ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2019 19:00
*ΔΕΝ είναι και τόσο απλό να συντονίσεις υπηρεσιακούς, πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.  Ζ. *ΔΕΝ είναι και τόσο απλό να συντονίσεις υπηρεσιακούς, πολιτικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες. Ζ.

Χειμωνιάτικη

*ΑΛΛΗ μια βροχή, βροχή όχι αστεία. Όλο το βράδυ διαρκώς και συνέχισε κι ολημερίς. Μια βροχή σιγανή αλλά επίμονη, χειμωνιάτικη, δεν ήταν δα και κανένα φαινόμενο. Αυτή τη φορά τα όποια δύσκολα ήταν για την πόλη, νέκρωσε η αγορά σ΄ όλα τα επίπεδα. Στα χωριά ξέρουν, με τέτοιο καιρό δουλειά δεν έχει, σπίτι-καφενείο-σπίτι κι όλα καλά.

Ζ.

 

Με κόσμο

*ΔΕΝ ήταν απόφαση ακαριαία, της τελευταίας στιγμής. Η Μαρία Γαλλιού θα έφευγε απ΄ το ΚΙΝΑΛ, αν δεν το ήξεραν το οσμίζονταν ορισμένοι από τους παροικούντες. Το είχαν αντιληφθεί και οι προσεκτικοί από τους αναγνώστες της εφημερίδας. Που έγραψε, ξαναέγραψε για επικείμενη παραίτηση κάποιου/ας, στελέχους νέου σε ηλικία, πρώτης γραμμής κ.λπ., κ.λπ. Άλλωστε δεν φαίνεται να πρόκειται για προσωπική απόφαση. Η νεαρή δικηγόρος εκφράζει έναν ολόκληρο κόσμο στον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

***

*ΚΑΘΟΛΟΥ τυχαίο δεν ήταν που με την πρώτη της εμφάνιση ως υποψήφιας στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο κατέκτησε την πρώτη θέση με άνεση. Την πρώτη θέση που ήταν βέβαια τέταρτη καθώς οι τρεις ήταν ασυναγώνιστοι εκ των πραγμάτων. Ο απερχόμενος βουλευτής Κ. Μπαργιώτας, ο πρώην υπουργός Φ. Σαχινίδης και η τόσα χρόνια στο πολιτικό παιχνίδι Λ. Λιακούλη που επικράτησε, υποψήφια τόσες φορές σε όλο τον νομό μέσω της Νομαρχίας κι ύστερα της Περιφέρειας, οι τρεις έτρεχαν εκτός συναγωνισμού. Μεταξύ των υπολοίπων οκτώ η Μαρία Γαλλιού κέρδισε καθαρά. Κάτι σημαίνει αυτό για την τάση που διαμορφώθηκε. Κι είναι και τόσο νέα ακόμη, το μέλλον διανοίγεται μπροστά της καθώς αλλάζει κι εκείνη μαζί με την κοινωνία.

Ζ.

 

Με ανάθεση;

*ΣΤΟΝ Δήμο της Λάρισας προχώρησαν και φέτος σε απευθείας αναθέσεις, επικαλούμενοι γι’ αυτή την αμφιλεγόμενη πρακτική τους την ανάγκη να υπάρξουν προδιαγραφές ασφαλείας για τη λειτουργία του λουναπάρκ. Μάλλον δεν έκαναν το ίδιο και με την τέντα της κεντρικής σκηνής. Που έπεσε με τη βροχή, δεν πέρασε δα και κάνας τυφώνας απ΄ τη Λάρισα. Η κακοκαιρία έριξε τα φύλλα των δέντρων και την τέντα του Δήμου. (Αμέσως λοιπόν να την ξαναστήσουν γοργά. Με ανάθεση).

Ζ.

 

«Δύο» όψεις

ΤΙΣ προάλλες ήταν που καμάρωναν στον ΣΥΡΙΖΑ πως ο πρώην πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας συμμετείχε στην πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου. Χθες λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευσε φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με ποιον λέτε; Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζ. Πάιατ. Αναρτά λοιπόν χθες ο κ. Τσίπρας τα εξής: «Συνάντησα σήμερα τον πρέσβη των ΗΠΑ, Τζέφρι Πάιατ, με τον οποίο συζητήσαμε για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, το πλαίσιο συνεργασίας 3+1 με το Ισραήλ και την Κύπρο, τις προοπτικές του αγωγού EastMed και την κλιμάκωση των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο με την υπογραφή συμφωνίας με τη σημερινή κυβέρνηση της Λιβύης». Διαλέξτε ποιον θέλετε. Αυτόν που καταγγέλλει την αμερικανοκίνητη χούντα ή αυτόν που συζητά για τις ελληνοαμερικανικές;

Β.Κ.

 

Καταλογισμός

* ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ τελικά χθες η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια για την πρόσφατη υπόθεση καταλογισμού αστικής αποζημίωσης στον Λαρισαίο γιατρό του Ε.Σ.Υ. για ιατρική επιπλοκή αλλά καπνός δεν βγήκε. Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών και όπως ήταν φυσικό στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η γνωστή εγκύκλιος Γιώργου Χουλιαράκη, η οποία προβλέπει πως αν γιατρός του Ε.Σ.Υ. έχει καταδικαστεί έστω και για απλή αμέλεια λόγω ιατρικής επιπλοκής, τότε μέσω του Ελεγκτικού Συνεδρίου καταλογίζεται σε αυτόν η όποια αστική αποζημίωση έχει καταβάλει το νοσοκομείο. Ο υπουργός Υγείας συμφώνησε με την ΟΕΝΓΕ ότι είναι άδικος ο καταλογισμός προστίμων σε γιατρούς που ασκούν το λειτούργημά τους υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες και δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα που έχει προκύψει σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Δ.Κ.

 

Αναμενόμενη

επιλογή

* ΜΟΝΟ τρεις βουλευτές της ΝΔ μίλησαν στη Βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για τις κοινωνικές δομές και την ασφάλεια των πολιτών και μεταξύ αυτών ήταν ο Χρήστος Κέλλας. Η ηγεσία του κόμματος εκτίμησε πως ο Λαρισαίος γιατρός, γνωρίζει όσο λίγοι τα θέματα της υγείας και του κοινωνικού κράτους και πως ήταν ο κατάλληλος για να υπερασπιστεί το επίμαχο νομοσχέδιο, όπερ και εγένετο. Ο ίδιος εστίασε δε την ομιλία του στην ανάγκη σταδιακής μείωσης ως και κατάργησης του claw back, ώστε να ανασάνουν ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και κλινικές.

Γ.Ρ.

 

Επιτυχία

* EΙΣΗΓΗΤΡΙΑ του ΚΙΝΑΛ η Λαρισαία βουλευτής Λίτσα Λιακούλη, για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων. Ο ρόλος της δεν εξαντλήθηκε στις εισηγήσεις, αλλά στο ότι ήταν η πρωταγωνίστρια της διαπραγμάτευσης για να συμπεριληφθούν τουλάχιστον τρεις βουλευτές των αποδήμων στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και μάλιστα ο ένας, στις τρεις πρώτες θέσεις. Πείσθηκε ο υπουργός, ο οποίος μάλιστα δείχνει να εκτιμά ιδιαίτερα τη Λαρισαία βουλευτή και στη συνέχεια ακολούθησαν και τα υπόλοιπα κόμματα. Στο ΚΙΝΑΛ – και όχι μόνο, της χρεώνουν την επιτυχία...

Δ.Κ.

 

Μικρές απάτες

*«ΑΓΩΝΙΑ στην Καλαμπάκα: Λεωφορείο με 37 μαθητές συγκρούστηκε με ΙΧ». Άλλο ένα δείγμα λαμπρής ιντερνετικής δημοσιογραφίας. Κλεμμένη είδηση φυσικά από τρικαλινή ιστοσελίδα κι εν συνεχεία το κλασικό «σοκ». Κι όπως βλέπει ο αναγνώστης παρακάτω, αφού όμως μπει στο site, το πούλμαν είχε βγει στο πλάι του δρόμου. «Οι μαθητές βγήκαν σώοι, κατέβηκαν και λίγη ώρα αργότερα μεταβιβάστηκαν σε άλλο λεωφορείο». Κι η αγωνία; Για το αν θα ξαναβρούν τα παιδιά τις θέσεις τους; (Αγωνία σίγουρα για τα κλικ και τα εξ αυτών έσοδα).

Ζ.

 

Ο πονόψυχος

*- ΚΡΙΜΑ ρε παιδιά τέτοια μέρα με τόση βροχή, να παραγγέλνετε ντιλίβερι. Πονόψυχος ο Λαρισαίος.

- Εγώ όσο κι αν ήθελα σουβλάκια δεν μπήκα καν στον πειρασμό να το κάνω. Έστειλα τη γυναίκα μου να τα φέρει.

Ζ.

 

Βόλος - Τρίκαλα

*ΟΠΩΣ έγραφε τότε η εφημερίδα τον περασμένο Μάιο σύμφωνα με την αρχική συμφωνία τουλάχιστον, η σκυτάλη θα έπρεπε να είχε περάσει στον εκπρόσωπο της γαλάζιας ΔΗΚΙΟ, τον εκ Βόλου ορμώμενο οικονομολόγο Γιώργο Χρηστάκη. Αντέδρασαν οι Λαρισαίοι της παράταξης, όχι με τη διαπαραταξιακή συμφωνία αυτή την τήρησαν, την προεδρία την πήραν. Αλλά για λογαριασμό του Λαρισαίου Ηλ. Κοτσιμπογεώργου. Κι έτσι φτάνουν τώρα, την ερχόμενη Κυριακή, στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Χωρίς όμως τον Γ. Χρηστάκη μεταξύ των υποψηφίων, καθόλου πουθενά.

***

*ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ότι ο εν λόγω Βολιώτης δεν είναι χθεσινός, είχε διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρος του φορέα για λίγο διάστημα μετά την «παραίτηση» του Σπ. Βαλιώτη. Ο οποίος επίσης δεν κατεβαίνει τώρα. Κατά τα άλλα η παλιά διαμάχη μεταξύ των Λαρισαίων οικονομολόγων φαίνεται να έχει κοπάσει, βρέθηκε ισορροπία μάλλον, να οι «καραμανλικοί» έχουν προσανατολιστεί στο κεντρικό ψηφοδέλτιο.

***

*ΔΙΑΒΑΖΕ ο Λαρισαίος χθες στην εφημερίδα τα ψηφοδέλτια των παρατάξεων των οικονομολόγων. Κι είδε ότι η ΠΣΔΟ, η μετεξέλιξη της ΠΑΣΚΟ, χωρίς εκείνους που την εγκατέλειψαν, με άλλη ηγεσία πια, ήταν η μόνη παράταξη που δεν έδωσε τα ψηφοδέλτιά της αλφαβητικά. Τήρησε μια άλλη ιεραρχία. Στο τοπικό ξεκινούσε με Γ. Χατζή που είναι ο πιο γνωστός και θεωρείται και ο πιο ΠΑΣΟΚ, άλλο που δεν ήταν συνδικαλιστής του χώρου. Και στο κεντρικό πρώτο όνομα ο Τρικαλινός Στ. Τραγάνης που θεωρείται ο ιθύνων νους της παράταξης ίσως και ο λόγος για την ύπαρξή της.

Ζ.

 

Έγκλημα

*ΘΑ πρέπει να δοθεί μια λύση επιτέλους για τον δρόμο Λάρισας - Φαρσάλων. Πόσες φορές έχει ακουστεί η φράση τις τελευταίες δεκαετίες... Δρόμος παλιός, με προδιαγραφές για μεταφορές κατά τη δεκαετία του ‘70. Σε μια τυχαία ενδεικτική δειγματοληπτική μέτρηση περί τα τέλη του Αυγούστου, καταγράφηκε ότι σε μια ώρα πέρασαν πάνω από 100 φορτηγά, εκ των οποίων το 98% από διεθνείς μεταφορές. Ας όψονται τα διόδια στον ΠΑΘΕ. Η μέτρηση σοκάρει γι’ αυτό τον απαρχαιωμένο δρόμο. Κι επειδή στην Αθήνα δεν καταλαβαίνουν, επιβάλλεται να αυξηθεί η πίεση των τοπικών αρχόντων.

Γ.Γ.

 

Υπό βροχήν

*ΚΕΦΑΚΙΑ στη βροχή για την τριγωνοπλατειακή συντροφιά των μεσηλίκων.

- Το άγχος σκοτώνει. Γι’ αυτό μη με αγχώνετε, δεν σας βλέπω καλά.

***

*- ΕΙΜΑΙ σε ηλικία που μου λένε «πάμε μια βόλτα ρε» και ακούω «πάρε μια βολταρέν».

***

*- ΦΟΒΑΜΑΙ ότι θα σοβαρευτώ μια μέρα. Αλλά εντάξει, μια μέρα είναι, θα περάσει.

Ζ.

 

Θέμα τιμής

*ΚΡΕΣΕΝΤΟ επίθεσης πάλι στην οικογενειακή ηρεμία των Λαρισαίων από τη σπείρα που τηλεφωνεί για δήθεν σοβαρά τροχαία των παιδιών, επιδιώκοντας να αποσπάσει χρήματα για να δωροδοκήσει αστυνομικούς. Και πρέπει να είναι και πολυμελής, καθώς σε μία μόνο μέρα και μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας υπήρξαν πολλές δεκάδες αν όχι εκατοντάδες τηλεφωνημάτων. Κι όμως τόσα χρόνια τίποτε δεν καταφέρνουν οι αρχές. Με τόσους εμπλεκόμενους στην απάτη, με τόσες τεχνικές δυνατότητες στην τηλεφωνία και μηδέν εις το πηλίκο. (Στην αστυνομία δεν δείχνουν να το θεωρούν ζήτημα τιμής. Που η απάτη στηρίζεται στη λογική ότι οι αστυνομικοί τα παίρνουν. Δεν προσβάλλονται;).

***

*Ο απλός κόσμος πάντως τρομοκρατείται. Και μόνο για την οργανωμένη φάρσα, ακόμη και αν δεν έκλεβαν τα λεφτά των ανθρώπων, μόνο για την ψυχική οδύνη, οι απατεώνες θα έπρεπε να τιμωρηθούν πολύ αυστηρά. Αφού συλληφθούν όμως, που δεν... Τόσα χρόνια έχουν καταφέρει να πιάσουν καναδυό ταχυδρόμους της σπείρας κι αυτό χάρη στην ευστροφία ορισμένων υποψήφιων θυμάτων. Κι οι συλληφθέντες πέφτουν στα μαλακά, επικαλούμενοι άγνοια, ότι λειτουργούν ως απλοί εισπράκτορες, πολύ σκληροί να μαρτυρήσουν για τους εγκέφαλους. Καλά, ποιος τους πιστεύει; Σίγουρα όχι έμπειροι αστυνομικοί και δικαστές. Να οργώνει η άλλη τη χώρα ολόκληρη εισπράττοντας από τρομοκρατημένους ανθρώπους και να μην ξέρει τι και πώς; (Αλήθεια γιατί να μην καλείται ο «εισπράκτορας», αυτός που τον έπιασαν με τα λεφτά, να αποδείξει εκείνος ότι δεν είναι ο εγκέφαλος της σπείρας;).

Ζ.

 

Φυσικός αρχηγός

*ΦΥΣΙΚΑ και δεν αναζητούνται οι δύο από τους 66 αντιπροσώπους των αγροτικών συλλόγων που δεν ψήφισαν στις εκλογές τον πρόεδρο Ρίζο Μαρούδα. Απώλειες στα όρια του αποδεκτού για τον φυσικό αρχηγό. Με δέκα σταυρούς πιο κάτω, καθαρά όμως δεύτερος, ο Στέλιος Τσικριτσής, ο Τυρναβίτης υπαρχηγός της Ομοσπονδίας. Περί διαδοχής δεν γίνεται λόγος φυσικά, πολύ νέος ο Αγιώτης, ο άλλος όμως νεότερος κι ακολουθεί τα βήματά του, του μοιάζει και στη σωματοδομή, ίσως και να τον ξεπερνάει στη ρητορική.

***

*ΩΣ γνωστόν η ΟΑΣΝΛ δεν είναι καθαρόαιμο ΚΚΕ. Να, στους 15 της νέας διοίκησης υπάρχουν διάφοροι, μέχρι και νεοδημοκράτες. Σίγουρα δεν είναι ΚΚΕ οι Γιαν. Κουκούτσης και Αλ. Λαχανάς εκ Πλατυκάμπου-Γαλήνης, ούτε οι Φαρσαλινοί Χρ. Αδαμόπουλος, Γ. Νικολόπουλος και Σωκρ. Αλειφτήρας. Μήτε ο Δ. Καραΐσκος που πρώτευσε στην Εξελεγκτική.

Ζ.

 

Με κάλυψη

*ΚΑΙ ασφαλισμένος είναι ο κόσμος και τα ιδιωτικά νοσοκομεία μια χαρά λειτουργούν. Ο Λαρισαίος βρέθηκε όμως σε δίλημμα.

- Για να σας βγάλουμε το καρφί απ΄ το κεφάλι, πρέπει να πληρώσετε 2.000 ευρώ.

- Μα έχω ΕΦΚΑ, είμαι ασφαλισμένος...

- Με τον ΕΦΚΑ μπορούμε να λυγίσουμε λίγο την άκρη του καρφιού, να μη σας γρατσουνάει. 

Ζ

 

------------------

DYO LARISAIOI STO EYROKOINOBOYLIO MAJIMOS KAI DHMOSUENHS

*ΔΥΟ Λαρισαίοι στο Eυρωκοινοβούλιο. Μάξιμος και Δημοσθένης, σε απρόσμενη συνάντηση στο βρυξελλιώτικο ασανσέρ. Ο ένας πολιτικός, ο άλλος υπηρεσιακός, αμφότεροι νεοδημοκράτες, μια σχέση που βαστάει πολλά χρόνια.

Ζ.

 

------------------

TON ECAXNE H PAE AEL EBGALE EPISHMOS ANAKOINOSH

*ΤΟΝ έψαχνε η ΠΑΕ ΑΕΛ, έβγαλε επισήμως ανακοίνωση, ήθελε να τον βραβεύσει είπαν, να του απονείμει δωρεάν εισιτήριο διαρκείας, επειδή στόλισε το σπίτι του με ΑΕΛΑΡΑ. Αγχωμένοι γκαφατζήδες. Την άλλη μέρα πρόσθεσε ο άνθρωπος κι ένα #free από πάνω και τους έβγαλε απ’ τον κόπο και τα έξοδα.

Ζ.

 

------------------

ZESTAMA PRIN TON AGONA NOMIMOS OMOS PINEI KAI KAPNIZEI

*ΖΕΣΤΑΜΑ πριν τον αγώνα. Νόμιμος όμως, πίνει και καπνίζει έξω. Έξω απ’ τις γραμμές.

Ζ.

 

------------------

H DEJIA PTERYGA XOROTAJIKA THS DEJIAS PARATAJHS STH DHMARXIA

*Η δεξιά πτέρυγα, χωροταξικά, της δεξιάς παράταξης στη Δημαρχία, Παπαπαρίσης-Δρυστέλλας πάντοτε σε επιφυλακή.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass