Ψιθυριστά και... άλλα

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2020 19:00
*ΡΕΠΟΡΤΑΖ στη Λάρισα πριν έρθει ο κινεζοϊός. Κάτι σαν εξορκισμός.  Ζ. *ΡΕΠΟΡΤΑΖ στη Λάρισα πριν έρθει ο κινεζοϊός. Κάτι σαν εξορκισμός. Ζ.

Μέσα του μήνα

*ΕΙΝΑΙ αυτός τώρα χειμώνας; Πού, πότε, τι ώρα... Ημερολογιακά Φλεβάρης, καιρικώς δύο μήνες μπροστά.

***

*ΕΝ τω μεταξύ ο Φλεβάρης μέσιασε, μπήκε το Τριώδιο, ωστόσο οι Λαρισαίοι συνεχίζουν να κόβουν πίτες.

- Λίγο ακόμα και θα ψάχνουν το φλουρί στο αρνί, είπε ο πανηγυρτζής.

***

*Ο δε Κ.Ζ. λιγάκι πεσμένος.

-Όταν ήμουν 20 χρόνων, πίστευα κι εγώ στον Αγ. Βαλεντίνο. Μετά, στα 40 μου πίστευα στον Αγ. Φανούριο. Τώρα, μετά τα 75 μου πιστεύω μόνο στον Άγιο Πέτρο.

Ζ.

 

Τόσο έντονα;

*ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟΣ ο Χ.Μ.

-Ρε σεις; Το γυρνάμε λίγο σε ύφεση γιατί έχω κουραστεί με τέτοιους ρυθμούς ανάπτυξης; (Δεν έχει πειστεί κι αυτός. Βλέπει γύρω του).              Ζ.

 

Το ελιξίριο

* Ωστόσο, έπρεπε να έρθει στη χώρα μας ο αμφιλεγόμενος Ελληνορώσος επενδυτής για να μας αποκαλύψει ότι «τα ΜΜΕ δεν είναι αυτό που όλοι νομίζαμε», επισημαίνει ο Ν. Τ. με αφορμή την περίπτωση Ιβάν Σαββίδη.

Μας εξήγησε δηλαδή ότι δεν είναι Μέσα Ενημέρωσης ενός μεγάλου πλήθους ανθρώπων για τρέχοντα γεγονότα και ιδέες, αλλά το ελιξίριο της μεγάλης επιχειρηματικότητας. Και κάτι παραπάνω: τα media είναι το ανοσοποιητικό σύστημα του επιχειρηματία.

Ο ίδιος έχει πει χαρακτηριστικά ότι «αν δεν έχεις σχέση με media, δεν μπορείς να ασχοληθείς με μεγάλες επιχειρήσεις, επειδή σε πατάνε όπως θέλουνε». (Ανάμεσα κι οι ποδοσφαιρικές ομάδες).

Ζ.

 

Αναμνήσεις

*«Ο Δήμος της Λάρισας έχει μια μεγάλη παράδοση δημιουργικού έργου στην Αυτοδιοίκηση» είπε ο υπουργός της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος επισκεπτόμενος την πόλη. Κατά μία εκδοχή εννοούσε τη 16ετία Τζανακούλη.

Κατά μία άλλη όμως, επρόκειτο για αναμνήσεις απ΄ τη νιότη του. Λογικά τον είχε σφραγίσει κι αυτόν τότε η 16ετία κυριαρχίας του ΚΚΕ, εμβληματικός δήμαρχος ο Λαμπρούλης, ιδίως για το κόμμα, όλο και κάτι θα είχε κάνει για την εκλογή του κι ο νεαρός τότε Θεοδωρικάκος.

Ζ.

 

Χάιδεμα αυτιών

*«ΤΡΕΙΣ λαλούν και δυο χορεύουν. Σοβαρότητα μηδέν». Έξαλλος ο Κ. Γκούμας και με τον Μάκη Βορίδη. Μετά τον Σωκρ. Φάμελλο και ο υπουργός Γεωργίας στο Αγρίνιο, μίλησε κι αυτός για τον Αχελώο. Άλλα είπε εκεί, διαφορετικά απ’ όσα έχει πει αλλού κι όχι μόνο στη Θεσσαλία. Πρωταθλητισμός στο χάιδεμα αυτιών;

***

*Ο υπουργός προκάλεσε την ευαρέσκεια του δημάρχου Αγρινίου. «Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον υπουργό Μ. Βορίδη όλα τα ζητήματα αρμοδιότητάς του. Τα χρόνια προβλήματα του αρδευτικού συστήματος, θέματα που αφορούν στους ελαιοπαραγωγούς αλλά και στις εξελίξεις που αφορούν στη συζήτηση για την εκτροπή του Αχελώου ποταμού. Η προσέγγιση του κ. Βορίδη είχε θετική διάσταση και αναφέρθηκε στις ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων για την εκτροπή...».

Τον περιέλαβε αμέσως ο Λαρισαίος γεωπόνος: Αν και ο κ. Βορίδης, έγκριτος νομικός και νυν υπουργός, δεν γνωρίζει ότι ο ρόλος και ο χαρακτήρας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου δεν είναι να υποδεικνύει στην Πολιτεία ποιο έργο θα κατασκευάσει ή όχι, τότε τον λόγο έχει ο κ. πρωθυπουργός που δύο φορές, στη ΔΕΘ και τα Τρίκαλα, αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου. (Οπότε τώρα θα απαντήσει η ΝΟΔΕ στον Κ. Γκούμα; Πώς κάνει η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ αντιστοίχως...).

Ζ.

 

Περί

μικροπρέπειας

* ΤΟ γάντι σήκωσε ο πρώην δήμαρχος Κάτω Ολύμπου κ. Ν. Βαλσαμόπουλος και απαντά σε χθεσινό «πικρόχολο», όπως το χαρακτηρίζει, σχόλιο του τ. δημάρχου Τεμπών κ. Κ. Κολλάτου. Όπως αναφέρει, ουδέποτε στη διάρκεια της θητείας του κ. Κολλάτου έλαβε πρόσκληση να παραστεί σε ανάλογη εκδήλωση του δήμου, ακόμη και όταν εγκαινιάζονταν έργα που είχαν αρχίσει ή δρομολογηθεί επί των ημερών του. «Αναζητείστε εδώ τυχόν μικροπρέπεια», αναφέρει και προσθέτει: «Στη σύντομη ομιλία μου επαίνεσα όλους τους συνεργάτες μου –μεταξύ αυτών και τον κ. Κολλάτο- για την άοκνη προσφορά υπηρεσιών στον δήμο, σε αντίθεση με τον ίδιο, ο οποίος ήταν παρών όταν προ μηνών με τίμησαν ο Μορφωτικός και ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγάνης. Ο ίδιος όχι μόνο δεν επικρότησε την πρωτοβουλία των Αιγανιωτών αλλά διαμαρτυρήθηκε κατά τρόπο ουδόλως αξιοπρεπή, γεγονός που έκανε αλγεινή εντύπωση. Κι εδώ ας αναζητηθεί η όποια μικροπρέπεια. Καλό είναι -κατά τον Αισχύλο- να γίνεται κανείς σώφρων εν τη θλίψει», καταλήγει ο Ν. Βαλσαμόπουλος.

 

Πού να βγαλτς...

*ΟΙ Λαρισαίοι συνέχισαν τη συζήτηση, οι Αθηναίοι είχαν φύγει.

- Τι τς είπις κι πρόγκσαν, α ;

- Καντς ραντς κι ακρ’ι δε βγαντς.

Ζ.

 

Κοροϊδία

*ΥΠΑΡΧΟΥΝ και οι επιτήδειοι, που με τη συμπεριφορά τους θίγουν συνολικά τον εμπορικό κόσμο. Όταν επέτρεψε σπίτι της το πρόσεξε η Λαρισαία Κ.Π. Ότι στην καρτούλα του ρούχου που είχε αγοράσει έγραφε μεν το αυτοκόλλητο 39 ευρώ λόγω έκπτωσης, όμως ξεκολλώντας το από κάτω πάλι 39 ευρώ έγραφε. Το λες και 100%, όχι έκπτωση, κοροϊδία. Εκτός που της έδωσαν απόδειξη μόλις 2 ευρώ. (Υπάρχουν όμως κι οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες).

Ζ.

 

Άλλο μάτι

*Ο,ΤΙ άλλο, μόνο συριζαίο δεν τον λες τον Λαρισαίο Α.Α.

- Όταν σου δίνουν 7 ευρώ αύξηση στη σύνταξη, όσο να ‘ναι βλέπεις με άλλο μάτι τη ζωή, έχεις προοπτική, κάνεις σχέδια... (Κι άμα τους πάρουν τόσο νωρίς στην πλάκα...).

Ζ.

 

Ντούρασελ

*ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ πρόεδρος της γαλάζιας Τοπικής Φαρσάλων η Μαργαρίτα Γκότη, η οποία είχε εκλεγεί διά πυρός και σιδήρου με την ψήφο των μελών της οργάνωσης. Μπορεί να είναι πιεσμένη εργασιακά, πηγαινοερχόμενη στον Βόλο, όμως συνεχίζει να προσφέρει στο κόμμα. (Οι καλοθελητές πρέπει να περιμένουν).

Ζ.

 

Γιατροί μαζί

*ΣΗΜΕΡΑ η κοινή συνεδρίαση των διοικήσεων των συλλόγων γιατρών μελών ΔΕΠ και ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού. Με θέμα την εξαγγελθείσα πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε βήματα ιδιωτικοποίησης του νοσοκομείου. Τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο απλά μάλλον.

Όσο τουλάχιστον ήταν κατά την επίσης κοινή συνεδρίαση του συλλόγου γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού με εκείνο της ΕΙΝΚΥΛ, ήτοι των γιατρών του ΓΝΛ και των κέντρων υγείας. Εκεί υπήρξε σύμπτωση απόψεων, εκδόθηκε και από κοινού ανακοίνωση.

***

*ΟΙ δύο πρόεδροι, η Γεωργία Παπαδάμου κι ο Νίκος Νταφούλης, είχαν βρει την κοινή φόρμουλα. Συγχρόνισαν τον καταγγελτικό βηματισμό τους μη διστάζοντας να πουν και σκληρές κουβέντες προς το εσωτερικό του κλάδου. «Οι ‘’πρόθυμοι’’ συνάδελφοι, πανεπιστημιακοί και γιατροί ΕΣΥ, που οραματίζονται να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της υγείας του λαού δεν εκφράζουν τη μεγάλη πλειοψηφία των μαχόμενων γιατρών...».

Ζ.

 

Μόνο με το δεξί

*Ο Φαρσαλινός Σ.Α. τους έκανε πλάκα τους σαρακατσαναίους: Εσείς οι φιλελεύθεροι της πόλης των Φαρσάλων, που εμάς που πηγαίναμε στα μπλόκα μάς λέγατε ότι είμαστε αριστεροί, πώς αισθανόσασταν εχθές που την πίτα του πολιτικού σας φορέα την έκοβε ο πρώην γραμματέας της ΚΝΕ; Τον χειροκροτούσατε μόνο με το δεξί το χέρι; Το βράδυ ήπιατε σόδα για να το χωνέψετε;

Ζ.

 

Πάλι Αντικαρκινικό

*ΝΑ επισπευσθή η λειτουργία του Αντικαρκινικού Κέντρου Λαρίσης. Μια βασική επιδίωξις των αρμοδίων. Θα εξυπηρετηθή ολόκληρος η Θεσσαλία.

Μόνο η γλώσσα αλλάζει και διακρίνεται ότι πρόκειται για παλιό δημοσίευμα της εφημερίδας. Πρωτοσέλιδο του 1965, τα ίδια αιτήματα και προ μισού αιώνος. Αποτελεί παλαιόν αίτημα η εξασφάλισις των αναγκαίων προϋποθέσεων διά την ίδρυσιν εν Λαρίση Αντικαρκινικού Ινστιτούτου υπό της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Είναι ανάγκη να υπομνησθή, ότι η Ε.Α.Ε. προτίθεται να διαθέση ποσόν 800.000 δραχμών και τον απαιτούμενον επιστημονικόν εξοπλισμόν διά την λειτουργίαν του Ινστιτούτου και να επανδρώση τούτο διά δύο επιστημόνων.

Η προσφορά αυτή εξετιμήθη δεόντως από την κοινήν γνώμην της πόλεώς μας αλλά προσέκρουσεν εις την στενήν και εσφαλμένην ίσως αντίληψιν ωρισμένων παραγόντων οίτινες προέβαλον διά προσωπικούς λόγους τας αντιρρήσεις των. Εις όλους γίνεται αισθητός ο αντίκτυπος που έχει η εξάπλωσις του καρκίνου. Φοβία κατέχει τον πληθυσμόν μας. Το πρόβλημα της εγκαίρου διαγνώσεως του καρκίνου έχει επιλυθεί εις την βάσιν του. Και δι’ αυτής είναι δυνατή η θεραπεία των περισσοτέρων περιστατικών. Η έγκαιρος διάγνωσις απαιτεί και επιστημονικά μέσα και οργάνωσιν. Το εν Λαρίση Αντικαρκινικόν Ινστιτούτον θα εξυπηρετήση ολόκληρον την Θεσσαλίαν και ως εκ τούτου επιβάλλεται να κατανοήσουν όλοι την σημασίαν του. Τούτο εκτός από την διαγνωστικήν και την θεραπευτικήν εργασίαν θα έχει ως αποστολή και την διαφώτισιν του κοινού. Έχει διαπιστωθή ότι ο πληθυσμός της περιοχής μας είναι τελείως ακατατόπιστος και είτε φοβείται αδικαιολογήτως, είτε εκλαμβάνει επιπόλαια ωρισμένα χαρακτηριστικά συμπτώματα.

Ζ.

 

Μπλόκο τροχαίας

*ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΑ προβλήματα στη Λάρισα.

- Γιατί δεν φοράτε ζώνη κυρία μου;

- Με το κολάν κύριε αστυνόμε; Τι είμαι...

***

*- Με σταμάτησαν σε μπλόκο. Καλά κύριέ μου, οδηγείτε μεθυσμένος; Τι να κάνω κύριε αστυνόμε, με ρωτάς αν μπορούσα να περπατήσω;

Ζ.

 

Περίσσευε

*ΚΙ όμως, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς αποφάσισε, λέει, και μάλιστα κατά πλειοψηφία, την απαγόρευση του καπνίσματος. Του καπνίσματος τσιγάρων, εννοείται, μην παρεξηγηθεί κανείς. Αποφάσισαν επίσης να απομακρύνουν και τα τασάκια.

- Δηλαδή θα μπορούσε να αποφασίσουν και διαφορετικά; Να επιτρέψουν το κάπνισμα στο ανεξάρτητο κράτος των χωριών της Αγιάς... (Ο νόμος του κράτους δεν ισχύει εκεί ντε φάκτο;).

Ζ.

 

Προς οδηγούς

*ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ τους Λαρισαίους οδηγούς ο Ν.Σ. διαπιστώνοντας ότι πλέον δεν κορνάρουν συχνά και άρα ενοχλούν λιγότερο. Ο ίδιος παρακολουθεί το θέμα και εκτιμά ότι η πραότητα στην οδήγηση επικρατεί όλο και περισσότερο. Είθε...

Με την ευκαιρία συστήνει να φροντίζουν να παρκάρουν προσεκτικά, ώστε να μην πιάνουν παραπάνω χώρο ακυρώνοντας έτσι τη διπλανή θέση στάθμευσης.

Ζ.

 

Απουσίες

*ΑΠΟΥΣΑ η Ελασσόνα στις επαφές που είχε ο υπουργός Εσωτερικών στη Λάρισα. Λογικό να μην παρευρίσκεται η βουλευτής της ΝΔ Στέλλα Μπίζιου καθώς βρισκόταν στο Μπακού, μετέχοντας σε επίσημη αποστολή της Βουλής στο Αζερμπαϊτζάν.

***

*ΟΙ υπόλοιποι δήμαρχοι του νομού, όλοι παρόντες, τα είπαν με τον καθ΄ ύλην αρμόδιο Τάκη Θεοδωρικάκο. Όχι όμως κι ο Ελασσόνας Ν. Γάτσας. Επειδή δεν είναι ΝΔ; Ούτε κι ο Αγιάς Αντ. Γκουντάρας. Παρομοίως.

Ζ.

 

Στην ντουλάπα

*ΤΟ ζευγάρι των Λαρισαίων είχε παραγγείλει στον μαραγκό μία ντουλάπα για το σπίτι τους, το οποίο -σημειωτέον- ήταν δίπλα στις γραμμές του τρένου. Όταν την ετοίμασε, φόρτωσε ο μάστορας τα κομμάτια και πήγε στο σπίτι να τη συναρμολογήσει. Μόλις την είχε στήσει, περνάει το τρένο, κραδασμοί στο σπίτι... μπαμ.. κρατς... διαλύθηκε η ντουλάπα.

-Περίεργο, λέει ο μαραγκός. Τέτοιο πράγμα δεν μου έχει ξανατύχει. Ίσως πρέπει να βιδώσω τα κομμάτια πιο σφιχτά.

Την ξανασυναρμολογεί και μόλις έχει τελειώσει, περνάει το τρένο, διαλύεται πάλι η ντουλάπα. Σκέφτεται ο φουκαράς τι μπορεί να φταίει, έχει δυσαρεστήσει την πελάτισσα, έχει πάει απόγευμα, έχασε κι όλο το μεροκάματο...

***

*-ΘΑ μπω μέσα στην ντουλάπα, λέει στη γυναίκα. Το πρόβλημα πρέπει να είναι από μέσα. Τέλος πάντων, θα φανεί το ελάττωμα μόλις περάσει το τρένο. Μπαίνει πράγματι μέσα και περιμένει. Στο μεταξύ γυρνάει ο άντρας στο σπίτι, βλέπει την ντουλάπα.

-Α, πολύ όμορφη την έκανε ο μάστορας.

Και πριν προλάβει η γυναίκα να του πει τι έγινε, την ανοίγει και βλέπει μέσα τον μαραγκό.

-Εσύ ποιος είσαι; φωνάζει. Τι γυρεύεις εδώ μέσα;

-Τώρα, αν σου πω, ότι περιμένω να περάσει το τρένο, θα με πιστέψεις;

Ζ.

==================================================

 

STHN KOPH THS PITAS

 

*ΣΤΗΝ κοπή πίτας της ΔΗΜΤΟ Φαρσάλων, υποψήφιοι στα τοπικά συμβούλια Λάρισας, Φαρσάλων και Τυρνάβου, οι οποίοι και στηρίζουν τον υποψήφιο πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Χρ. Μαϊμουλιώτη. Τον οποίο έχει στη φτερούγα του ο υπ. Εσωτερικών Παν. Θεοδωρικάκος.

 

 

 

 

==============================================

 

 YGEIA PAIDEIA BIOMHXANIA

 

*ΥΓΕΙΑ-Παιδεία-Βιομηχανία-Νέα Δημοκρατία, Αχ. Νταβέλης ΣΘΕΒ και Animus με την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη.

Ζ.

 

 

 

==================================================

 

 PARAMENOYN BYUISMENOI

*ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ βυθισμένοι οι αναδυόμενοι στυλίσκοι στο σύστημα που εγκατέστησε ο Δήμος στους πεζόδρομους. Που ύστερα το άφησε, να σιτέψει μάλλον. Οι ανεύθυνοι όμως βρήκαν θέμα. Κι άρχισαν τις δολιοφθορές. Να, στη Λαπηθών έγινε ήδη η ζημιά.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass