Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψιθυριστά και άλλα...

Δημοσίευση: 22 Δεκ 2019 19:00
*Η υπουργός Παιδείας είχε τιμήσει την αυτοδιοίκηση επισκεπτόμενη τη Θεσσαλία. Η Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε με τον συνονόματο αλλά και ομόλογό της αντιπεριφερειάρχη Ν. Λιούπα. Παρόντος του προέδρου Π. Σ. Βασ. Πινακά.  Ζ. *Η υπουργός Παιδείας είχε τιμήσει την αυτοδιοίκηση επισκεπτόμενη τη Θεσσαλία. Η Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε με τον συνονόματο αλλά και ομόλογό της αντιπεριφερειάρχη Ν. Λιούπα. Παρόντος του προέδρου Π. Σ. Βασ. Πινακά. Ζ.

Κοντεύουν

*ΚΙ έτσι έφτασαν πάλι Χριστούγεννα… Παραμονές δηλαδή, που είναι και η πιο ενδιαφέρουσα περίοδος. Άλλωστε η σπουδαιότερη είναι η βραδιά της Παραμονής των Χριστουγέννων. Η οποία και κοντεύει.

Είναι κι η αγορά ανοιχτή σήμερα, λιακάδα ίσως και να μην έχει, όμως για όσους έχουν χρήματα πάντως η καλοκαιρία δεδομένη, εμπόδια στα ψώνια δεν θα υπάρξουν.

Ζ.

 

Το ανέβαλαν

*ΣΤΙΣ θέσεις τους, λειτουργούν κανονικά, όσο γίνεται βέβαια στις νέες συνθήκες οι παλιοί διοικητές των νοσοκομείων, άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ ή περίπου, κανονικά, δηλαδή ο καθένας τους δουλεύει όπως δούλευε ή δεν δούλευε και τόσο, το κατά δύναμιν. Οι καινούργιοι, για τους οποίους τόσος ντόρος έγινε, δεν εμφανίστηκαν ακόμη. Το ανέβαλαν, δεν ανέλαβαν. Διότι ακόμη δεν έχουν διοριστεί επισήμως, απλώς τους είχαν ανακοινώσει, ύστερα προέκυψαν τα ντράβαλα, όπου τα Τρίκαλα είχαν την τιμητική τους με τον παππού Πατέρα, συν και κάποιες άλλες περιπτώσεις, οπότε το φρέναραν. Κι άρχισαν λέει να ξεσκονίζουν τα βιογραφικά. Εκ των υστέρων φυσάν διαρκώς γιαούρτι και ξαναφυσάν, έναν μήνα καιρό τώρα. Λογικά θα οργιάζει πάλι το παρασκήνιο. Καθότι ένα κάποιο ξεσκαρτάρισμα θα υπάρξει, δεν μπορεί, οπότε πιθανώς θα φανούν μερικές ελεύθερες θέσεις. (Όπως π.χ. αυτή του διοικητή νοσοκομείου Τρικάλων. Ωραία δεν είναι;.

Ζ.

 

Τεμέτερον...

*ΧΡΟΝΙΑ στον αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο Μ. Χαρακόπουλος έχει ασκήσει κριτική για τη φοβία και τον αποσπασματικό τρόπο που διαχρονικά το ελληνικό κράτος αντιμετώπισε το θέμα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα θεωρεί την υπόθεση με τον τόμο του καθηγητή Φωτιάδη, που τεκμηριώνει τη Γενοκτονία. Είχε εκδοθεί από τη Βουλή το 2004 και αμέσως εξαντλήθηκε. Οι αντιδράσεις των Τούρκων εμπόδισαν την επανέκδοση στα ελληνικά αλλά και την έκδοση σε 6 γλώσσες, όπως είχε συμφωνηθεί για να σταλεί σε κοινοβούλια, πανεπιστήμια, διεθνείς οργανισμούς, πρεσβείες κ.λπ.

***

Μάλιστα, το 2010 ο Λαρισαίος βουλευτής είχε συγκεντρώσει 114 υπογραφές βουλευτών όλων των κομμάτων, ωστόσο ο τότε πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα. Με την επιμονή όμως που τον διακρίνει όταν θεωρεί ότι έχει δίκιο, ο Μ. Χαρακόπουλος επανήλθε με αφορμή και τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία.

Αυτή τη φορά συνάντησε ευήκοα ώτα. Ο πρόεδρος Κώστας Τασούλας συμφώνησε για την επανέκδοση, δεχόμενος δημόσιες ευχαριστίες του Λαρισαίου. Που θεωρεί την εξέλιξη σημαντικό βήμα στον μακρύ δρόμο της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας.

Ζ.

 

Αγγελία

*ΖΗΤΕΙΤΑΙ εύπορος και σοβαρός κύριος, που να λαμβάνει σεβαστό μισθό, να κατέχει περίοπτη υπαλληλική και κοινωνική θέση και να διαθέτει περιουσία. Ο οποίος αφού προσβάλλει την προσωπικότητά μου και αισθανθώ θλίψη και στενοχώρια, να του ζητήσω στη συνέχεια χρηματική ικανοποίηση 100.000 ευρώ. Δεκτοί και από επαρχία. (Η παρωδία Μικρής Αγγελίας κυκλοφορεί σε υπηρεσίες της Λάρισας, με προφανή την αιτία έμπνευσης του χιουμορίστα. Παρότι αυτά δεν είναι καθόλου αστεία).

Ζ.

 

Νέοι καιροί

*ΤΡΙΚΟΥΒΕΡΤΟ ήταν το γλέντι που έστησε παρέα κολλητών το περασμένο βράδυ, με τους 30άρηδες φίλους να επιλέγουν γνωστό μπαρ για τη διασκέδασή τους. Το Κουλούρι στο πολιτικοκοινωνικό ρεπορτάζ.

Η παρέα, μαζεύτηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ και όπως πάντα, τα πράγματα δεν άργησαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο, αφού οι πρώτες μπύρες, οι ποικιλίες τυριών και οι ξηροί καρποί, οδήγησαν σε ακραίες συμπεριφορές, όπως οι συζητήσεις για τον καλύτερο αφυγραντήρα της αγοράς και τα οφέλη που προσφέρει ένας καλός αφυγραντήρας.

Ζ.

 

Οταν…

*ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΟΣ στο ΚΙΝΑΛ ο Κώστας Μπαργιώτας. Ο Λαρισαίος γιατρός ορίστηκε από την πρόεδρο Φώφη τομεάρχης Υγείας. Το αντίστοιχο του υπουργού Υγείας. Όταν με χρόνια με καιρούς πάλι δικά τους θα ‘ναι.

Ζ.

 

Πλαστικό τέλος

*ΔΕΝ το έχουν προσέξει οι περισσότεροι, όμως σακούλα χρεώνουν και κάποια καταστήματα εστίασης, στις αποστολές ντελίβερι. Το γνωστό τέλος κατά των πλαστικών. Ναι, εκεί που εκδίδουν πλήρεις αναλυτικές αποδείξεις, φαίνεται. Και σακούλα στο τέλος 0,09 ευρώ. Σφιχτά δεμένη πάντα, ο γνωστός γόρδιος δεσμός του ντελιβερά.

-Μα, φιλαράκι, ζήτησα εγώ σακούλα;

-Και πώς θα σας τα φέρω κύριος; Με τον δίσκο;

Ζ.

 

Συμφέρει

*-ΔΕΝ ξέρω αν είναι ακριβό το εισιτήριο της Αστικής, ξέρω όμως ότι το ταξί είναι φτηνό…

-Φτηνό λες εσύ που πληρώνεσαι, λογικό. Εγώ που το πληρώνω…

Γι’ αυτό και κάθεστε στην πλατεία, πάντα γεμάτη η πιάτσα.

-Βρε δεν έχει πια λεφτά ο κόσμος για πολυτέλειες, αλλά άκου ιστορία…

Κι ο ταξιτζής μιλούσε στον Λαρισαίο από την εμπειρία του.

***

*ΣΤΗ Ν. Σμύρνη λέει στα Νταμάρια, φτωχές γυναίκες, πηγαίνουν σπίτι απ’ το κέντρο με ταξί. Δεν ήθελε δα και σοφία να το αντιληφθούν ότι συμφέρει άμα είναι τρεις παρέα. Όταν δε είναι τέσσερις, κερδίζουν κιόλας. Διότι 4Χ1,20 τα εισιτήρια της Αστικής, ίσον 4,80, ενώ μόνο 3.60 το ταξί.

«Και μπαίνω και στο μάτι της γειτόνισσας» εξηγούσε η μελαχρινή τσαχπίνα, «που με βλέπει να φτάνω με ταξί».

Ζ.

 

Προέκυψε

*- ΤΟ όνομά σας, παρακαλώ;

- Παπαπαδαδάκης.

- Ω… Τραυλίζετε;

- Εγώ; Όχι, καθόλου. Ο πατέρας μου ήταν λιγάκι τραυλός και ο ληξίαρχος εντελώς ηλίθιος.

Ζ.

 

Της εποχής

*ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ εικόνες σε Νηπιαγωγείο της Λάρισας.

- Πώς κάνει ο σκύλος;

- Γαβ, γαβ…

- Η γάτα;

- Νιάου, νιάου…

- Το ποντίκι;

- Κλικ, κλικ.

Ζ.

==========================================

 

BOLTES KAI SELFIE

 

 

 

KYRIAKOS MPALES

 

 

Βόλτες και selfie

με τον Κυριάκο…

* ΠΟΛΙΤΙΚΗ -selfie σημειώσατε 2. Καμία πολιτική δήλωση παρά μόνο η …μάχη της φωτογραφίας, κατά τη διάρκεια της βόλτας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο της Λάρισας.

Ο πρωθυπουργός και οι επικοινωνιολόγοι του αντιλαμβανόμενοι το ατού που τον διακρίνει στην ανθρώπινη επαφή, επένδυσαν -και σε αυτή την επίσκεψη- στις χειραψίες και στις φωτογραφίες. Καθώς όλοι ήθελαν μια φωτογραφία μαζί του. Και ο πρόεδρος της ΝΔ δεν χάλασε χατίρι σε κανέναν.

Ε ξου και η αλλαγή του προγράμματος, αφού μια διαδρομή από τα γραφεία της ΝΟΔΕ στην οδό Κουμουνδούρου μέχρι το Δικαστικό Μέγαρο, όπου επρόκειτο να πιει καφέ κράτησε περίπου μισή ώρα, με αποτέλεσμα η στάση για καφέ στο Νouvelle να είναι ολιγόλεπτη (ήπιε έναν εσπρέσσο στα όρθια), ενώ τα είπε με το πλήθος των γαλάζιων στελεχών που τον περίμεναν, πιάνοντας από νωρίς τραπέζι στην καφετέρια. Εκεί συνάντησε και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ Γιάννη Βαλαώρα, με τον οποίο συζήτησε για –τι άλλο- το ποδόσφαιρο.

Εν συνεχεία πέρασε από την Κεντρική πλατεία, όπου επίσης συζήτησε με νεαρούς που έκαναν skate board (πατίνι) και με τους άντρες της ομάδας «Δίας» και αναχώρησε γύρω στις 3:30 το μεσημέρι για Αθήνα.

***

*ΦΥΣΙΚΑ η συζήτηση που ήταν σε έξαρση στην πόλη μας, την περίοδο που μοιράζονταν θέσεις και αξιώματα σε κρατικούς Οργανισμούς και Νοσοκομεία ότι «ο νομός Λάρισας είναι ξεχασμένος από το Μέγαρο Μαξίμου» ξεχάστηκε. Μέρες που είναι….

***

*ΑΡΚΕΤΟΙ φωτογραφήθηκαν με τον πρωθυπουργό, λίγοι με τον γιο του Κωνσταντίνο που τον συνόδευε στην περιοδεία του στη Θεσσαλία. Με παντελόνι τζιν και δερμάτινο νεανικό μπουφάν, ο υιός Μητσοτάκη ακολούθησε τον πατέρα του και στη σπορτίφ εμφάνιση. Διακριτικός, αρκετές φορές πολύ πίσω από το ανθρώπινο ποτάμι που ακολουθούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ευγενικός, αφού ούτε ο ίδιος αρνήθηκε μία φωτογραφία σε όσους το ζήτησαν.

***

*ΣΤΗ Γιορτή Μελιού που εξελίσσεται στην πλατεία Ρήγα Φεραίου ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στα περίπτερα των παραγωγών, ενώ αποκάλυψε ότι το πρωινό του είναι ένα γιαούρτι με μέλι.

***

* «ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ πρόεδρε από τη Σαμαρίνα» είπε ο γνωστός εκπαιδευτικός από τα Τέμπη Γιώργος Μπασδέκης, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να τον ρωτά «αν χιόνισε», παίρνοντας φυσικά …καταφατική απάντηση.

***

*ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ και εορταστικό ήταν το κλίμα στο δείπνο του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τους Θεσσαλούς βουλευτές και τα στελέχη των ΝΟΔΕ Λάρισας, Τρικάλων και Καρδίτσας το βράδυ της Παρασκευής στο ξενοδοχείο «Αγνάντι». Το μενού περιελάμβανε από ορεκτικά μελιτζάνα, μπατζίνα και λουκάνικο (το οποίο τίμησε δεόντως ο πρόεδρος της ΝΔ) και κυρίως πιάτα ο έκαστος. Ο πρωθυπουργός παρήγγειλε πανσέτα. Από Λαρισαίους το παρών έδωσαν οι βουλευτές Χρ. Κέλλας, Στ. Μπίζιου και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Χρ. Καπετάνος.

***

*ΣΕ ένα από τα αγαπημένα του σπορ κάνοντας mountain bike στα ορεινά της Καλαμπάκας, αφού φόρεσε τον κατάλληλο εξοπλισμό, επιδόθηκε ο πρωθυπουργός. Αν και είχε ομίχλη, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεν πτοήθηκε, ενώ σχολίασε πως «με τον θεό και τον καιρό δεν μπορεί να τα βάζεις». Φυσικά η σχετική φωτογραφία έπαιξε στο διαδίκτυο, αρκετά.

***

* ΣΤΟΝ φιλανθρωπικό αγώνα μπάσκετ που έγινε μεταξύ Ομάδας βουλευτών της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ για την ενίσχυση της «Κιβωτού του Κόσμου» συμμετείχε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας Χρ. Καπετάνος. Οι προσωπικές προσκλήσεις της Αθήνας στον Λαρισαίο δικηγόρο ολοένα και πληθαίνουν. Υπενθυμίζεται η συμμετοχή του Χρ. Καπετάνου στο πρωθυπουργικό ταξίδι στην Κροατία.

Γ.Ρ.

*ΜΕ χειροκροτήματα υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη βουλευτές του κόμματος, στελέχη της παράταξης, οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Σχολείου Λάρισας, γονείς των μαθητών που θα φοιτήσουν στο σχολείο, μαθητές και πολίτες που έμαθαν για την επίσκεψή του και βρέθηκαν στο σχολείο για να τον δουν και να φωτογραφηθούν μαζί του. Χατίρι δεν χάλασε σε κανέναν. Ευδιάθετος και με περισσή ευγένεια μίλησε με όλους. Πρώτα όμως με τους εργάτες που αν και Σάββατο βρίσκονταν στο πόστο τους, αφού το «στοίχημα» του περιφερειάρχη Κ. Αγοραστού είναι το έργο να παραδοθεί μέσα στον Φεβρουάριο, μήνες πριν το προβλεπόμενο δηλαδή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους χαιρέτισε με χειραψία έναν έναν και τους ευχήθηκε καλές γιορτές.

* * *

*Η ενδυματολογική επιλογή της βουλευτή Στέλλας Μπίζιου δεν πέρασε απαρατήρητη. Γαλάζιο παλτό στα χρώματα της παράταξης. Έτσι είναι, ο παλιός μπορεί να είναι αλλιώς, ο νέος όμως είναι ωραίος.

* * *

*ΤΗΝ αγάπη του περιφερειάρχη για το μπάσκετ τη γνωρίζει και ο πρωθυπουργός. Γι’ αυτό και του «πέταξε» την μπάλα χθες στο Ειδικό Σχολείο, επαινώντας τον για τις ικανότητές του στη δρομολόγηση έργων ουσίας. Μπάλα υπήρχε βέβαια στον χώρο, όχι μία αλλά πολλές, καθώς ήταν το δώρο του πρωθυπουργού στους μαθητές του Ειδικού Σχολείου. Η επιλογή του δώρου μόνο τυχαία δεν ήταν.

Ν.Π.

===============================================

 

NEO AIMA GIA THN E

*ΝΕΟ αίμα για την «Ε», δικηγόρος πλέον η Σταυρούλα Ευθυμίου εντάχθηκε στο νομικό δυναμικό της εφημερίδας. Πολλά υποσχόμενη η κόρη του γνωστού δικηγόρου Κώστα Ευθυμίου, μέλους του Δ.Σ. του Δημοσιογραφικού Οργανισμού, με λαμπρές σπουδές, με μεταπτυχιακό τίτλο στο διοικητικό και φορολογικό δίκαιο και οσονούπω ακόμα έναν, στην ηθική και δεοντολογία στις βιοϊατρικές επιστήμες.

Ζ.

============================================

 

PANTA AISIODOJOS

 

*ΠΑΝΤΑ αισιόδοξος ο αρχηγός, σε όλα τα γήπεδα. Και με την ΑΕΛ και στη Δημαρχία.

Ζ.

 

===============================================

 

OXI DEN CHLONOYN

 

* ΟΧΙ δεν ψηλώνουν μόνο οι γυναίκες στον Τύρναβο και οι άνδρες μένουν στα ίδια. Απλά η όμορφη κοπέλα είναι μέλος θιάσου ο οποίος παρουσίασε γιορτινό πρόγραμμα στην πλατεία χορεύοντας με τα ξυλοπόδαρά της και ο Τυρναβίτης άδραξε την ευκαιρία για αναμνηστική φωτογραφία.

Κ.Τσ.