ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 11 Φεβ 2020 19:02
ΟΧΙ, η Αννυ δεν χάρισε στον υπουργό Θεοδωρικάκο το «Κόκκινο βιβλίο» του Μάο για να του θυμίσει τα χρόνια της νιότης του. Τον μεγάλο κατάλογο της Συλλογής Κατσίγρα του δώρισε...  ΘΑ. ΟΧΙ, η Αννυ δεν χάρισε στον υπουργό Θεοδωρικάκο το «Κόκκινο βιβλίο» του Μάο για να του θυμίσει τα χρόνια της νιότης του. Τον μεγάλο κατάλογο της Συλλογής Κατσίγρα του δώρισε... ΘΑ.

Χειμερινοί;

ΤΙ δηλαδή, αυτοί που πάνε θάλασσα αυτήν την εποχή θεωρούνται χειμερινοί κολυμβητές;

Οι παράξενες για την εποχή θερμοκρασίες συνεχίζονται, με τον υδράργυρο τις μεσημεριανές ώρες να φτάνει ακόμη και τους 20 βαθμούς. Όταν οι άλλοι κάνουν αντικαπνιστικό, στη Λάρισα κάνει ζέστα, γνωμάτευε ο Λαρισαίος απολαμβάνοντας το τσιπουράκι του στον ηλιάκο.

ΘΑ.

 

Πετρολούκας

*ΑΠΟΨΕ η καρδιά της ηπειρώτικης μουσικής θα χτυπάει στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Ο μεγάλος Πετρολούκας Χαλκιάς και ο βιρτουόζος λαουτίστας Βασίλης Κώστας θα παρουσιάσουν τον νέο τους δίσκο με τίτλο «Η ψυχή της Ηπείρου», σε μια εκδήλωση που εντάσσεται στο εορταστικό πλαίσιο για τα 90 χρόνια του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας. Μουσική που, αναδύει παράδοση, γλέντι, σκιερούς πλάτανους, αλλά και ξενιτιά, κακουχίες, κλάμα και πόνο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι τα ηπειρώτικα δεν τα ακούς με τα αυτιά, αλλά με την καρδιά...

 

Επίταξη

ΜΕ επίταξη εκτάσεων και κτιρίων σε πέντε νησιά επιχειρεί η κυβέρνηση να δημιουργήσει κλειστά κέντρα φιλοξενίας. Βλέποντας τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, αντιλαμβανόμενη ότι δεν είναι διαχειρίσιμες οι διαρκώς αυξανόμενες προσφυγικές ροές και κυρίως επειδή πλέον δεν είναι αντιπολίτευση αλλά... κυβέρνηση, αποφάσισε τη λήψη μέτρων.

Με τη λογική που διακρίνει – λογικό και επόμενο – τη σημερινή κυβέρνηση. Από τον θαλάσσιο «φράχτη» έως τις κλειστές δομές, χθες έγινε γνωστή η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και η απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Χθες ο ποδηλάτης πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημ. Παπαστεργίου έθεσε στον πρωθυπουργό το θέμα της ενημέρωσης – αντί του αιφνιδιασμού – των τοπικών κοινωνιών. Ωστόσο η πρακτική της επίταξης χώρων με ΠΝΠ, ανοίγει δρόμους...

Β.Κ.

 

Η πρώτη

«ΟΙ ΗΠΑ ενισχύουν τη στρατιωτική παρουσία τους στην Ελλάδα» γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, σημειώνοντας πως όσο «Ουάσιγκτον και Άγκυρα βρίσκονται διαρκώς σε προστριβές» οι «Αμερικανοί επιζητούν την Ελλάδα ως εταίρο ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Πολιτική συνεργασιών, ας το διατυπώσουμε κομψά, που ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ με τη γερμανική εφημερίδα να σημειώνει την έκπληξή της στο δημοσίευμα, καθώς «ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα, πριν αναλάβει την κυβέρνηση το 2015, καλλιεργούσε μια μαχητική αντιαμερικανική ρητορική – εντελώς στην παράδοση της ελληνικής Αριστεράς, που αγωνιζόταν από τη δεκαετία του ’70 με το σύνθημα «Έξω οι βάσεις του θανάτου» για να κλείσουν οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα. Τώρα οι Αμερικανοί είναι καλοδεχούμενοι».

Θυμίζουμε πως ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζ. Πάιατ, επισκέφθηκε για πρώτη φορά την 110 ΠΜ συνοδευόμενος από τον τότε ΥΕΘΑ και συγκυβερνήτη του ΣΥΡΙΖΑ, Παν. Καμμένο, ο οποίος ουσιαστικά δρομολόγησε τις εξελίξεις για Λάρισα, Στεφανοβίκειο και Αλεξανδρούπολη.

Με τη Λάρισα, το θέμα έκλεισε, τώρα ο κ. Πάιατ συζητά με τους βουλευτές Μαγνησίας της ΝΔ και τους επιχειρηματίες, το ενδιαφέρον για επενδύσεις στο λιμάνι του Βόλου.

Β.Κ.

 

Κατσίγρα

*ΑΡΚΕΤΑ νωρίτερα από την ώρα έναρξης της προγραμματισμένης εκδήλωσης του ΣΕΓΑΣ έφτασε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος. Κι αφού ήταν στην Πινακοθήκη είπε και να περιηγηθεί στους χώρους της. Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο έργο «Μαρίνος Αντύπας» του χαράκτη Τάσσου, ενώ εξήρε τη μουσειακή προσέγγιση και τον (επανα)σχεδιασμό της μόνιμης συλλογής του Μουσείου. Όλοι οι Ελληνες πρέπει να επισκεφτούν το Μουσείο Κατσίγρα, δήλωνε με το πέρας της περιήγησης ο υπουργός Θεοδωρικάκος. (Εμ, λογικό να καμαρώνει η αντιπρόεδρος Αννυ, αφού... ούτε από Συριζαίους δεν εισέπραξε τέτοια επαινετικά σχόλια...).

ΘΑ.

 

Η ΔΕΥΑΛ δεν μας

τα λέει καλά...

ΤΟ ζήτημα των τιμολογίων και χρεώσεων της ΔΕΥΑΛ θίγει με επιστολή του (δημοσιεύεται στη σελίδα 6) ο καθηγητής κ. Κων. Χαλούλης, επισημαίνοντας –μεταξύ των άλλων- ότι η επιχείρηση χρεώνει ακριβότερα την κατανάλωση πάνω από τα 50 κυβικά, από το πρώτο κιόλας κυβικό και για το σύνολο της καταναλωθείσης ποσότητας. Ενώ χρεώνει ως ελάχιστη κατανάλωση τα 20 κυβικά, ακόμη και όταν η πραγματική κατανάλωση είναι κατά πολύ μικρότερη.

Το θέμα είχε φέρει στην επικαιρότητα και η παράταξη «Ορμή Ανανέωσης» με ανακοίνωσή της («Ε», 21.1.2020), θέτοντας ουσιαστικά το ίδιο ζήτημα: η ΔΕΥΑΛ χρεώνει 0,58 ευρώ το κυβικό μέχρι τα πρώτα 50 και 0,94 ευρώ το κυβικό από το 51ο μέχρι τα 100. Αν κάποιος καταναλώσει 51 κυβικά θα χρεωθεί με την τιμή των 0,94 ευρώ για το σύνολο της κατανάλωσης και όχι μόνο για την πέραν των 50 κυβικών, όπως θα ήταν το ορθό αλλά και το δίκαιο.

Η ΔΕΥΑΛ απάντησε λέγοντας ότι οι πέραν των 50 κυβικών καταναλώσεις, αντιπροσωπεύουν μόνο το 5% των καταναλωτών προσθέτοντας ότι ακολουθεί συνετή τιμολογιακή πολιτική ώστε «να επιτελεί το ανταποδοτικό της έργο και να διατηρεί την οικονομική της ευρωστία». Σημείωνε δε ότι «με περιβαλλοντική ευαισθησία ακολουθεί μια πολιτική που επιβραβεύει τις χαμηλές καταναλώσεις».

Από την ίδια την απάντηση της επιχείρησης προκύπτει μια αντίφαση και μια υποκρισία.

Η αντίφαση: Οι καταναλώσεις πέραν των 50 κυβικών αντιπροσωπεύουν μόνο το 5% των καταναλώσεων (μέσα σε αυτές μάλιστα υπάρχουν και καταναλωτές του κοινωνικού τιμολογίου), οπότε δικαίως θα αναρωτιόταν κανείς κατά πόσο αρκούν αυτές για την οικονομική ευρωστία της επιχείρησης.

Η υποκρισία: Να ισχυρίζεσαι ότι «χαρατσώνοντας» τον καταναλωτή άνω των 50 κυβικών (αλήθεια, γνωρίζει η ΔΕΥΑΛ τους λόγους για τους οποίους κάποιος έχει τέτοια κατανάλωση;), τιμωρείς και άρα αποτρέπεις την υπερκατανάλωση, ενώ την ίδια ώρα χρεώνεις ως ελάχιστη πάγια κατανάλωση τα 20 κυβικά, άσχετα αν κάποιος καταναλώνει 2,5, 10 ή 19!

Μάλλον η ΔΕΥΑΛ προτρέπει τους μικρούς καταναλωτές σε σπατάλη...

Δ. Χατζ.

 

Κορεάτικο

ΟΣΚΑΡ καλύτερης ταινίας για τα νοτιοκορεάτικα «Παράσιτα». Μια εξαιρετική ταινία, που τα είχε όλα: και σάτιρα γύρω από την καπιταλιστική κορεάτικη κοινωνία, και άφθονο μαύρο χιούμορ αλλά και δραματικές εξάρσεις. Οι Λαρισαίοι είχαν την ευκαιρία να τη δούνε μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, αφού την είχε επιλέξει να την προβάλει την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη η Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας, που συνεχίζει την «παράδοση» να επιλέγει και να προβάλλει «ταινιάρες».

***

ΚΙ όπως έλεγε ο Λαρισαίος που ένωσε κορονοϊό και «Παράσιτα»: Φταρνίστηκε ο Νοτιοκορεάτης σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν Χο και άδειασε η αίθουσα που δίνονταν τα Οσκαρ.

***

ΚΑΙ συνέχιζε διηγούμενος το παλιό ανεκδοτάκι:

-Θες να σε φέρω λουκάνικο κορεάτικο;

-Ε, τι λουκάνικο;

-Λουκάνικο κορεάτικο ρε φιλαράκι...

-Τι κορεάτικο λουκάνικο είναι αυτό;

-Λουκάνικο από το κωριό, ρε φίλε!

ΘΑ.

 

Νηπιαγωγεία

ΑΡΧΙΣΑΝ τα διαδικτυακά πειράγματα, με το που αποκάλυψε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι στις προθέσεις της είναι να εισάγει στο Νηπιαγωγείο μαθήματα Αγγλικών και Φυσικής Αγωγής, καθώς και άλλα μαθήματα που θα εμπλουτίζουν το πρόγραμμα σπουδών.

«Ποιο Νηπιαγωγείο, από τον Παιδικό Σταθμό πρέπει να ξεκινούν τις ξένες γλώσσες», «Θρησκευτικά να τους βάλουν». Βέβαια, κάποιοι το βλέπουν διαφορετικά και θεωρούν ότι από πίσω κρύβονται διορισμοί. Πάντως η υπουργός το επαναλαμβάνει ότι οι αλλαγές θα ξεκινήσουν από την προσχολική αγωγή. Η Διδασκαλική Ομοσπονδία πάντως δεν το βλέπει με καλό μάτι και την καλούν να σχεδιάζει με βάση τα επιστημονικά δεδομένα και όχι υποχωρώντας σε πιέσεις που δεν κάνουν καλό στους μαθητές και δεν ωφελούν τη δημόσια εκπαίδευση.

Ν.Π.

 

Εδώ και τώρα!

ΤΟ είπαμε, το κάνουμε... Την Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών δεσμευόταν στον δήμαρχο Φαρσάλων για τη δρομολόγηση λύσης στο υδρευτικό πρόβλημα της περιοχής, χθες το απόγευμα από το γραφείο του υπουργού ενημέρωναν τον Μάκη Εσκίογλου μεθαύριο Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, στη 1 το μεσημέρι, να βρίσκεται στην Αθήνα όπου θα λάβει χώρα σύσκεψη παρουσία του κ. Θεοδωρικάκου και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου και τεχνικών συμβούλων του Υπουργείου, για το ζήτημα.

Εδώ και τώρα, που λέει και το τραγούδι.

 

Θυμήθηκαν...

ΟΙ Φαρσαλινοί πάντως θυμήθηκαν ότι δεν ήταν ο πρώτος υπουργός Εσωτερικών μετά τη μεταπολίτευση που επισκέφτηκε τα Φάρσαλα. Ανάλογη επίσκεψη είχε κάνει, ο νυν ΠτΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος, από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, εγκαινιάζοντας το κτίριο της Νομαρχίας στη θέση «Αγροκήπιο», με τον τότε νομάρχη Λουκά Κατσαρό, επί θητείας Μαρίας Ίφου. Η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης δεν ανέφερε τίποτα στη σύσκεψη “έπαιξε” άμυνα, για το καλό του τόπου μάλλον. Επίσης, είχε επισκεφθεί τα Φάρσαλα ο Παναγιώτης Σκουρλέτης ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τον Μάρτιο του 2016, εγκαινιάζοντας το φυσικό αέριο στα Φάρσαλα, επί θητείας Άρη Καραχάλιου, ο οποίος λίγους μήνες αργότερα ανέλαβε το Υπ. Εσωτερικών. Με λίγα λόγια γνωστά τα χρόνια προβλήματα των Φαρσαλινών, στο Υπ. Εσωτερικών, το θέμα είναι να υπάρχει κεντρική βούληση και χρηματοδότηση για τη λύση αυτών.

***

ΣΤΗΝ πλατεία των Φαρσάλων διάβαζαν στην εφημερίδα για τις εξαγγελίες του κ. Θεοδωρικάκου, έργα στον Τύρναβο, έργα στη Λάρισα, έργα στα Φάρσαλα, και σκέφτηκαν: ρε μπας και έρχονται εκλογές...

Γ.Γ.

 

Σημαία

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ αναφορά στον πρώην Α’ αντιπρόεδρο της Βουλής και επί σειρά ετών βουλευτή Λάρισας, Νίκο Κατσαρό έκανε ο υπουργός Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκος. Ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας προχθές στην εκδήλωση κοπής πίτας της ΔΗΜ.ΤΟ Τυρνάβου χαιρετίζοντας τους παρευρισκόμενους, έκανε ειδική αναφορά στον Νίκο Κατσαρό.

Σημειώνοντας τη χαρά του για την παρουσία του κ. Κατσαρού, ο υπουργός τον αποκάλεσε «σημαία της παράταξης της ΝΔ». Για να ξεσπάσουν σε χειροκροτήματα οι Τυρναβίτες για τον συμπολίτη τους.

 

Ουσιαστική

η παρουσία του

ΑΥΤΗ τη φορά γαλάζιος υπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, αλλά και πάλι τα παράπονα δεν έλειψαν για τις επιλογές του υπουργού Εσωτερικών. «Αφού ήρθε μέχρι τον Τύρναβο, γιατί δεν ανέβηκε και στην Ελασσόνα», το παράπονο του αναγνώστη. «Μα δεν του έβγαινε το πρόγραμμα... περιμένετε την κοπή πίτας της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας» η ανταπάντηση.

Πάντως η παρουσία του Τ. Θεοδωρικάκου μόνο τυπική-εορταστική δεν ήταν. Κυρίως η δέσμευσή του ότι θα λυθεί το υδρευτικό πρόβλημα της πόλης είναι σημαντική και προέκυψε από την αγωνία των ανθρώπων του Δήμου, οι οποίοι είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον ισχυρό άντρα της ΝΔ. Είχε προηγηθεί βέβαια και το σχετικό πρέσινγκ από τον Φαρσαλινό πρόεδρο της ΝΟΔΕ. Απομένει να τρέξουν και οι υπηρεσίες του Δήμου με τις μελέτες.

Γ.Ρ.

 

Πολυκοσμία

ΟΤΑΝ έφτασε στο κοσμικό κέντρο, στο οποίο θα γινόταν η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξεπλάγη από τον κόσμο που ήταν έξω απ΄αυτό. Απευθυνόμενος στον Χρ. Καπετάνο, παρατήρησε πως «ο αντικαπνιστικός νόμος πάει καλά, πρόεδρε!», για να του απαντήσει ο δεύτερος πως «δεν πρόκειται για καπνιστές, αλλά γι΄αυτούς που δεν βρήκαν να καθίσουν μέσα». Ιδιαίτερα η παρουσία της νεολαίας ήταν εντυπωσιακή.

Γ.Ρ.

 

Πρόσκληση

Τζανακούλη

«ΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟΣ την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς που ήσασταν πάντα κοντά μου και με στηρίζετε με κάθε τρόπο, σας προσκαλώ την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου στις 7.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ» στην οδό Φαρσάλων για να πιούμε μαζί ένα ποτήρι κρασί και να τα πούμε». Αυτό αναφέρει η πρόσκληση του πρώην δημάρχου, υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζανακούλη, ο οποίος σήμερα θα μετρήσει τους πιστούς του φίλους, σε μια χαλαρή μεν, ξεχωριστή δε, βραδιά. Φυσικά το κρασί που θα μοιραστεί θα είναι από το κτήμα του.

Γ.Ρ.

 

Μικρότητες

ΔΗΜΑΡΧΟΙ που «κυβέρνησαν» τον Καποδιστριακό Δήμο Κάτω Ολύμπου βραβεύτηκαν προχθές στον Πυργετό, σε εκδήλωση των ΚΑΠΗ. «Άριστα, καλώς έπραξαν», λένε από τον συνδυασμό του Κων. Κολλάτου. Εκφράζουν όμως και την πικρία τους, τόσο απέναντι στους διοργανωτές της νέας δημοτικής αρχής γιατί «παρέλειψαν επιμελώς έστω και μία αναφορά στις δημοτικές αρχές των περιόδων 2011-2019 που σε δύσκολα χρόνια διατήρησαν τις κοινωνικές δομές», όσο και προς βραβευθέντες γιατί, όπως έλεγαν στη στήλη, «τα προηγούμενα χρόνια ήταν απόντες παρότι προσκαλούνταν» σε ανάλογες εκδηλώσεις.

Και μιλούν για μικροπρέπειες...

 

Τρένο

ΣΕ συνθήκες πολικού ψύχους, ταξίδεψαν από την Αθήνα στη Λάρισα, με το τρένο του μεταμεσονύκτιου δρομολογίου του ΟΣΕ, Λαρισαίοι, οι οποίοι, καταγγέλλουν την κατάσταση που βίωσαν στο ταξίδι τους: «Χωρίς θέρμανση, μέσα στα βαγόνια, αρρωστήσαμε! Πολλοί επιβάτες κάπνιζαν ανενόχλητοι, και κανείς υπεύθυνος του ΟΣΕ δεν τους έκανε παρατήρηση να συμμορφωθούν με την απαγόρευση του καπνίσματος.

Το δρομολόγιο έκανε στάση 20 λεπτών στη Λαμία, χωρίς να ανακοινωθεί κάτι σχετικό στα μεγάφωνα, σε σημείο που αρχίσαμε να ανησυχούμε μήπως έγινε κάτι...

Φτάσαμε Λάρισα, χωρίς να αναγγείλουν έγκαιρα την άφιξή μας στην πόλη. Ευτυχώς κάποιος που βρισκόταν έξω από το τρένο φώναξε να κατεβούμε.

Όσοι ήθελαν να κατέβουν στη Λάρισα και εκείνη την ώρα κοιμούνταν, μάλλον μπήκαν σε περιπέτειες...

Το ότι είναι πιο φθηνό το εισιτήριο του βραδινού δρομολογίου, των 11.45 μ.μ., σημαίνει ότι όσοι το επιλέγουν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας και δεν αξίζουν ούτε θέρμανση, αλλά ούτε καν και να τους ειδοποιούν ότι φτάνουν στον προορισμό τους;».

 

Αναβάθμιση

ΟΛΟΕΝΑ και πιο πιεστικές γίνονται οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στους πελάτες τους για την αναβάθμιση της ταχύτητας του ίντερνετ.

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου και Θεσσαλίας αναφέρει ότι είναι καθημερινές πλέον οι καταγγελίες για παραπλανητικές πρακτικές των εταιρειών και εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ζητώντας τους να μην παίρνουν βιαστικές αποφάσεις.

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται προσοχή, καθώς οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι με την αναβάθμιση θα κληθούν να βάλουν και το χέρι πιο βαθιά στην τσέπη. Υψηλή ταχύτητα πάει πακέτο με υψηλότερες χρεώσεις.

Ν.Π.

 

Φρίξου

Ο Βαλεντίνος στη Λάρισα φέτος θα έρθει μια μέρα πιο νωρίς. Η οδός Φρίξου κάθε χρόνο μετονομάζεται σε οδό... Έρωτα, αφού τα παρακείμενα μαγαζιά διοργανώνουν πληθώρα δράσεων με θέμα τον φτερωτό πανδαμάτορα θεό. Φέτος όμως οι εκδηλώσεις θα είναι διήμερες και θα περιλαμβάνουν πάρτι, γευσιγνωσία σοκολάτας, κληρώσεις δώρων και πολλά άλλα.

Το πιο ερωτικό δρομάκι της πόλης θα σκεπαστεί με εκατοντάδες μπαλόνια κάνοντας τον ουρανό κόκκινο και τη βόλτα των ερωτευμένων ακόμη πιο ρομαντική. (Κι αφού θα υπάρχει άφθονη σοκολάτα και δώρα, μπορούν να πάνε και οι μη ερωτευμένοι!)

ΘΑ.

-------------

GIVRGOS LADOPOYLOS KALTSATOS2 

*ΓΙΩΡΓΟΣ Λαδόπουλος «καλτσάτος», αυτό θα πει πρώτο τραπέζι πίστα στον Κικίλια.

Ζ.

 

-------------

 ALLOI KOBOYN3

 Αλλοι κόβουν βασιλόπιτες και άλλοι... κανονικόπιτες. Η ΕΛΜΕ Χίου εξέδωσε αφίσα –πρόσκληση για την κοπή της πίτας την οποία χαρακτηρίζει «Κανονικόπιτα». Τα κομμάτια της πίτας, που απεικονίζονται στην αφίσα, αφορούν στο σπίτι, την πατρίδα, την οικογένεια, την αναγκαστικότητα, την αριστεία, τη διαπλοκή, των κολλητών και του επιτελικού κράτους. Έχουν και εκεί τα προβλήματά τους...

***

Στη δική μας ΕΛΜΕ πάντως μέχρι εκεί δεν φτάσαμε. Ακόμη ψάχνουν τρόπους να συγκροτηθεί το προεδρείο. Δικαίως αναρωτιούνται πολλοί «Γιατί κάνουν εκλογές αν το αποτέλεσμα της κάλπης δεν γίνεται σεβαστό;». Πάντως το πρόβλημα δεν είναι καινούριο, αλλά σίγουρα πρέπει μια λύση να βρεθεί.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass