Ψιθυριστά και... άλλα

Δημοσίευση: 11 Μαρ 2020 19:00
*EIKONΕΣ από το ερχόμενο καλοκαίρι.  Ζ. *EIKONΕΣ από το ερχόμενο καλοκαίρι. Ζ.

Αποφεύγουν

*Εεε, δε-δε-δε σε χαι-χαι-χαιρετάω, τώρα... Κεκέδιζε και λιγάκι ο Λαρισαίος.

-Ούτε εγώ, έχεις δίκιο, δεν είμαστε για χαιρετούρες.

Τις έχουν κόψει οι Λαρισαίοι τις χειραψίες στον δρόμο. Πόσο μάλλον τις αγκαλιές και τα φιλιά. Δεν κάνουν βέβαια και τα άλλα τα «χαζά και μ’σά», με αγκωνιές και κλωτσιές χαιρετούρας, όμως οι συνήθειες των ανθρώπων έχουν αλλάξει.

Ζ.

 

Κλειστόν

*ΥΠΗΡΞΕ λέει χθες το απόγευμα ένας Λαρισαίος, τουλάχιστον, που δεν ανήρτησε ότι «κλείνουν τα σχολεία για 14 μέρες». Μπορεί να το κατάφεραν και δύο...

***

*ΕΝΩ ο άλλος ήταν σίγουρος.

- Κλείνουν τα σχολεία. Ραντεβού στα σουπερμάρκετ.

Ζ.

 

Γονείς

*«ΚΑΙ τι θα κάνουν οι γονείς;»

Δεν υπήρξε άνθρωπος χθες ο οποίος διαβάζοντας την είδηση ότι κλείνουν τα σχολεία, δεν αναρωτήθηκε τι θα γίνει με τις δουλειές. Πραγματικά μεγάλο πρόβλημα αλλά η λύση είναι σατανική.

Για μαντέψτε πού θα πάνε τα παιδιά; Στους παππούδες... (και κάπου πίσω μια οργισμένη φιγούρα με άσπρα μαλλιά).

Κ.Γ.

 

Αναμενόμενο

* ΤΟ νεαρό ζευγάρι Λαρισαίων είπε να πάει σινεμά.

- Μα δεν λένε να αποφεύγουμε χώρους με συνωστισμό, όσο λιγότερος συγχρωτισμός τόσο καλύτερα...

Τον κοίταξαν παραξενεμένα τα παιδιά, τον μεγαλύτερο που τους έκανε παρατηρήσεις.

- Φυσικά... Αυτό ακριβώς. Ποιος πάει σινεμά τέτοιες μέρες. Άλλοι δύο μονάχα ήταν σε ολόκληρη την αίθουσα. Το ξέραμε ότι δεν θα είχε κόσμο. (Στρατηγικές κινήσεις).

Ζ.

 

Κι όμως

*ΗΤΑΝ να συμβεί κι αυτό. Στο Καρπενήσι, λέει, ακυρώθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τον κορονοϊό λόγω κορονοϊού. (Και πού θα φτάσουμε ακόμη...).

Ζ.

 

Αρρώστιες

*«ΤΙΣ καλύτερες αρρώστιες χάσαμε ως μαθητές» αναπολούσε ένας πατέρας τα παιδικά του χρόνια. «Κρατάω παιδιά σε τιμές φιλικές» το έβλεπε ως ευκαιρία o άλλος.

Αλλά υπήρχαν και ερωτήματα: «Αφού σε όλα τα σχολεία στην αρχή της σεζόν έγιναν αγιασμοί, τώρα γιατί κλείνουν...;» που όμως δεν έμειναν αναπάντητα: «Γιατί τους ευχήθηκε ο πρωθυπουργός καλή σχολική χρονιά».

Πού; Μα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φυσικά.

Κ.Γ.

 

Στην πρίζα

*ΣΤΟ ίντερνετ συνεχίζεται το πανηγύρι. Και για τον καημένο τον Μαρινάκη.

- Λύσσαξες κι εσύ Βαγγέλη να πάρεις πίσω το διαβατήριο για να ταξιδέψεις. Δεν παλουκώνεσαι κι εσύ σ’ ένα μέρος.

***

*ΑΛΛΑ και με τα εκκλησιαστικά δεν σταμάτησε η αντιπαράθεση.

- Επιστημονικές έρευνες αναφέρουν πως αν βάλεις το δάχτυλο σε πρίζα εκκλησίας δεν παθαίνεις ηλεκτροπληξία.

Ζ.

 

Μαρινάκης

*ΚΟΛΛΗΣΕ και ο Μαρινάκης κορονοϊό και άντε να τώρα να ψάξεις να βρεις πόσο συχνές επαφές είχε και με ποιους το τελευταίο διάστημα. Κι αν αυτός το πει, εκείνοι θα το παραδεχθούν; Ιδού η απορία...

Κ.Γ.

Μετά Φόβου...

*- ΕΤΣΙ κι αλλιώς για την Εκκλησία πάντοτε ίσχυε το «όσοι πιστοί προσέλθετε»...

Και στη Λάρισα συνεχίστηκε χθες η συζήτηση για τη στάση της επίσημης Εκκλησίας.

-Τώρα θα ισχύσει ακριβώς το «Μετά Φόβου...» , έτσι;

***

*ΤΟ θέμα άνοιξε περισσότερο με τις τοποθετήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής αλλά και του γείτονα Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Κι ενώ ο κορονοϊός κάνει τη δουλειά του, έχει κι ο κόσμος να κουβεντιάζει.

Ζ.

 

Χρυσές δουλειές

*- ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ να πάω για μικροβιολόγος; Όχι ε... Ο Λαρισαίος έβλεπε λίγο καιρό πιο μπροστά. Όταν θα έχει επεκταθεί ο ιός και θα έχει νοσήσει πλήθος κόσμου, όχι απαραιτήτως πολύ σοβαρά. Τότε που όλοι θα θέλουν να κάνουν ένα τεστ κορονοϊού, με το παραμικρό φτάρνισμα.

- Έτσι κι αλλιώς οι δυνατότητες των νοσοκομείων για εξετάσεις αίματος δεν θα μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Λογικά θα δοθεί η άδεια και τα ανάλογα αντιδραστήρια για σχετικές αναλύσεις και σε ιδιωτικά εργαστήρια. Χαμός θα γίνει...

Ζ.

 

Στην τράπεζα

*ΤΟ χθεσινό αστειάκι εισπράχθηκε σοβαρά από τον Η. Γ. Μέρες που είναι όλα δείχνουν κάπως.

Αγαπητέ «Ζ.», σωστό οι υπάλληλοι των τραπεζών να φοράνε ιατρικές μάσκες. Για σκέψου λίγο με πόσους αγνώστους συμπολίτες μας έρχονται σε κατά πρόσωπο επαφή κάθε μέρα.

***

*Ο άλλος συνεχίζει.

-Μπήκαν δυό με μάσκα σήμερα στην τράπεζα. Ανησυχήσαμε, μέχρι που φώναξαν ληστεία κι ησυχάσαμε.

Ζ.

 

Άδεια

*-ΠΟΣΟ μπροστά η Λάρισα βρε παιδιά...

Δεν μπορούσαν να το εξηγήσουν στην παρέα των Λαρισαίων φιλάθλων.

-Αποφασίζουν τώρα να αδειάσουν τα γήπεδα από κόσμο. Τώρα; Στη Λάρισα το έχουμε πετύχει εδώ και μερικά χρόνια. Κάποιος το είχε προβλέψει.

Ζ.

 

Στοίχημα;

*ΤΩΡΑ που δεν θα έχει πρωτάθλημα και ματς, πώς θα τη βγάζουν μερικοί; Κάποιοι στοιχηματζήδες ήδη σκέφτηκαν εναλλακτική. Να παίζουν με τις πόλεις και τα εμφανιζόμενα κρούσματα, τα οποία όλοι λένε ότι θα πληθύνουν. Αν π.χ. θα προηγείται ο Βόλος της Λάρισας σε αριθμό ή το Αγρίνιο της Ξάνθης, να παίζουν αν κάποια μέρα θα προκύπτει άντερ ή όβερ. Ποιος μπορεί να το αποκλείσει στον κόσμο που ζούμε.

Ζ.

 

Ψυχραιμία;

*ΚΟΣΜΟΣ πολύς χθες Τρίτη στα Φάρσαλα, όπως πάντα λόγω λαϊκής. Πρώτο θέμα συζήτησης ο κορονοϊός φυσικά κι από κοντά τα ελληνοτουρκικά στον Έβρο. Έλειπαν οι χειραψίες στα ανταμώματα των Φαρσαλινών, οι περισσότεροι τήρησαν τα μέτρα προφύλαξης. Ακούστηκε η φήμη, ευτυχώς από ελάχιστους αλλά έτσι διασπείρονται οι φήμες, ότι υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού τοπικά που συνδέθηκαν με επισκέψεις Φαρσαλινών στο εξωτερικό. Κακή φημολογία, χωρίς να ισχύει, μάλιστα ορισμένες φορές στοχοποίησε και πρόσωπα, μικρή η κοινωνία όλοι γνωστοί, κακό πράγμα τέτοιο κουτσομπολιό. Πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει ακόμα καταγεγραμμένο κρούσμα στον νομό Λάρισας, που σίγουρα θα υπάρξει κρούσμα μελλοντικά, ακόμα και στα Φάρσαλα, γιατί η ζωή δεν σταματά και δεν περιορίζεται στους τέσσερις τοίχους. Ψυχραιμία αλλά ποιος ακούει... Μπόρα είναι και θα περάσει, με ομόνοια πιο εύκολα, δεν χρειάζεται ν’ αφήσει και τέτοια σημάδια.

Γ.Γ.

 

Ιχνηλάτηση

*- ΗΡΘΑ για καφέ σε κάτι φίλους, και ο ένας με κέρασε βιταμίνη C και η άλλη αντισηπτικά μαντηλάκια.

***

*-ΤΙ κάνεις εκεί βρε γυναίκα;

-Ιχνηλάτηση επαφών.

-Μα το κινητό μου ψάχνεις...

-Το ίδιο λέμε.

***

*ΗΡΘΕ πρωί-πρωί ο άλλος να πληρώσει με είκοσι πενηντάρικα.

- Βρε μπαγάσα δεν βλέπεις τον πανικό που γίνεται; Φέρτα γρήγορα να τα μαντρώσω στο ταμείο να προλάβουμε την εξάπλωση του ιού.

***

*ΟΤΑΝ έχουμε μια κρίση αποδεικνύουμε ποιοι είμαστε ως κοινωνία.

- Σκεφτείτε τώρα που έχουμε δύο...

***

-Από το σπίτι σου περνώ βήχω και ξεροβήχω...

-Φύγε θα πάρω πέτρα.

***

*- Αψοουυυ...

-Γείτσες...

-Πες ένα αριθμό;

-166

Γ.Γ.

 

Σκυλοπλατεία

*Η πλατεία Χούρλια με ένα ωραίο σιντριβάνι και πράσινο, βρίσκεται μεταξύ των οδών Γεωργιάδου και Αεροδρομίου, επισημαίνει ο Δ. Γ. Διαμαρτυρόμενος επειδή έχει μετατραπεί σε χώρο όπου κάνουν τις ανάγκες τους πολλά οικόσιτα σκυλιά τα οποία συνοδευόμενα κάνουν τον περίπατό τους προς το ποτάμι. Αντί να παίζουν της γειτονιάς τα παιδιά, την πλατεία βρομίζουν τα σκυλιά. Κι όταν μάλιστα στα 25 μέτρα βρίσκεται το ποτάμι με τεράστιους χώρους για να παίξουν τα σκυλιά και να κάνουν οτιδήποτε άλλο. Προτείνει να τοποθετηθεί πινακίδα από τον Δήμο που να απαγορεύει τη διέλευση των σκύλων από την πλατεία.

Ζ.

 

Σε δημοπρασία

*Δύο κατεσχημένοι λαγοί... Αρχές Μαρτίου του 1953 κι η εφημερίδα δημοσιεύει γεγονός εποχής. Εκτός κυνηγετικής περιόδου αλλά αυτό δεν πτοούσε κάποιους. Οπότε:

Χθες την εσπέραν όργανα του Δασαρχείου Λαρίσης κατόπιν υποδείξεως μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου μετέβησαν εις το εστιατόριον «Ρούμελη» των αφών Καλογιάννη και κατέσχον δύο σφαγμένους και μαγειρευμένους λαγούς μαζύ με την κατσαρόλα, εντός της οποίας εμαγειρεύθησαν βάσει των σχετικών νόμων oι οποίοι απαγορεύουν την θήραν λαγών κατά την περίοδον αυτήν.

Οι κατασχεθέντες λαγοί, εκτεθέντες ακολούθως εις πλειοδοτικήν δημοπρασίαν έξωθι τον καφενείου «Νέος Κόσμος» εις την κεντρικήν πλατείαν συνεκέντρωσαν πλήθος κοιλιοδούλων oι οποίοι επλειοδότουν διά την απόκτησίν των. Τελικώς οι δύο λαγοί μετά της κατσαρόλας κατεκυρώθησαν υπέρ τoυ κρεοπώλου κ. Τσιτώτα ο οποίος επλήρωσε το ποσόν των 350.000 δραχμών συν τοις άλλοις εξόδοις της δημοπρασίας διά να τους αποκτήση και να τους γευθή. Αντίπαλοι του κ. Τσιτώτα εις την δημοπρασίαν ευρέθησαν πολλά μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου, ως και παρευρεθέντες συμπολίται οι οποίοι επλειοδότησαν μέχρι τον ποσού των 345.000 δραχμών.

***

*ΤΟ εν λόγω γεγονός προκάλεσε σχολιασμό στην εφημερίδα και την επόμενη ημέρα.

Η μπόλικη λαδιά και η περισσότερο προκλητική μυρωδιά του προκάλεσε τους πάντας που αναλογιζόταν ότι ίσως να τους ανέμενε στο σπίτι η φασουλάδα. Η δημοπρασία διέφερε από τις άλλες και η ατμόσφαιρά της δεν ήταν καθόλου σοβαρή, ψυχρή και μονότονη όπως στις άλλες. Τρεις-τέσσερις οινοπώλαι την παρακολουθούσαν κι ήταν έτοιμοι να παρασύρουν τους πλειοδότας των λαγών εις το κατάστημά των δια τα περαιτέρω. Τέτοιοι λαγοί δεν μπορούσαν να φαγωθούν χωρίς κρασί. Περισσότερον όμως απ’ όλους βιάζονταν να τελειώσει η εκποίησις, η αρμοδία επιτροπή διότι τα μέλη της ήταν θεονήστικα λόγω του προκεχωρημένου της ώρας.

Ζ.

Ανησυχία

*ΛΟΓΙΚΟ ν’ ανησυχούν στις δημόσιες υπηρεσίες της Λάρισας. Ιδίως σ’ εκείνες που έχουν διαρκείς συναλλαγές με το κοινό. Οι υπάλληλοι ανησυχούν και με το δίκιο τους, ζητούν τουλάχιστον απολύμανση των χώρων. (Σε κάποιες υπηρεσίες γίνεται).

Ζ.

 

Έχουν διαφορά

*ΠΑΝΙΚΟΣ στην Ιταλία, κόλαση στη χώρα του Δάντη. Ραγδαία η αύξηση των κρουσμάτων, στον ουρανό οι ανθρώπινες απώλειες. Η σύγκριση με τη Ν. Κορέα, γίνεται αυτομάτως κι οι δύο χώρες έτυχε να βρεθούν στο στόχαστρο του κορονοϊού. Κι ενώ έχουν τον ίδιο περίπου πληθυσμό και εμφανίζουν σχεδόν ίσο αριθμό κρουσμάτων, οι θάνατοι που καταγράφονται στην Ιταλία είναι πολλαπλάσιοι, 7-8 φορές περισσότεροι από τη Ν. Κορέα. Πώς να εξηγείται αυτό; Παράξενο.

***

*ΜΙΑ ερμηνεία, χωρίς βέβαια αναλυτικά στοιχεία μέσα στον εξελισσόμενο πανικό, επικεντρώνει στην ηλικιακή κατανομή του πληθυσμού. Επισημαίνοντας ότι η Ιταλία θεωρείται πως έχει τον πιο γερασμένο πληθυσμό στην Ευρώπη, με μέσο όρο ηλικίας πάνω από 45 έτη. Κι εφόσον οι Νοτιοκορεάτες είναι πιο νεανικός λαός κι αφού ο ιός στοχεύει στους ηλικιωμένους...

Ζ.

 

Ποντίκια

*«ΓΕΜΙΣΑΜΕ ποντίκια το τελευταίο διάστημα. Ας κάνει κάτι ο Δήμος» διαμαρτύρεται κάτοικος της περιοχής που βρίσκεται όπισθεν των τεχνικών εγκαταστάσεων της «Ε» και ισχυρίζεται πως εκφράζει και την αγωνία των γειτόνων του. Στις οδούς Γαλάνη, Λουτρού, Μαλέα και Κέδρων αναφέρεται.

Κ.Γ.

 

Τον ανησύχησε

*ΕΙΝΑΙ ο Γιωρίκας φαντάρος και του λέει ο διοικητής.

-Αύριο το πρωί περιμένω τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θα μας αποχαιρετίσει αποχωρώντας από την Προεδρία. Να είσαι στην πύλη από τα ξημερώματα.

Στήνεται εκείνος στην πύλη από τις 6 το πρωί και περιμένει.

Κατά τις 7 παίρνει τηλέφωνο στην πύλη ο διοικητής:

-Γιωρίκα, έφτασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

-Όχι κύριε διοικητά.

Στις 8 παίρνει ξανά.

-Γιωρίκα, έφτασε μήπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

-Όχι ακόμα κύριε διοικητά.

***

*ΚΑΤΑ τις 9 τηλεφωνεί πάλι..

-Γιωρίκα, δεν έφτασε ακόμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

-Όχι κύριε διοικητά, τίποτα...

Κατά τις 10 φτάνει μια μαύρη μερσεντές στην πύλη. Ο Γιωρίκας κάνει νόημα να κατεβάσουν το φιμέ τζάμι.

-Μήπως είσαι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

-Ναι.

-Καλά τρελός είσαι; Τρέχα και σε ψάχνει ο διοικητής απ’ τα ξημερώματα...

Ζ.

====================================================

 

UA MPOROYSE NA XARAKTHRISTE

 

 

*ΘΑ μπορούσε να χαρακτηρισθεί και γουρλής ο Απ. Παπαπαρίσης. Στο στιγμιότυπο, πριν τις κρίσεις στο στράτευμα, ο Λαρισαίος απόστρατος μεταξύ του Κων. Φλώρου που προήχθη σε αρχηγό ΓΕΕΘΑ και του Θεμ. Μπουρολιά που συνεχίζει ως ΑΤΑ.

Ζ.

 

 

===========================================

 

 H ND EPANERXETAI STHN

 

 

*H ΝΔ επανέρχεται στην κανονικότητα. Υπουργός Δημοσίας Τάξεως πριν τριάντα χρόνια ο Νικόλαος Γκελεστάθης, στην κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη. Τώρα η κόρη του, Ιωάννα Γκελεστάθη, ορίζεται επικεφαλής του Τομέα Προστασίας του Πολίτη. Αναλαμβάνοντας, ευχαρίστησε τον προκάτοχό της Μ. Χαρακόπουλο, «για την ενδελεχή ενημέρωση που της παρείχε σε όλα τα ζητήματα». Ενώ ο γραμματέας της ΝΔ Γ. Στεργίου αναφέρθηκε στην προσφορά του Λαρισαίου στην εκπόνηση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την ασφάλεια.           Ζ.

 

 

==================================================

 

 

 DODEKA MEGALES SAKOYLES

 

* ΔΩΔΕΚΑ μεγάλες σακούλες από καπάκια μπουκαλιών νερού συγκεντρώθηκαν από τους πελάτες και όχι μόνο γνωστού καταστήματος καφέ της Λάρισας. Ήρθε η ώρα να παραδοθούν, με στόχο να στηρίξουν ΑμεΑ και η προσπάθεια να έχει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Παράδειγμα της δύναμης της συλλογικότητας για έναν κοινό στόχο.

Λ.Κ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass