ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2020 18:00
 *ΝΟΜΙΚΟΙ αμφότερες, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και η διευθύνουσα του Εφετείου, Νικολέττα Μπασδέκη και Χρυσούλα Χαλιαμούρδα συζητούν τα της Δικαιοσύνης. Ζ. *ΝΟΜΙΚΟΙ αμφότερες, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και η διευθύνουσα του Εφετείου, Νικολέττα Μπασδέκη και Χρυσούλα Χαλιαμούρδα συζητούν τα της Δικαιοσύνης. Ζ.

Θερινά σινεμά
*ΜΕΤΑ από τόσο πολύ καιρό, ξανά σινεμά. Όλο τηλεόραση, άντε και Netflix, μικρή και μικρότερη οθόνη, επιτέλους δυνατότητα για πανί ή περίπου

αλλιώς προβάλλονται πια οι ταινίες στους κινηματογράφους.
Από 1 Ιουνίου, λέει, αλλά μόνο σε εξωτερικούς χώρους, θα λειτουργήσουν τα θερινά σινεμά. Που είναι και τα καλύτερα, το καλοκαίρι. Θα έχουν φθηνύνει και τα εισιτήρια με τη μείωση του ΦΠΑ, μια χαρά. Ναι, έχουμε και στη Λάρισα θερινά. Και τώρα, στις νέες συνθήκες, μπορεί να αποκτήσουμε κι άλλα.
Ζ.

Δύο εβδομάδες
*ΤΩΡΑ πια το έχουν συνηθίσει οι πάντες. Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, είπαν ξανά οι αρμόδιοι. Είναι που έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα των μετακινήσεων, που ξεκίνησαν οι εκκλησίες και τα σχολεία κ.λπ κ.λπ.
Οι προηγούμενες δύο εβδομάδες απέδωσαν θετικά συμπεράσματα, είπαν επίσης. Ενώ από βδομάδα θα αρχίσουν να μετράνε οι δύο κρίσιμες εβδομάδες από την έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και άρα του συγχρωτισμού των θαμώνων. Μέχρι να φτάσουμε στις δύο κρίσιμες εβδομάδες από το άνοιγμα των συνόρων και την έναρξη της τουριστικής περιόδου. (Εν τω μεταξύ ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι από την επόμενη εβδομάδα επιτρέπεται και το σεξ, αρκεί τα ζευγάρια να έχουν 2 μέτρα απόσταση μεταξύ τους ο ένας από τον άλλο.)
Ζ.

Με τον Τοτό...
*ΚΑΙΡΟΣ που είναι, έχουν τα θεματάκια τους οι Λαρισαίοι.
- Φέτος το καλοκαίρι θα πάω διακοπές ένα μήνα. Σας το λέω γιατί το άλλο με τον Τοτό το ξέχασα.
***
*- ΆΣΕ, κουράστηκα σήμερα στην παραλία..
- Έπαιζες ρακέτες ώρα;
- Ρουφούσα την κοιλιά όλη την ώρα.
***
*- ΣΤΗΝ κοινωνία αιωρείται ένα κρίσιμο ερώτημα. Στις παραλίες γυμνιστών η μάσκα θεωρείται υποχρεωτική;
Ζ.

Κατόπιν εορτής
*ΑΝΟΙΞΑΝ τα ελληνοαλβανικά σύνορα επί τούτου, έφτασαν στην περιοχή κάποιοι λίγοι από τους περιζήτητους εργάτες για τις επείγουσες αγροτικές εργασίες, λίγοι καθότι κι αυτοί φοβούνται, δεν είναι παίξε - γέλασε ο ιός. Οφείλουν όμως κι αυτοί να ακολουθήσουν τα πρωτόκολλα, πώς θα γίνει. Να μείνουν εσώκλειστοι για 14 μέρες κι ύστερα να κυκλοφορήσουν.
Η συνοριοφυλακή ειδοποιεί, λέει, σχετικά τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, που τσεκάρουν αν τηρείται η υποχρέωσή τους. Να, στην Αγιά συνέλαβαν δύο Αλβανούς εργάτες που δεν έκατσαν μέσα, για τη δουλειά στο περιβόλι, για την οποία και ήρθαν, θα βγήκαν οι άνθρωποι.
Το παράδοξο είναι ότι οι εργάτες, που λείπουν φέτος, έρχονται κατεπειγόντως για τη συγκομιδή του κερασιού κι αν είναι να περιμένουν πρώτα 14 μέρες καραντίνα, ούτε για το μάζεμα των κουκουτσιών δεν θα χρειαστούν. Και πώς θα γίνει όμως...
Ζ.

Διασκευή
*ΕΙΧΕ κέφια ο Λαρισαίος Φ. Χ., συριζαίος τι άλλο...
- Όχι, όχι μην επιμένεις θα μείνω μέσα... παιδιά τα πράγματα είναι σοβαρά... θα παρακολουθήσω το διάγγελμα του Πρωθυπουργού με ευλαβική προσοχή... ε, είναι δύσκολο αλλά πρέπει να γίνει -τι να κάνουμε... στο πρώτο σύμπτωμα εκνευρισμού μένουμε σπίτι και παίρνουμε αμέσως τον γιατρό μας... εγώ σας τα είπα και πλένω το στόμα μου... πολύ σχολαστικά...
Ζ.

2+2
*Η εμπλοκή πάλι ενός Καλογιάννη βουλευτή με την κάλπη της Βουλής μπορεί να τράβηξε πάνω της τα φώτα, όμως ανέκυψαν πιο σοβαρά ζητήματα στην ψηφοφορία για το κατηγορητήριο εις βάρος του υπουργού Παπαγγελόπουλου.
Διότι απουσίασε η Φώφη Γεννηματά, όχι επειδή είχε κομμωτήριο -όπως την περιέπαιξαν αφηνιασμένοι δεξιοί- αλλά διότι βρισκόταν σε καραντίνα λόγω ταξιδιού στο εξωτερικό, όπως εξήγησε και κανένας δεν το ήξερε. Απουσίασαν όμως και οι Γ. Παπανδρέου και Χάρης Καστανίδης, καθόλου τυχαίο και για τους δυο τους. Ενώ υπήρξαν και δύο άκυρα ψηφοδέλτια από την πλευρά των βουλευτών της ΝΔ. Καθόλου ασήμαντο κι αυτό, ιδίως αν αναλογιστεί κάποιος για το ποιοι μπορεί να ήταν οι συγκεκριμένοι.
Ζ.

Δίαιτα καρπούζι
*ΤΑ φαγανά παιδιά της Λάρισας σε νέες περιπέτειες.
- Καλά, θα φας ολόκληρη πίτσα μόνος σου;
- Και πολλοί είμαστε...
***
*- ΈΧΑΣΑ 5 κιλά σε δύο μέρες με τη δίαιτα του καρπουζιού.
- Δίαιτα του καρπουζιού; Δεν την ξέρω.
- Ζυγίζεσαι κρατώντας ένα καρπούζι. Ξαναζυγίζεσαι σε δύο μέρες χωρίς το καρπούζι.
***
*- ΤΙ θα φάμε σήμερα ρε μάνα;
- Αρακά.
- Τι θα παραγγείλουμε σήμερα πατέρα;
Ζ.

Δουλειά αλλά...
*ΕΠΟΧΗ των τηλεαγορών και κανονικό Πάσχα για τις εταιρείες ταχυμεταφορών. Φουλ δουλειά, η καραντίνα σε κάποιους τομείς έχει προσπορίσει οφέλη. Τα παιδιά με τα μηχανάκια οργώνουν την πόλη ολημερίς, οι εταιρείες κούριερ σε άνθιση. Και δεν μπορούσαν και να επικαλεστούν «περάσαμε και δεν σας βρήκαμε», όλος ο κόσμος κλεισμένος σπίτι ήταν. Μέχρι και τα ΕΛΤΑ Cοurier, ναι, έφτασαν λέει να κάνουν παραδόσεις ακόμη και την Κυριακή, με αργία και καύσωνα, μπράβο η δημόσια επιχείρηση;
***
*ΓΙΑ την ακρίβεια, απόπειρες παράδοσης καθότι τη συγκεκριμένη Κυριακή οι πάντες απουσίαζαν απ’ τα σπίτια τους στη Λάρισα. Βρήκαν λοιπόν το χαρτάκι της ενημέρωσης στην πόρτα τους κι αν καταφέρουν να μιλήσουν με τα ΕΛΤΑ στο τηλέφωνο, που μονίμως βουίζει, τότε πληροφορούνται ότι πρέπει να πάνε οι ίδιοι να κάνουν την παραλαβή διότι δεν κάνουν, λέει... δεύτερη απόπειρα παράδοσης λόγω φόρτου εργασίας. Στο γραφείο όπου υπάρχει μια πολύ μεγάλη ουρά στο πεζοδρόμιο. Αδιέξοδο. (Τι δεν λειτουργεί καλά στο σύστημα;)
Ζ.

Μα την Παναγία
*ΤΟ σχέδιο της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση του τουρισμού ξεδίπλωσε χθες ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Κουλούρι, όπως κι ο βαθμός του.
Όπως διευκρίνισε μιλώντας προς τα ΜΜΕ, οι δυνητικοί επισκέπτες της Ελλάδας δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, ούτε θα μπαίνουν σε καραντίνα, ωστόσο θα αναγκάζονται να ορκιστούν πως δεν είναι φορείς του ιού, «σε ό,τι έχουν ιερό», «σε όσα αγαπάνε» και αν είναι πρόσκοποι, στην προσκοπική τους τιμή.
Ζ.

Το ισχυρό φύλο
*- Η τεμπελιά του δεν βοηθάει.
- Δεν είναι τεμπέλης, απλώς δεν του αρέσει η δουλειά του.
- Σε κανέναν δεν αρέσει η Εφορία. Σκέψου να πρέπει να πηγαίνεις εκεί κάθε μέρα.
Αν μη τι άλλο, διατυπώνει ευφυείς σκέψεις ο Νεοκλής Γαλανόπουλος στο μυθιστόρημά του «Θάνατος από το Πουθενά». Ένα επίσης πολυεπίπεδο λογοτέχνημα που ακολούθησε την «Παραλλαγή του Γιώργου Δαρσινού» το οποίο είχε ανακηρυχθεί ως το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα του 2007.
***
* ΜΕΓΑΛΗ ανασφάλεια. Εδώ έφτασε να ζηλέψει την Έρση, Το χειρότερο ήταν που δεν εκδήλωνε τη ζήλεια της, τα ‘θαβε όλα μέσα της. Κατάπιε τη φωτιά για να τη σβήσει, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να αρχίσουν να βγαίνουν οι αναθυμιάσεις απ’ το στόμα της, λόγια περιφρονητικά... (Ο συγγραφέας περιδιαβαίνει τα δύσκολα μονοπάτια των προσωπικών σχέσεων.)
***
*ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΙ και τη θεωρία του, εκεί ανάμεσα σε δολοπλοκίες και δολοφονίες: Από μικρός το ‘χα πιάσει το νόημα. Ο άντρας έχει τις γυναίκες με το μέρος του, όλα μπορεί να τα καταφέρει. Χωρίς αυτές είναι καταδικασμένος. Οι γυναίκες έχουν το πάνω χέρι, ασχέτως αν το παραδέχονται ή όχι. Πώς να το κάνουμε, η χειραγώγηση είναι γένους θηλυκού. Γλυκιά χειραγώγηση.
***
*ΥΠΑΡΧΕΙ άραγε καμιά αμφιβολία για το ποιο είναι το ισχυρό φύλο; Από μικρός βρήκα τον τρόπο να το έχω με το μέρος μου. Από τότε που συνειδητοποίησα ότι η θεία μου με συμπαθούσε γιατί την είχα ανάγκη και το έδειχνα. Με τα χρόνια έχω καταλήξει ότι η γυναίκα θέλει τουλάχιστον ένα από τα εξής τρία πράγματα-τα αναφέρω με τυχαία σειρά: να τη χρειάζεσαι, να τη θαυμάζεις και να την προστατεύεις. Το σεξ δεν είναι ο τρόπος για να κερδίσεις μια γυναίκα, είναι το έπαθλό σου όταν την κερδίσεις. Κι ένας μέτριος εραστής, που διαθέτει κάποιο από τα άλλα προσόντα, δεν πρόκειται ποτέ να μείνει μόνος. Όλα αρχίζουν και τελειώνουν μέσα στο κεφάλι τους.
Ζ.

Κόμμα κράτος
*ΤΟ ποιοι πέντε Λαρισαίοι επεδίωξαν να γίνουν διοικητές Κουτσοχέρου, στον συνοικισμό προσφύγων, ουδείς φαίνεται να το γνωρίζει. Παρά μόνον ίσως εις και μόνος, ήτοι ο πρόεδρος της Νομαρχιακής. Της ΝΔ, ποιας άλλης. Ο Χρ. Καπετάνος είναι, λέει, κοινωνός των επιθυμιών και προσπαθειών των συναγωνιστών του. Το κράτος διορίζει, το κόμμα γνωρίζει. Τι ‘χες Γιάννη μ’, τ’ είχα πάντα...
Ζ.

Στον μιναρέ
*ΣΑΝ βγαίνει ο χότζας στο τζαμί
Αργά σαν σουρουπώνει
Κι όταν θα πει το μπιρ Αλλάχ...
Τα ξέρουν κι οι χριστιανοί αυτά, μετά από αιώνες συμβίωσης, μέχρι τραγούδι έγινε στην Ελλάδα το κάλεσμα του μουεζίνη από τον μιναρέ για προσευχή των μουσουλμάνων. Των οποίων το ιερό και όσιο παραβιάστηκε χθες όταν στο σύστημα των τζαμιών της Σμύρνης εισήλθαν άγνωστοι και αντί προσευχής τα μεγάφωνα κάλεσαν σε αντίσταση το ιταλικό τραγούδι ‘’ΜπέλαΤσάο’’, τον γνωστό παγκοσμίως αντιφασιστικό ύμνο. Ακούς εκεί... Και μάλιστα παραμονή της μεγάλης γιορτής του ραμαζανιού. Αναταραχή μεγάλη, που αν συνέβαινε στην Ελλάδα κάτι ανάλογο, μπορεί να ήταν και μεγαλύτερη.)
Ζ.

Παρανόηση
*ΣΤΟ παραθυράκι του περιπτέρου στη Λάρισα.
-Γεια, ένα παγωτό κεράσι;
-Πάρε δίπλα απ’ το ψυγείο...
-Α, φκαριστώ. Άλλη φορά κεράσει εγώ.
Ζ.

Επισήμανση
*ΚΑΠΟΙΕΣ σανίδες δείχνουν να έχουν λασκάρει επικίνδυνα, στην πεζογέφυρα Αλκαζάρ. Η οποία σήκωσε κιόλας μεγάλο φόρτο τώρα με τους περιπατητές της καραντίνας. Περαστικοί σκέφτονται μην πέσει κανένας χοντρός. Και προτείνουν να το τσεκάρουν από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία.
Ζ.

Χωρίς μέτρα...
*ΑΛΓΕΙΝΗ εντύπωση προκάλεσε σε Λαρισαίους πελάτες υπερκαταστήματος παιχνιδιών επί της οδού Κοζάνης, η λειτουργία προχθές χωρίς στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας. Στο κατάστημα έμπαινε ο καθένας χωρίς περιορισμό με αποτέλεσμα την πολυκοσμία στους διαδρόμους, υπάλληλοι και ταμίες χωρίς μάσκες, ενώ στο υπόγειο δεν υπήρχε εξαερισμός, όπως κατήγγειλε Λαρισαίος επισκέπτης.Είχε λόγους
*Η υπηρέτρια ζήτησε αύξηση αποδοχών από τη Λαρισαία αφεντικίνα της.
Η κυρία ήταν πολύ ενοχλημένη μ’ αυτό και αποφάσισε να της μιλήσει σχετικά. Αλλά κι η πιτσιρίκα αποδείχθηκε προετοιμασμένη.
- Μαρία, γιατί θέλεις αύξηση μισθού;
- Λοιπόν, κυρία, υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους θέλω την αύξηση.
-Και ποιος σου είπε ότι σιδερώνεις καλύτερα από μένα;
- Ο σύζυγός σας το είπε.
- Α, ναι;
- Ο δεύτερος λόγος, κυρία, είναι ότι είμαι καλύτερη μαγείρισσα από σας.
- Ανοησίες, ποιος είπε πως είσαι καλύτερη μαγείρισσα από μένα;
- Ο σύζυγός σας το είπε.
- Α, το είπε...
-Υπάρχει κι ένας τρίτος λόγος, κυρία, είναι που είμαι καλύτερη στο σεξ από σας.
Έξαλλη πλέον η κυρία, πραγματικά βράζει.
- Ο σύζυγός μου σου το είπε και αυτό;
-Όχι, κυρία. Ο κηπουρός.
-Α... Και δε μου λες; Πόση αύξηση είπες ότι θέλεις;          

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass