ΨIΘΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ... ΑΛΛΑ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2020 18:00
Καθιερώθηκε πλέον η τακτική συνάντηση του Χρήστου Κέλλα με την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Αυτή τη φορά οι δύο πλευρές συζήτησαν για την αύξηση της τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα, μετά από τρία χρόνια, ενώ ζήτησαν την παρέμβαση του Λαρισαίου πολιτικού για μία σειρά από εκκρεμή ζητήματα. Φυσικά και υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος αφού άκουσε τα κτηνοτροφικά αιτήματα, δεσμεύτηκε να απαντήσει άμεσα και συγκεκριμένα. Γ.Ρ. Καθιερώθηκε πλέον η τακτική συνάντηση του Χρήστου Κέλλα με την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας. Αυτή τη φορά οι δύο πλευρές συζήτησαν για την αύξηση της τιμής στο αιγοπρόβειο γάλα, μετά από τρία χρόνια, ενώ ζήτησαν την παρέμβαση του Λαρισαίου πολιτικού για μία σειρά από εκκρεμή ζητήματα. Φυσικά και υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος αφού άκουσε τα κτηνοτροφικά αιτήματα, δεσμεύτηκε να απαντήσει άμεσα και συγκεκριμένα. Γ.Ρ.

Οπλισμένος
*Ο Ιούνιος αποχαιρέτησε τη Λάρισα με 38άρι... Κι ύστερα παρέδωσε

το όπλο του στον Ιούλιο. Αρκεί να μην πεισμώσει αυτός και τραβήξει κάνα 45άρι.
Ζ.

Υπομονή
*ΟΙ Λαρισαίοι πάντως δεν έχουν κανένα θέμα να πάνε στην κόλαση. Πιο δροσερά θα είναι εκεί.
***
*ΠΑΕΙ να το χαλάσει για το Σαββατοκύριακο; Πιθανόν να εγκαταλείψουν οι θερμοκρασίες το ρετιρέ. Στενοχώρια... Μα κι αυτή η αντίφαση; Να καίγεται λέει η πόλη κι η ενδοχώρα ώστε να φαίνεται η διαφορά στα παράλια και να δροσίζονται οι ημερήσιοι εκδρομείς με το μπάνιο. (Βρε δροσούλα να ΄χει κι όπου να ’ναι...)
Ζ.

Γυναικεία υπόθεση
*Οι κυρίες Μαίρη Σαρπ στο ΣτΕ και Αγγελική Αλειφεροπούλου στον Άρειο Πάγο, αναλαμβάνουν το τιμόνι της Δικαιοσύνης. Σημειωτέον ότι στο κρίσιμο πόστο της εισαγγελέως Διαφθοράς βρίσκεται η Ελένη Τουλουπάκη. Ενώ μέχρι πρόσφατα η Βασιλική Θάνου ηγούνταν στον Άρειο Πάγο, μετά είχε οριστεί και πρωθυπουργός, υπηρεσιακή, η πρώτη Ελληνίδα στο αξίωμα και η Ξένη Δημητρίου ήταν η γενική εισαγγελέας. Και βέβαια, ανώτερη δικαστικός και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που εκλέχθηκε Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Προφανές το συμπέρασμα: Η Δικαιοσύνη είναι γυναίκα.
Ζ.

Καταφθάνουν
*ΚΑΙ ξαφνικά γέμισε χθες ο ελληνικός ουρανός αεροπλάνα. Όχι ότι τα έβλεπε κανείς με γυμνό μάτι αλλά στις εφαρμογές παρακολούθησης πτήσεων στους υπολογιστές, πλημμύρισε ο τόπος. Συγκριτικά με όλο το προηγούμενο διάστημα της κορονοαπαγόρευσης. Απελευθέρωση, έστω μερική, ξεκινούν κι οι διακοπές πολλών Ευρωπαίων την 1η Ιουλίου, χθες έφτασαν απ΄ το εξωτερικό στη χώρα 235 αεροπλάνα. Σχεδόν τα μισά σε Κρήτη-Κέρκυρα-Ρόδο. (Καλώς τα, τα τουριστάκια τα ζουμπουρλούδικα.)
Ζ.

Ξέρουν τι θέλουν
*ΤΑ πράγματα στη θέση τους, ή περίπου, έβαζαν οι Λαρισαίες συζητώντας.
- Οι γυναίκες θέλουν έναν άντρα με σιγουριά, ώριμο, αποφασιστικό, με αυτοπεποίθηση, που να λέει τη γνώμη του και να γίνεται στο τέλος το δικό της.
***
*-ΤΩΡΑ που πεθαίνω, πες μου. Με απάτησες ποτέ;
-Κι αν δεν πεθάνεις;
***
*- Ο Θεός με φύλαξε και δεν έχω άντρα να γκρινιάζει όλη την ώρα για τη ζέστη.
Ζ.

Κομματικοί
*Η Βάσω Μέκρα ορίστηκε συντονίστρια Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων της ΝΔ. Γαϊτανάκι η διάρθρωση των κομματικών αξιωμάτων καθώς το ίδιο πόστο, σε επίπεδο ΝΟΔΕ Λάρισας όμως, κατέχει η Γόνη Γανοχωρίτου, ως τομεάρχης Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Λογικά οι δυό τους θα συνεργαστούν αρμονικά. Ενώ στον συγκεκριμένο τομέα κομματικής δραστηριότητας προΐσταται η Βικεντία Συροπούλου-Μπασιάκου, η γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων της ΝΔ, η σύζυγος του αείμνηστου Βοιωτού που είχε διατελέσει υπουργός Γεωργίας και η οποία προσφάτως είχε επισκεφθεί τη Λάρισα και τα είπε με τις νεοδημοκράτισσες.
***
*ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΤΑΙ ότι ομοιόβαθμος συντονιστής, στη Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΝΔ εκείνος, είναι και ο Ηρακλής Γερογιώκας, ο οποίος όμως είναι και μέλος της κεντρικής επιτροπής του κόμματος.
Ζ.

Εξ Ερέτριας
*ΑΠΟ την Ερέτρια Φαρσάλων κατάγεται ο Γιώργος Αποστολάκης, ο ένας εκ των νέων αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου. Οι συγχωριανοί του, τον θυμούνται μιλώντας με τα καλύτερα λόγια, κυρίως οι μεγαλύτεροι, καθώς λείπει πολλά χρόνια από το χωριό. Ακόμη, θυμούνται μια από τις πολύκροτες υποθέσεις τις οποίες χειρίστηκε, όταν το 2013 ήταν πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων το οποίο καταδίκασε τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, τον ‘’φτερωτό γιατρό’’, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.
Γ.Γ.

Γαλάζια τηλεδιάσκεψη
ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ οι τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιεί η Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ με στελέχη ανά την επικράτεια, που έχουν σαν στόχο να κρατηθεί ζωντανή η επικοινωνία με τις κομματικές οργανώσεις. Προ ημερών πραγματοποιήθηκε ακόμη μία επιτυχημένη τηλεδιάσκεψη του γραμματέα Οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη, με τους προέδρους των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων (ΔΗΜ.Τ.Ο.) Θεσσαλίας, παρουσία της διευθύντριας - Συντονίστριας Οργανωτικού της ΝΔ Κλαίρης Ξεφτέρη, του αναπληρωτή γραμματέα Οργανωτικού Θεσσαλίας Νίκου Καρδούλα, των προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών Εκλογικών Περιφερειών (Δ.Ε.Ε.Π.), μεταξύ αυτών και της Λάρισας Χρήστου Καπετάνου και των προέδρων των ΔΗΜΤΟ. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν θέματα επικαιρότητας, προβλήματα, προτάσεις και λύσεις της περιοχής ευθύνης των ΔΗΜ.Τ.Ο. και θέματα της κύριας αποστολής τους, που είναι η ενεργή συμμετοχή και η συνεχής και άμεση πολιτική παρέμβαση στην τοπική κοινωνία του Δήμου, με βασικό στόχο την προώθηση των ιδεολογικών αρχών και των πολιτικών θέσεων του Κόμματος, μέσα από εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις, ημερίδες και φιλανθρωπικές ή κοινωνικές δράσεις».
Γ.Ρ.

Ως εδώ...
*ΤΟΝ πόνο του εξιστορούσε, ο Λαρισαίος μαθητής, με πάθος, οπότε έκανε και κάνα λάθος: Αιφτοιχός αίκλησαν τα σχωλοία. Βαραιθεικα. Θαιλο δειακωπαις. Ωτοι οιταν να μάθουμαι, τω μάθαμαι. Δαιν φέναιτε; (Μόνο;)
Ζ.

Μπραντς Αβάνας
*ΣΤΗ σύγχρονη παρηκμασμένη Αβάνα που καταρρέει από την κρίση που ξέσπασε μετά το ΄90 και την εξαφάνιση των συμμάχων τους, όταν οι Κουβανοί απέμειναν μονάχοι απέναντι σ΄ έναν σκληρό αποκλεισμό, ο Λεονάρδο Παδούρα φτιάχνει, στη «Διαφάνεια του Χρόνου», εμβόλιμες ιστοριούλες με το παραμικρό. Θεωρείται άλλωστε ο καλύτερος αφηγητής αστυνομικών ιστοριών στην ισπανική γλώσσα σήμερα.
***
*ΟΤΑΝ του ανάγγειλε την πρωινή του επίσκεψη, ο Μπόμπι τον είχε καλέσει να πάρουν μαζί πρωινό. Μετά όμως άλλαξε γνώμη μιας και, καθώς το ραντεβού είχε κανονιστεί για τις δέκα, αυτό που ταίριαζε ήταν να φτιάξει ένα μπραντς. Τότε ο Μπόμπι αναγκάστηκε να εξηγήσει τηλεφωνικά στον υπανάπτυκτο αγοραστή παλαιών βιβλίων ότι, επειδή είχαν φτάσει στα μέσα του πρωινού, σε μια ώρα που βρισκόταν ανάμεσα στο μπρέκφαστ και στο λαντς, η ενδιάμεση διατροφική πράξη λεγόταν μπραντς και είχε τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία ο Κόντε θα ανακάλυπτε ενθουσιασμένος όταν θα έφτανε στο σπίτι του πρώην συμμαθητή του και αυτός θα τον πήγαινε στη βεράντα όπου είχε στρώσει το τραπέζι.
***
*ΣΤΟ κέντρο του τραπεζιού υπήρχε ένα ψηλό βάζο από σκαλιστό κρύσταλλο, γεμάτο με κρίνους λευκούς και βούλες που στον Κόντε φάνηκαν να έχουν όψη γκέι και γύρω του μια κανάτα με χυμό πορτοκάλι, ένα πιάτο με μια ογκώδη ισπανική τορτίγια, ένας δίσκος με φρυγανιές, βαζάκια με εξωτικές μαρμελάδες -από μύρτιλο ή φράουλα-, μια πλάκα βούτυρο, μια καφετιέρα που ακόμη άχνιζε, ένα κανατάκι με χλιαρό γάλα, ένα πλατό με ένα τυρί άσπρο και ένα άλλο κίτρινο, συνοδευόμενα από το κατάλληλο μαχαίρι για το κόψιμό τους. Σαστισμένο μπροστά σε τόση αφθονία το στομάχι του Κόντε έβγαλε μια κραυγή συναγερμού: τα προγεύματά του συνήθως ήταν μια δυο κούπες καφέ και ένα κομμάτι ψωμί που λίγο πολύ μπορούσε να το μασήσει κανείς μαζί με κάτι άλλο βρώσιμο (αν υπήρχε), ενώ το κολατσιό του στον δρόμο συχνά περιοριζόταν σε λιπαρές πίτσες με μια κρούστα από άθλια τυριά, γι΄ αυτό και εκείνο το συμπόσιο στα μέσα του πρωινού ξέφευγε από όλες τις προσδοκίες και φαντασιώσεις που θα μπορούσε ποτέ να συλλάβει κάποιος όπως αυτός αλλά και το ενενήντα τοις εκατό των συμπατριωτών του.
Ζ.

Με διάθεση
*ΟΡΕΞΑΤΟΙ Λαρισαίοι, φαινόταν κιόλας πάνω τους, ανέλυαν την κατάσταση.
-Στις αρχές της χρονιάς είχα βάλει στόχο να χάσω 9 κιλά.
-Μπράβο, πόσα θες ακόμη;
-Άλλα 14...
***
*- ΟΛΟ λεφτά χάνω, για κιλά ούτε λόγος.
***
*- ΕΧΩ στα χέρια μου μια σοκολάτα κι ακούω μέσα μου δύο φωνές. Η μία λέει ‘’Φάτην’’ κι η άλλη μου φωνάζει ‘’Την άκουσες τι είπε; Φάτην.’’
Ζ.

Χωριά
*ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ στα χωριά πραγματοποιεί τις τελευταίες ημέρες ο δήμαρχος Φαρσάλων Μάκης Εσκίογλου με το επιτελείο του. Την προηγούμενη εβδομάδα το πρόγραμμα είχε Πολυνέρι και Αμπελιά, Σταυρό εν συνεχεία και χθες το βράδυ σειρά είχε το Ευύδριο. Καταγράφουν και τα θέματα που τους αναφέρουν πρόεδροι, συμβούλια και κάτοικοι, έτσι ώστε να έχουν μία πιο ολοκληρωμένη άποψη για τα προβλήματα των χωριών. Οι περιοδείες θα συνεχιστούν...
Γ.Γ.

Ήξερε
*ΗΤΑΝ προετοιμασμένος ο Δημήτρης Κουκουλάκης όταν ήρθε το 1987 ως νομάρχης στη Λάρισα, ήξερε ήδη καλά την περιοχή, διηγείται ο Βασίλης Έξαρχος με αφορμή το χθεσινό σχόλιο για το αυτοκινητοδρόμιο στον Αμπελώνα, που δεν έγινε τότε, τους ταμιευτήρες και τον δρόμο προς τα παράλια, που έγιναν. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ θυμάται ότι ο Δ. Κουκουλάκης ήταν υπεύθυνος του Οργανωτικού από τα κεντρικά για τη Νομαρχιακή της Λάρισας και την επισκεπτόταν συχνά. Εκείνος, υπεύθυνος Αγροτικού τότε, ήταν με τον Στέφανο Λιόντη οι πιτσιρικάδες, τα νεότερα μέλη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ και μετά τις συνεδριάσεις συνόδευαν στις εξόδους τον Αθηναίο, νέος ήταν κι αυτός τότε. Κι είχαν τσακίσει πολλά σουβλάκια και παϊδάκια μαζί με τον μερακλή μετέπειτα νομάρχη, συζητώντας μαζί του ατέλειωτες ώρες.
Ζ.

Πλήγμα
*ΔΕΝ είχε η Λάρισα λέει σημαντικές απώλειες απ΄ τον κορονοϊό, δεν επλήγη ιδιαιτέρως. Ναι; Και που χάνει το Παζάρι, τι είναι αυτό δηλαδή, ασήμαντο; Θα ξεμείνει ο κόσμος από βρακιά και κάλτσες. Μικρό πράγμα είναι;
Ζ.

Επισήμανση
ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ χαρακτηρίζει την κοπή του μοναδικού δέντρου, ευτυχώς όχι από τη ρίζα, που βρίσκεται στη Μανδηλαρά 93, συμπολίτης, ο οποίος δεν θέλει να πιστέψει τις αστείες δικαιολογίες που επικαλούνται κάποιοι για την ακατανόητη αυτή ενέργεια.
Ίσως από τον Δήμο να μπορούν να απαντήσουν επίσημα για την ενέργεια αυτή.
Γ.Ρ.
Εκεί κάτω
*ΕΝΑ ζευγάρι Αμερικανών αποφάσισε να πάει διακοπές στη Φλόριντα, που είχε ζέστη, για να ξεφύγει από το κρύο της Αλάσκας, όπου ζούσαν. Παλιό αλλά καλό, το διηγούνταν ο Β.Π. Κανόνισαν να μείνουν στο ίδιο ξενοδοχείο που είχαν περάσει και τον μήνα του μέλιτος, τότε παλιά, επειδή όμως είχαν πολλές υποχρεώσεις θα ταξίδευαν χώρια. Ο άντρας θα έφτανε Τετάρτη και η γυναίκα Πέμπτη. Φτάνει ο άντρας στο ξενοδοχείο, πηγαίνει στο δωμάτιό του και βλέπει ότι τώρα πια υπάρχει εκεί και υπολογιστής και ίντερνετ και αποφασίζει να κάνει μια έκπληξη και να στείλει e-mail στη γυναίκα του.
***
*ΚΑΝΕΙ, όμως ένα λάθος πληκτρολογώντας τη διεύθυνση και το e-mail πηγαίνει σε μια άλλη διεύθυνση, στο Χιούστον του Τέξας, σε μια γυναίκα που μόλις είχε γυρίσει από την κηδεία του άνδρα της και τσεκάρει τα συλλυπητήρια μηνύματα, που έλαβε στον υπολογιστή της από φίλους και συγγενείς. Μόλις διαβάζει το πρώτο, πέφτει λιπόθυμη. Ο γιος της μπαίνει στο δωμάτιο, τη βλέπει πεσμένη στο πάτωμα, προσπαθεί να καταλάβει τι έγινε, κοιτάζει την οθόνη του υπολογιστή το μήνυμα.
Προς: Την αγαπημένη μου γυναίκα
Θέμα:Έφτασα
¨Ξέρω πως εκπλήσσεσαι που παίρνεις e-mail από μένα. Έχουν υπολογιστές πλέον εδώ κάτω και σύνδεση με ίντερνετ και μπορείς να στείλεις μήνυμα, όπου θέλεις. Μόλις έφτασα και μπήκα μέσα. Όλα είναι έτοιμα και για σένα που θα έρθεις αύριο. Ανυπομονώ να σε δω. Ελπίζω να έχεις το ίδιο καλό ταξίδι με μένα. Έχει πολλή ζέστη εδώ κάτω.         

Ζ.

 

 AGORAST MARKARISMA CIU

*ΑΜΑ σε μαρκάρουν οι ψηλοί, πρέπει να βρεις άλλο τρόπο.                     

Ζ.

 

AKTIVISTIS CIU

*ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ ακτιβιστής οινολόγος.
Ζ.

 

MASKA CIU

*ΕΠΙ δύο μήνες μετά, έτσι θα φοριέται η μάσκα. Για να έρθουν τ’ αυτιά στη θέση τους.
Ζ.

TSAPA CIU

*ΝΑ πώς διαφημίζεται το πολυμηχάνημα γυμναστικής. Παραπάνω από σίγουρο το μαύρισμα, με το τσάπινγκ στο χωράφι.
Ζ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass