Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2020 18:36
*Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ,  Π. Γούλας και Ν. Γαμβρούλας, η αντιπολίτευση γιόρτασε μαζί τον Αγιο Αχίλλιο. Ζ. *Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ, Π. Γούλας και Ν. Γαμβρούλας, η αντιπολίτευση γιόρτασε μαζί τον Αγιο Αχίλλιο. Ζ.

Είθε να μην…
*Η χθεσινή μεσημεριανή ψιχάλα προανάκρουσμα της αναμενόμενης για σήμερα καταιγίδας. Λογικά θα έχουν τον νου τους στον ΕΛΓΑ, καθώς οι ειδικοί φοβούνται και χαλάζι με την αναμενόμενη σημερινή βροχόπτωση. Θα έχουν σε επιφυλακή τα

αεροπλάνα της αντιχαλαζικής, μπας και γλιτώσουν πληθώρα αποζημιώσεων τέτοιο καιρό. Αν και εκείνοι που θα χάσουν είναι οι αγρότες, διότι ως γνωστόν κέρδος απ’ τη ζημιά δεν βγάζεις, οι αποζημιώσεις ποτέ δεν καλύπτουν την παραγωγή. Κι αν είναι να πέσει χαλάζι, καλύτερα στα τσιμέντα της πόλης, όχι σε καλλιέργειες.
Ζ.
Εορτάζοντες
*ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και Ελένης, μεγάλη γιορτή σήμερα, διπλή-τριπλή, γιορτάζουν και πολλοί παράγοντες στη Λάρισα, προεξάρχοντος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας. Γιορτάζει όμως κι ένας στην Αθήνα, στον οποίο έφταναν λέει από χθες δώρα Λαρισαίων. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο Κων. Φλώρος, αλλά πολλοί θυμούνται τη θητεία του στρατηγού στην 1η Στρατιά, οπότε χρόνια πολλά.
Ζ.
Με ευρύτητα
*ΜΕ συγκρότηση και μαεστρία κινήθηκε ο μοναδικός Θεσσαλός υπουργός στη διαδικασία έγκρισης του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης από τη Βουλή. Ο Κων. Τσιάρας, επίσης εορτάζων σήμερα, δικαίωσε ξανά την επιλογή του Κυρ. Μητσοτάκη στο πρόσωπό του. Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός επέδειξε ευρύτητα πνεύματος εισάγοντας σημαντικές μεταρρυθμίσεις και εμφανιζόμενος ανοιχτός σε βελτιωτικές τροποποιήσεις των διατάξεων. Καλύπτοντας και την αντιπολίτευση, αλλά και δικηγορικούς συλλόγους και δικαστικές ενώσεις.
Ζ.

Γαλάζιοι απόστρατοι
*EIXE ξανακάνει διοικητής ο Απ. Παπαπαρίσης, στο 303 ΠΕΒ όταν υπηρετούσε στον στρατό ως μηχανικός που είναι. Τώρα πάλι διοικητής στο στρατόπεδο… συγγνώμη στη δομή προσφύγων στο Κουτσόχερο. Θα συνεργαστεί εκ των πραγμάτων στενά και με τον δήμαρχο, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Ο οποίος ενδιαφερόταν για το προσφυγικό, μετείχε και στο αρμόδιο όργανο του Δήμου εκπροσωπώντας την παράταξή του. Τώρα αναλαμβάνει την ευθύνη.
***
*ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ επίσης και ο Τσένης που ορίστηκε διοικητής στην αντίστοιχη δομή Γρεβενών. Τυρναβίτης εξ Αβδέλας, κάτοικος Γρεβενών τα τελευταία χρόνια. Κι αυτός απόστρατος, της Αεροπορίας και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ επίσης. Τρία τα κοινά τους με τον διοικητή Παπαπαρίση.
Ότι θα επέλεγαν δικούς τους, γαλάζιους, πάντα αξιοκρατικά εννοείται, θεωρούνταν δεδομένο. Αν προτίμησαν και απόστρατους δεν είναι ακόμη επιβεβαιωμένο. (Βέβαια αρκετοί του κλάδου είχαν τακτοποιηθεί πριν και στα νοσοκομεία, διοικητές πάντα, ταιριάζει κι ο όρος στους στρατιωτικούς.)
Ζ.

Περί λύχνων…
*ΠΕΡΙ αφής των λύχνων, μια άλλη εκδοχή του προχθεσινού ανεκδότου από τον Λαρισαίο Θ. Δ. συνταξιούχο, όχι όμως στρατιωτικό όπως διευκρινίζει.
Εντολή από το Αρχηγείο σ’ έναν επιλοχία: «Ελθέ μεθ’ ημών, περί λύχνων αφάς».
Ερμηνεύθηκε από κείνον ως «Ελθέ με θυμόν, περί λύχνον να φας». Δηλαδή να πάει με θυμό και μαζί με τους στρατιώτες να φάνε το λυχνάρι. Σκέφτηκε μήπως ήταν κάποια άσκηση συσκότισης, ίσως;
Μετά τον χαμό που έγινε έστειλε την απάντησή του. «...αν και πήγα με πολύ θυμό, οι άνδρες μη δυνηθέντες τον λύχνον να φαν, κατασκευασμένου εξ’ ορειχάλκου, έφαγαν το φιτίλι και ήπιαν το λάδι».
Ζ.

Ο επιλαχών
*TO ερώτημα διατυπώθηκε αυθωρεί και παραχρήμα στη συντροφιά των Λαρισαίων νεοδημοκρατών.
-Να διερευνηθεί τάχιστα αν υφίσταται ασυμβίβαστο για τον Παπαπαρίση με τον διορισμό του.
-Ε, το βιάζεσαι, τι κόψιμο σ’ έπιασε;
-Ε πώς; Λίγο το ‘χεις; Θα μπει ο Χρ. Αγορίτσας στο Δημοτικό Συμβούλιο ως επιλαχών…
-Βρε αυτός θα μπει, οπωσδήποτε, όπως πάντα, αργότερα όμως, προς το τέλος της θητείας όπως το συνηθίζει. Υπομονή.
Ζ.

Φούρνος
*ΟΧΙ μόνο η εφορία, όπως ανέδειξε χθες η εφημερίδα, οξύτατο πρόβλημα και στο πρώην ΙΚΑ, τις διοικητικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, που επίσης στεγάζονται στο κτίριο της πρώην Ένωσης Συνεταιρισμών στη Φιλιππούπολη. Φούρνος το γυάλινο κτίριο χωρίς ανοίγματα. Μια απέραντη τζαμαρία αλλά δίχως παράθυρα, μοντέρνα κτίρια, τα οποία όμως χωρίς κλιματισμό δεν μπορούν να λειτουργήσουν, αδύνατη η διαβίωση εντός τους την καλοκαιρινή περίοδο. Και ως γνωστόν δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, πόσο μάλλον στη Λάρισα.
Ζ.

Πρεσβύωπες
*ΚΕΦΑΤΟΙ Λαρισαίοι μεσήλικες χθες στο εκ του προχείρου καφενείο.
- Όταν μεγαλώνεις δεν διακρίνεις τα γράμματα από κοντά , όμως διακρίνεις τους βλάκες από μακριά.
***
*-ΕΧΕΤΕ ανταλλακτικά μελάνια παρακαλώ;
-Για εκτυπωτές;
-Όχι, για σουπιές.
***
*-ΕΧΕΤΕ να προτείνετε κάτι σε ψυχολογικό θρίλερ;
-Το dvd του γάμου μου.
Ζ.

Ψηφίζουν έδρανα
*ΣΤΗΝ αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη χθεσινή συνεδρίαση, εκτός του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του προέδρου του Σώματος Βασίλη Πινακά, το «παρών» έδωσαν ακόμη οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη και Τρικάλων Ντίνος Μπάρδας, όπως και ο σύμβουλος Αποστόλης Κομνός. Αφού ξεπεράστηκαν τα πρώτα προβλήματα στη σύνδεση όλων των συμβούλων με το «λινκ», εν συνεχεία η διαδικασία κύλησε ομαλά, αν και όλοι οι σύμβουλοι εξέφρασαν την επιθυμία «σύντομα οι συνεδριάσεις να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς, διά ζώσης, ώστε να είναι πιο αποτελεσματική, προφανώς και πιο ζωηρή η συζήτηση».
Γ.Ρ.

Βολεύει αγωνιστικά
*ΟΙ διαδηλώσεις ευνοούνται από τον κορονοϊό. Επιβάλλονται οι αποστάσεις, όλοι προσεκτικοί, άρα άμα μαζευτούν κάμποσοι του διαμαρτυρόμενου κλάδου συγκροτούν τώρα πια αξιοπρόσεκτη συγκέντρωση. Ενώ παλιά θα θεωρούνταν αποτυχία, ο κόσμος δεν ακολουθεί, δεν πείθεται και τέτοια. Τώρα και μόνοι τους οι συνδικαλιστές δημιουργούν την αίσθηση της διαδήλωσης. Αραία-αραία να φαινόμαστε καμιά ογδονταρέα.
***
*ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ βρίσκει δικαίωση η διεκδίκηση με παράσταση διαμαρτυρίας. Η εμφάνιση τριών-τεσσάρων παραγόντων του κλάδου με ένα υπόμνημα ανά χείρας, δείχνει εκτός των άλλων υπευθυνότητα απέναντι στην προσπάθεια αντιμετώπισης του κορονοϊού.
Ζ.

Αυτοσαρκασμός
*ΜΕΤΑ την καραντίνα, καύσωνας και λάχα-λάχα όλοι θάλασσα. Οπότε αυτοσαρκασμός από τις Λαρισαίες.
- Υπάρχει λόγος που χάλασε ο καιρός. Δίνει παράταση σε όσους δεν πρόλαβαν να αδυνατίσουν για να βγουν στις παραλίες.
***
*ΕΙΧΑ χαθεί πηγαίνοντας για μπάνιο, ρώτησα έναν περαστικό.
-Έτσι όπως είμαι βγαίνω παραλία;
-Δε νομίζω, πρέπει να χάσεις κάνα κιλό.
***
*- ΤΙ έχει το βουνό δηλαδή. Ωραία φύση, καθαρό αέρα, ηρεμία. Ενώ στη θάλασσα βαβούρα, ήλιο, σκόνη, ζέστη, άσε χάλια.
-Πάχυνες τόσο πολύ, ε;
Ζ.

Να τον ρίξουν
*ΜΕ τη μέθοδο της σαλαμοποίησης, ένας-ένας, δυο-δυο, αποχώρησαν οι νεοδημοκράτες από τη διοίκηση του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου, του ισχυρότερου λένε στη χώρα. Παραιτούνται ακόμη κι εκείνοι που είχαν βγει αναπληρωματικοί στις εκλογές ώστε να μην συμπληρώνεται το Δ. Σ. Φθείροντας την ισχύ της πλειοψηφίας και του προέδρου Αργ. Μπαϊραχτάρη, ο οποίος θεωρείται συριζαϊκής απόκλισης. Αντίπαλός του ήταν ο Στ. Σπανογιάννης, ο οποίος είχε γίνει ευρύτερα γνωστός όταν εμφανίστηκε ως υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου, προσωρινά υποψήφιος μέχρι να παραιτηθεί υπέρ συνυποψηφίου του.
***
*ΚΑΙ κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο; Παράξενο κι όμως συνέβη. Αφού οι νεοδημοκράτες με το γνωστό «πρόβλημα Τυρνάβου» ήταν διασπασμένοι, ακριβέστερα πολυδιασπασμένοι. Τώρα τους ήρθαν τα γίδια και τρέχουν να ανατρέψουν την κατάσταση, λιμάροντας την καρέκλα του προέδρου, δεν περίμεναν τις επόμενες εκλογές, προτιμούν μάλλον τον διορισμό προσωρινής διοίκησης.
Ζ.
Προστασία πλατάνων
*ΝΑ προστατεύσει τα πλατάνια που βρίσκονται στο Στόμιο, καλούν τη δημοτική αρχή Αγιάς, κάτοικοι της περιοχής μετά τα περιστατικά καταστροφής που σημειώθηκαν προ ημερών σε κάποια δέντρα που βρίσκονται στην πλατεία του χωριού. Οι διαμαρτυρόμενοι μιλούν για «σκόπιμη και αναίτια ενέργεια κάποιων που θυσιάζουν το περιβάλλον μπροστά στο κέρδος».
Γ.Ρ.

Μάσκες
*ΟΧΙ και τόσο πολλοί στη Λάρισα με μάσκες πια, όμως κανείς δεν τις ξεχνάει.
- Έλα να πάμε στο νησί, οι μάσκες μας εγώ και συ…
***
* ΣΤΟΝ έλεγχο της Τροχαίας.
-Γιατί δεν φοράτε μάσκα;
- Μα είμαι μέσα στο αυτοκίνητό μου.
- Δεν βλέπεστε κυρία μου…
Ζ.

Σκαντζουχέργια
*ΠΑΕΙ Γιουργή απντγκαρδίτσα στ’ θάλασσα. Κι η ΑΡΤista παρακολουθάει από κοντά. Έπχιασι το λοιπόν κατ’ ι φιλινάδις ικεί, ντόπχις κι ένα απόγιμα π’ αρχίντσαν ντγκουβέντα ιέλιγαν για του ντόποτ’ς.
-Πόσο καλά είμαστε εμείς που ζούμε κοντά στη θάλασσα και δεν νιώθουμε τόση ζέστη όπως εσείς στην Καρδίτσα.
-Κι μεις καλά είμαστι, ιέχουμε λίμνις, ποτάμνια, έχουμι βνα, θελτς ζακέτα κει σα παν’.
Σταμάτσαν οι άλλις, δεν ιέκρινι καμία. Γιουργή πήρι φόρα όμως.
-Κι κάτ’ ι σκαντζουχέργια απ’ ιέχουμι ιμείς ζκαρδίτσαααα… Να, δυο απαλάμις μαζί. Όχι σαν τα θκα σας δω τα κούτσινα, τα ζγκρουβάλια, είπε κι έδειξε κάτ’ αχινοί σικάτ’ ι πέτρις. (Μαρή Γιουργήηη… Μην αφήις κουβέντα να πέσ’εικαταή. Α, τώρα... Σκάψι λάκου να κρυφτείς, χαζουντάμαρουυυυυυ...)
Ζ.

Καλπογιάννηδες
*ΕΜΠΛΟΚΗ χθες στη Βουλή στην ψηφοφορία για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του πρώην υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου. Βουλευτής της ΝΔ ψήφισε κατά λάθος χωρίς φάκελο και για να μην ακυρωθεί η ψήφος του άνοιξαν την κάλπη, εν μέσω ψηφοφορίας, πήρε πίσω το ψηφοδέλτιό του, το έβαλε σε φάκελο και ξαναψήφισε.
Είχαν σκεφτεί να το τραβήξουν με αγκίστρι και πετονιά, τελικά προκρίθηκε το άνοιγμα, πράγμα που δεν γίνεται πουθενά στον κόσμο.
Πρόκειται για τον Σταύρο Ελευθ. Καλογιάννη, που εκλέγεται βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ από το 2000. Προηγουμένως, επί μια εικοσαετία περίπου εκλεγόταν βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ ο Ελευθέριος Στ. Καλογιάννης. Ναι, πατέρας του, σύνηθες φαινόμενο η οικογενειοκρατία, θεωρείται άλλωστε πολύ καλό επάγγελμα η πολιτική.
***
*ΦΑΙΝΕΤΑΙ λοιπόν ότι έχουν ένα θεματάκι οι Καλογιάννηδες με τις κάλπες. Ο πατέρας είχε αποκτήσει το παρατσούκλι Καλπογιάννης.
Ήταν στα 1985 στην κρίσιμη και ταραχώδη ψηφοφορία στη Βουλή όταν εκλέχθηκε Πρόεδρος Δημοκρατίας ο Χρ. Σαρτζετάκης.
Η ΝΔ αντιδρούσε σφοδρά στη μεθόδευση με τα λευκά και γαλάζια ψηφοδέλτια που διευκόλυνε τον έλεγχο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και την αποφυγή διαρροών. Και τότε ο βουλευτής Ελευθέριος Καλογιάννης «απάγει» την κάλπη στη διάρκεια της ψηφοφορίας και τη μεταφέρει επ’ ώμου στα γραφεία της ΝΔ στη Βουλή. Μετά από διαπραγματεύσεις η κάλπη επέστρεψε, η ψηφοφορία ολοκληρώθηκε.
Ζ.

Το μαύρο άλογο
*ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ κάποιος σε χωριό της Λάρισας και μόλις πήγε τη γυναίκα του στο σπίτι, της εξήγησε.
- Γυναίκα, ό,τι θέλεις κάνε, αλλά μακριά από τον στάβλο με το μεγάλο μαύρο άλογο, γιατί είναι άγριο κι επικίνδυνο.
Ζήσανε καναδυό χρόνια καλά, ξεχάστηκε μια μέρα η φουκαριάρα η γυναίκα, μπήκε στον στάβλο, τρώει μια κλωτσιά από το άλογο, και έμεινε στον τόπο. Έγινε η κηδεία, δεχόταν συλλυπητήρια ο σύζυγος, μόνο που ο παπάς του χωριού παρατήρησε ότι, κάθε φορά που τον πλησίαζε τον σύζυγο γυναίκα να τον συλλυπηθεί, εκείνος κουνούσε το κεφάλι προς τα κάτω, και κάθε φορά που τον πλησίαζε άντρας το κουνούσε προς τα πάνω.
Δεν είπε τίποτα βέβαια, τέτοιες ώρες, αλλά την περιέργεια την είχε.
***
*ΠΕΡΑΣΕ λίγος καιρός, ξαναπαντρεύτηκε ο άνθρωπος, πάλι τα ίδια και με την καινούρια του γυναίκα, «πρόσεχε της είπε, μακριά απ’ τον στάβλο με το μαύρο άλογο». Και που το είπε, τι κατάφερε; Ένα χρόνο μετά ξανάγινε το κακό.
Μπήκε κι αυτή στον στάβλο, μια δυνατή κλωτσιά και πάλι το άλογο, πάει στα θυμαράκια κι εκείνη.
Καινούρια κηδεία, ξανά συλλυπητήρια, μα και πάλι ο παπάς πρόσεξε την ίδια περίεργη συμπεριφορά από τον χήρο, να κουνάει καταφατικά το κεφάλι στις γυναίκες που τον συλλυπούνταν και αρνητικά στους άντρες. Δεν άντεξε και λίγο μετά, τον πήρε παραπέρα και τον ρώτησε. Τι να σου πω παπά μου, του απάντησε ο λυπημένος.
Με πλησίαζαν οι γυναίκες και μου έλεγαν «ζωή σε λόγου σου» κι εγώ έγνεφα «ευχαριστώ». Οι άντρες με ρώταγαν «το πουλάς το άλογο;» κι εγώ έγνεφα «όχι».
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass