ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2020 19:01
* ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Efe Ceylan, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Λάρισα είχε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης. Μεταξύ των άλλων, ο γενικός πρόξενος υποσχέθηκε την επόμενη φορά να συναντηθούν στο Δημαρχείο του Δήμου Τεμπών. Ήταν μια ανταλλαγή απόψεων για πολλούς τομείς και ιδιαίτερα για τον τουρισμό.  Κ.Τσ. * ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον γενικό πρόξενο της Τουρκίας στη Θεσσαλονίκη, Efe Ceylan, στο περιθώριο της επίσκεψής του στη Λάρισα είχε ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης. Μεταξύ των άλλων, ο γενικός πρόξενος υποσχέθηκε την επόμενη φορά να συναντηθούν στο Δημαρχείο του Δήμου Τεμπών. Ήταν μια ανταλλαγή απόψεων για πολλούς τομείς και ιδιαίτερα για τον τουρισμό. Κ.Τσ.

Τελευταίο Αντίο

* Η είδηση του θανάτου του σπουδαίου Έλληνα ηθοποιού Κώστα Βουτσά, του «αιώνιου έφηβου», σκόρπισε θλίψη σε όλη τη χώρα.

Το διαδίκτυο κατακλύστηκε από συλλυπητήρια μηνύματα αλλά και ατάκες από τις ταινίες του που έγραψαν ιστορία. Ακόμη και η Φίνος Φιλμ έγραψε για τον θάνατό του «Έκανε ένα φσσσς μπόινγκ στον ουρανό και πήγε να συναντήσει τους υπόλοιπους “μεγάλους” της παρέας», ενώ πολλοί θαυμαστές του γέμισαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με κεφτέδες που τόσο άρεσαν στον Κωστάκη...

Ν.Π.

 

Αξέχαστος...

* ΠΡΙΝ από καμιά δεκαετία είχαμε επισκεφθεί το σπίτι του Κώστα Βουτσά στην οδό Χάρητος, για να τον «βγάλουμε» σε απευθείας σύνδεση στο κανάλι όπου εργαζόμουν εκείνη την περίοδο. Κατά την αναμονή μιλούσα λες και είχα απέναντί μου έναν συνομήλικό μου, έκανε συνέχεια πλάκα, μόνο η ακοή του έδειχνε γερασμένη, κατά τα άλλα στην ψυχή παρέμενε ακόμα «έφηβος». Λίγα λεπτά πριν τη σύνδεση μου ζήτησαν από το κοντρόλ να κάνουμε το τελευταίο τεστ. Του λέω, μπορείτε να μιλήσετε, ξεκινάει να κάνει ότι μιλάει χωρίς φωνή, στο κοντρόλ βλέπανε ότι μιλούσε, χωρίς ωστόσο να έχουν ήχο, ...σιωπή για λίγο και μετά πανικός ότι έχουμε βλάβη, τους λέω παιδιά ηρεμήστε, σας κάνει πλάκα, δεν μιλάει καθόλου... γέλια ασταμάτητα, τους ξεγελάσαμε μου λέει, κλείνοντας το μάτι!!! Στο τέλος η σύνδεση έκλεισε για τους τηλεθεατές, όμως όλοι ήθελαν και περίμεναν να ακούσουν το ξακουστό Φφφςςς μπόινγκ (το είπε 10 φορές όπως στην ταινία).

Γ.Γ.

 

Δάκρυσε

* ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης έβλεπε στην τηλεόραση τα γεγονότα που διαδραματίζονται με τα ΜΑΤ και τους κατοίκους νησιών του Αιγαίου (Χίος-Λέσβος) και δάκρυσε. «Δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά σήμερα, σε μια δημοκρατική χώρα. Μου θύμισαν τη βαναυσότητα των «Ες –Ες» στους Ελληνες! Δάκρυσα... και πονάω να τα βλέπω! Μην ξεχνάμε την ιστορία μας. Μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη Ελληνες» δήλωσε με παράπονο και συγκίνηση, σε τηλεφώνημά του στην εφημερίδα «Ε».

«Γράψτε, σας παρακαλώ, ότι αυτές οι συμπεριφορές ταιριάζουν μόνο σε πόλεμο» είπε και συμπλήρωσε: «Σήμερα οι άνθρωποι είναι πιο μορφωμένοι από παλιά και θα περίμενε κανείς να αντιμετωπίζουν και να λύνουν πολιτισμένα τέτοια προβλήματα, χωρίς να χρησιμοποιούν βία. Άλλωστε σε τέτοιες περιπτώσεις, σαν αυτή των νησιών μας με το πλήθος μεταναστών, κρίνεται και η ικανότητα των πολιτικών μας να διαχειριστούν σωστά καταστάσεις κρίσης».

 

Μάσκες

* Η ανησυχία για τον κορονοϊό έκδηλη και στη Λάρισα. Πολλοί αυτοί που άνευ λόγου και αιτίας άδειασαν τα φαρμακεία από μάσκες και άλλοι τόσοι που ψάχνουν να βρουν και φτάνουν ακόμη και σε χρωματοπωλεία για να πάρουν θαρρούν πιο ενισχυμένες. Το λες και πανικό. Πάντως σε κάθε περίπτωση οι ειδικοί συστήνουν ψυχραιμία και διευκρινίζουν ότι οι μάσκες είναι για ασθενείς αλλά και για όσους θέλουν να προστατευθούν από νοσούντα άτομα στο περιβάλλον τους ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Οι υπόλοιποι απλά τις στερούν από όσους τις έχουν πραγματικά ανάγκη.

Ν.Π.

 

Κορονοϊός

* ΤΟ αναμενόμενο απλά συνέβη. Ο κορονοϊός, εισαγόμενος εξ Ιταλίας, βρίσκεται -και- επί ελληνικού εδάφους. Προς μεγάλη χαρά των διαφόρων «εμπόρων». Από τους λιανοπωλητές δήθεν χειρουργικών μασκών (που ουδεμία προστασία προσφέρουν) έως τους «τηλε-ειδικούς» του τρόμου.

Ο φόβος «πουλάει». Χθες στη Ρώμη, ο πάπας Φραγκίσκος ζήτησε να εξουδετερωθούν οι ψευδείς φήμες και ο φόβος, «να σβήσουμε την τηλεόραση και να ανοίξουμε τη Βίβλο», όπως σημείωσε. Καλού – κακού ας διαβάσουμε όμως και τις οδηγίες προφύλαξης και λήψης προληπτικών μέτρων.

***

* ...ΣΤΟ μεταξύ, η γρίπη σκοτώνει κάθε χρόνο 60.000 Ευρωπαίους. Αλλά εμείς όχι, «προτιμούμε» τον κορονοϊό. Λογικό. Αυτός είναι της μόδας...

***

* ΕΝΩ το Πεκίνο ανακοίνωσε ότι όλοι οι επισκέπτες που φθάνουν στην κινεζική πρωτεύουσα και προέρχονται από χώρες «σοβαρά πληγείσες» από την επιδημία του κορονοϊού στο εξής θα τίθενται σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Θα μπορούσε απλά να τους στέλνει στην επαρχία Ουχάν.

***

* ΑΤΙΜΟΣ όμως κι αυτός ο «Covid 19». Έχει ανοσία στα ΜΑΤ.

Δ.Χ.

 

Ακομμάτιστος

* ΤΗΝ ενόχλησή της για την εκλογή, στη διευρυμένη ΤΕ ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών ν. Λάρισας, του ταμία του συλλόγου πολυτέκνων Λάρισας και περιχώρων κ. Δ. Οικονόμου εκφράζει στη στήλη, πρώην διοικητικός του Συλλόγου, σημειώνοντας πως «χρόνια τώρα ο τοπικός σύλλογος πολυτέκνων προσπάθησε να μείνει και έμεινε μακριά από τέτοιες ενέργειες (τουλάχιστον φανερά).

Καταθέτει, δε, σειρά ερωτημάτων: Ποιο άραγε θα είναι το όφελος για τους πολύτεκνους συναδέλφους από μια τέτοια ενέργεια; Θα προωθηθούν καλύτερα τα προβλήματά τους; Το καταστατικό του Συλλόγου το επιτρέπει; για μια ακόμη φορά αποδεικνύετε ότι κάποιοι ασχολούνται με τα κοινά για να παρεισφρήσουν σε κομματικά επιτελεία, αγνοώντας αυτούς που τους έστειλαν να υπηρετήσουν κάποιον σκοπό (τη πολυτεκνία) και μόνο. Ή τα κομματικά επιτελεία θα υπηρετήσουν ή τον Σύλλογο Πολυτέκνων. Ας διαλέξουν. Η μόνο οδός είναι η άμεση παραίτησή του από το Δ.Σ του συλλόγου πολυτέκνων».

 

Νευρικότητα...

* ΜΟΥΔΙΑΣΜΕΝΑ και νευρικά είναι στελέχη της αγοράς από την εξάπλωση του κορονοϊού. Ο προβληματισμός είναι διάχυτος, ίσως όχι τόσο ως ανασφάλεια για την υγεία, αλλά ως απειλή για τις επιπτώσεις που θα προκαλέσει στην ελληνική οικονομία και στην ανάπτυξή της. Δεν είναι λίγοι αυτοί, οι οποίοι σκιαγραφούν μια ζοφερή εικόνα για την οικονομία στην περίπτωση που η επιδημία αποκτήσει διάρκεια, ενώ κανένας δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιες θα είναι οι διαστάσεις των συνεπειών.

Ο τουρισμός και οι εξαγωγές είναι από τους πρώτους κλάδους που πλήττονται και αν τα κρούσματα αυξηθούν, θα υπάρξουν τριγμοί και στην εφοδιαστική αλυσίδα. Κοινή θέση τους πάντως είναι πως η επιδημία αλλάζει καθημερινά το τοπίο, επομένως οι εξελίξεις πρέπει να παρακολουθούνται στενά και συνεχώς...

Γ.Ν.

 

Κόλπα;

* ΠΡΟΦΑΝΩΣ σε όλους έχει τύχει να θέλουν να πληρώσουν μια συναλλαγή με κάρτα, αλλά το POS του επαγγελματία να μην είναι διαθέσιμο λόγω... βλάβης. Σύνηθες «κόλπο», επιτηδείων που θέλουν να «ξεγλιστρήσουν» φορολογικά. «Πέφτει» το ίντερνετ σου λένε. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Έχεις δίκαιο να διαμαρτύρεσαι, αλλά πού να το βρεις;

Να είναι κάτι αντίστοιχο με κάποια πρατήρια καυσίμων που εξαιτίας τεχνικής βλάβης στα τερματικά των ηλεκτρονικών υπολογιστών τους, δεν έστειλαν στο taxis το αρχείο με τις πωλήσεις καυσίμων; Μια τέτοια παράβαση πάντως είναι σοβαρή και ο κίνδυνος να μπει «λουκέτο» στο πρατήριο είναι υπαρκτός.

Όχι, καμία σχέση διατείνονται οι πρατηριούχοι, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους.

«Να γίνουν έλεγχοι επί τόπου και αν διαπιστωθούν παραβάσεις να επιβληθούν ποινές. Δεν νοείται να κλείσουν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους επειδή «έπεσε το Ίντερνετ». Δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο τυπολάτρεις», σου λένε... Έχουν δίκαιο να διαμαρτύρονται, αλλά πώς θα το βρουν;

 Γ.Ν.

 

Τετραγωνικά...

* ΎΣΤΕΡΑ από αρκετή αναμονή και αφού πρώτα ταλαιπώρησαν εκατοντάδες πολίτες που περίμεναν στις ουρές για να καταθέσαν τα δικαιολογητικά, οι αρμόδιοι έκαναν το αυτονόητο. Ετοίμασαν την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων διόρθωσης των δηλωθέντων τετραγωνικών για όσα ακίνητα κατά το παρελθόν είχαν δηλωθεί πλημμελώς στους δήμους.

Από σήμερα, εύκολα και απλά χωρίς το τρέξιμο για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών, θα μπαίνουν στην πλατφόρμα και θα διευθετούν την εκκρεμότητα.

Για όσους δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία, υπάρχουν και οι λογιστές. Ήδη πολλά λογιστικά γραφεία της πόλης τέθηκαν ήδη σε εγρήγορση και προς άγραν πελατείας...

Γ.Ν.

 

Εκτός ελέγχου

* ΟΤΑΝ πολίτες εισβάλλουν στο ξενοδοχείο όπου έχουν καταλύσει αστυνομικοί των ΜΑΤ, όπως συνέβη χθες στη Χίο, τότε τα πράγματα δεν είναι καλά, η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Μιλάμε για πολίτες που διώχνουν κακήν - κακώς αυτούς που το κράτος έστειλε να τους δείρουν γιατί δεν πειθαρχούν στην απόφαση να φτιάξουν και άλλες κλειστές δομές στο νησί τους. Πρωτοφανείς αν όχι επικίνδυνες εξελίξεις.

Για κάποιον λόγο θα θύμωσαν οι κάτοικοι.

Σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης θα έχει έκτακτη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, τους αντιπεριφερειάρχες και τους δημάρχους της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου. Ας το ξανασκεφθούν στην κυβέρνηση...

Β.Κ.

 

Φραπελιά

* ΕΙΝΑΙ πολλά τα... λεφτά με τα εμβόλια. Από την επιδημία στην.. πανδημία του κορονοϊού που θα προκαλέσουν τα Μέσα Ενημέρωσης, που αντί να ενημερώσουν υπεύθυνα και ψύχραιμα, μάλλον πανικοβάλλουν τους πολίτες.

Αλλά για να διευρυνθεί η αγορά των εμβολίων θα πρέπει πρώτα να πεισθεί η λεγόμενη κοινή γνώμη για τον κίνδυνο, άρα και για την ανάγκη εμβολιασμού. Χάπι θα είναι, εμβόλιο θα είναι, όποια εταιρεία προλάβει και ανακοινώσει τη θεραπεία αντιλαμβάνεσθε τα κέρδη. Στο χρηματιστήριο των ιών.

Εννοείται πως οι πολίτες πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητας και να μην κάνουν του κεφαλιού τους. Και κυρίως να μην αγοράσουν τίποτα μαντζούνια που πρόθυμα -δηλαδή με το αζημίωτο- θα τους πουλήσουν επιτήδειοι...

Β.Κ.

 

Πού;

* ΜΕ το Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας συναντήθηκε χθες ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Ο οποίος μεταξύ άλλων είπε πως «έχουμε ανακοινώσει τη δημιουργία νέων δομών 20.000 θέσεων φιλοξενίας συνολικά και θα το πράξουμε αυτό, κατανέμοντας τον προσφυγικό κόσμο, ώστε να μην υπερβαίνει το 1% του πληθυσμού κάθε περιοχής στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Για να προσθέσει ότι «παράλληλα, προχωράμε στη θέσπιση ανταποδοτικών μέτρων για τους Δήμους που θα «βάλουν πλάτη» σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα. Όχι ως μια κίνηση φιλανθρωπίας, αλλά ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη θαρραλέα στάση τους. Έχουμε αποδείξει ότι κάνουμε πράξη όσα λέμε. Ήδη για το 2019 καταβάλλουμε στους Δήμους περίπου 10 εκατ. ευρώ για τη φιλοξενία μεταναστών».

«Δημιουργούμε 20.000 νέες θέσεις φιλοξενίας στην ενδοχώρα» είπε χθες ο κ. Μηταράκης, χωρίς να πει πού. Βέβαια, τώρα έχασαν τον έλεγχο στα νησιά, το μόνο που δεν θα ήθελε η κυβέρνηση είναι να χαθεί ο έλεγχος και στην ενδοχώρα. Αλλά το ερώτημα παραμένει, πού θα φτιάξουν τις 20.000 νέες θέσεις... φιλοξενίας;

Β.Κ.

 

Όπως στους

καθρέφτες

*ΕΝΑ βιβλίο μέσα σ’ ένα άλλο βιβλίο, μέσα σ’ ένα βιβλίο κοκ. Σαν τις άπειρες εικόνες που δημιουργούνται στους στημένους απέναντι μεγάλους καθρέφτες. «Η Αλήθεια για την υπόθεση Χάρρυ Κέμπερτ», ένα μοναδικό βιβλίο, από αυτά που γράφουν ιστορία, πραγματικά φαινόμενο. Ποιος σκότωσε τη Νόλα Κέλλεργκαν; Τι συνέβη στο Νιου Χαμσάιρ το καλοκαίρι του 1975; Και πώς γράφει κανείς ένα επιτυχημένο μυθιστόρημα σαράντα χρόνια μετά;

Ο μόλις 28χρονος άγνωστος Ελβετός συγγραφέας, Ζόελ Ντίκερ, γράφει για τη Νέα Υόρκη και κατακτά αμέσως το γαλλικό, μα και το παγκόσμιο αναγνωστικό κοινό, με μια ιστορία αγάπης και συνάμα μυστηρίου. Ένα άκρως συναισθηματικό αστυνομικό μυθιστόρημα.

***

*ΓΕΛΑΣΕ βεβιασμένα.

«Ποιος σου γέμισε το κεφάλι μ’ αυτές τις κουταμάρες; Είσαι σκλάβος της καριέρας σου, των ιδεών σου, της επιτυχίας σου. Είσαι σκλάβος της ιδιότητάς σου. Γράφω σημαίνει είμαι εξαρτημένος. Από εκείνους που με διαβάζουν, ή που δεν με διαβάζουν. Η ελευθερία είναι μια τεράστια βλακεία».

Καθώς δεν έδινα καμία απάντηση, συνέχισε. «Ξέρεις, η ελευθερία είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα άποψη. Ήξερα κάποιον που ήταν χρηματιστής στη Γουόλ Στρητ, ένα golden boy, φραγκάτο, που η τύχη τού χαμογελούσε. Μια μέρα, θέλησε να γίνει ένας ελεύθερος άνθρωπος. Είχε δει στην τηλεόραση ένα ρεπορτάζ για την Αλάσκα κι έπαθε κάτι σαν σοκ. Αποφάσισε από εκείνη τη στιγμή να γίνει κυνηγός, ελεύθερος κι ευτυχισμένος, να ζήσει στο ύπαιθρο. Τα παράτησε όλα κι έφυγε στη νότια Αλάσκα. Ε, λοιπόν, αυτός ο τύπος που πάντα πετύχαινε στη ζωή του, κέρδισε και αυτό το στοίχημα. Έγινε πραγματικά ένας ελεύθερος άνθρωπος. Χωρίς δεσμά, οικογένεια, σπίτι, έχοντας μονάχα μερικά σκυλιά και μία σκηνή. Ήταν ο μόνος πραγματικά ελεύθερος άνθρωπος που γνώρισα».

***

*«ΗΤΑΝ. Ο τύπος υπήρξε ελεύθερος τέσσερις μήνες, απ’ τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο. Κι έπειτα πέθανε απ’ το κρύο, όταν ήρθε ο χειμώνας, αφού πρώτα έφαγε τα σκυλιά του απ’ την απελπισία του. Κανείς μας δεν είναι ελεύθερος, ούτε καν οι κυνηγοί στην Αλάσκα. Και προπάντων όχι στην Αμερική, όπου οι καλοί Αμερικανοί εξαρτώνται από το σύστημα, οι Εσκιμώοι από τη βοήθεια που τους προσφέρει η κυβέρνηση κι απ’ το ποτό, κι οι Ινδιάνοι είναι ελεύθεροι αλλά μαντρωμένοι σε ανθρώπινους «ζωολογικούς κήπους» που τους αποκαλούμε «προστατευμένες περιοχές», όπου είναι καταδικασμένοι να επαναλαμβάνουν τον αξιοθρήνητο χορό της βροχής αιωνίως, μπροστά σε μια ομήγυρη από τουρίστες. Κανείς μας δεν είναι ελεύθερος, αγόρι μου. Είμαστε φυλακισμένοι των άλλων και του εαυτού μας».

Ζ.

 

Καμπίσια

*Οι ιδιαίτεροι διάλογοι συνεχίζονται στον κάμπο αενάως.

- ΤΙ μπαίντς, βγαίντς... Παλουκώς καταΐ.          

***

*Κι άντε να καταλάβει ο άλλος.

- Σύρι νιψ’ α ρε λέσιου. Ζεχς σα γκαβαλίνα.

***

*ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ κι ένα λήμμα για το γνωστό Λεξικό.

- Μηλιός είναι ο γνωστός πανεπιστημιακός αλλά και αυτό που λέει ο Λαρισαίος στο παιδί του βάζοντας το παγωτό στην κατάψυξη.

Ζ.

 

***

 KI ETSI GINETAI KATANOHTOS2

*Κι έτσι γίνεται κατανοητός ο άνθρωπος. Δεν είναι να του πάνε και καφέ αυτουνού.

Ζ.

 

 

***

 DIARKH SYNERGASIA EXOYNJ LIYOPAS3

 

*ΔΙΑΡΚΗ συνεργασία έχουν για τον σχεδιασμό του «3ου Κραυξίδειου Αγώνα Δρόμου» που θα γίνει την Κυριακή 1 Μαρτίου στην Τ.Κ. Κραννώνα του Δήμου Κιλελέρ, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Κώστας Χατζηκωνσταντίνου. Την επιτυχημένη συνεργασία τους πιστοποιεί, εκτός των άλλων, ο αριθμός των εγγραφών όσων θα συμμετάσχουν στις τρεις διαδρομές, ο οποίος ανέρχεται, μέχρι σήμερα, στους 500! Πώς να μην χαμογελούν αντιπεριφερειάρχης και αντιδήμαρχος.

 

 

***

 

 MIA ENDIAFEROYSA ISTORIA KELLAS4

* ΜΙΑ ενδιαφέρουσα ιστορία στο περιθώριο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου, που για πρώτη φορά έγινε στην Αθήνα, διηγήθηκε στον Χρήστο Κέλλα, ο Majallie Whbee, πρώην υπουργός των Κυβερνήσεων Σαρόν και Όλμερτ στο Ισραήλ και νυν αντιπρόεδρος της PAM. Όταν πέθανε η γυναίκα του Σαρόν, ο Αραφάτ θέλησε να στείλει συλλυπητήρια στον Ισραηλινό πρωθυπουργό, αλλά φοβούμενος ότι δεν θα τα δεχτεί, ζήτησε τη δική του μεσολάβηση. Ο Whbee μετέφερε το συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον Σαρόν, με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό να το αποδέχεται και να στέλνει μέσω του Whbbe το δικό του ευχαριστήριο τηλεγράφημα στον Αραφάτ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass