ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2020 19:00
Μετά την πίτα και το χύμα τσίπουρο στην «Ανδρομέδα», ετοιμάζονται οικογενειακώς και για το «μπουρανί» Μετά την πίτα και το χύμα τσίπουρο στην «Ανδρομέδα», ετοιμάζονται οικογενειακώς και για το «μπουρανί»

Επαναφορές

ΚΑΙΡΟ βελτιωμένο με άνοδο θερμοκρασίας έως και 14 βαθμούς, υπόσχονται οι μετεωρολόγοι. Αυτό δεν είναι πια Δελτίο Καιρού, είναι «γιο – γιο» (οι νεότεροι ας το γκουγκλάρουν – να μην εξηγώ τώρα). Ο επερχόμενος Άγιος Βαλεντίνος θα τιμηθεί σε θερμό κλίμα, όπως του αρμόζει. Το θρυλικό MEGA CHANNEL ετοιμάζεται να επιστρέψει ως κανάλι του... «Θρύλου» και του Μαρινάκη πια. Σε λίγο, με τόσα ΜΜΕ που έχει συγκεντρώσει, η Ελλάδα θα μαθαίνει ό,τι θέλει ο... Μαρινάκης, με έναν μικρό αντίλογο από τον έτερο πόλο, τον Ιβάν τον Τρομερό τον ΠΑΟΚτσή. Κι ό,τι κατάλαβες...

 

Φτώχεια

ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ... Η κυβέρνηση καμώνεται πως λαμβάνει μέτρα. Προσώρας, στη Λέσβο «ομάδα ακροδεξιών» πήρε καδρόνια να επιβάλλει τις δικές της... απόψεις. Η είδηση όμως είναι πως στην ομάδα αυτή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, μετείχαν κυρίως... Αλβανοί και Βούλγαροι, ομάδες δηλαδή που στην Ελλάδα υπέστησαν και οι ίδιες τον ρατσισμό στο τομάρι τους ! Όπου φτωχοί και η μοίρα τους...

 

Θέμα συζητήσεως

ΞΕΚΙΝΗΣΕ να παίζει ήδη στις οθόνες μας το πρώτο σποτάκι με το σήμα της Γιάννας για τα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Σ’ άλλους άρεσε, σ’ άλλους όχι, σημασία έχει ότι βρήκαμε πάλι θέμα συζήτησης και διαφωνίας. Διότι αλλιώς, τι... Έλληνες θα ήμασταν, διακόσια τόσα χρόνια τώρα- για να μην πιάσουμε και τα πολύ παλιά, Μαραθώνες, Θερμοπύλες, Σαλαμίνες και βάλε...

 

Υπάρχει άλλος;

ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΑΙ άραγε ο Τσίπρας από κορυφαία στελέχη του ΣΥΝ, όπως επιμένουν αρκετές εφημερίδες των Αθηνών επικαλούμενες εσωκομματικές πηγές; Κι εμείς – με απλή λογική - λέμε: Θα τον αμφισβητούσαν και θα τον έριχναν αν υπήρχε κανένας καλύτερος. Τώρα γνωρίζουν ότι άνευ Τσίπρα καλύτερα να πάνε για... τσίπρα. Θα πέσουν όλοι μαζί στην ανεργία και στη δίαιτα. Οπότε, κεφαλαί μέσα...

 

Εύκολο;

ΤΟ βασικό πρόβλημα του Τσίπρα είναι ως γνωστόν η διεύρυνση. Θέλει να φέρει όσο πιο πολύ ΠΑΣΟΚ μπορεί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι, ο παλιός κομματικός πυρήνας του 3% δηλαδή, ούτε που να ακούσουν.

Πόσο... παλιομοδίτικα μοιάζουν όλα αυτά! Αν ξαναψηφίσει ποτέ ο κόσμος Τσίπρα δεν θα το κάνει επειδή μάζεψε στο κόμμα Ραγκούσηδες και Τζουμακαίους, αλλά γιατί θα έχει πεισθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί καλύτερα. Τόσο απλά! Αλλά στα πολιτικά κόμματα πάντα υπήρχε μια δυσκολία κατανόησης των απλών.

 

Το τέρας

ΠΟΙΟ είναι το πιο «σπαστικό» πράγμα που καταδυναστεύει τον σύγχρονο άνθρωπο; Μα, ποιο άλλο; Τα... άπειρα παραθυράκια που ανοίγονται στην οθόνη του υπολογιστή σου ενώ σερφάρεις και τα οποία περιέχουν διαφημίσεις, από παπούτσια και ρούχα μέχρι ξενοδοχεία και τζελ αντιμετώπισης στυτικής δυσλειτουργίας. Κι ακόμη τα απανωτά παράθυρα που σε καλούν να δηλώσεις ότι αποδέχεσαι τη χρήση προσωπικών σου δεδομένων. Να με θυμηθείτε: κάποια μέρα το Διαδίκτυο θα το καταπιεί το τέρας που το ίδιο δημιούργησε.

 

Περίπατος;

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ εκλογές. Και δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς ότι ο Τραμπ -αν κάτι δεν αλλάξει δραματικά- είναι έτοιμος για πανηγυρική επανεκλογή δια... περιπάτου τον ερχόμενο Νοέμβριο. Είτε αυτό αρέσει, είτε δεν αρέσει (που δεν αρέσει, αλλά τι λόγος μας πέφτει εμάς;) ο κοκκινοτρίχης είναι μεγάλο φαβορί.

Όταν οι αντίπαλοί του (Δημοκρατικοί) εμφανίζουν για υποψήφιους τρεις... υπέργηρους (για πολιτική), ήτοι Σάντερς 78 ετών, Μπάιντεν 77, Γουόρεν 70, και έναν νέο και ωραίο (37 ετών) αλλά ανοιχτά δεδηλωμένο γκέι, ποια τύχη μπορούν να έχουν σε μια Αμερική που παραμένει κατά βάθος συντηρητική και προτεσταντική στην ηθική της;

Οπότε... ας το διασκεδάσουμε. Γιατί αν μη τι άλλο ο Τραμπ προσφέρει άφθονο γέλιο με τα καμώματά του.

 

Όλα ξένα

ΞΕΝΗ Επιτροπή θα ορίζει εφεξής ξένους διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, προκειμένου να εξυγιανθεί το σύστημα και να διεξαχθούν ομαλά τα πλέι οφ λέει η είδηση. Σαχλαμάρες. Αυτά είναι ημίμετρα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα εξυγιανθεί μόνο όταν πλάι στους ξένους διαιτητές θα φέρουμε και ξένες ομάδες που θα τις διοικούν ξένοι παράγοντες και οι οποίες θα παίζουν στο εξωτερικό με ξένους οπαδούς στις κερκίδες !

 

Απελπισία

ΔΙΟΤΙ, όσο και να εξυγιάνεις το σύστημα στο ποδόσφαιρο, τι θα κάνεις με κάτι «στόκους» σαν κι αυτούς που δήλωσαν οπαδοί της ΑΕΛ και πήγαν να παίξουν πετροπόλεμο και ξύλο με την Αστυνομία Σαββατόβραδο στην παλιά Εθνική Οδό, κοντά στον Δομοκό; (Τελικά υπάρχει πολλή μοναξιά, πολλή απελπισία τριγύρω μας...).

 

Ετοιμοι

ΕΤΟΙΜΟΙ να... αναμετρηθούν είναι τραπεζίτες και δανειολήπτες με αφορμή και τη λήξη του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας. Στο τέλη Απριλίου αίρεται το καθεστώς προστασίας και όλοι μπορούν να αντιληφθούν το τι θα συμβεί, σε βάρος εννοείται, των δανειοληπτών.

Ο λόγος για αυτούς που έγιναν «κακοπληρωτές» λόγω της οικονομικής κρίσης και δεν μπορούν να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους όπως θα ήθελαν και, όχι για αυτούς που εκμεταλλεύθηκαν την κρίση καθότι, κατ’ επάγγελμα μπαταχτσήδες.

Με πρόσχημα τους δεύτερους, θα εξοβελιστούν οι πρώτοι, με την κυβέρνηση να μεταθέτει την ευθύνη στις Τράπεζες οι οποίες σφυρίζουν αδιάφορα. Καθότι με δική τους ευθύνη, στην πραγματικότητα απέτυχε και η σχετική πλατφόρμα. Όλα γίνονται για τα κέρδη των τραπεζών, αλίμονο στους δανειολήπτες...

Β.Κ.

 

Οι «Νιτσιάκοι»

ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ αναγνώστης, με αφορμή πρόσφατο «Σχόλιο της Δευτέρας»: «Σας γράφω με αφορμή ένα άρθρο του κ. Καλέση (λίγο μετά τον θάνατο του Νιτσιάκου), στο οποίο γράφει: «Η ελληνική κοινωνία, λαός και ηγεσία θαυμάζει τους Νιτσιάκους, αλλά δεν δείχνει διατεθειμένη να βαδίσει αυτό τον κακοτράχαλο δρόμο. Γιατί θέλει κόπο και κότσια να είσαι Νιτσιάκος. Θέλει ρίσκο, θέλει την υπομονή και την εργατικότητα του μυρμηγκιού κι όχι του τζίτζικα την καλοπέραση».

Ήμουν με μια παρέα νεολαίους (25 - 30 χρονών) στην Αιγάνη και γκρίνιαζαν ότι δεν έχουν δουλειά. Τους λέω, γιατί δεν κάνετε μικρά γκρουπ και να δουλεύετε στα ακτινίδια; Οι ανάγκες εκεί είναι μεγάλες, γιατί μετά το μάζεμα αρχίζει το κλάδεμα, δέσιμο, αραίωμα, ξανά αραίωμα κτλ, πιάνει σχεδόν καλοκαίρι (τότε αρχίζουν τα τουριστικά). Τα περιβόλια των ακτινιδίων πληθαίνουν χρόνο με τον χρόνο και οι ιδιοκτήτες άρχισαν να μην βρίσκουν εργατικό δυναμικό. Οι Αλβανοί, που είναι δουλευταράδες, δεν πάνε απλά μεροκάματο, αλλά παίρνουν τα χωράφια εργολαβίες και αυτοί όμως δεν φτάνουν.

Κόσμος μεταναστεύει, γεννήσεις δεν έχουμε και έτσι το πρόβλημα θα βαίνει αυξανόμενο (το ίδιο μου είπαν στο ΕΛΒΑΚ, σε μια επίσκεψη με πολωνικά γκρουπ, ότι στην προηγούμενη καμπάνια είχαν θέμα με εργάτες). Αν δεν κινηθούμε, θα το βρούμε μπροστά μας, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτή τη χώρα που δεν υπάρχει κανένας προγραμματισμός και πρόβλεψη».

(ΣΣ. Από προβληματισμό καλά πάμε... Τον δρόμο της δράσης δεν βλέπουμε ακόμη...).

 

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass