ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 22 Φεβ 2020 19:00
*ΥΠΟΥΡΓΟΣ Γεωργίας τόσο καιρό ο Μ. Βορίδης έχει μάθει πια και για το βαμβάκι. Οπότε εξηγεί στον Κ. Αγοραστό και κατά πώς φαίνεται, μάλλον μετά την εκκόκκιση θα έχει περάσει πια στην κλωστοϋφαντουργία.  Ζ. *ΥΠΟΥΡΓΟΣ Γεωργίας τόσο καιρό ο Μ. Βορίδης έχει μάθει πια και για το βαμβάκι. Οπότε εξηγεί στον Κ. Αγοραστό και κατά πώς φαίνεται, μάλλον μετά την εκκόκκιση θα έχει περάσει πια στην κλωστοϋφαντουργία. Ζ.

Ομαλά

*ΟΛΑ δείχνουν ότι ο Φλεβάρης θα συνεχίσει να κυλάει ομαλά, δεν έχει σκοπό να θυμώσει. Με καιρό ανοιξιάτικο φαίνεται ότι θα παραδώσει στον Μάρτη, ώστε να μπορέσει κι εκείνος να συνεχίσει αναλόγως. Αν βρέξει κιόλας, θα είναι σπουδαία.

Ζ.

 

Παράφαγε

*ΑΦΟΥ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του την Τσικνοπέμπτη, ο γνωστός Λαρισαίος αναστέναξε.

- Κρίμα που είναι τόσο μακριά η 25η Μαρτίου… Έχω έτοιμο τύμπανο για την παρέλαση. Την κοιλιά μου…

Ζ.

 

Μοδάτοι

*ΕΙΧΕ μια απορία η Λαρισαία εν μέσω εξελισσομένων εκδηλώσεων.

-Γεμάτη η πόλη μας από καραγκούνηδες και βλάχους, πώς γίνεται κι όλοι θέλουν να γλεντούν τις απόκριες με χάλκικα… (Η πολυπολιτισμικότητα;).

Ζ.

 

Και μετά, τι

έγινε;

*ΣΥΖΗΤΗΣΗ στην Επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς. Στο βήμα ο Μ. Χαρακόπουλος, σε θέμα που το ξέρει καλά, ως άνθρωπος της υπαίθρου αλλά και από τη θητεία του στο Υπουργείο Γεωργίας. Είπε πολλά και επί διαφόρων ο βουλευτής της ΝΔ, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις «αμαρτωλές επιχορηγήσεις». Ζητώντας από τον υπουργό «να μην ενδώσει σε ενδεχόμενες πιέσεις, για κρατική επιχορήγηση στην υπό ίδρυση Εθνική Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών», ο Λαρισαίος υπενθύμισε ότι «στο παρελθόν οι τριτοβάθμιες συνεταιριστικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ, είχαν λάβει χωρίς ποτέ να δώσουν λογαριασμό σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ ως κρατική επιχορήγηση από το 1994…». Με απόφαση Χαρακόπουλου τότε στο υπουργείο οι επιχορηγήσεις καταργήθηκαν και η υπόθεση στάλθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα, ενώ ζητήθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να ασκήσει έλεγχο. (Και μετά; Τι έγινε μετά;).

***

* ΕNΩ είχε ανακοινωθεί ότι «τα χρήματα αυτά, μετά από συνεννόηση με τον τότε πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, θα δίνονται σε πολύτεκνες οικογένειες», κανείς δεν έμαθε τι συνέβη. «Οι ψίθυροι των διαδρομών λένε» συνέχισε ο Λαρισαίος βουλευτής, ότι κάποια στοιχεία μιας οργάνωσης χάθηκαν στη μετακόμιση, κάποιας άλλης καταστράφηκαν γιατί πλημμύρισε το υπόγειο από μια βροχόπτωση». Δεν είναι τελικά εφεύρημα πρόσφατο αυτό με την πλημμύρα, στην Προανακριτική της Βουλής, το είχαν επικαλεστεί κι άλλοι στο παρελθόν.

«Επτά χρόνια μετά την παραγγελία της έρευνας και της δικαστικής διερεύνησης αυτής της υπόθεσης, ουδείς γνωρίζει τι τύχη είχε. Αυτό νομίζω ότι δεν τιμά κανέναν, ούτε την ποιότητα της δημοκρατίας μας». (Τι να πει κανείς και τι να μολογήσει).

Ζ.

 

Τραγικοί

*ΑΣΧΕΤΗ, αλλά μπορεί και να ταιριάζει, η χθεσινή διαπίστωση Λαρισαίου που είναι και φιλότεχνος.

-Πολλοί οι τραγικοί στη χώρα, μικρή η Επίδαυρος.

Ζ.

 

Σολομώντεια

*ΕΙΝΑΙ μια πονεμένη ιστορία ο κάδος των σκουπιδιών στον πεζόδρομο της Ασκληπιού, κάπου στο μέσον μεταξύ Κούμα και Κύπρου. Αυτός, που τον πηγαινοέφερναν οι καταστηματάρχες, καθώς όπως είναι απολύτως λογικό κανείς δεν τον ήθελε μπροστά στην πόρτα του. Το πέρα-δώθε του κάδου, διαθέτουν και ροδάκια οπότε είναι εύκολο, είχε γίνει ανέκδοτο. Μερικοί στοιχημάτιζαν κιόλας για το σημείο που θα βρεθεί την επομένη. Άλλοι έβαζαν μέσον στη Δημαρχία κοκ.

***

*ΕΙΔΑΝ κι απόειδαν στην υπηρεσία Καθαριότητας, οπότε έλαβαν απόφαση Σολομώντος, δίχως όμως τη σοφία του. Απλώς πήραν τον κάδο και τους άφησαν χωρίς. Και; Τι κάνουν τώρα κάποιοι έξυπνοι κι ανεύθυνοι συνάμα: πηγαίνουν και πετάνε τα σκουπίδια τους χύμα, κάτω, εκεί που βρισκόταν τελευταία ο κάδος. Περιμένοντας ότι αυτός θα επιστρέψει; Ότι κάπου πετάχτηκε και έρχεται; Άβυσσος η ψυχή του Λαρισαίου. (Και τώρα οι παρόδιοι μπορούν να μετακινούν, αντί του κάδου, τον σχηματιζόμενο λόφο σκουπιδιών).

Ζ.

 

Μακεδονία

«WELCOME» to Makedonia…

Η γερμανική «Telekom» ενημερώνει με μήνυμα στο κινητό τους επιβάτες αεροπορικών εταιρειών που φτάνουν στα Σκόπια, ή βρίσκονται εν πτήσει και διαθέτουν δορυφορικό τηλέφωνο και τους εύχεται καλή διαμονή.

Είναι σίγουρο ότι κάποια πράγματα θέλουν τον χρόνο τους για να προσαρμοστούν στη «Συμφωνία των Πρεσπών», ακόμη και όταν πρόκειται για ζητήματα τόσο απλά, όπως είναι ένα SMS, ή οι χάρτες που εμφανίζονται στις οθόνες των αεροσκαφών. Και οι οποίοι αναγράφουν ακόμη «Μακεδονία», χωρίς το πρόθεμα «Βόρεια».

Αλλά μήπως είναι και ζήτημα των ελληνικών αρχών;

 

Τσαπλιτσιμπίκ

*ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ διερμηνέα οι ξένοι, όχι αλλοεθνείς, για να κατανοήσουν διαλόγους του κάμπου.

- Συ ρουτέφκα κισύ μ’ απαράτσις.

- Αυτός; Ντιπ χαϊχούιας…

***

*ΣΕ μεγάλη αμηχανία βρέθηκε ο Αθηναίος όταν πλησίασε περίπτερο της Λάρισας.

-Έναν αναπτήρα παρακαλώ.

- Τσαπλιτσιμπίκ;

-Ε;

Πού να καταλάβει ότι του ζητήθηκε διευκρίνιση αν ζήτησε αναπτήρα από τους απλούς τους μπικ.

Ζ.

 

Στη ρεμπούπλικα

*ΕΦΕΡΝΕ κι άλλα προβλήματα ο χειμώνας στη Λάρισα του 1952. Όπως καταγράφει η αντίστοιχη στήλη της εφημερίδας:

Κάτι που θα έπρεπε να προκαλέσει το ενδιαφέρον και την επέμβαση της Αστυνομίας είναι οι σωλήνες των θερμαστρών, που, κυρίως στους κεντρικούς δρόμους έχουν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των διαβατών. Εξέχουν ως τα πεζοδρόμια οι σωλήνες αυτοί και φιλοδωρούν τα κοστούμια των ανύποπτων διαβατών με ανεξίτηλους λεκέδες καπνιάς, αχρηστεύοντάς τα. Και δεν είναι μόνο τα κοστούμια. Καπέλα, παλτά, παπούτσια, πουκάμισα, όπου πέσει ή υγρή καπνιά τα αχρηστεύει. Μόλις προχθές ένας κύριος έβριζε θεούς και δαίμονες και σόμπες και σωλήνες και καταστηματάρχες, γιατί περνώντας απ’ την οδό Βασιλίσσης Σοφίας δέχτηκε, εκ των άνω στην ολοκαίνουργη γκρίζα ρεμπούπλικά του έναν πελώριο λεκέ.

Ζ.

 

Υπερθετικός

*Ο Λαρισαίος φιλόλογος δίδασκε χθες, στην παρέα του καφέ πια, ως συνταξιούχος.

-Ποιος είναι ο υπερθετικός βαθμός του Θανάση;

-Ε;

-Θανάσιμος.

-Το έχεις χάσει…

-Μα είναι απλό... Θάνος-Θανάσης-Θανάσιμος.

-Μάλλον υπεραρνητικός είναι αυτός.

Ζ.

 

Θέμα χρόνου

*ΤΑ πάντα είναι θέμα χρόνου. Και στη συντροφιά των Λαρισαίων έφερναν τα σχετικά παραδείγματα.

- Οι γυναίκες, όπως αναφέρουν μελέτες, χάνουν 8 χρόνια απ’ τη ζωή τους στο μπάνιο. Κι οι άντρες 8 χρόνια από τη ζωή τους έξω απ’ το μπάνιο, ρωτώντας ‘’αργείς; Μας περιμένουν…’’

***

*- ΑΓΑΠΗ μου, θα μου φέρεις ένα ποτήρι νερό;

- Μα μωρό μου, είμαι στη δουλειά.

- Δεν πειράζει, μόλις έρθεις.

***

*- ΌΤΑΝ μια γυναίκα λέει ‘’θα είμαι έτοιμη σε πέντε λεπτά’’, είναι ακριβώς όπως όταν ένας άντρας λέει ‘’θα είμαι σπίτι σε πέντε λεπτά’’.

Ζ.

 

Καγκελοβαφή

*ΔΥΟ ‘’πρέπει’’ από τον συμπολίτη, απόμαχο δικηγόρο, Ελευθέριο Παντελίδη. «Το ένα ‘’δέον γενέσθαι’’ αφορά στα κάγκελα περίφραξης του Αλκαζάρ και των γεφυρών του Πηνειού που έχουν σκουριάσει. Η συντήρηση και βαφή, είναι εύκολη και ολιγοδάπανη, ενώ ή αντικατάσταση, δυσχερής και πολυέξοδη. Προσφέρομαι ανιδιοτελώς να βοηθήσω, ξέρω από καγκελοβαφή», αναφέρει.

Το δεύτερο: «Φρονώ ότι ο ιερός και πανέμορφος αρχαιολογικός χώρος του Φρουρίου - «Ακρόπολις» πρέπει να εμπλουτισθεί με ένα αξιοπρεπές και λειτουργικό W.C. Διότι όλο το πράσινο, τα δέντρα και τα απόσκια μέρη ουρο-αρδεύονται από ζώα, αλλά κυρίως από ανθρώπους, με αποτέλεσμα ο χώρος να ολισθαίνει, σήπεται και όζει. Φρονώ, ότι στις κατωφέρειες του χώρου, μπορεί να λειτουργήσει τέτοιο ανακουφιστικό ίδρυμα, έστω και ανταποδοτικά». (Τα είπε και ξεθύμανε).

 

Ο γορίλας

*Η ξανθιά Λαρισαία είχε αρχίσει να υποπτεύεται πως ο άντρας της την απατά. Σκέφτηκε να τον τσεκάρει κι όταν τους κάλεσαν σε ένα αποκριάτικο πάρτι μασκέ, σαν αυτά που γίνονται τούτη την περίοδο και φέτος, προφασίστηκε λίγο πριν φύγουν από το σπίτι τους πως έχει πονοκέφαλο, θα ξάπλωνε είπε αλλά δεν την πείραζε εκείνος να πάει να διασκεδάσει. Αυτός βάζει τη στολή γορίλα που είχε πάρει και ξεκινάει για το πάρτι μόνος.

Αρκετή ώρα αργότερα σηκώνεται κι η σύζυγος, βάζει μια άλλη στολή που έχει πάρει κρυφά απ’ τον άντρα της και ξεκινά και αυτή για το πάρτι.

***

*ΦΤΑΝΟΝΤΑΣ, εντοπίζει τον σύζυγο-γορίλα να χαριεντίζεται με άλλες μασκαρεμένες, να κάνει τρέλες μαζί τους, να χορεύει, να τις χουφτώνει και άλλα διάφορα. Τον πλησιάζει και έτσι όπως είναι μεταμφιεσμένη, αρχίζει να χορεύει μαζί του και να του την πέφτει επίμονα. Αυτός της προτείνει να πάει μαζί του στα πάνω δωμάτια και εκείνη ευχαρίστως τον ακολουθεί.

Βρέθηκαν σ’ ένα δωμάτιο και έτσι όπως ήταν με τις μάσκες προχώρησαν στα μη περαιτέρω, γλέντι όλο το βράδυ. Πριν ξημερώσει όμως έφυγε η σύζυγος χωρίς να φανερωθεί. Έφτασε πρώτη στο σπίτι και τον περίμενε για να ακούσει τι θα της έλεγε.

***

*ΚΑΠΟΙΑ στιγμή επέστρεψε σπίτι κι ο άντρας της.

- Πώς τα πέρασες κύριε γορίλα;

-Τα συνηθισμένα μωρέ… Μόνος, δεν είχα και τόσο όρεξη. Κλειστήκαμε σ’ ένα δωμάτιο με τα παιδιά και παίζαμε χαρτιά.

- Σοβαρά;

 - Αφού ξέρεις ότι δεν περνάω καλά αν δεν είμαστε μαζί. Βαρέθηκα παίζοντας χαρτιά όλο το βράδυ…

- Άντε…

- Όμως κάτσε να σου πω τι συνέβη στον Γιώργο που του δάνεισα τη στολή του γορίλα…

Ζ.

 

Ασυνήθιστα

*ΥΠΑΡΚΤΑ λέει ονόματα από τους παλιούς τηλεφωνικούς καταλόγους του ΟΤΕ. Ένας απλός συνδυασμός απαιτείται άλλωστε.

Ακίνδυνος Αλβανός

Σεραφείμ Μπουφές

Σουλτάνα Κουτσουκλανιότογλου

Αγλαΐα Βουνοτρυπίδου

Τίμιος Τέλειος

Κάρολος Φρίκης

Κάρολος Σκορδαλιάς

Βρασίδας Βρυκόλακας

Ιππουργός Ξυπόλυτος

Κροίση Πετρελαίου

Πέτσας Καλοψημένος

Αριστομένης Φάλαινας

Ολυμπία Φάρσαλα

Ολυμπία Τρίκαλα

Σεβαστή Φέτα

Πύργος Ηλίας

Κλεοπάτρα Κοκαλιάρογλου

Περσεφόνη Τρομπέτα

Λητώ Βρακάκη

Ευλογέτα Τσουτσούνη

Πόθος Καρπός

***

*ΛΕΛΑ Τρέλα

Ζήσης Γεράσης

Αντωνία Χατζηρούφα

Αριστοτέλης Ξεσφυγγούλης

Αριστοκράτης Ξεσφίγγης

Κάρολος Κινέζος

Ελπιδοφόρος Προσπαθόπουλος

Ακριβή Γουρούνα

Ροδόλφος Παπιομύτογλου

Άννα Γούλα

Χαριτωμένη Ταράτσα

Αριστοτέλης Βερίκοκος

Όμηρος Λουκάνικας

Παγώνα Σίγουρα

Αρσινόη Σουβλάκη

Ανθούλα Καπνιστή

Παρασκευή Μεσημέρη

Κυριακή Μεσημέρη

Μάρτης Απρίλης

Ζαμπέτα Φέτα

Βούτα Κασσιανή

Ροδάμανθης Φουκαράς

Διαλεχτή Κατσίκα.

Ζ.

 

-------------

PANTA MESA STO LAO THS H LITSA LIAKOYLH ISOS GIA AYTO KAI KAPOIOI TH LENE KAI LAIKOYLH

*ΠΑΝΤΑ μέσα στον λαό η Λίτσα Λιακούλη, ίσως γι’ αυτό και κάποιοι τη λένε και Λαϊκούλη. Μαζί με το επιτελείο της κινάν κι έξω στον κόσμο η βουλευτίνα του ΚΙΝΑΛ.

Ζ.

 

 

 

-------------

PANTA KONTA STO ORAIO FYLO O ANTIDHMARXOS POLITISMOY TYRNABOY

*ΠΑΝΤΑ κοντά στο ωραίο φύλο ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Τυρνάβου. Ο Χριστόφορος Κατσαρός, την Τσικνοπέμπτη βρέθηκε με Τυρναβίτισες στην όμορφη γιορτή του ΚΑΠΗ.

Κ.Τσ

 

 

-------------

DEJIA DEN PAEI ARISTERA DEN PAEI OYTE KAI EYUEIA TOYLAXISTON POY NA DEIXNEI

*ΔΕΞΙΑ δεν πάει, αριστερά δεν πάει, ούτε και ευθεία. Τουλάχιστον να υπάρχει άλλη πινακίδα στην αρχή του δρόμου, που να δείχνει ότι πρόκειται για αδιέξοδο...

Ζ.

 

 

 

-------------

KOPH PITAS H KAUE EAYTOY

*ΚΟΠΗ πίτας, η καθ’ εαυτού.

Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass