ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2020 18:01
Τα μετράω, τα ξαναμετράω, μου λείπουν 10 ευρώ. Πάω να τρελαθώ... Τα μετράω, τα ξαναμετράω, μου λείπουν 10 ευρώ. Πάω να τρελαθώ...

Σκάνδαλα ξανά
Τ’ ΕΙΧΕΣ Γιάννη μ’ τ’ είχα πάντα... Στη σφαίρα της σκανδαλολογίας πέρασε

και πάλι η χώρα... Πάνε τα ενάρετα μοντέλα Τσιόδρα και Χαρδαλιά, ξεχάστηκαν οι καλές πρακτικές και η εντύπωση πως η χώρα σοβαρεύεται, βουρ να επιστρέψουμε σ’ αυτό που πάντα ξέραμε, στα σκάνδαλα και τη δηλητηριασμένη ατμόσφαιρα, στην Ελλάδα του Άδωνη και του Παππά, του Καμμένου και του Παπαγγελόπουλου. Αυτή η χώρα γενικά λατρεύει τον ... βούρκο.
Οι πολίτες βέβαια δεν παρακολουθούν ιδιαίτερα. Περισσότερο αγωνιούν πώς θα βρουν ρευστό και να δουν τι θα πράξουν με τις δουλειές τους, αλλά οι από πάνω τον χαβά τους... Τον πολιτικό αντίπαλό σου τον δαγκώνεις στο καρύδι! Γιατί πάντα έχουμε τις ηγεσίες που ... δεν μας αξίζουν;


Υποψιασμένοι
ΕΝΤΟΝΕΣ οι ανησυχίες παγκοσμίως για το δεύτερο κύμα κορονοϊού, ασχέτως αν στην Ελλάδα δεν υπάρχει προς το παρόν σοβαρή αύξηση κρουσμάτων.
Σε άλλες χώρες το δεύτερο κύμα πάει να ξαναρχίσει, οπότε εδώ,– που είμαστε ως γνωστόν «μυαλά» κι όχι τίποτε κορόιδα - πολλοί αρχίζουν και αναρωτιούνται:
-Ρε μπας και μας τα κρύβουν για να μην πληγεί ο τουρισμός;
(Κι άντε να τους πείσεις!).


Εν θερμώ
ΕΧΕΙ τόσο πολύ κουραστεί πια ο κόσμος να ακούει κάθε μέρα τουρκικές απειλές, ώστε ανέπτυξε μια ψυχολογία περίεργη. Η κοινή γνώμη έχει συνηθίσει την ιδέα ενός θερμού επεισοδίου, μην σου πω κιόλας ότι έχει αρχίσει «να τα παίρνει» και να «τσαμπουκαλεύεται».
Αυτό δεν είναι καλό. Γιατί όταν έρθει η ώρα, η Κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός, αντί να πάρουν αποφάσεις με ψυχραιμία, ίσως λειτουργήσουν εν θερμώ και υπό την πίεση της κοινής γνώμης που, δικαίως τω λόγω, αισθάνεται να θίγεται η περηφάνιά της.
Με την έννοια αυτή είναι καλό και παρήγορο να ακούς ειδήσεις για επικοινωνία Μητσοτάκη - Ερντογάν... Μια ανάσα για όλους... Αλλά για πόσο;


Ατμός...
ΣΑΜΠΙ Μιωνή... Το νέο όνομα στη σκανδαλολογία... Γράφουν οι εφημερίδες, αλληλοκαταγγέλλονται τα κόμματα, δηλώσεις, διάλογοι, εκβιασμοί, κασέτες, όλα τα στοιχεία του σκανδάλου επί σκηνής... Αλλά για πόσο ακόμη; Ο ... Κοσκωτάς – πρωταγωνιστής σκανδάλου απείρως μεγαλύτερου – κυκλοφορεί σήμερα στον Πειραιά ξεχασμένος απ’ όλους, ένας απλός πολίτης που δεν ενδιαφέρει κανέναν... Διότι ως γνωστόν ... όλα είναι ατμός!


Άνοιγμα κλάδου
ΗΛΘΕ σπείρα Ρομά στη Λάρισα από Αθήνα για «δουλειές», τουτέστιν ξάφρισμα χρυσαφικών από σπίτια που άνοιξαν.
Πώς το είχε πει κείνος ο τσιγγάνος αρχηγός τότε στην καραντίνα;
- Μα να μην μπορούν να κυκλοφορήσουν σαν άνθρωποι; Να πάνε να δουλέψουν, να κλέψουν, να γυρίσουν όλη την Ελλάδα... (Να λοιπόν που ... άνοιξαν οι δουλειές! Ένας ακόμη κλάδος της ... οικονομίας παίρνει μπροστά, μια ακόμη κατηγορία ... εργαζομένων πιάνει δουλειά, οπότε δυνάμεθα να αισιοδοξούμε...).


Πρωτάθλημα θες;
ΔΥΣΤΥΧΩΣ αγαπημένε μου οπαδέ της ΑΕΛ, πρέπει να το πάρεις απόφαση... Αν χρειάστηκε η Λίβερπουλ ... 32 χρόνια να ξαναπάρει πρωτάθλημα, να μην χρειάζεται η ΑΕΛάρα στο πρωτάθλημα των Σαββιδομαρινάκηδων ... 132;
(Βάλε και τα μυαλά που κουβαλάει η σημερινή διοίκηση, οπότε πας για 232 και βάλε).
Τον παρόντα αιώνα πάντως δεν σε βλέπω...)


Τσάρος
ΠΑΛΙ θα αλλάξει το Σύνταγμα ο Βλαδίμηρος Πούτιν προκειμένου να παραμείνει Πρόεδρος Πασών των Ρωσών έως το 2036 (ζωή να ‘χουμε). Ποιος θα τον εμποδίσει; Το απόλυτο αφεντικό είναι... Αν μάλιστα κανόνιζε να περάσει στο Σύνταγμα και καμιά διάταξη όπου ο Πρόεδρος της Ρωσίας να αποκαλείται και ... Τσάρος, θα ήταν εντάξει και με την ... ιστορία. Άλλωστε περί αυτού πρόκειται.


ΠΑΣΟΚάρα (1)
Ο ΠΑΣΟΚος, όσα χρόνια κι αν περάσουν μυαλά δεν αλλάζει... Το μυαλό του πάντα στην εξουσία θα είναι.
Έτσι, μόλις είδαν ας πούμε οι «πράσινοι» πως ο Τσίπρας οδηγεί το καράβι (και του ΣΥΡΙΖΑ) στα βράχια ... ξεμύτισαν. Ο Φίλιππος Σαχινίδης μάλιστα, πρώην βουλευτής και Τσάρος της Οικονομίας το είπε ευθέως σε προ ημερών συνέντευξή του: Υπάρχει σήμερα, είπε, η ... «ιστορική πρόκληση» για το Κίνημα αλλαγής «να αναλάβει την εκπροσώπηση του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου και να ενισχύσει τη δυναμική του». Διότι λέει, τον ρόλο αυτό δεν μπορεί να τον παίξει ο ΣΥΡΙΖΑ.
(Άρχισαν ελαφρύ τροχαδάκι οι Φιλίπ του ΠΑΣΟΚ).


ΠΑΣΟΚάρα (2)
ΚΑΙ πώς θα γίνει αυτό; Ο Φιλίπ έχει και τη λύση:
«Το ζητούμενο – λέει- για το Κίνημα Αλλαγής σε αυτές τις συνθήκες είναι να κερδίσουμε τους πολίτες που μας γύρισαν την πλάτη τα προηγούμενα χρόνια αλλά και ένα σημαντικό τμήμα από τους νέους ψηφοφόρους».
Τράβα τώρα εσύ και ρώτα τους νέους ... ψηφοφόρους. Κι άμα οι μισοί ξέρουν τι εστί ... «Κίνημα Αλλαγής» πάρε με στο τηλέφωνο...
Τέλος πάντων, ο καθένας δικαιούται να ονειρεύεται σ’ αυτή τη ζωή... Η ελπίδα – ως λέγουσι – δεν τελειώνει ποτέ ντήαρ ...


Ντεν έχει
ΣΥΜΦΩΝΩΣ με τα ρεπορτάζ οικονομικών εφημερίδων, το μειωμένο ενδιαφέρον φέτος για τον τουρισμό, έχει κατεβάσει τις τιμές. Στην Πάρο π.χ. βρίσκεις δίκλινο με 65 ευρώ, στην Κεφαλονιά με 60, ενώ ακόμη και στη Μύκονο καθαρίζεις με μια 100άρα τη βραδιά. (Καλές τιμές, δεν λέμε... Άμα είχαμε και φράγκα...).


Μοντέλα
ΔΕΚΑ χιλιάδες νέοι Ελληνες και Ελληνίδες – έγραφαν οι χτεσινές εφημερίδες- είναι έτοιμοι να γίνουν τα Next Top Model της Ελλάδας, και κατέθεσαν κιόλας αίτηση στους παραγωγούς της σχετικής τηλεοπτικής εκπομπής. (Ρε, παιδιά, κάποιος να πάει και στην Αγιά να μάσει τα κεράσια και τα μήλα γιατί λείπουν κάτι χιλιάδες χέρια. Δεν γίνεται, ε;)


Αδεια Λάρισα
Μετά την καραντίνα όπου η Λάρισα ήταν κυριολεκτικά έρημη, ήταν η πρώτη Κυριακή όπου η πόλη άδειασε για να γεμίσουν τα παράλια. Οι υψηλές θερμοκρασίες ανάγκασαν τους Λαρισαίους να αναζητήσουν τη δροσιά της θάλασσας. Πάντως ο κορονοϊός δεν φαίνεται να απασχολεί τους λουόμενους, αφού παρά το γεγονός ότι πολλοί επαγγελματίες εξηγούν ότι πρέπει να τηρούν τις αποστάσεις, ο κόσμος δεν δείχνει να πείθεται.
«Εμείς εφαρμόζουμε τα μέτρα.
Από εκεί και πέρα λειτουργεί η ατομική ευθύνη. Οι ξαπλώστρες έχουν αποστάσεις αλλά πολύ εύκολα τις μετακινούν» έλεγε χθες επαγγελματίας στη Σωτηρίτσα. Άδικο δεν έχει. Από ένα σημείο και μετά ο καθένας αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών του. Οι επαγγελματίες έχουν ανάγκη να δουλέψουν.
Ν.Π.

Σαρλώ
Αιφνιδιάζονται οι οδηγοί που σταματούν στο φανάρι της Ηρώου Πολυτεχνείου στο ύψος της Παναγούλη, όταν μπροστά τους εμφανίζεται ο Σαρλώ.
Αντί να απλώνει το χέρι στα παράθυρα των οδηγών, ο ευρηματικός κύριος κάνει ένα νούμερο δευτερολέπτων μπροστά στα φανάρια, υπόκλιση και περνά το καπελάκι για όσους θέλουν να τον επιβραβεύσουν με κάποιο μικροποσό αντί χειροκροτήματος. Μια διαφορετική μορφή επαιτείας, γιατί εξάλλου στη ζωή όλα εξελίσσονται.
Ν.Π.

Πεζοδρόμιο
Γίνονται έργα στη συνοικία Αγίου Κωνσταντίνου και σιγά σιγά η όψη της αλλάζει. Η Χρυσοχόου, μία από τις πιο πολυσύχναστες οδούς έτοιμη με νέα φαρδιά πεζοδρόμια. Όμως σε απόσταση αναπνοής η Γούναρη, με ένα άκρως επικίνδυνο πεζοδρόμιο ανισόπεδο που πολλές φορές έχει προκαλέσει την πτώση μικρών και μεγάλων. Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι. Ένα πεζοδρόμιο λίγων μέτρων που θα μπορούσε εύκολα να γίνει λένε. Ας το κοιτάξουν στον Δήμο.
Ν.Π.

Χήνες
Ένα όμορφο θέαμα αντικρίζουν οι περιπατητές στην κοίτη του Πηνειού στη Λάρισα. Στο σημείο μετά το Λιμανάκι κάτασπρες χήνες απολαμβάνουν τη δροσερή βόλτα τους, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των αθλούμενων, που για χάρη τους κάνουν μια ολιγόλεπτη στάση να τις θαυμάσουν και να τις φωτογραφίσουν.
Ν.Π.Αυθημερόν...
Τα παράλια της Λάρισας και της Μαγνησίας φαίνεται ότι προτιμούν για τις αυθημερόν εξορμήσεις οι Φαρσαλινοί.
Η πόλη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας είναι άδεια, ενώ το Σαββατόβραδο υπήρχε ικανοποιητική κίνηση στα μαγαζιά της πόλης.
Ειδικά χθες, οι λιγοστοί που κυκλοφορούσαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ήταν κυρίως αγρότες οι οποίοι παρέμειναν πίσω λόγω των εργασιών τους.                                

Γ.Γ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass