ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2020 19:00
*ΜΕ βλέμμα διεισδυτικό αμφιπλεύρως, υπουργός Εσωτερικών και περιφερειάρχης.  Ζ. *ΜΕ βλέμμα διεισδυτικό αμφιπλεύρως, υπουργός Εσωτερικών και περιφερειάρχης. Ζ.

Έχει φλεβίσει

*ΠΑΕΙ έχει πια φλεβίσει, τι άλλο πια να κάνει ο Φλεβάρης για να το επιβεβαιώσει. Ότι πάει ο χειμώνας, τέλειωσε, καλοκαίρι θα μυρίσει πια.

Με αλλεπάλληλα εικοσάρια στις μέγιστες, σαν αριστούχος μαθητής γυμνασίου.

Και με τις προβλέψεις για καλοκαιρία και τις επόμενες μέρες, θα κοντεύει να τελειώσει ο μήνας. Και να μπει η άνοιξη.

Ζ.

 

Ημερομηνία

*ΕΚΑΝΕ πως δεν καταλάβαινε η Λαρισαία, μάλλον θα βρίσκεται εκτός παιχνιδιού αυτή την εποχή.

- Βρε παιδιά... Τι είναι αυτό το 14 Φλεβάρη που λέτε συνέχεια; Τρομοκρατική οργάνωση μήπως;

Ζ.

 

Με Τσόρτσιλ

*ΕΝΑΣ ακόμη τραυματισμός, ακόμη μια ατυχία για τον πρώην υπουργό, τον έχουν γλωσσοφάει με τον ασφαλιστικό του νόμο τον Γ. Κατρούγκαλο.

Ο οποίος προσπάθησε να αστειευτεί με το νέο του ατύχημα: «Ρωτούσαν τον Τσόρτσιλ αν αθλείται και έλεγε ναι, περπατάω στις κηδείες των φίλων μου που γυμνάζονται... Δεν τον άκουσα».

Πήγε κι αυτός να παίξει ρακέτες με γραβάτα και σκαρπίνι, πάρτον κάτω.

Κι ο Λαρισαίος Θ.Ρ. συμπλήρωσε: «Επιτυχία είναι να πηγαίνεις από ατύχημα σε ατύχημα χωρίς να χάνεις ποτέ τον ενθουσιασμό σου. Ουίνστον Τσόρτσιλ».

Ζ.

 

Συμμετέχει

*ΣΥΜΒΟΛΗ στον διάλογο για το νέο όνομα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τον αγριοπασοκτζή Γ.Φ.: «ΣΥΡΙΖΑ-Κράτα μας ένα κανελί με βούλες». Οικολογικό και ζωοφιλικό ταυτόχρονα, λέει.

Ζ.

 

Αίφνης εξέχει

*«ΕΙΝΑΙ λάθος... Είναι επικίνδυνο...», φωνάζουν οι συχνά διερχόμενοι από την οδό Κραννώνος, για τον τρόπο που κατασκευάζεται το καινούριο πεζοδρόμιο στην αρχή της. Εκεί, ανεβαίνοντας από τα Σάλια δεξιά εξέχει αίφνης μια μύτη πεζοδρομίου. «Αυτός που το σχεδίασε δεν σκέφτηκε ότι θα πέσει πάνω του και θα σκοτωθεί άνθρωπος;». Η αυτονόητη πρόταση να γίνει λιγάκι φάλτσο, να μην είναι μυτερή η αρχή του νέου πεζοδρομίου.

Ζ.

 

Επιφυλακτικοί

*ΠΑΡΑΜΟΝΗ της γιορτής των ερωτευμένων και στη Λάρισα υπάρχουν πολλοί με επιφυλάξεις.

- Έχετε καρτούλες για του Αγίου Βαλεντίνου που να γράφουν ‘’Στη μοναδική μου αγάπη;’’.

- Ναι.

- Ωραία. Δώστε μου πέντε.

***

*- ΤΙ θα βάλεις του Αγίου Βαλεντίνου;

- Πλυντήριο.

***

*- ΤΑ ψέματα του Αγίου Βαλεντίνου είναι πιο πολλά κι από την Πρωταπριλιά.

Ζ.

 

Προς αδιέξοδο;

*ΚΙ ενώ ουδέν νεότερο προέκυψε μετά τη φωτοβολίδα του Ν. Τσιλιμίγκα για πιθανή επένδυση δισεκατομμυρίων της Φολκσβάγκεν, με ανέγερση του εργοστασίου της στον Βόλο αντί της Σμύρνης, χθες τα «Νέα» είχαν πρωτοσέλιδο άλλη επένδυση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, στη Θάσο που θα τη μετατρέψουν λέει σε «smart island» για πρόγραμμα «αυτόνομης οδήγησης». Πώς και δεν φρόντισε ο εκ Τρικάλων επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια ώστε να προτιμηθεί η ‘’smart city’’ των Τρικάλων;

***

*ΑΛΛΟΥ βρίσκεται όμως το πολύ σοβαρό θέμα που ανακύπτει καθώς σε κάνα εξάμηνο φαίνεται ότι θα ισχύσει για τους Λαρισαίους το «Τσιλιμίγκα θα λέτε και θα κλαίτε». Το οποίο επισημαίνει με επιστολή του ο Λαρισαίος Π.Δ. καθώς φαίνεται πως ασχέτως τι θα κάνει η Φολκσβάγκεν, η Καρδιοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού θα κινδυνεύει να κλείσει. Κι ως συνήθως όλοι θα τρέχουν κατόπιν εορτής. Που και τώρα δηλαδή, η υπόθεση βρίσκεται στο 12 και 5’.

***

*«ΣΤΙΣ 31/08/2020 ο κ. Τσιλιμίγκας συνταξιοδοτείται, αφυπηρέτηση το λένε για τους πανεπιστημιακούς και η κλινική του, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και όλη η Θεσσαλία μένουν, λέει, χωρίς καρδιοχειρουργό». Και κανένας δεν ασχολείται μ’ αυτό.

Γνώστης της κατάστασης ο Λαρισαίος, τη γνωρίζουν όμως και οι πρόεδροι της Ιατρικής τα τελευταία χρόνια και οι διοικητές του Πανεπιστημιακού και οι διευθυντές του χειρουργικού τομέα, όλοι οι αρμόδιοι ξέρουν αλλά τίποτε δεν γίνεται, αναφέρει λοιπόν ο άνθρωπος πως άλλος καρδιοχειρουργός δεν υπάρχει στην κλινική Τσιλιμίγκα. (Λογικά τον πρώτο λόγο για την έλλειψη αυτή τον έχει ο ίδιος ο διευθυντής της κλινικής).

***

*«Ο έτερος καρδιοχειρουργός επίκουρος καθηγητής, στον οποίο ο κ. Τσιλιμίγκας δεν έδωσε όλα αυτά τα χρόνια ούτε ένα χειρουργείο να κάνει και πριν από λίγο καιρό δεν ψήφισε ούτε τη μονιμοποίησή του στη θέση του επίκουρου καθηγητή, από τις 01/03/2020 πάει στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Όλοι οι άλλοι γιατροί που εργάζονται στην Καρδιοχειρουργική κλινική είναι θωρακοχειρουργοί, δεν υπάρχει δηλ. άλλος καρδιοχειρουργός για να τον αντικαταστήσει τον κ. Τσιλιμίγκα μετά τη συνταξιοδότησή του».

Και δεν είναι και λίγοι, έξι-εφτά γιατροί υπηρετούν στην Καρδιοχειρουργική, όλοι τους με τον βαθμό διευθυντή ΕΣΥ πλέον. Στην ανακοινωθείσα χθες προκήρυξη για πρόσληψη 23 γιατρών στο Πανεπιστημιακό δεν υπάρχει θεση καρδιοχειρουργού. Αντιθέτως προβλέπεται η πρόσληψη άλλου ενός θωρακοχειρουργού. (Πάρα πολύ ωραία...).

Ζ.

 

Γεματούλες

*ΟΡΕΞΑΤΕΣ κυριολεκτικά οι νεαρές Λαρισαίες.

- Νυστάζω πολύ ή πήρα κιλά μέχρι και στις βλεφαρίδες;

***

*- ΤΟ να είσαι γεματούλα είναι πολύ καλό. Δεν μπορούν να βρουν το αδύνατο σημείο σου.

***

*- ΤΑ μακαρόνια τα τρώμε με κουτάλι και πιρούνι αν είναι να εντυπωσιάσουμε τον υποψήφιο εραστή. Αλλιώς όλες ξέρουμε να τα ρουφάμε σαν ηλεκτρική σκούπα.

Ζ.

 

Περί πολιτισμού

* Βλέπουν μπροστά εκεί στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού. Το LA Comics Festival που θα ξεκινήσει στις 24 Φεβρουαρίου και φέτος θα διαρκέσει μία εβδομάδα, αναμένεται να είναι όχι απλά το γεγονός της χρονιάς αλλά και ο θεσμός που θα συζητηθεί και θα συζητιέται πολύ τα επόμενα χρόνια. Ένα Φεστιβάλ που έχει όλα τα εχέγγυα να απογειώσει την πόλη, επενδύοντας σε μια τέχνη που προσελκύει το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Πάνος Σάπκας ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του και σίγουρα η δημοτική αρχή του το αναγνωρίζει και επενδύει στον πολιτισμό που είναι σημείο αναφοράς και εξωστρέφειας της Λάρισας. Σε τέτοια θέματα εκπτώσεις δεν γίνονται.

Εξάλλου, όπως είπε και ο αντιδήμαρχος χθες στη συνέντευξη Τύπου «Ό,τι αξίζει κοστίζει! Σε χρήματα, δυναμικό, προσπάθεια. Αλλά, αξίζει. Κι ό,τι αξίζει, τελικά δεν κοστίζει».

Ν.Π.

 

Χωρίς καλάθι

*ΕΦΤΑΣΕ ο καιρός που φουντώνει η δουλειά με τα κλαδέματα των δέντρων. Αν και στη δημοτική υπηρεσία Πρασίνου είναι υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να κλαδεύουν όλο σχεδόν τον χρόνο. Πάντως τώρα, φέτος, δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Μόνο στα χαμηλά κλαδιά παρεμβαίνουν.

Αφού, λέει, ο Δήμος δεν έχει νοικιάσει καλαθοφόρο όχημα για να μπορούν να δουλέψουν ψηλά. Άγνωστο γιατί. Άγνωστο επίσης γιατί ένας τόσο μεγάλος δήμος δεν διαθέτει δικό του καλαθοφόρο.

Ζ.

 

Κουβεντολόι

*Η ARTista εξέφρασε τις αντιρρήσεις της: Αι’ά, τι φκιάν αυτοί οι μαγείρ’ι ζν’ τηλιόρασ’ ι. Άψτα κρέατα, κουτσιλιές, ξλάκια κι τσιάχαλα απουπάν, σαπνάδις ένα σουρό.

Ούλα για ν’ ουμουρφκιά κι για χόρτασ’ι, ντιπ. Για ντ’ γκλιά, τίπουτα. Γκλαγκανάει του στουμάχ’ι κι τ’ άντιρα. Χώργια απ’ τα βλέπουμι κι ξιρνάμι σαν τα γατσιούλια όντας τρων τα πλύμματα...

***

*ΚΙ άνοιξε η κουβεντούλα στο ίντερνετ του κάμπου.

Ν.Λ.: Χάθ’κι η κόσμους να φκιάσνει μιά πιτούλα μη ντ’ μιτζιθρούλατ’ς; Ιένα νταβά λουκάν’ κα; Ν’ανάψνει ντ’ μπουχαρί κι να ψήσνει στ’γάστρα αρνάκ’ μη τς πατατούλιτς; Κι να βάν’κι λίγου λίπα να μουσκουβουλάι ούλου τού πλατό κι τού στούντιο.... Πουλύ μυαλό θέλ’; Μπααααα συ καλότς... Ντίπ δε σπραγκάει τού έρμου τού μυαλότ’ ς; Ιέλιους... Χαζάθκαν ντίπ γιά ντίπ;

Μ.Κ.: Ούι γεμ...Ούλα ουμά τα χλαπακιάζν.

Γ.Ζ.: Αυτά μαρί γνέκις δένι τίπουτα μπρουστά στα πουντίκια τα ζουντανά κι τσάλις τσχαζαμάρις που τρων κινιέζ’ι...

Σ.Α.: Χάθκι ιένας τραχανάς μια προυζμόπτα; Όλις τσαχαζαμάρις αυτοί τσφιάν’ ι.

***

*ΕΙΧΕ ψωμί η κουβέντα. Αφού δεν ε’χιε φαΐ.

Α.Κ.: Ιέτσι ίνι. Δεν εχν πια τι να παρουσιάσν κι σνακατέβν φαΐ μι φρούτα κι σάλτσις. Γουμαρνά πιάτα, μια στάλα του φαΐ. Τι να πεις... Κάνι αρά κάνα κοτόπλου καβρουμά, καμιά πισπινίτσα, κάτι να ντιρλικώσουμι βρε...

Κ.Κ.: Ιπίκιρου του θέμας... Δε πρεπ να τράι κανένας ζ ντηλιόρασ... Θα μας φαρμακώσνι κι απού μακριά αφνοί μι τσ χαζαμάρις απ μαερέβνι...

Ε.Ε.: Άη Παναήα μ προυί προυί...

Ρ.Γ.: Πάλι νισκοί θα μίνουμι σήμερα...

Β.Ζ.: Γιένκαν αγριάνθρουπ ούλ, ουμά κουψίδια μι ένα σουρό καρκατζάλια λόιρα... Φτιάχτι καμιά λαχανιά ρα, κάνα πρασουσέλινο, καμιά κιουφτέδα, να μάθν οι μουντέρν αα..

Ζ.

 

Λογικό

*ΟΙ μεσήλικες Λαρισαίοι φίλοι ήταν ξανά έξω, σε μαγαζί. Ουσιαστικά οι πάντες νεότεροι γύρω τους.

- Το έχεις συνειδητοποιήσει ρε συ, πως όσο περνούν τα χρόνια όλο και πιο πολλούς νέους βλέπουμε έξω;

-Ναι και μάλιστα όλο και νεότερους. (Αφού δεν διαπίστωναν ότι οι ίδιοι μεγάλωναν).

Ζ.

 

Σημάδια

*- ΕΡΓΑ, έργα, έργα, ρυθμίσεις, παρεμβάσεις...

Ο Λαρισαίος παρατηρεί ότι οι υπουργοί που επισκέπτονται την πόλη υπόσχονται τα πάντα. Θετικοί σε ό, τι τους ζητηθεί. Διαβάζει κιόλας ότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα δοθούν, θα, αυξήσεις σε συντάξεις και αναδρομικά. Αναλογίζεται ότι πέρασαν μονάχα εξι-εφτά μήνες από τις εκλογές. Βλέπει τι έχει προκύψει με το μεταναστευτικό, συνυπολογίζει την απλή αναλογική που ισχύει. Και κατόπιν όλων αυτών αναρωτιέται φωναχτά.

-Βρε μην και πάμε για πρόωρες εκλογές; Πολύ πρόωρες...

Ζ.

 

Τζάμπα αγορές

*ΜΙΑ παρέα επιχειρηματιών κάθονται στη σάουνα και συζητούν για δουλειές και για διάφορα άλλα, όταν ξαφνικά χτυπάει ένα κινητό.

- Γεια σου μωρό μου... Είσαι με τους φίλους σου;

- Ναι καλή μου.

- Αγάπη μου, δεν θα το πιστέψεις, αλλά βγήκα στα μαγαζιά και υπάρχει ένα πανέμορφο μινκ προσφορά στη βιτρίνα.

- Πόσο κάνει καλή μου;

- Το σκοτώνουν. Μόνο 6.000 ευρώ. Το πιστεύεις;

-Μα δεν έχεις ήδη πολλά παλτά;

-Σε παρακαλώ αγάπη μου, είναι μοναδικό.

-Καλά, καλά, πάρτο.

***

*-Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ καρδιά μου. Α, για να μη σε κρατώ πολύ, πέρασα από την αντιπροσωπεία πριν το πρωί και είδα το νέο κάμπριο. Μίλησα στον πωλητή, το αυτοκίνητο έχει τα πάντα πάνω του. Χρώμα χρυσό. Τι λες;

-Έλα τώρα γλυκιά μου. Έχουμε ήδη τρία αυτοκίνητα.

-Μα μου είχες υποσχεθεί ένα κάμπριο.

-Πόσο κάνει;

-Δεν θα το πιστέψεις, αλλά ο πωλητής είπε ότι θα μας το αφήσει μόνο 60.000 ευρώ, φουλ έξτρα, με το κλειδί στο χέρι.

-Καλά, καλά, άντε πάρτο.

***

*-ΜΩΡΟ μου σε λατρεύω. Είσαι ο καλύτερος άντρας που θα μπορούσε να έχει μια γυναίκα. Ελπίζω να μην το παρακάνω, αλλά θυμάσαι το ταξίδι που είχαμε κάνει στο Παρίσι; Θυμάσαι τη βίλα που μέναμε στα προάστια, με την πισίνα και το γήπεδο του τένις;

-Ε και;

-Πουλιέται. Το είδα το πρωί στο μεσιτικό γραφείο. Αν το αγοράζαμε θα είχαμε το τέλειο μέρος να μένουμε όταν θα ταξιδεύουμε.

-Να σου πω...

-Σε παρακαλώ, να πάω να το συζητήσω; Ξέρεις δεν νομίζω να είναι πολύ ακριβό και θα ταίριαζε στον τρόπο ζωής μας.

-Πόσο το έχουν;

-Μόνο 3.000.000 ευρώ αγάπη μου. Είναι ευκαιρία. Νομίζω ότι θα το κατεβάσω στα 2.500.000.

-Αν είναι έτσι... Όχι παραπάνω όμως...

***

*ΚΙ η συνομιλία συνεχίζεται

 -Τελικά η σημερινή μέρα είναι καταπληκτική, μωρό μου. Δεν βλέπω την ώρα να βρεθούμε το βράδυ στο σπίτι για να το γιορτάσουμε.

-Τα λέμε τότε λοιπόν...

Ενώ όλοι μέσα στη σάουνα έχουν μείνει άναυδοι με όσα ακούνε, κλείνει εκείνος το τηλέφωνο και ρωτάει.

-Ρε σεις... Ποιανού βλάκα είναι αυτό το κινητό;

Ζ.

 

----------

ME TIS EYKLOGES KAI TOY MHTRPOLITH EKTOS APO EKEINES THS HGESIAS

*ΜΕ τις ευλογίες και του μητροπολίτη, εκτός από εκείνες της ηγεσίας της Αστυνομίας, συνεχίζει ο θεσσαλάρχης της ΕΛ.ΑΣ.

Ζ.

 

 

----------

OPOY O YPOYRGOS B KIKILIAS EJHGEI STON YPEARXH

*ΟΠΟΥ ο υπουργός Β. Κικίλιας εξηγεί στον ΥΠΕάρχη Φ. Σερέτη το πώς θα προχωρήσουν τα βαφτίσια του Πανεπιστημιακού σε Ιδιωτικού Δικαίου.

Ζ.

 

 

----------

MAZI ME TH MYKONIATISSA BOYLEYTH KYKLADON

*ΜΑΖΙ με τη Μυκονιάτισσα βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, την Κατερίνα Μονογυιού, που έσπασε αυτές τις μέρες όλα τα κοντέρ στο ίντερνετ με τη θρυλική της συλλαβιστή αγόρευση στη Βουλή στο νομοσχέδιο «των υδατοδρομιών» όπως τα είπε, μαζί λοιπόν η Ελασσονίτισσα Στέλλα Μπίζιου, που βρέθηκαν στο μακρινό Μπακού, εκπροσωπώντας την Ελλάδα στην ομάδα διεθνών παρατηρητών για τις εκλογές που διεξήχθησαν στο Αζερμπαϊτζάν.

 Ζ.

 

 

----------

AGAPH MOY DOSE MOY LIGO TO PISTOLAKI

*-ΑΓΑΠΗ μου; Δώσε μου λίγο το πιστολάκι

για τα μαλλιά...

Ζ.

 

 

----------

EK PROTHS OCEOS SAN NA BGHKE APO TO MAPPET SHOW

*ΕΚ πρώτης όψεως, σαν να βγήκε απ’ το Μάπετ Σόου.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass