Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2020 18:22
*ΓΑΛΑΖΙΑ συνεργαζόμενη αυτοδιοίκηση, ως διοίκηση και ως αντιπολίτευση. Ζ. *ΓΑΛΑΖΙΑ συνεργαζόμενη αυτοδιοίκηση, ως διοίκηση και ως αντιπολίτευση. Ζ.

Κυκλοθυμικός
*Η επιτομή του άστατου καιρού. Βροχές κατά τόπους που μερικές εξελίσσονται άγρια αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια.


Συμπεριφορά ανάλογα την ώρα και την περιοχή. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα νότια. Έχει γούστο μετά το φθινοπωρινό δεκαήμερο να επανακάμψει από τον Νότο κάνας καύσωνας πάλι. Που δεν θα έχει καθόλου γούστο δηλαδή…
Ζ.

Καμώματα
*ΔΕΝ έχουν μπερδευτεί κι όλοι στη Λάρισα με τα καμώματα του καιρού.
- Δεν είμ’ εγώ προνοητικός; Που ‘χα ακόμα στην καρέκλα τα χειμωνιάτικα;
***
*-ΑΝΤΕ βρε παιδιά να μπει κι ο Ιούνιος, ν’ ανοίξουν και τα χιονοδρομικά κέντρα...
***
*- ΣΤΗ Σκανδιναβία έχουν λέει 6 μήνες μέρα κι 6 μήνες νύχτα... Ενώ εμείς εδώ έχουμε 6 ώρες καλοκαίρι κι 6 ώρες χειμώνα.
Ζ.

Τι θα φανεί;
*ΚΑΘΕΤΗ άρνηση από την τοπική ΕΛΜΕ, ζητά να μη στείλουν τα σχολεία στην υπηρεσία στοιχεία για τη συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση που εφαρμόστηκε προαιρετικά τις μέρες της καραντίνας. Και δεν πρόκειται για προσωπικά δεδομένα, για ατομική αναφορά σε καθηγητές που δούλεψαν απ’ το σπίτι ή που δεν μπόρεσαν ή… ή… Για καταγραφή ανά ειδικότητα και αριθμό συμμετεχόντων γίνεται λόγος. Όχι, δεν θέλουν. Το γιατί, μάλλον προκύπτει ως προφανές συμπέρασμα.
Ζ.

Τεστ κορονοϊού
*«ΑΝ κάποιος μαθητής, από τα σχολεία όπου θα γίνει δειγματοληψία -τεστ κορονοϊού, σε Λάρισα, Χάλκη και Ομορφοχώρι, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, δεν μεταβεί στο σχολείο να εξεταστεί εκείνη τη μέρα και επιστρέψει σε αυτό την Πέμπτη 4 Ιουνίου, που θα επαναλειτουργήσει, ο εκπαιδευτικός μπορεί να το διώξει;
Είναι καλυμμένος από κάποια επίσημη απόφαση που του δίνει αυτό το δικαίωμα; » διερωτώνται εκπαιδευτικοί, που δεν θέλουν να βρεθούν την Πέμπτη μπροστά σε δίλημμα ή αδιέξοδο.
Λ.Κ.

Με συζήτηση
*ΟΥΤΕ η απλή αναλογική, ούτε η αντιπολιτευτική διάθεση των άλλων παρατάξεων μπλόκαρε την υπόθεση της αγοράς μέσω δανείου νέων απορριμματοφόρων από τον Δήμο της Λάρισας.
Μπορεί η παράταξη Καλογιάννη να μη διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπορεί οι εκ δεξιών και εξ αριστερών αντιπολιτευόμενοι Καραλαριώτου-Κρίκης να έπαιξαν αμετακίνητα τον ρόλο τους, αυτό δα έλειπε να ψηφίζουν και υπέρ, όμως τα σέντερ χαφ λειτούργησαν με πολιτική νηφαλιότητα, οι παρατάξεις Γούλα-Γαμβρούλα έδωσαν θετική ψήφο παρά τις ενστάσεις τους και προέκυψε η απαιτούμενη πλειοψηφία για την απόφαση.
Καθόλου κακό δεν είναι να συζητά ο δήμαρχος, να πρέπει να πείθει για τις επιλογές του. Χρήσιμο πράγμα η ευελιξία. (Για όλους…)
Ζ.

Καθαριότητα
*ΕΞΗΝΤΑ άτομα από το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας λείπουν από την εργασία τους με άδειες ειδικού σκοπού, δήλωσε ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, στη διάρκεια της διαδικτυακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε ερωτήματα δημοτικών συμβούλων, σχετικά με τα προβλήματα καθαριότητας (πολλά σκουπίδια σε πλατείες, πάρκα και δρόμους) που εντοπίζονται μέσα στην πόλη.
Για όλα φταίει ο κορονοϊός!
Λ.Κ.

Κρίμα κι άδικο
*ΔΥΟ αλλεπάλληλα θανατηφόρα τροχαία στην περιοχή, ανέδειξαν πλήθος άλλων ατυχημάτων. Η εφημερίδα γράφει ότι η αστυνομία διαπιστώνει κατακόρυφη αύξηση του αριθμού τους μετά την άρση απαγόρευσης των μετακινήσεων. Επέστρεψε ο Μολώχ και ζητάει τα χρωστούμενα;
Πολλά τροχαία λέει με τραυματισμούς και αναρίθμητα με υλικές ζημίες. Ξέχασαν να οδηγούν οι Λαρισαίοι με τον εγκλεισμό; Τους προκάλεσε η πανδημία εκνευρισμό; Για λίγο πιο απαλά το γκάζι… Όσο κι αν μερικούς τους γαργαλάει η πατούσα.
Ζ.

Απλή συνωνυμία
*ΜΙΑ ιστορία από τα παλιά χρόνια της Λάρισας διηγείται ο Ν. Π. Ο εξάχρονος γιος της αδελφής του Θανασάκης Παπατάδε έτυχε να έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο με κάποιον φυλακόβιο που έμενε στην ίδια γειτονιά, απλή συνωνυμία. Όμως κάποια στιγμή τα πράγματα μπλέχτηκαν, όταν η αστυνομία αναζητούσε τον παράνομο ως ύποπτο ληστείας.
Φτάνει περιπολικό έξω απ’ το σπίτι, μετά τις 11 τη νύχτα, κατεβαίνουν δύο αστυνομικοί, χτυπούν το κουδούνι.
-Εδώ μένει ο Αθανάσιος Παπατάδε, κυρία μου;
-Μάλιστα.
-Πείτε του να κατέβει, αστυνομία.
-Τώρα; Δεν γίνεται κοιμάται.
-Σοβαρά; Τότε θ’ ανέβουμε εμείς.
Μπαίνουν στο σπίτι, ικανοποιημένοι που τον έπιασαν στον ύπνο, τους οδηγεί η γυναίκα στο παιδικό δωμάτιο.
-Να, σας λέω κοιμάται το παιδί.
-Αυτός είναι ο Αθανάσιος Παπατάδε;
-Μάλιστα.
-Μα… Μας συγχωρείτε πολύ, παρεξήγηση.
***
*ΕΦΥΓΑΝ τα όργανα, επέστρεψαν στην υπηρεσία, κόντευαν μεσάνυχτα, ήταν να παραδώσουν σε αλλαγή βάρδιας. Απ’ τη σύγχυση με το λάθος και πού να το πουν δηλαδή, τσιμουδιά, ξέχασαν τα χαρτιά με την εντολή σύλληψης του Παπατάδε μέσα στο περιπολικό.
Ανέλαβαν οι της επόμενης βάρδιας, τα βρήκαν, δεν πρόλαβαν σου λέει οι συνάδελφοι, πάμε εμείς να κάνουμε τη δουλειά. Δώδεκα και κάτι ξαναχτυπά το κουδούνι στο ίδιο σπίτι.
-Εδώ μένει ο Αθανάσιος Παπατάδε, κυρία μου;
-Μάλιστα.
-Πείτε του να κατέβει, αστυνομία.
-Τώρα; Δεν γίνεται κοιμάται.
-Σοβαρά; Τότε θ’ ανέβουμε εμείς.
***
*ΜΠΑΙΝΟΥΝ στο σπίτι, ήξερε πλέον η Λαρισαία, τους οδηγεί στο παιδικό δωμάτιο.
-Ιδού ο μέγας εγκληματίας Αθανάσιος Παπατάδε. Κοιμάται όπως σας είπα.
-Αυτός είναι ο…
-Μάλιστα.
-Μα… Μας συγχωρείτε πολύ, παρεξήγηση.
Με τα πολλά πηγαινέλα ξύπνησε κι ο μικρός.
-Ποιοι ήταν μαμά οι ενοχλητικοί; Μήπως να καλέσουμε την αστυνομία;
Ζ.

Γυμναστήρια
*ΣΕ αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι υπεύθυνοι των Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων που χρησιμοποιούν για τις δραστηριότητές τους τα γυμναστήρια των σχολείων κατά τις απογευματινές ώρες. Περιμένουν με αγωνία να ανοίξουν, γιατί «χάνουν» έσοδα και βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο.
Δυστυχώς, θα κάνουν υπομονή ακόμη μία εβδομάδα, όπως δήλωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και πρόεδρος της Δημοτικής Σχολικής Επιτροπής Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Σωτ. Βούλγαρης, καλώντας τους Συλλόγους «να είναι ανεκτικοί, σε αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες».
Ο αντιδήμαρχος ενημέρωσε επίσης, ότι αυτή η απόφαση πάρθηκε και σε συνεννόηση με τον διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, με τον οποίο είναι σε συνεχή επικοινωνία.
Λ.Κ.

Ηλεκτροσυγκολλητής
*ΓΛΩΣΣΙΚΑ παιχνιδίσματα Λαρισαίων μαθητών.
- Γράφει η άλλη «Καλινειχτα». Όχι κορίτσι μου, εσύ δεν θα κοιμηθείς, εσύ θα κάτσεις να διαβάσεις.
***
*-ΗΘΕΛΑ να σε πάρω τηλέφωνο, αλλά κολλούσα.
- Γιατί καλέ, τι κολλούσες…
- Ηλεκτροσυγκολλητής είμαι, τι γιατί…
***
*- ΤΙ διαφορά έχουν τα γουρούνια από τα Πάντα;
- Τα γουρούνια τρώνε τα πάντα, ενώ τα Πάντα δεν τρώνε τα γουρούνια.
Ζ.

Στην κόντρα
*ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στην κανονικότητα, κι ακόμα παραπέρα. Δεν ήταν σύνηθες να συγκρούονται μεταξύ τους και δημοσίως Λαρισαίοι βουλευτές διαφορετικών κομμάτων. Μεταξύ τους, εσωκομματικά, «παίζουν ξύλο» αενάως και παρασκηνιακώς. Να όμως που προέκυψε και μάλιστα διπλό επεισόδιο, ταυτοχρόνως.
***
*«ΕΙΝΑΙ προφανές ότι ο υπουργός κ. Βορίδης ήρθε σε πολύ δύσκολη θέση από τη διγλωσσία που προκύπτει με τον ομογάλακτό του βουλευτή κ. Χαρακόπουλο. Η κυβέρνηση μεθοδεύει την παράδοση του ΕΛΓΑ σε ιδιώτες…». Ο Β. Κόκκαλης έβγαλε στη σέντρα τον συντοπίτη του βουλευτή της ΝΔ.
Επανήλθε όμως ο Μ. Χαρακόπουλος από το βήμα της Βουλής, αντεπιτιθέμενος στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. « Μετά απ’ αυτό το κάζο επιχείρησε να θολώσει τα νερά, μιλώντας για διγλωσσία. Ο υπογράφων βουλευτής αλλά και το «Documento» που φιλοξενεί τη δήλωσή του θέλουν να νομιμοποιήσουν την παραποίηση των λεχθέντων…». (Ο νεοδημοκράτης απέφυγε ακόμη και να ονοματίσει τον Β. Κόκκαλη, ενώ έριξε και το πυρηνικό όπλο για δεξιούς, αναφέροντας την εφημερίδα του Κ. Βαξεβάνη.)
***
*ΞΕΚΙΝΗΣΕ σκληρά, όπως συνηθίζει, η Λ. Λιακούλη, μιλώντας για την εξέλιξη για τα ακίνητα του Δημοσίου που είχαν περάσει στο Υπερταμείο. Χρεώνοντας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποφάσεις «πολιτικά επαίσχυντες», «ανατριχιαστικό ραγιαδισμό», «υποτέλεια και ντροπή».
Αντέδρασε αμέσως η Α. Βαγενά. Επιστρέφοντας τους χαρακτηρισμούς, όπως είπε, στη βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, «στη δική της παράταξη, στο ΠΑΣΟΚ και τη συνεργασία του με τη ΝΔ, γιατί ήταν ακριβώς αυτοί που μας έβαλαν «εν μία νυκτί» στα μνημόνια… Δεν μας λέει ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα...»
Για να επανέλθει αμέσως η Λ. Λιακούλη. «Η κ. Βαγενά προφανώς ντρέπεται για όσα ψήφισε μαζί με τους ακραίους συντηρητικούς πολιτικούς συνεταίρους τους, τους ΑΝΕΛίτες… Αποκρύπτει ποιος πραγματικά χρεοκόπησε τη χώρα… Η «Καραμανλική συνιστώσα»… η ιδιότυπη «πέμπτη φάλαγγά τους…».
***
*ΚΑΙ να, κάνει κι η Α. Βαγενά τη ρελάνς της. «Για το ποιος θα πρέπει να ντρέπεται τελικά, για τη στάση του στη ζωή και στην πολιτική, είναι κάτι που αποδεικνύουμε κάθε μέρα όλοι με τις πράξεις μας».
Όμως και η Ε. Λιακούλη δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Στην αντα-ανταπάντησή της χαρακτηρίζει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «κοινή λασπολόγο, που συκοφαντεί χωρίς καμία αιδώ», η οποία «έγινε καταγέλαστη στον νομό μας…» (Ό, τι και να έχουν στο μυαλό τους πάντως Αλ. Τσίπρας και Φ. Γεννηματά, στη Λάρισα οι βουλευτές τους είναι ξεκάθαροι.)
Ζ.

111 αλλά…
*«ΟΛΗ η Ελλάδα ένας πολιτισμός» το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στους αρχαιολογικούς χώρους, από μέσα Ιουλίου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, που ανακοίνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο νέος θεσμός που φιλοδοξεί να στηρίξει τον χώρο των καλλιτεχνών, που επλήγη σκληρά από τα περιοριστικά μέτρα, περιλαμβάνει λέει 55 παραγωγές, σε 251 παρουσιάσεις, σε 111 αρχαιολογικούς χώρους. Στο πρόγραμμα που ανακοίνωσε το Υπουργείο, η Λάρισα δεν φαίνεται πουθενά. Είναι σωστό; (Αν και στη ροή των πραγμάτων φαίνεται πως κάτι θα υπάρξει τελικά. Και εν συνεχεία και κάτι ακόμη πιο σπουδαίο. Είθε…)
Ζ.

Σιγά τώρα…
*Η σειρά του Αλκίνοου Ιωαννίδη να εμφανιστεί στο πανελλήνιο από τον Φάρο, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Την επόμενη Πέμπτη, μόνο με την κιθάρα του, παρουσιάζοντας τα τραγούδια του στην πρωτογενή μορφή τους, όπως ήταν τη στιγμή της δημιουργίας τους. Τραγούδια όπως τα «Όνειρο ήτανε», «Ο κόσμος που αλλάζει» και «Βυθός». Ποιος τώρα, ο Αλκίνοος…
Διαψεύστηκαν, οικτρά, οι πληροφορίες ότι το ίδρυμα Νιάρχος εξεταζόταν η προοπτική να ακολουθήσει σε σόλο εμφάνιση, μόνο με τη φωνή του, ο Μπέος Αχ, αχ, αχ σε παρουσίαση υβρεολογίου «α καπέλα», με τους Βολιώτες να πετάνε τα καπέλα για τον δήμαρχό τους.
Ζ.
Από απόσταση;
*ΤΙ έχει κάνει κι αυτός ο κορονοϊός κι η καραντίνα… Η κυβέρνηση της Ελβετίας, αίροντας σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε ότι ανοίγει τους οίκους ανοχής από τις 6 Ιουνίου. Την ίδια ώρα δεν επιτρέπει τη διεξαγωγή σπορ όπως πυγμαχία, πάλη και τζούντο.«Πρόκειται για τα αθλήματα που απαιτούν στενή σωματική επαφή», εξήγησαν οι αρμόδιοι.(Στενή σωματική επαφή, τι δεν καταλαβαίνουν οι Ελβετοί.)
Ζ.

Εργαλεία
*Η δίκη είχε ξεκινήσει. Ένας κατά συρροή δολοφόνος δικαζόταν και ο δικαστής ακολουθεί τη στάνταρ διαδικασία.
-Κατηγορείσαι ότι σκότωσες μια δασκάλα με ένα αλυσοπρίονο…
-Παλιοψεύτη… Ακούγεται μια φωνή από το βάθος της αίθουσας.
-Ησυχία στο ακροατήριο, φωνάζει ο δικαστής, και στρέφεται πάλι στον κατηγορούμενο.
-Κατηγορείσαι επίσης, ότι σκότωσες το παιδί που μοιράζει τις εφημερίδες με ένα φτυάρι…
-Παλιομίζερε… Ακούγεται η ίδια φωνή από το βάθος της αίθουσας του δικαστηρίου.
-Είπα ησυχία… Φωνάζει ο δικαστής, κοιτάζει πάλι τον κατηγορούμενο.
-Κατηγορείσαι επίσης, ότι σκότωσες και έναν ταχυδρόμο με ένα ηλεκτρικό τρυπάνι…
-Βρε γαϊδούρι… Ξεφωνίζει απ’ το βάθος ο ίδιος τύπος.
-Τι ξεσπάσματα είναι αυτά κύριέ μου; ρωτά ο δικαστής.
-Κύριε πρόεδρε, είμαι γείτονας του κατηγορούμενου δέκα χρόνια τώρα, και ξέρετε ποτέ δε μου δάνεισε ένα εργαλείο όταν ζητούσα επειδή το χρειαζόμουν, δεν είχε μου έλεγε…
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass