ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2020 19:00
*ΓΝΩΡΙΜΟΙ από την εποχή που ήταν στο Υπουργείο και είχαν συνεργασία σε δράσεις της UNESCO, ο Μ. Χαρακόπουλος με την επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής του οργανισμού Καίτη Τζιτζικώστα. Ο Λαρισαίος βουλευτής ευχαρίστησε τη μητέρα του περιφερειάρχη Μακεδονίας, γιατί υιοθέτησε την πρόταση συμπερίληψης της Οικονόμειου Σχολής Τσαριτσάνης στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχάρη επίσης την πρόεδρο του τοπικού ομίλου Θεοδώρα Κάλλα που εκκίνησε τις διαδικασίες, ευχόμενος να ευοδωθεί η προσπάθεια. (Πριν εκείνη εμπλακεί στην προσπάθεια ανακάλυψης κρουσμάτων κορονοϊού στη Λάρισα.)  Ζ. *ΓΝΩΡΙΜΟΙ από την εποχή που ήταν στο Υπουργείο και είχαν συνεργασία σε δράσεις της UNESCO, ο Μ. Χαρακόπουλος με την επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής του οργανισμού Καίτη Τζιτζικώστα. Ο Λαρισαίος βουλευτής ευχαρίστησε τη μητέρα του περιφερειάρχη Μακεδονίας, γιατί υιοθέτησε την πρόταση συμπερίληψης της Οικονόμειου Σχολής Τσαριτσάνης στον κατάλογο των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχάρη επίσης την πρόεδρο του τοπικού ομίλου Θεοδώρα Κάλλα που εκκίνησε τις διαδικασίες, ευχόμενος να ευοδωθεί η προσπάθεια. (Πριν εκείνη εμπλακεί στην προσπάθεια ανακάλυψης κρουσμάτων κορονοϊού στη Λάρισα.) Ζ.

Αργεί

*ΕΠΕΣΑΝ κατά τι, ωστόσο οι θερμοκρασίες παραμένουν σε υψηλές για την εποχή επίπεδα. Όχι όμως αρκούντως υψηλές για τις απαιτήσεις των καιρών. Όμως, δεν προβλέπεται καύσωνας στις αρχές Μαρτίου να ξορκίσει τον ιό. Επομένως ψυχραιμία και υπομονή.

Ζ.

 

Σαν Πιλάτος

*ΙΔΙΑΤΕΡΩΣ σοβαρή η κατάσταση, αλλά οι Λαρισαίοι δεν το βάζουν μαράζι.

- Φέτος το Πάσχα, τέρμα τα «Ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα». Κάντο όπως ο Πιλάτος. (Με ή χωρίς λεκάνη.)

***

*- NΑΙ, 1142 εκεί; Ήθελα να καταγγείλω για το κάπνισμα…

- Καπνίστε βρε παιδιά… Πιείτε, καπνίστε, ό,τι θέλετε κάντε. Δεν βλέπετε τι γίνεται γύρω μας…

***

*- ΠΡΩΤΗ φορά πάντως βρε σεις, που στην τράπεζα τις μάσκες φοράνε αυτοί που βρίσκονται από μέσα.

***

*- ΑΝΗΚΕΙΣ στις ευπαθείς ομάδες;

- Στις ευτραφείς θα έλεγα.

Ζ.

 

Στα σύνορα

*ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ είναι κι η υπόθεση στα σύνορα. Ούτε σ’ αυτό το βάζουν κάτω οι Λαρισαίοι.

- Βρε παιδιά… Σε περίπτωση καραντίνας και επιστράτευσης ταυτόχρονα, τι γίνεται;

***

*-Α, ελπίζω ο φράχτης στον Έβρο να έχει γίνει με τον σωστό ελληνικό τρόπο. Να έχουμε μπει 5-6 μέτρα μέσα στον γείτονα.

Ζ.

 

Ταίριαζε

*ΤΗΝ Κυριακή έβρεξε, μετά έβγαλε ήλιο, ύστερα συννέφιασε, μετά είχε αέρα κι αργότερα ξαναέβρεξε. Σίγουρα ήταν η Ημέρα της Γυναίκας, συμπέρανε ο Λαρισαίος. Εκ των υστέρων.

Ζ.

 

Ανευθυνότατοι

*ΚΑΤΑ τα άλλα ψυχραιμία, αυτό συστήνουν όλοι. Κι ύστερα αναλαμβάνουν δράση οι ανεύθυνοι. Οι κυνηγοί του κλικ αναλαμβάνουν δράση, πιο επικίνδυνη η δική τους κι από τη διασπορά σταγονιδίων. Τι τους θέλουμε τους γιατρούς και τα εργαστήρια ελέγχου, αναλαμβάνουν τα sites και ξεμπερδεύουν ταχύτερα. Τρελαίνοντας την ήδη εκνευρισμένη κοινωνία, εξουθενώνοντας τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους και τις οικογένειές τους. Μα, να μην το λένε οι γιατροί και να το μαθαίνουν από το ίντερνετ;

***

*ΑΠΟ κοντά υπεύθυνοι κατά τα άλλα παράγοντες της εκπαίδευσης, αγχωμένοι μην και δεν προλάβουν να δείξουν πρώτοι το ενδιαφέρον τους. Πού και να είχαν αναλάβει καθήκοντα διοίκησης δηλαδή…

Και ενισχυτικά υποψήφιοι βουλευτές, του κυβερνώντος κόμματος κιόλας, υποτίθεται σοβαρά άτομα, θέλοντας να δείξουν την ευαισθησία τους; Εκθέτοντας ανεπανόρθωτα και συζύγους τους γιατρούς, που αυτό βέβαια είναι το λιγότερο. Η δημοσιογραφία του πληκτρολογίου μεγαλούργησε χθες στη Λάρισα. (Συγγνώμη κανείς δεν θα ζητήσει. Κι ούτε θ’ αλλάξει μυαλά.)

Ζ.

 

Επιστροφές

*ΜΘΗΤΕΣ και εκπαιδευτικοί του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας που συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus, επέστρεψαν νωρίτερα, την περασμένη Παρασκευή, από το προκαθορισμένο στη Λάρισα, λόγω κορονοϊού. Άμεση και αποτελεσματική ήταν η παρέμβαση της δημοτικής αρχής και της Σχολικής Επιτροπής Μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την επιστροφή τους, αφού ανέλαβαν το επιπλέον κόστος-πέναλτι για την αλλαγή των εισιτηρίων. Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα παραμείνουν στο σπίτι τους και θα επιστρέψουν στα μαθήματά τους μετά τις 12 Μαρτίου, όπως εξ αρχής προβλεπόταν η επιστροφή τους από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ο διευθυντής του 7ου ΕΠΑΛ ευχαριστεί τη δημοτική αρχή και τη σχολική επιτροπή για την ταχύτατη ανταπόκριση. Όλα καλά λοιπόν.

Ν.Π.

 

Δημοτικό

Συμβούλιο

*ΕΠΙ 6 χρόνια λίμναζε το θέμα της επιδιόρθωσης της μικροφωνικής εγκατάστασης της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου. Χθες τοποθετήθηκαν νέα μικρόφωνα και έγιναν οι απαραίτητες δοκιμές.

«Τώρα μιλά το 1. Τώρα το 2...» και ούτω καθεξής, η δοκιμή έγινε σε όλες τις θέσεις.

Δεν θα χρειάζεται πια να φωνάζουν δυνατά οι δημοτικοί σύμβουλοι και το προεδρείο, για να ακουστούν σε όλη την αίθουσα. Θα ακούγονται καμπάνα!

***

*ΜΙΑΣ και πήραν φόρα, άλλαξαν και όλες τις καρέκλες. Έτριζαν και είχαν φθαρεί. Ακολουθεί ανακαίνιση της αίθουσας.

Λ.Κ.

 

Σχήμα λόγου

*ΑΠΗΥΔΗΣΕ η Λαρισαία.

- Εντάξει παιδιά, τι να κάνουμε. Άμα πεθάνουμε, πεθάναμε. Δεν θα πεθάνουμε κιόλας.

***

*ΚΑΙ στην παρέα άρχισαν να συλλέγουν παροιμίες με θέμα τον κορονοϊό.

Ιός είναι και γυρίζει.

Βήξε ψηλά κι αγνάντευε.

Βρήκαμε παπά να κολλήσουμε πεντέξι.

Δεν δίνει του αγγέλου του ντετόλ.

Τρελός παπάς σε κόλλησε.

Θα γυρίσει ο τροχός, θα κολλήσει κι ο γιατρός.

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τη μάσκα του αλλιώς.

Έβηξε η νύφη, σχόλασε ο γάμος.

Τρεις νοσούν και δυό πεθαίνουν.

Τι είχες Γιάννη; Βήχα πάντα.

Ένας βήχας την ημέρα, τον ενοχλητικό τον κάνει πέρα.

Ο καλός ο φίλος στην επιδημία φαίνεται.

Όπου κολλούν πολλοί κοκόροι, αργεί να αναρρώσει.

Δουλειά δεν είχε ο διάολος, κολλούσε τα παιδιά του.

Χέρια που δεν πλένονται, σύντομα κολλούνε.

Το χεράκι κι αν το πλένεις το σαπούνι σου χαλάς.

Θα γυρίσει ο τροχός, θα κολλήσει κι ο φτωχός.

Στου κορονοϊού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.

Ζ.

 

Ιχνηλατώντας

*- ΤΩΡΑ με την ιχνηλάτηση των επαφών για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων με κορονοϊό, θα κινδυνέψουν να κλείσουν πολλά σπίτια…

Ο Λαρισαίος συνέστηνε σε φίλους του να συμμαζευτούν. Όχι τόσο να μη νοσήσουν αλλά για να μην εκτεθούν με εξωσυζυγικές δραστηριότητες.

-Θέλει μια προσοχή, θα βγουν πολλά στη φόρα…

***

*ΠΕΤΑΧΤΗΚΕ κι ο άλλος να ενημερώσει την παρέα ότι σε περίπτωση Αθηναίας που είχε τον ιό, δεν νόσησε ο άντρας της αλλά κάποιος συνάδελφός της βρέθηκε θετικός.

-Ε, ναι ρε σεις, παρενέβη ο πιο λογικός. Δεν λένε ότι μεταδίδεται με τη χειραψία; Είναι καμία που δίνει χειραψία στον άντρα της; «Καλημέρα, τι κάνεις», όταν σηκώνονται το πρωί; Ενώ με τον συνάδελφο…

Ζ.

 

Τηλε-εμφύλιος

*ΜΕ τα έτσι και με τ’ αλλιώς, με τις αναβολές και τις ματαιώσεις συναθροίσεων, θα πάψει να συνεδριάζει και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ. Τρεις μήνες τώρα παλεύει ανεπιτυχώς να βγάλει πρόεδρο. Τώρα θα ηρεμήσουν. Και χωρίς πρόεδρο. Ενώ και η ΔΑΚΕ καθηγητών θα χαλαρώσει, δεν θα ψάχνεται για συνεδριάσεις και συνελεύσεις. Ο εμφύλιος θα συνεχιστεί ηλεκτρονικά, με ανακοινώσεις.

Ζ.

 

Εργολάβοι

*«ΣΤΟ μανιφέστο του κόμματός σας, μας συμπεριλαμβάνετε στο τρίγωνο της αμαρτίας: Εργολάβοι-Τραπεζίτες-ΜΜΕ.

Θα σας συνιστούσα να μας αφαιρέσετε από αυτό ή να διευκρινίσετε ότι αναφέρεστε σε υπερ-εργολάβους…» ζήτησε από το κλιμάκιο του «ΜΕΡΑ25», ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του ΤΕΕ Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας Νίκος Παπαγεωργίου, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία του ΤΕΕ, στη Λάρισα.

«Τους πήρε από τα μούτρα» ο πρόεδρος, πριν προλάβουν καν να ανοίξουν κουβέντα.

«Τα περισσότερα μέλη μας είναι εργολάβοι. Και φυσικά γνωρίζετε ότι οι μηχανικοί είναι ένα κλάδος που έχει πληγεί πάρα πολύ από την οικονομική κρίση…» συνέχισε ζητώντας αποκατάσταση.

Η απάντηση ήταν «Θα το κοιτάξουμε…».

Επίσης, ορθά κοφτά, ο πρόεδρος «το ξέκοψε» και για τον Αχελώο: «Να ξέρετε ότι είμαστε υπέρ του έργου… Θα σας στείλουμε τις προτάσεις του ΤΕΕ. Θα ήταν χαρά μας να τις προωθήσετε στη Βουλή».

Κατά τ’ άλλα, η υποδοχή του κλιμακίου του «ΜΕΡΑ 25» στο ΤΕΕ ήταν θερμή.

Αναλυτικές και χρήσιμες πληροφορίες, για τη μελέτη που έκανε το ΤΕΕ όσον αφορά στην επάρκεια νερού στη Θεσσαλία και στα οφέλη που θα έχει το γεωγραφικό διαμέρισμα από έργο του Αχελώου, έδωσε κατά τη συνάντηση, το μέλος της διοικούσας επιτροπής Σταυρούλα Τσιτσιφλή, χημικός -μηχανικός.

Τις άκουσαν προσεκτικά.

Λ.Κ.

 

Από πριν

*ΤΑ όχι και θετικά χαμπέρια για την οικονομία προέκυψαν πριν την εμφάνιση του κορονοϊού. Βουτιά στον ρυθμό ανάπτυξης για το τελευταίο τρίμηνο του 2019. Κάποιοι ειδικοί απέδωσαν την εξέλιξη σε τρία στοιχεία: στο «μαχαίρι» στις δημόσιες επενδύσεις, στην ανάσχεση των εξαγωγών και στο φρένο στις καταναλωτικές δαπάνες που αποδίδεται και στην επιλογή της κυβέρνησης να μην χορηγηθεί ουσιαστικά πέρσι κοινωνικό μέρισμα. (Και τώρα που θ’ αρχίσει να χάνει το παιδί τη μάνα...)

***

*ΨΙΛΑ γράμματα τώρα πια… Το προβλεπόμενο 3,8% που προσγειώθηκε στο 1% ενώ υπήρχε υπόσχεση για 4% και άλλα τέτοια. Ποιος τα κατανοεί τα μπερδεμένα νούμερα… Το σίγουρο ήταν ότι άνθρωποι της αγοράς και στη Λάρισα διαπίστωναν εδώ και καιρό ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. (Κι ήρθε κι ο κορονοϊός και τ’ απόκαμε.)

***

*ΤΟ είπε χθες κι ο πρωθυπουργός. «… το 2020 θα είναι διαφορετική χρονιά από αυτή που προβλέπαμε και οι δημοσιονομικοί στόχοι ενδεχομένως να μην μπορεί να επιτευχθούν». Όπερ έστι μεθερμηνευόμενον, ετοιμαστείτε ξανά παιδιά.

Ζ.

 

Υπερβολικά

*ΦΥΣΙΚΑ και η Εκκλησία δεν μπορεί να αρνηθεί τα θεμελιώδη της. Ο Θεός θεραπεύει. Άρα δεν μπορεί να σε αρρωσταίνει κιόλας. Άλλο που ο ίδιος είναι που στέλνει και τις ασθένειες για να σε δοκιμάσει.

Ωστόσο, το ζήτημα με τον εκκλησιασμό ή και με τη μετάληψη, μάλλον φούσκωσε υπερβολικά. Ο συνωστισμός κόσμου στις εκκλησίες ευνοεί τη μετάδοση αλλά και στα καφέ και τις ταβέρνες δεν λιγόστεψαν και τόσο οι θαμώνες. Ούτε τόσο κοντά είναι τα στασίδια όσο οι θέσεις στα μέσα συγκοινωνίας, στα λεωφορεία και τα αεροπλάνα πιο κοντά βρίσκονται οι άνθρωποι μεταξύ τους. Ενώ τα κουταλοπήρουνα και τα ποτήρια στα μαγαζιά δεν απολυμαίνονται κιόλας, πλένονται απλώς. Άρα…

Ζ.

 

Ισορροπία

*ΟΙ περισσότεροι από τους ασθενείς που θα νοσήσουν, μπορεί να μην καταλάβουν τίποτα, επιμένουν οι ειδικοί. Ποιος τους ακούει όμως…

Ωστόσο, σύντομα θα πρέπει να βρεθεί μία ισορροπία μεταξύ της καθημερινότητας και των μέτρων που πρέπει να ληφθούν.

Και βέβαια, από την άλλη, υπάρχουν οι ευάλωτες ομάδες, οι άνθρωποι που κινδυνεύουν πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους για βαριά νόσο και οι οποίοι θα πρέπει να προστατευτούν.

Ζ.

 

Πέφτει αλλά…

*ΕΙΔΙΚΟΣ δεν ήταν ο Λαρισαίος, ωστόσο πέρα από τα χρηματοοικονομικά υπάρχει και η απλή λογική.

- Μα πέφτει κατακόρυφα η τιμή του πετρελαίου και στενοχωριόμαστε; Που όταν καλπάζει τρελαινόμαστε επειδή όλα τα προϊόντα τσιμπάνε. Τώρα που θα πέσει και το αέριο και οι βενζίνες, τι ζόρι να τραβάμε…

Ζ.

 

Κι όμως…

*ΚΑΙ κάπως έτσι, εκ της αναβολής του δηλαδή, έγινε γνωστό ότι είχε συνέδριο. «Με δεδομένο ότι με βάση τις τελευταίες αποφάσεις αναβάλλονται όλες οι συνεδριακές διαδικασίες για τον μήνα Μάρτιο, είναι αυτονόητο ότι αναβάλλεται και το 5ο Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ που είχε προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Μαρτίου», ήταν η ανακοίνωση του κόμματος. Το οποίο απέδειξε ότι υπάρχει. (Κάποιοι λένε κιόλας ότι είναι δισυπόστατο, ότι υπάρχει μέσα σε δύο άλλα διαφορετικά κόμματα.)

Ζ.

 

Ανατροπές

*- ΜΑ έχεις τρελαθεί στο φτέρνισμα, τι έπαθες;

- Θα με μελετάνε οι φίλοι μου στην Ιταλία, που είχα πάει την περασμένη εβδομάδα. (Δεν κάνουν πίσω οι Λαρισαίοι επιχειρώντας να εκτονωθούν.)

***

*- ΚΑΠΟΙΟΣ είπε ότι το σκόρδο σκοτώνει τον κορονοϊό και είμαστε όλοι στο λεωφορείο κρεμασμένοι από τα παράθυρα σαν τους Ινδούς.

***

*- ΚΑΙ φαντάσου, λέει, λόγω κορονοϊού και ύφεσης ότι αποφασίζει η κυβέρνηση να χαλαρώσει τα μέτρα για τον αντικαπνιστικό κι αρχίζουν τα «ελάτε μέσα να καπνίσετε» και να φωνάζουν οι καπνιστές «να πάτε εσείς να καπνίσετε μέσα; Να μας πεθάνετε θέλετε;».

***

*- ΜΟΥ λέει η άλλη στη δουλειά, «Μην έρχεσαι κοντά, έχω παιδί». Τι να της πω… «Και τι φοβάσαι, μην πιάσεις κι άλλο;» Πάει χαζέψαμε ρε σεις…

Ζ.

 

Ένα καλαθάκι

*ΧΘΕΣ το μεσημέρι ενώ βάδιζε, ο Λαρισαίος Δ.Γ. διαπίστωσε στο τέλος του παράδρομου, αριστερά, από Αλκαζάρ προς τον κυκλικό κόμβο της Ν. Σμύρνης να βρίσκεται ξεβιδωμένο και πεταμένο ένα καλάθι απορριμμάτων. Εκτιμά ότι δεν είναι τυχαία ενέργεια, μια «κακιά στιγμή» ή μια πράξη «μαγκιάς». Σε ένα καλαθάκι απορριμμάτων που δεν ενοχλεί κανέναν; Θεωρεί ότι πρόκειται για πράξη βλακείας, ανεγκέφαλου καταστροφέα ή για απόπειρα κλοπής. (Θα το αποκαταστήσουν από τον Δήμο, ωστόσο τι θα γίνει με τους δολιοφθορείς;)

Ζ.

 

Τους ρήμαξε

*-ΈΝΑΣ τύπος διέρρηξε το σπίτι μας τις προάλλες, παραπονιόταν ο Λαρισαίος.

-Και;

-Δεν έκλεψε τίποτα εκτός από το τηλεκοντρόλ.

- Άντε… Πάλι καλά….

-Τι πάλι καλά βρε… Τώρα περνάει συνέχεια με το αυτοκίνητο και μας αλλάζει τα κανάλια.

Ζ.

 

Το τηλέφωνο

του Δασαρχείου

*ΞΕΚΙΝΗΣΕ η διάθεση δασικού φυτευτικού υλικού από το Δασικό Φυτώριο Λάρισας μα… φύτρωσε ζαλάδα στο σπίτι Λαρισαίας. Εκεί που είχε την ησυχία της ένα λάθος νούμερο στην ανακοίνωση ήρθε και την αναστάτωσε. Αντί να χτυπάει το τηλέφωνό του Δασαρχείου, οι ενδιαφερόμενοι καλούν στο σπίτι της. Λοιπόν, το τηλέφωνο του Δασαρχείου είναι το 2410 661-928.

 

-------------

DEN HTAN APOLYMANSH STHN PERIFEREIA MANIKA KATA TA SYNUH

*ΔΕΝ ήταν απολύμανση στην Περιφέρεια, μάνικα κατά τα συνήθη δούλευε το δημοτικό συνεργείο στην οδό Βελή. Να φύγουν κουτσουλιές και σκουπίδια.

Ζ.

 

-------------

NOSHSE H PINAKIDA MPROSTA STO GENIKO NOSOKOMEIO

*ΝΟΣΗΣΕ η πινακίδα μπροστά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Δεν εξηγείται αλλιώς. Κορονοϊ….ωπ. Ας τη διορθώσει κάποιος επιτέλους. Επί της 31ης Αυγούστου.

Κ.Γ.

 

-------------

TO KALAUI APORRIMMMATON EINAI GYMNO

*ΤΟ καλάθι απορριμμάτων είναι «γυμνό» και μάλιστα μπροστά σε τόσο… κόσμο. Στο αριστερό πεζοδρόμιο της οδού Κύπρου πριν τη διασταύρωση με την Ολύμπου.

Α, και τα καπάκια είναι δίπλα.

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass