ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 16 Ιαν 2020 19:07
*ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ η επιτυχημένη προσπάθεια στην EXALCO, όπως πάντα οικογενειακά. Ο Γιώργος Καντώνιας κι ο Θάνος Τσιάρας, πλαισιώνουν τον Βασίλη Τσιάρα και τον Γιάννη Καντώνια. *ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ η επιτυχημένη προσπάθεια στην EXALCO, όπως πάντα οικογενειακά. Ο Γιώργος Καντώνιας κι ο Θάνος Τσιάρας, πλαισιώνουν τον Βασίλη Τσιάρα και τον Γιάννη Καντώνια.

Αντάρα κάργα

*ΝΩΡΙΣ το πρωί, στο τοπικό ραδιόφωνο ακούγεται ο ακροατής-ανταποκριτής.

-Απ’ τς Σουφάδις παίρω...

Κι όλος ο κάμπος έστησε αυτί.

-Ιδώ έχ’ι αντάρα κάργα. Προυσέχτι, α...

Ζ.

 

Αντιστροφή;

*ΜΕ το που θα καλοκαιριάσει λέει, οι Λαρισαίοι καπνιστές θα υποχρεώνονται να κάθονται μέσα στα μαγαζιά για να μην ενοχλούν τους μη καπνιστές που θα κάθονται στα τραπεζάκια έξω.

Ζ.

 

Γυναίκα

*ΣΤΗΝ εποχή των δικαστών και μάλιστα για πρώτη φορά γυναικών. Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, πρόεδρος του ΣτΕ για Πρόεδρος.

- Κι αναπληρωματική η Βασιλική Θάνου; πετάχτηκε ο άλλος ενθυμούμενος την προ πενταετίας πρώτη γυναίκα πρωθυπουργό, έστω υπηρεσιακή, τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου.

***

*ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΠτΔ ήταν κι ο Χρ. Σαρτζετάκης. Όλοι οι υπόλοιποι ήταν επίσης νομικοί μεν αλλά δικηγόροι. Καραμανλής, Στεφανόπουλος, Παπούλιας, Παυλόπουλος...

Ζ.

 

Διαφωνούν

αλλά...

*Η ΠΕΔ Θεσσαλίας ανακοίνωσε χθες «με αφορμή τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος για το ενδεχόμενο δημιουργίας δομών μεταναστών σε περιοχές της Θεσσαλίας από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής», άψογο το ρεφλέξ, το πρόλαβαν το νέο υπουργείο Μηταράκη τη στιγμή της δημιουργίας του, ότι «καταθέτει τη διαφωνία της για την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης των ΟΤΑ επί του συνολικού σχεδιασμού και των κριτηρίων επιλογής, καθώς και για την έλλειψη κάθε συνεργασίας με τους ΟΤΑ». Μα τι συμβαίνει στους κόλπους της ΝΔ; Μα δεν τον είχαν φωνάξει τον δήμαρχο Γ. Μανώλη οι συναγωνιστές υπουργοί να τον ρωτήσουν για το Κυψελοχώρι;

***

*«Η ΠΕΔ Θεσσαλίας δηλώνει κατά πλειοψηφία την αντίθεσή της...».

Κατά πλειοψηφία, οι γαλάζιοι της πλειοψηφίας Νασιακόπουλου δηλαδή. Αντίθεση λένε «για τη δημιουργία νέων Δομών μεταναστών στη Θεσσαλία, χωρίς τήρηση προηγουμένως, όλων των παραπάνω». Αφήνουν έτσι ένα παράθυρο ανοιχτό, αντιλαμβάνονται ότι κι η κυβέρνηση κάπως πρέπει να πορευτεί με το Μεταναστευτικό...

Ζ.

 

Προτίμηση

*ΔΙΑΒΑΖΕ ο Λαρισαίος χθες το σχόλιο για στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εμφανίζονται ως «μητσοτακικοί με πολιτικά...», οι οποίοι «απλώς περιμένουν πότε θα χρειαστεί να συνδράμουν».

Κι έκανε αμέσως τον συνδυασμό, έτυχε και η μέρα με τη συμφωνία για τη συγκρότηση του προεδρείου.

- Να, όπως οι «τραγανοί» πασοκτζήδες του Οικονομικού Επιμελητηρίου, Λαρισαίοι και Τρικαλινοί....

Και εξηγούσε που συνέπραξαν ανενδοιάστως με τους νεοδημοκράτες για την προεδρία. Αποφεύγοντας την άλλη παράταξη συνεργαζομένων, όπου συμμετείχαν δικοί τους πασόκοι συνδικαλιστές επειδή είχε και συριζαίους μέσα. Μην μολυνθούν; (Όχι που θα άφηνε ο Στ. Τραγάνης να πάνε οι πασόκοι με τον Αιμ. Νταγιάννη, οι πασόκοι...).

Ζ.

 

Καλά θα ήταν

* ΑΝΘΡΩΠΟΣ που έπαιρνε τα πάντα τοις μετρητοίς ο Λαρισαίος.

- Ναι, τράπεζα εκεί;

- Μάλιστα, πώς μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

- Μπορείτε να μου πείτε πόσο είναι το υπόλοιπο του δανείου μου;

- Δύο λεπτά.

- Αλήθεια; Ευχαριστώ πολύ.

Ζ.

 

GNTP

*«Αφού βέβαια το κάναμε στόρι θρίλερ, αφού παρήλασαν μπροστά μας μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αλλά και πιο αντιπαθητικά ονόματα ως προτάσεις για να «τεσταριστούν» στον νέο Προκρούστη, δηλαδή τα social media», σχολιάζει ο Χ. Κ. πριν τη χθεσινή αιφνίδια ανακοίνωση Μητσοτάκη, που έθεσε τέρμα καθώς είχε παραγίνει κιόλας με τις εναλλαγές των πιθανών. «Ο, τι νάναι, όποιον νάναι, αρκεί να γυρνάει το καρουζέλ, να έχουν να γράφουν οι δημοσιογράφοι, να ασχολείται το πόπολο, να μετατρέπεται ένας έτσι κι αλλιώς αποδυναμωμένος θεσμός σε «Greece Next Top President»...».

Ζ.

 

35 αντί 50

*ΜΕ αφορμή τον εκλογικό νόμο, το ΚΙΝΑΛ, παρότι μικρό κόμμα πια, εξακολουθεί να αποτάσσεται την απλή αναλογική, δεν σκέφτεται ωφελιμιστικά, θυσιάζεται. Ταυτόχρονα, για να μην κατηγορηθεί η πρόεδρος Φώφη ότι θυσιάζεται υπέρ Μητσοτάκη, δηλώνει υπέρμαχος της συνεννόησης, των συνεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων κατά των πλαστών αυτοδυναμιών. Και το αποδεικνύει και στην πράξη, όχι μόνο μεγάλα λόγια. Προτείνει φερειπείν η ΝΔ 37,5% όριο αυτοδυναμίας, στο 40,5% βάζει τον πήχη το ΚΙΝΑΛ, αντί των 50 εδρών προτείνει μπόνους μόλις 35. Η διαφορά δεν είναι δα και τεράστια, αν το παζάρευαν η διαφορά θα εξομαλύνονταν. Αν το απαιτούσαν οι συνθήκες, αν έφταναν τα κουκιά στη Βουλή. Το λένε κι οι ίδιοι, «ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν οι 200 ψήφοι για να αλλάξει άμεσα ο εκλογικός νόμος...».

***

*ΚΑΤΑ τα άλλα, την κυβερνητική πρόταση «το Κίνημα Αλλαγής την αρνείται και την καταψηφίζει. Είναι ένα άδικο σύστημα που παραμορφώνει τη λαϊκή βούληση, απαντά μόνο στις αγωνίες και τις φοβίες του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ». Ωστόσο, το ΚΙΝΑΛ τονίζει με νόημα ότι «οι επόμενες εκλογές θα γίνουν με την απλή αναλογική, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα.

Ο κ. Μητσοτάκης με την επιμονή του στις πλαστές αυτοδυναμίες “ανοίγει τον ασκό του Αιόλου”. Ας γνωρίζουν όλοι πολύ καλά ότι ο ελληνικός λαός έχει τη γνώση και τον τρόπο με την έκφρασή του στις εκλογές να ακυρώσει τόσο τα σενάρια της ακυβερνησίας, όσο και αυτά που επιχειρούν να τον διχάσουν και να εκβιάσουν την ψήφο του». (Τι άλλο; Να τους ψηφίσει εκείνους, απλό).

Ζ.

 

Μυστικά

εννοείται

*ΣΤΗ συντροφιά των Λαρισαίων συζητούσαν, μυστικά εννοείται, τα καθημερινά τους προβλήματα.

- Αλήθεια είναι ότι στον γάμο περνάς ζωή και κότα. Όταν ο ένας κάνει ζωή κι ο άλλος την κότα.

***

*- ΑΝ η γυναίκα μου εμένα ήταν αμερικάνικο πανεπιστήμιο θα ήταν το Πρήξτον.

***

*- ΥΠΑΡΧΟΥΝ σίγουρα διαφορές ανάμεσα στον άντρα και τη γυναίκα. Να, όπως στο σκάκι. Ο βασιλιάς μπορεί να κινηθεί μόνο ένα τετραγωνάκι τη φορά, ενώ η βασίλισσα μπορεί να κάνει ό, τι θέλει.

Ζ.

 

Έγκλημα

Γεωργούλη

*«ΤΟΥ την έπεσαν» από δεξιά κοροϊδευτικά αλλά και εξ αριστερών με οργή, που ο Αλέξης Γεωργούλης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πια θα μετέχει ως κριτής στο ριάλιτι που παρουσιάζει η Μαρία Μπεκατώρου.

Την ανατροπή έκανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραμέρος, τασσόμενος δημόσια υπέρ του Λαρισαίου ηθοποιού. Με τον και αυτοδιοικητικό παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ να βουτά με τόλμη στα θολά νερά του lifestyle.

Η παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς λέγανε παλιά στα χωριά. Σύμφωνοι, αλλά αν ισχύσει αυτό για όλους θα αδειάσει η Βουλή από δικηγόρους, γιατρούς, δημοσιογράφους ή τηλεπωλητές. Βουλευτές, υπουργούς, αρχηγούς κομμάτων.

Έπρεπε ή όχι να δεχτεί την πρόταση ο Γεωργούλης;

Είναι έγκλημα καθοσιώσεως ένας εκλεγμένος με την αριστερά ευρωβουλευτής να συμμετέχει σε ψυχαγωγικές εκπομπές;

Γίνεται υπηρέτης του lifestyle και ενδεχομένως του καταναλωτικού μοντέλου, γιατί όχι και του ιμπεριαλισμού, λαμβάνοντας μέρος ως κριτής σε μία εκπομπή που θα βλέπουν χιλιάδες Έλληνες κάθε εβδομάδα;

Μήπως θα έπρεπε η ζωή του Γεωργούλη, όταν δεν θα ήταν στις Βρυξέλλες ή το Στρασβούργο, να περιοριζόταν σε αφισοκόλληση, μελέτη του προγράμματος του κόμματος, άντε και καμία μπριζόλα στου Ψυρρή;

Όμως ο Γεωργούλης ντύνεται καλά και δεν αφήνει μούσι, βγάζει και selfies.

Δεν μοιάζει με αριστερός βρε παιδί μου.

Υπάρχει δε κίνδυνος, με την παρουσία του στην τηλεοπτική εκπομπή να γίνει και συμπαθής σε κάποιους που δεν ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι.

***

* Ο Αλέξης Γεωργούλης προφανώς ευνοήθηκε από την αναγνωρισιμότητά του και εξελέγη ευρωβουλευτής.

Δεν θα κρίνω αν άξια εκπροσωπεί τη χώρα στις Βρυξέλλες ή όχι.

Θα κριθεί στην πορεία.

Μου έρχονται στο μυαλό δεκάδες ονόματα που εξελέγησαν στην Ευρωβουλή, στην Εθνική Βουλή πέρασαν και δεν ακούμπησαν.

Στο «κομματικό φαντασιακό» ο νεοδημοκράτης πρέπει να φοράει κοστούμι, γραβάτα, να είναι καλοξυρισμένος και να ’χει απαστράπτον ρολόι ή μερικά περιττά κιλά από την ευζωία και ο συριζαίος να έχει «οπωσκαιδήποτε» κοινωνικούς αγώνες, να φοράει κάνα αμπέχονο και να προσέχει τα λόγια του μην τυχόν θίξει τα ιερά και τα όσια των αγώνων των προγόνων.

Ο Γεωργούλης σπάει τα στερεότυπα έστω και εν αγνοία του. Που δεν το νομίζω. Κανονικά ο Τσίπρας πρέπει να του τηλεφωνήσει και να τον συγχαρεί καθώς πιθανότατα θα είναι η πιο τακτική και πιο επιτυχημένη συμμετοχή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό πάνελ με μαζική απεύθυνση.

Ζ.

 

Ορεξάτοι

*ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας επιχειρούσαν να κάνουν την αυτοκριτική τους.

- Ανέβηκα στη ζυγαριά κι άρχισε να τραγουδάει. Κλαις, τώρα κλαις... Συ δεν είσαι που έτρωγες χθες...

***

*- ΜΕΡΙΚΑ πράγματα στη ζωή μου έχουν έρθει εύκολα.

-Σαν ποια δηλαδή;

-Να, τα κιλά.

***

*- ΔΕΝ γίνεται ρε σεις να πεινάω συνέχεια. Από κάπου πρέπει να χάνω φαΐ.

Ζ.

 

Όχι από φωτιά

*Οι μεγάλες λακκούβες στην αλάνα πάρκινγκ έναντι «Gaia» δεν προήλθαν από τις εορταστικές φωτιές που έλιωναν την πίσσα.

Όπως εξηγεί ο Αργύρης Ντεούδης της Εξωραϊστικής Φιλιππουπόλεως, οι της Λέσχης άναβαν τη φωτιά της Τσικνοπέμπτης κάθε χρόνο στο ίδιο σημείο, στη γωνία Αγχιάλου και Χατζημιχάλη, εκεί που δεν υπήρχε άσφαλτος.

Όσο για τις γούρνες που εμποδίζουν το παρκάρισμα των ΙΧ στην πολυσύχναστη πλέον περιοχή, προκλήθηκαν λέει από τα σταθμεύοντα βαριά οχήματα. (Ό,τι πρέπει να αποκαταστήσει ο Δήμος τον χώρο, εννοείται).

Ζ.

 

Ανηλεής

* Η πιο σκληρή αντιπολίτευση σε διοίκηση τοπικού φορέα είναι μακράν εκείνη η ανηλεής που ασκεί ο Αντ. Γραβάνης στην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Νικολέττα Μπασδέκη. Παρότι εκείνος είχε την υποστήριξη του κόμματος της ΝΔ στις εκλογές, δεν είχε καταφέρει να την κερδίσει το 2017, την επίσης ακραιφνή νεοδημοκράτισσα.

Πρώτον, αυτό δεν χωνεύεται εύκολα.

Δεύτερον, οι επόμενες εκλογές κοντεύουν.

Ζ.

 

Στην Άρεως

*ΑΠΟ την οδό Άρεως, η διαμαρτυρία-καταγγελία του συμπολίτη.

Για ...ευαίσθητους φιλόζωους –όπως αναφέρει- που δημιουργούν εστίες μόλυνσης έχοντας γεμίσει τον τόπο με κεσεδάκια για να τρώνε αδέσποτοι σκύλοι στο πεζοδρόμιο. Το αποτέλεσμα είναι να κοπρίζουν και εν συνεχεία να έρχονται και άλλοι δεσποζόμενοι σκύλοι με τα αφεντικά τους και μυρίζοντας την περιοχή να κάνουν το ίδιο.

Όλες οι γωνίες είναι κίτρινες, με το πεζοδρόμιο τα βράδια να αποτελεί ναρκοπέδιο για τους περαστικούς, που θα ζήλευε και λόχος Μηχανικού!

Οδοκαθαριστής στην περιοχή έχει να φανεί από το καλοκαίρι... παρόλα αυτά, τα δημοτικά τέλη καλά κρατούν...

Μήπως τελικά πρέπει να γίνουμε και λίγο ευαίσθητοι προς τους συνανθρώπους μας; αναρωτιέται.

 

Με ενδιαφέρον

*ΤΗΛΕΦΩΝΟΥΣΕ πρωί-πρωί ο άλλος στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου της Λάρισας. Ρώτησε με μια αγωνία στη φωνή, έδειχνε να βιάζεται.

-Τι ώρα ανοίγει το μπαρ;

-Το μπαρ κύριε ανοίγει αργά, λέει εκνευρισμένη η ρεσεψιονίστ και κλείνει το τηλέφωνο.

Μετά από λίγη ώρα ο τύπος ξαναπαίρνει και ρωτά πάλι το ίδιο και παίρνει την ίδια απάντηση.

Κι αυτό συνεχίζεται επί ώρες, κόντευε να μεσημεριάσει και κάθε φορά ο ενοχλητικός πελάτης του ξενοδοχείου ακουγόταν όλο και πιο μεθυσμένος.

-Μα τι θέλετε επιτέλους; ρωτά η ρεσεψιονίστ.

Τι στο καλό σας ενδιαφέρει τόσο για το τι ώρα ανοίγει το μπαρ;

-Εεεε... Από χθες βράδυ κοπελιά κλείστηκα μέσα, χικ. Και περιμένω τον μπάρμαν να έρθει να με βγάλει.

Ζ.

 

------------------

O LARISAIOS PROEDROS THS PANELLHNIAS OMOSPONDIAS EIDIKON

*Ο Λαρισαίος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων, συνταγματάρχης ε.α. Δημ. Γεωργάκης, ολοκλήρωσε τον σύντομο χαιρετισμό του στην κοπή της πίτας με τη ρήση του πρωθυπουργού Χαρίλαου Τρικούπη «Η Ελλάς προώρισται να ζήση και θα ζήση». Συμβολικά τιμήθηκε ο 101 ετών Ιερολοχίτης στρατηγός Σωτ. Αγραφιώτης.

Ζ.

 

 ------------------

SE KALH DIAUESH O K. AGORASTOS ANTAPEDOSAN ME TH XRISTINA LEGAKI

*ΣΕ καλή διάθεση ο Κ. Αγοραστός, ανταπέδωσαν με τη Χριστίνα Λεγάκι στους καμεραμέν που τους τραβούσαν, ενώ ξεκινούσε η παρουσίαση της Περιφέρειας. Τελικά δεν ανάρτησαν τα βίντεό τους.

Ζ.

------------------

 

OTAN H ORUOGRAFIA KAI H UELHSH DEN SYMBADIZOYN

*ΟΤΑΝ η ορθογραφία και η θέληση δεν συμβαδίζουν.

Ι.Μ.

 

 

------------------

 

PROKLHTIKO TO MENOY TIPOTE DEN MPOREIS NA ARNHUEIS

* ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ το μενού, τίποτε δεν μπορείς να αρνηθείς. Τα προβλήματα ο Λαρισαίος τα βρίσκει παραπίσω.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass