«Αγόρασαν» έργα 22 εκατ. ευρώ με... παλιοδραχμές

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2020 22:00

ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ για την απρόσκοπτη υλοποίηση των έργων που είχαν ενταχθεί στον «Φιλόδημο» έλαβαν χθες δήμαρχοι του νομού από τον υπουργό Εσωτερικών Παν. Θεοδωρικάκο, που βρέθηκε στη Λάρισα με αφορμή κομματικές εκδηλώσεις της ΝΔ, σε Τύρναβο και Φάρσαλα.

Ετσι οι δήμαρχοι δεν έχουν λόγους να ανησυχούν, τα έργα θα γίνουν άσχετα από την αντιπαράθεση νυν και πρώην πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις εξασφαλισμένες ή όχι, πιστώσεις του «Φιλόδημου». Κερδισμένοι οι Δήμοι Λάρισας και Τυρνάβου καθώς θα γίνουν τελικά έργα ύψους 22 εκατ. ευρώ όπως τα είχαν σχεδιάσει.

Δέσμευση και για τον Δήμο Φαρσάλων για επίλυση του προβλήματος ύδρευσης αρκεί να «τρέξουν» το πρόγραμμα από τον Δήμο.

Στο «Διβάνη» ο ΥΠΕΣ είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστό και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη. Ολους τους είδε στο τραπέζι που προηγήθηκε αλλά με αυτούς τους δύο είχε ξεχωριστές συναντήσεις.

Στη συνάντηση με τον κ. Αγοραστό, ο περιφερειάρχης έθεσε θεσμικά θέματα καθώς έχει ήδη συγκροτηθεί (πολυκομματική) Επιτροπή, η οποία θα υποβάλει προτάσεις για τη σύνταξη του νομοσχεδίου που θα αποσαφηνίζει τις αρμοδιότητες κράτους και αυτοδιοίκησης.

Με τον κ. Αγοραστό να υπογραμμίζει την ανάγκη μετάβασης στην Περιφερειακή διακυβέρνηση και μεταξύ άλλων να αντιπροτείνει, οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων να περάσουν στις Περιφέρειες. Πρόταση ενδιαφέρουσα για την Ελλάδα των κομματικών μηχανισμών αλλά σε έξι μήνες θα ξέρουμε τι θα τολμήσει η Πολιτεία…

Ο κ. Θεοδωρικάκος έσπασε την κακή, κομματικού χαρακτήρα, «παράδοση» υπουργών της κυβέρνησης να επισκέπτονται τη Λάρισα και να αποφεύγουν τη συνάντηση με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη. Ο κ. Θεοδωρικάκος αποδείχθηκε υπουργός και εγγυήθηκε «έργα πνοής» για τη Λάρισα, δηλαδή για τους κατοίκους της, και ο κ. Καλογιάννης, ως δήμαρχος και μάλιστα στην ΚΕΔΕ πλέον, δήλωσε πως άσχετα από κομματικές απόψεις θα στηρίξει κάθε θετικό μέτρο, προς όφελος της ΤΑ.

Ο κ. Καλογιάννης προσέφερε στον κ. Θεοδωρικάκο κασετίνα με αντίγραφα αρχαίων νομισμάτων της Λάρισας. «Με δραχμές» είπε ο δήμαρχος, «ελπίζω να μην τις χρειασθώ» απάντησε αστειευόμενος ο υπουργός χαρακτηρίζοντας «απρόσμενο» το δώρο καθότι «συνήθως προσφέρουν τσίπουρο, το οποίο δεν δοκίμασα κιόλας σήμερα καθότι έχουμε δουλειά…» είπε, μάλλον με παράπονο ο υπουργός Εσωτερικών.

* * *

ΠΑΝΤΩΣ ο κ. Καλογιάννης με κάτι «παλιοδραχμές», εξασφάλισε 12 εκατ. ευρώ οπότε δικαίως ο κ. Αγοραστός παρατήρησε πως «ο Καλογιάννης τα πήρε όλα». Αγοραστός και Καλογιάννης τα είπαν επίσης με αφορμή την απουσία του δημάρχου μετά και τη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε. Από αύριο επιστρέφει στα καθήκοντά του με… μερικό ωράριο.

 

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass