Ψιθυριστά και άλλα...

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2019 19:00
*ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ ο επιχειρηματίας, γευματίζοντας μετη θρησκευτική τέχνη και την τέχνη της θρησκείας.  Ζ. *ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗΣ ο επιχειρηματίας, γευματίζοντας μετη θρησκευτική τέχνη και την τέχνη της θρησκείας. Ζ.

 Μαλακός

*ΤΕΡΜΑ οι καλοκαιρίες αλλά δεν ενέσκηψε δα και χειμώνας… Με τις χαμηλές κάμποσο άνω του μηδενός, μαλακός ο καιρός. Άλλωστε είναι τόσο νωρίς ακόμα, μονάχα Δεκέμβριος.

Τι θα πει ότι στα ‘’νικολοβάρβαρα’’ ταιριάζει η βαρυχειμωνιά. Σε άλλες εποχές αυτά. (Κι αν τυχόν φανεί χιονάκι ψηλά, στη Σπηλιά ή στο Λιβάδι, πάλι ωραία θα είναι).

Ζ.

 

Ξεκίνησαν

*ΟΠΟΥ υπάρχει καπνός, υπάρχει ως γνωστόν και φωτιά. Καίνε και καπνίζουν τα τζάκια στις συνοικίες της Λάρισας. Μυρίζει ήδη έντονα τα βράδια. Είναι και χαμηλά οι καμινάδες, αέρας δεν φυσάει, οπότε οι διαβάτες περνούν μέσα από νέφος καπνού δίχως να το αντιλαμβάνονται. Αραιό εννοείται, δεν τσούζουν δα και τα μάτια. Όμως τα ρούχα μυρίζουν κάπνα όταν ξεντύνονται στο σπίτι.

Ζ.

 

Για το κλίμα

*-ΕΧΟΥΜΕ 400 λαμπάκια για το Δέντρο από πέρυσι, θα πάω αύριο να πάρω άλλα 400…

Η Λαρισαία σχεδίαζε την υπερπαραγωγή στο σαλόνι, ο άντρας πάλι προσπαθούσε να περισώσει ό,τι μπορούσε. Άρχισε τις θεωρίες.

-Κι ο πλανήτης; Δεν τον σκέφτεσαι τον πλανήτη καλή μου; Τόση σπατάλη ενέργειας, η κλιματική αλλαγή. (Να γλιτώσει το εικοσάευρο προσπαθούσε).

Ζ.

 

Black Black

*ΚΙΝΔΥΝΕΨΕ με Black Out λέει η Λάρισα την Κυριακή. Είχαν βάλει το απόγευμα όλοι μπροστά τους αφυγραντήρες που είχαν αγοράσει την Παρασκευή στο Black Friday και κόντεψε να πέσει το δίκτυο απ’ την υπερφόρτωση.

Ζ.

 

Λάθη επί λαθών

*ΧΑΜΟΣ στην παράσταση του Γιώργου Κιμούλη, με το ‘’Παγκάκι’’, στον Βόλο. Εξοργισμένοι λέει οι θεατές. Η εταιρεία παραγωγής εξέδωσε από λάθος πολύ περισσότερα εισιτήρια από τα καθίσματα, με αποτέλεσμα δεκάδες θεατές να ταλαιπωρηθούν. Κάποιοι κάθισαν στα σκαλοπάτια, ορισμένοι παρακολούθησαν την παράσταση όρθιοι, άλλοι αποχώρησαν εκνευρισμένοι.

Στη Λάρισα πάλι, για την ίδια παράσταση είχαν κόψει τα μισά εισιτήρια. Κατάμεστη ακριβώς η μισή αίθουσα, άδεια η υπόλοιπη από την άλλη πλευρά του διαδρόμου. Θα πάρει άραγε την υπόθεση στα χέρια του ο Γ. Κιμούλης; Θα κουβαλάει και το παγκάκι μοναχός του να είναι σίγουρος, μη βγει κάνα βράδυ στη σκηνή και λείπει.

Ζ.

Υιός Κέλλας

*ΕΧΕΙ ψηθεί πλέον ο Αχιλλέας Κέλλας, έμπειρος πια συνδικαλιστικά. Ο νεαρός πολιτικός μηχανικός επανεκλέχθηκε στα όργανα του ΤΕΕ κατά τις πρόσφατες εκλογές κι έτσι αυτή τη φορά ανέλαβε και αξίωμα. Ο γιος του βουλευτή της ΝΔ αναδείχθηκε από τους συναδέλφους του γ. γραμματέας στη νέα διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ, με πρόεδρο πάντα τον Ν. Παπαγεωργίου.

Ζ.

 

Σαχινίδης

/Βάρτζελη

*ΚΑΙ επειδή άνω-κάτω έγινε και το ΠαΣοΚ με την προσχώρηση στελεχών στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως της πιο πιστής συνεργάτιδας του Γ. Παπανδρέου, Ρεγγίνας Βάρτζελη, άλλοτε εξ απορρήτων του πρώην πρωθυπουργού, ο ‘’Βηματοδότης’’ έχει να προσθέσει κάτι από Λάρισα. Με Φ. Σαχινίδη.

***

*ΌΠΩΣ λοιπόν αναδημοσίευσε χθες και το in.gr, ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ Φίλιππος Σαχινίδης εμφανίζεται εξοργισμένος από την εξέλιξη αυτή και κυρίως από διάφορα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου να προσχωρούν στον ΣΥΡΙΖΑ. Μου είπε λοιπόν ότι ουδείς από αυτούς που εμφανίζονται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είχε ακολουθήσει τον Γ. Παπανδρέου όταν αποχώρησε από το ΠαΣοΚ. Ούτε η κυρία Βάρτζελη, ούτε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου, ούτε ο κ. Ραγκούσης, ούτε κανείς άλλος. Ουδείς πλην δύο: Οι κ. Μωραΐτης και Τόλκας, οι οποίοι όμως αποχώρησαν και αυτοί και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά από τρεις μήνες. (Πάντα πιστός στον ΓΑΠ ο Ελασσονίτης).

Ζ.

 

Μπερδέματα

*ΣΤΟ στόχαστρο των γαύρων και των εφημερίδων του Βαγγ. Μαρινάκη, ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ. Δεν αποκλείεται να βγει πάλι ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας Χρ. Καπετάνος να τον καλύψει. Και να σκεφτεί κανείς ότι ο υπουργός Αθλητισμού θεωρείται ερυθρόλευκης επιρροής, έλεγαν όταν ανέλαβε ότι ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε μαζί του και το ‘’X Factor’’.

Ο προκάτοχός του Γ. Βασιλειάδης του ΣΥΡΙΖΑ, όταν του παρέδιδε το υπουργείο, τον είχε προϊδεάσει. «Κάτι κακό θα έκανες στον αρχηγό σου για να σε στείλει εδώ…».

Ζ.

 

Για καμπίσιους

*ΛΙΓΑΚΙ πιο δύσκολο, για περισσότερο γκαραγκούνηδες, απ΄ τον βαθύ κάμπο.

- Τσουτσούρουσαν τα καψουκόρτσα. Τάβαλαν σ’ ένα μέρους ικεί, ούντι αρκουντίσιου, ούντι σόμπα, ούντι τίπουτα. Ξιμπλέτσουτα, μι κάτ΄ι τσιτάκια, χόριβαν για του βίντιου τσ Γιουρουβίζιουν. Φαίνουνταν τα βζιά τα ζντιλιόρασ΄ι. Δεν αντράπχαν ντιπ; (Τόσο εύκολο στην προφορά όμως).

Ζ.

 

Ένα ποδήλατο

*ΚΑΜΠΟΣΕΣ βδομάδες τώρα βρίσκεται ένα ποδήλατο έξω από την Πινακοθήκη. Κλειδωμένο στην ίδια θέση, παρατημένο. Ήδη κάποιος αφαίρεσε ένα βράδυ και τη σέλα του. Ο εκ των διερχομένων Α.Π. εκτιμά πως ή κλεμμένο «προσωρινά» ήταν ή ο ιδιοκτήτης κάτι έπαθε. (Να πρόκειται για εικαστική παρέμβαση το αποκλείει).

Ζ.

 

Κι άλλο

*ΚΑΙ δεύτερο διδακτορικό για τον π. Ιγνάτιο Μουρτζανό. Αυτή τη φορά από τη Φιλοσοφική Ιωαννίνων, διδάκτωρ Βυζαντινής Φιλολογίας, με επιβλέποντα καθηγητή τον Αλέξανδρο Αλεξάκη, διδάσκοντα επίσης και στο πασίγνωστο Κολούμπια της Ν. Υόρκης. Εντυπωσιακό βιογραφικό ήδη για τον ‘’Μικρό’’, με το μέλλον να διανοίγεται μπροστά του λαμπρό.

Ζ.

 

Σταθερά

*ΚΑΙ να που ο αντικαπνιστικός εγκαθιδρύει καθεστώς στη Λάρισα. Πρακτικά, πουθενά δεν καπνίζουν μέσα σε μαγαζί, κάτι αμφιλεγόμενο παίζει στους περιφραγμένους χώρους με τα πλεξιγκλάς. Κι απ’ έξω πέρα δώθε οι καπνιστές καταστηματάρχες, δίνουν το καλό παράδειγμα. Εν τω μεταξύ, ασυναίσθητα οι νεοδημοκράτες υποστηρίζουν αναφανδόν την εφαρμογή της απαγόρευσης, ενώ τα αντανακλαστικά των συριζαίων τούς οδηγούν απέναντι.

Ζ.

 

Όλα Πρωτοχρονιά

*ΜΠΗΚΕ ο Δεκέμβρης, ανακοινώθηκε και το επίδομα γέννας, το διχίλιαρο που θα δοθεί για όσες γεννήσουν μετά την 1η Ιανουαρίου. Κι ο Λαρισαίος στοιχημάτιζε ότι τη βδομάδα μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς οι γέννες θα ελαχιστοποιηθούν. Ιδίως στις 30-31 Δεκεμβρίου καμιά δεν θα γεννήσει. Ή τουλάχιστον έτσι θα εμφανιστεί. Τα πρωτοχρονιάτικα μωρά θα είναι πλήθος, ουρές μπαμπάδων στα ληξιαρχεία στις 2 Ιανουαρίου.

Ζ.

 

Ομάδα κρούσης

ΘΑ μπορούσε να ήταν και συνεδρίαση δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου, με τόσες… φίρμες που μαζεύτηκαν στη συνάντηση παλιών συμμαθητών (αποφοίτων) του 1ου Λυκείου Λάρισας, της …θρυλικής τάξης του ’79. Οικοδεσπότης ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Κ. Φλώρος, στον οποίο οι …συμμαθητές του, ευχήθηκαν «άντε και ΓΕΕΘΑ». Στη Λέσχη Αξιωματικών όπου έγινε το «αντάμωμα», από τους πρώτους που έφθασαν ήταν ο πρόεδρος των Αστικών Λεωφορείων Μιχ. Σακελλαρίου (απέναντι είναι τα γραφεία του), ο Ζ. Χελιδώνης (από την Άλφα Τράπεζα). Συνάντηση παλιών συμαθητών και όχι συνέδριο της ΝΔ ψήφισαν οι κολλητοί Ηλ. Σουφλιάς, Κ. Σκόρδας, ενώ τον δικό του ξεχωριστό τόνο έδωσε στη συνάντηση ο ραδιοφωνικός παραγωγός Νίκος Χαϊδάς. Παρόντες και οι γνωστοί επιχειρηματίες Βασ. Καζάνας, Φ. Τακούδης, ο οδοντίατρος Ηλ. Σκυλλάκος, ο οικονομολόγος Κ. Τρικαλιώτης κι πολλοί ακόμη. 

Γ.Ρ.

 

Με μελομακάρονα

*ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ στο πνεύμα των ημερών για τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.

-Σε κάθε δέκα κοιλιακούς που κάνω, με επιβραβεύω με ένα μελομακάρονο. Μου δίνω κίνητρο.

***

*- ΧΘΕΣ το βράδυ έφαγα μισή τούρτα και δεν μπορούσα να κοιμηθώ.

-Πονούσε το στομάχι σου;

-Όχι, σκεφτόμουν τι να κάνει η άλλη μισή μέσα στην παγωνιά του ψυγείου, χειμωνιάτικα.

***

*- ΆΓΙΕ μου Βασίλη μην μπερδευτείς και φέτος. Πάθος θέλω, Πάθος. Όχι Πάχος.

Ζ.

 

Διά της χειραψίας

*ΔΙΑΒΑΣΑΝ στην εφημερίδα αυτό που είπε όλο νόημα η Αθηνά Σιαφαρίκα, αποτυχούσα υποψήφια βουλευτής και μετέπειτα συνεργάτιδα του υπουργού Γ. Γεραπετρίτη, ότι κάνει αυτό που πάντα ήθελε, συμμετέχοντας στη χάραξη πολιτικών ουσιαστικά κι όχι ‘’διά της χειραψίας’’ και ενοχλήθηκαν σφόδρα και στα βουλευτικά γραφεία αλλά και στη ΝΔ Λάρισας γενικότερα.

- Ε, αφού ήθελε αυτό, τότε γιατί έβαλε υποψηφιότητα για βουλευτής; (Στους ίδιους χώρους κυκλοφόρησε ότι η νεαρή Τυρναβίτισσα δικηγόρος έφυγε από το γραφείο του υπουργού με επιτυχημένη μεταγραφή σε μεγάλη εταιρεία. Και μπράβο της αν τα κατάφερε).

Ζ.

 

Φίλος του Δήμου

*ΝΑ το πρώτο δείγμα ανεξαρτησίας του Γ. Μανώλη. Εντάξει ΝΔ, αλλά πριν απ΄ όλα το συμφέρον του Δήμου Τεμπών. Αυτοδιοικητικό το κριτήριο του δημάρχου, ο οποίος αντέδρασε δημοσίως στο κυβερνητικό σχέδιο για κατάργηση του ‘’Φιλόδημου’’. Επιμένοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί το πρόγραμμα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ζ.

 

Κατά μέσο όρο

*ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ Λαρισαίων με ανησυχίες, επί της σύγχρονης θεματολογίας.

Η Μυρτώ Π. καταρχάς, με το κληρονομικό γονίδιο.

- Δεν θα με έψαχνες αν δεν με είχες βρει.

***

*- ΠΑΛΙΑ, βρε σεις, οι γονείς είχαν τέσσερα παιδιά κατά μέσο όρο. Σήμερα, τα παιδιά έχουν τέσσερις γονείς, κατά μέσο όρο.

***

*-ΤΟΣΗ ώρα κοιτάς το πιστοποιητικό γάμου. Τι ψάχνεις;

- Ημερομηνία λήξης.

Ζ.

 

Λήθη

* Ο Κυρ. Μητσοτάκης, με την ομιλία του στο συνέδριο της ΝΔ – σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ - «επιβεβαίωσε το συντηρητικό στίγμα της πολιτικής του. Ατόφια δεξιά με φιλελεύθερο πασπάλισμα». Προσθέτοντας ότι δεν έκανε καμία αναφορά στα κοινωνικά αγαθά, στον εργαζόμενο, τον συνταξιούχο, τον αγρότη, τον μικρομεσαίο, ενώ για τη μεσαία τάξη επιφύλαξε υποσχέσεις για το αόριστο μέλλον. Ότι η νεοφιλελεύθερη ΝΔ δεν θέλει να ακούει για κοινωνικό κράτος, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά σαν ψέμα ακούγεται όμως να κατηγορεί το πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν ΚΙΝΑΛ, τη ΝΔ για αντεργατική πολιτική. Ενδεχομένως κάποιοι να εκτιμούν ότι ως ΚΙΝΑΛ προέρχονται από παρθενογένεση. Ίσως να εκτιμούν ότι η δική τους λήθη, είναι αμνησία των υπολοίπων...             Β.Κ.

 

Γυναικεία αριστεία

*ΕΝΤΑΞΕΙ, θέλουν γυναίκες διοικήτριες στα νοσοκομεία, που δεν ενέδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Μάλλον δεν θα αναγνωρίζει θηλυκότητα στην αριστεία. Ενοχλημένες που δεν τοποθετήθηκαν παρά ελάχιστες γυναίκες, ήθελαν πολύ περισσότερες, από ποιες όμως… Από εκείνες που συνέβαλαν με τον αγώνα τους στην κατάκτηση της εξουσίας. Άρα δικαιούνται μερίδιο από τα λάφυρά της;

Γυναίκες να μπουν αλλά οπωσδήποτε νεοδημοκράτισσες, όχι όποιες-όποιες. Εκείνες άλλωστε είναι εξ αντικειμένου οι άριστες.

Ζ.

 

Φώτα

* ΜΕΡΑ μεσημέρι αναμμένες οι λάμπες εκεί στην παιδική χαρά της Ιωαννίνων, δίπλα στο Επισκοπικό Μέγαρο. Να το δούμε;

Κυνηγημένος

*Ο Λαρισαίος πλησίασε χθες το αφεντικό του.

- Με συγχωρείτε κύριε διευθυντά, μπορώ να σας απασχολήσω;

- Φυσικά, έλα στο γραφείο μου.

- Όπως γνωρίζετε, είμαι στην εταιρεία εδώ και πολύ καιρό. Θεωρούμαι από τους συνεπέστερους και ικανούς υπαλλήλους και θέλω αύξηση γιατί υπάρχουν τέσσερις άλλες εταιρείες που με κυνηγάνε καθημερινά.

Το σκέφτεται λίγο ο διευθυντής.

- Λαμβάνοντας υπόψη μου αυτά που μου λες θα σου δώσω αύξηση 15%. Πώς σου φαίνεται, είσαι ικανοποιημένος;

- Είμαι πολύ ικανοποιημένος κύριε διευθυντά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

- Πριν φύγεις, όμως, πες μου αν θες, ποιες είναι οι άλλες εταιρείες που σε κυνηγάνε;

- Η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η ΔΕΥΑΛ και η Τράπεζα για το δάνειο του σπιτιού...                         Ζ.

+++++++++++++++++++++++++++

 

MXHTIKOS DHMOSIOGRAFOS

 

 

*ΜΑΧΗΤΙΚΟΣ δημοσιογράφος στο σήριαλ «Οχτώ λέξεις» ο Απ. Γκλέτσος. Και να το λαρισαϊκό φόντο εποχής στο γραφείο του.

Ζ.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

H GRAMMATEIA1

 

 

H GRAMMMATEIA2

 

* Η Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων κατά τη διάρκεια του 13ου Τακτικού Συνεδρίου της ΝΔ διοργάνωσε νυχτερινό αγώνα δρόμου Γυναικών με σύνθημα: «Κακοποίηση Γυναικών: Τρέχουμε για καλό σκοπό». Από τον αγώνα δεν θα μπορούσαν να λείψουν η αν. γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Βάσω Μέκρα, η αρμόδια τομεάρχης Γόνη Γανοχωρίτη και η τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης Βάσω Μπλιούμη (η οποία μάλιστα μίλησε για το θέμα στο Συνέδριο).  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass