ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 18 Φεβ 2020 19:00
Εγκωμίαζαν τη στάση του Μάξιμου, στο περιθώριο της εκδήλωσης μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Δομένικου, οι δήμαρχοι των μαρτυρικών πόλεων που βρέθηκαν στο Καυκάκι. Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, και Διστόμου Γιάννης Σταθάς, θήτευσαν ως βουλευτές, ο πρώτος του ΠΑΣΟΚ και ο δεύτερος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μεν Σταθάς θυμήθηκε ότι ο Λαρισαίος κράτησε τον λόγο του και παραιτήθηκε από υπουργός για το γάλα, ο δε Παπαδόπουλος, χρόνια διευθυντής στον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, συμμερίζεται τον αγώνα του Μάξιμου για τις ελληνοποιήσεις γάλακτος.   Εγκωμίαζαν τη στάση του Μάξιμου, στο περιθώριο της εκδήλωσης μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Δομένικου, οι δήμαρχοι των μαρτυρικών πόλεων που βρέθηκαν στο Καυκάκι. Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, και Διστόμου Γιάννης Σταθάς, θήτευσαν ως βουλευτές, ο πρώτος του ΠΑΣΟΚ και ο δεύτερος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο μεν Σταθάς θυμήθηκε ότι ο Λαρισαίος κράτησε τον λόγο του και παραιτήθηκε από υπουργός για το γάλα, ο δε Παπαδόπουλος, χρόνια διευθυντής στον Συνεταιρισμό Καλαβρύτων, συμμερίζεται τον αγώνα του Μάξιμου για τις ελληνοποιήσεις γάλακτος.

Το «13»

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ στις 20 δημοφιλέστερες ερωτήσεις που υπέβαλαν τα μέλη του "iSYRIZA" έδωσε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εγκαινιάζοντας τη διαδικτυακή πρωτοβουλία "i ask and watch".

Φτάνοντας στη 13η ερώτηση ο παρουσιαστής είπε στον πρόεδρο, μπορεί να είναι λίγο γρουσούζικος ο επόμενος αριθμός, με τον κ. Τσίπρα να απαντάει: «μας αρέσει εμάς το 13» (ως φίλος του Παναθηναϊκού). Τη 13η ερώτηση απηύθυνε ο Φαρσαλινός Νάσος Νικόπουλος, η οποία αφορούσε στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, απέναντι στη χώρα μας σε περίπτωση κλιμάκωσης.

Τότε ο πρόεδρος γύρισε γελώντας και είπε «ε, καλά σ’ αυτό έβαλες και εσύ το 13!».

Γ.Γ.

 

Νούμερο 4

ΕΚΠΕΜΠΕΙ από χθες και το Μέγκα, το παραδοσιακά νούμερο 4 στο τηλεκοντρόλ... Εβλεπε ο Λαρισαίος το απόγευμα παλιές σειρές και νοσταλγούσε τη δεκαετία του 2000, τότε που ζούσαμε την εθνική μας αυταπάτη. Ολυμπιακοί αγώνες, Γιούρο, μέχρι και Γιουροβίζιον είχαμε σηκώσει τότε. Τα θυμόταν αυτά κι έτσι του ερχόταν να πάρει στην τράπεζα τηλέφωνο να ζητήσει διακοποδάνειο ή έστω ένα καταναλωτικό να ψωνίσει σαν άνθρωπος ο φουκαράς.

***

ΚΑΙ μετά σκεφτόταν ότι βέλαξε μέχρι να ξεπληρώσει τα δάνεια εκείνα. Ενώ το ΜΕΓΚΑ τι κι αν χρωστούσε καμιά εκατοσταριά εκατομμύρια στο Δημόσιο και φυσικά στους απλήρωτους παλιούς εργαζομένους του, ο νέος ιδιοκτήτης του το πήρε καθαρό-καθαρότατο από υποχρεώσεις. Δεν είναι το ΜΕΓΚΑ αυτό, μονολογούσε ο συμπολίτης, είναι ένα νέο κανάλι που πήρε το σήμα και την ταινιοθήκη του καναλιού, το ΜΕΓΚΑ ήταν οι άνθρωποί του που ακόμα και σήμερα είναι απλήρωτοι. Τα κανάλια τα κάνουν οι άνθρωποι, όχι τα σήματα.

ΘΑ.

 

Προσωπικότητα

*ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ τα θετικά σχόλια για τον Βαγγέλη Μόρα που συμπλήρωσε 500 συμμετοχές σε αγώνες, σε κορυφαίο επίπεδο. Ο Λαρισαίος που συνεχίζει με επιτυχία, ισορροπημένα και μάλιστα σε δύσκολη για την ΑΕΛ περίοδο. Διθύραμβοι για σπουδαία προσωπικότητα, πέραν των αθλητικών προσόντων. Όπου λησμονήθηκε να αναφερθεί η αποδοχή των Λαρισαίων. Που πέρυσι τον ανέδειξαν δημοτικό σύμβουλο.

Ζ.

 

Γαστροκουλτούρα

ΓΙΝΕΤΑΙ να τσικνίσεις με μπριζόλα Ολλανδίας; Προφανώς και όχι αφού παράδοση δεν είναι μόνο το ψήσιμο και τα κλαρίνα της Τσικνοπέμπτης, αλλά και η προέλευση των εδεσμάτων που σερβίρονται εκείνη την ημέρα. Γιατί κακά τα ψέματα, άλλη γεύση έχει το ντόπιο, το σωστό το παϊδάκι και άλλη το ευρωπαϊκό. Γι’ αυτό και ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης ν. Λάρισας -εναρμονισμένος με τη μελέτη για την εθνική στρατηγική γαστρονομίας- συστήνει στα μέλη του να προτιμήσουν τοπικούς παραγωγούς και κρεοπωλεία για την προμήθεια των εδεσμάτων που θα προσφέρουν δωρεάν την Τσικνοπέμπτη, ενισχύοντας όχι μόνο την τοπική οικονομία αλλά και την τουριστική ταυτότητα της παραδοσιακής γιορτής, που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει έναν δυναμικό και εξωστρεφή χαρακτήρα. Προτείνει μάλιστα όχι μόνο να τα προτιμήσουν αλλά και να τα διαφημίσουν ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το brand name των Θεσσαλικών προϊόντων.

Χ.Β

 

Σφάζονται

Ο απόλυτος διχασμός επικρατεί στους κόλπους της ΔΑΚΕ Καθηγητών στη Λάρισα, με αφορμή την εκλογή προέδρου για την τοπική ΕΛΜΕ και το σίριαλ φαίνεται ότι θα έχει και άλλα επεισόδια. Μπορεί την Κυριακή στη συνέλευση της ΤΕ ΔΑΚΕ να έγινε απόπειρα ειρήνευσης με την παρέμβαση του προέδρου από την Αθήνα κ. Παπαχρήστου, αλλά τα πνεύματα, όχι απλά δεν ηρέμησαν αλλά οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο. Η πρόταση για ψηφοφορία για διεύρυνση της ΤΕ ώστε από 7μελής να γίνει 11μελής ενώ δεν ήταν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης προκάλεσε τη δυσαρέσκεια πολλών μελών της γαλάζιας παράταξης που αποχώρησαν. Έτσι και ενώ τη συνέλευση παρακολουθούσαν περίπου 120 άτομα, τελικά προέκυψε 11μελής ΤΕ ΔΑΚΕ από εκλογές που έγιναν και στις οποίες ψήφισαν 41 άτομα. Τα μέλη που αποχώρησαν εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους αφού ούτε εκλογή εφορευτικής επιτροπής έγινε και ούτε καμία από τις προτάσεις που έγιναν τέθηκε σε ψηφοφορία. Δύσκολα θα βρεθεί η χρυσή τομή, μετά από αυτή την επεισοδιακή συνέλευση. Το κακό είναι ότι μπορεί οι κόντρες να είναι ενδοπαραταξιακές, η ΕΛΜΕ είναι το μεγαλύτερο «θύμα» αφού δύσκολα θα βγει λευκός καπνός στη συγκρότηση του Δ.Σ. τους.

Ν.Π.

 

Αγανάκτησε

*ΟΡΜΩΜΕΝΟΣ εκ του σχολίου για τη ΔΑΚΕ καθηγητών και τους εντεταλμένους κομματικούς παράγοντες ο ‘’αγανακτισμένος νεοδημοκράτης’’, όπως υπογράφει, Λαρισαίος Τ.Τ. επισημαίνει: «αν ήθελαν όλοι αυτοί ή κάποιοι από αυτούς να δώσουν λύση στο υπάρχον θέμα, θα το είχαν κάνει διότι θεωρώ απαράδεκτο 1,5 μήνα τώρα να διασύρεται η παράταξη από προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα. Το πόσο κακό έχει γίνει θα το διαπιστώσουν στις επόμενες εκλογές, αφού έχουν δώσει τροφή για αρνητικότατα σχόλια στους συναδέλφους καθηγητές των σχολείων και στις διάφορες παρατάξεις που διαχρονικά είναι απέναντι». (Δεν πρόλαβε να αναλάβει ακόμα καλά-καλά κι ο υπεύθυνος του κόμματος Ν. Καρδούλας, να βάλει μια σειρά.)

***

*ΚΑΙ συνεχίζει ο -μάλλον- καθηγητής: «Έπρεπε το θέμα να είχε λυθεί από την πρώτη εβδομάδα εσωκομματικά δίχως να ακουστεί πιστολιά, τώρα πια βαράν κανόνια. Μάλλον ο λόγος είναι ότι όλοι αυτοί οι παράγοντες το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι δημόσιες σχέσεις και o εμπλουτισμός της προσωπικής τους συλλογής φωτογραφιών, σαν ορντινάντσες των κάθε λογής πολιτικών που επισκέπτονται την επαρχία κατά καιρούς, όταν σπρώχνονται ποιος θα πετύχει την καλύτερη πόζα και λιγότερο να υπερασπιστούν κατακτήσεις και χώρους, που ο απλός ψηφοφόρος τους έδωσε την εμπιστοσύνη του για να τον εκπροσωπούν και να τον υπερασπίζονται. Τελικά σ’ αυτό το κόμμα δεν βάζουν μυαλό». (Και με τις υγείες τους...)

Ζ.

 

Παρομοίως

*ΜΕ την ευκαιρία, στον ίδιο ρυθμό κινούνται κι οι συριζαίοι. Τι, μόνο οι δεξιοί; Γέμισε το f/b στη Λάρισα από φωτογραφίες με τη Ρένα Δούρου. Όλοι κι όλες ήθελαν μια σέλφι με το στέλεχος του κόμματος, ώστε να έχουν να αναρτήσουν. Στην ίδια μόδα με τους νεοδημοκράτες...

Ζ.

 

Πάλι θα;

*ΩΡΑΙΑ τα είπε η υφυπουργός Γεωργίας στην εκδήλωση της ΝΔ στην Ελασσόνα. Αναλυτικά. Πλήρες πρόγραμμα ενεργειών που θα μπλοκάρουν τις ‘’ελληνοποιήσεις’’, αυτά ακριβώς που θα ήθελε να ακούσει το ακροατήριο των κτηνοτρόφων, όλα αυτά που θα πρέπει να γίνουν. Απλώς η Φωτ. Αραμπατζή μάλλον λησμόνησε ότι ήδη κυβερνούν τόσο καιρό, πέρασε η εποχή των υποσχέσεων.

Ζ.

 

Συγκίνηση

ΚΑΙ τι δεν είχε η εκδήλωση για την κοπή πίτας της τοπικής δημοτικής οργάνωσης του Κινήματος Αλλαγής το βράδυ του Σαββάτου στην Ελασσόνα. Μια εκδήλωση από τα παλιά με βίντεο για την πορεία του ΠΑΣΟΚ, με βραβεύσεις πρώην επάρχων και δημάρχων, με αρκετή συγκίνηση και πολλά χειροκροτήματα αλλά και με την παρουσία του μητροπολίτη Χαρίτωνα που ευλόγησε την πίτα.

Όσο για τον επίσημο προσκεκλημένο, τον Κώστα Σκανδαλίδη, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, δεν έκρυψε την έκπληξη αλλά και τη συγκίνησή του για το βίντεο με τη δική του πολιτική διαδρομή που επιμελήθηκαν τα «συντρόφια» από την Ελασσόνα και πρόβαλαν στην εκδήλωση. Βίντεο που ζήτησε ευγενικά να το πάρει μαζί του στην Αθήνα με τους Ελασσονίτες να ανταποκρίνονται φυσικά...

Δ.Κ.

 

Η «μάνα»

ΣΤΗΝ πρώτη γραμμή του κοινοβουλευτικού έργου, αλλά και στο Κίνημα Αλλαγής, αναδεικνύεται η «μάνα του λόχου» στον νομό, η βουλευτίνα Λίτσα Λιακούλη. Στηρίζει πολιτικά τις οργανώσεις, συνδέει τα μέλη και τους φίλους και δουλεύει συστηματικά για τη διεύρυνση και τη σύνδεση του Κινήματος Αλλαγής ξανά με τη βάση του. Ενωτική πάντα, με πολλή δουλειά και καθαρό πολιτικό λόγο, δείχνει αποφασισμένη να κάνει τη διαφορά.

Απόδειξη το ιδιαίτερα φορτωμένο πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου κινούμενη για τις εκδηλώσεις των οργανώσεων από Ελασσόνα στην Αγιά πέραν των δικών της υποχρεώσεων, που δεν είναι και λίγες...

Δ.Κ.

 

«Μαύρα

και άραχνα»

«ΜΑΥΡΑ και άραχνα» τα πράγματα για το μέλλον των εργαζομένων και των συνταξιούχων εμφάνισαν χθες στη Λάρισα οι δύο ειδήμονες στη χώρα, Αλέξης Μητρόπουλος, νομικός – εργατολόγος και Γιώργος Ρωμανιάς, εργατολόγος - οικονομολόγος.

Για συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου είπαν, για «αυξήσεις που θα βλέπουν και αυξήσεις που δεν θα λαμβάνουν...» είπαν..., μια πλήρη απογοήτευση όσων περίμεναν και αγωνιούσαν τόσα χρόνια για την κατάργησή του.

***

ΤΟ πέταξε το καρφί ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Πάιδας, στη χθεσινή εκδήλωση για τον νέο ασφαλιστικό νόμο, που έγινε στη Λάρισα: «Ο Μητσοτάκης δεν τήρησε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις για κατάργηση του αντιεργατικού νόμου Κατρούγκαλου. Το νέο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι ελαφρού ειδικού βάρους σε σχέση με τις ελπίδες που είχαμε.

Καταδικάζει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στη φτώχεια».

***

ΜΕΓΑΛΗ η εκπροσώπηση της ΑΔΕΔΥ που ήρθε από την Αθήνα χθες στη Λάρισα. Η παρουσία των συνδικαλιστών και μόνο είναι μήνυμα στήριξης στην τοπική νέα διοίκηση.

 

Αρμοδιότητες

ΤΙ και αν ιδιωτεύει πλέον εδώ και πολλά χρόνια ασχολούμενος αποκλειστικά με τα ελαιοπερίβολά του. Ο πρώην δήμαρχος Γόννων Χρήστος Καραναστάσης ανέλαβε όχι μόνο να αναδείξει αλλά και να βρει λύση στο πρόβλημα της βόσκησης των ανεπιτήρητων βοοειδών, που έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις στην περιοχή λόγω των ζημιών που προκαλούν τα ζώα.

Και λύση βρήκε από ένα χώρο που γνωρίζει καλά την αυτοδιοίκηση. Την αρμοδιότητα της διαχείρισης των ανεπιτήρητων ζώων, λοιπόν, έχει ο εκάστοτε δήμος και ως παλιός αυτοδιοικητικός υποστηρίζει ότι η αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να ζητά συνεχώς πρόσθετες αρμοδιότητες, οφείλει να ασκεί και αυτές που έχει.

Ιδού λοιπόν πεδίον δόξης λαμπρό για τους Δήμους Τεμπών και Τυρνάβου, που είναι στο χέρι τους να λύσουν τα προβλήματα στους Γόννους και τη Ροδιά. Και σε άλλους δήμους προφανώς υπάρχουν προβλήματα αλλά στους συγκεκριμένους δύο υπάρχει και μία αίτηση ενός πρώην δημάρχου και δεκάδες υπογραφές παραγωγών. Ποιος θα την αγνοήσει;

Δ.Κ.

 

Κάδοι

ΒΑΛΘΗΚΑΝ κάποιοι να κάψουν όλους τους κάδους απορριμμάτων της Λάρισας.

Πέντε στη συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου και ακολούθησαν άλλοι τέσσερις στη Νέα Πολιτεία την περασμένη εβδομάδα. Η υπηρεσία Καθαριότητας δεν προλαβαίνει να μετρά απώλειες και αντικαταστάσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαπιστώθηκαν από την καύση των κάδων, εκτιμάται ότι πρόκειται για εμπρησμό. Το φαινόμενο παραπέμπει σε εμμονή!

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Ζαούτσος κατάθεσε μηνύσεις κατ’ αγνώστων και η ανακάλυψή τους είναι πλέον θέμα της Αστυνομίας.

***

ΑΠΟ την άλλη εμφανίζονται και σποραδικά φαινόμενα καταστροφής κάδων απορριμμάτων, από πολίτες που ρίχνουν σ’ αυτούς αναμμένες ακόμη στάχτες από το τζάκι τους.

Λίγη προσοχή!

 

Μπαρούφες

*ΣΤΗ Λάρισα ο διαιτητής αδίκησε καταφανώς την ΑΕΛ, υπέρ του ΠΑΟΚ. Την άλλη μέρα ο συνάδελφός του χειρούργησε τον Άρη στο ματς με την ΑΕΚ. Οι δύο δικέφαλοι αποδείχθηκαν λερναίες ύδρες. Όλη η Ελλάδα το είδε, μόνο κάτι Μπαρούφες ακούστηκαν στην ‘’Αθλητική Κυριακή’’, αναλύσεις ‘’περιδιαγραμμάτου’’ από ‘’Βασταρούχες’’ στο κρατικό κανάλι. Να παρεμβαίνει και εκεί άραγε ο κ. Γεραπετρίτης, που ανέλαβε εσχάτως να λύσει το ποδοσφαιρικό πρόβλημα της χώρας;

Ζ.

 

Παίζουν μπάλα

*Ο Φατιόν έκανε τη δουλειά που ήξερε καλά και στην ΑΕΛ, ο Ντάουντα ξεμπούκωσε πηγαίνοντας στο Αγρίνιο, ο Ντέλετιτς τον χαβά του στην Τρίπολη πια, τους οδηγεί στην ‘’εξάδα’’ πηγαίνοντας δανεικός από την ΑΕΚ κι αφού άκουσε βαριές κουβέντες φεύγοντας από τη Λάρισα. Όπου όμως επέστρεψε ο Μασούρας, για τον οποίο είχε πληρώσει, λέει, ο Ολυμπιακός στην ΑΕΛ ένα ολόκληρο εκατομμύριο. Επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ζ.

 

Ήξεις αφήξεις

Η σταθερότητα των θέσεων της κυβέρνησης για το προσφυγικό είναι γνωστή, πασίγνωστη. Με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την κατάργηση του αρμόδιου Υπουργείου (σ.σ. απόδειξη της άγνοιας της πραγματικής έκτασης του προβλήματος) και το επανέφερε ένα εξάμηνο μετά.

Αφού το μεσοδιάστημα οι αρμοδιότητες πήγαιναν και έρχονταν επίσης μεταξύ υπουργών και υφυπουργών. Προχθές λοιπόν ανακοίνωσαν την επίταξη εκτάσεων και ακινήτων με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αιφνιδιάζοντας τις τοπικές κοινωνίες.

Χθες, ωστόσο, ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης δήλωσε πως «παγώνουμε για μία βδομάδα τα έργα, αναμένουμε ρεαλιστικές προτάσεις από Δήμους και Περιφέρειες».

Ανέστειλε τις επιτάξεις για μία εβδομάδα και θα βρεθεί δήμαρχος που θα του προτείνει έκταση για κλειστή, ελεγχόμενη, ανοιχτή ή μισάνοιχτη δομή στην περιοχή του;

Β.Κ.

 

Πάλι το ΚΚΕ

ΠΑΛΙ το ΚΚΕ θα κληθεί να σπάσει στην πράξη το νέο νομοθέτημα -όταν αυτό ψηφισθεί- της κυβέρνησης για την... οδική ευπρέπεια των διαδηλώσεων. Από τα όσα διαβάσαμε στην «Καθημερινή» προκύπτει πως αστυνομικός «διαμεσολαβητής» θα ορίζει την έκταση που θα καταλαμβάνεται στο οδόστρωμα από τους διαδηλωτές όπως και τους λόγους «σοβαρής απειλής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής συγκεκριμένης περιοχής» για να αλλάξει την κατεύθυνση της πορείας, αν απαιτηθεί.

Κάτι σαν τον διαιτητή ένα πράγμα που σημειώνει με σπρέι τον χώρο όπου θα στηθεί η μπάλα για την εκτέλεση του φάουλ, όπως και το τείχος των αμυντικών. Αστείο μοιάζει αλλά δεν είναι, γιατί ο σκοπός τέτοιων νομοθετημάτων δεν είναι η μη διατάραξη της κυκλοφορίας. Η απειλή της... διατάραξης της ομαλότητας όπως τη φαντάζονται οι εκάστοτε κυβερνώντες είναι. Πάλι το ΚΚΕ και οι... λοιπές πιστές, δημοκρατικές δυνάμεις θα κληθούν να ακυρώσουν το μέτρο στην πράξη. Στο μπαλκόνι και κατά μόνας θα διαδηλώνουν πλέον;

Β.Κ.

 

Καρδίτσα

Ε, πατριώτες, η Καρδιτσομαγούλα όπου εδρεύει το θερμοκήπιο με την ανθρακολίπανση και το οποίο θα λειτουργεί με φυσικό αέριο (σ.σ. ιδέτε στο χθεσινό φύλλο της «Ε» την ανακοίνωση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ) είναι κωμόπολη της Καρδίτσας. Η Καρδιτσομαγούλα είναι σα ‘δω, τα Τρίκαλα είναι σα ‘κεί...

Β.Κ.

 

Λάμπα

ΣΤΟΝ Φόρη, στο κυλικείο του Ωδείου, είχαν καθίσει οι μουσικοί και αντάλλαζαν εξυπνάδες γύρω από το γνωστό ανέκδοτο με τη λάμπα...

-Πόσες σοπράνο χρειάζονται για να αλλάξουν μία λάμπα;

-Μόνο μία. Απλώς κρατάει τη λάμπα και η κόσμος γυρίζει γύρω της...

***

-ΠΟΣΕΣ άλτο χρειάζονται για να αλλάξουν την ίδια λάμπα;

-Καμία. Δεν φτάνουν τόσο ψηλά!

***

-ΠΟΣΟΙ τενόροι χρειάζονται για να αλλάξουν επιτέλους αυτή τη λάμπα;

-Πέντε! Ο ένας να προσπαθεί να την αλλάξει και οι άλλοι τέσσερις για να λένε «είναι πολύ ψηλά γι' αυτόν»!

***

-ΓΙΑΤΙ οι βαρύτονοι δεν μπαίνουν καν στον κόπο να βιδώσουν τη λάμπα;

-Γιατί επιμένουν ότι θέλει πιο χαμηλά...

***

-ΠΟΣΗ ώρα χρειάστηκε ο μαέστρος για να βιδώσει τη συγκεκριμένη λάμπα;

Κανείς δεν ξέρει. Γιατί, κανείς δεν πρόσεχε...

***

-ΠΟΙΑ είναι η διαφορά μεταξύ ενός μαέστρου χορωδίας κι ενός χιμπαντζή;

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο χιμπαντζής έχει την ικανότητα να επικοινωνεί με τους ανθρώπους...

ΘΑ.

 

_______

 

WC CIU 

ΥΠΟ μια έννοια θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει μια εξαιρετική εικαστική παρέμβαση, ένα έργο στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Αν δεν αποτελούσε, όπως είναι στ’ αλήθεια, μια παρέμβαση των καθαριστριών του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας, στις κοινόχρηστες τουαλέτες, στο υπόγειο του κτιρίου. Πώς αλλιώς να περιγράψουν δηλαδή οι καθαρίστριες τη δυσώδη κατάσταση; Αραγε η Διεύθυνση Υγιεινής πώς να το περιέγραφε...

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass