Ψιθυριστά και... άλλα

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2020 19:00
*ΣΤΗ διάθεσή σου. Σε βγάζω βόλτα με πέντε ευρώ την ώρα. Και το λουρί δικό μου.  Ζ. *ΣΤΗ διάθεσή σου. Σε βγάζω βόλτα με πέντε ευρώ την ώρα. Και το λουρί δικό μου. Ζ.

Συντονίστηκε

*ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΕ κι ο καιρός, δακρύζει πότε-πότε, επιτέλους βρέχει φέτος, δείχνει κακοδιάθετος, συντονίστηκε με το γενικότερο κλίμα.

Το ότι θα παρηγορηθούν έτσι οι έγκλειστοι, που βαρυγκωμούσαν με τις λιακάδες έξω, είναι φυσικά το λιγότερο.

Ζ.

 

Ικανός

*ΑΝ μη τι άλλο πολύ έξυπνος ο Σωτ. Τσιόδρας, ικανός και πολύ καλά καταρτισμένος. Αποδείχθηκε και άριστος στο επικοινωνιακό επίπεδο, όλοι τον συμπαθούν με την πραότητά του, τον παινεύουν για την υπευθυνότητά του, ποιοι τον υπακούουν είναι αλλουνού παπά βαγγέλιο; Οι πάντες υποκλίνονται μπροστά του αλλά δεν εφαρμόζουν αυτά που λέει. Έχει και τους ποιητές, τους συγγραφείς ο γιατρός, καλλιεργημένος άνθρωπος.

***

*ΑΡΚΕΙ να μην εξελιχθεί σε αποδιοπομπαίο τράγο, αν τυχόν τα πράγματα εξελιχθούν άσχημα και στην Ελλάδα. Δεν θέλει πολύ, που να μην τύχει δηλαδή...

Χειρίζεται καλά και τα επικοινωνιακά, αλλιώς δεν γίνεται πια τίποτε. Κανένας δημοσιογράφος φερ’ ειπείν δεν θα μιλούσε τέτοιες μέρες με τους γέροντες γονείς του Σωτ. Τσιόδρα χωρίς την άδειά του. Αμέσως μετά που εκείνος είχε κομπιάσει, ειλικρινώς, στην επίσημη ενημέρωση όταν μιλούσε για τα παππούδια.

Πήγε επίσης να ψάλει παρηγορητικά, που είναι και ψάλτης δηλαδή, να ηρεμήσει τους πιστούς απέναντι στην απαγόρευση του κράτους, για να δείξει προφανώς ότι η λειτουργία γίνεται και δίχως πλήρωμα, τον φιλοξένησε ο Μεσογαίας Νικόλαος άλλωστε, όχι όποιος κι όποιος επίσης Χάρβαρντ κι αυτός, πρώην αστροφυσικός ο μητροπολίτης. (Δεξιός ή αριστερός ψάλτης τι σημασία έχει;).

Ζ.

 

Περί ευθύνης

ΑΣΦΑΛΩΣ η πρώτιστη ευθύνη ανήκει στην Πολιτεία. Αυτή οφείλει να ανοίξει και άλλες κλίνες ΜΕΘ, αυτές που για χρόνια κρατά κλειστές.

Να προσλάβει νοσηλευτές (αλλά και γιατρούς) γιατί τα κρεβάτια θέλουν προσωπικό για την υποστήριξη του ασθενούς. Να προχωρήσει στην αγορά εξοπλισμού γιατί, χωρίς νοσηλευτές, γιατρούς και τεχνολογικό εξοπλισμό δεν έχει νόημα να λες – για παράδειγμα - ότι εκκενώνεται ο 4ος όροφος του ΠΠΓΝΛ προκειμένου να είναι έτοιμος για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό. Αλλά οι πολίτες μην «κρύβονται» πίσω από την πολιτική ευθύνη. Είναι σημαντική η ατομική ευθύνη γιατί, όταν η επιστημονική κοινότητα συνιστά να μείνουμε σπίτι, δεν μπορεί να πηγαίνει κάποιος στο χωριό για Σαββατοκύριακο.

Τώρα επείγει να τηρήσουμε τις υποδείξεις και τις αποφάσεις της επιστημονικής κοινότητας και όταν περάσει η κρίση με το καλό, τότε θα ασκηθεί και πολιτική κριτική και όλα θα γίνουν.

Είναι σαφές ότι δεν αγάπησε ξαφνικά το ΕΣΥ η πολιτική ηγεσία και χειροκροτεί τους γιατρούς. Να τους ξελασπώσουν θέλει, μην καταρρεύσουν τα νοσοκομεία και αποκαλυφθεί η... νοσηρότητα των πολιτικών τους. Γι’ αυτό στοχοποιούν τον επιπόλαιο συμπολίτη ως υπεύθυνο για τη διασπορά της νόσου. Είναι αλήθεια αλλά κυρίως βολικό.

Προς το παρόν ας τηρήσουμε τις συμβουλές των ειδικών για να έχουμε νοσοκομεία. Α, των ειδικών όχι αυτών που αναζητούν δημοσιότητα...

Β.Κ.

 

Ίντερνετ

ΑΡΧΙΣΑΝ τα μαθήματα αγγλικών από πλατφόρμες διαδικτυακής επικοινωνίας.

Σε λίγο θα ξεκινούν και τα μαθήματα των σχολείων. Τι γίνεται όμως με μια οικογένεια που έχει έναν υπολογιστή και δύο ή τρία παιδιά. Άντε και με το κινητό θα βολευτούν τα υπόλοιπα. Με το ίντερνετ; Θα «σηκώνει» όλη την οικογένεια μέσα; Αν την ίδια ώρα ο μπαμπάς ή η μαμά έχει τηλεδιάσκεψη για το γραφείο;

Προβλήματα οικογενειακής φύσης στη σύγχρονη εποχή...

***

*Ρε μπαμπά αργείς; Θέλω να μπω.

-Δεν είμαι στην τουαλέτα παιδί μου. Στο δωμάτιο είμαι δουλεύω.

-Το ξέρω ρε μπαμπά, για το ίντερνετ μιλάω.

Ιδού τα προβλήματα...

Κ.Γ.

 

Μετακινήσεις

*ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ αμέσως προβλήματα στο σύστημα.

-Έγραψε ότι θα πήγαινε σουπερμάρκετ και πέρασε κι απ’ τον φούρνο...

***

*-ΤΙ δουλειά έχετε εδώ;

-Ήρθα να πάρω φέτα...

-Εδώ γράφει ότι μένετε στην Καλαμάτα.

-Ναι αλλά τρώω μόνο Ηπείρου.

***

*- ΘΑ είναι δύσκολο για κάποιους σκόρπιους. Θα πρέπει να πάψουν να κινούνται άσκοπα, να δηλώνουν τι θα κάνουν, θα βάλουν επιτέλους ένα πρόγραμμα στη ζωή τους.

***

*- ΕΜΕΙΣ στο χωριό τον καμπινέ τον έχουμε απ’ έξω. Στέλνουμε επομένως μήνυμα στο 13033 να πάρουμε βεβαίωση; Κενό και τι γράφουμε μετά ως λόγο μετακίνησης; Κι άμα με πιάσει κόψιμο, προλαβαίνω;

Ζ.

 

Στην οικογένεια

*ΚΙ ένα σωρό οικογενειακά θέματα.

- Το κατοικίδιο θα βγαίνει βόλτα με το αφεντικό του. Το παιδί δεν μπορεί με τον γονιό του;

***

*- ΘΑ βγάζετε βόλτα τα σκυλιά και τα παιδιά σας θα είναι μαντρωμένα.

***

*-ΜΑΜΑ, την αδελφή μου γιατί τη βγάλατε Χριστίνα;

-Γιατί την κάναμε κι ήταν Χριστούγεννα.

-Α μάλιστα. Ευχαριστώ, μαμά.

-Παρακαλώ, Καραντίνα.

Ζ.

 

Κατοικίδια

*ΠΑΤΑΓΟΣ στο ίντερνετ με τους Λαρισαίους για τους περιπάτους ζωόφιλων.

- Βόλτα με το κατοικίδιο και ζητώ άδεια από 16.00 ως 22.00.

-Έξι ώρες για να κάνει τη βόλτα του; Τι ζώο έχετε;

-Χελώνα.

***

*-ΠΟΥ πάτε κύριε με το κλουβί;

-Βγάζω τα καναρίνια βόλτα.

***

*- Ο άλλος έβαλε πάνω σε ροδάκια τη γυάλα με το χρυσόψαρο και την τραβάει με σχοινί στο πεζοδρόμιο. Πάει λέει βόλτα το κατοικίδιο.

***

*- ΒΓΕΙΤΕ έξω κρατώντας ένα λουράκι σκύλου, κι αν σας πιάσουν πείτε απλά «λύθηκε ο σκύλος μου και τον ψάχνω».

***

*- “O έχων δύο χιτώνας μεταδότω τω μη έχοντι, και ο έχων βρώματα ομοίως ποιείτω” [Λουκ. γ’11] Και σκύλους, και σκύλους... Ο έχων δύο...

Ζ.

 

Ανησυχίες

*- ΟΙ ελεύθεροι επαγγελματίες που θα στείλουν sms ότι πάνε για δουλειά θα δικαιούνται μετά να πάρουν το επίδομα επειδή έκλεισαν;

Προέκυψαν ένα σωρό ερωτήματα για τα απαγορευτικά μέτρα. Και ανησυχίες. Θέλει προσοχή.

- Κι όσες δουλεύουν σε σπίτια φυλάγοντας παππούδες και που κατά κανόνα πληρώνονται μαύρα; Ή κρατάνε παιδάκια εργαζόμενων γονέων; Με τον ίδιο τρόπο πληρώνονται συνήθως...

-Ε δεν μπορούν να έχουν χαρτί εργοδότη. Και δεν είναι τώρα καιρός να κυνηγήσουν ταυτόχρονα και τη μαύρη εργασία, όταν ο κόσμος καίγεται.

- Οι εργάτες στα χωράφια με το μεροκάματο πάλι. Πώς θα πάνε ένας-ένας κι όχι στην καρότσα του αγροτικού;

Ζ.

 

Υπομονή

* ΜΕ υπομονή, πρέπει να οπλιστούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί για να εγγραφούν στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως.

Το Δίκτυο δεν αντέχει και πέφτει αρκετές φορές με αποτέλεσμα ο ενδιαφερόμενος να χρειαστεί να κάνει αρκετές προσπάθειες μέχρι να κατορθώσει να εγγραφεί. Παρ’ όλα αυτά τα νούμερα που δίνει το Υπουργείο Παιδείας για μαθητές (Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου) και εκπαιδευτικούς που έχουν εγγραφεί είναι εντυπωσιακά.

Συνολικά έχουν εγγραφεί στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο 393.381 χρήστες, εκ των οποίων οι 137.580 είναι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και οι 255.801 μαθητές Δημοτικού , Γυμνασίου και Λυκείου. Τελικά, αν και πρωτόγνωρο το εγχείρημα η ανταπόκριση είναι θετική. Στην πράξη βέβαια θα κριθούν όλα.

Ν.Π.

 

Προς το Πάσχα

*ΤΟ σκέφτονται ήδη οι Λαρισαίοι, κοντεύει.

- ΠΑΝΩ που είχαμε συνηθίσει το Πάσχα χωρίς δώρο, τώρα θα πρέπει να συνηθίσουμε με δώρο χωρίς Πάσχα.

***

*- ΕΓΩ λέω ν’ αρχίσουμε να σουβλίζουμε αρνιά. Ποιος ζει ποιος πεθαίνει μέχρι το Πάσχα.

***

*- ΤΕΛΙΚΑ αντί να το φάμε το αρνάκι, θα το πάμε βόλτα.

Ζ.

 

Κούβα

*ΚΑΜΙΑ πενηνταριά Κουβανοί έφτασαν λέει στην Ιταλία. 37 γιατροί και 15 νοσηλευτές το έκοψαν για το νέο νοσοκομείο στο Μπέργκαμο με σκοπό να βοηθήσουν.

Άνθρωποι μεγαλωμένοι με φασόλια και χορό, δεν ζητούν τίποτα. Ήρθαν απλά να βοηθήσουν. Απλά να προσφέρουν. Άνθρωποι ναι. Μα από την Κούβα...

Κ.Γ.

 

Τρελαμένοι

*ΑΛΛΟΙ προβλέπουν ότι ο κόσμος θα σαλτάρει σιγά-σιγά.

- Για βόλτα σκύλου στείλτε ‘’γαβ’’, για σουπερμάρκετ στείλτε ‘’μαμ’’, για γιατρό ‘’αχ’’ και για δουλειά στείλτε στο 13033 ‘’ωχ’’.

***

*-Έλα, πού είσαι;

-Σε ένα γάμο...

-Τι λες, τον σκύλο δεν θα έβγαζες βόλτα;

-Πάτησα το 6 αντί για το 5 κατά λάθος.

***

*- ΕΧΩ έναν γείτονα που μιλάει με τη γάτα του λες και μπορεί να τον καταλάβει. Το ανέφερα στον σκύλο μου κι έχουμε πεθάνει στο γέλιο.

***

*-ΠΟΥ είναι η τελετή που θα πάτε κύριε;

-Στο βουνό, να τον θυσιάσω. (Ο Αβραάμ θα ήταν...).

Ζ.

 

Αναπάντεχα

*ΒΑΘΥΣΤΟΧΑΣΤΟ μα και τόσο απλό συνάμα, μέρες που ‘ναι. Η Λαρισαία Ο.Κ. δίνει μια θετική διάσταση:

O εαυτός μας έψαχνε χρόνια να μάς βρει. Του κλείναμε συχνά ραντεβού μα τ’ ακυρώναμε. Με προσχήματα και δικαιολογίες. Τον αποφεύγαμε συστηματικά από αδιαφορία ή φόβο. Τον προδίναμε μες στις πολλές κινήσεις και ομιλίες. Τώρα που τον συναντήσαμε από μια αιτία αναπάντεχη

ας τού δώσουμε την ευκαιρία να μάς γνωρίσει. Και κυρίως να τον γνωρίσουμε...

Ζ.

 

Δύσκολο

*- ΠΟΣΟΙ γονείς χρειάζονται για να κάνει ένα παιδί μάθημα μέσω υπολογιστή; Μιλάει εκ πείρας ο Λαρισαίος Α.Μ.

-Ένας χειρίζεται τον υπολογιστή, ένας κρατά το παιδί στην καρέκλα, ένας κυνηγά το άλλο παιδί γύρω-γύρω από το τραπέζι για να κάτσει ήσυχο και ένας ακόμη για να σηκώνει χέρι κάθε τόσο που θέλει να πάει τουαλέτα...

Ζ.

 

Στην αρένα

*ΚΑΤΩ από τη φωτογραφία (δημοσιεύεται σε άλλη στήλη) γιατρών και νοσηλευτών του ΓΝΛ, που προτρέπουν κι εκείνοι ‘’Μένουμε Σπίτι’’, ευχαριστώντας στο πρόσωπό τους όλους τους υγειονομικούς της χώρας, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη ρήση του Θεόδωρου Ρούσβελτ που είχε χρησιμοποιήσει και στο διάγγελμά του.

«Ο έπαινος ανήκει στον άνθρωπο που είναι πραγματικά στην αρένα, με πρόσωπο γεμάτο ιδρώτα και αίμα. Που έχει, όμως, ενθουσιασμό και αφοσίωση. Γιατί ξοδεύει τον εαυτό του σε ένα άξιο σκοπό», ξαναείπε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

***

*ΤΗ συγκεκριμένη φράση την ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ στο Παρίσι το 1910, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στην Ευρώπη.

Στον θρυλικό λόγο του με τίτλο «Ο πολίτης στη Δημοκρατία», που είναι γνωστός και ως «Ο άνθρωπος στην αρένα», που εκφωνήθηκε στο πανεπιστήμιο της Σορβόννης ενώπιον πολυπληθούς κοινού και αποσπάσματα του οποίου έχουν χρησιμοποιηθεί και από διαδόχους του σε κρίσιμες στιγμές. Ο Ρούσβελτ είχε επιτεθεί σε όσους περιφρονούν με κυνισμό τους ανθρώπους που προσπαθούν να φτιάξουν έναν καλύτερο κόσμο για όλους.

Ζ.

 

Νέα ήθη

*ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ Λαρισαίων στις νέες συνθήκες.

- Μάσκα φοράμε και μέσα στο σπίτι κι όταν είμαστε μόνοι μας. Δεν προστατεύει από τον ιό, εμποδίζει όμως να τρώμε συνέχεια.

***

*- ΑΠΟ το πρωί τώρα κάθισα. Μέχρι τώρα ήμουν ξαπλωμένος.

***

*- ΧΩΡΙΣ κούρεμα δύο μήνες, το καρέ θα γίνει μόδα φέτος στους άντρες.

Ζ.

 

Καταγράφεται

*ΜΕ την ελπίδα να πεθαίνει πάντα τελευταία και χωρίς πανικό συνεχίζει ο ηλικιωμένος Φαρσαλινός, σεβόμενος όλα τα μέτρα της Πολιτείας, προβλέπει «να το θυμάστε, θα είναι Παρασκευή συγκεκριμένα και θα έρθει μεγάλη χαρά και λύτρωση μονομιάς σε όλη την Οικουμένη». Μακάρι, κι ας είναι και Δευτέρα...

Γ.Γ.

 

Μαραθώνιος

*ΤΙ έκανε ο αθεόφοβος στην Τουλούζη; Έτρεξε λέει μαραθώνιο στη βεράντα του. Μαραθώνιο. 42 χιλιόμετρα.

Το αντιλαμβάνεστε; Αν ευσταθεί κάτι τέτοιο και δεν είναι fake (πλέον με τόσα που ζούμε δεν ξέρουμε και τι να πιστέψουμε) και με βάση το γεγονός πως η βεράντα του έχει μήκος 7 μέτρα θα την έκανε πάνω – κάτω 6.000 φορές. Φήμες λένε πως είχε και γλάστρες με λουλούδια η γυναίκα του, άρα ήταν μετ’ εμποδίων.

Κ.Γ.

 

Θρίλερ

*ΟΣΟ περνούν οι ημέρες τόσο πιο δύσκολο είναι να το χωνέψουμε όλο αυτό που ζούμε. Τζάμπα η τηλεόραση που βλέπαμε τόσα χρόνια διάολε.

Να και θρίλερ, να και μυστήρια. Να και υπερπαραγωγές με εμβόλια για ιούς που απέκλειαν ολόκληρες χώρες.

Τι χώρες; Ηπείρους δεν λες καλύτερα.

Τζάμπα βλέπαμε τον Γουίλ Σμιθ να περιμένει τα βράδια για να βγαίνει μόνος του με τον σκύλο του να πολεμήσει με τα ζόμπι. Τίποτα.

Σ’ αυτό που ζούμε πλέον είμαστε πρωταγωνιστές όλοι. Ας μας τσιμπήσει κάποιος βρε παιδιά.

Κ.Γ.

 

Οδηγίες

*ΈΝΑ κοινωνικό μήνυμα του κυρ Νικόλα ενάντια σ’ αυτούς που δεν κάθονται μέσα για τον κορονοϊό καταγράφει ο Κ. Μ.

Πού πάτε ρε, πού πάτε ρε, είσαστε με τα καλά σας, εδώ ο Αλέφαντος σου μιλάει, ποιος σου μιλάει, θάνατος έξω καταστροφή, ποφέρει ο κόσμος, ποφέρει, ε βέβαια, ε βέβαια, τι να λέμε τώρα, παραμύθια; Αυτά είναι εγκλήματα που κάνετε, είσαι εγκληματίας εσύ κύριε που βγαίνεις να πας στο πάρκο, να πας στη λαϊκή, περπάτημα στα Λιόσα, εγκληματίας. Βαδισταί είσαστε όλοι εσείς, τι νομίζετε ότι είσαστε; Σαν τον Τσάρτα, του εκλέβανε την μπάλα και έκανε σπριντ με βάδην να τους επρολάβει, πάει φύγανε, γεια σας, σχόλασες, σχόλασες.

Κολλάτε το ένα, κολλάτε το άλλο, πάτε σπίτι, κολλάτε τη γυναίκα σας, αυτή κολλάει την άλλη, γεμίζει ο κόσμος αρρώστιες και συφορές. Μέσα ρε, μέσα ρε γρήγορα ρε, κίνδυνος μεγάλος, μέσα.

***

*ΚΑΙ βαριόσαστε στο σπίτι, γκρινιάζετε, δεν αντέχετε... Γυμναστική ρε, γυμναστική. Έχετε τα άντερα; Λέγε ρε, τα έχετε; Να πέφτετε στο σπίτι μέσα κάτω, πουσάπς, θωρακικούς, εδώ, ασκήσεις με ποικιλία, φανταστικές, ασύλληπτες, όρθιοι, πάνω, σπριντ, Τρίτη-Πέμπτη φυσική κατάσταση, Παρασκευή ταχτική, Σαββάτο ρεπό να ξεκουραστείτε να φάτε να πιείτε να κάνετε, Κυριακή παίζουμε. Έτσι είναι.

Να πάρετε και τέσσερις πασσάλους, τέσσερις πασσάλους να τους εβάλετε στο σαλόνι να κάνετε τερματάκια, να παίζετε κορόιδο να τρέχετε μέσα στους καναπέδες, σίφουνες, ξανά απ’ την αρχή, κούρσες τρομερές σαλόνι κουζίνα ξανά πίσω, καμπινέ.                 

 Ζ.

=================================

MILAME GIA PRAGMATIKO

 

*ΜΙΛΑΜΕ για πραγματικό Λαρισαίο φιλόζωο.

Ζ.

 

 

========================================

 

 

DEN KATEBAINV AFENTIKO

 

*ΔΕΝ κατεβαίνω αφεντικό, δέκα φορές μ’ έχεις βγάλει σήμερα.

Ζ.

 

=================================================

 

 OYTE AGHMA OYTE EPISHMOPIO

 

* ΟΥΤΕ άγημα, ούτε επίσημοι, ούτε μπάντα, ούτε επιτελείς χθες στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 1ης Στρατιάς. Από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κων. Φλώρο, στον νέο διοικητή αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαδόπουλο. Η πρώτη τελετή που λόγω κορονοϊού φυσικά, τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών. Δεν θα μπορούσαμε να

το είχαμε φανταστεί δηλαδή πως θα βρισκόταν χθες στη Λάρισα ο Α/ΓΕΕΘΑ και δεν θα... σειόταν ο τόπος στη Στρατιά από τα παραγγέλματα και την απόδοση τιμών. Μόνο στον μητροπολίτη Λάρισας σεβ. Ιερώνυμο υπέβαλε τα σέβη του ο κ. Φλώρος και έσπευσε

να επιστρέψει στο ΓΕΕΘΑ.

Β.Κ.

 

 

===================================================

 

 STO DIAFANI EIXAN DEIJEI

 

*ΣΤΟ Διαφάνι είχαν δείξει τον τρόπο εγκαίρως, για το πώς υποδέχονται οι χωριανοί τους εκδρομείς.

Ζ.

 

 

===========================================

 

 MALISTA KYRIE DIEYUYNTA

 

 

* «ΜΑΛΙΣΤΑ κύριε διευθυντά. Το έλυσα το πρόβλημα. Τώρα μπορούμε να τα πούμε»

Κ.Γ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass