχει, την ώρα που οι γείτονες Τούρκοι εντείνουν καθημερινά τις προκλήσεις και το μόνο που δεν έχουν διεκδικήσει είναι ο Παρθενώνας.

Διαφημίζουν επίσης το ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο και τη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Αν ελπίζουν κιόλας στην κυβέρνηση πως, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ θα τραβήξουν το αυτί των Τούρκων, να ανατρέξουν στο πρόσφατο παρελθόν που επίσης βρέθηκε στον Λευκό Οίκο ο πρώην πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. ‘Η μήπως οι σημερινοί έχουν την αυταπάτη πως είναι πιο γνήσιοι φιλοαμερικανοί από τον πρώην ΥπΕΘΑ, Παν. Καμμένο;

Β.Κ.

 

Ερώτηση

ΣΤΗ Βουλή, με ερώτησή τους προς τον υπουργό Άμυνας Νικ. Παναγιωτόπουλο μεταφέρουν βουλευτές του ΚΚΕ το θέμα που προκάλεσε με τις δηλώσεις του συνδικαλιστής των στρατιωτικών, σχετικά με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο ΥπΕΘΑ.

Για το ίδια θέμα παρενέβησαν χθες ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και η ΕΣΗΕΑ, καθώς πίσω από τέτοιες δηλώσεις είναι σαφές ότι επιχειρείται – αν όχι σήμερα τότε σίγουρα αύριο - να ελέγχονται και τα γραφόμενα.

Ως γνωστόν, το Υπουργείο διαπιστεύει τους δημοσιογράφους και όχι... μόνοι τους. Σε τέτοιους ευαίσθητους χώρους δεν είναι καιρός για πειραματισμούς στρατιωτικών. Ούτε πολιτικών.

Β.Κ.

 

Μήνυμα

ΜΕ 240 λέξεις στην προσωπική του σελίδα στο facebook, ο τελευταίος γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ελασσόνας Κώστας Μουσιός έστειλε το δικό του μήνυμα, με αφορμή τη λήξη της θητείας του με την ολοκλήρωση του συνεδρίου του ιστορικού κόμματος.

Το συνέδριο όπως πραγματοποιήθηκε δεν αρμόζει στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ που μας ενέπνευσε και μεγαλώσαμε, λέει μεταξύ άλλων στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην ηγεσία ότι όφειλε να τιμήσει όσους στάθηκαν όρθιοι τις δύσκολες ώρες υπηρετώντας την παράταξη χωρίς ιδιοτέλεια.

«Καρφί» που δεν άφησε αδιάφορους όσους «παλιοπασόκους» δεν βλέπουν με καλό μάτι τη στροφή στο Κίνημα Αλλαγής, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται μέχρι εξαφάνισης ένα κόμμα που μεγαλούργησε και κυριάρχησε στην πολιτική ζωή του τόπου τα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Απόδειξη τα σχόλια στην ανάρτηση του Ελασσονίτη πρώην γραμματέα.

Δ.Κ.

 

Ευχές

ΙΣΩΣ να το έχουμε παρεξηγήσει αλλά αυτά τα συνέδρια, της ΝΔ χθες και του ΚΙΝΑΛ προχθές, περισσότερο σε Gala και σε Bazzar ομοιάζουν παρά σε κορυφαίες κομματικές διαδικασίες. Όπου για παράδειγμα εξετάζονται θέματα, κινήματα, διεθνείς εξελίξεις, ενώ διαμορφώνονται στρατηγικές, συνεργασίες κλπ.

Ποιες θέσεις συζήτησαν, πότε πρόλαβαν και συζήτησαν, τι αποφάσισαν, ο Θεός και η ψυχή τους. Οι της ΝΔ διοργάνωσαν νυχτερινό αγώνα δρόμου, ενώ οι του ΠΑΣΟΚ (νυν ΚΙΝΑΛ), καθώς παίζουν τη νύχτα στα δάχτυλα έχοντας εμπειρία από παλιά, μετά το συνέδριο εκτιμάται πως θα πήραν όντως τους δρόμους αλλά για τα μπουζούκια...

Β.Κ.

 

Διακοπές

ΕΦΘΑΣΕ και ο καιρός που η μαθητιώσα νεολαία συζητά και μετρά αντίστροφα για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Φέτος τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά μέχρι και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, όπου λογικά δεν θα γίνουν μαθήματα αλλά γιορτές και θα κλείσουν από τις 24 Δεκεμβρίου για τις εορτές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανίων και θα ανοίξουν πάλι την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου. Άντε 20 και σήμερα...

Ν.Π.

 

Υπό του μηδενός;

*ΤΩΡΑ δεν έχουμε 125 Αυγούστου ε, σχολίαζε ο νεαρός Λαρισαίος με τα πρώτα δείγματα χειμώνα φέτος. Κρύο τσουχτερό στην πόλη, κρύο που επιτείνεται κι απ’ αυτή την άτιμη την υγρασία που σου τρυπάει τα κόκαλα. Ο υδράργυρος άρχισε να πέφτει και κάτω από το 0, και δυστυχώς άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους και τα «υπό του μηδενός», αυτή η νεοελληνική μανία να συντάσσονται τα πάντα με γενική για να φαίνονται ορθότερα και αρχαιοπρεπέστερα. Υπό το μηδέν, παιδιά! Κάνει που κάνει κρύο, ας μην φεύγουν και οι... κάλτσες του κόσμου από τέτοια μαργαριτάρια.           

ΘΑ.

-------------

GIA THN TELEYTAIA KAMPANIA2

Για την τελευταία καμπάνια της ΟΝΝΕΔ με θέμα «Το σχολείο που θες» ενημέρωσε τον απερχόμενο Ούγγρο Επίτροπο της Κομισιόν Tibor Navracsics στη Βουδαπέστη, ο Λαρισαίος υπεύθυνος Νεανικής Επιχειρηματικότητας και Καταπολέμησης της Ανεργίας στο Εκτελεστικό Γραφείο της ΟΝΝΕΔ, Θοδωρής Ρίζος Χαδούλης. Συζήτησαν επίσης και για τον ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση της επιχειρηματικής κουλτούρας της νέας γενιάς.

 

-------------

 TH LARISAIA DASKALA KYRIAKH3

Τη Λαρισαία δασκάλα Κυριακή Σκουλίδου συνάντησε στο Ζάππειο της Κωνσταντινούπολης ο Μάξιμος. Ως επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, ο Μ. Χαρακόπουλος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στα ομογενειακά σχολεία της Πόλης. Η φωτογραφία στην επιβλητική είσοδο του σχολείου με το άγαλμα του ευεργέτη Ζάππα, που βανδάλισε ο τουρκικός όχλος στα Σεπτεμβριανά του 1955.

 

-------------

 DEN EINAI MONO OI KALES4

Δεν είναι μόνο οι καλές σχέσεις που διατηρεί με την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ ο βουλευτής της ΝΔ Χρ. Κέλλας, αλλά και με τις νέες διοικήσεις των εποπτευόμενων από το υπουργείο, Οργανισμών. Έτσι στο περιθώριο του συνεδρίου της ΝΔ στην Αθήνα, ο Λαρισαίος πολιτικός έφερε σε επικοινωνία αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων από τα Καλύβια Ελασσόνας με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», Παναγιώτη Χατζηνικολάου. Συζήτησαν κυρίως για τις παράνομες ελληνοποιήσεις γάλακτος και αμνοεριφίων και για την αναγκαιότητα αυστηρότερων ποινών στους παραβάτες. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τα πούνε αναλυτικότερα στα Καλύβια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass