ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2019 19:00
Η πρώτη νίκη για το ΓΝΛ Η πρώτη νίκη για το ΓΝΛ

* ΠΡΙΝ μερικές εβδομάδες γράφαμε στο «Σχόλιο της Δευτέρας» πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες νοσηλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου γιατροί, νοσηλευτές και όλο γενικά το προσωπικό δίνει καθημερινά μεγάλο αγώνα για τους ασθενείς.

Εκείνο το δημοσίευμά μας ευαισθητοποίησε τους παλαίμαχους μπασκετμπολίστες Λάρισας, Βόλου και Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων. Κοντά τους στάθηκε με ιδιαίτερη ευαισθησία ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός που επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά.

Όλοι μαζί διοργάνωσαν τουρνουά μπάσκετ με σκοπό να αγοραστούν σεντόνια για το ΓΝΛ, που πάσχει στον τομέα αυτόν. Στο τουρνουά παρευρέθηκαν βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, στελέχη του Νοσοκομείου και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι φορέων και συγκεντρώθηκε ένα αξιοσέβαστο ποσό.

Λεπτομέρειες διαβάσατε στη χτεσινή «Ε».

Εμείς τι να πούμε; Ένα μπράβο σε όλους. Και το κυριότερο, η πρωτοβουλία αυτή να συνεχιστεί και από άλλους φορείς.

 

Κλωτσιά

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ Πρωτοχρονιάς... Η χρονιά αλλάζει, η δεκαετία αλλάζει, πολλά περιμένουμε να αλλάξουν.

Υπάρχει παντού κλίμα καλλιεργούμενης αισιοδοξίας και έτσι πρέπει.

Μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης...

Με κάμποσα χρόνια να κυβερνά η άπειρη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που έπρεπε να ενηλικιωθεί (στην πλάτη μας) και να μάθει να κυβερνά (στου κασίδη το κεφάλι), η χώρα πρέπει να τρέξει. Έστω και αν χρειαστεί μια κλωτσιά στα πισινά, η... φοράδα πρέπει να καλπάσει.

Καλή χρονιά σε όλους προκαταβολικά. Κι αν στενοχωρήσαμε και κανέναν, ε, νερό κι αλάτι που λένε...

 

Υποτονικά

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ κίνηση στη Λάρισα; Όχι και τόσο καλά, λένε οι έμποροι, αλλά το βλέπουμε και κι εμείς. Πολλοί στους δρόμους, λίγοι μέσα στα μαγαζιά. Μονάχα για τα απαραίτητα δώρα.

Λογικό εδώ που τα λέμε... Με... μερίσματα και φιλοδωρήματα δεν υπάρχει περίπτωση να αναστηθεί καμιά αγορά. Αν δεν ανέβει πραγματικά το εισόδημα...

 

Το... εξάποντο!

ΕΚΕΙΝΟΣ που μάλλον ξεκινά με καλούς οιωνούς τη χρονιά είναι ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.

Ο οποίος πήρε μέρος σε τουρνουά μπάσκετ που έγινε το Σάββατο με σκοπό την ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, στο αγαπημένο του «Κλειστό» του Αλκαζάρ. Λέμε «αγαπημένο» διότι εν έτει 1980, ο Κ. Αγοραστός – με το παρατσούκλι «Μπέμπης», διέπρεπε στο συγκεκριμένο γήπεδο όπου γινόταν... αίμα και άμμος στο σχολικό πρωτάθλημα μεταξύ των δύο μεγάλων Γυμνασίων της πόλης, του 1ου και του 2ου (ο Κ. Αγοραστός έπαιζε με το 1ο έχοντας για προπονητή τον αείμνηστο καθηγητή γυμναστικής Γιώργο Τσαλόπουλο).

Λίγο πριν την έναρξη του τουρνουά, στην προθέρμανση, ο περιφερειάρχης πήρε την μπάλα, έκανε μερικά βήματα και σούταρε από το... κέντρο του γηπέδου. Ε, ναι! Η μπάλα πήγε και καρφώθηκε στο πλεκτό! (Τι τρίποντο; Μιλάμε για... εξάποντο).

- Γούρι, γούρι, είπαν κάποιοι. Γούρι, αλλά και... «παλιά μου τέχνη»...

 

Αχ Ζηνοβία...

ΕΡΙΞΕ και λίγο χιόνι, ένα πασπάλισμα πάνω – κάτω, ίσα – ίσα να θυμίσει το καιρικά... ένδοξο παρελθόν, αλλά τίποτε σπουδαίο. Η Ζηνοβία ετοιμάζεται να αποχωρήσει έχοντας κάνει περισσότερο θόρυβο λόγω ονόματος παρά λόγω έντονων φαινομένων. Όπως θα έλεγε κι ένας εθνομηδενιστής, αυτή η χώρα ούτε... χειμώνες της προκοπής δεν παράγει πια!

 

Αλκοόλ

ΠΟΛΛΑ τα τροχαία ατυχήματα και πάλι αυτές τις ημέρες με θύματα νεότατα άτομα.

Τι να πεις; Ότι το αλκοόλ που ρέει άφθονο αυτές τις μέρες σκοτώνει;

Και με την ευκαιρία: Γίνονται έλεγχοι στη Λάρισα για πιθανή νοθεία στα ποτά ή το έχουμε ρίξει εντελώς στο σορολόπ; Κι αν ναι, τι δείχνουν τα αποτελέσματα; Ας μας το πει υπεύθυνα κάποιος από την Αστυνομία.

 

Κακή εικόνα

ΚΑΙ η Μαρία Δαμανάκη φαίνεται να συγκαταλέγεται μεταξύ των ονομάτων που θα μελετά ο Κυρ. Μητσοτάκης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Καλά, έτσι και πάνε σε μια τέτοια επιλογή τότε θα έχουν εκλέξει την πιο... αντιδημοφιλή Πρόεδρο... ever (που λέμε και στα λαρσινά).

Δικαίως ή αδίκως, η κα Δαμανάκη έχει περάσει στο θυμικό του λαού ως ένα από κείνα τα πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν στο «Πολυτεχνείο» και που στη συνέχεια εξαργύρωσαν μια αγνή νεανική εξέγερση με αξιώματα και καριέρες...

 

Ερώτημα

ΜΕΣΑ στην τελευταία εβδομάδα, ο Ερντογάν εγκαινίασε δύο υποβρύχια που κατασκεύασε μόνη της η Τουρκία και μετά παρουσίασε και το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο αποκλειστικά τουρκικής κατασκευής και τεχνολογίας.

Άλλο που δεν ήθελε το ελληνικό... «καναπεδαριό».

Έπιασε το πληκτρολόγιο κι άρχισε την κλάψα. «Είδατε οι Τούρκοι; Ενώ εμείς...». Και... εκτονώθηκε. Διότι το παν εν Ελλάδι είναι η... εκτόνωσις.

Από δράση και πρακτικό πνεύμα, ας μην το συζητήσουμε μέρες που ‘ναι...

 

Ο... Νόμος

ΓΙΑ να καταλάβεις, η μεγάλη επένδυση στο «Ελληνικό», κινδυνεύει, λέει, με μεγάλη καθυστέρηση επειδή τα υπό κατεδάφιση κτίσματα του παλιού αεροδρομίου είναι... αυθαίρετα (σώπα!) και για να κατεδαφιστούν πρέπει πρώτα να... νομιμοποιηθούν, όπως ορίζει ο Νόμος.

Και καλά ρε παιδιά; Τον Νόμο ποιος τον φτιάχνει; Το... υπερπέραν; Γιατί δεν αλλάζετε «τσακ μπαμ» τον Νόμο;

(Σε κάτι τέτοιες κουφές περιπτώσεις είναι που περιμένεις τη δυναμική παρέμβαση της Κυβέρνησης...

Αλλά δεν τη βλέπουμε...).

 

Γιατί σιωπά

η Ιατρική Σχολή;

ΓΕΝΙΚΑ, τείνω να πιστέψω ότι δεν υπάρχει πια αυτό που οι παλαιότερες γενιές ονόμαζαν «πατριωτισμό».

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε γράψει στη στήλη αυτή ότι είναι χρυσή ευκαιρία η Ιατρική Σχολή της Λάρισας να συστήσει αγγλόφωνο προπτυχιακό Τμήμα, όπως προέτρεψε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αποκλειστικά για ξένους φοιτητές.

Με προοπτική να εκπαιδεύονται εδώ, στη Λάρισα, 300 ξένοι φοιτητές Ιατρικής (50 ανά έτος). Το εγχείρημα θα ήταν πρωτοποριακό για την Ελλάδα και προφανώς δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πόσα οφέλη θα αποκόμιζε η πόλη και η ίδια η Σχολή.

Κι όμως, φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Σιγή ιχθύος από τους καθηγητές της Ιατρικής. Ούτε καν μια αντίδραση, έστω και αρνητική στην πρότασή μας.

Μήπως ήλθε η ώρα περιφερειάρχης, δήμαρχος, Ιατρικός Σύλλογος και άλλοι να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να συγκαλέσουν μια πρώτη συνάντηση για το θέμα;

Λίγο πατριωτισμό μωρέ... Και λίγη ευγενή φιλοδοξία.

Σε λίγο θα φτιάξουν αγγλόφωνα Τμήματα στην... Αλβανία και τα Σκόπια κι εμείς θα μένουμε στάσιμοι και βολεμένοι στη μετριότητά μας...

 

Τηλε-ανία

ΟΠΩΣ εγράφη, το επόμενο διάστημα στην ελληνική τηλεόραση θα παίζουν κυρίως εκπομπές όπως «Μπιγκ Μπράδερ», «Μάστερ Σεφ», ενώ έρχεται και το «Survivor» που είναι αμφίβολο αν το βλέπουν και οι συγγενείς των συμμετεχόντων.

Καληνύχτα Κεμάλ... Αυτή η τηλεόραση δεν θα αλλάξει ποτέ!

 

Μνήμες Θάνου

Μια ιδιαίτερη ιστορία μάς θύμισε λίγες ώρες μετά την απώλεια του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Θάνου Μικρούτσικου, ένας συνάδελφος από το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1.

Πριν από μερικά χρόνια - περίπου το 2010 - ο Ανδρέας Μικρούτσικος ζήτησε ένα τρέιλερ γιατί θα είχε καλεσμένο στη ραδιοφωνική του εκπομπή τον αδερφό του, Θάνο.

Ο Τάκης που ήταν το πειραχτήρι του σταθμού είχε μια ιδέα λίγο «παράτολμη», και έφτιαξε ένα τρέιλερ χρησιμοποιώντας μάλιστα τη δική του φωνή, το οποίο έλεγε το εξής: «Τι είπε ο Θάνος Μικρούτσικος όταν του ανακοίνωσε η μητέρα τους ότι ο Ανδρέας είναι αδερφός του;

- Γιε μου πού πας;

- Μάνα θα πάω στα καράβια!»

Όλοι θεώρησαν στον σταθμό ότι ο Θάνος (ως πρώην υπουργός) θα παρεξηγηθεί και δεν έπαιξε ποτέ!

Λίγο αργότερα όταν κάποιος του το έβαλε να το ακούσει, ξεράθηκε στα γέλια!!! Ζήτησε τον λόγο γιατί δεν έπαιξε στην εκπομπή και παράλληλα ζήτησε να το πάρει μαζί του, όπου εκείνη τη χρονιά έπαιζε στην παράστασή του.

Αντίο Θάνο Μικρούτσικε... ευχαριστούμε για όλα!

Γ.Γ.

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass