ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2019 19:00
*ΤΙ να γύρευε χθες στη Λάρισα ο γνωστός δημοσιογράφος Δημ. Καμπουράκης; Δείπνο στο Apprime με τον Αχ. Νταβέλη. H συνέχεια λέει επί της οθόνης.(Τι, ανοίγει κανάλι το Animus;)  Ζ. *ΤΙ να γύρευε χθες στη Λάρισα ο γνωστός δημοσιογράφος Δημ. Καμπουράκης; Δείπνο στο Apprime με τον Αχ. Νταβέλη. H συνέχεια λέει επί της οθόνης.(Τι, ανοίγει κανάλι το Animus;) Ζ.

Πρόγνωση

*ΕΡΧΕΤΑΙ λέει κρύο σε όλη τη χώρα. Τι αναπάντεχο νέο κι αυτό... Μα Δεκέμβρη μήνα;

***

*ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και οι θερμόαιμοι που προκαλούν.

- Εσείς που εξακολουθείτε να κυκλοφορείτε έξω με κοντομάνικα, μάλλον να πάτε συνεργείο. Θα πρέπει να σας έχει χαλάσει ο θερμοστάτης.

Ζ.

 

Μόνο κάλαντα

*ΕΤΣΙ όπως ήρθαν τα πράγματα ο Λαρισαίος μπερδεύτηκε.

- Ρώτησα τον λογιστή μου αν θα πάρω κοινωνικό μέρισμα.

-Τριγωνάκι έχεις; μου απάντησε.

- Όχι.

- Να πάρεις λοιπόν.

Ζ.

 

Καπνιστές

*ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ και μέσα έξω, μέσα έξω στα μαγαζιά για τσιγάρο. Η Λαρισαία Π. Σ. αντέδρασε.

- Προσπαθώντας να μας προστατέψουν δήθεν, θα γλιτώσουμε τον καρκινούλη και θα πάμε από πνευμονία... (Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι βγαίνοντας για τσιγάρο, οι υπόλοιποι μέσα σού τρώνε τα μεζεδάκια).

***

*Ο άλλος πάλι ξεκίνησε λέει το κάπνισμα για να μπορεί να βγαίνει έξω απ΄ τα μαγαζιά και να γνωρίζει εκεί καπνίστριες. (Δημιουργούνται σχέσεις λένε εκεί έξω).

Ζ.

 

Πιεσθείσα

* ΔΙΑΓΡAΦΕΙ 5 απ΄ το ΚΙΝΑΛ η Φώφη Γεννηματά. Προς παραδειγματισμό των υπολοίπων όπως φαίνεται, επιδεικνύουσα πυγμή. Ανάμεσά τους και τον Αιμίλιο Νταγιάννη, επί σειρά πολλών ετών πρόεδρο του Οικονομικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλία. Ο οποίος ήταν και υποψήφιος στη δημαρχία με τη Συμπαράταξη του Καλογιάννη. Όπου απ΄ την ηγεσία ΠΑΣΟΚ δεν είχαν τόσο πρόβλημα, ούτε φέτος ούτε το 2015. (Τώρα όμως πιέζει η εποχή.)

Ζ.

 

Ξανά

*ΑΠΟ τον ΣΥΡΙΖΑ πάλι ανακοίνωσαν 120 προσωπικότητες, τις χαρακτήρισαν που τάσσονται υπέρ του μετασχηματισμού του κόμματος. Τα ίδια και τα ίδια ονόματα. Να, από τη Λάρισα αναφέρουν τους: «Αγραφιώτης Άρης οικονομολόγος-αγρότης, συνδικαλιστής, πρ. ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λάρισας, Αθανασιάδης Χρήστος δημοσιογράφος Λάρισα, Μπαϊρακτάρης Αργύρης πρόεδρος Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου». (Ουδέν νεότερο...).

***

*ΑΠΟ την υπόλοιπη Θεσσαλία ξεχωρίζουν τα ονόματα του Πέτρου Βαφίνη δημάρχου Αλοννήσου, του Δομήνικου Βερίλλη πρ. δημάρχου Καρδίτσας και της Μαρίας Θεοχάρη πρ. βουλευτή ΠΑΣΟΚ Καρδίτσας.

Ζ.

 

Τρέχει ...παντού

«Η συμμετοχή μου στον νυχτερινό αγώνα δρόμου που έγινε στο περιθώριο του 13ου Συνεδρίου της ΝΔ στην Αθήνα, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων που θα διατεθούν στην εκστρατεία για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υποκινούταν από τη σπουδαιότητα του σκοπού που υπηρετούσε και αποτελούσε ένδειξη συμπόρευσης στον αγώνα για την εξάλειψη της κοινωνικής παθολογίας σε βάρος των γυναικών». Αυτό αναφέρει η Λαρισαία Δώρα Μπλιούμη, η οποία ως επικεφαλής του Τομέα Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας της ΝΔ, μίλησε και στις εργασίες του Συνεδρίου που είχε τίτλο «Επιτελικό κράτος και e - διοίκηση». Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια...

 

Ποια Συμμαχία...

*ΕΛΛΑΣ Γαλλία Συμμαχία. Ό,τι ακριβώς δεν είναι δηλαδή το ΝΑΤΟ. Πράγμα που είπε άλλωστε κι ο Μακρόν. Κι έτσι η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται, όπως και στη δεκαετία του ΄70. Η φάρσα ποια θα είναι...

Ζ.

 

Για τα πανηγύρια

*ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι μαθητές με έμπνευση.

-Τι αρχίζει από ‘’β’’ και κρατάει μαστίγιο;

-Για πες, τι;

-Η βλακεία που σε δέρνει.

***

*- ΑΦΕΝΤΙΚΟ, θ΄ αργήσω τη Δευτέρα.

-Πότε θα έρθεις δηλαδή;

-Την Τετάρτη.

***

*- ΜΕ ρώτησε αν είμαι για τα πανηγύρια. Σοβαρά; Μα εγώ τα διοργανώνω.

Ζ.

 

Αγροτική

συνείδηση

*ΜΗΠΩΣ η κακοκαιρία, η βροχή δηλαδή λειτούργησε ως “ασπίδα” απουσίας από τα μπλόκα και τις φετινές αγροτικές κινητοποιήσεις, ως καλή δικαιολογία; Αυτό το ενδεχόμενο θα έπρεπε μάλλον να προβληματίζει όλους τους αγρότες, καθώς τα προβλήματα παραμένουν, προϋπήρχαν και κληρονομήθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, εκτός φυσικά αν εξαφανίστηκαν φέτος μονομιάς και βαίνουν όλα καλώς.

***

* Και αν φέτος ξεσηκώνονται Γάλλοι και Γερμανοί αγρότες που αποτελούν τα πριγκιπόπουλα της Ευρώπης, με τουλάχιστον τριπλάσιο ιδιόκτητο κλήρο σε σχέση με τους Έλληνες, ας αναλογιστεί ο καθένας τι συμβαίνει.

 - Και ας καθίσει στον καναπέ του σπιτιού, έλεγε χθες ο Φαρσαλινός, έως ότου του τον πάρουν και αυτόν και τον πετάξουν στον δρόμο.

Γ.Γ.

 

Τρένο που πετά

*ΚΙ ενώ λέγεται ότι το τρένο πολύ σύντομα θα ανταγωνίζεται το αεροπλάνο σε ταχύτητα μετακίνησης, να από του χρόνου το 3 ώρες Αθήνα –Θεσσαλονίκη εξισορροπεί το μισάωρο της πτήσης αν προστεθεί η αναμονή στο αεροδρόμιο και το πηγαινέλα σ΄ αυτό, την ίδια στιγμή λοιπόν στην Κίνα το έχουν επιτύχει και σε καθαρό χρόνο.

Αφού παρουσιάστηκε τρένο που τρέχει με κοντά 600 χιλιόμετρα την ώρα. Μάλλον πετάει χαμηλά. Κυριολεκτικά. Αφού κινείται με μαγνητικό πεδίο, πολλοί θυμούνται σχετικές ασκήσεις της Φυσικής απ΄ το γυμνάσιο. Το κινέζικο τρένο αιωρείται κάποια λίγα εκατοστά πάνω από τις ράγες, μηδέν οι τριβές με τους τροχούς του και αναπτύσσει ταχύτητες οι οποίες περιορίζονται από άλλους παράγοντες. Κι άντε πιάστο.

(Από το ΄21 που θα κυκλοφορεί ευρέως).

Ζ.

 

Μάλλον

*Ο Λαρισαίος Θ. Β. εκτιμά ότι ο υφυπουργός Διαματάρης παραιτήθηκε για να συνεχίσει τις σπουδές του. (Είχε βάσεις ο άνθρωπος αλλά και πολλά κενά).

Ζ.

 

Άντε γεια

*ΚΑΠΟΙΟ στέλεχος πρώτης γραμμής κουνάει μαντίλι στο ΚΙΝΑΛ της Λάρισας. Κάποιος/α χαιρετάει και φεύγει. Όλοι στον περίγυρο δείχνουν να το γνωρίζουν. Άγνωστο ακόμη αν θα προσχωρήσει αλλού. Βασικά, το πότε δεν είναι γνωστό καθώς αποκλείεται να μείνει σπίτι.

Ζ.

 

Εν Τρικάλοις

2Θεσσαλία και πιο συγκεκριμένα στα Τρίκαλα στις 10 Δεκεμβρίου ο Αλ. Τσίπρας. Η επίσκεψη οριστικοποιήθηκε για την ερχόμενη Τρίτη.

Όχι, δεν θα πάει με τα παιδιά του για τον Μύλο των Ξωτικών αλλά στο πλαίσιο των περιοδειών καλώντας για ένταξη νέων μελών στον «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».

Θα μιλήσει σε κεντρική αίθουσα, θα συναντήσει τον νέο πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημ. Παπαστεργίου, θα πάει και σε συνεταιρισμό αφού θα βρίσκεται στη Θεσσαλία.

Για την προναγγελθείσα επίσκεψη στη Λάρισα δεν έχει ακουστεί κάτι κι αν θα κουμπώσει με εκείνη των Τρικάλων.

 Ζ.

 

Τον είχε δει

*ΔΙΑΡΚΩΣ αναφύονται θέματα στη Λάρισα κατά την αέναη διελκυστίνδα μεταξύ των δύο φύλων.

-Άσε με να μπω μέσα να σου εξηγήσω.

-Να μου τα πεις απ΄ έξω.

-Δεν τα θυμάμαι απ΄ έξω.

***

*-ΓΙΑΤΙ δεν ήρθε ο Θανάσης σήμερα στη δουλειά;

-Άσε είναι στο νοσοκομείο. Άσχημα.

-Μα πώς; Χθες τον είδα. Κι ήταν μάλιστα με μια όμορφη ξανθιά.

-Ε, τον είδε κι η γυναίκα του.

***

*- ΜΕΡΙΚΟΙ αγαπούν τόσο πολύ τις γυναίκες τους, που για να μην τις φθείρουν, χρησιμοποιούν άλλες.       

Ζ.

 

Άγρια

εκμετάλλευση

*ΠΟΛΥ κοντά στο μηδέν τα επιτόκια καταθέσεων, δεν το έχουν και πολύ στις τράπεζες να ζητήσουν και φύλακτρα για τα λεφτά του κόσμου. Τα οποία εκμεταλλεύονται αγρίως καθώς τα επιτόκια των δανείων, όταν τα δίνουν, στεγαστικών, επαγγελματικών και άλλων κυμαίνονται από 3 ως 7%.

Για δε τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες, εκεί που ο άλλος πέφτει στην ανάγκη τους, χρεώνουν με τοκογλυφικά επιτόκια άνω του 15%. Άλλο να παίρνει η τράπεζα κι άλλο να δίνει αφού και τότε παίρνει.

Ζ.

 

Όχι Δημόσιο

*ΟΙ εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΛ και τις άλλες αντίστοιχες επιχειρήσεις ανά την επικράτεια, δεν διορίζονται, προσλαμβάνονται. Δεν απολαμβάνουν τη μονιμότητα του Δημοσίου και λειτουργούν με κανόνες Ιδιωτικού Δικαίου. Δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν γίνεται να είναι. Οι διευκρινίσεις, με αφορμή χθεσινό σχόλιο, από τον δραστήριο και επί σειρά ετών πρόεδρο του σωματείου Δημ. Μητράκο.

***

*ΚΑΙ οι αμοιβές τους είναι διαφορετικές. Πήγαν να τους εντάξουν στο ενιαίο μισθολόγιο, όμως έτσι λέει δεν μπορεί να λειτουργήσει το σύστημα, ούτε μια επιχείρηση σαν τη ΔΕΥΑΛ. Αν δεν μπορεί να πληρώσει νυχτερινά, Σαββατοκύριακα, βάρδιες, επιφυλακή, ετοιμότητα των υπαλλήλων της. (Σωστό, αν και τα νοσοκομεία παρότι Δημόσιο κάπως τα καταφέρνουν όλα αυτά).

 Ζ.

 

Καβγατζής

*ΤΟ βράδυ παίζει ξύλο στα μπουζούκια και καμαρώνει κιόλας γι’ αυτό. Την άλλη μέρα ξανά καβγαδίζει και σπρώχνεται στο γήπεδο. Ποιος το αντέχει; Μα διαρκώς στο μάλωμα;

-Στο χωριό μας πάντως κάτι τέτοιους ανθρώπους δεν τους έχουμε σε μεγάλη υπόληψη.

***

*ΟΠΩΣ φάνηκε πάντως και στα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο ίντερνετ, τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά . Και μπορεί να εξελιχθούν πολύ άσχημα. Δεν γίνεται νέοι άνθρωποι να δέρνονται με κάποιον ηλικιωμένο. Κι αν πάθει τίποτε;

Ζ.

 

Πλακίτσες

* ΚΑΠΟΙΟΣ είχε όρεξη για πλακίτσα χθες. Έτσι αποφάσισε να πάρει από τα σκουπίδια ένα στρώμα και να το πετάξει μέσα στη παιδική χαρά του Αγίου Κωνσταντίνου. Το θέαμα αποκρουστικό. Βέβαια, το στρώμα δεν έμεινε για πολλή ώρα εκεί καθώς απομακρύνθηκε άμεσα -άγνωστο από ποιον- αλλά για ακόμη μια φορά φάνηκε το πρόβλημα που δημιουργούν όσοι αποφασίζουν να πετάξουν ογκώδη απορρίμματα χωρίς να έχουν κλείσει ραντεβού για το πότε να τα βγάλουν έξω με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου. Προφανώς αυτός που πέταξε το στρώμα ήταν ο ίδιος που έβγαλε και τον σκελετό του κρεβατιού στο κάδο επί της 23ης Οκτωβρίου, ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Αγίου Κωνσταντίνου. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί ο καθένας που θέλει να ξεφορτωθεί έπιπλα ή άχρηστες ηλεκτρικές συσκευές να τα παρατάει έξω από τους κάδους. Υπάρχει η υπηρεσία με την οποία θα πρέπει να επικοινωνεί για να τα βγάζει σε προκαθορισμένη ώρα και μέρα.

Ν.Π.

 

Μουτζούρες

*ΓΙΑ τη δράση των μαρκαδόρων στα μάρμαρα των αγαλμάτων παραπονείται ο Λ. Γ. Ιδιαιτέρως για εκείνο του Λόρδου Βύρωνα στο Φρούριο που τον ενδιαφέρει περισσότερο.

-Και εντάξει κάποιοι νεαροί γράφουν. Ποιος θα σβήσει τις ασχήμιες όμως; Από μένα περιμένουν; Δεν θα έπρεπε να μεριμνούν απ΄ τον Δήμο; (Ρητορικό το ερώτημα).

 Ζ.

 

Φυλάχτηκε

*–ΓΙΩΡΓΟ, μήπως είδες πουθενά το βιβλίο μου;

– Ποιο βιβλίο;

– Εκείνο καλέ που έλεγε “Πώς να ζήσετε εκατό χρόνια”.

– Το πέταξα.

–Το πέταξες; Γιατί;

– Γιατί είχε αρχίσει να το διαβάζει η μάνα σου.

Ζ.

 

------------------------------------------------------------------------

OI YGIONOMIKOI TOY SYRIZA2 6 12 2019

 

*ΟΙ υγειονομικοί του ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζονται να υποδεχθούν στη Λάρισα τη γαλάζια αριστεία.

Ζ.

 

-------------------

 POY STH LARISA STOLISAN 6 12 2019

*ΠΟΥ στη Λάρισα στόλισαν ζάντες από ποδήλατο σε καφέ; (Ευκολάκι).

Ζ.

 

-------------------

 

 PROSKEKLHMENH STHN EKDHLVSH 6 12 2019

*ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΗ στην εκδήλωση του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως για τον Αγιο Ανδρέα, η Μαρία Γαλλιού. Μετά συζύγου, έλαβαν λέει την ευχή του Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τα επόμενα βήματα...

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass