ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2020 19:00
* ΣΕ μόνιμη γραμμή επικοινωνίας το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Αγοραστός με τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή. Έτσι προχθές ξαναβρέθηκαν για να εξετάσουν την πορεία του δρόμου Λάρισα –Φάρσαλα του Ε65, της ηλεκτροκίνησης Λάρισας-Βόλου, του Περιφερειακού Βόλου αλλά και τις μελέτες σχετικά με τα αντιπλημμυρικά. «Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του και δεν επαναπαυόμαστε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.  Γ.Ρ. * ΣΕ μόνιμη γραμμή επικοινωνίας το τελευταίο διάστημα ο Κώστας Αγοραστός με τον υπουργό Υποδομών Κ. Καραμανλή. Έτσι προχθές ξαναβρέθηκαν για να εξετάσουν την πορεία του δρόμου Λάρισα –Φάρσαλα του Ε65, της ηλεκτροκίνησης Λάρισας-Βόλου, του Περιφερειακού Βόλου αλλά και τις μελέτες σχετικά με τα αντιπλημμυρικά. «Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη του και δεν επαναπαυόμαστε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης. Γ.Ρ.

Πιο ζεστά

*ΚΙ όμως, υπάρχουν Λαρισαίοι που με 22-23 βαθμούς έξω, ανάβουν τα καλοριφέρ. Όχι για να ισοφαρίσουν τη φετινή ελλιπή κατανάλωση αερίου, δεν κάνουν τους συνεπείς πελάτες.

Απλώς ακούνε ότι ο ιός δεν ζει σε υψηλές θερμοκρασίες και θέλουν να απολυμάνουν κατά κάποιο τρόπο τα σπίτια τους, αμύνονται.

- Αν είναι έτσι να βάλουμε το κεφάλι στο φούρνο, φιλαράκι...

Ζ.

 

Μακάρι

*ΕΠΙΤΥΧΙΑ για τη Λάρισα που δεν έχουν βρεθεί κρούσματα κορονοϊού; Που δεν έχουν βρεθεί... Μακάρι και να μην υπάρχουν ακόμη. Να μην υπάρχουν Λαρισαίοι που έχουν νοσήσει χωρίς καθόλου ή με ελαφρά συμπτώματα. Και να μην τριγυρνούν ανυποψίαστοι, μεταδίδοντας τον ιό. Μακάρι. Κι ας μένει η πόλη παραπονεμένη, χωρίς κρούσμα. Κι ας είναι όλοι τόσο προσεκτικοί, ασκόπως...

Ζ.

 

Με σοβαρότητα

*Η νηφάλια προσέγγιση από ανεξάρτητο σχολιαστή: Κυριάκος και Αλέξης ανταποκρίνονται επαρκώς και με μεγάλη σοβαρότητα στα δύσκολα θέματα που μας έφερε η άνοιξη. Μακάρι αυτή η πολιτική στάση που δείχνουν να είναι παρακαταθήκη για το μέλλον της πατρίδας.

***

*ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ στη Λάρισα, οι τοποθετήσεις των δύο πολιτικών αρχηγών βρήκαν απήχηση. Εξαίρετη, εξαιρετική, σταθμισμένη, υπεύθυνη, δεξιοί και αριστεροί μοίραζαν εύσημα μεταξύ αλλήλων. Κοιτώντας δεξιά κι αριστερά, Τουρκία και Ιταλία στον χάρτη, μια αμηχανία και μια ανησυχία ταυτόχρονα προκάλεσαν τις δηλώσεις.

Ζ.

 

Ας μείνουν

*ΟΙ φοιτητές πάντως καλά είναι να παραμείνουν στον τόπο των σπουδών τους, γνωματεύουν οι περισσότεροι Λαρισαίοι γονείς. Εκτιμώντας ότι το ταξίδι τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς κι η μετακίνηση μυριάδων νέων ανθρώπων, οι οποίοι κιόλας δεν θα κάτσουν στ΄ αυγά τους, δεν θα μείνουν σπίτι, μέσα στον συνωστισμό θα κινούνται όσο και να νοιάζονται για τους παππούδες τους, εν τέλει μπορεί να διασπείρει τον ιό στην επαρχία. Από φορείς χωρίς συμπτώματα, νέα παιδιά, που δεν θα γνωρίζουν καν ότι έχουν αρρωστήσει. Βέβαια, οι μανάδες θέλουν κοντά τους τα βλαστάρια τους, πόσο μάλλον αν υπάρχει περίπτωση να αρρωστήσουν κιόλας, έστω ελαφρά. Όταν όμως σκέφτονται το πώς μπορεί να εξελιχθεί η επιστροφή τους, το ξανασκέφτονται. Άλλωστε στα φοιτητικά σπίτια τα ενοίκια και τα έξοδα θα τρέχουν ούτως ή άλλως, ενώ κι οι φοιτητές εκεί που βρίσκονται οι παρέες τους θέλουν να μείνουν.

Ζ.

 

Μικρή βόλτα

*ΤΩΡΑ που μάλλον επιβάλλονται οι βολτίτσες στο ύπαιθρο, η αποφυγή κλειστών χώρων. Τώρα, λέει, η καλύτερη εποχή για βόλτα στην περιοχή Συκουρίου. Με τις ανθισμένες αμυγδαλιές να κατακλύζουν το τοπίο. Κοντεύει και Σαββατοκύριακο...

Ζ.

 

Μπελάδες

*ΟΙ Λαρισαίες μαμάδες σε νέους μπελάδες. Με τα παιδιά ολημερίς στο σπίτι.

- Σας προειδοποιώ κυρία Κεραμέως, όσες μάνες γλιτώσουμε από τον κορονοϊό, θα πάμε από χαρακίρι. Το κρίμα στον λαιμό σας.

***

*- ΘΑ απενεργοποιήσω την αφύπνιση στο τηλέφωνο, έτσι και αλλιώς τώρα που δεν έχουν σχολείο ξυπνάνε από μόνα τους στις 6:30 το πρωί.

***

*- ΕΓΩ πάλι καλέ κορίτσια, πλύνε-πλύνε τα χέρια όλη μέρα βγήκε στην παλάμη μου ένα σκονάκι από τη Β΄ λυκείου.

Ζ.

 

Ιλαρότης

*Ο δράστης αποπείρας βιασμού ηθέλησε ίσως να διαψεύση το όχι κολακευτικόν επώνυμόν του, αναφέρει ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας τον Μάρτιο του 1958. Άλλοι καιροί τότε, διαφορετικοί κανόνες. Την συνήθη μονοτονίαν των συνεδριάσεων των Δικαστηρίων διέκοψε χθες η εκδίκασις ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Λαρίσης μιας υποθέσεως βιαίας απαγωγής, η οποία διεξήχθη εν μέσω γενικής ιλαρότητος και φαιδρών σκηνών.

Αφορμήν εις την ιλαρότητα αυτήν έδωκεν αφ΄ ένός το επίθετον του ενός των κατηγορουμένων και κυρίου δράστου της απαγωγής, ο οποίος λέγεται ...Μαλάκας, αφετέρου δε η αφήγησις εκ μέρους των μαρτύρων των αρκετά σκανδαλωδών σκηνών της απαγωγής. Τόση δε ήτο η ιλαρότης που προεκαλείτο εις το ακροατήριον κάθε φορά που ανεφέρετο το όνομα του κατηγορουμένου αυτού, ώστε ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου ηναγκάσθη να κάμη εις αυτόν την σύστασιν να φροντίση να αλλάξη το επώνυμόν του, το οποίον προκαλεί τόσην θυμηδίαν.

***

*Ο κατηγορούμενος Λ. Μαλάκας εκ χωρίου των Γρεβενών κατεδικάσθη εις φυλάκισιν 2 ετών και ενός μηνός, διότι δια της βίας και υπό την απειλήν όπλου ωδήγησεν 17έτιδα ομοχώριόν του εις την οικίαν του όπου προσεπάθησε να την βιάση. Επειδή δε προέβαλλεν αντίστασιν της προυξένησε διαφόρους αμυχάς εις το πρόσωπον.

Αφελεστάτη και χωρίς υπεκφυγάς, η νεαρά αφηγήθηκε όλας τα λεπτομερείας της αποπείρας, περιέγραψε δε πως κατώρθωσε να αποτρέψη τον Μαλάκαν να επιτύχει τον σκοπόν του. Όταν ήλθεν εις αντιπαράστασιν μαζί του, ούτος της είπεν ότι την αγαπούσε και την παντρεύεται και τώρα. Εκείνη όμως στρεφόμενη προς την έδραν είπεν εν αγανακτήσει: «Κύριε πρόεδρε, στου ποτάμ΄ πααίνω τώρα δας, δεν τουν παίρνου».

Χαρακτηριστική της θυμηδίας που προεκλήθη εις το ακροατήριον ήτο η κατάθεσις μάρτυρος, ο οποίος ετόνισεν ότι και 17 αδελφές να είχε δεν θα έδιδεν μίαν εις τον Μαλάκαν. Το Δικαστήριον συσκεφθέν...

Ζ.

 

Τον Ιούλιο

*ΑΝΗΣΥΧΙΑ και πειράγματα μαζί στη Λάρισα.

- Καλά τον βάλαμε τον Μάρτη, στον καρπό... Να δω αν θα τον βγάλουμε, τον μήνα.

***

*- ΣΤΟΝ γάμο του τον Ιούλιο, το ζευγάρι θα κάνει είσοδο με το «είμαστε ακόμα ζωντανοί».

***

*- ΑΚΟΥΩ ρε παιδιά ότι απαγορεύτηκαν και οι γάμοι. (Ο καθείς με τον πόνο του).

Ζ.

 

Ό, τι να ‘ναι;

*ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΣ να αποφεύγεται το «οτιναναινιούζ τελεία τζι αρ», η Μ. Δ. βάζει μια σειρά: Πρώτα απ’ όλα να πούμε το πιο μεγάλο μπράβο κι ένα τεράστιο ευχαριστώ, σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται πρώτη γραμμή στη δημόσια υγεία. Όλους εκείνους που φάγανε τη ζωή τους μελετώντας, για να πάνε μετά να πολεμήσουν έναν πανίσχυρο εχθρό, και συχνά να ρισκάρουν τις ζωές τους, ξυπόλητοι και με σφεντόνες στα χέρια, άυπνοι, απλήρωτοι, ή πληρωμένοι με ψίχουλα...

***

*ΚΑΙ εν συνεχεία συμβουλεύει: Δεν έχει σημασία αν εσύ προσωπικά δεν χρησιμοποιείς τη δημόσια υγεία. Καμία σημασία απολύτως. Η δημόσια υγεία, όπως και η δημόσια παιδεία, είναι τα δύο πόδια πάνω στα οποία στηρίζεται ο κόσμος μας, είναι αυτά τα δύο πράγματα που φτιάχνουν την κοινωνία μέσα στην οποία ζεις, έστω κι αν εσύ ονειροφαντασιώνεσαι ότι επειδή η τσέπη σου αντέχει παραπάνω, μπορείς να ζεις αποκομμένος. Δεν μπορείς. Είσαι σε αλληλεξάρτηση με τους φτωχούς, τους αναξιοπαθούντες, εκείνους που η τσέπη τους δεν αντέχει παραπάνω.

Ζ.

 

Τελεβιζιόν

*ΚΑΘΙΣΤΕ σπίτι λένε οι οδηγίες. Μην πάτε εδώ, μην πάτε εκεί, μην συνωστίζεστε. Είπε να το κάνει πράξη ο συμπολίτης μας, κάτοικος περιοχής Αγίου Κωνσταντίνου. Ε, σου λέει να ανοίξουμε την τηλεόραση να καθίσουμε βρε γυναίκα. Τζίφος όμως, δεν έχει σήμα, διαμαρτύρεται και ισχυρίζεται πως συμβαίνει σε πολλούς εκεί γύρω. Πήρε στα γραφεία της «Ε», αλλά οι δημοσιογράφοι είναι τόσο θεωρητικοί που ούτε τις δικές τους τηλεοράσεις δεν φτιάχνουν. Τις ξένες θα φροντίσουν; Ας το κοιτάξουν λιγάκι οι αρμόδιοι.

Κ.Γ.

 

Αγκωνιστές του ‘21

*ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ οι πικραμένες εμπνεύσεις των Λαρισαίων στο ίντερνετ.

- Έβγαλε η Raynair προσφορά Θεσσαλονίκη-Μιλάνο με μόλις 1 ευρώ.

- Με επιστροφή;

- Αθώο μου κορίτσι...

***

*- ΠΩΣ σε λένε;

- Ντίνα.

- Από Κωνσταντίνα;

- Οχι από το καραντίνα.

***

*- ΑΝ του χρόνου βήχουμε ακόμα, θα γίνουμε οι αγκωνιστές του ‘21.

***

*- ΜΗΝ παίρνετε ρέστα βρε παιδιά, υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης κορονοϊού.

Ζ.

 

Δύο μέτρα;

*-ΔΙΚΑΙΩΣ διαμαρτύρεται η Άννα Βαγενά για τους απλήρωτους συμβασιούχους στο Πανεπιστημιακό...

Συμφωνεί η Λαρισαία γιατρίνα Ι. Ρ. με την κίνηση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ. Της θυμίζει ωστόσο ότι απεργούν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή» που είναι επίσης απλήρωτοι.

-Τους συντρόφους της θα τους ξέχασε μάλλον...

Ζ.

 

Σε διαρκή επαφή

*- ΘΑ κλείσουν και τα διόδια;

Μάταιη η ελπίδα του Λαρισαίου. Που όμως, δεν το έλεγε γι’ αστείο.

- Οι υπάλληλοι στα κουβούκλια έρχονται διαρκώς σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους. Συναλλαγές συνέχεια με χρήματα. Κινδυνεύουν και να κολλήσουν αλλά και να μεταδώσουν τον ιό.

Ζ.

 

Ο φιλελεύθερος

*ΚΑΠΟΙΕΣ παρέες ατρόμητων Λαρισαίων συνεχίζουν τα πάρε-δώσε και κακό του κεφαλιού τους.

- Φιλελεύθερος κύριοι, όπως είδατε είναι ο υπέρμαχος ιδιωτικοποίησης της υγείας, που όμως μόλις του ζητήσουν 300 ψωροευρόπουλα για εξετάσεις τρέχει πανικόβλητος, αλλά και αγανακτισμένος έτσι; Να βρει δημόσιο νοσοκομείο.

***

*- ΤΙ θα ήθελα να ήμουν; Αυτός που θα ανιχνεύσει τις πρόσφατες επαφές της Χριστίνας Μπόμπα σε 135 χώρες του κόσμου. «Μπόμπα» που λένε και στη Σαλονίκη.

Ζ.

 

Σειρήνες

*-ΠΟΥ σε βρήκε το μήνυμα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας;

-Στην τουαλέτα.

-Και τι έκανες, τρόμαξες;

-Αν τρόμαξα λέει, αίμα με πήγε.

***

*- ΟΛΟΙ έτοιμοι για να πάμε να πάρουμε την Πόλη, εν τω μεταξύ με ένα ηχητικό από την Πολιτική Προστασία και τα κάναμε πάνω μας, φαντάσου να βαρέσουν σειρήνες και να αρχίσουν επιστρατεύσεις.

***

*- ΟΙ καρδιακοί των ευπαθών ομάδων, μ΄ αυτόν τον ήχο που έστειλαν το μήνυμα, έχουν πεθάνει ήδη οι μισοί.

***

*- ΗΜΑΣΤΑΝ 4 άτομα μαζί. Αρχισε να χτυπάει το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας από τα εφτά κινητά που ήταν στο ένα δωμάτιο και φαντάζεστε τι επικράτησε.

***

*-ΑΠΟ τι πήγε; Κορονοϊό;

-Όχι. Από μήνυμα Πολιτικής Προστασίας.

***

*- ΜΟΥ ‘ΡΘΕ μήνυμα από το 112 κι είχα βάλει το κινητό να φορτίσει, αλλά ακουμπούσε μέσα σε ταψί που ήταν πάνω σε μια κατσαρόλα και τώρα μετράω 138 παλμούς.

Γ.Γ.

Παραπονεμένοι

*ΔΕΝ το πήραν όλοι το μήνυμα στα κινητά τους. Κάποιοι έφτασαν να πουν ότι στάλθηκε μονάχα στους δεξιούς. Όσοι έμειναν παραπονεμένοι γκρίνιαξαν.

- Αν δεν λάβατε το περίφημο τρομακτικό μήνυμα από το 112 για τον κορονοϊό, μάλλον σας έχουν ξεγραμμένους.

***

*- ΛΟΓΙΚΑ θα της τελείωσαν οι μονάδες στην Πολιτεία και δεν έστειλε σε όλους.

***

*- ΟΣΟΙ δεν πήραμε μήνυμα από την Πολιτική Προστασία κυκλοφορούμε ελεύθερα. Εσείς που λάβατε μήνυμα σπίτι γρήγορα.                                

Ζ.

 

Διαπεραστικός

*ΗΤΑΝ μετά τις 10 το βράδυ και μ΄ έναν ήχο τόσο έντονο στο μήνυμα από το 112 που τρόμαζε ο κόσμος. Ίσως κι αυτό να ήθελαν να πετύχουν δηλαδή. Η ηλικιωμένη Λαρισαία έβλεπε λέει τις «Οκτώ Λέξεις», αφοσιωμένη-πώς αλλιώς- στην τηλεόραση. Άκουσε έναν περίεργο έντονο θόρυβο, κάτι σαν αντιαεροπορικό έλεγε μετά. Κοίταξε από δω, κοίταξε από κει, δεν κατάφερε να βρει τι ήταν, είδε ένα μήνυμα στο τηλέφωνο μετά αλλά δεν πίστεψε ότι μπορεί να ήταν αυτό. Τρόμαξε πάντως, της ανέβηκαν οι παλμοί και πώς να κοιμηθεί. Στενοχωρήθηκε κιόλας που έχασε τη σειρά της στο σήριαλ.

***

*Η Λαρισαία γυμνάστρια πάλι, είχε συνδεδεμένο το κινητό της στο μεγάφωνο για ν΄ ακούνε οι αθλούμενοι μουσική. Κι όταν της ήρθε το μήνυμα έγινε της κακομοίρας στην αίθουσα, σειρήνα πολέμου κανονική, όλοι πεσμένοι μπρούμυτα στα στρώματα.

Ζ.

 

Εξαιρείται;

*Ο βάζελος βρήκε ευκαιρία.

-Ο ΠΑΟ δεν σκοπεύει να εφαρμόσει το κεκλεισμένων των θυρών, ειδικά για τη Θύρα 13 γιατί είναι θρησκεία και άρα εξαιρείται.

-Σιγά τον συνωστισμό βρε... Γι’ αυτό εξαιρείται, επειδή είναι πια ελάχιστοι.               

Ζ.

 

112

*ΠΟΛΥ κουβέντα έγινε γύρω από το μαζικά ενημερωτικά μηνύματα για τον κορονοϊό που έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στα κινητά των πολιτών. Σε άλλους ακούστηκε σειρήνα, σε μερικούς διαβαζόταν αυτόματα το μήνυμα.

-Σε μένα ακούστηκε η φωνή του Στέφανου Χίου που έλεγε «Θα πεθάνουμε όλοι» ισχυριζόταν κάποιος στη γεμάτη από κόσμο πλατεία Ταχυδρομείου... Μια γουλιά φρέντο και κοίταγμα κάτω από τα γυαλιά ηλίου. Τόσα που ακούμε αυτές τις μέρες δεν θες και πολύ να το πιστέψεις.

Κ.Γ.

 

Ευθύνες γονέων

*ΕΚΛΕΙΣΑΝ τα σχολεία για να αποφευχθεί η διασπορά του ιού μέσω των παιδιών, από την Πολιτεία συστήθηκε ταυτόχρονα στους γονείς να αποφεύγουν τους παιδότοπους και τις παιδικές χαρές, τον συνωστισμό των βλαστών τους στους συνήθεις χώρους, γιατί αλλιώς ακυρώνεται ο στόχος. Άμα ήταν να τριγυρνούν μαζί αγκαλιά οι πιτσιρικάδες, τους άφηναν και στο σχολείο. Έξαλλος έφτασε χθες το μεσημεράκι στην εφημερίδα ο Λαρισαίος παππούς. Μιλώντας για απολύτως ανεύθυνους γονείς. Που δεν ακούνε τίποτε και κανέναν. Έλεγε για παιδικές χαρές που βογγάνε από πιτσιρικαρία. Να σαν αυτή τη μικρούλα πάνω στην πλατεία Ταχυδρομείου. Προτείνει να βάλει ο Δήμος μια κόκκινη κορδέλα γύρω-γύρω, όχι να τις φράξει αλλά να υπενθυμίζει έτσι στους γονείς την κατάσταση.         

Ζ.

 

Απορίες

*- ΜΠΑΜΠΑ, εγώ από πού ήρθα;

- Σε γέννησε η μαμά.

Κλασικά στις ερωτήσεις τα παιδιά, ιδίως τώρα που μένουν σπίτι.

- Και η μαμά, από πού ήρθε;

- Τη γέννησε η μαμά της, δηλαδή η γιαγιά σου, η πεθερά μου.

- Κι εκείνη, μπαμπά, από πού ήρθε;

- Κατευθείαν από την κόλαση, παιδάκι μου.                      

Ζ.

----------------

 KI OMVS EIKONA APO2

*ΚΙ όμως εικόνα από τον πάγκο λαρισινής ομάδας ποδοσφαίρου, ίσως απ’ το πιθάρι της καθότι πρόκειται για την ομάδα του Διογένη. Με κάτι τέτοια αποφασίστηκε μετά το ‘’κεκλεισμένων των σητών’’.

Ζ.

----------------

 MPISKOTAKIA KEIK KAI APOLYMANTIKO3

 

* ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ, κέικ και ... απολυμαντικό, το μενού στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες!

----------------

 

 EINAI ODHGIES TOY YPOYRGEIOY YGEIAS4

* ΕΙΝΑΙ οδηγίες του Υπουργείου Υγείας από τη γειτονική Ιταλία για τον κορονοϊό. Αφορούν στη Γρεκάνικη γλώσσα της Κάτω Ιταλίας. Κοίτα που ξέραμε ξένη γλώσσα και δεν το ξέραμε...

Κ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass