ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Γράφει ο ΕΛΕΥΘΕΡιός

Δημοσίευση: 17 Φεβ 2020 19:00
Όταν οι σωματο-φύλακες βραβεύουν Κωστα-Ντίνο   Όταν οι σωματο-φύλακες βραβεύουν Κωστα-Ντίνο

Εφιάλτες

Ο ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ απειλεί ήδη να βγάλει στον αέρα τις κασέτες που μαγνητοφώνησε στο το Eurogroup με καυτές ομιλίες του Σόιμπλε και του Ντάισεμπλουμ... (Βαρουφάκης... Σόιμπλε... Eurogroup... Ντάισεμπλουμ... Πω ρε φίλε ... Τι ζήσαμε; Της αλεπούς τον θάνατο).

 

Οπισθεν

ΟΠΙΣΘΕΝ ολοταχώς... Αντί να μειωθούν, αυξήθηκαν κατά 4% οι στρατιωτικές δαπάνες παγκοσμίως, με πρωταθλητές Ρώσους και Κινέζους. Ναι, σε εποχές που χρειαζόμαστε χρήμα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής οι μεγάλοι αβγαταίνουν τα οπλοστάσιά τους. Και πλέον δεν ακούς καν κείνες τις παλιές ανθρωπιστικές ενστάσεις για τα ... καημένα παιδάκια της Αφρικής που λιμοκτονούν.

Οπότε τα ...καημένα τα παιδάκια , αφού πήραν τον αποθαρρότους, μεγάλωσαν, μπήκαν στις βάρκες, διασχίζουν τη Μεσόγειο και ... τσουπ, στη Λα Βεντούζα, στην Ιταλία, τη Μόρια, την Ευρώπη γενικώς ως μετανάστες... Τώρα να σε δω δυτικέ μου ...

 

Οι απατεώνες

«ΕΙΣΤΕ ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας», κατηγόρησε στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή ο Τσίπρας τον Μητσοτάκη, που επί χρόνια με τη σειρά του χαρακτήριζε απατεώνα τον Τσίπρα.Το συμπέρασμα λοιπόν είναι ότι οι πολιτικοί μας επιτέλους συμφωνούν: η χώρα πηγαίνει από απατεώνα σε απατεώνα.

 

Κίτρινος κάμπος

ΕΙΝΑΙ να σε πιάνει μια μελαγχολία στον κάμπο. Τα σιτάρια, λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας έχουν κιόλας κιτρινίσει, μετά βίας φτάνουν σε ύψος τη μια σπιθαμή.

Καιρό είχαν να δουν τέτοιο κακό και ήδη ξεκίνησαν ποτίσματα. Και οι ελπίδες για μια βροχερή άνοιξη δεν είναι βάσιμες ...

 

Παράπονο

ΚΑΤΑ ΤΟ γνωστό κλισέ, «εργοτάξιο» θα γίνει η Λάρισα χάρη στα έργα Δήμου Λαρισαίων, διότι ως γνωστόν αυτή η πόλη δεν εκλέγει μόνο δήμαρχο αλλά και εργοταξιάρχη.

Το ερώτημα το θέτουν από τη συνοικία Αμπελοκήπων όπου διάβασαν την ανακοίνωση των έργων στην εφημερίδα:

Αλήθεια, πώς γίνεται σε μια από τις προβληματικότερες συνοικίες της πόλης, τη συνοικία χωρίς ...είσοδο να μην γίνεται ούτε ένα έργο;

 

Λίρα

ΤΗ διοίκηση της Δημοτικής Πινακοθήκης ευχαριστεί δημοσίως η πρόεδρος του ΔΣΛ, Νικολέττα Μπασδέκη για την παραχώρηση χώρου όπου έγινε η εκδήλωση κοπής της πίτας, καθώς ο Σύλλογος εξωτερικεύει τις δράσεις του. Το φλουρί της πίτας κέρδισε παριστάμενη δικηγόρος και αντιστοιχούσε, σε έργο του Κων. Σπυρόπουλου, ενώ η χρυσή λίρα μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης που προηγήθηκε, κληρώθηκε στη δικηγόρο, Αθανασία Τριανταφύλλου.

Β.Κ.

 

------

Ούτε σταγόνα...

DOYROY CIU1 17 2 2020

DOYROYCIU2 17 2 2020

 

ΤΟ θέμα του Αχελώου έσπευσε να αναδείξει κατά τη χθεσινή επίσκεψή της στη Λάρισα η υπεύθυνη των τομέων Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Τόσο στην επίσκεψη στον δήμαρχο Απ. Καλογιάννη όσο και στην επίσκεψη στον περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό, αλλά ακόμη και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, η κ. Δούρου στο μόνο θέμα που αναφέρθηκε ή επέλεξε να αναφερθεί ήταν ο Αχελώος.

Μάλιστα για να σημειώσει το «δίκαιο» της μη εκτροπής, η κ. Δούρου αναφέρθηκε ακόμη και στην αρνητική ψήφο της δικαστικής λειτουργού και αυριανής Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Αικ. Σακελλαροπούλου.

Ότι δηλαδή είναι... τελειωμένο το έργο, ξεχάστε το, αντιπροτείνοντας το σχέδιο Φάμελλου. Ένα έργο που για δεκαετίες, έχει εγκαταλειφθεί στα... βουνά, αφού πρώτα επενδύθηκαν εκατοντάδες εκατ. ευρώ, ενώ ούτε η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ - ούτε και η χθεσινή του ΣΥΡΙΖΑ, επιθυμούν να ολοκληρωθεί.

Αν ποτέ υλοποιηθεί κάποιο τμήμα θα αφορά ενδεχομένως στο ενεργειακό σκέλος, ενώ καμία από τις τόσες κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, δεν έχει απαντήσει πώς θα καλυφθεί το υδατικό έλλειμμα της Θεσσαλίας.

«Καταδικασμένος μύθος η εκτροπή του Αχελώου» κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, αφωνία από τη ΝΔ, ενώ η αγροτική παραγωγή της Θεσσαλίας, όπως και της χώρας, παραμένει κοστοβόρα, χωρίς εθνικό προσανατολισμό και στήριξη, ενώ έχει εγκαταλειφθεί στη μοίρα της ΚΑΠ που αραιά και πού αναθεωρείται, όχι βέβαια προς όφελος των αγροτών αλλά των βιομηχανιών του κλάδου.

* ΤΟΥΣ δημοσιογράφους για την υπομονή τους ευχαρίστησε χθες η κ. Δούρου καθότι από τα τοπικά στελέχη αποφασίστηκε η παραχώρηση συνέντευξης Τύπου, πρακτική που δεν συνηθίζεται για τις Κυριακές τουλάχιστον.

Το έφερε η κουβέντα λοιπόν η κ. Δούρου να ευχαριστεί τους δημοσιογράφους, χθες Κυριακή της Τυρινής. Παρούσα και η βουλευτής Άννα Βαγενά, η οποία περίμενε να ολοκληρωθεί η συζήτηση με τους δημοσιογράφους, για να διορθώσει λέγοντας πως «σήμερα είναι της Κρεατινής». «Μην επιμένεις, της Τυρινής» ανταπάντησε η κ. Δούρου. «Όχι της Κρεατινής είναι, έχει δίκιο η Αννα» παρενέβη ο έτερος βουλευτής, Βασ. Κόκκαλης. Τι θέλουν και εμπλέκονται οι αμιγώς ΣΥΡΙΖΑίοι με τέτοια θρησκευτικά θέματα αφού δεν το κατέχουν τόσο καλά όσο οι προερχόμενοι από το Κέντρο. Νωρίτερα η κ. Βαγενά δεν παρέλειψε να σημειώσει τη στήριξή της στην κ. Δούρου που υπέστη όσα υπέστη από τη ΝΔ με αφορμή την εθνική τραγωδία, ενώ αναφερόμενη στην κριτική της ΝΔ στο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως «ο Αλεξης Τσίπρας είναι αστέρι». Πολιτικά...

* Η επίσκεψη της κ. Δούρου ολοκληρώθηκε με ομιλία της στη συνεστίαση των Οργανώσεων Μελών Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ. Στον δρόμο προς το συνέδριο, ενώ ο Αλ. Τσίπρας έδωσε το στίγμα και η ΚΕ το πολιτικό πλαίσιο. Στο κέντρο «Λιόγερμα» ο βουλευτής Βασ. Κόκκαλης έτεινε χείρα «πολιτικής φιλίας» (και) σε πρώην συντρόφους των ΑΝ.ΕΛ. και νυν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Ενόψει βεβαίως και της νέας συνιστώσας η ίδρυση της οποίας θα ανακοινωθεί και θα δούμε αν θα συμπέσει με την επίσκεψη Τσίπρα στη Λάρισα, στις αρχές Μαρτίου για το αγροτικό συνέδριο.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass