ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2020 18:00
*O Αστ. Μαντζιώκας εξηγεί πώς έβαλαν σε καραντίνα τη Νέα Σμύρνη και η Ρ. Καραλαριώτου αντιγράφει το σχέδιο προκειμένου να περικυκλώσει τη Δημαρχία, με τη στήριξη του Χρ. Καπετάνου της ΝΔ βεβαίως-βεβαίως. Ζ. *O Αστ. Μαντζιώκας εξηγεί πώς έβαλαν σε καραντίνα τη Νέα Σμύρνη και η Ρ. Καραλαριώτου αντιγράφει το σχέδιο προκειμένου να περικυκλώσει τη Δημαρχία, με τη στήριξη του Χρ. Καπετάνου της ΝΔ βεβαίως-βεβαίως. Ζ.

Μασκαρέματα
*Μ’ ΑΥΤΑ και με τούτα, πάει και το καλοκαιράκι. Φθινοπώριασε σιγά-σιγά, καιρικώς. Ο Μάιος είναι στο δοκιμαστήριο και αλλάζει κοστούμια, αποκριάτικα.

Είχε ντυθεί Ιούλιος προ εβδομάδος, σε κανέναν δεν άρεσε. Τώρα μασκαρεμένος σε Σεπτέμβρη, πάλι προκαλεί διαμαρτυρίες. Τι να κάνει κι αυτός, σκέφτεται να πάρει των ομματιών του και θα παραδώσει στον επόμενο, μήπως και τα καταφέρει καλύτερα.
Ζ.

Ποιες αποστάσεις
*ΑΝΟΙΞΑΝ τα καφέ στη Λάρισα, με τα μέτρα social distancing, τις αποστάσεις στα τραπεζάκια κ.λπ. Ναι, αλλά δεν υπολόγισαν τις βροχούλες. Και να, στριμωγμένοι όλοι κάτω απ’ τις ομπρέλες, πολύ σχολαστικά.
***
*- Κι αυτό επί Μητσοτάκη θα συνέβαινε παιδιά...
Κι ήταν και δεξιός ο Λαρισαίος που το έλεγε.
- Να περιμένουμε τόσο καιρό να βγούμε για καφέ και για ποτό και τώρα θα βρέχει μία βδομάδα.
Ζ.

Διαδικτυακά
*ΚΑΙ μπορεί ως έναν βαθμό να επιστρέψαμε στην κανονικότητα, αλλά ακόμη έχουμε δρόμο μπροστά μας. Εκδηλώσεις, για παράδειγμα, δεν γίνονται παρά μονάχα διαδικτυακά. Συζητήσεις, διαλέξεις όλα μέσω ίντερνετ. Έτσι όσοι θέλουν, τις παρακολουθούν από τον καναπέ του σπιτιού τους, με την άνεσή τους και φυσικά όλες είναι επιτυχημένες. Κανείς δεν ρωτά «είχε κόσμο η τάδε εκδήλωση;». Όλα καλά, αλλά μη μας γίνει συνήθεια.
Ν.Π.

Ταιριαστό
*META από 72 μέρες συντροφιά, ο καθηγητής λοιμωξιολόγος αποχαιρέτισε ως φιλόλογος, πολύ τρυφερά κι ανθρώπινα. Τσιόδρας με Ελύτη, πολύ ταιριαστό, αξίζει να επαναληφθεί.
Μπορώ να γίνω ευτυχισμένος με τα πιο απλά πράγματα
και με τα πιο μικρά...
Και με τα καθημερινότερα των καθημερινών.
Μου φτάνει που οι εβδομάδες έχουν Κυριακές.
Μου φτάνει που τα χρόνια φυλάνε Χριστούγεννα για το τέλος τους.
Που οι χειμώνες έχουν πέτρινα, χιονισμένα σπίτια. (Πόσο όμορφο που η ζωή συνεχίζεται...)
Ζ.

Στο πρέσινγκ
*- ΣΕ κανέναν που να έχει φίλο τον Άδωνη βρε παιδιά...
Ο γνωστός Τυρναβίτης συμβουλεύει τους αμπελουργούς. Εκτιμώντας ότι ο υπουργός Ανάπτυξης είναι υπεύθυνος για την περιπέτεια του τσίπουρου, προτείνει να συνεργαστούν με ντόπιους πολιτικούς που έχουν πρόσβαση σ’ αυτόν.
- Κάτι τέτοιους να πιέσετε, να ζοριστούν ώστε να τον πρεσάρουν αναλόγως. (Συστήνει επιπλέον να είναι προσεκτικοί. Να μην τον μπερδέψουν με άλλον τηλεπωλητή της κεντρικής πολιτικής σκηνής.)
Ζ.

Καλά νέα
*- ΞΥΠΝΑΤΕ, δεν υπάρχει καύσωνας. Είναι όλα ψέματα. Θέλουν να πουλήσουν παγωτά. (Κι ήρθε να επιβεβαιωθεί ο Λαρισαίος συνομωσιολόγος.)
***
*Ο διεθνολόγος πάλι, αναφερόμενος στους ξένους τουρίστες, πληροφορούσε την ομήγυρη ότι στα «top 10» Β. Ευρώπης και Αμερικής φιγουράρει η διασκευή «Έλα να πάμε στο νησί, ο Covid μου εγώ κι εσύ...».
***
*ΒΡΗΚΕ λύση η Λαρισαία.
- Κάτι νέο στον χώρο της μόδας. Φέτος θα φορεθούν πολύ τα περσινά.
Ζ.

Στο διά ταύτα
*ΟΛΟΝ αυτό τον καιρό τούς είχαν εικόνισμα και τους προσκυνούσαν, τους χειροκροτούσαν κι απ’ τα μπαλκόνια, πρώτοι και καλύτεροι οι κυβερνητικοί παράγοντες αναδείκνυαν ποικιλοτρόπως την αξία τους, την πολύτιμη για την κοινωνία προσφορά τους. Και τώρα φτάνουμε στο διά ταύτα. Διότι αν θεωρούνται κάποιοι πολεμιστές πρώτης γραμμής στα νοσοκομεία, τότε αυτοί είναι όσοι υπηρετούν στο χαράκωμα των ΤΕΠ, στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, εκεί που γίνεται η υποδοχή και η πρώτη αντιμετώπιση. Ούτε ένα, ούτε δύο, δεκαπέντε κατηγορίες αιτημάτων διατυπώνουν σε κοινό τους υπόμνημα οι διευθυντές ΤΕΠ δεκάδων νοσοκομείων της χώρας. Με στόχο να βελτιωθούν οι θέσεις άμυνας ενόψει και πιθανού δεύτερου κύματος κορονοϊού αλλά και επειδή πρόκειται για αυτονόητα ζητήματα που απαιτούν λύση. (Μεταξύ των υπογραφών στην έκκληση και εκείνες των διευθυντών ΤΕΠ στα νοσοκομεία της Λάρισας, της Γεωργίας Παπαδάμου και του Δημ. Μαμπαλή.)
Ζ.

Το μήνυμα Θεοδωρικάκου
*ΔΕΝ θα μπορούσε να ξεχάσει την επέτειο της νίκης της ΝΔ στις ευρωεκλογές (26η Μαΐου) ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος ανήρτησε χθες στο f/b το μήνυμα: «Πέρσι τέτοια μέρα άνοιξε ουσιαστικά ο δρόμος για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου. Η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη νίκησε στις ευρωεκλογές με τη μεγαλύτερη διαφορά από το δεύτερο κόμμα, που είχε κερδίσει ποτέ στην ιστορία της σε εκλογές από το 1977, ανοίγοντας τον δρόμο για να επιστρέψει στα υψηλά εκλογικά ποσοστά του παρελθόντος. Έτσι υποχρεώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας να προκηρύξει βουλευτικές εκλογές». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδωρικάκος πριν από ένα χρόνο ήταν υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΝΔ και δικαιολογημένα νιώθει δικαιωμένος για το αποτέλεσμα της τρίχρονης ολοκληρωμένης στρατηγικής ενότητας των δυνάμεών της, διεύρυνσης και ανανέωσης της ΝΔ.
Γ.Ρ.

Μπερδεύτηκε
*- ΤΟ πρόβλημα δεν είναι να κάνει κάποιος ένα γεωγραφικό ή άλλο λάθος, έστω και χοντρό. Ανθρώπινα είναι αυτά και τα σαρδάμ επίσης...
Ο Λαρισαίος μάλλον συριζαίος σχολίαζε περί Νότιας Ζηλανδίας και Νότιας Δημοκρατίας, καθότι Ν. έχει κι η Ν.Δ.
-Το πολύ σοβαρό είναι μην τα έχουν μπροστά τους, μην είναι γραμμένες κι οι απαντήσεις στις πιεστικές δημοσιογραφικές ερωτήσεις.
Ζ.

Ποδηλατόδρομοι
*ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ οι μεγάλες πόλεις εξετάζουν εναλλακτικές μεθόδους μετακίνησης στην εποχή του κορονοϊού αλλά και το μετά απ’ αυτήν διάστημα, ευκαιρία είναι τώρα να ενισχυθούν η πεζή μετακίνηση και το ποδήλατο. Αθήνα και Θεσσαλονίκη δείχνουν να πρωτοστατούν εν Ελλάδι στις αλλαγές. Η Λάρισα βρέθηκε μεν προετοιμασμένη, έχοντας αποκτήσει το ΣΒΑΚ, το σχέδιο παρεμβάσεων στους δρόμους της, όμως στις νέες συνθήκες προφανώς και μπορεί να πετύχει σημαντικές βελτιώσεις.
Κάποιοι συζητούν για την ανάγκη και συνάμα την ευκαιρία να δημιουργηθούν αμέσως ποδηλατόδρομοι στις αρτηρίες που αποτελούν εισόδους της πόλης. Ή να προχωρήσουν τώρα εκείνοι που συζητούνται επί χρόνια σε άξονες που οδηγούν στα σχολεία, στα νοσοκομεία -για τη μετακίνηση του προσωπικού τους- και σε κτιριακά συγκροτήματα που φιλοξενούν πολυσύχναστες υπηρεσίες. Αν όχι και τώρα, πότε;
Ζ.

Μπερδέματα
*ΜΕΣΑ στη μόδα με τα λογοπαίγνιά τους οι Λαρισαίοι μαθητές. Και γλώσσα και γεωγραφία.
-Τελικά, έχεις διαβήτη.
-Και τι κάνω τώρα γιατρέ;
-Ξέρω γω; Κάνε έναν κύκλο.
***
*- ΣΤΑ Τρίκαλα τρία είναι καλά, στη Τρίπολη όμως τρία είναι πολύ.
***
*- Η άγνοια είναι χειρότερη της Ημαθίας... ή κάπως έτσι είναι...
Ζ.

Ακριβά ...«βαφτίσια»
*ΜΠΟΡΕΙ οι αριθμοί να κουράζουν, αλλά κάποιες φορές λένε την αλήθεια και αποδεικνύουν το μέγεθος ενός προβλήματος. Έτσι ο Χρήστος Κέλλας στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης αναφερόμενος στα πρόστιμα που προβλέπονται για τη νοθεία των προϊόντων και τις ελληνοποιήσεις, μίλησε ως... μαθηματικός. «Για να γίνει ένα κιλό φέτα, χρειάζονται 4 κιλά πρόβειο γάλα. Το πρόβειο γάλα έχει 90 λεπτά, τα 4 κιλά κοστίζουν 3,60. Τα 4 κιλά φέτα πωλούνται 3,80. Δεν έχει άλλο κόστος; Ταυτόχρονα βλάπτεται ο Έλληνας καταναλωτής και εμπαίζεται. Καλά κάνει λοιπόν η ηγεσία του Υπουργείου και αυξάνει τα πρόστιμα για τις ελληνοποιήσεις από 500 ευρώ ως 30.000 ευρώ, ως και 80.000 ευρώ, ενώ μπορεί να φτάσει ως 300.000 και σε πολλές περιπτώσεις και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης τους».
Στην ίδια συζήτηση ο κ. Κέλλας ξαναέφερε στο προσκήνιο και το πρόβλημα Φαρσαλινών και παραγωγών της Ελασσόνας με τη δάσωση γαιών, ένα θέμα που εκκρεμεί επί δέκα χρόνια, ζητώντας από τον κ. Βορίδη να χρησιμοποιήσει τις νομικές του γνώσεις και να φέρει εις πέρας τουλάχιστον μέχρι εκεί που μπορεί, ώστε να μην επιστρέψουν τις επιδοτήσεις οι δικαιούχοι...».
Γ.Ρ.

Μόνο με διόδια
*ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΝΤΑΙ οι εργασίες για την επισκευή της μεγάλης γέφυρας στην παλιά εθνική οδό στα Τέμπη. Απρόβλεπτοι παράγοντες, φέτος κι αν υπήρξαν, κρατάει κλειστό τον δρόμο μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού. Κλειστός; Αφού υπάρχει η νέα εθνική οδός, οι σήραγγες, διέλευση με ταχύτητα και ασφάλεια. Ναι και με αλμυρά διόδια. Ε, πώς... Αφού όσο επισκευάζεται η γέφυρα οι κάτοικοι της περιοχής έχουν εφοδιαστεί με κάρτα ελεύθερης διέλευσης. Και πολύ σωστά, αφού το κράτος είναι υποχρεωμένο να διασφαλίζει πάντοτε και εναλλακτική διαδρομή, δίχως διόδια. Και αφού αυτήν την περίοδο με κλειστή τη γέφυρα δεν μπορείς να περάσεις μέσα από την Κοιλάδα ατελώς...
***
*ΝΑΙ, αλλά τώρα που έφτασε το καλοκαίρι αναδεικνύεται το πρόβλημα για τους διερχόμενους Λαρισαίους και άλλους ιδιοκτήτες εξοχικών στον Πλαταμώνα και πιο πέρα αλλά και στις παραλίες της Αιγάνης και φυσικά και για τους επισκέπτες που θέλουν να πάνε για μπάνιο εκεί. Ελεύθερη δίοδος δεν υπάρχει, υποχρεωτικά διόδια, μόνο έτσι. Επιτρέπεται; Είναι νόμιμο; Ο πρώην δήμαρχος Κ. Κολλάτος παρεμβαίνει ζητώντας από την εκμεταλλεύτρια εταιρεία ελεύθερη διέλευση από τα διόδια Μακρυχωρίου. Σιγά να μην... (Οι ανώτεροι τοπικοί παράγοντες όμως μπορούν να ενημερώσουν και να πιέσουν το Υπουργείο. Μπας και...)
Ζ.

Πλασάρισμα
*Η φύση, ως γνωστόν, απεχθάνεται το κενό. Σπεύδει να το πληρώσει, με την έννοια της κατάληψης του χώρου. Άμα δε, είναι και λεφτά στη μέση, όπως π.χ. με εκείνα που αντιστοιχούν σε βουλευτική αποζημίωση, τότε για την πληρωμή... συγγνώμη για την πλήρωση, την κατάληψη της θέσης αναπτύσσονται ασύλληπτες ταχύτητες.
***
*ΝΑ, η οκταεδρική Λάρισα έχει από πέρυσι 7 βουλευτές. Αφού ο «ελληνολυσιακός» πρόεδρος κράτησε την έδρα που κέρδισε στις εκλογές, δεν προλαβαίνει όμως ούτε μια επίσκεψη στους ψηφοφόρους «συμπολίτες» του να κάνει. Έχει και δουλειές ο άνθρωπος: το κόμμα, οι αλοιφές, ο κορονοϊός, τα μεταπτυχιακά. Τι να προλάβει.
***
*ΕΠΟΜΕΝΩΣ στις επόμενες εκλογές δεν θα ξαναβάλει υποψηφιότητα στην περιοχή, αυτό είναι βέβαιο, δεν μπορεί να εκτεθεί ξανά. Και τρέχουν οι μουστερήδες να πλασαριστούν. Λέγεται ότι ο Κυρ. Βελόπουλος δεν έχει πρόβλημα να ψωνίσει ξανά απ’ τον Τύρναβο, πού θα βρει καλύτερα...
Το πρόβλημα είναι βέβαια ο υπολογισμός και του ξενοδόχου, στα σχέδια επί χάρτου. Θα ψηφίσει ο κόσμος ξανά Βελόπουλο ώστε να ξαναστείλει το κόμμα του στη Βουλή; Αν του άρεσε η εμπειρία...
Ζ.

Καρφί
*ΑΓΟΡΑΣΕ λουκάνικα ο συμπολίτης, ελληνικής εταιρείας παραγωγής, από σούπερ μάρκετ. Πήγε σπίτι του, τα τηγάνισε και έκατσε να φάει. Όταν... πετάχτηκε ψηλά. Πόνος στο δόντι και μετά η ανακάλυψη: ένα καρφάκι στο έδεσμα! Πήγε στο σούπερ μάρκετ, του ζήτησαν ευγενικά συγγνώμη, του πρόσφεραν και μια νέα συσκευασία με λουκάνικα, σίγουρα θα τα περάσει από ανιχνευτή μετάλλων. Πέρασε και από την «Ε», το είχε στο πορτοφόλι. Σουβενίρ να σου τύχει....Τον ήξερε
*Ο νεκροτόμος, κάποιος πρέπει να την κάνει κι αυτή τη δουλειά, δούλευε ως αργά ένα βράδυ, σκληρή δουλειά, και τακτοποιούσε τα πτώματα, πολύ σκληρή δουλειά. Διαπιστώνει ότι ένα από αυτά είχε το μεγαλύτερο πέος που είχε δει στη ζωή του. Κοιτάζει το καρτελάκι, Ταδόπουλος, για αποτέφρωση. Ζητάει από μέσα του συγγνώμη και το κόβει, ήθελε να το δείξει σε φίλους ως αξιοθέατο. Το έβαλε σε έναν χαρτοφύλακα, σε βάζο με φορμόλη κι επέστρεψε στο σπίτι του.
- Έχω κάτι να σου δείξω, είπε στη γυναίκα του. Δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου...
Και άνοιξε τον χαρτοφύλακα.
- Ω Θεέ μου, φώναξε εκείνη. Πέθανε ο Ταδόπουλος;

Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass