ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2020 19:00
*ΠΟΙΑ Κίνα… Κάπου εδώ ήταν που ξεκίνησαν όλα.  Ζ. *ΠΟΙΑ Κίνα… Κάπου εδώ ήταν που ξεκίνησαν όλα. Ζ.

Καλύτερα

*ΕΙΝΑΙ οριστικό πια. Εγκαθιδρύθηκε η άνοιξη.

-Ζέστη βρε, σκάσαμε…

Σιγά που δεν θα γκρίνιαζε ο Λαρισαίος. Δίπλα του όμως ο φύσει αισιόδοξος.

-Ζέστη βρε, να ψοφήσουν και τα μικρόβια.

-Μα τι λες, για το κρύο το λέμε αυτό…

-Ναι αλλά με τη ζέστη είναι που δεν αρρωσταίνει ο κόσμος.

Ζ.

 

Λεξικό

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, Μαρτς είναι ο Μάρτιος και στα Αγγλικά

και στα Λαρισαϊκά. Το ίδιο, αμετάφραστο.

Ζ.

 

Πάλι αναβολή

*ΔΕΝ τους θέλει τελικά, πάλι αναβολή. Και δεν φαίνεται καν στον ορίζοντα για πότε. Ελάχιστες ημέρες πριν αναβλήθηκε το αγροτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα και άρα και η προγραμματισμένη έλευση του Αλ. Τσίπρα. Αυτή τη φορά λόγω κορονοϊού.

Το πιθανότερο να εξελιχθεί η υπόθεση ως ντόμινο, να πάνε όλα τα προεόρτια προς τα πίσω, άρα να αναβληθεί και το συνέδριο για το οποίο τρώγονται τόσον καιρό στο κόμμα.

***

*ΧΩΡΙΣ Τσίπρα στη Λάρισα και η ηχηρή τοπική μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ θα αναβληθεί ξανά, πιθανότατα και η ανακοίνωση συγκρότησης αριστεροδεξιού κεντρώου σχήματος από τον Β. Κόκκαλη. Άλλη φορά;

***

*Η επίσκεψη και η εκδήλωση με τον πρώην υπουργό Υγείας, θα γίνει όμως αύριο. Ίσως επειδή έχει προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί σε αίθουσα του Πανεπιστημιακού.

-Και άρα προστατεύονται;

-Θα φοράνε άραγε όλοι τους μάσκες;

-Μα δεν περιορίστηκε το επισκεπτήριο στα νοσοκομεία; Για τον Α. Ξανθό δεν ισχύει;

Ζ.

 

Ψυχραιμίααα…

*- ΓΙΑ το Πάσχα έχουμε κανένα νεότερο; Θα γίνει;

Εκτός από κύματα πανικού, το ίντερνετ σκορπίζει και γέλιο με τον κινεζοϊό.

- Αυτή είναι εποχή για ταξίδια. Τέσσερα βράδια Μιλάνο λέει με μόνο 40 ευρώ. Τα αεροπορικά και το airbnb μαζί.

***

*- ΕΝΟΣ λεπτού σιγή παιδιά, γι’ αυτόν που είπε στη γυναίκα του ότι πάει στην Κρήτη για δουλειά και βρίσκεται τώρα καραντίνα με τη φιλενάδα του στο Μιλάνο.

***

*- ΣΑΝ προφητεία του Παΐσιου μοιάζει: Θα ακυρώνονται τα καρναβάλια αλλά εσείς θα φοράτε μάσκες.

***

*- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ για όσους έχουν αδειάσει τα σουπερμάρκετ: τα μακαρόνια είναι από Ιταλία και τα ρύζια από Κίνα.

***

*- ΑΔΕΙΑΖΕΤΕ που αδειάζετε τα ράφια, δεν παίρνει κανείς και την ξαδέλφη μου από κει; Είναι καλό κορίτσι αλλά άτυχο…

Ζ.

 

Τρακτέρ συνόρων

*ΑΓΡΟΤΕΣ στον Έβρο, μπορεί να μην είχαν βγει στα μπλόκα, συνδράμουν ωστόσο στο δύσκολο έργο της αστυνομίας και του στρατού με τα τρακτέρ τους. Αν ήταν έξυπνη η κυβέρνηση θα τους παρείχε όλα όσα ζητάνε για ένα σκληρό μπλόκο στα σύνορα, να πάρει το μήνυμα ο Σουλτάνος.

Γ.Γ.

 

Προσευχή

*ΑΚΥΡΩΝΟΝΤΑΙ οι εκδηλώσεις πολιτισμού η μια μετά την άλλη. Ακυρώνονται τελετές απονομής πτυχίων σε πολλές περιοχές. Ακυρώνονται καρναβαλικές εκδηλώσεις. Ακυρώνονται συνέδρια. Κοντεύουν να ακυρωθούν ακόμα και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Όμως οι λειτουργίες στους ιερούς ναούς όλης της χώρας συνεχίζονται κανονικά. Οι ηλικιωμένοι που ανήκουν σε ευαίσθητες ομάδες συνωστίζονται. Το ίδιο κανονικά συνεχίζεται να δίνεται και η θεία κοινωνία. Την ίδια ώρα η επίσημη Εκκλησία ζητάει εκτός από το να εφαρμόζουμε τις οδηγίες των επιστημόνων, να εντείνουμε και τις προσευχές μας. Λέτε όμως να φτάνουν;

Κ.Γ.

 

Εξ αποστάσεως

*ΜΕ έντονο συνάχι ο Λαρισαίος έμπορος, ανησυχούσε γελώντας όμως.

-Βρε, λες να κόλλησα τον ιό;

-Τι; Πήγες Ιταλία που έλεγες;

Φυλάχτηκε λιγάκι, ο φίλος του, σαν να απομακρύνθηκε κάπως.

-Βρε ήταν να πάω Μιλάνο αλλά ακυρώθηκαν οι πτήσεις…

-Ε, εντάξει τότε…

-Ναι αλλά είχα βγάλει τα εισιτήρια. Μήπως μ’ αυτό και μόνο κολλάς κιόλας;

Ζ.

 

Αναβάλλουν

*«ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ εμπράκτως στη λήψη μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού και με σκοπό την προστασία των μελών του», λέει, το ΤΕΕ Κ&Δ Θεσσαλίας αναβάλλει τις εκδηλώσεις παρουσίασης του επετειακού λευκώματος για τα 70 χρόνια ιστορίας του, που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στα Τρίκαλα σήμερα και στην Καρδίτσα αύριο. «Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε νέες ημερομηνίες, μετά την ύφεση του προβλήματος», ανακοινώθηκε. (Έτσι κι αλλιώς η εκδήλωση στη Λάρισα πρόλαβε και έγινε.)

Ζ.

 

Παντού

*ΑΠΟ τον Δικηγορικό Σύλλογο πάλι, προτείνεται, από την αντιπολίτευση του Αντ. Γραβάνη, όχι βέβαια να σταματήσουν οι δίκες ώστε να λείψουν οι εξ αυτών συγκεντρώσεις στις κλειστές αίθουσες, αλλά να απολυμαίνεται το Δικαστικό Μέγαρο καθημερινώς και να τοποθετηθούν αντισηπτικά σε όλους τους χώρους.

-Γιατί τρίβεις τα χέρια σου κατηγορούμενε; Δεν θα δώσουμε αναβολή…

- Για τα μικρόβια κύριε πρόεδρε, οινόπνευμα έβαλα.

Ζ.

 

Λαχείο

*ΟΙ μεσήλικες Λαρισαίοι αντάλλασσαν πάλι τις ιστοριούλες τους.

- Τα παιδιά, όσο μεγαλώνουν, ομορφαίνουν σαν τον πατέρα τους και γκρινιάζουν σαν τη μάνα τους.

***

*- Η φίλη μου η Μαρία πήρε άντρα λαχείο κι εγώ εσένα που κάθεσαι όλη μέρα και ξύνεσαι, μου έλεγε η δικιά μου. Σκέφτηκες, τη ρώτησα, ότι εσύ μπορεί να πήρες το «Σκρατς»;

***

*- ΔΕΝ φτάνει ρε παιδιά που δεν κάνουμε τίποτε πια με τις γυναίκες, είναι που μερικές έχουν καβαλήσει τα καλάμια και δεν μπορούμε να πάμε ούτε για ψάρεμα, που λέει και το ανέκδοτο με την εναλλακτική διέξοδο.

Ζ.

 

Απών και…

*ΣΥΝΤΑΧΤΗΚΕ όλη η αντιπολίτευση, τέσσερις παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων υπερψήφισαν την πρόταση της «Λα. Συ.» για διαμαρτυρία εναντίον των κυβερνητικών σχεδίων για ιδιωτικοποιήσεις στο Πανεπιστημιακό. Αντιτάχθηκε η δημοτική αρχή, όχι τόσο επειδή επρόκειτο για ψήφισμα κομμουνιστικής προελεύσεως αλλά μάλλον διότι όφειλαν να υπερασπιστούν το κυβερνητικό έργο. Και πήγε η ψηφοφορία ισοπαλία, 11-11, δεν πέρασε η πρόταση. Απουσίαζε ο Βαγγ. Δημητρακόπουλος της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, που λογικά θα έπρεπε να πρωτοστατεί στην υπόθεση.

Ζ.

 

Κι οι βάνδαλοι;

*ΣΤΗ Λάρισα στοιχημάτιζαν χθες διαβάζοντας στην εφημερίδα για τις νέες υπερσύγχρονες στάσεις λεωφορείων που προτίθεται να τοποθετήσει ο Δήμος Αγιάς στην περιοχή των παραλίων. Αυτές που θα διαθέτουν ενεργειακή αυτονομία με φωτοβολταϊκά, φωτεινές πινακίδες, πρίζες για φόρτιση κινητών αλλά και wifi κλπ κλπ και θα κοστίζουν ένα τριχίλιαρο η μία.

-Πόσο καιρό λέτε ότι θα ζήσουν απείραχτες εκεί στις ερημιές;

-Άμα τις φράξουν καλά, μπορεί να βγάλουν τη σεζόν. Άμα βάλουν και φύλακα στην καθεμιά…

Ζ.

 

Όχι στο Αχίλλειο

*ΟΤΙ δεν έχει καμία απολύτως σχέση, ξεκαθαρίζεται από την ενορία του Αγ. Δημητρίου στο Αχίλλειο Φαρσάλων, με την παλιά υπόθεση - η οποία όμως είναι γνωστή στην τοπική κοινωνία - της μη απόδοσης εσόδων από ενοίκια χωραφιών στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, υπόθεση που πήρε πρόσφατα τη δικαστική οδό και έλαβε τη σχετική δημοσιότητα.

Γ.Γ.

 

Ρουτίνας

*ΤΡΕΝΟ πάει ο πολιτισμός της Λάρισας, ένα από τα βαριά χαρτιά της πόλης -αν όχι το πιο βαρύ- με πλήθος ποιοτικών εκδηλώσεων και δράσεων που εξακτινώνονται σε όλη την πόλη. Βέβαια για να πάει καλά το τρένο θέλει και καλό μηχανοδηγό, που δεν είναι άλλος από τον καθ’ ύλην αντιδήμαρχο Πάνο Σάπκα. Τρέξε από δω όμως, τρέξε από κει είπε να ξαποστάσει το τριήμερο και να μπει στο Πανεπιστημιακό για προγραμματισμένη επέμβαση… Τίποτα το σοβαρό αφού από την Κυριακή οικουρεί, θα χρειαστεί βέβαια να καθίσει σπίτι ακόμη λίγες μέρες μέχρι να αναρρώσει πλήρως. Κι άντε να καθίσει ο Σάπκας και ν’ αφήσει το τρένο μοναχό…

ΘΑ.

 

Εκπτώσεις

*ΚΙ αν οι χειμερινές εκπτώσεις τελείωσαν πριν από λίγες ημέρες, κάποιες άλλες μόλις άρχισαν. Αυτές της άνοιξης στην Ελασσόνα. Προσοχή όμως δεν αφορούν σε προϊόντα αλλά σε τέλη σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης. Θα διαρκέσουν ένα τρίμηνο και θα μειώνουν στο μισό τα έξοδα των ενδιαφερομένων. Το λες και ευκαιρία…

Κ.Γ.

Κάδοι

*ΜΕ αμείωτη ένταση συνεχίζεται το φαινόμενο καύσης κάδων απορριμμάτων στη Λάρισα.

Άλλο ένα κρούσμα χθες στην οδό Ιάσονος.

Τα περιστατικά είναι πολλά και διάσπαρτα σε όλη την πόλη και η Υπηρεσία Καθαριότητας μετρά συνεχώς απώλειες και συνεχίζει τις αντικαταστάσεις, από αποθέματα κάδων.

Φυσικά κάποια στιγμή τα αποθέματα θα εξαντληθούν, και όπως φαίνεται, πολύ πιο νωρίς από τον προγραμματισμό των αντικαταστάσεων κάδων, που σχεδιάζει η Υπηρεσία.

Οι εμπρηστές και η αδιαφορία των πολιτών που ρίχνουν αναμμένες στάχτες στους κάδους, θα εκτινάξουν τα έξοδα της Υπηρεσίας…

Λ.Κ.

 

Καλώδια έξω

*ΣΕ κακή και φυσικά επικίνδυνη κατάσταση οι εγκαταστάσεις δημοτικού φωτισμού στο Καστρί Λουτρό, τόσο στην πλατεία όσο και στον κάθετο σ’ αυτή δρόμο. Οι μεταλλικοί ιστοί σκούριασαν και τρύπησαν, τα ηλεκτροφόρα καλώδια κρεμασμένα απ’ έξω. Οι οικιστές προσπαθούν για πρόχειρες επισκευές μονάχοι τους. Και φυσικά ανησυχούν. Τα πράγματα έχουν έτσι δύο-τρία χρόνια τώρα, η παλιά δημοτική αρχή του Κ. Κολλάτου ήταν ενήμερη, δεν έγινε όμως κάτι. Οι τωρινοί του Γ. Μανώλη το ξέρουν επίσης, λογικά θα μεριμνήσουν σύντομα.

Ζ.

 

Μεζούρλο

*ΑΠΕΧΕΙ λίγα λεπτά από την πόλη. Είναι εύκολα προσβάσιμος με το αυτοκίνητο ή με άλλο μέσο. Έχει πολλά δέντρα και αρκετό χώρο για παιχνίδι. Ο λόφος του Μεζούρλου αποδεικνύεται επί σειρά ετών πραγματική εγγύηση για τους Λαρισαίους που τον επιλέγουν σε κάθε ανοιξιάτικη γιορτή. Δεκάδες οικογένειες και παρέες όλων των ηλικιών άδραξαν την ευκαιρία να απολαύσουν τον ωραίο ήλιο στο υψηλότερο σημείο της πόλης και σίγουρα δεν το μετάνιωσαν. Πέταξαν τους χαρταετούς τους, έστρωσαν τα σεντόνια τους και τσιμπολόγησαν τα σαρακοστιανά τους αμέριμνοι και υπό τους ήχους ραδιοφώνων. Ένα αμέριμνο «πάγωμα» εικόνας γύρω απ’ όλα όσα καταγράφονται στη χώρα μας.

Κ.Γ.

 

Το Απαγορευμένο

*ΜΟΝΟ τα άρματα δεν βγήκαν στον δρόμο κατά τη μάχη του Τυρνάβου, τα καρναβαλικά άρματα. Κι ας ήταν έτοιμα. Ένεκα η κυβερνητική απαγόρευση, που δεν ευδοκίμησε και τόσο. Παραξενεύτηκαν διαβάζοντας στην εφημερίδα την ευχαριστήρια ανακοίνωση του δημάρχου. Στην «καθοριστική συμβολή τους στη διοργάνωση και την ομαλή διεξαγωγή αυτού του ιδιαίτερου πολιτιστικού γεγονότος» αναφέρθηκε ο Γ. Κόκουρας. Κι όλα κύλησαν ομαλά. (Κι ίσως και πιο καλά καθότι απαγορευμένα.)

***

*ΤΟ καρναβάλι δεν είναι τόσο τα άρματα όσο οι άνθρωποι. Η γιορτή έγινε, κάηκε το πελεκούδι το τριήμερο, τα πάρτι εξελίχθηκαν κανονικά, το γλέντι αγκάλιασε και φέτος ολόκληρο τον Τύρναβο. Οι ομάδες των καρναβαλιστών βγήκαν στους κεντρικούς δρόμους, μασκαρεμένοι όλοι τους άλλωστε, τις στολές τις είχαν. Χόρεψαν μέχρι τελικής πτώσεως, ήπιαν και γλέντησαν μέχρι πρωίας, κλασικά. Ε, δεν είχε επισήμους στην εξέδρα μπροστά στο Δημαρχείο. Δεν αποδείχθηκε καθοριστικό αυτό.

***

*ΠΟΙΟΣ περίμενε ότι οι Τυρναβίσιοι θα έκαναν πίσω. Ιδίως με το Μπουρανί την Καθαρά Δευτέρα. Το οποίο με τον έναν ή τον άλλο τρόπο γινόταν και επί Τουρκοκρατίας και επί Κατοχής, παρά τις απαγορεύσεις. Τώρα με τον Κικίλια θα κώλωναν;

***

*ΓΙΑ χάρη «τς Χαλάτσινας» οι μπουρανήδες, τριγύρισαν στο κέντρο, έκαναν τα δικά τους κι ανέβηκαν σφυρίζοντας αδιάφορα στον Αη Λιά, ιδιωτικώς πάντα, έβαλαν ξύλα και φωτιά κι από πάνω το καζάνι, ανακάτεψαν το μπουρανί με το ματσούκι όπως πάντα, μαζεύτηκε και κόσμος που υποτίθεται ότι είχε ανεβεί για βόλτα στη λιακάδα. Κάτω η παλιά πλατεία είχε πλημμυρίσει όπως πάντα με παρέες ντόπιων και ξένων. Ο Τύρναβος παρέμεινε και φέτος αποκριάτικος προορισμός.

-Κι έβαζαν πάλι χέρι στους αμέριμνους ξένους; Πείραζαν χουφτώνοντας τους διερχόμενους;

-Μα αυτό πάντοτε απαγορευμένο ήταν. Και κάθε χρόνο γίνεται, λόγω της ημέρας. Ποιος να διαμαρτυρηθεί και πού…

Ζ.

 

Νησιά

*ΕΝ μέσω κακού χαμού σε Έβρο και νησιά, να σου και η είδηση για τα Voucher κοινωνικού τουρισμού. Οι διακοπές λέει θα αφορούν από μία έως 10 διανυκτερεύσεις, όταν επιλεγούν τουριστικά καταλύματα των νήσων Μυτιλήνης, Λέρου, Σάμου, Χίου και Κω και από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις, όταν επιλεγούν για διακοπές τουριστικά καταλύματα της υπόλοιπης Ελλάδας.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής; Αυτό το δίνουν για πλεονέκτημα έτσι όπως έχουν γίνει τα νησιά…; Μάλλον με τιμωρία μοιάζει.

Κ.Γ.

 

Καθαριότητα

*-ΝΑ πλένετε καλά τα χέρια σας, κορίτσι μου…

Με τη στάνταρ συμβουλή των ημερών η Λαρισαία στο τηλέφωνο.

-Και τα πόδια μάνα και τα πόδια.

-Δεν είπαν για τα πόδια…

-Ναι αλλά το μωρό, η εγγονή σου βάζει και τα πόδια της συνέχεια στο στόμα.

-Α, σωστά.

-Και τ’ αυτιά πρέπει να καθαρίζουμε πολύ καλά, μαμά…

-Ε; Τι είναι αυτό πάλι…

-Μα για όλα αυτά που ακούμε και μας τρομάζουν…

Ζ.

 

Ο δυστυχής

*ΜΠΑΙΝΕΙ ο Λαρισαίος σε ένα μπαρ και βλέπει έναν παλιό του φίλο να κάθεται ολομόναχος και να τα πίνει.

– Τι έχεις, βρε Μανώλη; Φαίνεσαι χάλια.

– Τι να `χω; Πρόπερσι πέθανε η μάνα μου και μου άφησε 100 χιλιάδες ευρώ.

– Συλλυπητήρια, βρε παιδί μου, δεν το είχα μάθει.

– Αργότερα, πέρυσι πέθανε κι ο πατέρας μου και μου άφησε 200 χιλιάρικα.

– Τρομερό. Να χάσεις και τους δύο γονείς σου σε ένα χρόνο. Πώς να μην είσαι χάλια…

– Ύστερα, φέτος πέθανε και η θεία μου και μου άφησε άλλα 100 χιλιάρικα.

– Κρίμα. Να χάσεις τρία μέλη της οικογένειάς σου σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα…

– Κι εδώ και τόσο καιρό φίλε μου, τίποτα. Κανένας…

Ζ.

 

--------------

MESA APO TA SYRMATOPLEGMATA TON SYNORON MAS SON EBRO MOLIS POY DIAKRINONTAI

*ΜΕΣΑ από τα συρματοπλέγματα των συνόρων μας στον Έβρο, μόλις που διακρίνονται οι φιγούρες προσφύγων. Διωγμένοι από τους πολέμους στην πατρίδα τους, θύματα στη συνέχεια σύγχρονων δουλεμπόρων και για μια ακόμη φορά θύματα της πολιτικής χωρών της Ε.Ε. που κλείνουν τα σύνορα. Αυτή τη φορά πέφτουν θύματα επίσης της εξωτερικής πολιτικής των Τούρκων γειτόνων που τους χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης είτε για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης είτε για να ασκήσουν πίεση στη διεθνή κοινότητα. Το φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι από τα χερσαία σύνορα, γιατί στα θαλάσσια η κατάσταση είναι πολύ πιο δύσκολη. Με 8 μποφόρ προχθές το βράδυ, τους έβαλαν σε βάρκες για να περάσουν στην Ελλάδα. Για την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ ως νεκροί λογίζονται μόνο οι στρατιώτες των Τούρκων ή οι άμαχοι των επιθέσεων αυτοκτονίας στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους που πνίγονται στο Αιγαίο δεν λογίζονται ως άνθρωποι…

Β.Κ.

 

 

--------------

TO ELAFROS PARADOSO STA GRAFEIA TOY KINAL

*ΤΟ ελαφρώς παράδοξο στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ. Στο αδιέξοδο δρομάκι της Τρίγωνης πλατείας. Στον τοίχο φωτογραφίες του ιδρυτή Ανδρέα, αλλά και της νυν προέδρου Φώφης. Μα και του ΓΑΠ, του πρώην και εν συνεχεία διασπαστή και εν τέλει επανακάμψαντος. Κι άλλοι διατελέσαντες πρόεδροι; Δεν έχει τοίχο γι’ αυτούς;

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass