Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2020 18:00
*ΑΝΟΙΞΑΝ και οι «ναοί»… Πας στοίχημα; Ζ. *ΑΝΟΙΞΑΝ και οι «ναοί»… Πας στοίχημα; Ζ.

Στα χαμηλά
*ΤΙΠΟΤΑ τελικά η τιμημένη θερμοκρασιακά Λάρισα, ούτε καν στη δεκάδα των πρώτων του πρόωρου καύσωνα, πολύ πίσω παρά τις αρχικές προβλέψεις για παγκόσμιο πρωτάθλημα. Σαν να πήγαινε στη Γιουροβίζιον με δευτεράντζα, χάλια επίδοση,

απογοήτευση και μια χαρά για όσους ξέμειναν στην πόλη.
***
*ΖΕΣΤΗ όμως έκανε στα τσιμέντα. Και μέσα στο μεσομαγιάτικο λιοπύρι, με τον Μάη μασκαρεμένο σε Ιούλιο, ξεχύθηκαν όλοι, μα όλοι οι Λαρισαίοι κυριακάτικα στις παραλίες, έτσι έδειχνε ο κυκλοφοριακός φόρτος προς Αγιά, απλώθηκαν σ’ αυτές τις απέραντες αμμουδιές, που θα τις λιμπίζονται όλοι το φετινό καλοκαίρι του κορονοϊού. Και την ψιλοπάτησαν.
***
*ΚΑΘΟΤΙ βρήκαν θερμοκρασίες Μαΐου, ανεβασμένες μεν κατά τι από το σύνηθες για την εποχή αλλά Μαΐου. Άλλο στην καρακαμπίλα κι άλλο στην ακτή. Με 25 και 27 βαθμούς και τη θάλασσα κρύα ακόμη, το μπάνιο δεν ήταν δα και απόλαυση. Εαρινοί κολυμβητές, νέα κατηγορία, όμως ήταν μια ευκαιρία για τον πολύ κόσμο, που δεν συνηθίζει τις θαλασσινές παλικαριές, να έχει να θυμάται ότι το 2020 είχε κάνει μπάνιο του Αγίου Αχιλλίου.
Ζ.
Ανοιχτά
*ΑΝΟΙΞΑΝ τα εμπορικά, άνοιξαν οι εκκλησίες, άνοιξαν τα σχολεία, άνοιξαν κι οι δρόμοι. Μέχρι κι οι θάλασσες άνοιξαν. Άντε ν’ ανοίξουν και τα καφέ κι οι ταβέρνες, να βρει η Λάρισα ρυθμό. Αν ανοίξουν λίγο και τα μυαλά των ανθρώπων…
***
*ΜΟΝΟ 2 νέα κρούσματα χθες στη χώρα. Ε, δεν έπρεπε να είχαν ανοίξει τα μπαρ να το γιορτάσουμε; (Και πέρασαν και 2 εβδομάδες από τότε που τέλειωσε ο εγκλεισμός. Αν μη τι άλλο ελπιδοφόρο για την πορεία της κατάστασης.)
Ζ.

Περισσεύουν
*Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, της πολιτείας που έχει πληρώσει βαρύ τίμημα στην πανδημία, υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ για τον κορονοϊό, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση.
«Δεν χρειάζεται να είσαι ένας σκληρός Νεοϋορκέζος για να κάνεις το τεστ», δήλωσε ο Δημοκρατικός Άντριου Κουόμο. «Πρέπει να είσαι έξυπνος, αλληλέγγυος και πειθαρχημένος» συνέχισε, την ώρα που γιατρός, με ειδική προστατευτική στολή, του ζητούσε να κλείσει τα μάτια προκειμένου να του βάλει την ειδική μπατονέτα στη μύτη του.
Σήμερα, διεξάγονται 40.000 τεστ καθημερινά στην πολιτεία, που διαθέτει 700 σημεία εξέτασης, διευκρίνισε ο Κουόμο. «Το πρόβλημά μας είναι ότι έχουμε περισσότερους εξεταστικούς χώρους και δυνατότητες από αυτούς που χρησιμοποιούμε», τόνισε. Ενθάρρυνε όσους έχουν εκδηλώσει συμπτώματα ή ήλθαν σε επαφή με ασθενείς να κάνουν το τεστ. (Στην Ελλάδα;)
Ζ.

Ορεξάτες
*- ΘΑ σε κάνω να χάσεις το μυαλό σου μου λέει. Βρε άσε το μυαλό, δεν έχω. Με τα κιλά μου μπορείς να κάνεις κάτι; (Οι Λαρισαίες κουβέντιαζαν, μετά το φαγητό.)
***
*-ΜΟΛΙΣ ανέβηκα ζυγαριά...
-Και;
-Τι και, σίγουρα έχω πέτρες στα νεφρά.
***
*-ΓΙΑΝΝΑΚΗ, όταν ήσουν μωράκι ήσουν εδώ μέσα στην κοιλιά μου…
-Με είχες φάει κι εμένα καλέ μαμά;
Ζ.

Τακτική;
*ΟΤΑΝ αρχικά σουτάρει τους δύο θεωρητικά καλύτερους που έχει, τότε διευκολύνονται σημαντικά οι ατομικές διαπραγματεύσεις με τους υπόλοιπους για το πόσο θα μειωθούν τα συμβόλαιά τους. Δικό του το πορτοφόλι ok, η ομάδα όμως θέλει να είναι ολωνών.
Ζ.

Μέχρι τον οδηγό
*ΚΙ έρχεται ο Ουάρντα, που τον λάτρεψαν οι βυσσινί, να αποχαιρετίσει. «Οφείλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, τον προπονητή, το προπονητικό team, τη διοίκηση καθώς και τους απλούς εργαζόμενους της ομάδας από τους φροντιστές μέχρι τον οδηγό του πούλμαν για αυτή την υπέροχη αγωνιστική πορεία».
- Βρε το θηρίο… Πολύ ευγενικό παιδί, θυμήθηκε μέχρι και τον οδηγό του πούλμαν, σχολίαζε ο Λαρισαίος. Ποιον ξέχασε;
Ζ.

Επισημάνσεις
*ΤΗ μία μέρα η κυβέρνηση ανακοινώνει τα σχέδιά της για τον τουρισμό, κλειδί των οποίων αποτελεί ο έλεγχος αντισωμάτων των υποψήφιων ξένων τουριστών. Την επομένη βγαίνει ο κ. Τσιόδρας και τονίζει ότι δεν συστήνεται η χρήση των αντισωμάτων για τη διάγνωση του κορονοϊού. Να οργανωθούμε παιδιά, που λέει και το ανέκδοτο.
***
*Ο Σ. Κ. κάνει αντιπολίτευση καθώς αντιστρέφονται οι όροι και η επιχειρηματολογία. Όλοι θυμούνται τις διαμαρτυρίες αρχικά επειδή λειτουργούσαν σούπερ μάρκετ αλλά όχι οι εκκλησίες. Τώρα λέει επιτρέπουν τις λειτουργίες μέσα στις εκκλησίες, κρατούν κλειστή όμως την εστίαση από την οποία εξαρτάται η εργασία και η ζωή εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, ακόμη και για τα καταστήματα με τραπεζάκια έξω. Και κάτι επιπλέον: ενώ τα μικρά καταστήματα εστίασης παραμένουν κλειστά, αποφασίζουν να ανοίξουν τα πολυκαταστήματα τύπου Mall. «Είναι η μοναδική κυβερνητική απόφαση που έχει λογική εξήγηση: είναι πολλά τα λεφτά και τα συμφέροντα».
Ζ.

Άπλυτη μάσκα
*Η Λαρισαία Ε. Τ. αναρωτιέται.
-Πώς δεν το έχουν λανσάρει ακόμη... Αντιηλιακό με αντισηπτικό 2 σε 1.
***
*ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ χαλαροί οι Λαρισαίοι.
- Πήγα στην παραλία με μαγιό κι έσκασε το κύμα. Στα γέλια.
***
*- ΕΛΑ, αφεντικό; Δεν θα έρθω για δουλειά σήμερα;
- Γιατί;
- Έχω άπλυτη τη μάσκα.
***
*- ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ο καιρός για διακοπές. Ρεύματος, νερού, τηλεφώνου.
Ζ.

Στα λόγια...
*ΜΕΤΑ τον καύσωνα, την Πέμπτη ο καιρός δείχνει βροχές. Στα Φάρσαλα θυμούνται την κακοκαιρία που είχε πλήξει την πόλη πριν από τέσσερα χρόνια, την 21η Μαΐου και απεύχονται ανάλογη καταστροφή. Παρά τις εξαγγελίες και υποσχέσεις για αντιπλημμυρική θωράκιση από τις δύο τελευταίες κυβερνήσεις, η πόλη δείχνει απροστάτευτη απέναντι σε ανάλογα πλημμυρικά φαινόμενα. Με εξαίρεση τα αντιπλημμυρικά έργα και την κατασκευή τάφρου, που έγιναν κατά μήκος της περιφερειακής οδού Φαρσάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Γ.Γ.

Αιωνίως
*Η Αθήνα του 2000 θα έχει αλλάξει ριζικά, γράφουν οι προγνώστες σε εφημερίδα εποχής, τότε στο μακρινό 1966,-το οποίο δεν απείχε τελικά και τόσο πολύ απ’ ό,τι το τώρα απ’ το 2000. Ουρανοξύστες θα ορθώνωνται στη θέα των σημερινών δεκαώροφων πολυκατοικιών, στα πεζοδρόμια θα υπάρχη συμφόρησις κινήσεως από τους πεζούς ενώ οι σημερινοί μονόδρομοι θα διασχίζονται από αεροδυναμικά ή πυραυλοκίνητα αυτοκίνητα. Τα λεωφορεία θα έχουν καταργηθή από το κέντρον της πόλεως και τα εναέρια τραίνα θα εξυπηρετούν τους αιωνίως ταλαιπωρημένους Αθηναίους. (Κάπως προς Ν. Υόρκη το πήγαινε η φαντασία του ρεπόρτερ. Τι απέμεινε εκ τούτων; Οι αιωνίως ταλαιπωρημένοι Αθηναίοι.)
Ζ.
Φάρμακο
*ΜΠΟΡΕΙ οι χειραψίες να «πάγωσαν» και να έγιναν στις μέρες μας απαγορευμένο είδος, αλλά η ομιλία, κάποιες φορές γίνεται φάρμακο.
-Υπάρχουν άνθρωποι που είναι σαν φάρμακο, σου μιλάνε και γίνεσαι καλά.
Ι.Μ.

Προτροπή
*ΚΙ είπε ο αγγλομαθής Γ. Μ.
-Be nice to nurses. They keep doctors from killing you.
Να είστε ευγενικοί, συνέστησε, με τις νοσοκόμες. Μεριμνούν να μη σας πεθάνουν οι γιατροί. (Αξιοσημείωτο ότι ο Γ. Μ. είναι σύζυγος γιατρού.)
Ζ.

Με τη (σε) σειρά
*ΤΟ ΚΚΕ είχε δείξει τον δρόμο με την ευθυγραμμισμένη συγκέντρωση στο Σύνταγμα. Υποδειγματικά συντεταγμένη και η εμφάνιση των χριστιανών στις εκκλησίες που λειτούργησαν ξανά. Και τώρα περιμένουμε, το πρωτοσέλιδο της «Εστίας», να δούμε πώς θα συμπεριφερθούν οι μουσουλμάνοι στον εορτασμό του Ραμαζανιού την ερχόμενη Κυριακή.
Ζ.

Δίμετρες
*ΤΑ γνωστά θεματάκια αντιμετώπιζαν πάλι οι μεσήλικοι Λαρισαίοι.
-Καλέ Κώστα, τόση ώρα έχεις που κοιτάς το πιστοποιητικό του γάμου μας, τι γυρεύεις;
-Την ημερομηνία λήξης.
***
*- ΜΕ τη γυναίκα μου έχουμε διαφορετική άποψη για τον θάνατο. Εγώ θέλω να με κάψουν όταν πεθάνω. Κι αυτή θέλει να με κάψει ζωντανό.
***
*- ΓΙΑΤΙ βρε παιδιά θέλετε δίμετρες γυναίκες; Ελιές θα τις βάλετε να μαζέψουν;
Ζ.

Πιο εύκολα
*ΚΟΣΜΟΠΛΗΜΜΥΡΑ στα παράλια της Λάρισας το Σαββατοκύριακο, απλώθηκαν οι υποψήφιοι λουόμενοι παντού, τα σημεία όπου λειτουργούν καλοκαιρινά μαγαζιά παρουσίασαν μεγαλύτερη συσσώρευση, με αποστάσεις πάντα. Όλοι σκέφτηκαν ότι θα χρειαστούν μια κάποια υποστήριξη, νερά, καφέδες, κάτι για φαγητό. Δούλεψαν καλά τα μαγαζιά. Παρότι ομπρέλες και ξαπλώστρες τα περισσότερα δεν είχαν προλάβει να απλώσουν. Το άνοιγμα έγινε ξαφνικά, λόγω καύσωνα.
***
*ΦΑΝΗΚΕ λοιπόν ότι μ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να δουλέψουν και καλύτερα, επικερδέστερα. Οπότε μπορεί και να συνεχίσουν έτσι το φετινό καλοκαίρι. Απασχολώντας κόσμο μόνο στην προετοιμασία μέσα στο μαγαζί, χωρίς γκαρσόνια να αγκομαχούν στην αμμουδιά, δίχως ομπρέλες-ξαπλώστρες-τραπεζάκια, που τώρα χρειάζονται και ειδική προετοιμασία και διαρκείς απολυμάνσεις. Ο καθένας με δική του ομπρέλα και με σελφ σέρβις εξυπηρέτηση κι όλοι ευχαριστημένοι. (Μόνο που χάνονται θερινές θέσεις εργασίας.)
Ζ.

Περιβαλλοντικό
μάθημα
*ΜΕ αφορμή την απαράδεκτη εικόνα με τα σκουπίδια που συναντά κάνεις τις πρωινές ώρες, πέριξ του Αρχαίου Θεάτρου, αλλά και στο Κηποθέατρο, η πρόταση συμπολίτη προς τους εκπαιδευτικούς είναι «αυτές τις ημέρες και μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς, εφόσον δεν υπάρχει διάθεση για εντατικά μαθήματα στις τάξεις των μαθητών, να επενδύσουν στην περιβαλλοντική οικολογική συνείδηση των νέων, μιλώντας τους για την ατομική ευθύνη και στον τομέα της καθαριότητας της πόλης. Για να σταματήσουμε να βλέπουμε εικόνες που δεν τιμούν τη Λάρισα» καταλήγει.
Γ.Ρ.

Δυσοσμία
*ΤΟΝ μπελά τους βρήκαν παρόδιοι της περιφερειακής Τρικάλων – Αθηνών, στο ύψος της οδού Ρ. Φεραίου, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια πρωτόγνωρη και ανεπιθύμητη κατάσταση: προ 15νθημέρου, πλημμύρισαν από απόβλητα που, άγνωστο πώς, εισέβαλαν στα σπίτια και τις αυλές τους, μολύνοντας και απλώνοντας τη δυσοσμία σε όλη την περιοχή.
Το πρόβλημα εικάζεται ότι προκλήθηκε από διαρροή ή υπερχείλιση αγωγών και φρεατίων από την πλευρά του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και του Κυνοκομείου, η οποία πέρασε την περιφερειακή οδό και κατέληξε στα σπίτια. Ακόμη και σήμερα, τόσες μέρες μετά, η δυσοσμία είναι έντονη, ενώ οι περίοικοι κατήγγειλαν στην «Ε» ότι δεν συνάντησαν ενδιαφέρον από πλευράς Δήμου, ο οποίος αρκέστηκε σε μια πλύση οδοστρώματος…

ΟΣΕ
*ΝΑ αυξήσει ο ΟΣΕ τα δρομολόγια του προαστιακού προς Ραψάνη και τα παράλια της Πιερίας, ζητούν Λαρισαίοι, καθώς καλοκαίρι έρχεται και μόνο δύο δρομολόγια δεν φτάνουν για να καλύψουν τις ανάγκες τόσο των εκδρομέων, όσο και των εργαζόμενων, που θα δουλέψουν στις καλοκαιρινές επιχειρήσεις.
Δεν έχουν όλοι αυτοκίνητο!

«Αφορισμένοι»
*Ο Λαρισαίος έλεγε στην παρέα στο πάρκο τα νέα της πανδημίας.
- Όπως τα μετέδωσε ο κ. Τσιόδρας: 15 νέα κρούσματα, 2 νεκροί και 3 αφορισμένοι.
***
*Ο άλλος χαμογελούσε κάτω απ’ τα μουστάκια του.
- Θέλω να συγχαρώ όλους αυτούς που για πρώτη φορά στη ζωή τους τα βάζουν με τον πρώην Αιγιαλείας Αμβρόσιο. (Τους ενοχλημένους νεοδημοκράτες πείραζε.)
Ζ.

Πώς αλλιώς…
*-ΑΓΑΠΗ μου, ποια γυναίκα σου αρέσει πιο πολύ;
Έκανε το λάθος η Λαρισαία, ήταν και πιεστική.
-Τι να σου πω… Η Μόνικα Μπελούτσι…
-Τι μπορείς να κάνεις για να μοιάσω στη Μόνικα Μπελούτσι;
-Να τη βρω και να της σπάσω τα μούτρα.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass