ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2020 18:00
Κατευθείαν από την Αθήνα στα Δένδρα, στον Τύρναβο, Παρασκευή βράδυ, ο Χρήστος Κέλλας. Δεν άκουγε απλά τα προβλήματα, που του εξέθετε ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραγωγών Χρήστος Τασιούλας και οι αγρότες της περιοχής, αλλά με τις τοποθετήσεις του αναζητούσε τρόπους άμεσης και αποτελεσματικής επίλυσής τους. Μάλιστα, χρειάστηκε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Μάκη Βορίδη, από τα γραφεία του Συνεταιρισμού, προκειμένου να συμφωνηθεί μία ημερομηνία συνάντησης των δύο πλευρών στο Υπουργείο. Γ.Ρ. Κατευθείαν από την Αθήνα στα Δένδρα, στον Τύρναβο, Παρασκευή βράδυ, ο Χρήστος Κέλλας. Δεν άκουγε απλά τα προβλήματα, που του εξέθετε ο πρόεδρος της Οργάνωσης Παραγωγών Χρήστος Τασιούλας και οι αγρότες της περιοχής, αλλά με τις τοποθετήσεις του αναζητούσε τρόπους άμεσης και αποτελεσματικής επίλυσής τους. Μάλιστα, χρειάστηκε να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Μάκη Βορίδη, από τα γραφεία του Συνεταιρισμού, προκειμένου να συμφωνηθεί μία ημερομηνία συνάντησης των δύο πλευρών στο Υπουργείο. Γ.Ρ.

Ναι, αλλά...
*E ναι, καλοκαιρινός καιρός αυτός που επικρατεί. Απολύτως σύνηθες φαινόμενο για την

εποχή οι απογευματινές μπόρες που διακόπτουν για λίγο τις λιακάδες. Σύννεφα που πυκνώνουν ξαφνικά και ξεσπούν σε νεροποντή για λίγα λεπτά της ώρας. Όλα σύντομα στεγνώνουν μετά, εκτός από την ατμόσφαιρα που βαραίνει από την έντονη υγρασία.
Το όποιο πρόβλημα και παράπονο για φέτος είναι που οι καλοκαιρινές μπόρες διαδέχονται μια περίοδο που δεν ήταν και τόσο καλοκαιρινή. Ο καιρός παραμένει άστατος για πολύ μεγάλο διάστημα.
Ζ.

Πάλι τα ίδια
*ΚΟΙΤΑΖΕ τριγύρω και κουνούσε το κεφάλι του ο Λαρισαίος.
-Τριάντα άτομα σε μια καφετέρια, οι είκοσι με ένα κινητό στο χέρι. Γιατί δεν τα λέγανε με βιντεοκλήση από το σπίτι; Θα γλίτωναν και τον συγχρωτισμό...
Ζ.

Κρουαζιερόπληκτο
*ΝΑ και μια διαφορετική προσέγγιση, για τη Σαντορίνη, τώρα που όλοι συζητούν για τον τουρισμό, από το αμερικανικό δίκτυο CNN.
«Για έναν προορισμό που βρίσκεται μόλις στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Βενετία όσον αφορά τους προορισμούς κρουαζιέρας, το γεγονός ότι τα τεράστια κρουαζιερόπλοια θα επιστρέψουν σε πολύ μικρότερο ποσοστό φέτος, αν όχι καθόλου, έχει και τη θετική του πλευρά.
Με κάθε πλοίο να ισοδυναμεί με έως και 3.000 τουρίστες σε μίνι λεωφορεία, αυτά τα πλωτά ξενοδοχεία, έφραζαν τους δρόμους της Σαντορίνης».
(Κάπως έτσι προκύπτουν 2 εκατομμύρια τουρίστες και βουλιάζει το νησί.)
Ζ.

Αργούν, έχει ο καιρός...
* Ο Κώστας Μπαργιώτας σε ρόλο τραβάτε με κι ας κλαίω. Τοποθετήθηκε απ’ το f/b αμέσως μόλις διάβασε το κυριακάτικο σχόλιο, δεν κρατιόταν, δηλαδή... αμέσως μετά που σκέφτηκε καλά τι θα γράψει, κατά τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής: «Μαθαίνω -τελευταίος ως είθισται- πως θα γίνω λέει δήμαρχος.Τι μόνο δήμαρχος; Εδώ έγινε ο Τραμπ πλανητάρχης. (Σφιγμένος, απέφυγε ακόμη και να αναφέρει την εφημερίδα και τα ‘’Ψ’’. Εν τω μεταξύ άλλο ‘’θα βάλω’’ που γράφτηκε ως κάποιο σενάριο κι άλλο ‘’θα γίνω’’ που σημειώνει.)
***
*Και συνεχίζει ο γιατρός: «Ανακατεύτηκα στην πολιτική επειδή θεωρούσα πως κάτι μπορούσαμε να αλλάξουμε. Τώρα, προς το παρόν, το μόνο που θέλω είναι να στηρίξουμε και να εκσυγχρονίσουμε το Παλιό Νοσοκομείο.
Δύσκολη δουλειά. Και σπουδαία. Δεν περισσεύει χρόνος. Οι εκλογές άλλωστε - όλες οι εκλογές- αργούν. Έχει ο καιρός...» (Μην το κόψουμε εντελώς, κιόλας. Ότι αργούν οι δημοτικές αργούν...)
***
*ΚΑΙ καταλήγει: «Θα συνιστούσα στους σεναριολογούντες και στους ψιθυρίζοντες να ρωτάνε πού και πού και τον ενδιαφερόμενο.
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον. (Οι φίλοι του πάντως από κάτω, όλο και κάτι θα τους έχει πει ίσως, άρχισαν να τον προσφωνούν ‘’δήμαρχε’’...)
Ζ.


Δεν είναι μέλος της ΝΔ
«Ο Στέλιος Ροντούλης δεν μπορεί να διαγραφεί από τη Νέα Δημοκρατία Λάρισας διότι δεν είναι ...μέλος της».
Σε αυτή τη διευκρίνιση προβαίνει με δήλωσή του στην «Ε», το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Χάρης Τσιλιάκος, με αφορμή τη δυσαρέσκεια που έχει προκληθεί -και την έχει εισπράξει- από τοπικά γαλάζια στελέχη, μετά και την πολιτική συμφωνία του Τυρναβίτη με τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης» Κυρ. Βελόπουλο.
Γ.Ρ.

«Για σένα...»
*ΕΣΑΕΙ μπερδεμένοι με το γυναικείο ζήτημα στη συντροφιά των νεαρών Λαρισαίων.
- Αν σας πει μια γυναίκα ότι αγαπάει τα παιδιά της περισσότερο από τον άντρα της, μην την πιστέψετε. Τα παιδιά της μπορεί να τα αφήσει στη γειτόνισσα κάποια φορά, τον άντρα της ποτέ.
***
*- ΒΡΕ συ, δεν την καταλαβαίνω τη γυναίκα μου. Πήγε κι αγόρασε εξτρίμ εσώρουχα και μου είπε «για σένα τα πήρα». Ε, όταν τα φόρεσα εκνευρίστηκε πάρα πολύ.
***
*- Απόψε λέω να κάτσω να δω ταινία με την κοπέλα μου. Έχει κανείς να μου συστήσει... Να μου συστήσει καμιά κοπέλα;
Ζ.

Η περδικούλα
*Η ευψυχία υπήρξε ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της Ελληνικής Φυλής. Εις τας δέλτους της ιστορίας μας είναι καταγεγραμμένα έπη δόξης, που καταμαρτυρούν του λόγου το αληθές», διαμηνύει ο Βασίλης Παλαμηδάς από τον Βόλο, μέσω του φίλου του Κ. Ι. Π. του γνωστού αιωνόβιου πλην όμως αειθαλούς δασκάλου. «Μικρά χώρα η Ελλάς εξήλθε νικήτρια εις πολέμους με ανίσους αντιπάλους, χάρις εις την ευτολμίαν και αυτοθυσίαν των τέκνων της.
Η ευψυχία είναι έμφυτος αρετή του Έλληνος. Ενθυμούμαι σχετικώς, ένα
περιστατικόν, από την στρατιωτικήν μου θητείαν. Η Μονάδα μου ήτο παρατεταγμένη προς επιθεώρησιν.
Ο επιθεωρών στρατηγός απευθύνεται προς ορεσίβιον στρατιώτην με την εξής ερώτησιν: «Ποίον είναι το ισχυρότερον όπλον κατά τη μάχην;»
Απάντησις στρατιώτου:
«Η περδικούλα στρατηγέ μου».
Ο στρατηγός συνεκλονίσθη από την εύστοχον απάντησιν.
Πράγματι, όσην υπεροπλίαν και αν διαθέτει ο μάχιμος, αν στερείται ψυχής, φρονήματος, όλα είναι άχρηστα.
Έχομεν την «περδικούλα μας» εμείς οι Έλληνες και ας λάβουν όλοι οι απανταχού, σοβαρώς υπ’ όψιν».
Ζ.

Τον εντυπωσίασε
*ΕΧΟΥΝ τα θέματά τους τα φαγανά παιδιά της Λάρισας.
- Σε είδα στη στάση του λεωφορείου.
- Αλήθεια;
- Δεν ήσουν εκείνη η ψηλή, μελαχρινή, με πράσινα μάτια, είχες σαρκώδη χείλη και δάγκωνες μια τυρόπιτα;
- Ναι
- Από πού την πήρες;
***
*- ΠΡΕΠΕΙ να βάλουν κι ένα φωτάκι στην κατάψυξη. Πήγα νύχτα να πάρω ένα παγωτάκι και βρέθηκα να γλείφω μπουτάκι από κοτόπουλο.
***
*- ΣΥΜΦΩΝΑ με τον θερμιδομετρητή μου, μ’ αυτά που έφαγα σήμερα πρέπει να κάνω ποδήλατο για τριάμισι χρόνια.
Ζ.

Ο θείος
* ΗΜΕΡΑ του πατέρα κι ο Βαγγέλης Κολώνας επισημαίνει μια παράλειψη, με τρυφερό του σημείωμα, απ’ όπου ξεχειλίζει το συναίσθημα. «Ανάμεσα στις τόσες Παγκόσμιες Ημέρες, από μία για ψύλλου πήδημα που λένε, δεν υπάρχει κάποια για τη θεία και τον θείο. Κι όμως κι από τον κοινωνικό μας περίγυρο την Ελληνική και την Παγκόσμια λογοτεχνία ιδιαίτερα την Αγγλική έχουμε θείες και θείους που απαρνήθηκαν στην προσωπική ζωή τους τα πάντα για να αφοσιωθούν στα ανιψάκια τους. Στην Ελλάδα έχουμε τη θεία τη μοναδική Γεωργία Βασιλειάδου και μάλιστα από το Σικάγο που αλλάζει τα πάντα με την εντυπωσιακή είσοδό της στο σπίτι του αδελφού της, όπου με δέκα κανάτια καλοπαντρεύει όλες τις ανιψιές της.
Και η τελευταία εμφάνιση της Κατίνας Παξινού στον κινηματογράφο ήταν με τη Γαλλική ταινία «Θεία Ζίτα» όπου πρωταγωνιστούσε η πανέμορφη Ζακλίν Μπισέ.»
***
*ΤΕΛΙΚΑ είναι ιδιοτελές το κίνητρο του Λαρισαίου συγγραφέα. «Θεωρώ τον εαυτό μου ευλογημένο που πήρα τόση αγάπη από τα ανιψάκια μου που δε λέγεται. Αφοσιώθηκα όμως, ασχολήθηκα, έγραψα παραμύθια αποκλειστικά γι’ αυτά, έξοδοι, κούνιες, είδαν την πρώτη παράσταση της ζωής τους μαζί μου, στον ώμο μου κοιμήθηκαν.
Και πήρα αγάπη διαρκείας, μια αποκλειστική θέση στην καρδιά τους, όπως και στις καρδιές όλων των παιδιών, αφού πρέπει να έχω ξεπεράσει τις 400 εμφανίσεις με παιδικά παραμύθια μου. Τι να την κάνεις λοιπόν μια μόνο ημέρα όταν έχεις 365. Και φέτος 366... (Και ρελάνς από άλλον Λαρισαίο: Οι παππούδες έχουν ασήμι στα μαλλιά και χρυσάφι στη καρδιά. Για τα εγγόνια τους.)
Ζ.

Ανικανοποίητες
*ΣΤΗ Νέα Υόρκη άνοιξε ένα καινούργιο κατάστημα μόνο για κυρίες οι οποίες μπορούν να πάνε εκεί και να διαλέξουν σύζυγο. Στην είσοδο υπάρχει μια πινακίδα με τους κανόνες λειτουργίας του καταστήματος:
Αυτό το κατάστημα μπορείτε να το επισκεφτείτε μόνο μία φορά. Υπάρχουν έξι όροφοι και η τιμή του προϊόντος αυξάνει καθώς ανεβαίνετε. Μπορείτε να ανεβαίνετε τους ορόφους αλλά απαγορεύεται να τους κατεβείτε παρά μόνο για να βγείτε από το κατάστημα.
***
*ΜΙΑ κυρία λοιπόν μπαίνει στο κατάστημα για να βρει σύζυγο. Στον πρώτο όροφο βλέπει μια πόρτα και μια πινακίδα.
1ος όροφος: Άντρες που έχουν μόνιμη εργασία.
- Ωραία, λέει η κυρία. Και προχωράει στον δεύτερο όροφο όπου η πινακίδα γράφει.
2ος όροφος: Άντρες που έχουν μόνιμη εργασία και αγαπάνε τα παιδιά.
- Μπράβο λέει η κυρία αλλά θέλω περισσότερα. Και αποφασίζει να ανέβει στον τρίτο όροφο. Άλλη πινακίδα εκεί.
3ος όροφος: Άντρες που έχουν μόνιμη εργασία, αγαπάνε τα παιδιά και είναι εξαιρετικά εμφανίσιμοι. Η κυρία ενθουσιάζεται αλλά είναι αποφασισμένη να συνεχίσει. Στον τέταρτο όροφο βλέπει την πινακίδα του.
4ος όροφος: Άντρες που έχουν μόνιμη εργασία, αγαπάνε τα παιδιά, είναι εξαιρετικά εμφανίσιμοι και βοηθάνε στις δουλειές του σπιτιού.
- Χριστέ μου, σκέφτεται, πώς να αντισταθώ...
***
*ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ όμως στον πέμπτο όροφο όπου διαβάζει νέα πινακίδα. 5ος όροφος: Άντρες που έχουν μόνιμη εργασία, αγαπάνε τα παιδιά, είναι εξαιρετικά εμφανίσιμοι, βοηθάνε στις δουλειές του σπιτιού και είναι τέλειοι εραστές. Μπαίνει σε πειρασμό να σταματήσει αλλά δεν μπορεί να κρατηθεί, τελικά συνεχίζει στον έκτο όροφο και διαβάζει την πινακίδα του.
6ος όροφος: Είστε η επισκέπτρια Νο 31.456.012 αυτού του ορόφου. Δεν υπάρχουν άντρες σ’ αυτόν τον όροφο. Αυτός ο όροφος υπάρχει μόνο για να αποδείξει ότι είναι αδύνατο να ικανοποιήσεις μια γυναίκα. Ευχαριστούμε που προτιμήσατε το κατάστημά μας.
***
*ΣΤΟ αντίστοιχο κατάστημα για άνδρες, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, υπάρχουν οι ανάλογες πινακίδες.
1ος όροφος: Γυναίκες που τους αρέσει το σεξ.
2ος όροφος: Γυναίκες που τους αρέσει το σεξ και έχουν λεφτά.
Τον 3ο, 4ο, 5ο και 6ο όροφο δεν τους επισκέφτηκε ποτέ κανένας πελάτης.
Ζ.

Η αλληγορία
*ΜΙΑ μέρα, διηγείται η Λαρισαία Π. Γ. ήμουν σε ένα ταξί που προχωρούσε κανονικά στη δεξιά λωρίδα του δρόμου, όταν ξαφνικά ένα μαύρο αυτοκίνητο πετάχτηκε ακριβώς μπροστά μας.
Ο οδηγός πάτησε φρένο, το ταξί γλίστρησε, τα κατάφερε όμως να μην τρακάρουμε για λίγα μόλις εκατοστά.  Ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου κούνησε το κεφάλι του και άρχισε να μας φωνάζει. Ο δικός μου οδηγός απλώς του χαμογέλασε και τον χαιρέτησε. Ήταν πολύ φιλικός απέναντί του.
Όταν απομακρυνθήκαμε τον ρώτησα. «Γιατί το έκανες αυτό; Αυτός ο τύπος παραλίγο να καταστρέψει το αυτοκίνητό σου και να μας στείλει στο νοσοκομείο.» Τότε εκείνος με δίδαξε την «Αλληγορία του απορριμματοφόρου».
***
*Ο ταξιτζής μου εξήγησε με χαμόγελο ότι πολλοί άνθρωποι μοιάζουν με απορριμματοφόρα. Περιφέρονται γεμάτοι σκουπίδια, δηλαδή γεμάτοι πίκρα, θυμό και απογοήτευση. Καθώς τα σκουπίδια τους γίνονται όλο και περισσότερα, χρειάζονται ένα μέρος να τα πετάξουν. Μερικές φορές αυτό το μέρος μπορεί να είστε κι εσείς. Μην το πάρετε όμως προσωπικά, απλώς χαμογελάστε τους, χαιρετήστε τους, ευχηθείτε τους να είναι καλά και φύγετε. Δεν αξίζει να κουβαλάτε τα δικά τους σκουπίδια και να τα εξαπλώνετε και σε άλλους ανθρώπους στη δουλειά σας, στην οικογένειά σας ή και σε αγνώστους σαν εσένα καλή ώρα.
Ζ.

Άλλα λόγια...
*Συνάντησε ο Λαρισαίος παλιό του φίλο στη στάση.
- Τι γίνεσαι, παντρεύτηκες;
- Όχι ακόμα.
- Καλά και τι περιμένεις;
-Εδώ; Το λεωφορείο.
***
*Ο παππούς, καλοστεκούμενος ακόμα παρά τα 101 του χρόνια, βρίσκεται για εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό και ρωτάει τον διπλανό του στον θάλαμο.
-Πόσο χρονών είσαι;
-Εγώ; Στα 84.
-Αχ και να ‘χα τα χρόνια σου...
***
*-ΤΙ θα πιείτε;
- Έχετε ούζο;
- Μόνο 12.
- Δεν πειράζει. Εγώ τρία-τέσσερα θα πιώ.                 

Ζ.

PAYLOPOYLOS CIU

Τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο επισκέφτηκαν -με πρωτοβουλία του Βασίλη Μπατζηλιώτη- ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάς «Κίσσαβος» Γιώργος Ζέικος, ο οποίος του προσέφερε τοπικά προϊόντα, ο Eλασσονίτης αυτοδιοικητικός Ελευθέριος Καϊμακάμης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Νίκος Κακαβάς. Η συζήτηση εκτός από φιλική, ήταν και ενδιαφέρουσα καθώς συζητήθηκαν όλες οι πολιτικές εξελίξεις, θέματα που αφορούν τον νομό Λάρισας, ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος αποκάλυψε ότι τον Σεπτέμβριο θα έρθει στη Λάρισα, για να μιλήσει σε μία σημαντική εκδήλωση.
Γ.Ρ.

MARIOS CIU

*ΠΑΡΩΝ στην «ελληνολυσιακή» εκδήλωση ο Μ. Ξηρομερίτης. Κανονικά, ανέβηκε πάνω στα γραφεία του κόμματος Βελόπουλου στη Δευκαλίωνος, τα είπε με τοπικά και κεντρικά στελέχη. Κάνει άραγε άνοιγμα, αν τυχόν είναι υποψήφιος δήμαρχος της ΝΔ ή διατηρεί δίαυλο να είναι υποψήφιος βουλευτής με το μικρό κόμμα, πράγμα που σημαίνει πιθανή εκλογή; (Μήπως και τα δύο;)                                      

Ζ.

PLAKAKIA CIU

*ΕΣΠΑΣΑΝ και λείπουν τα πλακάκια στο πεζοδρόμιο της Ανθίμου Γαζή, λίγο πιο κει από τη διασταύρωση με Αθ. Διάκου. Δεν είδε την παγίδα η διερχόμενη Λαρισαία, σκόνταψε και έπεσε χθες. Μαζεύτηκε κόσμος να τη φροντίσει, την έβαλαν εκεί στην άκρη να καθίσει. (Θα πάει το δημοτικό συνεργείο για επιδιόρθωση, να μην επαναληφθεί το ατύχημα.)                

Ζ.

AOZ CIU

*Η νέα τουρκική ΑΟΖ μετά τη συμφωνία με τη Ν. Ζηλανδία. Έτσι κι αλλιώς τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα.
Ζ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass