Ψιθυριστά και AΛΛA

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2020 18:12
*ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΜΕΝΗ η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, παίρνει τα μέτρα της. *ΑΚΡΟΒΟΛΙΣΜΕΝΗ η αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, παίρνει τα μέτρα της.

Του πατέρα


*ΤΡΙΤΗ Κυριακή του Ιουνίου κι η νεαρή Λαρισαία υπενθυμίζει.
- Γιορτή του πατέρα σήμερα. Του πήρατε κάτι; Εγώ τού πήρα 50 ευρώ.
Ζ.

 

Ηλιοστάσιο
*ΕΦΤΑΣΕ η κορύφωση, η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου, τα λιγότερα σκοτάδια. Ο ήλιος στέκεται στον ουρανό και δεν λέει να φύγει. Έφτασε το καλοκαίρι. Βέβαια, υπάρχει ένα προβληματάκι. Όχι που φέτος δεν είναι ακόμη τόσο αποφασιστικά θερινό. Αλλά που τώρα οι μέρες θ’ αρχίσουν να μικραίνουν πάλι. Θα κυριαρχεί βέβαια το φως, θα είναι μεγαλύτερες από τις νύχτες αλλά όλο και θα συρρικνώνονται σιγά-σιγά, ως το φθινόπωρο. Έτσι είναι ο κύκλος.
Ζ.

 

Γίνεται αλλά...
*ΕΝΤΑΞΕΙ λόγω των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων της χώρας, η κυβέρνηση δεν μπορεί να ενισχύσει τα αγροτικά προϊόντα. Να τα ενισχύσει περαιτέρω, παρεμβαίνοντας στις τιμές ή επιδοτώντας τες, καθώς ήδη υπάρχουν οι γενναίες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις.
Είναι όμως πολύ απλό να βοηθήσει κάποιος τους αγρότες, αν το θέλει. Το είπε κι ο Αλ. Τσίπρας απ’ το Κιλελέρ προχθές. Με ενίσχυση του ποσοστού του προϋπολογισμού που διατίθεται για τη Γεωργία και τη μείωση των αγροτικών φόρων. (Μόνο που όταν γίνονται πρωθυπουργοί το ξεχνάνε.)
Ζ.

 

Ψόφια πράγματα
*ΠΕΣΜΕΝΗ λέει η κίνηση στα καταστήματα εστίασης, ιδίως σε κείνα που συχνάζουν Λαρισαίοι μέσης ηλικίας και άνω, ουζερί, καφενεία κ.λ. Έγινε ένα μπαμ στην αρχή, στην επαναλειτουργία μετά την άρση των μέτρων κι ύστερα ψόφια πράγματα. Λείπουν βασικοί πελάτες, παρότι η συγκεκριμένη συνομοταξία εμφανίζεται γενικώς ως τολμηρή κι ατρόμητη.
***
*ΟΙ μαγαζάτορες εκτιμούν ότι οι πελάτες τους παραμένουν τρομαγμένοι, φοβούνται, είναι λένε κι όλα αυτά που εξακολουθούν να ακούνε στις τηλεοράσεις καθημερινά. Που τι ακούνε δηλαδή, για το βιτριόλι και την 34χρονη βασικά και την απαγωγή της 10χρονης. Ίσως να παίζει ρόλο για την άπνοια στα μαγαζιά που δεν φυσάει γενικώς στην αγορά, έλλειψις χρημάτων συν ο φόβος για την αφραγκία που όλοι προαναγγέλλουν ότι θα σκληρύνει.
Ζ.

 

Κυκλοθυμικές
*ΔΕΝ ήταν και πολύ κεφάτες οι Λαρισαίες, μια γκρίνια στην ατμόσφαιρα.
- Αυτό, που τρέχουν τα ζευγάρια και κυνηγιούνται στις παραλίες, το ‘χω κάνει κι εγώ. Με τον λουκουματζή.
***
*- Ο σύλλογος κυκλοθυμικών σας εύχεται καλό καλοκαίρι και να πάτε να πνιγείτε όλοι.
***
*- ΑΠΟ ηλικία έχω κλείσει τα «μικροδείχνω» κι έχω μπει στα «δεν σου φαίνεται».
Ζ.

 

Βολεύει
*ΚΑΛΟ Νοέμβριο η παράδοση της παλιάς μεγάλης γέφυρας στα Τέμπη, που ανέλαβε να επισκευάσει η εκμεταλλεύτρια των διοδίων εταιρεία, βγήκε κι ο κορονοϊός, πήγε πανεύκολα παραπίσω η παράδοση. Κι όσο καθυστερεί να λειτουργήσει η εναλλακτική διαδρομή, παραμένει μονόδρομος η διέλευση απ’ τις σήραγγες, με την αντίστοιχη πληρωμή διοδίων εννοείται. Ενδιαφέρον έσοδο, ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες με την αυξημένη κυκλοφορία από τη θεσσαλική ενδοχώρα προς τις παραλίες. Από πού θα πάει ο κόσμος Πλαταμώνα, ανεβαίνοντας στην Καλλιπεύκη;
- Άμα τους επιτρεπόταν, έλεγε Λαρισαίος, θα τραβούσαν την παράδοση της γέφυρας πεντέξι τέρμινα παραπίσω.
***
*ΠΡΟΒΛΗΜΑ όμως και για τα παράλια της Λάρισας. Παρότι για κει στρίβεις πριν τη γέφυρα. Κι όμως... Διότι αν ταξιδεύεις από Βορρά κι αφού κόμβος δεν υπάρχει στη Ραψάνη, έμεινε μισός κι ανέσωτος, το συζητάει ακόμη η εταιρεία με τον εκάστοτε υπουργό, θάλασσα δεν θα βρεις εύκολα. Αν είσαι δε ξένος, ποτέ. Οπότε συμβαίνουν αυτές οι γραφικότητες, να περιμένουν οι ξενοδόχοι τους Βαλκάνιους και άλλους βόρειους τουρίστες στην εθνική οδό με ραντεβού στον δρόμο για να τους οδηγήσουν στο Κόκκινο Νερό και τις υπόλοιπες παραλίες. (Τι άλλο θα δούμε στη «βαριά βιομηχανία»;)
Ζ.

 

Συμπαρασύρουν
*ΠΑΛΙ πολύ δυνατά και φέτος ο Συνεταιρισμός Πλατυκάμπου στην αγορά του σταριού, λειτουργώντας υπέρ των αγροτών. Δίνει στίγμα όχι μόνο στον κάμπο της Λάρισας, πανελληνίως. Συμπαρασύροντας την αγορά σε τίμιες τιμές. Και δεν κινδυνεύουν και να τους ματιάσουν εκεί, έχουν σκόρδα άφθονα στον Πλατύκαμπο. Ο πρόεδρος Γιάννης Κουκούτσης δείχνει να έχει το DNA των παλιών προέδρων της ναυαρχίδας, της Ένωσης Λάρισας, πριν κάποιοι διάδοχοί τους ρίξουν το καράβι στα βράχια. Κάποιοι περιμένουν τον άλλο αντιδήμαρχο, να κάνει ρελάνς από τον Συνεταιρισμό της Νίκαιας. Στην οπωσδήποτε ευγενή άμιλλα.
Ζ.


Τη γλωσσόφαγε;
*ΠΑΕΙ η κατσίκα του γείτονα... Να που οι κακές ευχές πιάνουν, η ζήλεια δικαιώνεται. Ένα Βατράχι τα είδε όλα και τα διηγείται: Νεκρή από άγνωστα αίτια βρέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η κατσίκα του γείτονα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτές, άνδρες του τμήματος Αμνοεριφίων της ΕΛΑΣ κλήθηκαν νωρίς σήμερα σε αγροτική κατοικία, όπου διαπίστωσαν τον θάνατο της άτυχης κατσίκας, ενώ διεξάγουν έρευνες καθώς υπάρχουν υποψίες ότι το συμβάν ίσως να οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια.
Όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της κ. Γείτονας, υπεύθυνος για τον θάνατο του άτυχου εριφίου είναι ένας γείτονας, ο οποίος δεν έχει δική του κατσίκα. «Συχνά μας έλεγε «γιατί να έχετε εσείς τόσο ωραία κατσίκα και εγώ να μην έχω. Τώρα αν απλά τη γλωσσόφαγε ή έκανε κάτι άλλο, δεν το ξέρω, θα το δείξει η κατσικοψία».
Ζ.

 

Λαρσινά
*ΕΠΙΠΛΕΟΝ λήμματα στο Λεξικό Λαρίσης.
- Νικοτίνη, μία ουσία εθισμού του τσιγάρου. Επίσης κι η Λαρισαία που ρωτάει τον φίλο της τον Νίκο τι συμβαίνει.
***
*- ΠΑΛΙΑ αμερικάνικη ταινία θρίλερ είναι το Hush και στη Λάρισα σημαίνει εξαφανίσου.
***
*Ο Σλοβάκος ποδοσφαιριστής Κούτσκα, αλλά και τα μικρά παιδιά στη Λάρισα.
Ζ.

 

Πολύ θέλει;
*ΥΠΕΡΒΑΛΛΕΙ ο Λαρισαίος Α. Μ. : Μία οικονομική καμπάνια ενίσχυσης αντικειμενικών ΜΜΕ χρειάζεται ακόμη. Και στο συλλογικό υποσυνείδητο θα έχει εγγραφεί ότι τις βολές στον τελικό του Ευρωμπάσκετ το ‘87 τις έβαλε ο Χαρδαλιάς μετά από φάουλ που κέρδισε ο Κικίλιας, τον οποίο είχε βάλει αλλαγή ο Μωυσής μόλις 10" πριν τη λήξη της παράτασης. (Μα το παρακάνουν κάποιοι...)
Ζ.


Προετοιμασίες
*ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι γίνεται καλή δουλειά στις παραλίες, εκεί στα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό. Εργασίες με συλλογή βαριών αντικειμένων, σχεδόν καθημερινά, τακτικότατη αποκομιδή απορριμμάτων, ορισμός χώρου τοποθέτησης μπαζών, διαγραμμίσεις στους κεντρικούς δρόμους, κοπή των λαίμαργων φυτών που είχαν κλείσει τον δρόμο, φώτα στην παραλία.
Σημαντική σε όλες τις παρεμβάσεις η συμμετοχή της Περιφέρειας με εντολή του Κ. Αγοραστού. Και καθημερινή η παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου Τεμπών Γ. Νικολάου, ο οποίος συντονίζει τις εργασίες, λίγο πριν έρθουν οι τουρίστες. (Με τρεις Γαλάζιες Σημαίες, πρέπει να είναι τακτοποιημένη η παραλία, μα και η περιοχή ευρύτερα.)
Κ. Τσ.

 

Βαριά φορτηγά
*ΧΡΗΣΙΜΗ η ροτόντα μπροστά στη ΔΕΥΑΛ, λειτουργικός και αυτός ο κυκλικός κόμβος, εκεί που εκβάλλει η διαγώνιος, ο νέος δρόμος που διανοίχθηκε από τη Γεωργική Σχολή και ο οποίος διευκολύνει πολύ την κυκλοφορία, ελαφρύνει την πόλη από σημαντικό φόρτο.
Παραμένει όμως πρόβλημα με τα βαριά φορτηγά, που για έναν περίεργο λόγο, κάτι θα ξέρουν οι οδηγοί αλλά και η Τροχαία φυσικά, ανεξήγητα λοιπόν δεν προτιμούν τη λεγόμενη περιφερειακή Τρικάλων. Συνεχίζουν στο παλιό μοτίβο. Κάνουν τον κύκλο εκεί στη ΔΕΥΑΛ, παίρνουν μετά την οδό Λαγού, συνεχίζουν στην Ηρώων και στρίβουν στη Σαρίμβεη για να ακολουθήσουν τη διαδρομή τους πέρα απ’ τη Λάρισα. Φαρδείς οι δρόμοι τους βολεύουν, όμως επιβαρύνουν σημαντικά την πόλη και δεν πρέπει. Πινακίδες που να τους το απαγορεύουν όμως υπάρχουν;
Ζ.

 

Οι μαζί
*ΦΙΛΟΙ και σύντροφοι, η κομμουνιστική προσφώνηση. Κάποια εποχή άρχισαν να συντονίζονται κι οι δεξιοί, φίλοι και συναγωνιστές ο όρος των νεοδημοκρατών που πάλευαν να επανέλθουν στην εξουσία. Οι Λαρισαίοι εθνικιστές πάλι, έχουν τον δικό τους τρόπο, «φίλος και συμμαχητής» λένε μεταξύ τους καθότι βρίσκονται σε μάχη, διαρκή.
Ζ.

 

Βρες άκρη...
*ΟΙ νεαροί Λαρισαίοι και τα προβλήματά τους.
- Αν δεν απαντάει αυτή, έχει δουλειά. Αν δεν απαντάω εγώ, έχω φιλενάδα.
***
*- ΚΟΙΜΗΣΟΥ παιδάκι μου...
- Δεν μπορώ μαμά, θέλω παραμύθι.
- Τώρα που θα έρθει ο μπαμπάς θα σου πει.
- Ποιο;
-Το πού ήταν μέχρι τέτοια ώρα.
***
*- ΣΩΠΑ καλέ Μαρία... Δε μου λες; Σου μοιάζω για βλάκας;
- Δεν ξέρω. Ίσως να φταίει ο φωτισμός.
Ζ.

 

Σενάριο
*ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ στο νοσοκομείο ο γιατρός Κ. Μπαργιώτας, που είχε μπει στη Βουλή ως Ποτάμι και εξήλθε με το ΚΙΝΑΛ, με το οποίο δεν κατάφερε ωστόσο να επανεκλεγεί πέρυσι. Και ποιο θα είναι το πολιτικό μέλλον του γιατρού; Νέος είναι ακόμα. Οι σεναριολόγοι άρχισαν να καταστρώνουν σχέδια. Το 2023 στις βουλευτικές; Μπα... Εκεί θα είναι σαφές το πλεονέκτημα Λιακούλη. Υποψήφιο δήμαρχο όμως έχουν; Μμμ... (Πόσο μάλλον αν δεν ξαναβάλει ο Απ. Καλογιάννης.)
Ζ.

 

Τρεις αλλά...
*ΛΙΓΟ καιρό μετά τον γάμο, ένα Σάββατο η Λαρισαία ξυπνάει πρωί-πρωί τον άντρα της.
- Αγάπη μου, έμαθα τα ευχάριστα νέα και σε ξύπνησα άρον-άρον να σου τα πω. Σε λίγο καιρό θα είμαστε τρεις στο σπίτι.
Παρά το άγριο ξύπνημα, ένα τεράστιο χαμόγελο ευτυχίας σχηματίζεται στο πρόσωπο του άντρα.
- Αλήθεια κούκλα μου; Είσαι σίγουρη για το χαρμόσυνο αυτό νέο;
- Ναι, διάβασε το γράμμα που έφτασε χθες το βράδυ. Κοίτα εδώ στο τέλος.
- Έρχομαι τη Δευτέρα με το τρένο των δέκα. Φιλιά. Η μαμά σου.
Ζ.

 

Ανταυτού
*ΕΧΕΙ ενδιαφέρον πώς θα εξελιχθεί η από απόσταση εξεταστική των φοιτητών. Όπου ακούγεται πως στήνονται... «σχήματα» για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων. Άλλοι «επαγγελματικά» και με διαφήμιση έναντι αμοιβής θα εξεταστούν στο όνομα του φοιτητή και άλλοι θα μετατρέψουν την εξέταση σε γενική συνέλευση με... βοήθεια από το σπίτι. Το δεύτερο είναι... ερασιτεχνικό και αφορά περισσότερο σε παρεΐστικες αποφάσεις.
Τα περί αμοιβής δεν είναι πρωτόγνωρα καθότι και στο παρελθόν υπήρχαν δίκτυα που πωλούσαν σε φοιτητές έτοιμες πτυχιακές, όπως έχουν καταγγελθεί και περιπτώσεις διαφθοράς με καθηγητές να πρωταγωνιστούν σε φαινόμενα νεποτισμού κλπ.
Το μήνυμα ωστόσο που περνά στους νέους φοιτητές είναι πως μπορούν να επινοήσουν και... πλάγιους τρόπους και παραβιάζοντας το αδιάβλητο, να περάσουν την εξεταστική. Καθρέφτης της κοινωνίας μας...
Β.Κ.

 

Μαντζούνια
*ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ανθρώπους που δεν θέλουν να πιστέψουν ότι χάθηκε η ελπίδα για το παιδί τους ή για κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο. Η θέληση να τα καταφέρουν, τους κάνει ευάλωτους συχνά και σε απατεώνες οι οποίοι υπόσχονται κάτι, ανοίγουν μια χαραμάδα και περνά η ελπίδα, αλλά απατεώνες καθώς είναι ο απώτερος σκοπός είναι η οικονομική εκμετάλλευση. Πουλώντας ρίγανη και μαντζούνια για τη θεραπεία ανίατων ασθενειών.
Οι δυνατότητες της ιατρικής επιστήμης είναι δεδομένες και οι άνθρωποι καθώς βρίσκονται σε απόγνωση προσπαθούν από κάπου να πιαστούν. Ποιος γονιός δεν θα κάνει τα πάντα για το παιδί του; Οφείλει λοιπόν η Πολιτεία να δώσει στη δημοσιότητα τα ατομικά στοιχεία του απατεώνα γιατρού, για να γίνει γνωστό σε όλους ποιος είναι και έτσι να συμπληρωθεί η δικογραφία με ανθρώπους που έπεσαν θύματά του και σήμερα δεν έχουν μιλήσει ακόμη...
Β.Κ.

 

Θέατρο του παραλόγου
*ΣΕ απόγνωση ο Λαρισαίος που προσπαθεί μάταια εδώ και ένα μήνα να επικοινωνήσει με τον ΟΓΑ, προκειμένου να βγάλει τη σύνταξη της συζύγου του. Αφού είδε και αποείδε με τα τηλέφωνα, που γνωστό είναι πια πως δεν τα σηκώνουν ποτέ (λόγω υποστελέχωσης και φόρτου εργασίας) πήγε από εκεί ο ηλικιωμένος. Στην είσοδο τον σταμάτησαν και του είπαν ότι δεν μπορεί να εισέλθει καθώς θα πρέπει να κλείσει ραντεβού προηγουμένως... ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ! Άκουσον άκουσον, του ζητούν να κλείσει ραντεβού μέσω τηλεφώνου ενώ δεν σηκώνει ποτέ κανένας το ακουστικό. «Τι πρέπει να κάνω για να βγάλω άκρη;» αναρωτιέται και δικαιολογημένα. Πραγματικά δεν είναι η πρώτη φορά που φθάνει στα γραφεία της «Ε» τέτοια καταγγελία. Το θέμα είναι γνωστό αλλά είναι αξιοπερίεργο που κανείς δεν επεμβαίνει για να λυθεί. Είναι σοβαρό, ας το δουν οι αρμόδιες αρχές.
Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass