ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2020 19:00
*ΟΛΗ η Λάρισα στο γήπεδο, για τη Λάρισα.  Ζ. *ΟΛΗ η Λάρισα στο γήπεδο, για τη Λάρισα. Ζ.

Μαλακός

*ΚΑΤΑΧΕΙΜΩΝΟ ημερολογιακά, ωστόσο ο καιρός παραμένει μαλακός στη διάρκεια της ημέρας. Οι θερμοκρασίες φτάνουν εύκολα στα διψήφια.

Κι έχουμε και τις Αλκυονίδες ακόμα αφάγωτες.

Ζ.

 

Ονοματολογία

*«ΤΟ 2015 όλοι ξέραμε ότι θα προτείνει τον Αβραμόπουλο, μπαίνοντας στη Βουλή τελικά ο Τσίπρας ανακοίνωσε τον Προκόπη Παυλόπουλο», θυμάται ο Γ. Γ. με αφορμή την ονοματολογία για τον ΠτΔ. Και συμπεραίνει: «Οπότε οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται μπορεί να έχει στόχο να “καούν” κάποια πρόσωπα». (Δώσε σενάρια στον Έλληνα και πάρτου την ψυχή).

Ζ.

 

Μπουλντόζες

*ΤΟ ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή της η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λ. Λιακούλη: «... στην πρόσφατη Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, στον δημόσιο χαιρετισμό του ανακοίνωσε ότι μπαίνουν μπουλντόζες στο έργο τον Μάρτιο. Αυτόν τον δρόμο ξαναβάζουν σε μελέτη; Εννοούν ότι οι μπουλντόζες θα μπουν πριν τη μελέτη;». Την επομένη ακριβώς, με άλλη αφορμή, ο Μ. Χαρακόπουλος έγραψε στην εφημερίδα, μη παραλείποντας να προσθέσει: «Επειδή, ακριβώς, δεν πολιτεύομαι ευκαιριακά δεν μίλησα ποτέ με ευκολία για μπουλντόζες που οσονούπω μπαίνουν. Μακάρι να μπουν σύντομα τώρα που το έργο το πήρε η Περιφέρεια».

Ζ.

 

Μεγάλος

κίνδυνος

*ΚΑΤΑ τα άλλα καθησυχαστικός. «Δεν θέλω να προκαλέσω πανικό και φόβο. Πρέπει όμως να πούμε νωρίς την αλήθεια στους Έλληνες».

Είναι ο Ελασσονοαμερικάνος Γιώργος Κατσιαντώνης, ο πρώην Λεβεντοβουλευτής που είχε μεταγραφεί στη ΝΔ, ήταν και υποψήφιός της στις τελευταίες εκλογές και ο οποίος δεν αξιοποιήθηκε ακόμη. Ο Λαρισαίος πολιτικός παρεμβαίνει δημοσίως και προειδοποιεί: «Οι μεγάλες δυνάμεις το τελευταίο διάστημα διατελούν τον ρόλο απλού παρατηρητή με μοναδικό ενδιαφέρον το δικό τους συμφέρον! Δυστυχώς, όπως δείχνουν τα πράγματα, οι εξελίξεις που έρχονται θα θίξουν τον σκληρό πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας και θα απειλήσουν την εδαφική μας ακεραιότητα. Το 2020 θα είναι η πλέον δύσκολη χρονιά για την Ελλάδα μετά το 1974. Το μέλλον που μας σχεδιάζουν οι «μεγάλοι» κινείται μεταξύ εθνικού εξευτελισμού και εθνικής τραγωδίας».

Ωστόσο στο τέλος κρατάει και μια καλή κουβέντα. Για τον αρχηγό Κυρ. Μητσοτάκη. «Είμαι σίγουρος ότι ο πρωθυπουργός μας προσπαθεί για το καλύτερο. Ο κλήρος του έλαχε να διαχειριστεί μία από τις δυσκολότερες εθνικές κρίσεις από τη Μεταπολίτευση».

***

*ΠΑΡΑ την τελευταία αυτή προσπάθεια, δεν τη γλίτωσε την κατακεφαλιά από τον Ηρακλή Γερογιώκα. «Με έκπληξη διάβασα την ανάρτησή σας. Αφού ενημερώνετε για κάτι που συμβαίνει εδώ και χιλιετίες στην ανθρωπότητα, ήτοι ότι οι μεγάλες δυνάμεις ενδιαφέρονται για τα συμφέροντά τους και μόνο, παραβλέποντας το διπλωματικό ρεσιτάλ της ελληνικής κυβέρνησης τον τελευταίο μήνα, το επιτυχημένο ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και τις συμμαχίες που χαλκεύει, μας προειδοποιείτε για «εθνικό εξευτελισμό» και «εθνική τραγωδία». Προσέχετε λίγο γιατί είστε και πρώην βουλευτής». (Και τώρα θα έρθουν τα χαλκεία να μιλήσουν για τα χαλκώματα του Ηρακλέους, αναλύοντας το «χαλκεύει»);

Ζ.

 

Κυνήγι για

τα συσσίτια

ΚΡΕΑΣ αγριόχοιρου απόλαυσαν στο συσσίτιο της Μητρόπολης, οι άποροι, σε ένα διαφορετικό τραπέζι που πρόσφερε ομάδα κυνηγών και πιο συγκεκριμένα οι Χρήστος Ζαβάρας, Γιώργος Παπαρίζος, Παναγιώτης Πλατσάς, Θεόδωρος Γκουντάρας και Γιώργος Χαλάτσης.

Τα μέλη του Κυνηγητικού Συλλόγου Λάρισας συγχαίρει η διοίκηση, η οποία παροτρύνει κι άλλους κυνηγούς να ακολουθήσουν το παράδειγμα των συναδέλφων τους. «Είναι πολύ σημαντικές αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την κοινωνική ευαισθησία και την έννοια της προσφοράς, ενώ παράλληλα δημιουργούν συνθήκες αισιοδοξίας για να συνεχίσουμε το έργο μας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Χρ. Μανώλης.

Γ.Ρ.

 

Έγχρωμος;

*ΑΜΕΣΗ και ευθεία η καταδίκη, ως όφειλε, και από την ΠΑΕ ΑΕΛ «...για την απαράδεκτη συμπεριφορά 2-3 ατόμων εις βάρος του έγχρωμου ποδοσφαιριστή του Άρη Αμπού Μπα...». Και λίγο παρακάτω επαναλαμβάνεται ο όρος «έγχρωμος». Που ταιριάζει περισσότερο σε τηλεόραση παρά σε άνθρωπο.

Είναι ένα θέμα καθώς τα επίθετα «έγχρωμος» αλλά και «μαύρος» και φυσικά «νέγρος» έχουν αρνητικό φορτίο γιατί τα χρησιμοποιούσαν υποτιμητικά, ρατσιστικά, βίαια. Με την πολιτική ορθότητα προέκυψε ο όρος «αφροαμερικανός», αλλά αν δεν είσαι Αμερικανός; Ακολούθησαν λέει διάφορες ιδέες όπως το «μη λευκός» αλλά δεν είναι ούτε απόλυτα επιτυχημένες, ούτε το ίδιο εύχρηστες. Οπότε μάλλον προτιμάται ο περιφραστικός τρόπος, είναι ένα θέμα κι αυτό.

Ζ.

 

Λειψανδρία

*ΟΙ Αθηναίοι άρχισαν το δούλεμα. «Εξαιρετικές οι καιρικές συνθήκες στον Βόλο, βοήθησαν τον κόσμο να μην πάει στο γήπεδο». (Και στη Λάρισα καλοκαιρία επικρατούσε επίσης).

Ζ.

 

Θρησκευόμενοι

μαθηματικοί

*OI Λαρισαίοι μαθητές είχαν ανακατέψει τα Θρησκευτικά με τα Μαθηματικά.

- Γιατί οι άθεοι δε μπορούν να λύσουν πολυωνυμικές εξισώσεις βαθμού μεγαλύτερου του 1;

- Επειδή δεν πιστεύουν σε ανώτερες δυνάμεις.

***

*- Ο Ιησούς μαζεύει τους μαθητές του και τους λέγει σοβαρά: «y = x2».

«Τι είναι αυτό, Κύριε;» ρωτά ο Πέτρος. «Παραβολή, τέκνο μου», απαντά ο Ιησούς.

***

*Ο Ιησούς απευθύνεται πάλι στους μαθητές του.

- Θα περπατήσω στο νερό»

-Μμμ, y = 1/x, λέει ο Πέτρος.

-Τι είναι αυτό, Πέτρο;

-Υπερβολή, Κύριε.

Ζ.

 

Ακριβοδίκαια

*ΜΙΑ χαρά μετέδωσε το ματς του ΠΑΟΚ το «ΠΑΟΚ TV» από την Τούμπα. Και το κερδισμένο πέναλτι των γηπεδούχων το έδειξε και τα δύο πέναλτι που ζητούσαν οι γηπεδούχοι και ο σπήκερ ακριβοδίκαιος κι ο σχολιαστής παίκτης παοκτσής. Αναμέτρηση εθνικών ομάδων Ελλάδας - Τουρκίας η ΕΡΤ θα την έδειχνε καλύτερα.

Ζ.

 

Μια 17χρονη

*ΑΜΕΣΩΣ έγινε θέμα η σύλληψη και μιας 17χρονης στην εκκενωθείσα κατάληψη επί της οδού Ματρόζου, όπου και η άγρια αναμέτρηση με την αστυνομία. Βούιξε ο τόπος καθώς επρόκειτο για «κόρη γνωστού ηθοποιού που πρωταγωνιστεί σε επιτυχημένη σειρά», όπως αναπαράχθηκε συστηματικά. Κι αυτό βέβαια πουλάει. Κανείς φυσικά δεν ανέφερε το όνομα, είναι τα προσωπικά δεδομένα που το απαγορεύουν. Ανθρώπινο να αναρωτιούνται πολλοί ποια, ποιανού. «Τι αγχώνεσαι; Αύριο θα το έχει η “Εσπρέσο”», καθησύχασε η Λαρισαία τον δικό της. Όπως και ακριβώς συνέβη. Βασικό θέμα χθες, με ονοματεπώνυμο, χωρίς αιδώ και αισχύνη. (Κι ο ηθοποιός να είναι Λαρισαίος που σταδιοδρομεί στην Αθήνα).

Ζ.

 

Ακριβώς πέντε

*ΩΣ πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων ο Δημ. Παπαποστόλου παρεμβαίνει στο θέμα που ανέκυψε με τη στέγαση του Κοινωνικού Φροντιστηρίου σε κεντρικό δημοτικό σχολείο. Είναι όμως ταυτόχρονα και δημοτικός σύμβουλος της γαλάζιας αντιπολίτευσης. Οπότε δεν χάνει την ευκαιρία. Πάντα σε ορίζοντα πενταετίας, ακριβώς πέντε χρόνια, μην υπάρξει και καμιά παρεξήγηση. «Εδώ και μια πενταετία έχουν την εντύπωση ότι τα σχολεία είναι τσιφλίκια τους», επίσης «τα τελευταία πέντε χρόνια δεν χτίστηκε ούτε μια αίθουσα». Προστατεύοντας ο δάσκαλος και την προηγούμενη δημοτική παράταξη της παρατάξεως.

Ζ.

 

Γούρνες

της Φωτιάς

*ΠΡΟΒΛΗΜΑ στη μεγάλη αλάνα έναντι «Gaia», που χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ για όσους πηγαίνουν Εφορία και ΙΚΑ. Ασφαλτοστρωμένος χώρος μεν αλλά γεμάτος μεγάλες λακκούβες κι όταν βρέχει το παρκάρισμα γίνεται ηλεκτρονικό παιχνίδι για την αποφυγή τους. Είναι γούρνες που προήλθαν από φωτιές, λέει. Έλιωνε η άσφαλτος από τις φωτιές της Αποκριάς, σε Γιορτές που ενίσχυε κι ο Δήμος. Ανεξήγητο γιατί τις έβαζαν κάθε χρονιά σε διαφορετικό σημείο. Χρειάζεται αποκατάσταση.

Ζ.

 

Κι ακαρτέρει...

*ΤΩΡΑ λέει εξετάζουν βύθιση των σιδηροδρομικών γραμμών μέσα στη Λάρισα. Και κάποια στιγμή θα τις φράξουν κιόλας στ’ αλήθεια κι όχι στο περίπου. Πράγμα που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πολλά χρόνια. Κι ακόμη το ψιλοκοσκινάνε, δεν φαίνεται να έχουν και τόσο όρεξη να ζυμώσουν. Ούτε οι τωρινοί, όπως και οι προηγούμενοι κυβερνώντες. Όσο η Λάρισα αφήνει το τρένο να περνάει ανενόχλητο από μέσα της, όσο δεν τους πιάνει από τον λαιμό.

***

* ΤΟ είπε πάλι ο αρμόδιος υπουργός. Υπογείωση των γραμμών δεν γίνεται, κοστίζει πάρα πολύ. Εντάξει να μη βάλουν μετροπόντικα να σκάβει στον κάμπο. Για την υπογειοποίηση δεν είπε, υποσχέθηκε βύθιση των γραμμών, δεν αναφέρθηκε σε πόσο βάθος, που άμα τις σκεπάσουν μετά από πάνω με τσιμέντο, αν τις εγκιβωτίσουν να η υπογειοποίηση. Να περνούν και οι κάθετοι δρόμοι από πάνω, να μην κόβεται η πόλη.

***

*ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ κάτσε και μελέτα. Κι ακαρτέρει...

«Οι Κινέζοι θα σώσουν τη Λάρισα απ’ τις γραμμές», προέβλεψε ο αισιόδοξος. Εξηγώντας ότι χρειάζονται για την επεκτεινόμενη επένδυσή τους στο λιμάνι του Πειραιά, γρήγορο και ασφαλή σιδηρόδρομο προς τον Βορρά.

Κι επειδή δεν μπορούν να μετακινήσουν τη Λάρισα, μπορεί να επιβάλλουν ασφαλή διέλευση των γραμμών από τον ιστό της.

Ζ.

 

ΚΑΠΗ

* ΤΑ μέλη των ΚΑΠΗ Λάρισας πήγαν θέατρο και ενθουσιάστηκαν τόσο πολύ με την παράσταση του «Θ.Θ.», «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια», που μέρες μετά, ακόμη μιλούν γι’ αυτήν.

Δεν πλήρωσαν εισιτήριο, καθώς ήταν μια παροχή, για την οποία μερίμνησε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος ΚΑΠΗ, Μάκης Γιαννακόπουλος, σε συνεργασία με την Aντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων που οργανώνει για την τρίτη ηλικία, και δεν είναι και λίγες...

Εκδρομές, εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις...και η τρίτη ηλικία δεν βαριέται ποτέ σ’ αυτή την πόλη!

Μάλιστα, ο Μ. Γιαννακόπουλος έχει σκοπό να καλλιεργήσει θεατρική παιδεία, καθώς τους υποσχέθηκε ότι «φέτος θα παρακολουθήσουν πολλές, όμορφες παραστάσεις και πολλές πολιτιστικές διαδρομές...».

Φυσικά δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Κυριακή Σπανού για «την αριστοτεχνική σκηνοθεσία της», τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές της παράστασης, τον δήμαρχο Απόστολο Καλογιάννη για τη δυνατότητα που έδωσε στα ΚΑΠΗ να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν και τον αντιδήμαρχο Βούλγαρη Σωτήρη.

 

Θεραπευτικά

σχήματα

*Λαρισαίοι με τα ιατρικά τους θεματάκια.

- Γιατρέ, ήμουν χάλια και προσπάθησα να αυτοκτονήσω με σαράντα ασπιρίνες.

- Σοβαρά; Και τι έγινε;

- Μετά τις δύο πρώτες ένιωσα αρκετά καλύτερα.

***

*- ΓΙΑΤΡΕ, κάθε πρωί που ξυπνάω αισθάνομαι τρομερό πονοκέφαλο, ναυτία και δε με κρατάνε τα πόδια μου. Μετά από ένα τέταρτο όμως, όλα μου περνάνε. Τι να κάνω;

- Να σηκώνεστε ένα τέταρτο αργότερα.

***

*- ΔΥΣΤΥΧΩΣ σας μένουν 24 ώρες ζωής, αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο...

-Μα τι λέτε γιατρέ; Τι θα μπορούσε να ‘ναι χειρότερο;

-Που σας ψάχνω από χθες...

Ζ.

 

Οι ψώχαζοι

*ΑΣΚΗΣΗ ντοπιολαλιάς απ’ τον Α.Γ. με μια ανάσα κιόλας, τελεία μια: Αν κι βαριόμι να κουσιεύου κι να πλαλάου τς διξιώσεις κι τα πανγκύρια, σαν τ'θκεια μ' τ' Λιένου, απ'θα πρείπει Βασίλου να τν έβγαζι καημένη μάναϊτς, γιαγιά μ', άμα θα τιξειρει τι κάνει θυγατέρα τς, απ' δεν έχει αφήσει ρούγα αστρέχα κι αυλή απ' να μην ηπιεί καφέ ουλημιρίτσα, να κάθουμι να φτουράου (σαν τς ντιγκιντάγκις τς Αθναίοι μι τα κασκόλια κι του γινάκι του κουμένου μι του ψαλίιδι, σαν αυτό απ'ωχνουν τα κουρτσάκια γιεμ, για τα νύχια ...κι τα γυαλιά στου μπασιανά αντί στα μάτια να δειξν απ'σκέφτουντι δεν είν' αυτοί ούτι κι ότι... άι να χαθείς χλιάρα απ' σι άφσι πατεράιζ μιγάλουσις δεν σ' έπνιγει να ησχάσει κι αύτος καημένους) τι φκιάνει μπαμπαλάει η καθένας άλλη δλιά δεν έχουμι, άμα φ'κιρέσου θα ρθου ιντούτοις να τς μπούμε τς μύτις κάτι τέτοιους απ'θαρρούν ψώχαζοι ποιοί ειν'  αυτοί κι άλλους κανένας.

Ζ.

 

Όχι πια

δάκρυα...

* ΠΟΛΛΕΣ είναι οι επαναληπτικές κοινοποιήσεις που κάνουν για ακόμη μια φορά χρήστες στο Facebook, ώστε να διατηρήσουν την προστασία της ιδιωτικής τους ζωής, στο διαδίκτυο.

Το φαινόμενο επανέρχεται για πολλοστή φορά. Η συγκεκριμένη δημοσίευση που λίγο-πολύ θα έχετε όλοι δει, δεν έχει καμία νομική ισχύ, γεμίζοντας το προφίλ με "ανόητες" κοινοποιήσεις, κοινώς "σκουπίδια", γιατί πολύ απλά κατά την εισαγωγή σας στο Facebook αποδεχθήκατε όλους τους όρους σε ένα μικρό τετραγωνάκι, το οποίο το έγραφε «αποδέχομαι τους όρους» και έπρεπε να τσεκαριστεί, ώστε ο χρήστης τελικά να μπορέσει να συνεχίσει την εγγραφή.

Ολα τα άλλα είναι να έχουμε να λέμε...

Ο μοναδικός τρόπος να προστατεύσετε τα προσωπικά σας δεδομένα, φωτογραφίες κτλ. είναι πολύ απλός, μην κοινοποιείται στο facebook την προσωπική σας ζωή. Η επίδειξη προς τον γείτονα, ότι είμαι καλυτερος, δεν μας αφήνει...

Γ.Γ.

 

Ειδικοί

*ΕΙΧΕ σουρεαλιστική διάθεση Λαρισαία φιλόλογος, χθες στην παρέα.

- Ένας μαθηματικός, ένας βιολόγος και ένας φυσικός κάθονται σε ένα καφέ, καληώρα, και κοιτούν τους ανθρώπους που μπαινοβγαίνουν απέναντι στο φαρμακείο. Βλέπουν δύο άτομα να μπαίνουν. Περνάει λίγη ώρα και βλέπουν τρία άτομα να βγαίνουν.

Τότε λέει ο φυσικός με ύφος «Η μέτρησή μας δεν ήταν ακριβής».

Τον κοιτάζει ο βιολόγος όλο απορία «Μάλλον θα αναπαράχθηκαν εκεί μέσα». Κι ο μαθηματικός με ψιλοαδιάφορο στυλ «Αν μπει ακόμη ένας, το φαρμακείο θα είναι άδειο».

Ζ.

-------------

 

PARON JANA STO GHPEDO O GIATROS PALIOTERA THS OMADAS

 

*ΠΑΡΩΝ ξανά στο γήπεδο ο γιατρός παλιότερα της ομάδας μπάσκετ, ο Δημήτρης Καραμπάτσας σταθερά επί των επάλξεων.

Ζ.

 

 

-------------

 

PROTA LARISAIOI AGORASTOS KAI STAYROPOYLOS ALLLO POY O

*ΠΡΩΤΑ Λαρισαίοι Αγοραστός και Σταυρόπουλος, άλλο που ο Μάτζικ είναι πλέον παοκτσής.

Ζ.

 

 

-------------

GIA NA DIEJAGETAI TO LEGOMENO AULHMA THS KLIOPALHS

 

* ΓΙΑ να διεξάγεται το λεγόμενο άθλημα της κλινοπάλης.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass