Ψιθυριστά και άλλα...

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2019 19:00
*ΣΤΑ όρια της επικράτειάς του υποδέχτηκε ο Κ. Αγοραστός τον πρωθυπουργό, ο οποίος ταξίδεψε από Αθήνα φυσικά μέσω του Ε65, του δρόμου που χρησιμοποιούν πια Τρικαλινοί και Καρδιτσιώτες πηγαινοερχόμενοι στην πρωτεύουσα. Στην Ξυνιάδα Δομοκού περίμενε τον Κυρ.Μητσοτάκη ο περιφερειάρχης, εκεί που παρέδιδε ο Χρ.Σταϊκούρας κι αναλάμβανε ο Κ. Τσιάρας.Να τον ενημερώσει κυρίως για την ανάγκη και την προοπτική ολοκλήρωσης του Ε 65, στο βόρειο τμήμα του.Από Τρίκαλα, Καλαμπάκα μέχρι να κουμπώσει στην Εγνατία.  Ζ. *ΣΤΑ όρια της επικράτειάς του υποδέχτηκε ο Κ. Αγοραστός τον πρωθυπουργό, ο οποίος ταξίδεψε από Αθήνα φυσικά μέσω του Ε65, του δρόμου που χρησιμοποιούν πια Τρικαλινοί και Καρδιτσιώτες πηγαινοερχόμενοι στην πρωτεύουσα. Στην Ξυνιάδα Δομοκού περίμενε τον Κυρ.Μητσοτάκη ο περιφερειάρχης, εκεί που παρέδιδε ο Χρ.Σταϊκούρας κι αναλάμβανε ο Κ. Τσιάρας.Να τον ενημερώσει κυρίως για την ανάγκη και την προοπτική ολοκλήρωσης του Ε 65, στο βόρειο τμήμα του.Από Τρίκαλα, Καλαμπάκα μέχρι να κουμπώσει στην Εγνατία. Ζ.

Χωρίς κρύο

*ΜΑΛΑΚΟΣ χριστουγεννιάτικος καιρός, ποια χιόνια... το πολύ καμιά βροχούλα, κρύο δεν φαίνεται να κάνει. Σήμερα δε, μάλλον θα κάνει βόλτες ξανά ο ήλιος. Άντε να δούμε πότε θα επιστρέψει ο καιρός στην κανονικότητα…

Ζ.

 

Και οι νεαροί

*Ε, αφού βγαίνουν απ΄τα καφέ μπαρ για να καπνίσουν και οι αντισυμβατικοί εικοσάρηδες, που δεν υποκύπτουν εύκολα… Με ανασηκωμένες τις κουκούλες τους να λιανοπατάνε, κρατώντας το φιλτράκι στα χείλη να ετοιμάσουν το στριφτό, ε τότε η εφαρμογή του αντικαπνιστικού θα πρέπει να θεωρείται γεγονός. Επομένως, ας ετοιμάζεται καλύτερα ο Λαρισαίος που δήλωνε ότι θα ψηφίσει πρώτη φορά στη ζωή του ΝΔ αν ο Μητσοτάκης καταφέρει να επιβάλει το αυτονόητο, την τήρηση του νόμου.

Ζ.

 

Νίκησαν κι οι 2

*- ΟΥΤΕ ο Τσακ Νόρις δεν πρόλαβε να ψηφίσει στο GNTM.

Πανζουρλισμός χθες στο ίνερνετ με τις δύο νικήτριες μοντέλες και στη Λάρισα.

***

*- ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ στοιχημάτων παρακαλώ;

- Μάλιστα.

 - Θέλω να ποντάρω στο αποτέλεσμα του gntm

- Πού θέλετε να ποντάρετε; Στο 1, το 2, το 3…

- Στο Χ

 - Μα, δεν γίνεται να βγει ισοπαλία…

- Νομίζεις!

***

*- ΌΤΑΝ ήμουν πέντε χρονών η μάνα μου έβαζε δύο φλουριά στη βασιλόπιτα για να κερδίσω εγώ το ένα. Αυτό ακριβώς μου θύμισε ο τελικός του gntm.

***

*-ΔΕΝ θα έπρεπε να το είχαν προβλέψει; Ας όριζαν σ΄ αυτή την περίπτωση και διαδικασία με πέναλτι.

***

*ΤΗΝ Κυριακή που παίζεται ο τελικός στο "The Voice", ο νικητής θα προκύψει με χρήση "VAR".

Ζ.

 

Στα στέκια

*TO φύλαγαν και χθες καλά το μυστικό τα στελέχη της ΝΔ. Για το σε ποιο καφέ της Λάρισας θα καθίσει σήμερα ο Κυρ. Μητσοτάκης. Μαθεύτηκε μόνο ότι θα βρίσκεται σε καφετέρια στην περιοχή του Δικαστικού.

- Καλά, χαμογέλασε ο Λαρισαίος δεν χρειάζεται να είσαι Άρθουρ Κόναν Ντόιλ για να το μαντέψεις…

***

*ΤΕΛΙΚΑ το βράδυ μαθεύτηκε ότι τον πρωθυπουργό θα τον πήγαιναν σε καφέ στη Μαρίνου Αντύπα.

- Α, εκεί δεν καπνίζουν καθόλου, είπε ο έμπειρος τοπογράφος των καφέ μπαρ.

- Γιατί αλλού καπνίζουν;

- Όχι, βγαίνουν έξω. Εκεί όμως δεν καπνίζουν ούτε έξω.

***

*ΣΤΕΚΙ δικηγόρων λέει είναι το συγκεκριμένο μαγαζί.

- Μα ο Μητσοτάκης δεν είναι δικηγόρος…

- Είναι όμως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνος.

Ζ.

 

Γιορτινά ζόρια

*ΜΕ χιούμορ αντιμετωπίζουν τις πάσης φύσεως χριστουγεννιάτικες δυσκολίες οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Πάτησα ρε σεις οικονομικές προτάσεις για ρεβεγιόν και μου έβγαλε να πας στη μάνα σου.

***

*- ΜΟΝΟ μία ευχή έπρεπε να λέμε, ρε παιδιά, τα Χριστούγεννα αλλά και το Πάσχα. Καλή χώνεψη.

***

*- ΛΟΓΩ Χριστουγέννων η ζυγαριά θα μείνει κλειστή.

Ζ.

 

 

Διαφοροποιήσεις;

*ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΑΝ το ζήτημα οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς συγκέντρωσαν μια εικοσάδα υπογραφών συναδέλφων τους από άλλες χώρες καταγγέλλοντας την αστυνομική βία και αυθαιρεσία στην Ελλάδα. Όμως βρέθηκαν μόνο τέσσερις να συνυπογράφουν: Δ. Παπαδημούλης, Στ. Κούλογλου, Π. Κόκκαλης, Κ. Αρβανίτης.Τον Λαρισαίο ηθοποιό Αλ.Γεωργούλη δεν κατάφεραν να τον συμπεριλάβουν, ούτε την πρώην ανελίστα υπουργό Έλενα Κουντουρά να πείσουν.Μάζεψαν τους ξένους κι έχασαν τους υποτίθεται δικούς τους.

Ζ.

 

Φίλοι

ΠΑΛΙΟΙ φίλοι και συνεργάτες από τον Τομέα Υγείας της ΝΔ.Τομεάρχης ο ένας, στενός του συνεργάτης, υπεύθυνος για τον ηλεκτρονική συνταγογράφηση της ΗΔΙΚΑ, ο άλλος.Φυσικό και επόμενο λοιπόν, το πολύ καλό κλίμα, με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις, στη συνάντηση του Χρήστου Κέλλα με τον συνονόματό του, διοικητή του ΕΦΚΑ, κ. Χάλαρη.Οι δύο άντρες συμφώνησαν να παραμείνουν σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας, καθώς τα εκκρεμή ζητήματα του ΕΦΚΑ είναι πολλά και η πρόθεσή τους για άμεση επίλυση αυτών, κοινή.

 

Συμβολίζει

*Ο τοπικός παράγοντας εξηγούσε στον Αθηναίο που συνόδευε χθες τον Κυρ. Μητσοτάκη

- Αυτό το ΤΚΑ που έχουν οι τρικαλινές πινακίδες πρέπει μάλλον να αντιστοιχεί στο ‘’Τι Κάντς Α’’.

Ζ.

 

Σερ Μπιθί

*Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης πέρασε χθες από την πόλιν μας, όχι οσάν καλλιτέχνης του λαϊκού τραγουδιού αλλά σαν παραβάτης του Κώδικος Οδικής Κυκλοφορίας. Χειμώνας του 1971 κι ο αρχειοφύλαξ    Ε. Ρ. έχει ανασύρει πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Με την ιδιόκτητή του «Μερσεντές» και συνοδευόμενος από τρυφερή ύπαρξη εστάθμευσε αντικανονικά εις την γωνία Κύπρου και Μεγάλου Αλεξάνδρου.Ο ίδιος, ο οδηγός και η άγνωστη χαριτωμένη, μετέβησαν στου Αδάμου για ψητό.

***

*ΜΙΑ και πλέον ώρα ήταν παράνομα σταθμευμένη η «Μερσεντές» κι ένας τροχονόμος περίμενε την επιστροφή του παραβάτου. Όταν γύρισε ο Μπιθικώτσης με τη συνοδό του, ο τροχονόμος θέλησε να σημειώση την παράβαση και ζήτησε τα στοιχεία του καλλιτέχνη.

-Δεν με γνωρίζεις; Είπε με ύφος «σερέτικο» εκείνος. Είμαι ο Μπιθικώτσης.

-Εγώ δεν ξέρω ποιος είστε κύριε, εξήγησε ευγενικά ο τροχονόμος. Είσθε παραβάτης. Παρακαλώ να μου δώσετε τα στοιχεία σας.

Ο Μπιθικώτσης, όμως, δεν συμμορφώθηκε με τη σύσταση του οργάνου της Τροχαίας.Πάτησε το γκάζι και η «Μερσεντές» απομακρύνθηκε με ταχύτητα.

Ο τροχονόμος έσπευσε τότε και ειδοποίησε τα περιπολικά, τα οποία και την κατεδίωξαν.Στα διόδια της νέας εθνικής οδού Λαρίσης-Αθηνών ο σερ Μπιθί υπεχρεώθη να σταματήση και εκεί εβεβαιώθη η παράβασις.(Απλώς αυτό. Κι εκείνος πολύ θα ζορίστηκε με την κλήση. Πάλι καλά όμως, θα μπορούσαν και να του είχαν ζητήσει συγγνώμη για τον αυθάδη τροχονόμο και να του δώσουν και κοκορέτσι για το σπίτι).

Ζ.

 

Έτρωγαν κιόλας

*ΜΕ βάση την απλή λογική επέμεναν να το φιλοσοφούν οι νεαροί Λαρισαίοι.

- Μετά το γυμναστήριο τραβιέται ένα κομμάτι παστίτσιο.

***

*- ΤΙ τρως εκεί;

- Γλυκό του κουταλιού.

- Μα, αυτό είναι προφιτερόλ.

- Γιατί εσύ με πιρούνι το τρως;

Ζ.

 

Κατακαημένοι

*ΤραγωδΙα χθες το πρωί στα Καλύβια Αττικής, που όμως προκάλεσε τα αντανακλαστικά των Λαρισαίων. Τέσσερις εργαζόμενοι σε κτηνοτροφική μονάδα, νεκροί από αναθυμιάσεις.Είχαν ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθούν.Ήταν Πακιστανοί όμως.Α, εντάξει, μπορεί να μην είχαν καν άδεια παραμονής.

Ζ.

 

 

Λογιστικά

*ΠΕΡΙΦΗΜΑ τα πήγε στις εκλογές των οικονομολόγων το νεόδμητο σχήμα ΠΟΕ, το οποίο συνέπηξαν συριζαίοι, πασοκτζήδες και ανεξάρτητοι συνδικαλιστές. Για τα κεντρικά στον νομό της Λάρισας βγήκαν πρώτοι.Για μία ψήφο αλλά πρώτοι, πρώτη φορά έχασε η γαλάζια ΔΗΚΙΟ την πρωτοκαθεδρία.

Συνολικά στη Θεσσαλία δεύτεροι, με τους γαλάζιους να επιτυγχάνουν πύρρεια νίκη, καθώς πήραν την πρώτη θέση χάνοντας όμως μία από τις τρεις έδρες στη νέα τοπική διοίκηση.Από τα πιο χαμηλά γαλάζια ποσοστά στη χώρα.Μόνο στον Βόλο τα πήγε περίφημα η ΔΗΚΙΟ, κόντεψε 50%, παρότι υπήρξε ο κραδασμός με την αποχώρηση του διατελέσαντος προέδρου Γ. Χρηστάκη.Ίσως και γι’ αυτό.

***

*ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ συνολικά για όσους επέμειναν να κρατήσουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ. Ακολούθησαν τη μοίρα του κατρακυλώντας στα μονοψήφια ποσοστά.Ο ανακληθείς εξ εφέδρων Γ. Χατζής δεν κατάφερε ούτε ο ίδιος να εκλεγεί.Τον επιστράτευσαν μεν, τον έριξαν δε.

Αντιθέτως, ο πασοκτζής Στ. Τραγάνης που ανακάτευε τη σούπα από τα Τρίκαλα και ο ίδιος ο περιφερειακός σύμβουλος Τσιλιμίγκα βγήκε αεράτα στο πανελλαδικό αλλά και τοπικά τραγάνισε τους πάντες καθώς το αυτονομιστικό μόρφωμα ‘’Τρικαλινοί οικονομολόγοι’’ λειτούργησε ως οδοστρωτήρας απέναντι στις άλλες παρατάξεις παίρνοντας 2 στους 3 που ψήφισαν. (Πρόσωπο που έγινε λατρεία, τρίκαλη).

Ζ.

 

Κοκτέιλ Σωκράτης

*ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ λογοτεχνία το ‘’ Ένας Τζέντλεμαν στη Μόσχα’’ του καταπληκτικού Αμόρ Τόουλς.

Κάτι μου λέει πως όλα τα σπουδαία πράγματα εξακολουθούν να υφίστανται.«Πάρτε για παράδειγμα αυτόν τον τύπο, τον Σωκράτη.Δύο χιλιάδες χρόνια πριν, περιφερόταν στην αγορά και μοιραζόταν τις σκέψεις του με όποιον συντύχαινε.Και δεν καθόταν καν να τις γράψει κάπου.Και τότε, κάτι πάει πολύ στραβά και αποχαιρετά τον μάταιο τούτο κόσμο με τη θέλησή του, βγάζει τα ματάκια του με τα δαχτυλάκια του, κουνάει μαντίλι και φεύγει Αντίο. Adieu. Finis.

Ο χρόνος περνά, γιατί ο χρόνος αυτό ξέρει να κάνει.Εμφανίζονται οι Ρωμαίοι.Μετά οι βάρβαροι.Και μετά ρίχνουμε από πάνω του ολόκληρο Μεσαίωνα.Εκατοντάδες χρόνια γεμάτα λιμούς και λοιμούς και καύση βιβλίων.Κι όμως, με κάποιον τρόπο, όλα τα σπουδαία πράγματα που έτυχε να πει αυτός ο άνθρωπος στην αγορά είναι ακόμη εδώ».

***

*ΚΑΙ δίπλα στη φιλοσοφία, να και τα κοσμικά στοιχεία.

«Αν κατάλαβα καλά αυτό το κατασκεύασμα περιέχει δέκα διαφορετικά συστατικά από βότκα, ρούμι, κονιάκ και γρεναδίνη, έχει απόσταγμα τριαντάφυλλου, μια στάλα μπίτερ και ένα λιωμένο γλειφιτζούρι.Κοκτέιλ δεν σημαίνει σύμφυρμα.Ούτε ποτ πουρί είναι ούτε ανθοστολισμός.Στην καλύτερη εκδοχή του, ένα κοκτέιλ πρέπει να είναι δροσερό, κομψό, καθαρό - και να περιορίζεται σε δύο συστατικά». «Μόνο δύο;»

«Ναι. Αλλά πρέπει να είναι δύο συστατικά που το ένα να συμπληρώνει το άλλο, που το ένα γελάει με τα αστεία του άλλου και δεν του κρατά κακία για τα ελαττώματά του.Και κυρίως, κανένα δεν φωνάζει πιο δυνατά από το άλλο και δεν το καπελώνει.Όπως το τζιν με το τόνικ», είπε δείχνοντας το ποτό του.«Ή το μπέρμπον και το νερό... Ή το ουίσκι και η σόδα...» Κουνώντας το κεφάλι του, σήκωσε το ποτήρι του και ήπιε.

Ζ.

 

Συν Αθηνά…

*ΠΗΓΑΙΝΕΙ ο Γιωρίκας, ο γνωστός Πόντιος, στην Παναγία Σουμελά και προσεύχεται μπροστά στην εικόνα:

– Αχ Παναγιά μου, είμαι πνιγμένος στα χρέη, σε παρακαλώ, κάνε με να κερδίσω στο Τζόκερ 1.000.000 και θα προσφέρω τις 100.000 στον ναό σου...

Περιμένει κάμποσες μέρες και αφού βλέπει πως δεν κερδίζει τίποτα πηγαίνει ξανά στην εκκλησία.

– Αχ Παναγία μου, τα παιδιά μου πεινάνε, κάνε σε παρακαλώ να κερδίσω στο Τζόκερ 5.000.000 και θα προσφέρω τις 500.000 στον ναό σου.

Οι μέρες περνούν, ο Γιωρίκας δεν κερδίζει, αλλά δεν το βάζει κάτω, πηγαίνει και πάλι προσκυνητής.

– Αχ Παναγία μου, σε παρακαλώ, κάνε με να κερδίσω στο Τζόκερ 10.000.000 και θα προσφέρω το 1.000.000 στον ναό σου.

Την ώρα που πάει να φύγει ακούει μια απόκοσμη φωνή.

– Γιωρίκααααα…

Κοιτάζει γύρω του δεν βλέπει κανέναν. "Μπα, η ιδέα μου θα 'ναι" σκέφτεται και κάνει να ξαναφύγει, οπότε ακούει ξανά την ίδια φωνή:

– Γιωρίκααααα…

Προσέχει καλύτερα και βλέπει ότι η εικόνα του μιλούσε.

– Ναι Παναγιά μου, πες μου, τι θέλεις να κάνω;

– Τι θα γίνει, θα το παίξεις επιτέλους εκείνο το Τζόκερ;

Ζ.

============================================

STO KLIMA TON GIORTINON

 

 

*ΣΤΟ κλίμα των γιορτινών ημερών η επίσκεψη του δημάρχου Γ. Μανώλη, χθες στα δημοσιογραφικά γραφεία. Με μελομακάρονα από τα προκομμένα χέρια της κυρίας δημάρχου.Ευχές και χαμόγελα.

=============================================

 

H LITOTHTA OI PERIKOPES

 

 

*Η λιτότητα; Οι περικοπές; Ή μήπως απλώς μίνιμαλ άποψη… Πάντως το δέντρο σε υπηρεσία της Λάρισας στολίστηκε με μία μόνο μπάλα. Κι αυτή γαλάζια.

Ζ.

==========================================

 

ISXYEI SE KAUE EPAGELMA

*ΙΣΧΥΕΙ σε κάθε επάγγελμα. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα σου δώσει πιο χαμηλή τιμή.

Ζ.

======================================

 

MPOREI TA KRYA

 

 

*ΜΠΟΡΕΙ τα κρύα να μην ήρθαν ακόμη, ούτε φυσικά τα χιόνια, οι πρώτες γούνες όμως έφτασαν στο κέντρο της Λάρισας.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass