ΨΙΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2020 19:11
*ΟΧΥΡΩΜΕΝΑ φαρμακεία στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Οι πάντες προσεκτικοί, μέσα κι έξω απ’ τον πάγκο.  Ζ. *ΟΧΥΡΩΜΕΝΑ φαρμακεία στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Οι πάντες προσεκτικοί, μέσα κι έξω απ’ τον πάγκο. Ζ.

Ας βρέξει

*ΕΑΡΙΝΗ ισημερία χθες, έναρξη της άνοιξης επισήμως.

Οι θερμοκρασίες στα πάνω τους, ο καιρός στα καλύτερά του. Ακόμη καλύτερα θα ήταν πάντως αν έπιαναν βροχές από αύριο, επαληθεύοντας τις προγνώσεις και να συνεχιστούν για κάποιες μέρες, όπως επίσης προβλέπεται. Όχι μόνο επειδή τις χρειάζεται η διψασμένη γη, αλλά και γιατί ο βροχερός καιρός θα φρενάρει τους εκδρομείς του κορονοϊού. Κάτσε σπίτι, βρέχει μωρέ, πού να τρέχουμε έξω… (Μυαλό πάντως αποκλείεται να βρέξει).

Ζ.

 

Το μήνυμα

του υιού Κέλλα

* ΣΥΓΚΙΝΕΙ με την ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό ο γιος του Χρήστου Κέλλα, Αχιλλέας, ο οποίος ευχαριστεί τον κόσμο για τις ευχές και τη συμπαράστασή του στον πατέρα του. Ενημερώνει δε πως «ο βουλευτής παραμένει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, απομονωμένος σε δωμάτιο αρνητικής πίεσης και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες των ιατρών του. Είναι γενικά καλά, δεν χάνει ποτέ το χιούμορ και την αισιοδοξία του και είναι ευγνώμων σε όλους για την αγάπη σας. Το δυσκολότερο μέρος είναι ότι δεν μπορούμε να τον δούμε... Αλλά έτσι πρέπει, οπότε συνεχίστε να του στέλνετε την καλή σας ενέργεια από τα σπίτια σας. Μαζί θα νικήσουμε, όχι στα fake news» σημειώνει με νόημα.

Γ.Ρ.

 

ΙΧ

* ΑΥΞΗΜΕΝΗ η κίνηση των αυτοκινήτων χθες το απόγευμα στο κέντρο της Λάρισας. Μάλλον οι Λαρισαίοι άρχισαν να σκέφτονται ότι θα είναι πιο ασφαλείς να κάνουν βόλτες με το ΙΧ παρά πεζοί. Βέβαια Παρασκευή χθες, λογικά ή στα σούπερ μάρκετ ξεχύθηκαν ή πήραν τον δρόμο για τα παράλια, να προλάβουν πριν παρθεί μέτρο που θα προβλέπει απαγόρευση κυκλοφορίας. Πάντως σπίτι δεν μένουν σίγουρα…

Ν.Π.

 

Σαν διακοπές

*ΠΑΝΤΟΥ η ίδια εικόνα. Στο Χατζηχαλάρ, που μένει με την ονομασία του παλιού ρέματος που έρχεται απ΄ το Ελευθεραί, κανένας δεν το ονοματίζει ως Πάρκο των Χρωμάτων, στο Αλκαζάρ επίσης, στην Κοίτη του Πηνειού αλλά και στο δασάκι του Μουσείου στο Μεζούρλο, παντού Λαρισαίοι. Γέμισε ο τόπος αθλητές, φυσιολάτρες, εκδρομικούς τύπους, περιπατητές, αραχτούς στη λιακάδα, ζωόφιλους μυριάδες, σαν να είναι όλοι μαθητές σε διακοπές. Πολλοί σε αναγκαστικές διακοπές, αλλά όχι κι έτσι… Μετά αναρωτιούνται γιατί επιβάλλεται υποχρεωτική απαγόρευση εξόδου και μετακινήσεων.

Ζ.

 

Αφασία

*ΟΙ Έλληνες θα ξυπνήσουν και θα περάσουν όλη τη διάρκεια της ημέρας με τις πιτζάμες τους στον καναπέ, όπως έκαναν χθες και προχθές κι όλη τη βδομάδα και όπως θα κάνουν σήμερα, αύριο και για τουλάχιστον τις επόμενες δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα κανένας τους να μην είναι βέβαιος για το τι ημέρα είναι σήμερα. ‘’Κουλούρι’’ στη μνήμη. Όπως επιβεβαιώνει ειδική έρευνα, προσθέτει, το 56% των Ελλήνων δεν έχει ιδέα τι μέρα είναι, τι ώρα είναι και τι δουλειά έκανε πριν αρχίσει όλο αυτό, ενώ το ποσοστό αυτό αναμένεται να πλησιάσει σιγά-σιγά το 100% το επόμενο διάστημα.

Ζ.

 

Αγάντα…

*- ΚΟΝΤΕΥΕΙ και η αργία της 25ης Μαρτίου, να ξεκουραστούμε και λίγο.

Δεν σταματούν να δροσίζονται στο χιούμορ οι Λαρισαίοι.

***

*- ΑΠΟΨΕ, στις 9 το βράδυ, όλοι στα μπαλκόνια. Χειροκροτούμε τους ήρωες άντρες που μένουν σπίτι και αντέχουν τις γυναίκες τους.

-Και παρατεταμένο χειροκρότημα για όσους μένουν σπίτι μαζί με την πεθερά τους.

***

*-ΑΠΟ τι πέθανε η πεθερά σου;

-Είχε κορονοϊό.

-Και το μαχαίρι στο στήθος της, τι είναι;

-Του αντιστάθηκε.

Ζ.

 

Το διττό μήνυμα

Αγοραστού

* ΝΑ βγάλουν τις γαλανόλευκες σημαίες στα μπαλκόνια, εν όψει της 25ης Μαρτίου καλεί τους συμπολίτες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. Μπορεί να ακυρώθηκαν όλες οι επετειακές εκδηλώσεις, αλλά σε αυτές τις δύσκολες στιγμές η εθνική ενότητα και η ανάταση του εθνικού φρονήματος είναι απαραίτητα στοιχεία. Την ίδια ώρα ο Κώστας Αγοραστός με διαδοχικές συνεντεύξεις του σε αθηναϊκά ΜΜΕ αναφέρεται στην ικανοποιητική αποδοχή που έχει το πρόγραμμα της τηλεϊατρικής στη Θεσσαλία, αλλά και το διαδικτυακό νηπιαγωγείο, τα μαθήματα του οποίου παρακολουθούν περίπου 4.500 οικογένειες στη Θεσσαλία. Σχετικά με την τηλεϊατρική, ο Περιφερειάρχης ζήτα το σύστημα αυτό, που έχει αποσυμφορήσει σημαντικά τα ιατρεία, να αξιοποιηθεί από τον ΕΟΠΥΥ, ακόμη και για τη συνταγογράφηση των ασθενών. Να σημειωθεί ότι στην τηλεϊατρική μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί περίπου 2.000 πολίτες και 120 γιατροί, ενώ έχουν εξυπηρετηθεί 250 περιπτώσεις.

Γ.Ρ.

 

Προφύλαξη

*ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ και το ακαταμάχητο επιχείρημα εναντίον της διασποράς των Λαρισαίων στα χωριά τους, καθώς πολλοί σκέφτονται πως στα πατρικά τους θα προφυλαχθούν καλύτερα.

-Όχι παιδιά, όχι στο χωριό. Αν κολλήσετε τα παππούδια πάνε… Και μαζί τους πάει κι η σύνταξη, ε…

Ζ.

 

Δεξί χέρι

*ΑΛΛΟ ένα από τα βασικά στελέχη της ΝΔ σε πόστο του Δήμου Τυρνάβου. Βέβαια αυτός έχει ξεφύγει από το επίπεδο της ΝΟΔΕ, πολύ ψηλότερα κομματικά, κεντροεπίτροπος του κόμματος ο Κ. Νινίκας. Ο οποίος αναλαμβάνει σύμβουλος του Γιαν. Κόκουρα επί θεμάτων διοίκησης του δήμου, δεξί χέρι του δημάρχου-αριστερό δεν νοείται άλλωστε εν προκειμένω, ‘’απ΄ την άλλη πλευρά’’ λένε οι νεοδημοκράτες άμα χρειαστεί να πουν αριστερά. Και άμισθος, της προσφοράς, να μην ακουστούν και κουβέντες για βόλεμα, έχει τη σύνταξή του ο άνθρωπος. Είναι κι απ΄ την περιοχή του δήμου καθώς κατάγεται απ΄ τον Μαυρόλιθο εκεί προς Βρυότοπο μεριά. (Απ΄ τους τρεις γαλάζιους σωματοφύλακες της Λάρισας, απομένουν προς αξιοποίηση Χ. Τσιλιάκος και Ηρ. Γερογιώκας).

Ζ.

 

Όπως η Ισπανία

ΜΠΟΡΕΙ να άργησε η Ισπανία να πάρει μέτρα κατά του κορονοϊού, αλλά δεν ισχύει το ίδιο ως προς τα μέτρα ενίσχυσης της μεσαίας τάξης, η οποία πλήττεται ιδιαιτέρως από την κρίση-πανδημία. Όπως αναφέρει ο Ι.Σ. «η κυβέρνηση της Ισπανίας προχώρησε ήδη στην καταβολή επιδόματος στη μεσαία τάξη, προς ενίσχυση της ρευστότητας και της ψυχολογίας της. Το ίδιο πρέπει να πράξει και η ελληνική. Σήμερα, όχι αύριο» αναφέρει χαρακτηριστικά. Μετά την πρωινή του αναφορά, ακολούθησαν οι κυβερνητικές αποφάσεις για την παροχή του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ που θα δοθεί για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Κάποιους ικανοποίησαν αυτές οι εξαγγελίες, άλλους πάλι όχι.

 Γ.Ρ.

 

Δουλειά

*ΑΚΟΜΑ μία ημέρα με τους περισσότερους Λαρισαίους κλεισμένους στα σπίτια τους για να βγαίνουν μόνο για τα απαραίτητα. Κάποιοι φεύγουν για τις δουλειές τους, άλλοι πάλι δεν εργάζονται. Μερικοί ανήκουν στην κατηγορία εκείνων που μπορούν να εργαστούν από το σπίτι τους. Τυχεροί θα βιαστούν κάποιοι να σχολιάσουν. Μα δεν είναι έτσι.

***

*ΤΟ σπίτι είναι ιερό πράμα. Χώρος όπου ξεκουράζεσαι, χώρος όπου ζεις, όπου διαβάζεις ένα βιβλίο. Σημείο για να φας ήρεμα με την οικογένειά σου και να παίξεις με τα παιδιά σου. Λίγα τετραγωνικά ήρεμα, για να πιείς ένα ποτήρι κρασί και να πεις τα νέα της ημέρας με άλλη διάθεση. Να κυκλοφορήσεις με τις παντόφλες και να ετοιμαστείς ψυχολογικά για μια ακόμα δύσκολη ημέρα. Να πάρεις δυνάμεις. Να αδειάσεις το μυαλό σου και να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Έτσι δεν το λένε;

***

*Η ΔΟΥΛΕΙΑ στο σπίτι τα ανατρέπει όλα. Ανακατεύονται καταστάσεις και συναισθήματα. Ανατρέπονται ισορροπίες και μπερδεύονται πρόσωπα. Γίνονται ένα και τότε χάνεται εκείνο το μαγικό στοιχείο. Αυτό της διαχωριστικής γραμμής. Της γραμμής που τα βάζει σε σειρά και λέει ότι από τη μια είναι η δουλειά και από την άλλη η γαλήνη του σπιτιού. Όμως έτσι είναι οι δύσκολες καταστάσεις. Πρέπει όλοι να κάνουν υπομονή. Και σαν περάσει και τούτος ο ιός θα ηρεμήσουμε (;) σαν πρώτα. Η δουλειά στη δουλειά και το σπίτι στο σπίτι. Ανθρώπινα…

Κ.Γ.

 

Εξυπνάδες

*ΚΑΘΟΛΟΥ δεν δυσκολεύονται οι Λαρισαίοι στην παραγωγή εξυπνάδων.

- Μια χαρά περνάμε σπίτι, αλλά λύστε μου μια απορία. Γιατί το ένα σακουλάκι ρύζι έχει 2.972 κόκκους και το άλλο 3.028;

***

*- ΑΝ δεν βρίσκετε γάντια, αγοράστε βαφή αυγών. Δίνουν ένα ζευγάρι δώρο.

***

*- ΜΕ ένα ‘’τι τρώμε πάλι’’ είμαι κάθε δέκα λεπτά.

Ζ.

 

Πιστή

* ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ για πολλές οικογένειες της Λάρισας, που υποδέχονται τους φοιτητές του εξωτερικού στα σπίτια τους. Στην εξέλιξη αυτή πρωταγωνίστησε η προσπάθεια της βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Λίτσας Λιακούλη, που επικοινώνησε με τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, βρήκε τους ανθρώπους κάθε πρεσβείας, απέστειλε επιστολές και δημιούργησε τις «γέφυρες» μεταφοράς. Προφανώς πιστή στο σύνθημά της, «Κανείς Μόνος».

Δ.Κ.

 

Πιστή εφαρμογή

*ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ μεσήλικος, που παραμένει βέβαια στο σπίτι του, ενημέρωσε για την πιστή εφαρμογή των μέτρων. Είχε φτιάξει, λέει, πίτα η γυναίκα του και για συγγενείς του, οι οποίοι πήγαν να την πάρουν. Το σπίτι ισόγειο και για να μην έρθουν σε επαφή αλλά και για να τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις, έβγαλε την πίτα με φουρναρόξυλο, από το παράθυρο.

Ζ.

 

Στρατιωτικά

καψόνια;

* ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να αγωνιούν οι γονείς των σπουδαστών των στρατιωτικών σχολών και δημοσιοποιούν φωτογραφίες των παιδιών τους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων να κάνουν κωπηλασία, δίπλα-δίπλα, ο ένας στον άλλο. «Ο κορονοϊός χτυπά την πόρτα των ΕΔ και το κακό είναι ότι κάποιοι τού την ανοίγουν! Έχουν αφήσει όλο το προσωπικό της ΠΑ στη Μακεδονία, χωρίς φάρμακα! Οι ηγεσίες των Σωμάτων δεν λαμβάνουν σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού κι αυτό είναι επικίνδυνο. Αφήστε που η ψυχολογία των παιδιών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στις Σχολές είναι στα τάρταρα». Ακούει κανείς;

Γ.Ρ.

 

Φύση

*ΜΕΙΩΘΗΚΕ η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Αθήνα ύστερα από τη λήψη των προληπτικών μέτρων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Εμφανίστηκαν, λέει, δελφίνια στη Βενετία μετά από χρόνια.

Σταμάτησαν οι τουρίστες, τα πλοία, οι γόνδολες. Η φύση τελικά όλα τα διορθώνει. Απεχθάνεται τα κενά και τα καλύπτει.

Κ.Γ.

 

Παρεξήγηση

*ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ κι αυτά μέσα στην όλη τρέλα και τα περιγράφει με ωραίο τρόπο ο Λαρισαίος στο Facebook.

«Πάω στο σούπερ μάρκετ, πέφτω σε ένα τύπο που κρατάει στα χέρια του πάνω από 10 πακέτα χαρτιά υγείας. Δεν κρατιέμαι, λέω θα μιλήσω.

Του λέω, «καλέ μου άνθρωπε, δεν χρειάζεται όλη αυτή η υπερβολή. Δεν χρειάζεται να στοκάρεις 10 πακέτα χαρτί υγείας, αυτή η υπερβολή σπέρνει τον πανικό».

Του εξηγώ πως η πράξη του δείχνει έλλειψη αλληλεγγύης κι ότι θα έπρεπε να σκεφτεί και τα καημένα τα παππουδάκια που μένουν μόνα τους και δεν έχουν κανέναν να τους βοηθήσει κι έρχονται στο σούπερ μάρκετ, με περίσσια δύναμη για να βρουν τα ράφια άδεια. Και του κάνω λοιπόν ένα κήρυγμα, με το γάντι βέβαια.

Μ’ ακούει ο άνθρωπος, κύριος!

Κι αφού τελείωσα και κοιταχτήκαμε για λίγα δευτερόλεπτα, μού λέει

«Ωραία όλα αυτά! Τώρα μπορείτε να μ’ αφήσετε να γεμίσω τα ράφια με χαρτιά υγείας, ώστε να μπορέσετε κι εσείς και τα παππουδάκια να ψωνίσετε»;

Κ.Γ.

 

-------------------

 

EKLEISAN OI KAFETERIES STON KAMPO2 

*ΕΚΛΕΙΣΑΝ οι καφετέριες στον κάμπο και σιγά τα ωά… Προέκυψαν οι κινητές, που είναι και πολύ δύσκολο να εντοπιστούν από τις αρχές.

Ζ.

 

 

-------------------

 EFHMERIDA TO PRVI KAI3

 

*ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ το πρωί και σπίτι γρήγορα, ο Φαρσάλων Μπακαλέξης.

Ζ.

 

-------------------

 

 OXI MONO TO FVNAZOYN H ELLH4

ΟΧΙ μόνο το φωνάζουν η Έλλη και η Ειρήνη, μέχρι και πανό το έκαναν! Να το βλέπετε παππούδες και γιαγιάδες…

ΘΑ.

 

 

-------------------

 

 TO BLEPOYME KI AYTO TIS TELEYTAIES5

* ΤΟ βλέπουμε κι αυτό τις τελευταίες ημέρες σε κάδους της πόλης. Πετούν τα γάντια δίπλα από τους κάδους. Σκουπίδια…

Κ.Γ.

-------------------

 

 DEN PROLABE NA STENGVSEI6

* «ΔΕΝ πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι και νέοι βανδαλισμοί στο 22ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας» έγραψε χθες το πρωί ο διευθυντής του σχολείου κ. Βασίλης Μολόχας στη σελίδα του στο facebook. Μετά τις προχθεσινές καταστροφές, «Τα παιδιά της πλατείας» όπως υπογράφουν κάτω από τα γκράφιτι βάλθηκαν να μην αφήσουν τοίχο για τοίχο χωρίς να τον «διακοσμήσουν». Απόγνωση και αγανάκτηση. Κάθε τρεις και λίγο η ίδια ιστορία. Δεν μπορεί, κάποια λύση πρέπει να υπάρχει.

Ν.Π.

 

-------------------

 SKEFTIKOS O DASKALOS TOY GENOYS7

 

*ΣΚΕΦΤΙΚΟΣ ο δάσκαλος του Γένους στην Κεντρική πλατεία. «Με τις βλακείες που έχετε κάνει τόσα χρόνια, τι περιμένατε…»

Ζ.

 

 

-------------------

 

 

*TA νέα παγκάκια που θα λανσάρει ο δήμος. Θα κυκλοφορούν και με πλέξιγκλας στη μέση.

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass