ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2019 19:00
Μηνύματα Κυριάκου για μπόνους, σπορ και ΠτΔ Μηνύματα Κυριάκου για μπόνους, σπορ και ΠτΔ

*«ΝΑ μην υποτιμήσουν τον Αλέξη Τσίπρα, παρά τα εσωκομματικά προβλήματα που έχει, αλλά κυρίως να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου, ο οποίος έχει διαίσθηση και κριτήριο» ζήτησε από τους Θεσσαλούς βουλευτές του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δείπνο που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Αγνάντι» στα Τρίκαλα, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο πρωθυπουργός αν και χαλαρός και ευδιάθετος, μόλις του δόθηκε η ευκαιρία έστειλε τα σχετικά μηνύματα ορθής πολιτικής συμπεριφοράς στους συνδαιτυμόνες του, λέγοντας πως «δεν πρέπει να κάνουμε τα λάθη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζοντας με νόημα ότι «η αλαζονεία στην πολιτική αποτελεί την αρχή του τέλους κάθε πορείας». Κυρίως όμως ζήτησε «να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου και να ακούν με προσοχή και τον δέοντα σεβασμό όλα όσα τους λένε οι πολίτες».

* * *

*ΣΤΟ Μέτσοβο, όπου θα περάσει οικογενειακώς τις γιορτές των Χριστουγέννων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εκμεταλλευόμενος την ηρεμία του βουνού, θα σκεφτεί και ενδεχομένως να πάρει τις τελικές αποφάσεις για τον επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αυτό αποκάλυψε συνομιλώντας με τους βουλευτές της ΝΔ, χωρίς όμως να ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του, ακόμη κι όταν ρωτήθηκε «αν ο διάδοχος του Πρ. Παυλόπουλου θα είναι άνδρας ή γυναίκα». Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο, διαβεβαίωσε τους βουλευτές του ότι αυτός θα αλλάξει και ότι θα προβλέπεται το bonus στο πρώτο κόμμα, το οποίο όμως θα κυμαίνεται ανάλογα με το ποσοστό που αυτό θα λαμβάνει στις εκλογές και δεν θα υπάρχει στάνταρ πριμοδότηση.

* * *

*ΣΤΟ δείπνο ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι «το κυβερνητικό πρόγραμμα που αφορά στην ολοκλήρωση του έργου της Μεσοχώρας αλλά και του φράγματος της Συκιάς θα τηρηθεί απαρέγκλιτα, με μεγάλο σεβασμό όμως στο περιβάλλον», με τους Θεσσαλούς βουλευτές να τονίζουν «τη σημασία των παραπάνω έργων για τη Θεσσαλία, αλλά και για το περιβάλλον».

* * *

*Ο πρωθυπουργός βλέποντας τη φιλικότητα και την άνεση που χαρακτήριζε τη σχέση των ιδιοκτητών του ξενοδοχείου «Αγνάντι» με τον βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Κέλλα -γιορτάζει μεθαύριο και δέχεται σήμερα στο γραφείο του- πείραξε τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα, λέγοντάς του «Κώστα τι γίνεται, ο Χρήστος είναι πιο δημοφιλής στην περιοχή σου». Η απάντηση δόθηκε από τον Λαρισαίο πολιτικό, ο οποίος γνωστοποίησε στην ομήγυρη πως «διετέλεσε γιατρός (ο μοναδικός μάλιστα αναισθησιολόγος) στην περιοχή των Τρικάλων, τη δεκαετία 1990 -2000, περίοδο κατά την οποία δημιούργησε αρκετές φιλίες και συμπάθειες.

* * *

*ΤΙΣ αθλητικές εμμονές του Κώστα Αγοραστού σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ, όταν ο περιφερειάρχης τού δώρισε δύο μπάλες, ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη και τη σπορτίφ εμφάνιση, με τα αθλητικά μπουφάν που φορούσαν ο Χρ. Κέλλας και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός. Ε, και μετά έπεσε πάνω στη μαμά, Φανή Χαλκιά, που τον καλωσόρισε στα πάτρια εδάφη, χωρίς πάντως αθλητική περιβολή.

Γ.Ρ.

 

ΠΑΣΟΚιές

*ΔΕΝ ξέρω αν ψωνίζουν κιόλας, αλλά ένας κακός χαμούλης γίνεται στην αγορά της χριστουγεννιάτικης Λάρισας. Ψώνια, ψώνια, ψώνια, στάση για καφέ και ξανά ψώνια...

Μπορεί να έχουμε... δεξιά, αλλά τι τα θες; Ο Έλληνας δεν θα βγάλει ποτέ το... ΠΑΣΟΚ από μέσα του!

 

Μια πρόκληση για

την Ιατρική Λάρισας

*ΧΡΟΝΙΑ το φωνάζουμε από αυτήν εδώ τη στήλη, και νιώθουμε δικαίωση τώρα που το είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκεπτόμενος το ΤΕΙ στην Καρδίτσα.

Ο πρωθυπουργός προέτρεψε να δημιουργηθούν από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αγγλόφωνα προπτυχιακά Τμήματα για την προσέλκυση αποκλειστικά ξένων φοιτητών.

Ιδού πεδίον δόξης λαμπρό για την Ιατρική ειδικά Σχολή της Λάρισας και όχι μόνο. Θα ήταν μεγάλο κέρδος και για τη Σχολή και για την πόλη μας να δημιουργούσαν αγγλόφωνο Τμήμα, με όχι πολλούς, με πενήντα μόνο φοιτητές. Έτσι σε βάθος χρόνου, στα έξι χρόνια των σπουδών η πόλη θα είχε στάνταρ 300- 400 φοιτητές Ιατρικής και όλοι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει αυτό. Και φυσικά υπάρχει η δυνατότητα. Και το προσωπικό υπάρχει ή μπορεί να βρεθεί (τόσους σπουδαγμένους γιατρούς σε Αγγλία και Αμερική διαθέτουμε) και Νοσοκομεία υπάρχουν και όλες οι υποδομές.

Τι απομένει; Να βρεθούν οι γενναίοι εκείνοι άνδρες και οραματιστές καθηγητές που θα τραβήξουν μπροστά και θα σηκώσουν το βάρος αυτής της υπόθεσης που ασφαλώς και δεν είναι εύκολη. Υπάρχουν; Πολύ θα θέλαμε να ακούσουμε κάποιον από την Ιατρική Σχολή της Λάρισας να μας πει τις απόψεις του...

 

Ποιο νόημα;

*ΜΕΤΑ τις υπουργούς Μενδώνη και Κεραμέως, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επιδίωξε να δει τον δήμαρχο Λάρισας κ. Απ. Καλογιάννη. Έτσι κι αλλιώς η επίσκεψη ήταν πολύ σύντομη και πολύ στοχευμένη, οπότε δεν ετέθη καν θέμα. Κι έπειτα, τι νόημα θα είχε μια απλή επίσκεψη στο Δημαρχείο για εθιμοτυπικούς λόγους; Ή έρχεσαι και λύνεις θέματα ή αλλιώς τράβα στο καλό και η Παναγιά μαζί σου...

 

Οι... διερμηνείς

*ΜΕΤΑ τον Αλέξη Κούγια και ο αγαπημένος της στήλης, ο λατρεμένος Αχιλλέας Μπέος, δηλώθηκε χτες ως... διερμηνέας και κάθισε στον πάγκο της ομάδας του στον Βόλο στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Και φυσικά τα έκανε λίμπα, μέχρι που τον απέβαλε ο διαιτητής.

Και μετά μου λες κυρ - Αχιλλέα ότι δεν έχεις... πρότυπο τη Λάρισα, αλλά τη Νέα Υόρκη και το Μονακό. Μωρέ... πάλι τη σκόνη μας έφαγες... Ό,τι κάνουμε εμείς, τρέχεις και το υιοθετείς !

 

Έχει πλάκα

*ΟΧΙ, δεν είναι πλάκα! Η Αστυνομία, εφαρμόζοντας τον σχετικό Νόμο, συνέλαβε στη Λάρισα 10 άτομα ηλικίας 25 έως 47 ετών επειδή έπαιζαν... «τυχερά παίγνια».

Ναι! Στα χρόνια του «Στοιχήματος» και του παγκόσμιου ηλεκτρονικού τζόγου, στην Ελλάδα κυνηγάμε ακόμη κάτι... συνοικιακούς χαρτοπαίχτες!

(Σαν να προσπαθούμε να αδειάσουμε τη...  θάλασσα με το κουταλάκι ένα πράμα...).

 

Χάσιμο χρόνου

*ΑΦΗΝΩ βέβαια το άλλο, το πιο θλιβερό... Μα, να είσαι 25 χρονών παλικαράκι και να περνάς (δηλαδή να... χάνεις) την ώρα σου παίζοντας... πόκερ; Δεν πας να κάνεις καμιά... άλλη δουλειά αγόρι μου, λέω ’γω;

Βέβαια, μπορείς να το δεις και θετικά. Ότι η νέα γενιά τιμά τη μεγάλη χαρτοπαιχτική παράδοση της Λάρισας συνεχίζοντας το έργο της... Κι αν δεν έχει βγάλει χαρτόμουτρα η «παλιά Λάρισα» ! Άντε να μην ανοίξουν το στόμα τους τίποτε «γεροντάρες» που, ναι μεν έχουν περάσει σε αποστρατεία, αλλά δεν έχουν ξεχάσει κιόλας!

 

Ένας θησαυρός

*ΤΙ περίεργη ιστορία κι αυτή που ανέδειξε χτες η «Ε»!

Ο Δήμος Λαρισαίων, από τα χρόνια του δημάρχου Χατζηγιάννη, έχει στην κατοχή του συλλογή 1557 (!) αρχαίων νομισμάτων που περνούν από δήμαρχο σε δήμαρχο και παραμένουν κλεισμένα σε τραπεζική θυρίδα.

Είναι δυνατόν; Πενήντα χρόνια μετά τον Χατζηγιάννη και να παραμένουν αναξιοποίητα; Τι να υποθέσουμε; Αδιαφορία; Ανικανότητα; Μάλλον η συνήθης... «χαλαρή» αντιμετώπιση πολλών θεμάτων, με την οποία μας έχουν συνηθίσει οι κατά καιρούς δημοτικές αρχές και οι αρχαιολογικές υπηρεσίες μαζί. Τι άλλο να πει κανείς;

 

Κουίζ

*ΓΙΑ ποια πολιτική περσόνα (γένους θηλυκού), πολλά υποσχόμενη μέχρι σήμερα, βοά η πιάτσα ότι μόλις τελείωσαν οι εκλογές... «μεγαλοπιάστηκε» και εξαφανίστηκε εντελώς από τη... λαρισαϊκή πιάτσα;

Σε σημείο που να λένε όλοι ότι η εν λόγω μάλλον εγκατέλειψε πια την ιδέα να κατέβει στις επόμενες εκλογές. Ίδωμεν...

 

Στα κάγκελα

*«ΣΤΑ κάγκελα» ο Λαρισαίος πολιτευτής της ΝΔ Γιώργος Αδαμούλης (όπως και οι περισσότεροι «σαμαρικοί» αυτό το διάστημα).

Με ανάρτηση που έκανε στο FB επιτίθεται λάβρος κατά του αρχηγού Μητσοτάκη, λέγων χοντρικά πως δεν γίνεται αδερφάκι μου εμείς να τρέχουμε, να καταξοδευόμαστε και να σε βγάζουμε πρώτο και αυτοδύναμο κι εσύ όχι μόνο να μας έχεις στη... στέγνα από αξιώματα, αλλά να μας λες και «αποτυχημένους» κι από πάνω! («αποτυχόντες» είναι το σωστό).

Κάποια μέρα θα καταλάβει (και) ο κ. Αδαμούλης πως στην πολιτική δεν αρκεί να είσαι στο... σωστό κόμμα, αλλά και στη σωστή εσωκομματική... «παρέα». Όχι πως δεν το ήξερε, απλά μερικές φορές οι άνθρωποι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα.

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass