Ψιθυριστά και ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2020 17:59
*ΕΧΕΙ μια καλή σχέση με τις σημαίες ο περιφερειάρχης. Ζ. *ΕΧΕΙ μια καλή σχέση με τις σημαίες ο περιφερειάρχης. Ζ.

Πηγαινέλα
*ΜΙΝΙ καύσωνας ξανά, το ίδιο βιολί με τον καιρό εκκρεμές, από το πήγαινε φθινόπωρο στο έλα καλοκαίρι. Ζέστη πολλή και ταυτόχρονα αναμενόμενοι όμβροι κατά τόπους. Ευτυχώς Σαββατοκύριακο κι η θάλασσα κοντά για τους Λαρισαίους. Μπάνιο νωρίς

όμως, για σιγουριά, ενδεχομένως τα απογεύματα να βρέχει.
Ζ.

Συμπαράσταση
*Ο Ν. Χ. οικτίρει τον Λαρισαίο αγρότη.
- Γέμισε η θάλασσα κορδόνια κι εσύ κάθεσαι στ’ αλώνια. (Και πώς αλλιώς να γίνει. ‘’...θέρος πόλεμος’’.)
Ζ.

Συμμαχίες
*ΕΧΑΣΕ ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ που προσπάθησε να εκλεγεί πρόεδρος της Super League. Κι ο Ολυμπιακός επίσης που τον υποστήριξε. Μετρημένα κουκιά άλλωστε.
Τα κατέγραφαν σπάζοντας ένα-ένα τα δάχτυλά τους οι Λαρισαίοι φίλαθλοι. Κούγιας, Μαρινάκης, με Άρη, Πανιώνιο και Ατρόμητο. Κι απέναντι επικράτησαν ο Ιβάν, με Ξάνθη και Μπέο, Μελισανίδης, Αλαφούζος και ΟΦΗ, Παναιτωλικός, Λαμία. Θεωρούσαν ευκρινή την εικόνα.
Θυμίζοντας ότι μόλις προχθές ο Ολυμπιακός απέτυχε να μπλοκάρει τις εκλογές στην ΕΠΟ, καθώς μαζί του συντάχθηκαν μόνο ο Άρης και η Λάρισα.
Ζ.

Εμπράκτως
*ΣΕ σειρά παλεύει να μπει ο κτηνοτρόφος Γ.Γκ. που κάηκε το κοπάδι του με πάνω από 30 πρόβατα και το μαντρί του στα Δελέρια. Και φυσικά δεν ξεχνά εκείνους που από την πρώτη μέρα τον στήριξαν έμπρακτα, όπως ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός ο οποίος έστειλε αμέσως επί τόπου τους διευθυντές Παν. Καλφούτζο και Μιχ. Λιόντο. Σημαντική και η παρέμβαση του δημάρχου Τυρνάβου Γ. Κόκουρα, που βοήθησε με μηχανήματα για τον καθαρισμό του χώρου. Ο άτυχος κτηνοτρόφος, μέσα στον πόνο του, τους ευγνωμονεί που έσκυψαν πάνω απ’ την καταστροφή.
Κ. Τσ.

Όλα τέλεια
*ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... Η Δημαρχία, μέσω της Τεχνικής Υπηρεσίας, λέει κάτι για τη Μ. Αλεξάνδρου. Μετά από τόσο καιρό και αναρίθμητες πτώσεις, τραυματισμούς και διαμαρτυρίες Λαρισαίων. Τα απολύτως τυπικά λέει σε σημείωμά της προς τα ‘’Ψ’’, συμπεραίνοντας πρακτικά ότι φταίνε αυτοί που πέφτουν: «Το έργο κατασκευάστηκε σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη ‘’Κυκλοφοριακή μελέτη εφαρμογής στην κεντρική περιοχή της Λάρισας’’. Στο ύψος της Κεντρικής πλατείας διαμορφώθηκε λωρίδα στάσης ταξί επί του καταστρώματος της οδού, η οποία διαχωρίζεται από τη λωρίδα κίνησης οχημάτων με υπερβατή νησίδα. Ο λόγος κατασκευής της προβλεπόμενης από τη μελέτη νησίδας είναι κατ’ αρχήν ο διαχωρισμός της λωρίδας στάσης ταξί από τη λωρίδα κίνησης οχημάτων. Η εν λόγω νησίδα κατασκευάστηκε υπερβατή (χαμηλού ύψους) για να υπάρχει δυνατότητα, όταν απαιτηθεί, οποιοδήποτε ταξί (σε οποία σειρά της μονής λωρίδας στάσης και να βρίσκεται) να έχει απευθείας πρόσβαση στη λωρίδα κίνησης οχημάτων, χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθούν όλα τα προηγούμενα αυτού ταξί. Η νησίδα φέρει κίτρινη διαγράμμιση, ώστε να είναι ορατή στους πάντες. (Τόσο ορατή που μάλλον θαμπώνεται ο κόσμος και γι’ αυτό σκοντάφτει.)
***
*ΘΕΩΡΟΥΝ λοιπόν ότι τα έχουν κάνει όλα τέλεια. Κι αν η πραγματικότητα διαφωνεί, τόσο το χειρότερο γι’ αυτή. Υπογραμμίζουν, κυριολεκτικά, από τη Δημαρχία ότι «η κίνηση των πεζών επί του καταστρώματος των οδών πραγματοποιείται υποχρεωτικά μόνο στις διαβάσεις πεζών». Και θυμίζουν ότι υπάρχουν δύο τέτοιες, στις διασταυρώσεις με Κύπρου και Κούμα. (Μέντιουμ θα ήταν ο Λαρισαίος που είχε προβλέψει ότι αυτοί θα τοποθετήσουν προειδοποιητικές πινακίδες στην πλατεία ‘’Διέρχεσθε με δική σας ευθύνη’’.)
Ζ.
Νευράκια
*ΝΕΑΡΟΙ Λαρισαίοι σε φάση εκνευρισμού.
-Κλείνετε;
-Όχι, σβήσαμε τα φώτα για να κάνουμε ατμόσφαιρα.
***
*-ΑΝ δεν πιω καφέ, έχω νεύρα.
-Κι εγώ.
-Μα εσύ έχεις συνεχώς νεύρα.
-Έχω κόψει τον καφέ.
***
*- ΤΟ πρόβλημα με τον κόσμο είναι ότι οι έξυπνοι άνθρωποι είναι γεμάτοι αμφιβολίες, ενώ οι ηλίθιοι ξεχειλίζουν αυτοπεποίθηση.
Ζ.

Μετακλητός
*ΝΑ και «αρραβώνας» στον Τύρναβο, μεταξύ Βελόπουλου - Ροντούλη. Είχε προϊδεάσει σχετικά η πρόσφατη συνάντησή τους. Όπως μαθαίνουμε, ο Τυρναβίτης καθηγητής μετακινείται απ’ το σχολείο του ως μετακλητός στο γραφείο του αρχηγού της ‘’Ελληνικής Λύσης’’ στην Αθήνα. Θα συνδράμει -λένε- το κοινοβουλευτικό έργο του, ιδιαιτέρως στα θέματα του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα.
Ο εν λόγω πολιτικός «αρραβώνας» αναμένεται να εξελιχθεί σε «γάμο», όπως θα φανεί στο ψηφοδέλτιο των επόμενων εκλογών. Φαίνεται ότι ο Κυρ. Βελόπουλος, μετά τον Θαν. Νασίκα, ξαναβάζει «φώλι» Τυρναβίτικο στον νομό Λάρισας.
Κ.Τσ.Λευκός χρυσός
*ΤΟ θεσσαλικό βαμβάκι είναι ο λευκός χρυσός της Ελλάδας. Ήταν για την ακρίβεια, καθώς μ’ αυτά και με τούτα η καλλιέργεια έχει ξεπέσει αρκετά, συγκριτικά με παλιά.
Κι έρχεται τώρα η Στέλλα Μπίζιου να μιλήσει για τον λευκό χρυσό. Παραξενεύτηκαν στον κάμπο διαβάζοντας τη δήλωσή της στην εφημερίδα. «Έχει βαμπάκια στην Ελασσόνα; Πώς έτσι...»
Η βουλευτής της ΝΔ όμως μιλούσε για τη φέτα, ένα θέμα που γνωρίζει πολύ καλά. Τη φέτα και δη της Ελασσόνας, που χαρακτηρίζεται ως ο «λευκός χρυσός» της Ελλάδας, καθώς αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εξαγωγικά της προϊόντα και ίσως το πλέον αναγνωρισμένο ελληνικό τρόφιμο στον κόσμο. (Άλλαξαν τα πράγματα.)
Ζ.
Περί φορτηγών
«ΜΗΝ πυροβολείτε άδικα τους οδηγούς φορτηγών. Ούτε οι ίδιοι θέλουν να ρισκάρουν τη ζωή τους, χρησιμοποιώντας την παλιά εθνική οδό Λάρισας-Βόλου. Ωστόσο στον συγκεκριμένο άξονα δραστηριοποιούνται πολλές και μεγάλες επιχειρήσεις, τα προϊόντα των οποίων μεταφέρουμε».
Αυτό δηλώνει στη στήλη ο αυτοκινητιστής Β.Θ., με αφορμή «την άδικη στοχοποίηση -όπως λέει- των οδηγών φορτηγών που χρησιμοποιούν τον παλιό δρόμο. Δεν επιλέγουμε την ΠΕΟ για να αποφύγουμε τα διόδια. Τουλάχιστον οι περισσότεροι, κατευθυνόμαστε τις παρόδιες επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Ας φτιάξουν παρακάμψεις από τα λιγοστά χωριά όπου διερχόμαστε από μέσα, για να μην δημιουργούνται προβλήματα στους κατοίκους» καταλήγει.
Γ.Ρ.

Αλληλοεπιβεβαίωση
*ΤΟ είδαν όλοι χθες, κραύγαζαν τα πανομοιότυπα σχεδόν πρωτοσέλιδα της «Αυγής» και της «Εστίας», που απέδιδαν την αναβολή ή και ματαίωση του ανασχηματισμού σε παρέμβαση ή διάβημα Σαμαρά, για υποστήριξη των εκλεκτών του υπουργών Άδωνη, Βρούτση, Κεραμέως και Μηταράκη. Οπότε για τον Κυρ. Μητσοτάκη έφτασε η ώρα ν’ αποφασίσει με ποιον θα πάει και ποιον θ’ αφήσει. Εκτός κι αν το τρενάρει, ακολουθώντας την κλασική ελληνική συνταγή. (Τώρα όμως που τραβήχτηκε το σεντόνι κι είναι πολλοί οι πονηρεμένοι...)
Ζ.

Πάντα ΠΑΣΟΚ
*ΣΤΗ συντροφιά των μεσηλίκων Λαρισαίων προσπαθούσαν μέσα στον καύσωνα να πολιτικοποιήσουν τη συζήτηση.
- Τώρα που χρεοκοπούμε, να τους εκβιάσουμε κρατώντας όμηρους τουρίστες. Κάνω την αρχή με τρεις Σουηδέζες.
***
*- ΒΛΗΜΑΤΑ όπως φαίνεται έχουμε πολλά, αν είχαμε και κανόνια θα ήμασταν υπερδύναμη.
***
*-ΒΡΕ σεις, είναι τυχαίο που μέσα στο ΠΑΣΟΚ κρύβεται το ΠΣΚ;
-Το ποιο;
-Το ευλογημένο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο.
Ζ.

Τον εξέθεσαν
*ΣΚΛΗΡΗ επίθεση του Παν. Σκουρλέτη κατά Αντ. Τρίτση, όχι του αείμνηστου αλλά του φερώνυμου προγράμματος για χρηματοδότηση έργων και παρεμβάσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, το οποίο παρουσιάστηκε μετά φανών και λαμπάδων από την κυβέρνηση, τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών παρόντος του πρωθυπουργού. Τι τον έπιασε τον γραμματέα της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ; Μα ήταν πριν εκείνος υπουργός Εσωτερικών και τώρα υποστηρίζει ότι το πρόγραμμα ‘’Τρίτσης’’ είναι απλώς αντιγραφή του αντίστοιχου δικού του, ‘’Φιλόδημος’’, τίποτε καινούριο λέει και μάλιστα με δυσμενέστερους όρους για την αυτοδιοίκηση.
***
*ΝΑ όμως που ανέβηκαν στο βήμα οι Λαρισαίοι μάρτυρες, παρόντες στην παρουσίαση στην Αθήνα, καθώς μετέχουν στα κεντρικά όργανα της αυτοδιοίκησης. Και εντάξει ο Κ. Αγοραστός, νεοδημοκράτης είναι ο περιφερειάρχης, επαίνεσε το νέο πρόγραμμα του Τ. Θεοδωρικάκου. Ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης όμως; Τι δουλειά είχε να εξάρει κι αυτός «το ιδιαίτερα σημαντικό πρόγραμμα που προωθεί και χρηματοδοτεί έργα και δράσεις...», χωρίς να ρωτήσει καν τον Π. Σκουρλέτη; (Κατόπιν τούτων, αθώος ο κατηγορούμενος.)
Ζ.
Ήταν απλό
*ΑΥΘΩΡΕΙ και παραχρήμα αντέδρασε ο αρμόδιος γενικός διευθυντής της Περιφέρειας, επιβεβαιώνοντας ότι όντως πρόκειται για τον μέγα Κωνσταντίνο Μέγα. Παρενέβη αμέσως, με το που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα η σοβαρή επισήμανση από την πλευρά των ενδιαφερομένων, για τη μεγάλη καθυστέρηση στο να δώσει κάποιος εξετάσεις για τα σήματα ώστε να πάρει δίπλωμα οδήγησης, εμπλοκή που ανέκυψε με την αραίωση των εξεταζομένων στις αίθουσες λόγω των μέτρων προστασίας και άρα ελάττωσης του αριθμού τους. Πέντε μήνες είπαν η παρατηρούμενη αναμονή των υποψηφίων οδηγών; Πέντε και τα επιπλέον τμήματα εξέτασης που προστίθενται εβδομαδιαίως στη Διεύθυνση Μεταφορών, πενήντα άτομα παραπάνω θα εξετάζονται ανά εβδομάδα, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. (Έδειχνε απλό, κάποιος έπρεπε να το κάνει όμως.)
Ζ.

Δεν έχει οδό...
*ΔΙΠΛΟ το εμπόδιο φέτος για τον τουρισμό στα παράλια της Λάρισας. Πέραν της πρωτόγνωρης κατάστασης και των ποικίλων δυσκολιών λόγω κορονοϊού. Ο χιλιοτραγουδισμένος κόμβος Ραψάνης στον ΠΑΘΕ εξακολουθεί να παραμένει χαμένος στο διάστημα. Καμιά κυβέρνηση, πρώην ή επόμενη, δεν βρίσκει άκρη με την εταιρεία εδώ και τόσα χρόνια. Κανένας βουλευτής, δήμαρχος ή περιφερειάρχης δεν κατάφερε να πιέσει αποτελεσματικά για την προώθηση του έργου.
***
*ΚΑΙ σαν να μην έφτανε αυτό, ανακύπτει το φετινό καλοκαίρι και δεύτερο εμπόδιο στην από Βορρά προσέλευση προς τα παράλια. Η καθυστέρηση στις εργασίες αποκατάστασης και την παράδοση της παλιάς μεγάλης γέφυρας από τον εργολάβο. Αλλιώς είχε προγραμματιστεί και συμφωνηθεί, να είναι ελεύθερη το καλοκαίρι, όμως δεν... Ρήτρες δεν φαίνεται να υπήρξαν, αν θιγόταν η εταιρεία, σίγουρα θα προέκυπτε αποζημίωση, έτσι δεν συνηθίζεται;
«Καινούριους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες...» Καβάφη θα απαγγέλλουν φέτος Σέρβοι και Πολωνοί τουρίστες. «Δεν έχει πλοίο για σε, δεν έχει οδό...» (Ούτε με το gps δεν θα βρίσκουν άκρη στους υποτιθέμενους παράδρομους.)
Ζ.

Πατρόκλου
ΚΑΤΟΙΚΟΙ της οδού Πατρόκλου διαμαρτύρονται για τα ντεσιμπέλ καταστημάτων που ανέχονται όλο το βράδυ μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες.
Κατανοούν την ανάγκη των καταστημάτων να δουλέψουν για να ισορροπήσουν οικονομικά, μετά από μια δύσκολη περίοδο εφαρμογής των μέτρων για τον κορονοϊό, αλλά έχουν χάσει τον ύπνο τους.
Εκτός αυτού, υπάρχει και μια μερίδα ατόμων που τη συγκεκριμένη περίοδο έχει ανάγκη την ησυχία, όπως τα παιδιά που δίνουν πανελλήνιες εξετάσεις.
Κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η Αστυνομία ανταποκρίνεται στις καταγγελίες τους, αλλά όταν αποχωρεί από τον χώρο των καταστημάτων τα ντεσιμπέλ επιστρέφουν!Αιόλου
ΧΘΕΣ, στη συμβολή των οδών Αιόλου με Γούναρη, κοντά στο πεζοδρόμιο, άγνωστος-η, τοποθέτησε τσιμεντόλιθα πιθανόν για να «κρατήσει» χώρο στάθμευσης για το αυτοκίνητό του-της.
Φυσικά δημιουργήθηκε μια επικίνδυνη παγίδα στο οδόστρωμα που εγκυμονούσε κίνδυνο ατυχήματος και γι’ αυτό πολίτης κατήγγειλε το γεγονός στην Αστυνομία.
Πράγματι, μετέβη στο σημείο Αστυνομικός, ο οποίος απέσυρε τα τσιμεντόλιθα, αλλά διευκρίνισε ότι είναι αρμοδιότητας του Δήμου Λαρισαίων, ο οποίος θα πρέπει να ενημερωθεί.
Ο πολίτης όμως διαπίστωσε ότι το Γραφείο Πολιτών δεν λειτουργεί τα απογεύματα των Παρασκευών και τη Δευτέρα θα είναι αργά...
Προς ενημέρωση το Γραφείο Πολιτών τις Παρασκευές λειτουργεί από το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Παράπονα Σκητιωτών
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ οι κάτοικοι της Σκήτης για την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό. Ανύπαρκτος ο δημοτικός φωτισμός, ακαθάριστα τα χαντάκια, ενώ το κοιμητήριο, κι όχι μόνο, είναι πνιγμένο στα αγριόχορτα. Η δημοτική αρχή και οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, λένε, αγνοούν τις διαμαρτυρίες τους. Πέρυσι, στις εκλογές, όλα έλαμπαν, συμπληρώνουν ...Αναμνήσεις
*ΣΤΗΝ τελευταία τάξη κάποιου Δημοτικού της Λάρισας, τώρα τον Ιούνιο, η δασκάλα λέει στους μαθητές της.
- Παιδιά, σε λίγο θα έρθει ένας κύριος να μας βγάλει όλους μαζί μια αναμνηστική φωτογραφία. Και όταν γεράσετε, θα λέτε ‘’Αχ, να ο Γιαννάκης, να η Μαρία...’’.
Και από το τελευταίο θρανίο ακούγεται μια φωνούλα.
- Και να, αυτή εδώ στη μέση είναι η δασκάλα μας η μακαρίτισσα...
Ζ.

TSILIMIGKAS CIU

*ΔΕΝ ήταν όλοι τόσο σχολαστικά προσεκτικοί όσο ο Χρ. Τσιλιμίγκας στην πρώτη μετά τη καραντίνα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι επειδή κάποιοι κυκλοφορούν απρόσεκτα γενικώς, ορισμένοι άλλοι υποχρεώνονται να φυλάγονται περισσότερο.
Ζ.

ERGATHS CIU

*ΤΟ έστειλαν το παιδί να σπουδάσει ψυκτικός κι εκείνος ήθελε να παίξει και στο σινεμά. Κασκαντέρ.
Ζ.

KRHTH CIU

*ΑΥΤΗ δεν είναι μπριζόλα, είναι ολάκερη η νήσος Κρήτη.
Ζ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass