ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2020 19:15
*- ΠΟΥ είσαι συ βρε παιδί μου… (Δούρου - Αγοραστός αμοιβαία τα αισθήματα).  Ζ. *- ΠΟΥ είσαι συ βρε παιδί μου… (Δούρου - Αγοραστός αμοιβαία τα αισθήματα). Ζ.

Τόσο πολύ...

*ΦΤΑΝΕΙ πια... Θα βρέξει λέει πάλι, αύριο-μεθαύριο. Τόσο πολύ όσο και την προηγούμενη εβδομάδα, τις ίδιες μέρες; Λιγάκι μούσκεμα τα έχουν κάνει. Και ο καιρός κι εκείνοι που τον προβλέπουν.

Ζ.

 

Προετοιμασίες

*ΕΦΤΑΣΕ ο καιρός, όλοι ετοιμάζονται.

-Τι θα ντυθείς τις απόκριες;

-Καραγκιόζης.

-Καλά ξηγήθηκες. Ούτε στολές, ούτε τίποτα.

***

*- ΠΟΤΕ να ΄ρθουν ρε παιδιά οι απόκριες να βρουν μερικοί-μερικοί τον εαυτό τους.

***

*-ΤΙ θα ντυθείς τις απόκριες;

-Λέω να ντυθώ νύφη, μωρό μου. Εσύ;

-Λαγός.

Ζ.

 

Μέριμνα

*ΤΑ μωρά θα αποκτούν λέει ΑΦΜ από την ώρα που γεννιούνται. Το άκουσε ο Λαρισαίος και συνέστησε.

- Εγώ λέω να τα γράφουμε κατευθείαν και στον ΟΑΕΔ.

***

*ΕΙΧΕ προηγηθεί άλλος στην παρέα που γνωμάτευσε.

-Οι 5ήμερες σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό λέγονται εκπαιδευτικές επειδή έτσι βλέπουν οι μαθητές πού θα πάνε να ζήσουν μετά, φεύγοντας από την Ελλάδα.

Ζ.

 

Τόσο θλιβερή...

*«ΤΗΣ έκανα κλύσμα, λέει η μητέρα, σεξουαλική κακοποίηση βλέπουν οι ιατροδικαστές». Σπάνια ισορροπία για μέσο ενημέρωσης. Αυτός ήταν ο χθεσινός τίτλος της ‘’Ε’’ για την υπόθεση με το μωρό 11 μηνών που συντάραξε το πανελλήνιο. Τελικά η δημοσιογραφία ήταν που κακοποιήθηκε βάναυσα, ιδίως από τα τηλεοπτικά δελτία. Σε μια φρικτή υπόθεση που εξελίχθηκε σε τόσο θλιβερή. Αφέθηκαν ελεύθεροι οι γονείς, δεν προέκυψε εν τέλει ζήτημα. Ερωτήματα όμως, ένα σωρό. Με πρώτο, τι ακριβώς θα κάνουν τώρα οι λαλίστατοι ιατροδικαστές. Αμ, οι δαιμόνιοι ρεπόρτερ;

Ζ.

 

Αισιοδοξεί

*ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ το σχόλιο σχετικά με την υπουργική σύσκεψη για το υδρευτικό πρόβλημα των Φαρσάλων, ο Κώστας Γκούμας διέκρινε λέει ένα πεσιμισμό, «δικαιολογημένο, από τη συνήθη πρακτική της δημόσιας διοίκησης και πολιτικής». Ωστόσο συνεισφέρει με κάποιες αισιόδοξες πληροφορίες που γνωρίζει από την πολύχρονη ενασχόλησή του με τα υδατικά της περιοχής.

Για τα δύο φράγματα, στα ρέματα Κακλιτζό - και Λιουτζακό, στο Δίλοφο το Ναρθάκι, σημειώνει ότι «οι θέσεις για τα δύο αυτά έργα είχαν εξεταστεί, μαζί με πολλές άλλες, στην αναγνωριστική μελέτη για κατάλληλες θέσεις φραγμάτων στον Νομό, που έκανε το ΑΠΘ (1995 – Γ. Σούλιος). Ακολούθησαν η μελέτη αξιολόγησης των θέσεων από τη ΔΕΗ (2005 – Γ. Θανόπουλος), καθώς και αναγνωριστική μελέτη (για το φράγμα στο Ναρθάκι) που χρηματοδότησε ο Δήμος Ναρθακίου (δήμαρχος Δημ. Καπετάνος).

Στα τέλη του 2008 η Νομαρχία Λάρισας (Λ. Κατσαρός) εισηγήθηκε την ένταξη - χρηματοδότηση των οριστικών μελετών για τα δύο αυτά φράγματα, σε πρόγραμμα Υπουργείου Γεωργίας, μελέτες που εντάχθηκαν, δημοπρατήθηκαν και υλοποιήθηκαν τα επόμενα 2 χρόνια από μελετητικά γραφεία».

***

*«Επομένως αυτοδιοίκηση και υπουργείο έκαναν τη δουλειά τους», εκτιμά ο Κ. Γκούμας που δηλώνει «αισιόδοξος για τη μεσοπρόθεσμη επίλυση του σημαντικού προβλήματος της ύδρευσης των Φαρσάλων. Αφού δεν θα χρειαστούν μελέτες «πλην ενδεχομένως της αλλαγής χρήσης και για ύδρευση, της επικαιροποίησης κόστους, αν ισχύει η ΜΠΕ και της διαδικασίας ένταξης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης». (Συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο για το αναγκαίο Φράγμα Σκοπιάς-Παλιοδερλί στον Ενιπέα, με το οποίο για πολλά χρόνια δεν ασχολήθηκε κανείς).

Ζ.

 

Προετοιμασίες

*ΤΑ έχουν πιστέψει λέει όλα αυτά στο Δίλοφο και με το παραπάνω. Τα μαγαζιά εγκαταλείπουν σιγά-σιγά τα θρυλικά παϊδάκια και προσανατολίζουν το μενού τους στο ψάρι.

 Το φράγμα στο Κακλιτζόρεμα προ των πυλών, κάποιοι άρχισαν να αγοράζουν καλάμια, ορισμένοι σχεδιάζουν ξενοδοχειάκια, προετοιμάζονται να υποδεχτούν τους ‘’bird watchers’’ στον υγροβιότοπο. Μετανιωμένοι, λέει, όσοι παντρεύτηκαν νωρίς, ανεβαίνει το κασέ στο χωριό.

Ζ.

 

Στα ίδια...

*ΠΑΛΙ, καθώς τίποτε δεν άλλαξε, «τα θερμά μας συγχαρητήρια στο ΚΤΕΛ. Κλείδωσαν τις ακάθαρτες τουαλέτες στην Ελασσόνα αντί να τις καθαρίσουν. Προφανώς αυτό ήταν ευκολότερο...». Και συνεχίζει ο αναγνώστης: «Κι έτσι γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες σκηνών απείρου κάλλους. Άνδρες να κατουράνε φάτσα κάρτα δίπλα από την Πυροσβεστική. Ως και τα σώβρακα κατέβασε προχτές ένας μπάρμπας...». (Και τι να κάνει ο κόσμος δηλαδή...).

Ζ.

 

Επισημάνσεις

*ΟΙ εργασίες έχουν τελειώσει, οι οικοδομικές σιδεριές όμως αφέθηκαν αμανάτι, εκεί στην Παπακυριαζή και Φαρμακίδου. Το επισημαίνει ο Κ.Β. Κανένας δεν τις έχει μαζέψει, ένα χρόνο τώρα, εμποδίζουν αυτοκίνητα και πεζούς. Ο Δήμος οφείλει να παρέμβει.

***

*- ΑΥΤΟ δεν είναι δημοτικός φωτισμός, είναι καντηλάκι...

Χρόνια τώρα στο ημίφως, θυμίζει ο Α.Γ., στη Σμολένσκι και Λογιωτάτου, η λάμπα πολύ χαμηλής ισχύος για ανεξήγητο λόγο. Κάποια στιγμή πρέπει κι αυτοί να δουν το φως τους.

Ζ.

 

Τρέξιμο

*ΣΗΜΕΡΑ πάλι Γυμναστική στην ΕΛΜΕ; Οι τρεις γυμναστές της ΔΑΚΕ κατεβαίνουν στο γήπεδο αποφασισμένοι. Κι όλοι οι απέναντι συνεχίζουν να βαράνε παλαμάκια.

Ζ.

 

Τίνος;

*ΔΕΝ δόθηκε κάποιο δικαίωμα πριν την αναμέτρηση στην τοπική ΟΝΝΕΔ, άρα δεν ειπώθηκε κάτι για αναμέτρηση βουλευτικών γραφείων. Δεν χρεώθηκε κάπου ο νέος πρόεδρος Χρ. Μαϊμουλιώτης.

Ωστόσο, ο πρώτος σε προτιμήσεις στην οργάνωση της Λάρισας, μακράν όλων των υπολοίπων ήταν ο Βαγγέλης Νασιόπουλος, ο οποίος έλαβε 240 σταυρούς, ενώ ο πρόεδρος πήρε στην ίδια οργάνωση 246. Δεν μπορεί, θα βοήθησε λιγάκι κι ο πατέρας Βασίλης Νασιόπουλος, στέλεχος βουλευτικού γραφείου τόσα χρόνια.

Ζ.

 

Να την ξεπεράσει

*ΕΙΧΑΝ και προτιμήσεις να καταθέσουν οι νεαροί Λαρισαίοι.

- ‘’Όπως πας θα μείνεις στο ράφι’’, μου είπε η μάνα μου. ‘’Σ΄ αυτό με τα ποτά να με βάλεις’’, της είπα.

***

*- ΣΤΑΜΑΤΑ να πίνεις ρε φίλε, έχεις πιεί τρία μπουκάλια...

- Άσε με, πρέπει να την ξεπεράσω...

- Γιατί, πόσα έχει πιεί η ρουφιάνα;

***

*- Η γριά η ντομάτα έχει το ζουμί.

- Η κότα θες να πεις.

- Είμαι Βίγκαν.

Ζ.

 

Στην Αυλή

*ΖΩΗΡΟΣ με έμπνευση και πάντα στα μεράκια ο Κώστας Τσιάνος. Ακούστηκε ότι το ερχόμενο καλοκαίρι θα αναστήσει την Αυλή του Μύλου. Σπουδαίο υπαίθριο θέατρο ξανά...

Ζ.

 

Το κλείδωσε

*ΣΤΙΣ 7 Μαρτίου, Σάββατο, κλείδωσε η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στη Λάρισα. Το ανέφερε ο ίδιος στη συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. Ζήτησε λοιπόν αναβολή της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης του κόμματος που ήταν προγραμματισμένη για τις 23 Φεβρουαρίου. Και καθώς μεσολαβεί το τριήμερο της Αποκριάς, μετατέθηκε για τις 8 Μαρτίου, μετά το Καρναβάλι. «Στις 7 θα μιλάω στη Λάρισα, στο αγροτικό μας συνέδριο» τους ενημέρωσε.

Οπότε κι οι Λαρισοσυριζαίοι κάνουν πια τα σχέδιά τους. Τόσες φορές ανέβαλλαν, που φοβούνταν πια να προγραμματίσουν.

Ζ.

 

Επιμένει

*ΒΓΗΚΕ ξανά στο μετερίζι για το γάλα ο Μ. Χαρακόπουλος. Δεν είχε διστάσει τότε να παραιτηθεί από υπουργός, τώρα ως βουλευτής θα φοβόταν; Συνεχίζει και με την παρούσα κυβέρνηση, όπως και με την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ, να μιλάει για το φρέσκο και το ‘’φρέσκο’’ γάλα, για το τόσων ημερών διάρκειας, για τους κτηνοτρόφους μα και τους καταναλωτές, για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και το εξ αυτής βίδωμα και κάρφωμα, το πριόνισμα της ελληνικής παραγωγής. Τάχα μου θα ήταν το γάλα πιο φτηνό στο ράφι. Και τι προέκυψε; Και πιο ακριβό και λιγότερο ποιοτικό. (Κι οι αρμόδιοι συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα).

Ζ.

 

Ου λύκους

*-Α, ρε Κίτσιου. Α, ρε πού είσι; Πώς χαθ’καμι; Α, για τούτου λιέου σήμερα, δα πααίνου να τουν ιδώ;

-Βρε, βρε καλώς τον φίλο μου. Κι ‘γω σ’ αποθύμ’σα Βλάσ’ι...

Ο Νεμπεγλεριώτης δάσκαλος Κ. Ι. Π. κατέγραφε τον διάλογο των δύο χωριανών. Τσομπάνος ο ένας.

- Κι τι κάν’τς ιδώια Κίτσιου;

- Τουν κακόμ’ τουν κιρό. Πιδεύουμι, μι τα πράτα. Χαμένους κόπους. Δεν έχουν ψουμί. Τρουφή και μπόλια, ένα τ’ άλλου.

- Α ρε, τα πράτα που τα έχ’ς; Πιντακόσια πράτα απου είχις τι τάκανις; -Πιντακόσια ρε καρντάσ’; Άιντι, άιντι, δεν τα ‘μαθις; Ντέρτ’ τρανό τραβάου. Μι τα φάγι ου λύκους...

- Άιντι τώρα μη, μη πιρ’ γιλάς. Μουλόγα τι έπαθις;

- Δεν θα τα ‘μαθις τα μαντάτα; Λύκους είνι οι γιός μ’ απού είναι σν Αθήνα κι σπουδάζ΄ι; Αυτός μι τα ρουκάν’τσι ούλα.

Ζ.

 

Τριβές

*«ΕΙΧΑΜΕ το Ζάππειο 1 και Ζάππειο 2, όπου ο Σαμαράς παρουσίαζε εναλλακτικές προτάσεις και ισχυριζόταν ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να υπογράψει ποτέ Μνημόνιο. Όταν πλέον υποχρεώθηκε να υπογράψει και αυτός ένα ακόμα Μνημόνιο, τότε ουσιαστικά άνοιγε τον δρόμο στον Σύριζα. Αυτή είναι η τιμωρία...Με τέτοια «δεξιά» μυαλά δεν είναι τυχαίο που ο κόσμος πίστεψε τον «αριστερό» Τσίπρα. Στο κάτω κάτω, τι διαφορετικό έλεγε αυτός; Ακριβώς τα ίδια».

***

*ΣΤΗΝ ‘’Καθημερινή’’ το άρθρο του Ανδρέα Δρυμιώτη «Περί αχαριστίας», όπου σημειώνει μεταξύ άλλων, με αφορμή τις πρόσφατες αντιμητσοτακικές κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού: «Έτσι φτάσαμε στη μοιραία εκείνη ημέρα όπου ο Σαμαράς κατάφερε να διχάσει τον ελληνικό λαό. Ήταν η 8η Μαΐου 2010, όταν ψηφίστηκε στη Βουλή το Πρώτο Μνημόνιο. Υπέρ ψήφισαν 172 από ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ και η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Σαμαράς διέγραψε αμέσως την Ντόρα και ο Παπανδρέου διέγραψε 3 που ψήφισαν παρών. Έτσι η χώρα χωρίστηκε σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς». Άλλες τρεις χώρες (Ιρλανδία, Πορτογαλία και Κύπρος) υποχρεώθηκαν να υπογράψουν Μνημόνια, αλλά σε καμία άλλη χώρα δεν έγιναν αυτά που έγιναν στην Ελλάδα. Όταν μια ισχυρή παράταξη όπως η Ν.Δ. ισχυρίζεται ότι το Μνημόνιο δεν είναι απαραίτητο, τότε ο κόσμος πείθεται και αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κράτησε τη χώρα για 10 χρόνια στα Μνημόνια, ενώ όλοι οι άλλοι βγήκαν σε ελάχιστα χρόνια».

***

*ΚΑΙ καταλήγει: «Ο Αντώνης Σαμαράς έχει μόνο μία θλιβερή πρωτιά. Επί των ημερών του η ΝΔ, είτε σαν πρώτο είτε σαν δεύτερο κόμμα, κατέγραψε τα χειρότερα ποσοστά της από την ίδρυσή της: Μάιος 2012 – 18,9%, Ιούνιος 2012 – 29,7% και Ιανουάριος 2015 – 27,8%».

Και; Ουδέν συνέβη. «Σίγουρα δεν άγγιξε τον Σαμαρά. Αδίκησε όμως τον εαυτό του...» έγραψε για τον αρθρογράφο, χαρακτηρίζοντάς τον ‘’ορφανό του ΓΑΠ’’, ο Χρύσανθος Λαζαρίδης. Οργισμένος ο εξ απορρήτων του Καλαματιανού αναρωτιέται γιατί «αποφάσισε ξαφνικά να γράψει λίβελο κατά ενός πρώην πρωθυπουργού» και υμνεί τη σαμαρική περίοδο διακυβέρνησης. (Τα όργανα έχουν αρχίσει).

Ζ.

 

Σπιτάκι μου

ΤΟ θέμα της πρώτης κατοικίας έρχεται σιγά – σιγά στην επικαιρότητα, θέλουν δε θέλουν τα κόμματα με αφορμή και τη λήξη της περιόδου προστασίας. Η προηγούμενη κυβέρνηση έφτιαξε την πλατφόρμα, η οποία στην πραγματικότητα δεν δούλεψε, υπήρχε ωστόσο περίοδος προστασίας, η οποία θα εκπνεύσει με τη σημερινή κυβέρνηση. Η οποία κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να κάνει και πολλά για να σωθούν όσοι όντως θέλουν να σώσουν τα σπίτια τους.

Το θέμα έρχεται λοιπόν στην επικαιρότητα και... προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ – ελέω συνεδρίου – διαπιστώνουν «ταύτιση» με την πρόταση του Κινήματος Αλλαγής και σημειώνουν πως αποτελεί «αξίωση της κοινωνίας η κοινή στάση όλων για την προστασία της α' κατοικίας». Μόνο η κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη τη διάσταση του προβλήματος και δεν δικαιολογείται να πει πως φταίνε οι προηγούμενοι. Υποτίθεται κινδυνεύουμε –γενικώς- μην μας πάρουν τα σπίτια, τα χωράφια και τις γυναίκες αι κομμουνισταί, όχι οι τράπεζες...

Β.Κ.

 

Αντιφατική

*Η Άρσεναλ έχει λέει 6 μόνο νίκες στο αγγλικό πρωτάθλημα, όσες και οι ομάδες που πάνε για υποβιβασμό. Έχει επίσης μονάχα 6 ήττες, τις λιγότερες μετά την αήττητη Λιβερπουλάρα, θα πήγαινε κανονικά για πρωτάθλημα. Και τώρα περιμένει τον Ολυμπιακό, να τον ψήσει αύριο Τσικνοπέμπτη.

Ζ.

 

Εξηγώντας

*Ε, δεν ακριβολογούσαν κιόλας οι Λαρισαίοι, οπότε...

- Τι δουλειά κάνεις;

- Θεραπεύω τα ψυχολογικά των άλλων.

- Δηλαδή;

- Τσιπουράδικο έχω.

***

*- ΚΑΛΗΜΕΡΑ.

- Πού είναι ο καφές μου;

- Πες πρώτα καλημέρα ρε βλάκα.

- Καλημέρα ρε βλάκα, πού είναι ο καφές μου;

***

*ΚΙ είπε ο οφθαλμίατρος.

- Έχω τις εξετάσεις σου.

- Μπορώ να τις δω γιατρέ;

- Λογικά όχι.

Ζ.

 

-----

 DIPLH H XARA GIA2

 

*ΔΙΠΛΗ η χαρά για εκπαιδευτικούς και γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τυρνάβου, καθώς στην προγραμματισμένη συνάντησή τους, στη Βουλή, με τον Λαρισαίο Χρήστο Κέλλα, προστέθηκε και ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής.

 

-----

 TO PARKINGK PANV STO FROYRIO3

* ΤΟ πάρκινγκ πάνω στο Φρούριο είναι αριστερά, ο εικονιζόμενος χώρος είναι πλατεία, ναι, η πλατεία Λαμπρούλη. Τόσο φιλόξενη για τα αυτοκίνητα των Λαρισαίων. Οι οποίοι θα πάρκαραν άνετα και παραδίπλα πάνω στ’ αρχαία, αν δεν είχαν τοποθετηθεί αυτά τα απαράδεκτα εμπόδια με τα κάγκελα.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass