ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2019 19:00
Μπόρις ο... Θεσσαλός  ΑΝ η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιθυμεί να αυξήσει τον τουρισμό από Αγγλία, θα μπορούσε να υιοθετήσει το εξής σλόγκαν: «Θεσσαλία: Ο αγαπημένος προορισμός του πρωθυπουργού σας!». Πράγματι, ο ΜπόριςΤζόνσον είναι... τακτικός θαμώνας στο Χόρτο Πηλίου, όπου ο φάδερ του έχει χτίσει βίλα εδώ και είκοσι χρόνια. Ο Μπόρις λοιπόν είναι γνωστός στην περιοχή (από Αργαλαστή και κάτω) και είναι λάτρης του... φραπέ (μέτριος με γάλα η προτίμησή του). Κάθεται στα ταβερνάκια της περιοχής, τρελαίνεται για τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα, «τσακίζει» τα παπουτσάκια, (smallshoes του τα μετέφρασαν οι ντόπιοι) αλλά και για μπακλαβά και χύμα ρετσίνα.  Κι επειδή, ως γνωστόν διετέλεσε και δημοσιογράφος, δεν θα ήταν και κακή ιδέα η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας να τον κάνει... επίτιμο μέλος της, μην σας πω κιόλας να τον φιλοξενήσει στην πανσιόν που διατηρεί για τα μέλη της στη γραφική Μηλίνα! Να πιαστούμε από σόι δttηλαδή, όχι μια ζωή όλο τα ίδια... Μπόρις ο... Θεσσαλός ΑΝ η Περιφέρεια Θεσσαλίας επιθυμεί να αυξήσει τον τουρισμό από Αγγλία, θα μπορούσε να υιοθετήσει το εξής σλόγκαν: «Θεσσαλία: Ο αγαπημένος προορισμός του πρωθυπουργού σας!». Πράγματι, ο ΜπόριςΤζόνσον είναι... τακτικός θαμώνας στο Χόρτο Πηλίου, όπου ο φάδερ του έχει χτίσει βίλα εδώ και είκοσι χρόνια. Ο Μπόρις λοιπόν είναι γνωστός στην περιοχή (από Αργαλαστή και κάτω) και είναι λάτρης του... φραπέ (μέτριος με γάλα η προτίμησή του). Κάθεται στα ταβερνάκια της περιοχής, τρελαίνεται για τζατζίκι και χωριάτικη σαλάτα, «τσακίζει» τα παπουτσάκια, (smallshoes του τα μετέφρασαν οι ντόπιοι) αλλά και για μπακλαβά και χύμα ρετσίνα. Κι επειδή, ως γνωστόν διετέλεσε και δημοσιογράφος, δεν θα ήταν και κακή ιδέα η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας να τον κάνει... επίτιμο μέλος της, μην σας πω κιόλας να τον φιλοξενήσει στην πανσιόν που διατηρεί για τα μέλη της στη γραφική Μηλίνα! Να πιαστούμε από σόι δttηλαδή, όχι μια ζωή όλο τα ίδια...

Καλοκαίρι

ΑΠΟ τη μαυρίλα του «Ετεοκλή» που έκανε τη Λάρισα «λούτσα» το Σάββατο, στη χθεσινή ανοιξιάτικη Κυριακή.

Για ένα «μικρό καλοκαίρι» μιλάνε ήδη οι μετεωρολόγοι, διότι στον ευλογημένο αυτό τόπο όλοι και όλα για... το καλοκαίρι δουλεύουν!

 

Pakis for president!

ΑΝ υπάρχει στοίχημα για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παίξτε το από τώρα: Πάκης (κατά κόσμον Προκόπιος Παυλόπουλος).

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η εκλογή του έχει κερδίσει πόντους για πολλούς λόγους. Βασικά, είναι ο μόνος που θα συγκεντρώσει ευρύτατη πλειοψηφία. Πρώτον -σου λένε στη ΝΔ- είναι... δικός μας. Θα τον αποδεχθούν και σαμαρικοί και καραμανλικοί, οπότε ο Κούλης αποφεύγει τον εσωκομματικό σκόπελο. Δεύτερον, θα τον ψηφίσει        -όπως δήλωσε- και ο ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς θα ακολουθήσει και το ΚΙΝΑΛ. Μια χαρά...

 

Προετοιμασία εδάφους

ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ τι νομίζεις; Είναι καλύτερα τα ονόματα που ακούστηκαν; Να σου προκύψει, ας πούμε, η... Δαμανάκη; (Ήμαρτον!) Να σου προκύψει η Διαμαντοπούλου; Καλή, χρυσή, αλλά όχι και για Πρόεδρος! Να σου προκύψει κανένας... ακαδημαϊκός, να μην τολμά να αναλάβει καμιά πολιτική πρωτοβουλία αν χρειαστεί, σ’ αυτά τα δύσκολα για τη χώρα χρόνια;

Φημολογείται λοιπόν εντόνως ότι ο Πρωθυπουργός τείνει να καταλήξει στον κ. Παυλόπουλο. Μια σοβαρή ένδειξη είναι ότι ήδη ισχυρά συγκροτήματα του Τύπου που στηρίζουν Μητσοτάκη προβάλλουν αυτές τις μέρες δημοσκόπηση που δείχνει τον Πάκη να σαρώνει. Τι σημαίνει αυτό; Πιθανότατα ότι το έδαφος προλειαίνεται...

 

Αργά...

ΜΕ αργούς ρυθμούς κινείται το Νομοθετικό Έργο στο Υπουργείο Παιδείας της Νίκης Κεραμέως που μας ήρθε προχθές στη Λάρισα. Για παράδειγμα, ακόμη να φέρουν ένα Νόμο για την αξιολόγηση στελεχών, με αποτέλεσμα σήμερα η Εκπαίδευση να τη βγάζει με... προσωρινούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Στο μεταξύ, στο τέλος της φετινής χρονιάς, λήγει και η θητεία των διευθυντών σχολικών μονάδων. Θα προκάμουν να φτιάξουν τον νέο Νόμο που επαγγέλθηκαν; Γιατί πολλά ακούγονται ήδη για μονοετή παράταση της θητείας. Και μάλλον διόλου αβάσιμα.

 

Χαλαράααα

ΤΙ ζήτησαν κάποιοι μαθητές από τη Νίκη Κεραμέως στη Λάρισα;

- Περισσότερη γυμναστική, περισσότερες εκδρομές...

Φυσιολογικό, ασφαλώς, για παιδιά μιλάμε, πάντως το θέμα της παιδείας επανέρχεται όλο και πιο έντονο στην ελληνική επικαιρότητα, καθώς διεθνείς διαγωνισμοί και αξιολογήσεις δείχνουν ότι τα παιδιά μας «πατώνουν».

Η αλήθεια είναι ότι με την προηγούμενη Κυβέρνηση έγιναν τέτοιοι πειραματισμοί από άσχετους και ιδεοληπτικούς και επικράτησε τέτοια χαλαρότητα που η κατάσταση στα σχολεία ξέφυγε και πια δεν μαζεύεται... Μόνο στα Γυμνάσια π.χ., που είναι σχολεία – φυτώρια, καταργήθηκαν οι εξετάσεις πλην τεσσάρων μαθημάτων, τα τρίμηνα έγιναν τετράμηνα (άρα λιγότερη αξιολόγηση), οι απουσίες αυξήθηκαν αφού δεν χρειάζονται δικαιολόγηση...

Ρωτήστε σχετικά παλιούς εκπαιδευτικούς. Το κούνημα της κεφαλής τους με νόημα θα είναι η πιο εύγλωττη απάντηση που θα σας δώσουν...

 

Κι άλλο λάθος

ΤΕΛΙΚΑ, το... διέπραξαν. Κατά πληροφορίες μας, μεταφέρθηκε -άγνωστο πώς- αυτές τις μέρες στο ξενοδοχείο «Βίλα Χριστίνα» στην Καρίτσα άγνωστος αριθμός «ασυνόδευτων» εφήβων, όπως είχε αρχικά αποφασιστεί, παρά την καθολική αντίδραση των κατοίκων.

Άλλη μία λάθος επιλογή από μια Κυβέρνηση που δείχνει να τα ’χει χαμένα με το μεταναστευτικό και που αφήνει τις ΜΚΟ ανεξέλεγκτες τη στιγμή που σ’ όλη την υπόλοιπη Ευρώπη τις έχουν στείλει από κει που ‘ρθαν.

 

Περί διαμάχης

ΔΕΝ ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος που στη σύσκεψη του ΓΕΩΤΕΕ δήλωσε «προβληματισμένος για τις πραγματικές διαθέσεις του υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη για τον Αχελώο, με αφορμή παλιότερες δηλώσεις του, όντας ευρωβουλευτής», αλλά ο αντιδήμαρχος Κιλελέρ Αλ. Χονδρονάσιος με αφορμή παλιότερη διαμάχη των δύο ανδρών. Εξάλλου ο Γ. Λαδόπουλος ως αντιπεριφερειάρχης πλέον, οφείλει να διεκδικεί από την κεντρική εξουσία κοιτώντας το μέλλον και όχι το παρελθόν. 

 

Αγώνας

«ΠΡΕΠΕΙ οι συνάδελφοι αγρότες να αφήσουν τους καναπέδες και το ίντερνετ και να έρθουν να αγωνιστούμε μαζί για να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα χρόνια προβλήματα», είπε ο εκ Παλαμά Καρδίτσας αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Τζέλλας στη χθεσινή σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στη Νίκαια.

Στο στόχαστρο του γραμματέα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας αγρότες που δεν δείχνουν πρόθυμοι να κινητοποιηθούν, ναρκοθετώντας την αποφασισθείσα μορφή δράσης, βλέπε μπλόκα. Ναρκοθέτηση γιατί αν διαπιστωθεί στις συσκέψεις που θα γίνουν ανά περιοχή απροθυμία αγώνα από τους αγρότες, τότε θα επανεξεταστεί το πλαίσιο δράσης, άρα και τα μπλόκα. Γι’ αυτό ο... λοχαγός φωνάζει «άρε, σκωθείτι όλ’ι απ’ τουν καναπέ κι ανεβάτε στα τρακτέρια»...

ΘΑ.

 

Θεσμός

ΕΧΟΥΝ να το λένε όσοι βρέθηκαν προχθές στα εγκαίνια της έκθεσης «Εκκλησία: Τέχνη και Λαϊκή Λατρεία, 18ος-20ός αιώνας» στο Λαογραφικό Μουσείο: τέτοια έκθεση δεν έχουν ξαναδεί. Στις προθήκες του Μουσείου εκτίθενται υψηλής αισθητικής και καλλιτεχνικής αξίας αντικείμενα, που βγήκαν από κειμηλιοφύλακια ναών της Θεσσαλίας και αναδεικνύονται εκτιθέμενα. Δεν ξέραμε καν ότι υπάρχουν, δήλωσε ο σεβασμιότατος Ιερώνυμος, δίνοντας αυτομάτως περισσότερη αίγλη και αξία στην έκθεση, αλλά και πιστοποιώντας τη σκληρή δουλειά που έκαναν όσοι εργάστηκαν γι’ αυτή. Πώς να μην χαίρεται η διευθύντρια -και ψυχή- του Λαογραφικού Φανή Καλοκαιρινού βλέποντας ότι πήγαν όλα όπως τα είχε σχεδιάσει, μέχρι και η κούραση της επί μηνών σκληρής προετοιμασίας έδωσε τη θέση της στο χαμόγελο της επιτυχίας.

***

ΧΑΜΟΓΕΛΑ όμως και για τον Δήμο Λαρισαίων που διοργάνωσε μία σπουδαία έκθεση-σημείο αναφοράς στο πανελλήνιο, προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την Ελλάδα (και τονώνοντας αυτομάτως πολλούς επί μέρους επαγγελματικούς κλάδους).

Μέχρι και ο επικεφαλής του πολιτιστικού ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» κ. Νίκος Βατόπουλος -που αν έχει δει εκθέσεις στην Αθήνα- σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι έλεγε πόσο εντυπωσιάστηκε και από τα εκθέματα, αλλά και από την ίδια την τελετή των εγκαινίων.

***

ΑΛΛΑ και η τιμώμενη κυρία της βραδιάς, η εφημερίδα «Ελευθερία» με απόλυτη γνώση του βάρους της και του κύρους της δεν μένει μόνο σ’ αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα απ’ όλους, να ενημερώνει, αλλά προάγει την τέχνη και τον πολιτισμό. Κι όπως είπε ο σεβασμιότατος Ιερώνυμος στον χαιρετισμό του «Η Ελευθερία δεν είναι απλώς μία ιδιωτική επιχείρηση, είναι ένας θεσμός της πόλης αλλά και της Θεσσαλίας» και οι «θεσμοί» έτσι οφείλουν να κινούνται.

ΘΑ.

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕριός

 

 

* * *

Για το Χειρουργικό του ΓΝΛ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ πλησιάζουν, δύσκολες ημέρες για όσους νοσηλεύονται ή εργάζονται σε κάποιο Νοσοκομείο. Και με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε πραγματικά να εξάρουμε το πολύ σημαντικό έργο που επιτελείται στο Χειρουργείο, στο Αναισθησιολογικό και τη Χειρουργική Κλινική του (παλιού) Γενικού Νοσοκομείου Λαρίσης.

Ξεπερνώντας τα προβλήματα που υπάρχουν, όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν εκεί, γιατροί, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό δίνουν πραγματικό αγώνα με κατάθεση ψυχής, για να σταθούν κοντά στον πάσχοντα. Από το χειρουργείο μέχρι τον τελευταίο θάλαμο, η προσπάθειά τους είναι συνεχής. Εκεί δεν υπάρχει ούτε ωράριο, ούτε κούραση, αλλά μονάχα ένας στόχος: η αποκατάσταση της υγείας.

Πραγματικά, έχοντας από κοντά παρακολουθήσει τη δουλειά τους με αφορμή ένα περιστατικό που βιώσαμε, διαπιστώσαμε αυτό που όλη η Λάρισα ξέρει. Ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας διαθέτει προσωπικό υψηλής ποιότητας...

ΑΛ.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass