×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/262285

ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2020 18:00
*ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, σεναριογράφος και ηθοποιός, εύκολη η κατανομή ποιος να κάνει τι, το έργο να πετύχει μόνο. Ζ. *ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, σεναριογράφος και ηθοποιός, εύκολη η κατανομή ποιος να κάνει τι, το έργο να πετύχει μόνο. Ζ.

Μάλλον βλάβη
*ΜΟΝΟ επιστροφή στην κανονικότητα δεν είναι αυτό. Καιρικώς τουλάχιστον. Κάποια τεχνική βλάβη στη

λειτουργία της ατμόσφαιρας εξακολουθεί να κρατάει το καλοκαίρι μακριά. Πασχίζουν τα συνεργεία του ουρανού, λογικά σύντομα θα την αποκαταστήσουν.
Ζ.

Πλήρης ανάμειξη
*ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ και αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς, όχι όμως και στις παιδικές χαρές. Αποστάσεις στα καράβια, όχι όμως στα αεροπλάνα. Σε συγκεκριμένες θέσεις ο κόσμος, σε απόσταση στις εκκλησίες, ανεξέλεγκτη χαλαρότητα και πλήρης ανάμειξη στους χώρους διασκέδασης. Τι νόημα έχει η όποια προφύλαξη έτσι; Και ποιος μπορεί να επιβάλει πια μια σειρά...
Ζ.

Τα ίδια και τα ίδια
*ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί τις επόμενες δύο ημέρες, όχι όπως ο Χαρδαλιάς που έλεγε για κρίσιμες δύο εβδομάδες. Εδώ και δύο εβδομάδες το ίδιο βιολί για «δύο μέρες» σχετικά με την εξιχνίαση της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα. Σε απαράλλαχτο μοτίβο, τα κινητά και το στίγμα τους, τα καρέ στο βίντεο, οι ειδικοί αλά CSI Μαϊάμι, οι ύποπτες και τα άλλοθι, διαρροές και πληροφορίες. Τα ίδια και τα ίδια στα ΜΜΕ, με μια επιμονή απίστευτη.
***
*ΤΕΡΑΣΤΙΑ δημοσιότητα, διαρκής και ατέλειωτη. Σε μαζική δολοφονία δεν θα υπήρχε τόση, εδώ όμως έχει ψαχνό, στα υπονοούμενα φυσικά. Διότι η επίθεση με βιτριόλι είναι συνδεδεμένη με μοιχεία, με σεξουαλική παρατυπία έστω παρανομία. Την οποία όμως καμιά νομοθεσία δεν τιμωρεί, πουθενά στον πολιτισμένο κόσμο, καθόλου. Πόσο μάλλον τόσο σκληρά, όσο η αυτοδικία με το βιτριόλι. (Αλήθεια, η μαφιόζικη επίθεση με βιτριόλι εναντίον της καθαρίστριας και μετέπειτα ευρωβουλευτή Κων. Κούνεβα, γιατί δεν είχε τύχει τέτοιας δημοσιότητας; Ούτε και ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας. Επειδή δεν ήταν ερωτικό το κίνητρο;)
Ζ.

Μόνο Γεωργία
*ΑΝΤΡΕΣ Λαρισαίοι. Τι τραβάνε να λες μονάχα...
-Και με τι ασχολείσαι;
-Με τη Γεωργία, μόνο.
-Αγρότης;
-Καψούρης.
***
*-ΕΓΩ Μαρία, είμαι Παρθένος με Καρκίνο. Εσύ;
-Εγώ, δεν είμαι εδώ και χρόνια. Κι είμαι και υγιέστατη.
***
*-ΦΙΛΕ μου, μην ασχολείσαι άλλο, δεν αξίζει ρε...
-Μα να μου συμβεί εμένα αυτό;
-Ξέχνα τη ρε συ, λέμε...
-Μα να μου πέσει όλη η ζαμπονοτυρόπιτα κάτω...
Ζ.

Στα χέρια τους
*Ο νέος Τσιόδρας; Για την Οικονομία και τα ευρωπαϊκά πακέτα. Μόνο Τσιόδρας; Πολύ καλύτερος. Ο Κύπριος καθηγητής Χριστ. Πισσαρίδης έχει πάρει και Νόμπελ Οικονομίας, παγκοσμίως γνωστός. Όμως κάποιοι θυμούνται κι ανησυχούν, καθώς προ δεκαετίας στη χρεοκοπία είχε εισηγηθεί ορισμένα από τα πιο σκληρά μνημονιακά μέτρα όπως οι μειώσεις συντάξεων, και ότι αποτελεί έναν από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας. Γιατί όμως αυτό να είναι κακό; (Για όσους τα υφίστανται είναι και παραείναι.)
***
*ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗΣ «οικονομικής σχολής» είναι λέει και τα περισσότερα από τα υπόλοιπα μέλη της οικονομικής επιτροπής που όρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης, ανάμεσά τους κι ο Νίκος Βέττας, ο γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, του Ινστιτούτου Ερευνών του ΣΕΒ, όπου είχε θητεύσει κι ο Γ. Στουρνάρας κ.ά. «Η εγχώρια σχολή του Σικάγο αναλαμβάνει δράση», είπαν απ΄ τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι θα πουν, αντιπολίτευση είναι αυτοί και μάλιστα αριστεροί.
***
*Η επιτροπή, πάντως, θα λογοδοτεί απ’ ευθείας στο Μαξίμου, ο ρόλος του Υπουργείου Οικονομικών αγνοείται. Θα μιλάνε με το στενό επιτελείο Μητσοτάκη, δηλαδή με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο και τον επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Γρηγόρη Δημητριάδη. Το γνωστό τρίο του επιτελικού κράτους, το πρωθυπουργικό επιτελείο ακριβέστερα. (Που μέχρι τώρα, όμως, τα έχει πάει καλά σε ποικίλους τομείς και δράσεις.)
Ζ.

Ψάρια στη στεριά
*Ψάρια στα χωράφια τους βρήκαν αγρότες στα Φάρσαλα, έγραψε την Κυριακή στην εφημερίδα ο Γ. Γ. Εισκόμισε και την αποδεικτική φωτογραφία με τα λεγόμενα βροχοβαμβακόψαρα, εξηγώντας ότι με τις καθημερινές έντονες βροχοπτώσεις ξεχείλισαν τα ποτάμια πλημμυρίζοντας χωράφια. Όπου απέμειναν νεκρά ψάρια όταν αποσύρθηκαν τα νερά.
***
*ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ακολούθως από αθηναϊκά sites. Κι έγινε ιντερνετικό πάρτι με τον σχολιασμό.
-Πληγές του Φαραώ.
-Οι ακρίδες πότε έρχονται;
- Με τον Μητσοτάκη όλα να τα περιμένουμε.
- Δύο πράγματα βγάζουν τα Φάρσαλα, χαλβά και καλό ψάρι.
- Με πήγε ο άντρας μου στη Γλυφάδα για ψαράκι Φαρσάλων και έχω να πω πως ήταν Κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ό.
- Δουλειά του Δούκα Σεβαστού θα είναι να δεις. (Και πού να φτιαχτεί και το φράγμα στο Παλιοδερλί.)
Ζ.

Με απ’ όλα
*ΕΧΕΙ μεταφράσει τους σπουδαιότερους της παγκόσμιας αστυνομικής λογοτεχνίας.
Χάμμετ, Τσάντλερ, Ελλρόυ, Τσάρυν, Μπερνέτ, Στήβενσον, Χάισμιθ, Χάιμς, Άμπλερ κι ανάμεσα έγραφε και τα δικά του μυθιστορήματα ο Ανδρέας Αποστολίδης.
«Η Λοβοτομή» προ εικοσαετίας θεωρείται το καλύτερό του κι από κάποιους ειδικούς στο είδος, το καλύτερο ελληνικό αστυνομικό. Έχει διδαχθεί τόσα ο συγγραφέας.
***
*ΜΙΑ τοιχογραφία με τη σκοτεινή πλευρά της Αθήνας, με απ΄ όλα. Υπόκοσμος αλλά και μεγαλοεπιχειρηματίες, προστασία νυχτερινών κέντρων, εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων, φτωχοδιάβολοι μετανάστες και ντόπιοι, πορνεία μα και λαθρεμπόριο πετρελαίου από εφοπλιστικά κυκλώματα, εθνικιστές και σέρβικη μαφία, βρόμικοι γιατροί δένονται σ΄ ένα γαϊτανάκι με αστυνομικούς που ξεπερνούν τα όρια, όχι ντε και καλά επίορκους, με ροζ δημοσιογραφία και εκβιασμούς, ιστορίες παράξενες με διακυβεύματα πολλά λεφτά και εξουσία.
Ζ.

Όχι ακουστικά
*ΕΙΧΑΝ τα θεματάκια τους οι Λαρισαίες συζητώντας τα δικά τους.
- Κορίτσια; Μην κάνετε δουλειές στο σπίτι ακούγοντας μουσική με ακουστικά. Προχθές είχα βάλει σκούπα και πέρασε μισή ώρα μέχρι να αντιληφθώ ότι δεν την είχα βάλει στην πρίζα.
***
*- Ο γείτονας έπαιζε δυνατά πιάνο με ανοιχτά παράθυρα. Βγήκα στο μπαλκόνι. «Σε παρακαλώ... Η κόρη μου δίνει Πανελλήνιες. Το ξέρεις;». Βγήκε κι εκείνος. «Όχι αλλά αν μου πεις λίγο τον ρυθμό θα το πιάσω».
***
*- ΆΜΑ σου χυθεί ο καφές λένε θα πάρεις λεφτά, εκτός αν σου χυθεί πάνω στο λάπτοπ, που εκεί σίγουρα θα δώσεις λεφτά.
Ζ.

Επιθυμεί αλλά...
*ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ από τον πρώην πια αντιδήμαρχο Τυρνάβου Χρ. Μάμμο, με αφορμή το χθεσινό ρεπορτάζ.
Διαψεύδει λοιπόν τις δημοσιογραφικές πληροφορίες της «Ε» ότι η παραίτηση και ανεξαρτητοποίησή του σχετίζονται με την προσπάθεια επανασύστασης ανεξάρτητου «Δήμου Αμπελώνα».
Όπως ανέφερε σε τηλεφωνική του επικοινωνία χθες, οι λόγοι της παραίτησής του αναφέρονται ρητά στην επιστολή που απέστειλε στον δήμαρχο και το προεδρείο του Δ.Σ. και σχετίζονται με «τις προϋποθέσεις που θεωρώ απαραίτητες να ισχύουν για να υπάρχει πλήρης, αποτελεσματική και ποιοτική εξυπηρέτηση στα προβλήματα των συνδημοτών μου».
***
*ΩΣΤΟΣΟ σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία της «Ε» με τον Χρ. Μάμμο, ο ίδιος διέψευσε ότι έκανε προσπάθεια συγκέντρωσης υπογραφών για την ανεξαρτητοποίηση του Αμπελώνα, θέμα που δεν έχει σχέση με την παραίτησή του, όμως τόνισε ότι «ο ίδιος και όλοι οι Αμπελωνίτες επιθυμούν, σε χρόνο που θα επιτραπεί, ο Αμπελώνας να γίνει ξανά ανεξάρτητος Δήμος».
Κ.Τσ.

Πεντάδα Κόκουρα
*ΠΑΛΙ τα ίδια στον πολύπαθο Δήμο Τυρνάβου. Όπου, κατά πώς φαίνεται, δεν ξημερώνει ούτε με δήμαρχο Κόκουρα. Κικιρίκου ξανά από Αμπελώνα. Από κει, με την παραίτηση του Αμπελωνίτη Μάριου Ρίζου είχε αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ του δημάρχου Σαρχώση την προηγούμενη τετραετία κι έχασε εκείνος την πλειοψηφία κι έμπλεξε. Τώρα βέβαια με την απλή αναλογική, ο δήμαρχος Κόκουρας αποτελεί μια απλή μειοψηφία, με 6 μόνο δημοτικούς συμβούλους στους 27. Έξι συμβούλους έχουν επίσης άλλες δύο παρατάξεις, ενώ με την ανεξαρτητοποίηση του υπαξιωματικού της Αεροπορίας Χρ. Μάμμου, η παράταξη του δημάρχου απομένει μόλις με 5. Όσες είναι και οι θέσεις αντιδημάρχων που δικαιούται να ορίσει. Η ομάδα του θα συνεχίζει να παίζει σερβίς, όλη την υπόλοιπη τετραετία, κανείς παραπονεμένος.
Ζ.

Αυθορμήτως...
*«Βεβαίως, συμφωνώ με την τοποθέτηση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, σχετικά με την ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ». Αυτή είναι η κατακλείδα της νέας παρέμβασης της Αννας Βαγενά στην αντιπαράθεση, επιεικής όρος, που έλαβε χώρα με τη συναδέλφισσά της. Επομένως είναι καλές οι σχέσεις της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ με τη Νομαρχιακή, η οποία έσπευσε προς επικούρησή της μετά την παρέμβαση των κεντρικών του ΚΙΝΑΛ υπέρ της δικιάς τους βουλευτίνας. Αυθορμήτως λειτούργησε η Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ, δεν υπήρξε συνεννόηση με τη βουλευτή.
Ζ.

Ζώο
ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ καλεί την υπηρεσία του Δημοτικού Κυνοκομείου, σημειώνοντας: Στην περιοχή Βενιζέλου και Φιλελλήνων τριγυρνά εδώ και καιρό ένας υπέργηρος –και μάλλον άρρωστος- σκύλος.
Η κατάσταση δείχνει βασανιστική για το ζώο...Δεν ήξερε
*ΜΠΑΙΝΕΙ μια μέρα ο Κώστας στο σπίτι τους στη Λάρισα και αναγγέλλει ενθουσιασμένος στους γονείς του τον γάμο του με το πιο όμορφο κορίτσι της γειτονιάς, τη Μαρία. Ο πατέρας του δείχνει να σφίγγεται, τον παίρνει αργότερα με τρόπο πιο πέρα.
-Αγόρι μου πρέπει να σου εξομολογηθώ κάτι. Ξέρεις η μητέρα σου κι εγώ είμαστε χρόνια παντρεμένοι, είναι εξαιρετική, την αγαπώ και τη σέβομαι αλλά παλιότερα ήμουν λίγο μπερμπάντης.
Σπαράζει η καρδιά μου που στο λέω, αλλά η Μαιρούλα είναι ετεροθαλής αδελφή σου και δεν γίνεται να την παντρευτείς.
***
*Ο Κώστας παγώνει, χάνει το έδαφος κάτω απ΄ τα πόδια του, πληγώνεται πολύ, όμως σκέφτεται ότι η ζωή συνεχίζεται. Σιγά-σιγά ξεπερνάει τη Μαιρούλα, αρχίζει να βγαίνει με άλλα κορίτσια και τα πράγματα πηγαίνουν ομαλά μέχρι που ένα βράδυ εισβάλει πάλι στο σπίτι γεμάτος χαρά.
- Μαμά, μπαμπά, η Αννούλα κι εγώ παντρευόμαστε.
Πάλι ο πατέρας του τον παίρνει παράμερα και του λέει ότι και η Αννούλα είναι αδελφή του και άρα...
***
*Ο νεαρός απελπισμένος περνά άλλη μια κρίση, πιο σοβαρή. Μετά από μέρες ξεσπά μιλώντας στη μάνα του. ‘’Το και το’’ της λέει.
- Τον μισώ τον πατέρα μου, μου έχει κάνει τόσο κακό... Ποτέ δεν θα παντρευτώ; Κάθε φορά που ερωτεύομαι, εκείνος μου λέει ότι το κορίτσι είναι αδελφή μου.
- Έλα αγόρι μου, μη σκας. Μη δίνεις και μεγάλη σημασία στο τι λέει. Έτσι κι αλλιώς δεν είναι ο πραγματικός σου πατέρας.
Ζ.

 

ELASSONA CIU

*ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ συναντήσεις στη φιλόξενη Ελασσόνα. Με τους δημάρχους Νίκο Γάτσα και Γιάννη Κόκουρα, ο περιφερειακός σύμβουλος Πέτρος Τσακνάκης. Κι ο Νίκος Παλάσκας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, κατέβηκε κι ο Βαγγέλης Καψάλης του ‘’Βοσκού’’ απ’ το Λιβάδι. (Μάλλον οι δήμαρχοι δεν κολλάνε, γι’ αυτό και κοντά-κοντά, μια οικογένεια.)

 

 

DIABASH THALASSA CIU

*ΠΕΡΝΑΣ απέναντι, ο Φ.Ν. βρήκε τον σίγουρο δρόμο.                          

  Ζ.

 

FIDAKI CIU

*ΠΟΛΥ ωραίο δώρο, όχι καλύτερο από μονόπετρο αλλά με μονόφιδο στο δάχτυλο, αν τολμούν ας την πλησιάσουν.                              

  Ζ.

 

LIAKOYLH TSILIMIGK CIU

*ΛΟΓΙΚΟ είναι να την κοιτάζει τώρα πλαγίως ο Ν. Τσιλιμίγκας. Την είχε υφισταμένη του στην παράταξη κι η Λ. Λιακούλη τον προσπέρασε πολιτικά.
Ζ.

 

VENZINADIKO CIU

*ΟΙ τιμές των καυσίμων έχουν πέσει, όλο και πιο ελκυστικά τα βενζινάδικα.                  

 Ζ.

 

Gallery άρθρου

{gallery}262285{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass