ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2020 19:00
Μετά από όσα πέρασε εν ζωή, έρχεται και η μετά θάνατον δικαίωση-συμφιλίωση Μετά από όσα πέρασε εν ζωή, έρχεται και η μετά θάνατον δικαίωση-συμφιλίωση

Ανησυχία

ΠΑΕΙ κι ο μισός Γενάρης, ώσπου να πούμε «Καλή χρονιά» θα αρχίσουν τα γλέντια των Απόκρεω.

Ανησυχητικό φαινόμενο πάντως η κατακόρυφη πτώση στις κοπές πίτας που παρατηρείται γενικώς στην πόλη. Τι έχουν πάθει Σύλλογοι, Οργανώσεις και Φορείς; Πού έχουν τον νου τους; Γιατί χαζεύουν και αποκλίνουν του κυρίου έργου τους; Να συνέλθουμε παρακαλώ...

 

Άλλα ήθη

ΚΙ από σήμερα ... εκπτώσεις. Από σήμερα; Χλωμό... Ήδη εδώ και μερικές ημέρες μεγάλα (αλλά και μικρότερα) καταστήματα της Λάρισας έχουν αρχίσει ... άγρια τις προσφορές και τις «προκρατήσεις». Στον γυναικόκοσμο (που είναι ο κύριος κορμός καταναλωτών) έχει αρχίσει και αναπτύσσεται μια περίεργη νοοτροπία ότι τα «καλά κομμάτια» τα βρίσκεις λίγες μέρες πριν τις εκπτώσεις. Αποτέλεσμα; Λεφούσι τις τελευταίες μέρες στην αγορά, ψώνια και ουρές στα Ταμεία. Και κάπως έτσι, θα βγαίνουν τώρα οι έμποροι και θα παραπονιούνται πως οι εκπτώσεις δεν πήγαν καλά. Αλήθεια θα λένε. Αλλά πρέπει να το δεχθούμε πως ο έντονος ανταγωνισμός μεταξύ τους, οδηγεί ήδη σε αλλαγή καταναλωτικών ηθών.

 

Γενιές

ΓΙΑ αεροσκάφη 5ης γενιάς , τα F-35 ενδιαφέρεται η Ελλάς.

- Και γιατί παρακαλώ λέγονται πέμπτης γενιάς;

- Γιατί τα αγοράζεις και δεν τα ξοφλάς ούτε σε ... πέντε γενιές!

 

Τι θέλουμε;

ΠΑΝΤΩΣ είμαστε φοβεροί βρε παιδιά!

Όλοι -ως Ελληναράδες που είμαστε- θέλουμε να αγοραστούν περισσότερα όπλα. Και την ίδια στιγμή θέλουμε και λιγότερους φόρους και πάμε και στο ΣτΕ διεκδικώντας να μας επιστραφούν τα 26 δισ. των αναδρομικών.... Ντάξει... Θα καλλιεργήσουμε λεφτόδενδρα να τα βρούμε.

 

Ανεβασμένος

ΣΤΗΝ... πασαρέλα των ονομάτων που έχει στηθεί για τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανέβηκε ξανά αυτές τις μέρες το όνομα του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Τα συμφώνησαν, λέει, Κυριάκος και Φώφη στην τελευταία τους συνάντηση.

* * *

ΤΥΧΟΝ επιλογή Βενιζέλου, ασφαλώς θα προκαλούσε συζητήσεις επί συζητήσεων από τους συνήθεις φωνασκούντες, αλλά, για πες μου... Μ’ όποια λάθη κι αν έκανε ο Βενιζέλος, διαθέτεις πολλούς σαν χώρα που να έχουν τις πλάτες, το μυαλό και το ανάστημά του;

Το πρόβλημα είναι - όπως λένε άλλοι- ότι ο Κυριάκος δύσκολα θα τοποθετούσε στην Προεδρία μια προσωπικότητα σαν τον Βενιζέλο, πιο ... ισχυρή και πιο έμπειρη από τον ίδιο. Έναν ... υπερ-πρωθυπουργό δηλαδή. Η πολιτική είναι θέμα ισορροπιών πάνω απ’ όλα.

 

Ανεπαρκείς

ΤΕΛΙΚΑ έχουν σχέδιο στην Κυβέρνηση για τη διαχείριση προσφύγων και μεταναστών ή όχι;

Απ’ ό,τι φαίνεται, παίζουν μάλλον σύστημα .... «ό,τι προκύψει». Παίρνουν δηλ. μια απόφαση για μια περιοχή (Κυψελοχώρι π.χ.) «κοζάρουν» αντιδράσεις και ανάλογα με τη δυναμική την παίρνουν πίσω. Ανικανότητα; Ανεπάρκεια; Έλλειψη κοινής λογικής; Όλα μαζί ...

* * *

ΑΛΗΘΕΙΑ, πότε θα καταλάβουν ότι χρειάζεται πραγματικό σχέδιο και όχι λύσεις «άρπα κόλλα»; Ότι πρέπει να διασκορπιστούν παντού κι από λίγοι σ’ όλη την Ελλάδα κι όχι να στοιβάζονται – με ποια προοπτική άραγε;- στο πρώτο διαθέσιμο στρατόπεδο ; Ότι δεν μπορεί να επιβαρύνουν μονόπατα περιοχές (π.χ. Λάρισα) και να έχουν άλλες στο απυρόβλητο; Πραγματικά κανείς δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς θέλουν να κάνουν...

 

Άγγλοι

ΣΤΗΝ Ελλάδα, αν κάποιος πρίγκιπας Χάρης παραιτούνταν από πρίγκιπας για να πάει να δουλέψει, θα λέγαμε «μπράβο» στο παλικάρι που δεν είναι χαραμοφάης.

Στη φιλομοναρχική Αγγλία, αντιθέτως, τον έχουν λιανίσει τον άμοιρο νέο και την κυρά του τη λάγνα γι’ αυτήν τους την απόφαση. Την εκλαμβάνουν περίπου ως ασέβεια ( προς τον θεσμό) και αχαριστία (προς τη βασίλισσα που τους ταΐζει).

Αλλά τι περιμένεις από ένα έθνος που, όπως έλεγε και ένας δικός τους, ο Τσέστερτον, πιστεύουν ότι «η γη είναι ένας απλώς τόπος όπου βρίσκεται η Αγγλία»;

 

Τρεις Ιεράρχες

ΜΕ απόφαση της υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως καταργείται η αργία των Τριών Ιερεραχών από τα σχολεία Α/βάθμιας και Β/βάθμιας.

Μπράβο! Επιτέλους η μεγάλη πορεία προς την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση ξεκίνησε !

Διότι τι άλλο έλειπε από την Παιδεία; Ο τρόπος εορτασμού των Τριών Ιεραχών!

 

Εκσυγχρονισμός

ΕΣΤΩ και με αργούς ρυθμούς, το ελληνικό Δημόσιο εκσυγχρονίζεται. Συμπολίτης π.χ. που χρειάστηκε να πάρει ένα Πιστοποιητικό Στρατολογικής Κατάστασης για τον γιο του που λείπει στο εξωτερικό, έκανε μια απλή αίτηση και το έλαβε μέσα σε μια μέρα, ηλεκτρονικώς στο e- mail του. Θα μου πεις τι πιο φυσιολογικό... Αμ, δεν ήταν μέχρι πρότινος!

Σκέψου τώρα το κέρδος... Ο συμπολίτης δεν έχασε τη μέρα του και το μεροκάματό του τρέχοντας στη Στρατολογία, δεν πήρε το αυτοκίνητό του, άρα δεν επιβάρυνε το κυκλοφοριακό της πόλης, δεν έκαψε βενζίνη, δεν ταλαιπωρήθηκε ψυχολογικά με αναμονές, σπάσιμο νεύρων κλπ. Τόσο απλά είναι τα πράγματα.

 

Πάλι για το ΓΝΛ

ΠΗΓΕ η βουλευτής κα Λίτσα Λιακούλη στη Γυναικολογική Κλινική του ΓΝΛ και έφριξε με όσα είδε. Υποδομές ... αφρικανικού επιπέδου, αν και νομίζουμε ότι μάλλον αδικούμε τη σημερινή Αφρική. Η βουλευτής ανέδειξε το πρόβλημα, το έφερε στη Βουλή και ήδη ζητά σύγκληση όλων των τοπικών φορέων.

Αλλά μακάρι το πρόβλημα να ήταν μόνο στη Γυναικολογική. Το παλιό Νοσοκομείο μοιάζει εγκαταλελειμμένο γενικότερα από πλευράς ξενοδοχειακού αλλά και ιατρικού εξοπλισμού, ενώ οι χώροι υγιεινής είναι απλά... επικίνδυνοι (για μετάδοση μικροβίων).

Το λέμε εδώ και καιρό και από αυτή τη στήλη και το βιώνουν άπαντες όσοι νοσηλεύονται εκεί. Αλλά απάντηση περί του πρακτέου καμία.

 

Περίεργο...

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ της ΝΑSΑ ανακοίνωσαν ότι ανακαλύφθηκε εξωπλανήτης, σχετικά κοντά στη γη με ευνοϊκές συνθήκες για ανάπτυξη ζωής στο μέλλον.

Το περίεργο είναι ότι προσώρας ο Ερντογάν δεν επέκτεινε την τουρκική ΑΟΖ και στον εν λόγω πλανήτη, με τη σιωπηρή ανοχή του Τραμπ. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι επιφυλάσσει το μέλλον!

 

Το ψάχνουν

ΣΕ ΦΑΣΗ διερεύνησης βρίσκεται το Υπουργείο Παιδείας σ’ ό,τι αφορά την ίδρυση ξένων αγγλόφωνων Τμημάτων στα ελληνικά ΑΕΙ.

Προφανώς μελετούν τρόπους... ψυχολογικής υποστήριξης των ξένων φοιτητών όταν αυτοί θα έλθουν να φοιτήσουν σε ελληνικά ΑΕΙ και θα τους περιλάβουν «Ρουβίκωνες» και λοιπές ταραχοποιές δυνάμεις...

 

Φτήνια

ΕΚΑΤΟΝ ογδόντα αθώοι και ανυποψίαστοι πολίτες που ταξίδευαν με αεροπλάνο πάνω από την Τεχεράνη έφυγαν από ένα λάθος της ιρανικής αεράμυνας.

Δώδεκα μετανάστες πνίγηκαν στους Παξούς από βύθιση πλοιαρίου και το θέμα έπαιξε μόλις «μονόστηλο» στον ελληνικό Τύπο.

Σαν να παραέγινε φτηνή η ζωή στις μέρες μας...

 

ΚΤΕΛ

Σε άθλια κατάσταση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι τουαλέτες στο ΚΤΕΛ Ελασσόνας. Αυτό καταγγέλλει αναγνώστης ζητώντας την παρέμβαση κάθε αρμοδίου.

Γιατί, όπως λέει, ο χώρος με τη βρομιά που έχει, εγκυμονεί κινδύνους για την υγειά των επιβατών, δεν τιμά τους διαχειριστές του, αλλά ούτε και την ίδια την πόλη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass