ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2020 19:00
* ΜΕΣΑ σε οικογενειακή ατμόσφαιρα η Πρωτοχρονιά στο δημαρχείο Τυρνάβου, με τον δήμαρχο Ι. Κόκουρα να δίνει και να παίρνει ευχές από τους εργαζόμενους. Ευχές όχι μόνο για καλή χρονιά αλλά και για καλή συνεργασία, κάτι που φάνηκε ήδη από τους πρώτους μήνες.  Κ.Τσ. * ΜΕΣΑ σε οικογενειακή ατμόσφαιρα η Πρωτοχρονιά στο δημαρχείο Τυρνάβου, με τον δήμαρχο Ι. Κόκουρα να δίνει και να παίρνει ευχές από τους εργαζόμενους. Ευχές όχι μόνο για καλή χρονιά αλλά και για καλή συνεργασία, κάτι που φάνηκε ήδη από τους πρώτους μήνες. Κ.Τσ.

Χρονοδιάγραμμα

* NA υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον οδικό άξονα Λάρισας - Φαρσάλων ζήτησε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος στη διάρκεια της επίσκεψής του στα Φάρσαλα.

Αυτονόητο θα μπορούσε να υποστηρίξει κανείς και δεν θα είχε άδικο, όμως το συγκεκριμένο αίτημα του κυβερνητικού βουλευτή θα έπρεπε να υποβληθεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, δηλαδή τον καθ’ ύλην αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα να αποφασίσει και να ανακοινώσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πολύπαθο έργο.

Γιάννης κερνάει δηλαδή, Γιάννης πίνει, με τους νεοδημοκράτες εκτός των κυβερνητικών τους καθηκόντων να επωμίζονται ενίοτε και αντιπολιτευτικά καθήκοντα –το μόνο που απομένει είναι ο Μάξιμος να καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από τον υπουργό της κυβέρνησής του αν θα δεσμευτεί για συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στο έργο.

Δ.Κ.

 

Συναντήσεις

* ME τους γραμματείς και τους αναπληρωτές γραμματείς των νεοσύστατων Τομέων Πολιτικής θα είναι η πρώτη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά για τη νέα χρονιά την ερχόμενη Πέμπτη 9 Ιανουαρίου με τον Κώστα Μπαργιώτα, τον Στέλιο Τσιάκαλο, τη Φράντζη Σαμαρίνα, τη Φανή Αγορίτσα και τον Βαγγέλη Γιαννούλα να ετοιμάζονται για την Αθήνα.

Δύο ημέρες αργότερα θα κατέβει στην Αθήνα ο Μιχάλης Τολίκας για την αντίστοιχη συνάντηση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής με τους γραμματείς των Νομαρχιακών επιτροπών, όπου έχουν κληθεί και οι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος.

Πρώτες συναντήσεις με τα καινούρια όργανα, πρώτες συναντήσεις για την καινούρια χρονιά, συναντήσεις με πολλούς συμβολισμούς γενικά. Για να δούμε αν όλα αυτά θα έχουν και αποτέλεσμα για τη θέση του Κινήματος στην πολιτική σκηνή του τόπου…

Δ.Κ.

 

Κιλά

*ΡΕ πώς γίνεται, έλεγε ο Λαρισαίος χθες το πρωί διαβάζοντας την εφημερίδα, κάθε Χριστούγεννα να έχει συνεχή τζακ ποτ το Τζόκερ… Και πώς γίνεται, συνέχιζε στον ίδιο τόνο, τα εκατομμύρια να τα κερδίζει πάντα ένα άτομο…

Και συνέχιζε ο άλλος της παρέας:

-Σιγά, και τι κατάλαβε που κέρδισε 8,4 εκατομμύρια, εγώ κέρδισα 9.

-Εννιά, τι εννιά, εκατομμύρια;

-Όχι ρε, 9 κιλά…

ΘΑ.

 

Κόμβοι

* ΑΝΑΜΦΙΒΟΛΑ οι κυκλικοί κόμβοι στην πόλη της Λάρισας, κατά γενική ομολογία οδηγών, έλυσαν σημαντικά το πρόβλημα της κυκλοφορικής συμφόρησης.

Οι οδηγοί είναι πιο προσεκτικοί στην οδήγηση, μειώνουν ταχύτητα πριν τον κυκλικό κόμβο και η ροή των αυτοκινήτων κυλά ομαλά τις περισσότερες φορές.

Αν μάθουν κι όλοι ποιος έχει προτεραιότητα στους κυκλικούς κόμβους, θα γίνει ασφαλέστερη η κυκλοφορία σ’ αυτούς.

 

Κίναρος

*ΤΕΛΟΣ καλό, όλα καλά για την κυρά-Ρηνιώ της Κινάρου… Μετά από τρεις μέρες αγωνίας, η… εθνική μας γιαγιά βρέθηκε σώα και αβλαβής. Αλήθεια πώς είναι να ζεις μόνη σε ένα νησί, να έχεις να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα της καθημερινότητας, η επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα να γίνεται με δυσκολία και συν τοις άλλοις να έχεις απέναντί σου και μια ολόκληρη χώρα, αφού η Τουρκία έχει συμπεριλάβει επισήμως την Κίναρο στα νησιά και βραχονησίδες που «έχουν παράνομα καταληφθεί από την Ελλάδα»; Η κυρά-Ρηνιώ δήλωσε χθες ότι η νέα κυβέρνηση της έκοψε το επίδομα που της έδινε η προηγούμενη, προφανώς και πρέπει να της χορηγηθεί εκ νέου, αφού στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για ένα απλό επίδομα αλλά για άσκηση εθνικής πολιτικής.

ΘΑ.

 

Απειλή

* ΝΕΑ διατροφική απειλή στο πιάτο μας. Η γρίπη των πτηνών εμφανίστηκε ξανά και αυτή τη φορά σε γαλοπούλες από την Πολωνία.

Μετά την είδηση, ακολούθησε η ανησυχία των καταναλωτών.

Έτσι το θέμα συζήτησης πολλών Λαρισαίων χθες, ήταν από ποιο κρεοπωλείο αγόρασαν τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων, το κατά πόσο ο κρεοπώλης ήταν αξιόπιστος, από πού προμηθεύεται τα προϊόντα του και γενικά προσπαθούσαν να ξορκίσουν την περίπτωση να έφαγαν μολυσμένη γαλοπούλα.

Γι’ άλλη μια φορά κλονίζεται η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, για όλα όσα βάζουν στο πιάτο τους.

 

Αγγλάκια…

*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αρχίζει ξανά το ελληνικό πρωτάθλημα, μα ήταν ποδόσφαιρο αυτό που βλέπαμε χριστουγεννιάτικα από τα αγγλάκια; Γεμάτα γήπεδα, οικογένειες να διασκεδάζουν, αντίπαλοι να κάθονται δίπλα-δίπλα και η μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω, χωρίς να μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από το γήπεδο και όλα αυτά «μόνο» για 90 λεπτά. Ενώ εδώ; Η αγωνιστική ξεκίνησε από χθες, ανακοινώσεις από τις ΠΑΕ, «πεσίματα» σε διαιτητές, κατηγορίες για στημένο πρωτάθλημα… Ελληνικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου: Δεν πλήττεις ποτέ!

ΘΑ.

 

Νεκρά

* ΔΥΟ νεκρά δελφίνια και μία χελώνα σε κατάσταση αποσύνθεσης ξέβρασε η θάλασσα στις ακτές της Σκοπέλου. Τα εντόπισαν περαστικοί που έκαναν βόλτα στην παραλία και ειδοποίησαν τις αρμόδιες Αρχές. Πρόσφατα η θάλασσα ξέβρασε χελώνα στα Μεσάγγαλα του Δήμου Τεμπών.

Οι καταστροφολόγοι συνδυάζουν τα συμβάντα με τα ζώα που ξεβράζει η θάλασσα, με την κλιματική αλλαγή και όχι με το γεγονός ότι κάποια στιγμή έρχεται και ο θάνατος.

 

Συνέδριο...

* ΣΕ έτος προβληματισμού και διαλόγου για το μέλλον της χώρας, ώστε να μην ξαναβρεθούν η αγορά και η κοινωνία αντιμέτωπες με μια τέτοια οικονομική κρίση έχει αναγάγει ο εμπορικός κόσμος το 2020. Και η μεγάλη εξέλιξη του εμπορίου είναι αυτή που συνεχίζει να τους αποκαλύπτει νέους δρόμους αναζήτησης. Η μετάβαση από το παραδοσιακό στο σύγχρονο και συγκεκριμένα, στο νέο κύμα ψηφιακής παγκοσμιοποίησης και καινοτομίας θα αποτελέσει τον πρωταγωνιστή ενός ενδιαφέροντος συνεδρίου που πραγματοποιήσει ο εμπορικός κόσμος τον επόμενο μήνα στην Αθήνα.

Το 1ο «Future of Retail», που διοργανώνεται από την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, προσδοκά να αποτελέσει το κορυφαίο φόρουμ διαλόγου για την ερμηνεία των σημερινών δεδομένων για το εμπόριο, την ανάλυση των διεθνών τάσεων και τελικά τη διαμόρφωση μιας νέας πρότασης για το μέλλον του εμπορίου, απαντώντας σε σημαντικά ερωτήματα για την ίδια την ύπαρξη και την εξέλιξή του...

Γ.Ν.

 

Επιδοτήσεις...

*ΔΕΝ είναι και για πανηγυρισμούς... Μπορεί οι κρατικές επιδοτήσεις της μηνιαίας δόσης του δανείου να ψηφίστηκαν με διατάξεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πληρώθηκαν μήνες μετά από τη σημερινή κυβέρνηση, όμως δεν είναι και για ζητωκραυγές..

Τέσσερα μόνο άτομα αφορούν... Σταδιακά θα γίνουν σαφώς και άλλες πληρωμές σε δικαιούχους αλλά όταν στον νέο νόμο για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας ελάχιστοι είναι αυτοί που καταφέρνουν να ρυθμίζουν με ευνοϊκό τρόπο τις οφειλές τους με τις τράπεζες, δεν χρειάζονται επευφημίες. Προβληματισμός χρειάζεται...

Γ.Ν.

 

Συμβαίνει...

* ΑΝΟΙΓΜΑ προς τους νέους μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεου προς τους φοιτητές των Φαρσάλων. Γι’ αυτούς βέβαια που τον γνωρίζουν πιο καλά, δεν αποτελεί έκπληξη καθώς είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακός με τους νέους.

Ο Σεβασμιότατος αφού τους συνάντησε σε καφέ της πόλης, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν όλοι μαζί προς τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής για την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας και στο τέλος τους δώρισε από ένα USB.

Γ.Γ.

 

Ένταση

* ΗΤΑΝ στραβό το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, τώρα εκτιμάται πως… θα το φάει και ο γάιδαρος. Μετά την εκτέλεση του Ιρανού υποστράτηγου, Κασέμ Σουλεϊμανί από τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ.

Μετά την επέμβαση των ΗΠΑ όλοι πλέον ανησυχούν – όπως είναι φυσιολογικό – για την αποσταθεροποίηση στο Ιράν, ενώ και στη Λιβύη αναμένονται εξελίξεις που «τρομάζουν» και τους πιο ψύχραιμους αναλυτές.

Η διεθνής κοινότητα, αντί να επιμείνει στον διάλογο και στην «επιβολή» ειρηνικής λύσης, απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις. Για να τρέξουν υποκριτικά στη συνέχεια τα δάκρυά τους για τις απώλειες αμάχων που όντως δεν ευθύνονται σε τίποτα. Όπως σε τίποτα δεν ευθύνονται και οι άμαχοι – θύματα των βομβαρδισμών.

Ούτε με τους βομβαρδισμούς επιβάλλεται η ειρήνη, ούτε με τα αντίποινα, παρά μόνο οι μπίζνες. Την επομένη της δολοφονίας του Ιρανού υποστράτηγου, η τιμή του πετρελαίου βρέθηκε στα ύψη ενώ «πάτωσαν» οι αγορές.

Β.Κ.

 

Γκρόσο

* ΠΡΟΩΡΕΣ βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 12 Απριλίου στη Βόρεια Μακεδονία, λόγο για τον οποίο ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ υπέβαλε στη Βουλή την παραίτηση της κυβέρνησής του, ενόψει του σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης.

 Το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές του Απριλίου και ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση είναι ένα θέμα που θα το δούμε εκείνες τις ημέρες. Το μόνο βέβαιο πως ακόμη και να χάσει τις εκλογές ο Ζ. Ζάεφ, ακόμη και αν άλλος σχηματίσει κυβέρνηση, εκείνο που δεν θα αλλάξει είναι η Συμφωνία των Πρεσπών.

Εκτός εάν στη γείτονα χώρα, υπάρχουν εθνικιστές και ψηφίσουν τη δική του «ΝΔ» ελπίζοντας στην κατάργηση της συμφωνίας όταν αναλάβουν τα ηνία. Αν έχουν και εκεί αυταπάτες, όπως συνέβη εδώ με τους ψηφοφόρους της ΝΔ, τότε να ρωτήσουν για να μάθουν. Υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα ψηφοφόρος της ΝΔ που… θυμάται τη δέσμευση; Κόλπο ήταν να κερδίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές…

Β.Κ.

 

Συμπέρασμα

* Η κόρη φέρνει σπίτι τον φίλο της για να τον γνωρίσει στους πλούσιους γονείς της, καθώς αποφάσισαν να αρραβωνιαστούν.

«Ποια είναι λοιπόν τα σχέδιά σου;» τον ρωτά ο πατέρας της κοπέλας.

«Έχω πάρει υποτροφία για το μεταπτυχιακό» απαντά ο νεαρός.

«Υποτροφία! …. Αξιοθαύμαστο, αλλά πώς θα μπορέσεις να παρέχεις στην κόρη μου ένα σπίτι για να ζήσει και ανέσεις όπως έχει συνηθίσει;».

«Θα μελετήσω σκληρά κι έχει ο Θεός».

«Και τι θα κάνεις για να προσφέρεις στην κόρη μου το δαχτυλίδι αρραβώνων που της αξίζει;».

«Θα αφοσιωθώ στις σπουδές μου κι έχει ο Θεός».

«Και παιδιά; Πώς θα μπορέσεις να συντηρήσεις παιδιά;».

«Μην ανησυχείτε κύριε, έχει ο Θεός».

Η όλη συζήτηση συνεχίστηκε έτσι και κάθε φορά που ο πατέρας της κοπέλας ρωτούσε κάτι, ο γαμπρός επέμενε ότι έχει ο Θεός.

Αργότερα η μητέρα της κοπέλας ρωτά τον άντρα της: «Πώς πήγε η κουβέντα σας;».

«Δεν έχει δουλειά, δεν έχει σχέδια για το μέλλον και πιστεύει ότι είμαι ο Θεός».

 

Μέρισμα

* ΑΛΛΕΣ 40.000 αιτήσεις, μέσω της διαδικασίας των ενστάσεων, αναμένεται να εγκριθούν ακόμη για το Κοινωνικό Μέρισμα. Η κυβέρνηση δίνει φέτος το μέρισμα με το σταγονόμετρο, ενώ το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο.

Μέχρι χθες είχαν εγκριθεί 267.342 αιτήσεις, ενώ η αρχική πρόβλεψη θέλει τους δικαιούχους να ανέρχονται σε 307.000. Οι δικαιούχοι του μερίσματος δεν είναι δα και… λεφτάδες για να τους περισσεύουν τα 700 ευρώ. Συνεπώς θα έπρεπε στην κυβέρνηση και στο αρμόδιο υπουργείο να έχουν ασχοληθεί με μεγαλύτερη προσοχή. Ασθενέστεροι οικονομικά είναι οι δικαιούχοι και χρειάζονται τα χρήματα όχι φανφάρες…

Β.Κ.

 

Μειώσεις

* ΜE μειώσεις αποδοχών κινδυνεύουν το 2020 χιλιάδες εργαζόμενοι, προειδοποιούν συνδικαλιστές και ειδικοί της αγοράς εργασίας. Κι αυτό γιατί πλέον διαμορφώνεται νέο τοπίο για τις επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας οι οποίες θα μπορούν να υπερισχύουν από συλλογικές κλαδικές  κάτω όμως από συγκεκριμένες προϋποθέσεις…

Αναμένεται λοιπόν τις επόμενες ημέρες ο υπ. Εργασίας να ανακοινώσει με σχετικές υπουργικές αποφάσεις τους όρους και τις προϋποθέσεις. Οψόμεθα … 

Γ.Π.

 

Συμπαράσταση

* ΕΚΚΛΗΣΗ σε σωματεία να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του ΟΤΕ απευθύνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου. Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Γ.Π.

=====================

 ME LIGO SKLHRES ANARTHSEIS2 4 1 2019

*ΜΕ λίγο σκληρές αναρτήσεις, αφού ο άλλος δουλεύει μέρα-νύχτα.

Ζ.

 

 

 

=====================

 

APO TIS SYNHUISMENES APOBASEIS3 4 1 2019

 

* ΑΠΟ τις συνηθισμένες αποβάσεις των τζιπ στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου το κάθε όχημα μπορεί να κάνει τις βόλτες του και να μείνει για κάποιες ώρες μέχρι ο ιδιοκτήτης του να τελειώσει τις δουλειές του και να πιει αμέριμνος το καφεδάκι του…

 

 

=====================

 

ANAMESA STOYS STRATHGOYS4 4 1 2019

 

* ΑΝΑΜΕΣΑ στους στρατηγούς η βουλευτίνα Λίτσα Λιακούλη, παίρνει προφανώς μαθήματα στρατηγικής για το μέλλον.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass